TEST: De Bedste cykellygter i test 2024

Se alle Cykellygter i testen
701 Anmeldelser
57 Produkter
78 timer Tid brugt
Skrevet af: Stine Mortensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

80
Smart Superflash Hvid Med batteri 0.5 Smart Superflash Hvid Med batteri 0.5 Læs mere om produktet
 • 30 timers batteri
 • LED-lygter
 • Billig
95 kr. 114.20 kr.
98
Lezyne Macro Drive 1300XXL Lezyne Macro Drive 1300XXL Læs mere om produktet
 • 148 timers batteri
 • Genopladelige batterier
 • Nem opsætning
 • Bedst i test
739 kr.

Bedste Cykellygter
under 500 kr.

Top 3

Hvilket Cykellygter mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Cykellygter.

#1
bontrager
81
#2
Sigmasport
44
#3
Magicshine
36
#4
Knog
34
#5
Blackburn
29

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find de bedste cykellygter

Når mørket falder på, er det vigtigt, at man har et par gode og kraftige cykellygter, således man er nem at spotte på vejen og dermed kan cykle sikkert frem og tilbage. I dag findes der et hav af forskellige cykellygter, hvilket kan gøre det svært og uoverskueligt at finde frem til, hvilke cykellygter man bør købe. I denne artikel har vi derfor opstillet nogle gode overvejelser, som kan hjælpe dig på rette vej mod at finde de bedste cykellygter.

Såfremt du også er på udkig efter andet tilbehør til cyklen, kan du med fordel læse vores artikel vedrørende den bedste cykelcomputer i test.

Hvilke cykellygter skal jeg vælge?

Som sagt findes der i dag et hav af forskellige cykellygter, og man kan få cykellygter i alle prisklasser. Lige så vel, som man gerne vil have en ordentlig cykelhjelm, kan det i høj grad også svare sig at købe et par gode cykellygter. Selvom det måske kan være fristende at købe de billige cykellygter nede fra supermarkedet, kan det nu være en god idé at investere i et par ordenligt cykellygter – jo bedre dine cykellygter er, desto større sikkerhed får du.

Der findes ikke et konkret svar på, hvilke cykellygter, du bør vælge. Cykellygterne skal naturligvis opfylde lovkravene, hvilket vi kommer nærmere ind på senere i artiklen. Derudover er det dig, der afgør resten, og du kan derfor med fordel lægge hovedet i blød og overveje, hvilke funktioner dine nye cykellygter skal have – måske skal de være genopladelige, måske skal de have en blinkefunktion eller måske skal de være aftagelige?

Magnet cykellygter

Disse cykellygter er efterhånden blevet et utroligt populært valg blandt cykellygterne – og det er der god grund til. Her får du nemlig cykellygter, som hverken kræver batteri eller genopladning. Fordelen ved disse cykellygter er nemlig, at lygterne begynder at lyse idet, du træder i pedalerne. De fungerer ved, at man monterer et sæt magneter på cykelhjulene og en magnetspole på stellet, og hver gang hjulet roterer, bliver der produceret lys.

Enkelt diode cykellygter

Fordelen ved diodelygterne er, at de ofte kan ses på lang afstand og har en lang levetid. Derudover er de også væsentligt billigere end de øvrige cykellygter. Såfremt du er på udkig efter cykellygter med blot én diode, skal du være særligt opmærksom på at tjekke, hvorvidt cykellygten lever op til kravene. Dette skyldes, at cykellygter som blot er udstyret med en enkelt diode ofte, ikke er i stand til at lyse så kraftigt, at de kan ses på 300 meters afstand, hvilket er lovkrav for en cykellygte.

Flerdiode cykellygter

I modsætning til cykellygterne med en enkelt diode, er disse cykellygter i stand til at tilbyde et væsentligt kraftigere lys, som snildt kan ses på 300 meters afstand. Disse er også et særdeles populært valg af cykellygter, og der findes et større udvalg af disse modeller, som du kan vælge mellem.

Dynamo cykellygter

Disse cykellygter minder meget om magnet cykellygterne, da disse også skal monteres fast til cyklen. De fungerer såvel også efter samme princip, da lygterne producerer lys, idet du cykler og du får dermed en energieffektiv løsning, hvor du altid har et par cykellygter, som er klar til brug. Dog er dynamo cykellygterne ikke så nemme at montere fast til cyklen, da det kan virke en anelse kompliceret og derfor skal man som regel have fat i en cykelmekaniker.

Blinkende lygter eller fast lys

De fleste cykellygter tilbyder både muligheden for blinkende og fast lys, så du selv kan vælge den funktion, du ønsker. Dog anbefales det, at du vælger blinkende lygter, når mørket er faldet på. Dette skyldes, at de blinkede lygter øger sandsynligheden for, at du bliver set af bilisterne, da lyset virker mere iøjefaldende og dermed bliver du heller ikke forvekslet med en anden bil. Dog skal du være opmærksom på, at blinkede lygter skal blinke minimum 120 gange i minuttet, før de er lovlige.

Genopladelig eller batteridrevet cykellygter

I dag kan man både købe cykellygter, som enten kører på batteri eller er genopladelige, og hver type har naturligvis sine fordele og ulemper. Det genopladelige batteri anbefales kun til dem, som jævnligt bruger deres cykel, da batteriet ikke kan holde til at være ubrugt i en længere periode, da det vil ende med at gå i stykker. Såfremt du foretrækker de batteridrevne cykellygter, bør du altid have ekstra batterier liggende derhjemme, da man aldrig ved, hvornår de løber tør for strøm.

Hvad er reglerne for cykellygter?

Eftersom du befinder dig ude i trafikken, er der nogle generelle regler, som du som cyklist skal være opmærksom på. Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvilke regler, der er gældende, før du køber et par cykellygter – så undgår du både at få en bøde, men du sikrer dermed også en højere sikkerhed for dig selv ude i trafikken. Nedenfor har vi lavet en lille tjekliste, som du kan tage med dig under armen, så du kommer hjem med et par lovlige cykellygter.

Husk lys både foran og bagpå

Først og fremmest er det vigtigt, at du altid har en cykellygte som både lyser forud og bagud for cyklen, således du er synlig fra begge vinkler. Derudover skal forlygten altid være udstyret med enten et hvidt eller gult lys, hvor baglygten skal være udstyret med et rødt lys.

Hvor kraftig skal cykellygten lyse?

Når dine cykellygter er tændte, skal lyset kunne ses fra mindst 300 meters afstand samtidig med, at lyset også skal være synligt fra siderne. Dog skal du være opmærksom på, at jo kraftigere lyset er, desto større risiko er der for, at lyset kan blænde modkørende. For at forhindre at blænde de modkørende, kan det derfor være en god idé at tippe forlygten en anelse nedad, således den lyser ned mod jorden fremfor at lyse direkte ligeud, som kan skabe gener.

Hvornår skal mine cykellygter tændes?

Det kan af og til være svært at vurdere, hvorvidt man skal tænde cykellygterne eller ej. Du kan dog med fordel huske på en lille tommelfingerregel, som siger, at cykellygterne skal være tændte mellem solnedgang og solopgang – eller med andre ord; når gadelygterne er tændte. Dog kan det også være en god idé at tænde lygterne, hvis vejret er en anelse diset – så er du i hvert fald på den sikre side.

Husk reflekserne

Det er nok de færreste, der ved, at det faktisk også er lovkrav at have synlige reflekser på cyklen. Reflekserne har nemlig til formål at gøre dig som cyklist endnu mere synlig i vejkanten, da bilernes lygter får reflekserne til at lyse op. Sørg derfor for at forsyne din cykel med en hvid refleks på styrtet og en rød refleks bagpå cyklen – derudover skal cykelhjulet også være forsynet med en refleks, så du er synlig fra siden.

98
Lezyne Macro Drive 1300XXL
92
Bontrager Ion Pro RT/Flare RT Light Set
80
Smart Superflash Hvid Med batteri 0.5
Tilføj Produkt
Pris739 kr1149 kr95 kr
Cykellygte typeForlygteLygtesæt-
StrømforsyningGenopladeligt batteriGenopladeligt batteri-
Batteritid148.0 timer-30.0 timer
BatteritypeLi-IonLi-Ion-
Lumen800--
Egenskaber-Reflekser-
Fastgørelse/placeringStyr--
LED-lygteJaJaJa
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Lezyne Macro Drive 1300XXL
98
Lezyne Macro Drive 1300XXL
739 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.