TEST: De bedste Dockingstationer i Test 2024

Se alle dockingstationer i testen
51176 Anmeldelser
20 Produkter
67 timer Tid brugt
Skrevet af: Louise Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 20, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

94
Nintendo Nintendo Switch Dock Set Nintendo Nintendo Switch Dock Set Læs mere om produktet
 • God kvalitet
 • Brugernem
 • Gode anmeldelser
717 kr. 745.20 kr.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Dockingstation test – find de bedste dockingstationer

I dag ser vi mere og mere til tynde laptops med et begrænset antal porte og tilslutninger. Og når du pludselig står og mangler USB-porte eller andre former for tilslutning, så er det lidt af et problem. Det problem kan du få løst med en dockingstation.

En dockingstation kan give dig det antal porte og tilslutninger, du har behov for, så du kan koble forskelligt udstyr som ekstra stationære computer, skærm, tastatur, printer og højtaler til. Desuden findes der også dockingstationer til de forskellige spilkonsoller. I denne artikel har vi dog valgt at fokusere på dockingstation til laptops. Er du på udkig efter en ny laptop? Så hop over og find de bedste laptops i 2022.

Vi har gjort det nemt for dig og samlet de bedste dockingstationer på markedet lige nu. Desuden kan du læse mere om, hvad du bør overveje, når du skal vælge den rette dockingstation.

Hvad er en dockingstation?

Dockingstationen er ikke nogen ny ting, men i dag ser de noget anderledes ud, end de gjorde før i tiden. Oprindeligt var dockingstationen en form for stor klods eller arbejdsstation, som du kunne sætte din bærbare computer op på. Denne arbejdsstation havde et keyboard, mus, printer og skærm sluttet til.

Desuden var der også muligt med en udgave med CD-drev eller diskdrev. Så skulle du bare placere din laptop i stationen, og så kunne den fungere som en stationær computer med alt udstyr til.

I dag er de fleste dockingstationer skåret ind til benet. De kan tilsluttes din bærbare via USB eller ThunderBolt, og dermed kræver det kun ét kabel for at slutte din laptop til skærme, tastatur, mus, printer og alt det andet. Dockingstationen har således de nødvendige porte, der skal til for at slutte dit forskellige udstyr til.

Sådan vælger du den rigtige dockingstation

Er du træt af alle de dongles og adaptere, der ligger og fylder på skrivebordet, eller som du skal have med dig frem og tilbage? Med en dockingstation er det hele nemmere – her slipper du for alle de forskellige adaptere, og du kan koble alt til din computer via én enhed.

Men en dockingstation er ikke bare en dockingstation – der findes flere forskellige på markedet, så det kan være en god idé at overveje, hvad du har behov for, når du skal finde den rigtige dockingstation. Det kan være godt at overveje:

 • Hvilken type og hvor mange porte skal der være?
 • Hvordan skal din dockingstation forbindes til din laptop? USB-C eller ThunderBolt?
 • Skal din dockingstation være mere stationær eller lille og nem at have med på farten?
 • Skal din dockingstation være kompatibel med Apple-enheder?

Dockingstation – hvilke porte og hvor mange?

Hele meningen med en dockingstation er selvfølgelig, at du skal bruge de ekstra porte. Mange laptops i dag er lavet i meget tynde designs, hvor der er skåret en del fra. Gennem årene er ting som diskettedrev, cd-drev og lignende forsvundet, men nu er tiden kommet til porte. Flere og flere porte er sløjfet i mange af de moderne laptops – USB er forsvundet, HDMI er forsvundet. På for eksempel MacBooks er der efterhånden kun Thunderbolt, og andre laptops har måske kun USB-C, og så en port til jackstik.

Det er på sin vis smart med færre porte, da det giver muligheder for et mere stilrent og skarpt design – men det har også sine ulemper, for du kan snildt komme til at mangle tilslutningsmuligheder. Efterhånden findes det meste trådløst – trådløse printere, trådløse tastaturer og trådløse mus. Men det er også dyrt og omfattende at skulle udskifte alt til trådløst – og det er ikke altid at forbindelsen kører som den skal. Det er her en dockingstation kan være et godt alternativ.

Men tilbage til dockingstationen – hvilke porte skal den have, og hvor mange? Det er nemlig vigtigt at overveje, når du skal vælge den rigtige dockingstation. Skal den have USB-A, USB-C, Thunderbolt? Og hvad med HDMI eller VDA? Skal den have en Ethernet-port, og hvad med forskellige porte til lyd og video? Hvilke porte har du behov for, og hvor mange?

Forbindelse til din laptop

Det er også relevant at se på, hvordan du forbinder dockingstationen til din laptop. De fleste dockingstationer skal tilkobles via USB eller Thunderbolt. Se derfor på, hvilke porte din bærbare computer har.

I dag tilsluttes de fleste dockingstationer via USB-A, USB-C eller Thunderbolt. Hvad er så bedst? Ja, den bedste tilslutning er selvfølgelig den, der passer til din laptop. Men det er heller ikke helt så simpelt. De moderne USB-C og Thunderbolt 4 tilslutninger er hurtigere og mere effektive – men det er selvfølgelig også nødvendigt, at de er kompatible med din bærbare. Sørg derfor at tjekke efter, når du undersøger de forskellige dockingstationer på markedet, så du kan finde en dockingstation, der er kombatibel med din laptop.

Når det gælder dockingstation til MacBook, så er de fleste nyere MacBooks udstyret med en Thunderbolt 3 eller Thunderbolt 4 port – de er således kompatible med dertilhørende docks. Her er det også muligt at finde en dockingstation som kan bruges som strømkilde – her er det dog væsentligt at gå efter en model, der kan håndtere den mængde, din MacBook har behov for. Denne type dockingstation står dog som regel til en noget højere pris end de fleste.

Bærbar eller stationær dockingstation – hvor stor skal din dockingstation være?

Før i tiden var dockingstationer stationære. Det var store enheder, som kunne bruges på arbejdspladsen eller hjemmekontoret, og som ikke sådan lige var til at slæbe frem og tilbage.

I dag findes den stationære dockingstation stadig, dog i et noget mindre og mere simpelt design. Den stationære dockingstation skal tilsluttes en strømkilde og tager således ikke strøm fra din bærbare, som dongles, adaptere og mindre dockingstationer gør. Det er i sig selv en fordel, men det gør også, at dockingstationen altid skal være tilsluttet strøm for at virke. Denne type dockingstation kan ligeledes være bygget sådan, at du kan bruge den som holder til din laptop. Ikke på samme måde som de helt traditionelle dockingstationer, men i et mere moderne og minimalistisk udseende.

Den stationære dockingstation tilbyder grundet sin størrelse også flere tilslutningsmuligheder – der er nemlig plads til flere porte, og dermed har du mulighed for at tilslutte flere enheder eller udstyr til.

Den bærbare dockingstation er derimod i et noget mindre format, og den minder på sin vis om en kombination af en dongle og en dockingstation. En bærbar dockingstation tilbyder derfor også et færre antal porte, men ikke desto mindre kan det ofte være nok til at opfylde de flestes behov. En anden forskel ved den bærbare dock er, at den skal trække strøm fra din laptop for at fungere. Fordelen ved den bærbare dockingstation er dog, at du altid kan have den med i tasken.

Det er derfor en god idé at overveje, hvilken type dockingstation der passer til dit behov. Den stationære dockingstation tilbyder ekstra tilslutningsmuligheder og den trækker ikke strøm fra din laptop. Den bærbare dockingstation er mindre og nemmere at have med på farten.

Dockingstation til MacBook

Dockingstationeer og Apple – hvordan er det nu lige med kompatibiliteten? I dag er det sjældent nogen vanskelig opgave at finde en dockingstation til MacBook. De nyere Apple laptops har Thunderbolt 3 eller Thunderbolt 4, og de passer således med en dockingstation med denne type tilslutning.

Så hvis du skal vælge en dockingstation til MacBook, skal du egentlig bare sikre dig, at den tilsluttes med den pågældende type, der passer til din MacBook. Her kan du også sagtens finde de noget billigere dongles og USB-docks, som kan give dig ekstra tilslutninger og USB-porte, men til en noget lavere pris.

En ting der for nogen vil være værd at overveje, når du skal vælge dockingstation til MacBook er selvfølgelig udseendet. Mange dockingstationer er sorte, og det kan måske komme til at clashe lidt med din MacBooks udseende, idet flere modeller er lavet i den flotte sølvgrå farve. Her kan du heldigvis sagtens finde noget, der lever op til den ægte MacBook æstetik – der findes nemlig også dockingstationer med et flot sølvlook.

Hvorfor skal du vælge en dockingstation?

Vi er mange i dag, der vælger en laptop frem for en stationær computer. En laptop er nemlig nem at have med på farten – du kan arbejde hvor som helst og når som helst. Men når det gælder lidt mere krævende arbejde – måske i hjemmekontoret, eller hvis du skal have din laptop med på arbejdspladsen, kan der opstå problemer, når du pludselig ikke har mulighed for at tilslutte din laptop til en ekstra skærm eller tastatur.

For mange laptops i dag er skåret ind til benet. Mange laptops er lavet i et tyndt design, hvor porte er skåret fra. Det gælder for eksempel MacBook Air, hvor der på flere modeller kun er to ThunderBolt-porte og måske et jackstik til høretelefoner. Men hvad med resten? Hvordan slutter du tastatur, mus, printer og skærme til, hvis de da ikke kan tilsluttes trådløst?

Det er her dockingstationen kommer på banen. Dockingstationen er nemlig din vej til en nemmere arbejdsstation, hvor du kan tilslutte ekstra skærme, tastatur, printer og hvad du end har behov for.

Ikke nok med det fylder en dockingstation heller ikke så meget, så du kan sagtens have den med dig på arbejdet og hjem igen, så du både kan slutte din laptop til på hjemmekontoret og på arbejdspladsen.

På den måde kan en dockingstation erstatte dit behov for både at have en bærbar computer og en stationær computer. Selvfølgelig så længe din bærbare lever op til dit behov i det daglige – det kan kræve en særlig ydeevne, som den stationære computer har nemmest ved at leve op til. Til gaming er den stationære computer som oftest bedst – det gælder også ved videoredigering, som kræver ekstra power.

Så spørgsmålet om, hvorfor du skal vælge en dockingstation? Ja, svaret afhænger af dit behov. Har du brug for masser af power, eller foretrækker du muligheden for at have dit arbejde – eller spil – med dig overalt.

At arbejde på laptop eller stationær computer – få den bedste løsning med en dockingstation

Laptops er populære som aldrig før. Med en laptop kan du have dit arbejde med dig over alt. Det er nemt, og det er smart når du er på farten. Det er også smart, hvis du har varierende arbejdsdage, eller hvis du skal arbejde hjemme. Så har du altid dit arbejde lige ved hånden.

Alligevel er stationære computere heller ikke sådan lige til at vælte af pinden. Ofte har de stationære computere mere power, i forhold til prisen – hvilket i sig selv er en fordel til gaming og arbejde, der kræver mere, som videoredigering og grafik.

Men til de fleste typer arbejde kan en laptop fint klare opgaven. Laptops er bare ikke så store i dag – selv de større laptops med en skærm på 17-20 tommer kan ikke hamle op med en større skærm – og det har faktisk noget at sige i forhold til produktiviteten.

At arbejde med en større skærm på 24 tommer – eller to skærme – er nemmere at have med at gøre. Du slipper for at skifte frem og tilbage mellem vinduer, og kan have flere side om side. Derfor vil det optimale altid være at arbejde med en ekstra skærm, frem for kun at arbejde ved laptop skærmen. Se vores forslag til de bedste computerskærme i 2022 her.

Og det er her dockingstationen kommer på banen – den giver dig nemlig større mulighed for tilkobling, så du kan få alt dit favoritudstyr sluttet til din laptop. Her kan du koble en eller to skærme til, tastatur og meget mere.

Med en laptop med dockingstation og ekstra skærm/e kan du altså få en bedre arbejdsoplevelse, og det kan give en øget produktivitet.

96
PowerA PS5 DualSense Wireless Controllers Twin Charging Station
94
Nintendo Nintendo Switch Dock Set
92
Steel Play Poke Ball Plus Charging Stand (Nintendo Switch)
Tilføj Produkt
Pris191 kr717 kr51 kr
KategoriDockingstationDockingstationDockingstation
PlatformSony Playstation 5Nintendo SwitchSony Playstation 4
ProducentfarveBlack and WhiteBlack-
Materiale---
Tilslutningsmuligheder---
Bredde---
Dybde---
Højde---
Længde---
Vægt---

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Dockingstation

En dockingstation er en enhed, du kan bruge til at koble din bærbare computer til ekstra skærme, tastatur, mus, printer og meget mere.

En dockingstation er smart at bruge, hvis du ønsker at koble din laptop til en ekstra skærm, tastatur, printer eller lignende. Mange nyere laptops er lavet i smalle designs med få porte og tilslutninger ?? her kan en dockingstation give dig ekstra muligheder.

Ja, det er muligt at finde dockingstationer som er kompatible med MacBook. De kan enten tilsluttes via USB-C, Thunderbolt 3 eller 4, alt afhængigt af din MacBook model.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. PowerA PS5 DualSense Wireless Controllers Twin Charging Station
96
PowerA PS5 DualSense Wireless Controllers Twin Charging Station
191 kr 253.25 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.