Warning: Illegal string offset 'enabled' in /var/www/toppricer.dk/public_html/wp-content/themes/top-pricer-v2/inc/template-functions.php on line 167

TEST: De Bedste Vildtkamera i test 2024

Se alle Vildtkamera i testen
1207 Anmeldelser
37 Produkter
142 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

86
Hunter Basic Wild Trail Camera Hunter Basic Wild Trail Camera Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
999 kr. 1077.40 kr.
91
SpyPoint Link-S SpyPoint Link-S Læs mere om produktet
  • Premium valg
2799 kr. 2899.00 kr.

Hvilket Vildtkamera mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Vildtkamera.

#1
Seissiger
91
#2
Numaxes
82
#3
Minox
78
#4
Bushnell
78
#5
renkforce
72

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Vildtkameraer i test

Elsker du naturen, og vil du gerne se, hvordan dyrene lever i naturen? Eller nyder du at gå på jagt, og vil du gerne holde øje med dyrene og deres rutiner? Så vil et vildtkamera være en oplagt mulighed.

Uanset om du jæger, eller om du bare nyder naturens vilde liv, er et vildtkamera fantastisk til at filme og fotografere naturen og de vilde dyr. Det kan både tage skønne billeder og optage videoer, og du kan holde øje med dyrene og deres rutiner.

Hvad er et vildtkamera?

Et vildtkamera er en form for overvågningskamera, der kan monteres i naturen – oftest på en træstamme eller en gren. Det bruges oftest af jægere og naturentusiaster til at overvåge dyrenes adfærd i naturen og eventuelt fotografere dem i deres naturlige element, helt uden at blive forstyrret. Det kan også være brugbart for husejere, der gerne vil se, hvilke ubudne dyregæster, de får besøg af i haven.

Vildtkameraer har en sensor, der aktiveres af bevægelse. Dermed filmer eller fotograferer det kun, når sensoren registrerer bevægelse.

Et vildtkamera er især populært blandt naturentusiaster, der gerne vil optage og fotografere flotte billeder af de vilde dyr i naturen, uden at de risikerer at forstyrre og skræmme dem væk. Det er dog også populært hos jægere, der bruger vildtkameraet til at holde øje med dyrenes adfærd og rutiner.

Hvad skal du overveje, når du vælger vildtkamera?

Hvis du gerne vil investere i et vildtkamera, er der selvfølgelig en række ting, du bør tænke over. Ikke nok med at du selvfølgelig skal have styr på, om du vil bruge kameraet til blot at fotografere eller filme dyrene i naturen, eller om du vil bruge det i forbindelse med jagt, bør du også overveje forskellige specifikationer eller funktioner:

  • Foto- og video, samt kvaliteten heraf
  • Natoptagelse
  • Overførsel af foto og video
  • Batteri
  • Budget

Foto- og video

Først og fremmest skal du beslutte, om du ønsker dig et vildtkamera, som kan optage video eller blot skal tage stillbilleder, når der er bevægelser. Vil du gerne lære mere om dyrenes færden i naturen, for eksempel hvordan de finder mad eller er sammen med deres artsfæller, er det en god idé at gå efter et vildtkamera med video. Du kan selvfølgelig altid indstille kameraet til også at bruge stillbillede-funktionen, så du også kan få lidt fine fotos af dyrene.

Vil du derimod kun danne dig et overblik over, hvilke vilde dyr, der lever i området, kan du fint nøjes med at bruge kameraets fotofunktion, eller vælge et billigere vildtkamera, der ikke kan optage video. Her nøjes kameraet altså med at fotografere dyrene og ikke optage video.

Noget andet du selvfølgelig også skal overveje, når du skal investere i et vildtkamera, er selve foto- og videokvaliteten. Hvor høj opløsningen er på kameraet, har nemlig noget at sige, i forhold til hvad du skal bruge kameraet til.

Skal du bruge kameraet til jagt, har du nok ikke de store krav til opløsningen. Her er der nemlig først og fremmest brug for, at kameraet kan registrere, om der er bevægelse og aktivitet i området, og måske i så fald hvilke dyr, der er tale om.

Drømmer du derimod om flotte og skarpe billeder af kronhjorte eller andre vilde dyr i naturen, skal du selvfølgelig investere i et vildtkamera med god opløsning.

Kan vildtkameraet optage om natten?

Efterhånden er der mulighed for natoptagelse på de fleste vildtkameraer i dag i et eller andet omfang. Alt efter modellen, kan der dog være forskel på, hvordan kameraet optager i mørke. De fleste vildtkameraer med natoptagelse bruger infrarødt lys, så det er altså ikke ligefrem sådan, at du kan tage flotte billeder om natten. Dog er funktionen god til hvis du vil overvåge bevægelse i området og se, hvilke dyr der er om natten.

Skal dit vildtkamera kunne optage om natten, er det en god idé, at du kigger nærmere på hvilken type natoptagelsesfunktion det har, samt hvordan rækkevidden er.

Overførsel af foto og video

Det er selvfølgelig muligt at overføre dine billeder og videoer fra vildtkameraet til din computer eller smartphone. Nogle vildtkameraer har dog også Wi-Fi, der gør det muligt at overføre billede og video via MMS eller e-mail, såfremt du er et sted, hvor du kan opnå forbindelse. Derfor giver det måske mest mening med denne funktion i din egen baghave. Det giver dig også muligheden for at følge med i, hvad der sker, når kameraet aktiveres. Du kan også få et vildtkamera med plads til SIM-kort, hvilket også er smart, da det er de færreste steder ude i naturen, der har Wi-Fi.

Det er selvfølgelig ikke alle, der har behov for at få overført billeder og video direkte, mens kameraet er i gang, og derfor bør du tjekke op på, hvilke vildtkameraer, der har denne funktion, og overveje om du har behov for det.

Skal der en ny smartphone til, som dit vildtkamera kan sende billeder afsted til, kan du læse vores anmeldelse af smartphones.

Vildtkameraets batteri

Batteriernes holdbarhed i et vildtkamera afhænger selvfølgelig af aktiviteten. Hvis kameraets sensor ikke aktiveres så ofte, vil kameraet også være slukket, og dermed sparer det på strømmen. Hænger kameraet derimod i et område, hvor der er megen aktivitet, så skal du nok regne med at skifte batterierne allerede efter et par dage.

Hvad koster et vildtkamera?

Prislejet på vildtkameraer spænder sig bredt. De billigste vildtkameraer koster fra omkring et par hundrede kroner, mens de dyreste vildtkameraer gerne koster flere tusinde kroner. Derfor skal du først og fremmest finde ud af, hvad du har behov for, og hvorvidt du vil gå på kompromis i forhold til kvaliteten. De dyre kameraer er selvfølgelig også oftest dem, der har den bedste opløsning og sensor, samt andre gode funktioner.

Hvordan fungerer et vildtkamera?

Et vildtkamera er en genial opfindelse, hvis du gerne vil finde ud af, hvad der foregår i din baghave, eller hvis du ønsker at finde ud af mere om dyrelivet i et bestemt område. Både hvis du blot vil lære mere om dyrene og deres adfærd, og hvis du er jæger og ønsker at vide, hvilke dyr der befinder sig.

Vildtkameraet kan monteres på et træ eller lignende flader, og så aktiveres sensoren ved bevægelse. På nogle vildtkameraer er sensoren varmefølsom, og derfor aktiveres den altså kun ved bevægelse fra dyr eller mennesker med varme i kroppen. Der er altså ikke risiko for at blade eller grene aktiverer sensoren ved et uheld, da det vil være meget upraktisk i naturen.

Sådan sætter du et vildtkamera op

Hvis du har planer om at sætte et vildtkamera op, er det selvfølgelig godt at have styr på, hvordan du gør det. Og måske endnu vigtigere er det, at du har styr på lovgivningen omkring vildtkameraer.

Hvad siger loven om vildtkamera?

Vildtkameraer hører nemlig ind under overvågningsudstyr, og der gælder særlige regler. Her er det derfor en god idé at læse op på Bekendtgørelsen af lov om tv-overvågning, inden du sætter et vildtkamera op.

Blandt andet står der i § 1, stk 1: Private må ikke foretage tv-overvågning af gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel.

Det betyder altså, at du ikke må sætte et vildtkamera op på steder, hvor der er offentlig adgang.

Du må altså gerne sætte kameraet op på privat grund, men det må ikke pege i retning af offentlige områder som en vej eller sti. Det samme gør sig gældende i skoven. I offentlige skove er det altså ikke tilladt at sætte et vildtkamera op – heller ikke selvom du har jagtret i området.

I en privat skov må du gerne sætte et vildtkamera op, såfremt det er din egen (eller du har fået tilladelse til det af ejeren), men det må ikke være langs stier eller veje i skoven, da de ses som værende offentlige. Selv i private skove er det nemlig tilladt at færdes på stier og veje fra kl 6 om morgenen til solnedgang.

Sådan sættes vildtkameraet op

Når du har styr på lovgivningen omkring overvågning og vildtkameraer, kan du selvfølgelig sætte kameraet op.

De fleste mennesker, der ved bare lidt om kameraer, ved også at det kan være svært at tage billeder i modlys. Det er derfor en god idé at tage solen med i overvejelserne, når du skal finde den rette placering til dit vildtkamera. Solen står op i øst og går ned i vest, og på vores nordlige halvkugle, har vi solen i retning mod syd det meste af dagen. Men hvor er solen ikke? Mod nord, selvfølgelig. Derfor er det selvfølgelig en god idé, at du placerer vildtkameraet sådan, at det peger mod nord. Så undgår du nemlig modlyset fra solens stråler.

Når du har stor på nord, syd, øst og vest, skal du finde et træ eller lignende, du kan sætte vildtkameraet fast på. Nogle vildtkameraer har et slags bælte, der sættes rundt om træets stamme og spændes fast, og dermed kan det hænge på træet eller en pæl eller lignende. Der findes også vildtkameraer, der har en form for tripod, der kan sættes omkring en tyk gren eller et lille træ, så mulighederne er mange.

Sørg også for, at der ikke er for mange store grene eller græs, der bevæger sig i vildtkameraets synsvinkel. Medmindre sensoren i kameraet er varmeaktiveret, kan du nemlig risikere, at kameraet aktiveres og tager billeder eller optager, selvom der ikke er noget dyr. Har du et vildtkamera med en varmeaktiveret sensor, er det selvfølgelig ikke et problem.

Og så skal du selvfølgelig sørge for at indstille kameraet korrekt. Du skal blandt andet beslutte, om kameraet skal optage videoer eller blot tage stillbilleder. Visse kameraer har også muligheden for at kombinere video og billede, så den tager et billede først, og derefter aktiverer videooptageren.

For at opsummere kort skal du altså:

  • Tjekke op på lovgivningen om tv-overvågning
  • Finde en god placering, hvor vildtkameraet helst peger mod nord
  • Sørge for at højt græs, grene eller andre planter ikke bevæger sig for meget inden for kameraets synsfelt
  • Indstil kameraet korrekt

To gode bud på vildtkamera

Der findes efterhånden mange vildtkameraer på markedet, så det kan være svært at danne sig et overblik over, hvilket vildtkamera der er bedst. I bund og grund handler det jo også mest om dit behov. Det er også altid en god idé at læse forskellige anmeldelser og tests af vildtkameraer, inden du beslutter dig for, hvilket du skal købe. Det kan dog være svært at finde hoved og hale i de mange anmeldelser og tests. Vi hjælper vi dig godt på vej med to bud på nogle af de bedste vildtkameraer på markedet lige nu.

Da vi desværre ikke selv har kapacitet til at teste kameraer, har vi derfor søgt nettet tyndt for at finde de bedste og mest pålidelige anmeldelser og valgt nogle af de vildtkameraer ud, der har fået gode anmeldelser. Foruden at du kan tjekke listen over de bedst anmeldte vildtkameraer, kan du her læse en mere dybdegående beskrivelse af tre udvalgte vildtkameraer.

96
Seissiger S378E Special Cam LTE
91
SpyPoint Link-S
86
Hunter Basic Wild Trail Camera
Tilføj Produkt
Pris3299 kr2799 kr999 kr
EgenskaberTidsforskydning, VideooptagelseAfstandsmåler, Tidsforskydning, VideooptagelseVideooptagelse
BilledtransmissionMMS--
Videoopløsning1920x10801280x7201920x1080
Opløsning (MP)12.012.012.0
Antal IR-dioder-4256
Reaktionstid0.6 sec0.07 sec1.0 sec
IP-klassificering---
Tilgængelige farver---
BatteritypeAA (LR6)-AA (LR6)
Vægt435.0 g--
Rækkevidde25.0 m30.0 m15.0 m
86
Bolyguard SG520
1

Bolyguard SG520 Anmeldelse

Specifikationer
  • Egenskaber: LCD-display, Tidsforskydning, Videooptagelse
  • Billedtransmission:
  • Videoopløsning: 1280x720

Flere Specifikationer: Opløsning (MP) - 5.0; Reaktionstid - 1.2 sec; Batteritype - AA (LR6); Vægt - 180.0 g; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Bolyguard SG520

Er du på udkig efter et vildtkamera i et mere budgetvenligt prisleje, kan du gå på udkig efter Bolyguard SG520. Magasinet Jæger har nemlig kåret dette vildtkamera som bedst til prisen, og så er det et af de mest populære vildtkameraer på markedet.

Fantastisk kamera til prisen

Her får du et fint lille vildtkamera, der virkelig kan sit kram, og selv med den lave pris. Kameraet er løbende blevet opgraderet, så det efterhånden er muligt at få op til 24 megapixel fotos, samt optage videoer i Full HD 1080p. Der er altså sket en del på den front.

Om natten kan kameraet optage i sort/hvid, og selvom flashen er rød, er den ganske diskret. I magasinet Jæger påpeger de den lille kliklyd, når sensoren registrerer bevægelse, og kameraet begynder at optage. Det kunne vække bekymring, men efter deres test, lod det ikke til at genere de vilde dyr, så her er altså heller ikke noget at sætte en finger på.

Overførsel af billeder og video

Det kan være svært at få armene ned over Bolyguard SG520, men er du typen, der foretrækker et kamera, der selv kan sende billeder og optagelser afsted til dig, er det ikke dette vildtkamera, du skal gå efter.

SG520 byder nemlig ikke på muligheden for et SIM-kort, og det kan dermed ikke selv sende MMS eller video til dig. Derimod lagres billeder og optagelser på hukommelseskortet, og så skal du selv overføre billederne efterfølgende. Det kan selvfølgelig også have sine fordele, da du selv bestemmer, hvilke billeder og videoer, du vil gemme, og du slipper for at skulle høre på MMS??erne tikke ind i løbet af alle døgnets timer.

Til gengæld har du muligheden for at indstille kameraet til en Time Lapse-funktion, så det optager på bestemte tidspunkter. Du kan eksempelvis vælge at tage et foto hvert 30. minut, døgnet rundt, og dermed samle billederne til en flot Time Lapse-film, der viser dagens gang i naturen.

Andre specifikationer

  • Batteri: 4x AA
  • Pixel: Op til 24 MP
  • Farve på flash/LED: Rød flash
  • SMS/MMS/Video: Nej/Nej/Nej
  • Lagerplads: 32 GB SD
86
SpyPoint Force-20
2

SpyPoint Force-20 Anmeldelse

Specifikationer
  • Egenskaber: Tidsforskydning, Videooptagelse
  • Billedtransmission:
  • Videoopløsning: 1280x720

Flere Specifikationer: Opløsning (MP) - 20.0 ; Antal IR-dioder - 48 ; Reaktionstid - 0.7 sec ; Tilgængelige farver - Camouflage ; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af SpyPoint Force-20

Magasinet Jæger har også kigget på den tidligere model, Spypoint Force-10, men vi har taget et kig på opgraderingen Force-20, som også er anmeldt i Digital Camera World. Her får du et godt kamera, der kan lidt af det hele, og så til en udmærket pris i mellemklassen.

Godt begynderkamera

Er det første gang, du skal investere i et vildtkamera vil Spypoint Force-20 være et godt bud. Uanset om det er til jagt, eller om du drømmer om at tage flotte billeder af dyrene i deres vante omgivelser, helt uforstyrret, kan dette kamera lidt af det hele.

Ikke nok med at du får et kamera, der kan tage fotos på op til 20 megapixel, og det kan optage video i opløsningen 1280×720 pixels (om end nogen selvfølgelig vil foretrække Full HD), tager det også fine billeder i sort-hvid om natten uden at forstyrre dyrene. Det til trods for at det har hele 48 små Low Glow LED-lys, der sørger for at lyse op uden at skræmme dyrene væk.

Lagerplads med ?continuous mode?

Store billeder kræver meget plads, og med et medfølgende SD-kort på 16 GB kan billeder på 20 megapixel, samt videoer hurtigt fylde pladsen ud. Heldigvis er det muligt at opgradere til 32 GB SD, og ellers har Spypoint Force-20 en smart funktion kaldet ?continuous mode?, der gør det muligt at overskrive gamle filer, når kortet er fyldt op.

Det kan have sine fordele, men også ulemper, hvis du ikke når at få tjekket op på, om kameraet har fanget nogle gode motiver i mellemtiden. Her kunne vi måske nok have savnet muligheden for et SIM-kort, så kameraet automatisk kunne sende billeder.

Andre specifikationer

  • Batteri: 8x AA
  • Pixel: 20 MP
  • Farve på flash/LED: blå LED
  • SMS/MMS/Video: Nej/Nej/Nej
  • Lagerplads: Op til 32 GB SD (16 GB medfølger)

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Vildtkamera

Du må ikke opsætte vildtkameraer i offentlige skove og naturområder. Du må altså kun opsætte et vildtkamera på privat grund, herunder også private skove. Vær dog opmærksom på, at du ikke placerer det med udsyn til stier og skovveje, da de også betegnes som offentlige områder.

De fleste vildtkameraer kan både fotografere og optage video om natten. Det kan variere, om optagelsen er med infrarødt lys eller i sort-hvid.

Prisen på vildtkameraer kan variere fra ned til omkring 2-300 kroner og op til 3-4.000 kroner.

Kilder

Vildtkameraer bliver mere og mere populære, og der findes efterhånden mange forskellige på både det danske marked og det udenlandske marked. Derfor kan det være lidt svært at finde hoved og hale i, hvilke kameraer der er de bedste. Vildtkameraer er stadig lidt af en niche, og derfor er det svært at finde gode anmeldelser af de forskellige modeller. Vi har kigget os godt omkring og fundet frem til tre gode kilder med brugbare anmeldelser af vildtkameraer.

Jæger ????

Magasinet Jæger er et medlemsmagasin udgivet af Danmarks Jægerforbund. Som medlem af forbundet er det muligt at modtage magasinet 11 gange om året, og du finder et væld af artikler om jagt, samt anmeldelser af forskellige produkter. De har blandt andet testet en række forskellige vildtkameraer i 2017 og givet dem point ud fra følgende kriterier: Afstand, følsomhed, modlys, mørke og generel vurdering. Her vurderer de Spromise 158 til bedst i test, mens Bolyguard SG520 kåres som bedst til prisen.

Selvom det normalt kræver medlemskab at læse magasinet, er det muligt at finde anmeldelsen af vildtkameraer lige her: https://udgivelser.jaegerforbundet.dk/2017/kampagneblad/pletskud-fra-jaeger/?Page=33

Digital Camera World ????

Det britiske magasin Digital Camera World er lidt af nogle eksperter, når det kommer til digitale kameraer, og herunder også vildtkameraer. De tester og anmelder en lang række digitale SLR-kameraer og meget mere, og har i februar 2021 anmeldt en række forskellige vildtkameraer, eller trail cameras, som de hedder på engelsk. Her nævnes blandt andre Spypoint Force-20. Her nævnes også vildtkameraer fra Bushnell og Stealth Cam som gode, om end flere af disse ikke er tilgængelige på det danske marked.

Se anmeldelsen her: https://www.digitalcameraworld.com/buying-guides/best-trail-cameras

Specialkamera.dk ????

Selvom Specialkamera.dk primært fungerer som webshop, har de også skrevet fine og detaljerede anmeldelser af en lang række produkter inden for overvågningsudstyr, og herunder også vildtkameraer. Derfor har vi valgt at tage dem med her. De nævner blandt andet det populære Bolyguard SG520 som et af de bedste vildtkameraer på markedet. Kameraerne i denne anmeldelse ligger i prisklassen fra lav til høj, så det er altså muligt at finde noget til enhver smag.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Seissiger S378E Special Cam LTE
96
Seissiger S378E Special Cam LTE
3299 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.