Elsker du også grillmad om sommeren? Der er mange fordele ved at benytte en gasgrill, da den både er hurtigere og mere præcis end en kulgrill. Det er desuden ganske simpelt at tænde op i en gasgrill, men det er vigtigt, at du ved hvad du laver, så du undgår farlige situationer. Læs hvordan du tænder op i din gasgrill her.

Overvejer du at anskaffe en ny gasgrill? Find inspiration i den store guide her

Tjek at grill og gasflaske er i orden

Start altid grillsæsonen med at tjekke dit udstyr igennem. Det gælder også nyt udstyr, du lige har anskaffet. Inden du tænder for gassen, bør du sikre dig, at slange og regulator er, som de skal være. Tjek først slangen efter for revner og skader. En ny slange er højest sandsynligt i orden, men tjek den for en god ordens skyld.

Det er vigtigt, at slangen er tæt, da en utæt slange kan skabe farlige situationer. Bruger du en ældre slange, kan du altid komme den i sæbevand. Dannes der bobler, er det et tegn på, at slangen er utæt.

Sæt regulatoren på gasflasken

Tjek også at regulatoren er i orden. Regulatoren er den anordning, som bruges til at styre gassen. Regulatoren sættes sammen med slangen og monteres direkte på gasflasken. Sørg for at regulatoren er monteret korrekt.

Placer altid gasflasken ved siden af grillen, så den ikke påvirkes af grillens varme. Ligeledes skal gasflasken altid være opretstående.

Tænd for gassen og sæt gang i grillen

Nu er du klar til at tænde for gassen. Sørg altid for at åbne for grillens låg, inden du tænder for gassen, så der ikke ophobes gas under låget. Du tænder for gassen ved at åbne for regulatoren. Herefter strømmer gassen gennem slangen.

Hvis det er en moderne gasgrill, har den sandsynligvis en tændingsknap. Når du trykker her, opstår en lille gnist, som sætter gang i grillen. Alternativt kan gasgrillen tændes med en tændstik eller lighter. På selve grillen har du en knap, hvor du kan styre varmeniveauet ligesom på et komfur. Tjek at der er gang i grillen, inden du skruer op for varmen. Skruer du bare op for varmen, uden at grillen er i gang, kan det medføre en eksplosion.

Når grillen er i gang, kan du med fordel lukke låget igen, så grillen hurtigere opnår den ønskede temperatur. Herefter er du klar til at lægge mad på grillen.

Læs også: Find den bedste plæneklipper