TEST: De Bedste Riskoger i test 2024

Se alle Riskogere i testen
43157 Anmeldelser
45 Produkter
53 timer Tid brugt
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

90
Sistema Rice Steamer Sistema Rice Steamer Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
80 kr. 90.00 kr.
92
OBH Nordica QK6018S0 OBH Nordica QK6018S0 Læs mere om produktet
  • Bedst i test
559 kr. 591.20 kr.
90
Cuckoo CR-0351F Cuckoo CR-0351F Læs mere om produktet
  • Premium valg
915 kr. 931.50 kr.

Bedste Riskoger
under 400 kr.

Top 3

Hvilket Riskoger mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Riskoger.

#1
Sistema
90
#2
Ariete
88
#3
Lékué
88
#4
Cuisinart
87
#5
Hamilton beach
84

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Riskoger test – sådan finder du den rette riskoger

Riskogeren har efterhånden fundet vej til køkkenet i de fleste danske hjem – og det er der skam god grund til. Riskogeren er en køkkenmaskine, som altid sørger for, at dine ris bliver kogt lige tilpas – hverken for meget eller for lidt. Der findes dog mange forskellige modeller på markedet, og det kan derfor være svært og uoverskueligt at finde frem til den rette riskoger – og derfor har vi i denne artikel beskrevet nogle gode overvejelser, som kan lede dig på rette spor.

Hvad er en riskoger?

En riskoger er en køkkenmaskine, som sørger for, at dine ris altid bliver perfekt kogte. Når man koger ris på den traditionelle facon, skal man konstant holde øje med risen og røre rundt i gryden for at forhindre, at risen brænder sig fast på bunden, og det kan derfor være en længere og krævende proces – og her kan riskogeren være et godt redskab for dig, der ønsker at undgå dette.

Riskogeren kan også benyttes til andre formål end blot at koge ris. Har du eksempelvis nogle ris rester fra gårsdagens aftensmad, kan du med fordel giver dem en tur i riskogeren. Riskogeren sørger nemlig for, at risene bliver lige som friske, som var det første gang, de blev kogt – og riskogeren kan dermed også fungere som et godt alternativ til mikrobølgeovnen.

Det fantastiske ved en riskoger er, at den selv sørger for, at risene får den helt rette temperatur og den holder derfor selv styr på, hvornår dine ris er færdigkogte, uden at du skal løfte en finger. Riskogeren sørger også for, at risene ikke brænder sig fast på bunden, og den er typisk udstyret med en varmende funktion, som holder risene varme indtil de er klar til servering – så du kan blot læne dig tilbage og slappe af, mens riskogeren gør arbejdet for dig.

Hvordan bruger jeg en riskoger?

En riskoger kan måske se en anelse kompliceret ud – men det er langt fra tilfældet. En riskoger er faktisk utrolig nem at betjene og det eneste, du skal sørge for er at tilsætte mængden af ris og vand og derefter vælge det ønskede program – også klarer riskogeren resten for dig. Der medfølger et målebæger til de fleste riskogere, hvor et fyldt bæger typisk svarer til 1 person. Forholdet mellem vand og ris afhænger af, hvilken type ris man bruger samt den ønskede mængde af ris.

Hvilken type ris skal jeg bruge?

En riskoger er velegnet til alle typer ris, og der er derfor ikke en bestemt type, som fungerer bedre end andre – her er udelukkende tale om en smagssag. Du skal dog være opmærksom på, at de forskellige typer af ris kræver forskellige mængder af vand. Som udgangspunkt hedder det, at langkornede ris, såsom basmati og jasmin ris, skal koges i forholdet 1 bæger ris til 1½ eller 1¾ bæger vand, hvorimod vilde ris skal koges i forholdet 1 bæger ris til 3 bæger vand.

Hvilken riskoger skal jeg vælge?

Der findes som sagt et større udvalg af riskogere på markedet, og det kan derfor være svært at finde frem til, hvilken riskoger, der passer bedst til dig og dine behov. Nedenfor har vi samlet nogle af de væsentligste punkter, som du med fordel kan benytte i jagten på den rette riskoger, så du er sikker på at komme hjem med den rette model.

Skal du koge mindre eller større portioner?

Riskogerne kommer i forskellige størrelser med forskellig kapacitet. Nogle riskogere er nemlig mere velegnede til kogning af mindre portioner, hvorimod andre er velegnet til de større portioner. Du bør derfor gøre dig nogle overvejelser om, hvorvidt du kommer til at benytte din riskoger til kogning af mindre eller større portioner. Det er nemlig vigtigt, at man ikke overskrider riskogerens anbefalede kapacitet, da dette vil medføre en overbelastning af riskogeren.

Materialet spiller en stor rolle for kvaliteten

Der er stor forskel på de forskellige riskogere, og det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvilket materiale, riskogeren er lavet af. Som udgangspunkt er en riskoger med non-stick belægning det optimale valg, da denne belægning sørger for, at risen ikke brænder sig fast til bunden. Derudover er riskogere med non-stick belægning også væsentligt lettere at rengøre efter brug, da den oftest kan nøjes med en aftørring med en fugtig klud.

Du kan også vælge en riskoger, som består af rustfrit stål. Eftersom riskogeren består af rustfrit stål, kan den dermed sagtens tåle en tur i opvaskemaskinen, og den er derfor let at rengøre. Dog skal du være opmærksom på, at risene har lettere ved at brænde sig fast til bunden ved denne type riskoger i modsætning til riskogeren med non-stick belægning.

Riskogerens koge hastighed

Som udgangspunkt tager en riskoger et sted mellem 20 – 60 minutter, før dine ris er tilberedte og klar til servering. Riskogerens hastighed varierer mellem de forskellige modeller, da nogle er væsentlig hurtigere end andre. Er du på udkig efter en riskoger, som kan klare arbejdet indenfor 30 minutter, bør du derfor vælge en af de mere avancerede modeller, som har turbofunktion. Sådanne modeller befinder sig dog i den dyrere ende af prislejet, men til gengæld får du, hvad du betaler for.

En riskoger med flere funktioner

De fleste anser nok riskogeren, som værende en køkkenmaskine, der blot har til formål at koge ris – men det er faktisk langt fra tilfældet. De fleste riskogere kommer med flere forskellige funktioner, som gør opgaven væsentligt lettere. Dog er det vigtigt at huske på, at prisen stemmer overens med kvaliteten, og du kan derfor med fordel investere i en lidt dyrere riskoger, såfremt du er på udkig efter en riskoger af høj kvalitet.

Nogle riskogere er nemlig udstyret med en varmende funktion, som holder risene varme indtil de er klar til at blive serveret. Andre er udstyret med en automatisk sluk-funktion, og så er der dem, som har en forsinket-start-funktion, som gør, at du kan have færdigtilberedte ris lige, når du ønsker det. Endeligt findes der også riskogere med en dampindsats, som gør det muligt at tilberede både grøntsager, fisk og hvad man nu ellers, kunne finde på – mulighederne er mange.

92
OBH Nordica QK6018S0
90
Cuckoo CR-0351F
90
Sistema Rice Steamer
Tilføj Produkt
Pris559 kr915 kr80 kr
Tilgængelige farver SortGrøn, Hvid, Rød Hvid, Rød
Kapacitet-0.54 L2.6 L
EgenskaberCirkulator, Dampindsats, Display, Hold-varm funktion, Måleskala, TimerDisplay, Hold-varm funktion, Måleskala, Non-stick, Timer-
Antal portioner---
Effekt-425 W-
Ledningslængde---
FormFirkantRund-
Lågmateriale---
Bredde-29.3 cm-
Dybde-22.5 cm-
Højde-19.3 cm-
Vægt-2.5 kg-
Programmer6--
Volumen (Kg)---
Antal dele---
Materiale---
Maksimum Temperatur---
Længde---
TilberedningsfunktionerDamp tilberedning, Ris, Suppe--
Tåler vaskemaskine---
Farve---
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. OBH Nordica QK6018S0
92
OBH Nordica QK6018S0
559 kr 591.20 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.