TEST: De Bedste Laptops i test 2024

Se alle Laptops i testen
139 Anmeldelser
6 Produkter
163 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Hvilket Laptops mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Laptops.

#1
Microsoft
59
#2
Apple
13
#3
HP
0
#4
Acer
0
#5
ASUS
0

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

De bedste laptops på markedet

Det sker nok en del gange om dagen, at nogen sidder og taster ”den bedste laptop” eller ”den bedste billige bærbare” på tastaturet i håb om, at Google kan hjælpe dem godt på vej. Det har du måske også selv gjort, siden hvor du er havnet her på denne side, og vi er parate til at hjælpe dig.Her hos Toppricer har vi nemlig disket op med en guide til de bedste laptops eller bærbare computere i 2021, så du kan finde ud af, hvilken laptop du skal gå efter. Og selvfølgelig finder du også en lang række af de bedste bærbare computere på markedet lige nu.

Sådan finder du den bedste laptop

Den bedste laptop handler ikke nødvendigvis om de vildeste specs, den største skærm og kæmpemæssig lagerplads. Det handler nemlig om, at du skal finde den bedste laptop for dig. Det vil altså sige den laptop, der passer dig og dit behov. Og derfor er det ikke nok at danne dig et overblik over de bedste bærbare computere på markedet – nej, du skal selvfølgelig også lige overveje, hvad du har brug for.Er du på helt bar bund i forhold til bærbare computere, så læs endelig med videre her. Vi lægger ud med nogle af de fordele der er ved laptops, og derefter kan du læse meget mere om, hvad du lige præcist bør overveje, når du skal købe en. Vi kommer nemlig vidt omkring alt fra styresystem til hardware, CPU, grafik, lagerplads og meget mere. Har du helt styr på det, kan du selvfølgelig bare tjekke vores liste over de bedste laptops på markedet lige nu.

Fordel ved en bærbar computer

Den nok mest væsentlige fordel ved en bærbar computer eller laptop, som de også kaldes, er ret åbenlys. Den er bærbar. Det vil sige, at du kan tage den med dig i tasken, overalt hvor du skal hen. Selvfølgelig er den måske ikke helt oplagt at have med i svømmehallen eller på stranden – nej hold den helst væk fra vand og sand, men bortset fra det!Med en laptop kan du have både arbejdet og underholdningen med dig overalt. Det er især en fordel i dag, hvor vi er mange der pendler langt til og fra arbejde. Så kan en del af arbejdet klares på den bærbare i toget.Det er også muligt at have arbejdet med hjem, hvis der skal ordnes et par ting om aftenen. Især i disse tider, hvor mange har arbejdet hjemme, har den bærbare computer været en fordel – især hvis vi har trængt til at komme væk fra skrivebordet og lige skulle skrive et par mails i sofaen.En bærbar er også oplagt for den studerende, der skal tage noter på studiet og derefter klare lektierne derhjemme.Og uanset om du er studerende, jobsøgende eller i arbejde, kan du tage laptoppen med på en café, så lektierne, jobsøgningen og arbejdet kan klares over en lækker croissant og latté.Efterhånden er bærbare computere så gode, at du sjældent behøver gå på kompromis med funktionerne og specifikationerne – og du kan oven i købet få en basse af en gaming laptop, så du kan tage den med til LAN hos vennerne.Har du brug for flere skærme, er det selvfølgelig heller ikke noget problem. Du kan nemlig sagtens koble den bærbare til ekstra skærme på arbejdet, hjemmekontoret eller i din gamerhule. Der er altså mange gode grunde til at overveje en laptop.

Hvad bør jeg overveje når jeg køber bærbar computer?

Har du besluttet dig for, at en laptop er en god idé, så skal du i gang med at tænke over, hvad dit behov er. Hvilke overvejelser er der, når du skal anskaffe dig en laptop? Her skal du selvfølgelig først og fremmest tænke over, hvad du vil bruge en bærbar computer til. Der er nemlig stor forskel på bærbare computere. Derefter kan du begynde at kigge på de forskellige specifikationer.

Hvad skal du bruge en laptop til?

Har du ikke allerede tænkt over det, skal du stille dig selv spørgsmålet ”Hvad skal jeg bruge en laptop til?”Det gælder nemlig ikke om at smutte ud og købe den første og den bedste bærbare. Så risikerer du at begå en fejl og pludselig stå med en gaming computer, når du bare skulle bruge en bærbar til at skrive mails og surfe på nettet.Så hvad skal du bruge en bærbar computer til?Her har Elgiganten eksempelvis gjort det nemt ved at inddele bærbare i fire grupper:
  1. Til blot at surfe, tjekke mails og sociale medier.
  2. Til at kunne streame film og serier, og evt. foretage videokald som Skype.
  3. Til mere krævende arbejdsopgaver, hvor du kan multitaske og bruge simple foto- og redigeringsprogrammer.
  4. Til mere avanceret foto- og videoredigering, samt gaming.
De fleste vil nok kunne klare sig fint med en computer i gruppe to eller tre, men er dit behov et helt andet, er det selvfølgelig vigtigt, at du har tænkt over det.Så når du har dannet dig et overblik over, hvad du vil bruge en laptop til, kan du begynde at kigge lidt på specifikationerne.

Laptops og specifikationer

Når det gælder laptops og deres specifikationer, er der mange detaljer, der er værd at tage højde for. Det er ikke nødvendigvis alle specifikationer, der har betydning for dig og dit behov, men derfor kan det måske alligevel være rart at vide, hvad det hele går ud på, så du kan finde hoved og hale i den forunderlige verden af laptops.Derfor har vi beskrevet en række af de vigtigste specifikationer hos laptops, så du kan danne dig et bedre overblik over, hvilken betydning de forskellige har.

Styresystem

Vi kan ikke snige os uden om det. Noget af det første der er værd at se på i forhold til specifikationer, er nemlig styresystemet. Og ligesom vi mennesker er så forskellige, at vi er nogen der foretrækker katte, og andre der foretrækker hunde, så er det det samme med styresystemer.Nogen sværger nemlig til MacBooks, mens andre er til Windows laptops, og i den tredje grøft har vi Chromebooks. Oftest er det et spørgsmål om smag og præferencer, for i bund og grund er de forskellige laptops og deres styresystemer gode på hver deres måde.Dog bør du kigge på, hvad du ellers har af enheder. Har du en smartphone eller tablet – og er det oven i købet en iPhone eller en iPad er det værd at overveje en MacBook, da de arbejder bedre sammen. Er du vant til Apples styresystem, vil en MacBook være forholdsvis nemt at sætte sig ind i – foruden det faktum, at du kan bruge iCloud, og Apple-produkterne generelt arbejder godt sammen. Har du derimod en Android-smartphone, kan du sagtens gå efter en Windows laptop eller Chromebook.

Generelt om hardware

Generelt er der meget sige om hardware i en bærbar computer, når vi sammenligner med stationære. Ønsker du en bærbar med den samme ydeevne som en stationær computer, så vil det afspejle sig i prisen. Komponenterne i en bærbar computer skal være noget mindre og skal trække mindre strøm end i en stationær, og derfor er de dyrere at producere.Derfor bør du overveje, hvad du har brug for i en computer. Skal hardwaren være helt i top, skal du måske overveje hvor stort behovet er for, at computeren er bærbar, eller om det bedre kan betale sig at købe en stationær computer.Dernæst bør du overveje, hvilke specifikationer og komponenter, du synes er vigtigst – især hvis du holder fast i, at det altså skal være en bærbar computer. Det drejer sig om følgende:

CPU (processor)

CPU er forkortelsen for Central Processing Unit, og den kaldes også processoren her i Danmark. Det er mere eller mindre den, der svarer til computerens hjerne. Processoren er den, der styrer hele maskineriet. Det er processoren der bestemmer, hvor mange ting, du kan have kørende på én gang, og hvor hurtigt tingene kører. Processoren behandler og prioriterer nemlig de forskellige handlinger.Der er to store producenter af processorer på markedet: Intel og AMD. I mange år har Intel været den mest populære producent, men efterhånden er AMD kommet mere og mere med. Og hvis vi skal til at sammenligne Intel og AMD, er det en vanskelig opgave.Generelt siges det, at AMD er billigst, mens Intel er bedst. Intel siges at være bedst, fordi deres CPU’er holder bedre på strømmen, men det er alligevel ikke så simpelt. Intel og AMD laver og måler nemlig ikke deres produkter på samme måde, og derfor kan det være svært at sammenligne.Ydermere har antallet af processorkerner i en systemchip også noget at sige. Derfor vil en AMD-processor med flere processorkerner i princippet være bedre end en Intel med færre processorkerner, i forhold til laptoppens hastighed.CPU’en har nemlig betydning i forhold til computerens hastighed, og mange laptops markedsføres på det grundlag, at de har en hurtig CPU. Dog er det værd at være opmærksom på, at en hurtig CPU ikke nødvendigvis betyder noget i det store hele. De fleste bærbare i dag kan nemlig godt klare de fleste simple opgaver, der ikke kræver så meget kraft. Her vil det ikke være noget problem at surfe på nettet, skrive e-mails eller arbejde i tekstbehandlingsprogrammer som Word og Excel.Derfor behøver du ikke en hurtig CPU, hvis du blot har planer om at bruge din bærbare til simple opgaver, og du kan måske overveje at gå efter noget andet som længere batterilevetid.

Skærmen

Foruden at kigge på skærmens størrelse, som vi kommer nærmere ind på herunder, er det også værd at overveje andre detaljer ved skærmen på en laptop.Der er efterhånden blevet mere og mere populært med blanke skærme på laptops, og vi kan kun undre os over det. Måske er det et rent æstetisk valg, og bevares, det kan også se meget pænt ud. Men i princippet er de blanke computerskærme faktisk ikke så praktiske igen. De giver nemlig ofte refleksioner i billedet, på en måde som vi slet ikke ser med matte skærme.Heldigvis er der mange af de helt nye (og blanke) computerskærme, der har så god lysstyrke og kontrast, såvel som høj opløsning, at det ikke synes at være et problem. Nok kan der være refleksioner, men skærmens billede vil stadig fremstå tydeligt.Har du planer om at bruge din bærbare til at arbejde med foto og video, vil det være godt med en skærm der har en god farvegengivelse og opløsning. Og så har størrelsen på skærmen selvfølgelig også betydning.

Skærmens størrelse

Når du skal vælge laptoppens skærmstørrelse, er det også nødvendigt at du har dit behov i tankerne. Hvad skal den bruges til, og hvor ofte skal du have den med rundt. En stor skærm på 15” eller mere er nemlig ikke nødvendigvis det bedste valg.Til simple hverdagsopgaver, behøver du ikke nødvendigvis en stor skærm – og her vil du ofte kunne klare dig fint med en 13” eller 14” tommers bærbar. Du kan også gå helt ned til 12”. En skærm på 13” eller deromkring er ofte at foretrække, hvis du tit skal have laptoppen med i tasken.Med en mindre skærm bør du heller ikke gå efter en med alt for høj opløsning. En høj opløsning kan være god, men på en lille skærm som 12” vil elementerne såsom tekst virke meget små. Her kan du godt gå efter en opløsning på 1024×768.De lidt større skærme på 14” og 15” har ofte en opløsning på 1280×1024, hvilket er meget passende.Skal du bruge computeren til arbejde, kan det være en god idé med en skærm på 15” – også selvom denne måske ikke er så let og transportabel som de lidt mindre skærme på 13”.Helt små skærme som 9” og 12” finder du hos Netbooks, der efterhånden ikke er så populære mere. Disse små størrelser passer bedst til simple opgaver som at surfe på nettet eller tjekke mails og sociale medier. I det tilfælde kan du også overveje, om en egentlig tablet måske er et mere oplagt valg til dig. Hvis du gerne vil finde ud af, om en tablet er noget for dig, og hvilken du i så fald bør gå efter, kan du selvfølgelig læse vores guide til tablets lige her. [intern link til tablets]

GPU (Grafikkort)

Ingen skærm uden grafikkort. En computers GPU er en separat processor, der styrer alt hvad der foregår på skærmen. Uden et grafikkort kan du nemlig ikke se, hvad der foregår på skærmen. Derfor er grafikkortet i den grad vigtigt, og især hvis du har planer om at arbejde med større grafiske opgaver eller spille computerspil, der kræver en god ydeevne på grafikken.Grafikkort findes i alle prisklasser, og jo dyrere grafikkort, des bedre er ydeevnen selvfølgelig. Skal du derfor bare bruge computeren til at surfe på nettet, skrive mails og andre simple opgaver, behøver du selvfølgelig ikke investere i det helt vilde grafikkort. Men skal du spille computerspil i 3D, eller bruge avanceret fotoredigering og videoredigering, er det værd at gå efter en bærbar med et godt grafikkort.

RAM (hukommelse)

Ingen processor uden RAM. RAM er nemlig mindst lige så vigtigt, når vi kigger på computerens ydeevne. RAM, eller Random Access Memory, som det står for, er din laptops arbejdshukommelse. Jo flere RAM, dvs. arbejdshukommelse, jo flere ting kan CPU’en eller processoren gøre på samme tid.Vi er efterhånden nået så langt med computerteknologier i dag, at du ikke bør gå efter mindre end 8 GB RAM – ellers kan din bærbare få svært ved at følge med. Især hvis du skal bruge redigeringsprogrammer og lignende.Så det korte af det lange er altså: Jo flere RAM, des bedre ydeevne har din laptop.

Harddisk – hvor meget plads har du brug for?

Hvor meget plads du har brug for på din laptop, afhænger først og fremmest af, hvad du skal bruge den til.Skal din laptop primært bruges til at surfe på nettet, har du ikke det store behov for plads. I nogle tilfælde vil du godt kunne klare dig med ned til 32 GB, men her bør du være opmærksom på, at selve styresystemet og de mest essentielle programmer hurtigt kan optage 20 GB af pladsen. Så er der ikke plads til særligt mange nye programmer eller anden data.Det bedste råd vil derfor være, at du ikke holder dig til mindst 120 GB. Og allerhelst 256 GB da det efterhånden kan dække de fleste menneskers behov i dag.Heldigvis er pladsmangel på laptops ikke så stort et problem i dag, da vi i stigende grad har mulighed for at opbevare vores data i skyen. Den berømte ”cloud” er en fællesbetegnelse for netbaserede løsninger, der bruges til at opbevare data, så det er tilgængeligt på internettet. Her betales ofte et månedligt eller årligt beløb, og der er mulighed for selv at justere, hvor meget plads du har brug for. Det kan eksempelvis være Microsoft OneDrive eller Apple iCloud.Er du ikke så meget til de cloudbaserede løsninger, har du selvfølgelig også muligheden for at tilkøbe en ekstern harddisk med USB-tilslutning.I dag ser vi en tendens til, at flere og flere bærbare computer har en SSD-harddisk. De er opbygget på en anden måde end de traditionelle harddiske, da de egentlig minder mere om en slags store hukommelseskort. Det gør dem både mere solide, mere støjsvage og hurtigere.Er du på udkig efter en bærbar med optisk drev, skal du efterhånden lede lidt længe efter sådan en. De seneste år bliver der nemlig ikke produceret så mange laptops med optisk drev, så du kan afspille cd’er, dvd’er eller gamle computerspil. Årsagen er blandt andet skyen og muligheden for streaming. Desuden laves flere og flere bærbare i dag i et meget tyndt og enkelt design, hvor der ikke længere er plads til et optisk drev.

Tilslutningsmuligheder

Noget andet der efterhånden bliver sløjfet på nogle bærbare, er de forskellige tilslutningsmuligheder som USB-porte og HDMI. Især hvis du går efter MacBooks bør du være opmærksom på, at der i de nye MacBooks kun er USB-C porte og lydport. Her er det altså nødvendigt at tilkøbe en ekstern adaptor eller dongle, som de også kaldes, hvor du kan tilslutte ældre printere, tastaturer og mus, der ikke kører på eksempelvis Bluetooth. Det samme gælder, hvis du vil tilkoble en ekstern skærm via HDMI – her kræves nemlig en HDMI-adapter.Heldigvis er det muligt at få adaptere, der både kan have plads til de klassiske USB-stik, HDMI-stik, samt eventuelt hukommelseskort.

Batteri

Hvis du skal bruge din laptop i skolen, eller mens du kører i tog eller bus, er det ikke altid, der er mulighed for at koble den til strøm. Derfor er det en god idé at gå efter en laptop med en lang batteritid.Det kan ligeledes være en god idé at holde øje med batteriets opladningstid. Er du ofte på farten, er det rart med en laptop der kan lades hurtigt op.Skal din laptop primært stå derhjemme og være tilkoblet strøm, er det selvfølgelig ikke nødvendigt at smide penge efter en lang batteritid og hurtig opladning.

Andre funktioner på laptops

Lidt mindre vigtige funktioner der i nogle tilfælde er værd at overveje, når du skal købe en ny bærbar computer, er sådan noget som bagbelyst tastatur, samt fingeraftrykslæser eller ansigtsgenkendelse.Det bagbelyste tastatur har du måske set på MacBooks og bærbare til gaming. Det kan se meget smart og stilfuldt ud, men det har bestemt også en praktisk funktion – særligt i forbindelse med gaming. Her kan du nemlig nemmere se tasterne og ramme de rigtige i mørke. På gaming laptops er det også på nogle modeller muligt selv at vælge farver og lysmønstre, så der er endnu mere knald på oplevelsen.Har du styr på dit gaming udstyr? Ellers kan du tage et smut over og læse lidt om gaming headsets eller gaming tastaturer.Fingeraftrykslæseren eller ansigtsgenkendelse er en smart måde at sikre dig, at uvedkommende ikke får adgang til din computer og al din data. I mange år har det været muligt at låse computeren med en adgangskode, men det er efterhånden ikke den sikreste metode mere. Med fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse er du altså i højere grad sikret.

Forbindelser

Ethernet-udgang er efterhånden også en af de ting, der er skåret fra flere og flere laptops på markedet i dag. Og da der efterhånden er Wi-Fi overalt, er det heller ikke just nødvendigt med muligheden for at tilkoble et netkabel.Men Wi-Fi er ikke bare Wi-Fi, og der er efterhånden krav til, at computerne kan følge med. Derfor er det godt at være opmærksom på, om din nye bærbare nu også kan understøtte den nyeste standard af Wi-Fi, nemlig Wi-Fi-6.Wi-Fi-6 er den seneste Wi-Fi-teknologi, der er designet til, at mange flere enheder kan være på i hjemmet. Det har nemlig været et generelt problem i mange hjem, især i tider hvor vi har Smart TV, forskellige spillekonsoller og både tablets og smartphones, der også gerne skal være tilkoblet nettet.Har du brug for den perfekte router, kan du læse vores guide til routere.

Hvor mange penge skal jeg bruge på en bærbar?

Hvor mange penge vil du bruge på en bærbar computer? Her afhænger det igen lidt af dit behov, du skal veje op mod dit budget. Og bærbare computere er desværre ikke blevet billigere de seneste år – tværtimod. Det kan dog sagtens lade sig gøre at finde ganske udmærke bærbare computere til ned omkring 1.000 kr. Så taler vi også primært om Chromebooks, når de er på tilbud.Dog er der også ofte Acer, Lenovo og ASUS laptops i den lave ende af prisskalaen, men disse typer er selvfølgelig primært til hverdagsbrug og simple arbejdsopgaver.I den dyre ende af prisskalaen har vi bærbare på op omkring 14-20.000 kr, men så har vi også at gøre med ret solide computere, der kan klare mosten, når det gælder krævende redigeringsarbejde, samt gaming. Her er eksempelvis Asus Zenbook Pro, MacBook Pro og Lenovo Thinkpads i dette prisleje.Det er altså godt at overveje, hvad dit budget er, når det gælder laptops, og stille det op imod dit behov.

Hvilken type bærbar er bedst?

I dag findes der flere forskellige typer laptops, og derfor kan det være svært at vælge, hvilken der er den bedste laptop til dig. Ikke nok med at du selvfølgelig skal beslutte dig for styresystemet – skal det være Windows, Apple OS eller noget helt tredje? Så er der et hav af forskellige typer laptops. I den ene ende har vi de små laptops, der nærmest grænser sig til tablets med touchskærm og lignende, og i den anden ende har vi de store laptops og gaming-bærbare, der næsten fungerer bedst som stationære.Vi har forsøgt at inddele de forskellige typer laptops i kategorier, så du nemmere kan danne dig et overblik. Der kan dog ind imellem være enkelte overlap, såsom Ultrabooks og MacBooks.
  • Almindelig laptop
  • Ultrabooks
  • MacBook
  • Chromebook
  • 2-i-1 laptop
  • Tablet som laptop

Den almindelige laptop

På engelsk bruges primært ordene ”laptop” og ”notebook” om den helt almindelige bærbare computer, mens laptop i årevis også har været brugt herhjemme. Helt standard laptops findes i et væld af modeller og størrelser, med namge forskellige specifikationer. Derfor findes de også i den helt lave prisende, såvel som i den høje prisende. De rangerer sig altså fra simple budgetvenlige modeller til helt dyre modeller, beregnet til gaming eller videoproduktion.

Ultrabooks

Ultrabooks er et udtryk, Intel har brugt til særlige ultratynde laptops. De lever op til en række særlige krav i forhold til størrelse og vægt, samt batteritid. De ældre MacBook Air modeller hørte lidt ind under denne kategori, om end den ikke betegnes som en officiel Ultrabook.

MacBook

Tager vi et kig på Apples bærbare computere, inddeles de i dag i to kategorier. Den helt tynde MacBook Air og den ydedygtige MacBook Pro. Tidligere var der også en almindelig MacBook model, men denne blev altså sløjfet, i takt med at MacBook Air’en er vokset en smule i størrelse og tykkelse – men altså kun en smule. MacBooks kører på Apples eget styresystem, macOS, og så er de så småt begyndt at gå væk fra Intels processor og platform, og kører derimod på Apples egen M1 chip.

Chromebook

Chromebook’en er en særlig laptop, der kører på ChromeOS, som er baseret på Linux. Det er her Google, der har været på banen og lavet denne bærbare som et alternativ til Windows og Apple-computere.Det er en meget let og simpel computer, der primært kører på webbaserede apps og data i skyen, hvorfor den ikke har behov for særlig meget processorkraft eller en stor harddisk.Chromebook’en kører med en Chrome-browser og andre af Googles apps som YouTube, G-mail, Google Drive mm. De nyere Chromebooks kan også køre Android Apps, men det er kun modeller fra 2017 og nyere, så vær opmærksom på dette.

2-i-1 laptop

En 2-i-1 laptop er nærmest en kombination af en bærbar og en tablet. De kaldes også for hybrid-laptops, hvilket giver god mening.En 2-i-1 bærbar har nemlig touchscreen samt et tastatur, og det er nemt og hurtigt at skifte mellem de to. Tastaturet kan oven i købet frakobles på nogle modeller, mens det også er muligt at folde det bagover på andre.

Tablet som laptop

Det er faktisk også muligt at bruge en tablet som laptop. Enkelte modeller har en meget passende størrelse, samt mulighed for at tilkoble et tastatur. Her er fordelen at du altid kan bruge touchskærmen, og altså ikke behøver skifte mellem touchskærm og tastatur, ligesom på hybridmodellen.Det er muligt at finde f.eks. Windows-baserede tablets som Microsoft Surface Pro, men du kan også vælge at bruge en iPad eller iPad Pro som bærbar med et tastatur. Samsung har også lavet tablets, hvor det er muligt at tilkoble tastatur.
90
Microsoft Surface Laptop 4 R5 8GB 256GB
?
ASUS ZenBook Pro Duo UX581LV-H2009R
?
ASUS VivoBook R528EA-BQ724T
Tilføj Produkt
Pris8897 kr11111 kr4499 kr
Operativsystem Windows Windows Windows
Windows Version Windows 10 Windows 10 Windows 10
Udgivelsesår20212020 2021
WebcamJaJaJa
Fingeraftrykslæser---
Ethernet---
HovedtelefonudgangJaJaJa
HDMI-JaJa
MikrofonindgangJaJaJa
USB233
USB-C111
Thunderbolt-Ja-
Lysstyrke---
Skærmstørrelse 13.5 " 15.6 "15.6 "
Skærmtype- OLED LED
Paneltype- IPS TN
Skærmopløsning 2256x1504 3840x2160 1920x1080
Højde-bredde-forhold 3:2 16:9 16:9
Skærmens overflade- Højglans Mat
Opdateringshastighed---
RAM 8GB 16GB 4GB
Hukommelsestype LPDDR4X DDR4 DDR4
Materiale Aluminium Aluminium-
Farve Sølv Blå, Sort Sort
Harddisk type SSDSSD SSD
SSD-størrelse256GB 512GB 256GB
KortlæserNejNejJa
Hukommelseskort type-- microSD
Optisk drev IngenIngenIngen
Processor-serie AMD Ryzen 5 Intel Core i7 Intel Core i3
Processor-model 4680U 10750H 1115G4
Processorhastighed 2.0 GHz 2.6 GHz3.0 GHz
Processorkerner662
Dedikeret grafikkortNejJaNej
Grafikkort Nvidia- GeForce RTX 2060-
Grafikkort hukommelsesstørrelse- 6 GB-
Kommunikationsstandard Bluetooth Bluetooth Bluetooth
Wi-Fi Wi-Fi 1, Wi-Fi 2, Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5, Wi-Fi 6Wi-Fi 1, Wi-Fi 2, Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5, Wi-Fi 6 Wi-Fi 1, Wi-Fi 2, Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5
Bluetooth-version 5.0 5.0 4.1
Batteritype Li-Ion Li-polymer-
Batteritid 19.0 timer--
Højde 1.5 cm 2.4 cm 2.0 cm
Bredde 30.8 cm 35.9 cm 35.9 cm
Dybde 22.3 cm 24.6 cm 23.5 cm
Vægt 1.3 kg 2.5 kg 1.8 kg
TouchscreenJaJa-
Convertible / Hybrid---
DisplayPort---
VGA---
Grafikkort Intel---
Grafikkort AMD---
0
Apple MacBook Air (2020) M1 OC 7C GPU 8GB 256GB SSD 13″
Specifikationer
  • Operativsystem: macOS
  • Windows Version:
  • Udgivelsesår: 2020

Flere Specifikationer: Webcam - Ja; Fingeraftrykslæser - Ja; Hovedtelefonudgang - Ja; Mikrofonindgang - Ja; USB - 2; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Apple MacBook Air (2020) M1 OC 7C GPU 8GB 256GB SSD 13″

Apple er kommet på banen igen, og nu med deres helt egen processor i form af M1-chippen i deres MacBook Air.

Det ydre vs det indre

Normalt siges det at Apple vinder størst på det ydre frem for det indre. Men med deres nye M1-chip og det nyeste styresystem, Big Sur, må man sige at det er omvendt denne gang. Udseendet er, som Apples computere nu engang er, ganske stilrent, men det er efterhånden heller ikke særligt spændende eller revolutionerende.

Til gengæld får du med Apples MacBook Air M1 en af de hurtigste processorer nogensinde. Så selvom vi har at gøre med en lille sag som en Air, kan den altså klare nogle af de mere krævende redigeringsopgaver – og du kan selvfølgelig game løs på den. MacBook Air M1 har altså en flot ydeevne, som måske selv vil kunne få MacBook Pro-fansene på andre tanker. Trustedreviews.com påpeger også, at med denne processor vil du aldrig gå tilbage til en af de Intel-baserede MacBooks igen.

En anden interessant ting ved denne MacBook er også, at Apple har fjernet blæseren. Det kunne lyde som et problem, for vil den så ikke blive for varm? Faktisk ikke, da M1-processoren ikke bliver varm på samme måde som andre processorer hidtil.

Tastatur og batteri i top

Apple har hidtil ikke kunne prale af deres tastaturer på MacBooks. Men det kan de altså godt tillade sig denne gang. Her får du nemlig et tastatur, der ikke bare er lækkert at skrive på, men som også har fået nogle smarte forudprogrammerede genveje, så du hurtigt kan finde frem til Siri, emojis og hvad du ellers har brug for.

Ikke nok med det har denne laptop også en imponerende batteritid, der ifølge Apple selv skulle kunne køre op til 15 timer med trådløs internetbrowsing, og op til 18 timer, hvis du ser film. Techradar.com har selv testet batteriet, og det kom op på 11 timer og 15 minuter, mens de havde en 1080p-video kørende i ring med en lysstyrke på 50%. Så behøver du ikke lige bekymre dig om at løbe tør for strøm.

Specifikationer:

  • Processor: Apple M1 (8-kernet)
  • Grafik: Integreret 7-core GPU
  • Hukommelse: 8 GB RAM
  • Skærm: 13,3”, 2560 x 1600 Retina True Tone Display
  • Lagerplads: 256 GB SSD
  • Porte: 2x Thunderbolt 3 (USB-C), 3,5 mm stik til hovedtelefoner
  • Kamera: 720p Facetime HD webcam
  • Vægt: 1.29 kg
  • Størrelse: 304 x 212 x 16 mm
0
Microsoft Surface Laptop 4 R5 8GB 256GB
Specifikationer
  • Operativsystem: Windows
  • Windows Version: Windows 10
  • Udgivelsesår: 2021

Flere Specifikationer: Webcam - Ja; Hovedtelefonudgang - Ja; Mikrofonindgang - Ja; USB - 2; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Microsoft Surface Laptop 4 R5 8GB 256GB

Er du på udkig efter en 2-i-1 laptop eller såkaldt hybrid-bærbar, så er det helt klart Microsoft Surface Laptop 4 du skal holde øje med. Her får du nemlig en super smart og alsidig maskine, der kan fungere som både laptop og tablet, med den smarte touchskærm og fantastiske tastatur. Og tastaturet kan vi slet ikke få armene ned over.

En drøm af et tastatur

Elsker du at slå dig løs på tasterne lige så meget som vi gør her hos Toppricer? Så vil Microsoft Surface Laptop 4 være din helt oplagte makker. Her har du nemlig en drøm af et tastatur, der er en fryd at skrive på. Techradar.com nævner også Microsoft Surface Laptop 4’s tastatur som et af de bedste de nogensinde har prøvet.

Værd at nævne er det dog også, at anmelderen hos TrustedReviews.com ikke er så tilfreds med tastaturet. Dertil påpeges også fraværet af en fingeraftrykslæser, som ellers er at finde på langt de fleste laptops nu til dags. Til gengæld er der med Windows Hello mulighed for at logge på via ansigtsgenkendelse, der altså er med til at øge sikkerheden på din laptop.

Letvægtig og lækkert design

Her har vi også en laptop i den lette vægtklasse – og så oven i købet en, der er fantastisk at skrive på. Ja, nu kom vi lige til at nævne det igen. Men det er ikke så tit, at de lette og tynde laptops er særligt gode at skrive på.

Til trods for at denne bærbar er meget tynd, føles den virkelig robust og solid.

Dertil har tastaturet og trackpad’en en helt særlig overflade bestående af Alcantara, som er blødt og lækkert at røre ved. Det er en form for syntetisk ruskinds-agtigt materiale. Det føles skønt og behageligt, modsat de kølige og hårde metaliske overflader, langt de fleste laptops har. Det eneste lille men, vi har i denne sammenhæng, er at det måske nemt vil blive beskidt og være vanskeligt at rengøre.

Og så er det uden tvivl en smagssag, om man foretrækker det lidt mere bløde og behagelige Alcantara, eller om man er til den mere kølige og metaliske overflade på andre laptops. Uanset hvad vil det nok være lidt af en tilvænningssag med denne.

Andre detaljer:

  • Fire farvemuligheder
  • Hybrid-laptop
  • Touch skærm

Specifikationer:

  • Processor: Intel Core i7-1185G7
  • Grafik: Intel Iris Xe
  • Hukommelse: 16 GB RAM
  • Skærm: 13.5” PixelSense (2256 x 1504) touch
  • Lagerplads: 512 GB SSD
  • Porte: 1 x USB-C, 1 x USB-A, kombi audio jack, Surface connect
  • Kamera: 720p
  • Vægt: 1.27 kg
  • Mål: 308 x 223 x 14.5 mm
0
Acer Swift 3 SF314-42-R7RK (NX.HSEED.001)
Specifikationer
  • Operativsystem: Windows
  • Windows Version: Windows 10
  • Udgivelsesår:

Flere Specifikationer: Webcam - Ja; Fingeraftrykslæser - Ja; Hovedtelefonudgang - Ja; HDMI - Ja; Mikrofonindgang - Ja; USB - 3; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Acer Swift 3 SF314-42-R7RK (NX.HSEED.001)

Ifølge Techradar.com er Acer Swift 3 en af de bedste billige bærbare på markedet lige nu. Og selvom denne laptop måske ikke kan prale af sit ydre, så er det jo det indre der tæller – og lige præcis her, kan Acer Swift 3 altså godt følge med.

Godt med råstyrke

Denne laptop findes i flere modeller med både Intel Core i5 og Intel Core i7-processorer, så der er altså rig mulighed for at vælge en maskine, der passer til ens behov i hverdagen. Der er ligeledes forskellige muligheder for lagerplads fra 128 GB til 1 TB harddisk.

Techradar.com har testet i5-modellen, og den klarer sig ganske godt. Den kunne fint have en god bunke faner åbne i Google Chrome, og det eneste problem syntes at være lidt mere reklametunge faner. Det lader dog til at være en generel ting for Acers laptops.

Med de 8 GB RAM er maskinen udmærket at spille på – dog kan den få godt gang i blæserne og dermed arbejde lidt langsommere. Det er altså ikke den helt idéelle gaming computer, ej heller til større redigeringsprojekter, men her vil i7-modellen måske være at foretrække.

Let og minimalistisk design

Her får du en flot ultrabook i et minimalistisk design, uden en masse dikkedarer. Selvom Acer Swift 3 ikke ligner en ultrabook i den lette vægtklasse på grund af den lidt tykke form, så kan den altså med en vægt på blot 1,2 kg snildt gå for at være en af de lette maskiner. Derfor er den helt perfekt til studerende og andre, der er på farten.

Selve tastaturet er behageligt at skrive på, om end tasterne har en smule stort mellemrum mellem dem, der kan gøre det lidt af en tilvænningssag at skrive på og ikke ramme de forkerte taster. Til gengæld har du her et bagbelyst tastatur, der gør det muligt at skrive i mørke omgivelser.

Batteritid

Et lille problem ved Acer Swift 3 er måske, at batteritiden ikke er så god, ifølge TrustedReviews. Under deres test kom batteriet op på lige knapt syv timers batteritid, til trods for at lysstyrken var skruet lidt ned. Det er selvfølgelig heller ikke unormalt med en sådan batteritid, men der findes stadig modeller i den prisklasse, der kan klare det bedre.

Ikke desto mindre får du en ganske solid laptop, der har godt med power – og så til en overkommelig pris for de fleste.

Andre detaljer:

  • Fingeraftrykslæser
  • Bagbelyst tastatur
  • 14” Full HD skærm (1920 x 1080)
  • 7 timers batteritid

Specifikationer:

  • Processor: Intel Core i5-1035G1 eller Intel Core i7-8565U
  • Grafik: Intel UHD Graphics
  • Hukommelse: 8 GB DDR4
  • Skærm: 14” FHD 1090p IPS
  • Lagerplads: 128 GB til 1 TB HDD
  • Porte: 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, USB-C (Thunderbolt 2), HDMI
  • Kamera: 720p
  • Vægt: 1.2 kg
  • Mål: 320 x 220 x 15 mm

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Bærbar

Hvilken laptop der er bedst, afhænger meget af hvad dit personlige behov og dine præferencer er. Der findes mange forskellige modeller i enhver prisklasse, og derfor bør du først og fremmest finde ud af, hvad du har behov for i en bærbar.

Hvilken computer du bør vælge, afhænger først og fremmest af dit behov. Er du i tvivl, om du skal gå efter en bærbar eller stationær computer, skal du tænke over, hvor meget du vil bruge din computer, hvad den skal bruges til, og om du har tænkt den skal med dig nogen steder hen. Skal den det, bør den selvfølgelig være bærbar. Er det ikke nødvendigt, kan du overveje at gå efter en stationær computer, da du ofte her kan få mere for pengene.

Om det er bedst med meget lagerplads eller mange ram på din bærbare, afhænger igen af, hvad du skal bruge den til. Skal du arbejde med avancerede programmer, som redigeringsprogrammer til behandling af video og fotos, er det en god idé, at gå efter en computer med flere processorkerner og mange RAM til at arbejde sammen med.

Der findes mange gode brands, der laver gode computere på markedet i dag. Nogle af de bedste på markedet lige nu er Apple, HP, Huawei og Lenovo, men også Microsoft og Acer følger godt med.

Kilder

Der kommer hele tiden nye laptops på markedet, og derfor kan det være svært at vide, hvilken man bør gå efter, når man har fået afklaret sit behov. Heldigvis er der mange gode forbrugerguides og testmagasiner på nettet, der har gjort opgaven nemmere for os. Til denne artikel har vi taget udgangspunkt i nogle af de nyeste og mest troværdige testkilder og anmeldelser på nettet.

Techradar.com 🇺🇸

Det britiske tech-magasin Techradar.com er en af verdens førende magasiner inden for anmeldelser, nyheder og tests af forskellige moderne teknologier. De har testet og anmeldt en lang række bærbare computere, blandt andre MacBook Air M1, Microsoft Surface Laptop 4 og Acer Swift 3, der alle klarer sig godt i deres tests. De kommer med løbende nyheder og anmeldelser af laptops og meget andet.

https://global.techradar.com/da-dk/reviews/anmeldelse-MacBook-air-m1-2020

https://www.techradar.com/uk/reviews/surface-laptop-4

TrustedReviews.com 🇺🇸

Hos TrustedReviews.com finder du et væld af pålidelige tests og anmeldelser af et hav af produkter på markedet. Du kan blandt andet finde masser af gode anmeldelser af de laptops, der er på markedet, så du nemt kan finde ud af, hvilken der passer bedst til dit behov.

Se TrustedReviews’ anmeldelse af MacBook Air M1 her: https://www.trustedreviews.com/reviews/macbook-air-m1

Altomdata.dk 🇩🇰

Det danske tech-magasin Altomdata.dk skriver om alt fra biler til bærbare. Her kan du finde masser af nyheder, artikler, tests af produkter, samt guides til næsten hvad som helst inden for teknologi i hjemmet. Du finder også deres test og anmeldelse af Acer Swift 3.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Microsoft Surface Laptop 4 R5 8GB 256GB
90
Microsoft Surface Laptop 4 R5 8GB 256GB
8897 kr 9382.50 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.