Find den bedste hundeklapvogn

Har du en lille hund eller en lidt ældre hund, er det ikke sikkert, at den kan gå så lange ture. Men med en klapvogn til din hund, kan du give den en lille pause undervejs, så I kan nyde verden udenfor. Hundeklapvognen er derfor ideel til små hunde, der ikke kan gå så langt. Den er også god til ældre hunde eller syge hunde eller på anden vis gangbesværede hunde. Læs mere om hundeklapvogne her, og hvad du bør overveje, når du skal vælge den rette hundeklapvogn til din firbenede bedste ven.

De bedste hundeklapvogne

Der findes flere forskellige hundeklapvogne på markedet i dag – nogle egner sig bedst til helt små hunde, andre kan klare lidt større hunde. Desuden findes der klapvogne til gåture og klapvogne til løb. Se vores bud på de bedste hundeklapvogne her.

Flamingo hundeklapvogn

Kom godt på farten med vovsen med den flotte hundeklapvogn fra Flamingo. Her får du en skøn klapvogn i den flotteste røde farve – helt som en Ferrari. Det går bare knapt så hurtigt. Men så kan du få din firbenede bedste ven med på tur.

Klapvognen er lavet i et smart design, der gør den nem at folde sammen, så den heller ikke fylder meget i bilen. Den er udstyret med to hjul bagerst og 2x dobbelthjul foran, der sørger for en god og stabil kørsel – og så er hjulene drejbare og punkterfri, hvilket kun gør det endnu nemmere.

I klapvognen finder du en blød madras, som selvfølgelig kan piftes ekstra op med hundens yndlingstæppe eller bamse. Dertil kan du spænde hunden fast med den medfølgende sele, så hunden sidder godt i klapvognen, uden risiko for at den hopper ud og stikker af.

Kalechen kan slås ned og op, og kan desuden lynes til, så der er mulighed for lidt afskærmning – selvfølgelig stadig med en god luftcirkulation, grundet det smarte mesh-materiale, som både er nederst foran og på siderne, samt på selve kalechen fortil.

Flamingo hundeklapvogn kan bruges til hunde på en maksimal vægt på 15 kg – den egner sig derfor bedst til de små hunde. Alt i alt en perfekt klapvogn til små hunde, der har gangbesvær eller bare ikke kan klare lange gåture på deres små poter.

Fordele og ulemper ved Flamingo hundeklapvogn

Fordele

 • God til små hunde
 • Har kopholder på håndtaget
 • Nem at klappe sammen

Ulemper

 • Har ingen opbevaringskurv/indkøbskurv

VidaXL Hundeklapvogn

Få den gamle vovse eller kat med på tur i den fine hundeklapvogn fra vidaXL, som her findes i tre farver: blå, rød og grå. Så kan du selv sætte dit personlige præg og vælge lige din yndlingsfarve til vovsens karet, når I skal gå en tur i parken eller tage på shoppingtur i storcenteret.

Klapvognen er udstyret med en smart kaleche, hvor du kan lukke åbningen til, mens hunden stadig kan se ud gennem netstoffet, der både giver udsyn og fungerer som luftcirkulerende materiale. Her kan din lille firbenede ven sidde trygt og rart, afskærmet for vejr, vind og alle omgivelserne.

Klapvognens stof består af vandafvisende materiale, der kan klare lidt af hvert, og desuden er yderst slidstærkt og holdbart. Inden i finder du en tynd, men blød madras, som kan piftes ekstra op med hundens tæppe eller yndlingslegetøj.

Der er både en åbning foroven, samt foran på klapvognen, så hunden selv kan hoppe ud. Bare sørg for lige at slå bremsen til på baghjulene, så den ikke triller nogen steder imens. Og forhjulene – de er selvfølgelig drejbare og udstyret med en støddæmper, der sikrer en mere komfortabel gåtur. Under selve hundekurven finder du en smart opbevaringskurv, hvor der er plads til udstyr, snacks og måske dagens indkøb. Et godt bud på en hundeklapvogn i den lavere ende af prisskalaen.

Fordele og ulemper ved VidaXL hundeklapvogn

Fordele

 • Har opbevaringskurv
 • Drejbare forhjul med støddæmpere
 • Nem at folde sammen til transport

Ulemper

Dobbelthjul kan drille i ujævnt terræn

Pawise Pet stroller

Tag din bedste ven med på en skøn gåtur med klapvognen – hvorfor ikke vælge den flotte Pawise Pet Stroller. En fin klapvogn til hund og kat, som kan bruges til de lidt længere ture, hvor din firbenede ven ikke selv kan gå så langt. Desuden er den også brugbar i supermarkedet, storcenteret og lignende, så du kan have hunden med ind.

Pawise Pet klapvognen er nem at pakke sammen og smide i bagagerummet i bilen, så du altid kan have den med på farten. Klapvognen findes i to farver – en flot rød og en mere diskret mørkeblå. Så kan du selv bestemme om der skal masser af knald på, eller om du er til de lidt roligere og mørke farver. Din hund vil blive glad for dette lille ekstra hjem, uanset farven.

I selve hundekurven er der en lækker blød madras, og under kurven finder du en smart opbevaringskurv, hvor der er plads til forskelligt udstyr, godbidder og andre ting til turen. Inde i kurven er der ligeledes en sele, så du kan spænde hunden fast, og ikke skal bekymre dig for, om den skulle hoppe ud.

Her er selvfølgelig også drejbare forhjul, som kan låses fast, når det er nødvendigt. Du kan dermed køre med klapvognen sådan som du ønsker.

Med Pawise Pet får du en fin klapvogn til de små hunde – den kan klare en vægt op til 15 kg, så her er der plads til både én eller to små hunde.

Fordele og ulemper ved Pawise Pet stroller

Fordele

 • Findes i flere farver
 • Drejbare og låsbare forhjul
 • Opbevaringskurv under hundekurv

Ulemper

 • Max vægtbelastning 15 kg

vidaXL 2-i-1 Pet bike trailer & jogging stroller

Har du brug for en smart 2-i-1 løsning, kan du vælge den smarte cykeltrailer og jogging stroller hundeklapvogn fra vidaXL. Her får du nemlig både cykeltrailer og klapvogn i én.

Cykeltraileren er lavet i et smart design og findes i tre flotte farver: rød, gul og blå. Alle tre farver som egner sig særligt godt i trafikken, hvor det er godt at gøre sig bemærket. Betrækket er lavet i et slidstærkt materiale, der både er holdbart og nemt at holde ved lige. I siderne, samt foran og bagpå finder du netvinduer, så den firbenede nemt kan kigge ud. Desuden kan for- og bagsiderne også fungere som døre, så det er nemt for hunden at komme ind og ud af vognen.

Den er udstyret med fire hjul – to store med luftdæk, samt to små, som kan klappes op, når vognen skal bruges som cykeltrailer, og som klappes ned, når du vil gå med den. Her kan den både bruges som trækvogn, og til at gå med foran dig som en almindelig klapvogn.

Alt i alt et utrolig smart og multifunktionelt transportmiddel, der egner sig godt til lange gåture og cykelture med de firbenede venner.

Fordele og ulemper ved vidaXL 2-i-1 Pet bike trailer & jogging stroller

Fordele

 • Smart 2-i-1 løsning
 • Kan bruges som cykelvogn, trækvogn og klapvogn
 • Forhjul kan dreje 360 grader

Ulemper

 • Egner sig kun til udendørs brug

Duvo+ klapvogn til kæledyr

Duvo+ er ikke bare en klapvogn – her får du nemlig en utroligt smart klapvognsløsning, hvor hundekurven kan tages af og bruges som både transporttaske og rygsæk, alt efter hvordan du vender den. Den er nemlig udstyret med hank, samt skulderstropper.

Desuden kan du vende kurven som du ønsker, så du kan vælge, hvilken vej hunden skal kigge – om den skal have frit udsyn til verden omkring, eller om den skal have ansigtet vendt mod dig for ekstra tryghed.

Duvo+ er lavet i en flot lysegrå farve, der passer til det meste. Forsiden kan lynes op og ned efter behov, så der er ekstra mulighed for luft. Luft bør dog ikke være noget problem, for der er selvfølgelig et smart netstof på ydersiden, som både giver mulighed for, at hunden kan se, og sørger for ordentlig luftcirkulation.

Du skal ikke være nervøs for, om hunden finder på at hoppe ud – der er selvfølgelig seler inde i hundekurven, så den er spændt forsvarligt fast.

Men der skal selvfølgelig ikke kun være noget til vovsen – på klapvognens håndtag finder du en smart lomme med plads til drikkedunk, legetøj og andre småting – du kan gemme hundens legetøj eller godbidder her, eller måske endda lidt godbider til dig selv, så du kan klare den lange gåtur.

Duvo+ er byder alt i alt på en rigtig god hundeklapvogn med masser af muligheder.

Fordele og ulemper ved Duvo+ klapvogn til kæledyr

Fordele

 • Hundekurv kan tages af og bruges som transporttaske og rygsæk
 • God opbevaringsplads
 • Ekstra lommer til småting 

Ulemper

 • Kan max klare 15 kg

Guide til valg af hundeklapvogn – sådan vælger du den rigtige klapvogn til hunden

Det er ikke altid nogen nem opgave at finde den rigtige klapvogn til hund. Der er nemlig mange forskellige klapvogne på markedet – og så alligevel. Markedet for klapvogne til hunde er selvfølgelig ikke så stort i Danmark, da det stadig er en forholdsvis ny ting. Så er du på udkig efter et større udvalg, skal du se mod udlandet.

Stort udvalg eller ej, så er der selvfølgelig en del, du bør tænke over, når du skal vælge den bedste klapvogn til din firbenede ven. Og hvordan finder du nu hoved og hale i det hele – og her snakker vi ikke hundens hale, selvfølgelig. For at hjælpe dig godt på vej til at vælge den rette klapvogn til hunden, har vi lavet denne guide til valg af hundeklapvogn.

Når du skal vælge den rigtige hundeklapvogn kan det nemlig være en god idé at kigge på:

 

 • Størrelse
 • Type
 • Hjul
 • Foldbarhed
 • Sikkerhed
 • Tilbehør
 • Design
 • Pris

 

Hvilken størrelse hundeklapvogn skal jeg vælge?

Hvor stor er din hund, og hvor stor skal hundeklapvognen være? Skal der være plads til én hund eller to hunde? Det er det første, du bør overveje, når du skal vælge en hundeklapvogn. Det vigtigste er selvfølgelig, at der er plads til din hund – eller hunde – i hundeklapvognen.

Nu er det jo ikke sådan, at hundeklapvogne er designet til de store hunderacer. Du skal altså ikke forvente, at du kan gå tur med din grand danois eller irske ulvehund i en hundeklapvogn – men det er der nok heller ikke rigtigt nogen, der har planer om. Hundeklapvogne egner sig selvfølgelig bedst til mindre hunde, der måske ikke kan gå så langt på grund af deres størrelse, eller at de har gangbesvær på grund af sygdom eller alderdom.

Tag derfor et kig på størrelsen, samt den maksimale vægtbelastning, klapvognen kan klare – hvor stor er din hund, og skal der være plads til to små hunde? Sørg for at klapvognen er stor nok til, at din hund sidder behageligt – og at den også kan være i din bil, når den er foldet sammen.

Nogle hundeklapvogne kan klare en vægt på op til 25 kg, så der er plads til enten to mindre hunde eller én forholdsvis stor hund.

 

Hvilken type hundeklapvogn, skal du vælge?

Foruden størrelse – og lidt i forlængelse heraf – bør du også tage et kig på de forskellige typer af hundeklapvogne, der findes. Helt overordnet inddeles de i to kategorier:

 • Den klassiske hundeklapvogn, som egner sig bedst til gåture
 • Cykelvogn til hunde, som kan bruges til cykling og løb

Den sidstnævnte er måske ikke en klapvogn som sådan, men vi har alligevel valgt at tage den med her, da hundeklapvogne til løb også er meget efterspurgt, og her er cykelvogne til hunde en rigtig god løsning.

De fleste hundeklapvogne er lavet i et design, der ikke egner sig så godt til løb og ujævnt terræn. Der findes dog enkelte modeller, som også kan bruges til løb, men generelt kan det være bedre at kigge på de hundeklapvogne, som kan bruges til cykling og løb. De er nemlig designet sådan, at de bedre kan klare ujævnt terræn og højere hastigheder.

Denne type klapvogne er lavet sådan, at de har to store hjul – med luftdæk, samt et lidt mindre hjul foran. Her er det muligt at skifte forreste hjul ud med en stang, som kan monteres fast på cyklen. Helt lige som med en almindelig cykeltrailer eller cykelanhænger til børn.

Cykelvognen til hunde fylder dog som regel noget mere end den almindelige hundeklapvogn – og det er altså værd at tage med i overvejelserne, når du skal vælge den rigtige klapvogn til vovsen.

 

Hvilken type hjul skal der være på klapvognen?

Når du skal vælge den rigtige hundeklapvogn, kan det også være en god idé at se på hjulene på klapvognen. De fleste hundeklapvogne er lavet med punkterfri hjul, hvilket i sig selv er meget praktisk. Denne type hjul har dog som oftest ikke helt så god en stødabsorbering, hvorfor denne type klapvogne egner sig bedst til gåture i jævnt terræn.

Flere modeller af hundeklapvogne er også lavet sådan, at de har to hjul bagerst og fire hjul – to og to – forrest. Nogle klapvogne har også to hjul forrest, sat tæt på hinanden. Det er smart, når du kører på jævnt terræn, men skal du køre på mere ujævnt og stenet terræn, for eksempel brosten, kan de forreste hjul være ret irriterende, da de dobbelte hjul er små og kan komme til at køre ned i rillerne mellem brostenene.

De mere avancerede hundeklapvogne, så som cykelvogne, er selvfølgelig lavet med luftdæk. Det er i sig selv mere behageligt og yder en mere støddæmpende effekt, der fungerer bedre til løb og ujævnt terræn. Til gengæld er der risiko for, at disse hjul kan punktere.

En anden ting du kan se på, når det gælder hjulene, er om hundeklapvognen har drejbare forhjul. Drejbare forhjul er nemlig praktiske når du skal omkring. Det er nemmere at dreje. På den anden side kan det også være smart, at de drejbare forhjul kan låses, hvis det skulle blive nødvendigt.

Det er altså en god idé at tænke over, hvilken type hjul du er mest til – alt afhængigt af hvilket terræn I skal begive jer rundt i.

 

Hvor nem skal hundeklapvognen kunne foldes sammen?

Klapvogne skal selvfølgelig kunne klappes sammen. Men det er desværre ikke alle klapvogne – hverken til hunde eller til børn – der er lige nemme at klappe sammen. Det kan derfor være godt at overveje dit behov for, at hundeklapvognen skal klappes nemt sammen.

Skal du have klapvognen med i bilen, er det rart at den er nem at folde sammen og ikke fylder meget. Især hvis den ofte skal med, når du skal ud af handle med hunden, eller bare skal på ture rundt omkring. Her er det altså en god idé at vælge en model, der er nem at klappe sammen og have med.

Er klapvognen mest til gåture, og skal den ikke i en bil, og har du plads til at have den stående derhjemme, så behøver det ikke nødvendigvis være den mest foldbare model. Og så kan du eventuelt spare lidt penge herved.

 

Sørg for at sikkerheden er i orden på en hundeklapvogn

Når det gælder hunde i klapvogne, er det selvfølgelig alfa omega, at sikkerheden er i orden. Her er det vigtigt, at der er en ordentlig indbygget sele eller hundesnor, som din hund kan spændes forsvarligt fast til, så den ikke kan hoppe ud af klapvognen eller på anden vis komme fri.

Det er desuden også vigtigt, at der er en god bremse på hjulene, hvis du nu skal standse og gå fra klapvognen. Tag også gerne et kig på, om lynlåsene er stærke og evt. har en låsemekanisme, så de ikke pludselig springer op på gåturen eller cykelturen.

Og husk også endelig – det er ikke sikkert at bruge en almindelig klapvogn til din hund. Klapvogne til børn er og bliver til børn. Til hunden skal du have en særlig klapvogn, da den har et andet design og anden type sele. De kan som regel også lukkes af, hvilket almindelige klapvogne til børn ikke kan.

 

Tilbehør til hundeklapvognen – regnslag, solafskærmning og meget mere

Det kan også være en god idé at tage et lille kig på, hvilket tilbehør, der følger med til din nye hundeklapvogn. Der skal selvfølgelig være en indbygget hundesnor eller sele, men det kan også være en god idé at overveje, om der skal være en indkøbskurv på stellet.

De fleste hundeklapvogne har en lille kurv– som oftest kaldes indkøbskurv, når det gælder almindelige barnevogne og klapvogne – som du kan bruge til at opbevare indkøb eller ting til hunden.

Det er dog ikke alle modeller, der har sådan en kurv. Så overvej, om det er noget, du har behov for, inden du vælger en hundeklapvogn.

En anden ting du bør kigge på, er om klapvognen er vandtæt eller vandafvisende – og i givet fald om der er et regnslag med til klapvognen. Og hvis der er et regnslag med, så er det selvfølgelig også vigtigt at se på, hvordan klapvognen er bygget op i forhold til luftgennemstrømning, både med og uden regnslag.

 

Hvordan er hundeklapvognens design?

Hundeklapvogne findes i forskellige designs. De adskiller sig fra almindelige klapvogne ved at have en flad bund, mere end et ryglæn, samt en kaleche, hvor der kan lukkes helt af med et myggenet/mesh-materiale til udsyn og luftcirkulation.

Der findes hundeklapvogne med ét rum eller med to rum. Nogle er lavet i en størrelse, så du kan have to små hunde i, enten i det samme rum, eller i et rum til hver hund.

Der er selvfølgelig også hundeklapvognen til cykelture, som minder mere om en almindelig cykeltrailer eller cykelanhænger, men dog adskiller sig ved en lidt mindre størrelse, samt en anden type sele.

Hundeklapvogne findes også i forskellige farver. Mange er i sort eller grå, men der findes også en del flotte røde hundeklapvogne. Desuden er der forskellige mærker og modeller, hvor du kan vælge mellem flere farver. På den måde kan du sætte et lidt mere personligt præg og vælge den farve, du ønsker.

 

Hvor meget koster en hundeklapvogn?

Når du skal vælge en klapvogn til din hund, kan det også være en god idé at overveje prisen. Har du en hund, ved du sikkert allerede, at udstyr mm. til din hund hurtigt kan komme til at koste mange penge. Hunden skal have hundekurv, hundesele og legetøj, og måske har du også en hund, der skal børstes eller trimmes ind imellem – se de bedste hundebørster og hundetrimmere her.

De fleste hundeklapvogne ligger i en prisklasse på omkring de 1.000 kroner. Nogle koster fra omkring 800, mens andre koster op omkring 2.000 kroner, alt afhængigt af model og funktioner. Cykelvogne til hunde ligger i den lidt højere ende, mens dobbeltklapvogne til hunde selvfølgelig også ligger i den højere ende af prisskalaen.

Tænk derfor gerne over, hvor meget du vil bruge på en hundeklapvogn. Pris og kvalitet hænger gerne sammen, og her skal størrelse og tilbehør selvfølgelig også tænkes ind i det.

 

Hvornår har hunden brug for en klapvogn?

For nogle mennesker vil en klapvogn til hunden måske lyde som en underlig ting – for hunde kan da godt gå selv. Særligt i Danmark ser vi måske lidt skævt på hundeklapvogne, for klapvogne og barnevogne er da for børn?

Men ligesom med børn, kan hunde også blive trætte på længere ture. Særligt små hunde med korte ben kan have svært ved at følge med i samme tempo som os mennesker.

Det kan også være ældre hunde, eller på en anden måde hunde, der har problemer med at gå – for eksempel hunde der er syge, har vejrtrækningsproblemer, sygdomme eller lignende. Det kan også være en hund med angst for andre hunde, der vil føle en større tryghed ved at følge med i omgivelserne fra en tryg og rar klapvogn.

Hundeklapvognen kan også i nogle tilfælde være nemmere at håndtere, end hvis du har hunden i snor. Der kan derfor være mange gode grunde til, at hunde kan have brug for en klapvogn.

 

Kan jeg tage hundeklapvogn med på et fly?

De fleste flyselskaber tillader muligheden for at checke klapvogne ind som almindelig bagage, ligesom det er muligt med barnevogne. Sådan forholder det sig som regel også med hundeklapvogne. Hos nogle flyselskaber er det muligt at tage en lille paraplyklapvogn helt med hen til gaten, men det gælder desværre ikke med de mere almindelige klapvogne og hundeklapvogne, idet de fylder mere. Her skal du i stedet have en transporttaske til din hund.

Skal din hund rejse med dig i flyets kabine, skal du have en passende taske eller kasse til den – det kan være en transporttaske eller transportkasse, eller det kan være en rygsæk til hund. Disse findes i forskellige størrelser og formater – derfor er det en god idé først at tjekke op på, om hver enkelt model kan bruges i flyet.

Dette gælder selvfølgelig kun mindre hunde. Store hunde skal transporteres i passende transportkasser eller bure i flyets lastrum.