TEST: De Bedste Natkikkert i test 2024

Se alle Natkikkert i testen
111 Anmeldelser
4 Produkter
87 timer Tid brugt
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

89
Denver Night Vision NVI-450 Denver Night Vision NVI-450 Læs mere om produktet
 • Billedstabilisator
 • Indbygget digitalkamera
 • God til prisen
625 kr. 796.00 kr.
92
MikaMax Picco Night Vision MikaMax Picco Night Vision Læs mere om produktet
 • Batteri
 • Brugernem
 • Flot design
893 kr. 1069.25 kr.
89
Pard NV008 Pard NV008 Læs mere om produktet
 • Vandtæt
 • Afstandsmåler
 • God kvalitet
5799 kr. 6599.00 kr.

Vores test af
Natkikkert giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Natkikkert på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Natkikkert
 • Fordele og ulemper

Hvilket Natkikkert mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Natkikkert.

#1
Mikamax
92
#2
Denver
89
#3
Bushnell
66
#4
Pulsar
29
#5
Pard
13

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Natkikkert test

En natkikkert er et smart redskab, du kan bruge til at holde øje med, hvad der foregår i nattens mulm og mørke. Men indtil for to år siden, var det ikke tilladt for privatpersoner at benytte natkikkert – det er det dog nu.

Er du på udkig efter en natkikkert til jagt, eller til at holde øje med invasive dyrearter om natten, finder du her de bedste bud på natkikkerter på markedet lige nu. Her kan du læse lidt mere om, hvad en natkikkert er, hvad du kan bruge en natkikkert til, og hvilke natkikkerter der er bedst lige nu.

Hvad er en natkikkert?

Som navnet selvfølgelig lyder er en natkikkert en særlig kikkert, som kan bruges om natten. Den er især kendt hos militæret – og måske har du set den i moderne krigsfilm eller actionfilm, hvor skurkene eller heltene holder øje med hinanden gennem det grønlige skær i natkikkerten.

En natkikkert bruger infrarød teknologi, som fungerer sådan, at den opsamler og forstærker stråling fra genstande, månen og stjernerne. Natkikkeren opsamler og forstærker lyset fra de lysende objekter, såvel som spejlingen på objekter, hvilket gør dem synlige i mørke.

Natkikkerter findes i flere kategorier – og alt efter hvem du spørger, i tre eller fire generationer. Generation 3 og 4 vil være de bedste inden for natkikkerter, mens generation 1 og 2 som regel vil være billigere. Og når det gælder de infrarøde natkikkerter, så hænger pris og kvalitet altså sammen.

Desuden inddeles natkikkerter også to kategorier eller typer; den traditionelle infrarøde kikkert og den digitale natkikkert. Sidstnævnte, den digitale natkikkert er også den mest anvendte type i dag. De fungerer meget på samme måde som digitalkameraer, da de opfanger lys i et objektiv og en sensor og forstærker billedet digitalt og vises på en skærm, oftest en LCD skærm.

De digitale natkikkerter adskiller sig også i forhold til billedgengivelsen. Her får du i de fleste tilfælde et sort/hvidt billede, frem for det grønne og sorte, der er på traditionelle natkikkerter. Her er det også muligt med termisk sigte, der gengiver levende objekter med lysere nuancer, idet de er varmere, mens kolde objekter fremgår mørkere. Den termiske funktion er også at finde på vildtkameraer med natfunktion, hvor du kan se de varmblodede dyr i mørket. Vil du læse mere om vildtkameraer, kan du hoppe herover på siden og læse vores vildtkamera test.

Hvem bruger en natkikkert?

Det er måske de færreste almindelige mennesker, der har behov for en natkikkert. Men hvem bruger egentlig en natkikkert? Generelt er der tre anvendelsesområder, der kan have brug for natkikkerter. Det er selvfølgelig jagt, militær og politi. Før i tiden var det kun militæret og politiet, der havde tilladelse til at bruge natkikkert. Men i dag er det også muligt at bruge natkikkert til jagt.

Natkikkerten kan også bruges til fiskeri og sejllads, hvor der er sandsynlighed for, at du skal ud om natten. Desuden kan den også benyttes i mere professionelt øjemed, som til overvågning og lignende.

En natkikkert kan også være et sjovt redskab til naturoplevelser. Det kan være hyggeligt at have natkikkerten med på camping i det fri eller lignende småture, hvor du vil holde øje med omgivelserne i mørket. Det er sjovt og hyggeligt at holde øje med de vilde dyr, du kan få besøg af om natten. I dette tilfælde er der dog ikke det store behov for at investere i en dyr natkikkert med mange funktioner og godt sigte. Og det leder os dermed videre til, hvad du selv skal bruge natkikkerten til.

Når du skal købe en natkikkert

Der findes et hav af natkikkerter på markedet – og det kan derfor være svært at finde rundt i. Hvilken natkikkert skal du gå efter? Hvor meget skal den koste? Hvilke funktioner skal natkikkerten have? Der er mange overvejelser, du bør gøre dig.

En natkikkert er bestemt ikke billig. Du kan hurtigt risikere at ende ud med et dyrt fejlkøb, hvis du ikke sørger for at sætte dig lidt ind i sagerne, før du kaster dine penge efter en natkikkert.

Hvilken natkikkert du bør købe, afhænger selvfølgelig af, hvad du vil bruge den til. Som nævnt ovenfor kan natkikkerten bruges i flere forskellige sammenhænge. Du kan bruge den i professionelt øjemed – til overvågning, militært brug eller som politi. Du kan også bruge den til jagt, fiskeri og sejllads. Eller du kan bruge den som privatperson til hyggelige ture ud i naturen. Lad derfor dit behov være dit pejlemærke i forhold til, hvilken natkikkert, du skal vælge.

Natkikkert til jagt

Til professionelt brug er det nødvendigt med en god natkikkert, der kan synliggøre omgivelserne selv på lang afstand. Det gør sig i og for sig også gældende, hvis du skal bruge natkikkerten til jagt.

Til jagt bør du som minimum gå efter en natkikkert af 2. generation for at du kan skyde på længere afstande. Med en natkikkert af 1. generation er det nemlig tvivlsomt, at du kan opnå tilstrækkelig rækkevidde til jagt. Billedkvaliteten på en digital natkikkert af 1. generation vil heller ikke være meget at komme efter.

Natkikkerter af 2. generation og 3. generation vil i stedet egne sig bedst til jagt om natten. Både i fritidsøjemed, eller hvis du skal regulere dyrebestande. Her understreger Jægernes Magasin dog, at en almindelig natkikkert af generation 2 eller generation 3 ikke kan se gennem tåge eller tæt vegetation – det kræver derimod en natkikkert med termisk sigte. En overvejelse der især er værd at tage med, hvis du skal regulere bestande i de tågede nattetimer eller i tæt beplantning. Prisen for denne type natkikkert med termisk sigt vil dog være noget højere.

Vær også opmærksom på, at hvis du har planer om at bruge en natkikkert til jagt, som skal monteres på en riffel, skal du søge om tilladelse til at bruge den.

Natkikkert for sjov

Skal du blot bruge natkikkerten for sjov – til fritidsaktiviteter, udendørsoplevelser og camping, kan du fint klare dig med en 2. generation natkikkert. Jægernes Magasin understreger nemlig, at 1. generations natkikkerter er dem, som blev brugt under Korea- og Vietnamkrigene, og er derfor ikke af så god kvalitet i dag. Ofte kræver de meget lys for at virke, og du kan regne med, at der skal ekstra infrarødt lys til. Denne type natkikkert egner sig derfor ikke til jagt og fiskeri, men den kan i nogen tilfælde godt bruges for sjov. Her anbefales det dog, at du går efter generation 1+, som er af noget bedre kvalitet end den almindelige generation 1.

Andre overvejelser

Foruden selvfølgelig at overveje dit behov, samt hvilken generation natkikkert, du skal gå efter, er det også vigtigt at overveje ting som:

 • Funktioner – herunder termisk sigte, forstørrelse, optagelsesfunktion mm.
 • Afstand – hvor langt kan du se med natkikkerten.
 • Størrelse og vægt – det gør sig særligt gældende, hvis natkikkerten skal sidde på en riffel
 • Materiale og design – her er der tale om hvilken type glas, natkikkerten har, samt plastmateriale, gummidele og meget mere. Udformningen og designet kan også have betydning.
 • Batterilevetid – batterilevetiden har selvfølgelig især betydning for den digitale natkikkert. Batteritiden forkortes også ved brug af infrarødt lys.
 • Pris – prisen har selvfølgelig stor betydning – hvad er dit budget, og sæt det op i forhold til dit behov. Kvalitet hænger også gerne sammen med prisen.

Alle disse overvejelser bør du tænke over i forbindelse med dit behov. Til brug for sjov har du sjældent brug for termisk sigte, forstørrelse og lignende, og prisen bør ikke være så høj. Til jagt eller professionelt brug er der flere funktioner, du bør overveje og tænke nødvendige.

92
MikaMax Picco Night Vision
89
Pard NV008
89
Denver Night Vision NVI-450
Tilføj Produkt
Pris893 kr5799 kr625 kr
Vandafvisende- Vandtæt-
BatteriJa (Ikke inkl.) Ja (Inkl.) Ja (Inkl.)
Motordrevet---
Diameter (objektiv)-- 40 mm
Barlow linse---
Egenskaber- Afstandsmåler Billedstabilisator
Lysforstærkende---
Forstørrelse (minimum)- 6.5-
Forstørrelse (maksimum)- 12.0-
Billedvinkel---
Synsfelt (maksimum)---
Synsfelt (minimum)---
Indbygget digitalkamera-- Ja
Vægt940.0 g 450.0 g-
Højde46.0 mm--
Bredde73.0 mm--
Dybde---

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Natkikkert

Prisen på natkikkerter kan variere fra få tusinde kroner til flere tusind kroner.

Natkikkerten kan bruges til overvågning om natten. Her drejer det sig om overvågning af dyr i mørket. Natkikkerten er især populær i forbindelse med jagt og fiskeri, men bruges også af professionelle inden for militæret og politiet.

Hvis du skal bruge en natkikkert, der skal monteres på riffel, skal du søge om tilladelse til at bruge den. Du skal søge tilladelse til at købe den gennem politiet, og derpå skal du søge om tilladelse til at bruge den i Danmark. Natkikkerter til almindelig brug ?? det vil sige ikke til at montere på en riffel ?? kræver ikke tilladelse. Men sørg for at tjekke op på det, inden du køber en natkikkert.

Kilder

Bag denne artikel ligger et stort research arbejde. Vi har taget udgangspunkt i pålidelige testkilder og artikler om natkikkerter, for at kunne give dig den bedste vejledning. Vi tager udgangspunkt i ekspertkilder, såvel som forbrugeranmeldelser fra både danske og internationale webshops.

Jægernes Magasin ????

Til denne artikel har vi især taget udgangspunkt i Jægernes Magasin, der har lavet en test af tre forskellige natkikkerter inden for forskellige prisklasser. Testen finder du her: https://jaegernesmagasin.dk/artikler/jagtudstyr/natkikkert

Digital Camera World ????

Vi har også taget udgangspunkt i kamera-magasinet, Digital Camera Worlds anmeldelse af natkikkerter. De har testet og anmeldt syv forskellige natkikkerter eller såkaldte night vision goggles, som du kan læse om her:

https://www.digitalcameraworld.com/buying-guides/best-night-vision-goggles

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. MikaMax Picco Night Vision
92
MikaMax Picco Night Vision
893 kr 1069.25 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.