TEST: De Bedste Cykelcomputer i test 2024

Se alle Cykelcomputer i testen
47 Anmeldelser
42 Produkter
129 timer Tid brugt
Skrevet af: Stine Mortensen
Godkendt af: Julie Maria Hansen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

?
Garmin Edge 820 Garmin Edge 820 Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
63 kr. 108.00 kr.
80
CC-PA100W Padrone CC-PA100W Padrone Læs mere om produktet
  • Bedst i test
309 kr. 379.00 kr.
?
Ventura XI Ventura XI Læs mere om produktet
  • Premium valg
5149 kr. 5315.20 kr.

Bedste Cykelcomputer
under 1000 kr.

Top 3

Hvilket Cykelcomputer mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Cykelcomputer.

#1
Sigmasport
14
#2
Cateye
5
#3
iGPSPORT
0
#4
Sunding
0
#5
Invoxia
0

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find den bedste cykelcomputer

Hvis du leder efter den bedste cykelcomputer, så du kan få bedre indsigt i din cykling, er du kommet til det helt rette sted. Hos toppricer.dk guider vi dig igennem havet af cykelcomputere og viser dig de fem bedste cykelcomputere på markedet i 2021. Vi kigger på eksperternes anmeldelser og forbrugertests, så du nemt kan vælge en cykelcomputer, der matcher dine behov, uanset om du er hobbymotionist eller topatlet.

Det skal bemærkes, at vi ikke udfører tests selv, men derimod samler et overblik over de mest troværdige tests og anmeldelser, som allerede findes på nettet af de pågældende produkter. Denne cykelcomputer-test er altså blot en måde at give dig det bedste overblik over de bedste produkter på markedet i 2021. Vores cykelcomputer-test er altså en guide til at vælge det mest optimale produkt.

Hvad er en cykelcomputer?

En cykelcomputer monteres som regel på dit cykelstyr og viser dig via et display utallige informationer om din cykeltur og præstation. Det er et apparat, der bruges til at give dig den bedst mulige indsigt i, hvordan du egentlig bruger din cykel.

Cykelcomputeren bruges også til at tilrettelægge og effektivisere din cykeltræning. Dette er uanset, om du bare cykler til og fra arbejde, nyder et par cykelture om ugen, eller om du er professionel atlet. Der findes cykelcomputere i alle prisklasser og med et væld af forskellige funktioner, som du kan tilpasse præcist til dine behov.

De helt simple cykelcomputere koster ikke alverden og viser basisfunktioner såsom hastighed, varighed og distance. De mere avancerede cykelcomputere kan godt løbe op i et par tusinde kroner, men der er så også tilsvarende avancerede funktioner som måling af puls, kalorieforbrænding, watt og kadence.

Mangler du en fornuftig cykel at montere din snarligt indkøbte cykelcomputer på, har vi lavet en guide over de bedste elcykler i 2021. Det kan også være, at du er mere til et el-løbehjul, og i så fald har vi også en udførlig guide over de bedste el-løbehjul i 2021.

Det skal du overveje, inden du køber en cykelcomputer

Det kan være lidt af en udfordring at finde den rigtige cykelcomputer til dit behov. Der er mange forskellige brands. De mest kendte brands er fx Garmin og Sigma, men disse begynder også at blive udfordret af nyere brands som Wahoo. Alle har noget at byde på i mange forskellige prisklasser. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du overvejer netop dine behov.

Du har nok spurgt dig selv: Hvilken cykelcomputer skal jeg vælge? Det er jo meget fedt at have den samme cykelcomputer, som de kører med i Tour de France, men for den almene cyklist er den næppe pengene værd. Derfor er det vigtigt at være realistisk med netop dine behov.

Først er det en god ide at tjekke, om den cykelcomputer, du overvejer, nu også er kompatibel med den eller de enheder, du gerne vil tilslutte. Det kan være dit smartwatch, smartphone eller fx Bluetooth-høretelefoner. Er det ikke første gang, du køber en cykelcomputer, kan du også begynde at overveje, om du skal købe ekstra sensorer til måling af fx watt og kadence.

Cykler du måske bare til og fra arbejde, eller nyder du en kort tur et par gange om ugen, er det måske ikke en cykelcomputer til flere tusinde kroner, du skal kigge efter. Her er det optimale at starte med en lidt billigere model med færre funktioner. Disse funktioner kunne være noget som hastighedsmåler, distancemåler og tidsmåler. Så kan du altid se, om du har behov for flere funktioner, og skifte til en mere avanceret model.

Cykler du flere gange om ugen, kan du begynde at overveje, hvilke funktioner du ellers har brug for. Har du måske brug for kalorietæller, pulsmåler og en god GPS? Måske vil du gerne have en cykelcomputer med et internt lager, så du kan gemme dine træningssessioner.

Hvis du cykler meget, enten som seriøs motionist eller som professionel atlet, er det også værd at overveje, hvor mange funktioner du har brug for. Her er en præcis og hurtig GPS ofte nødvendig, og det samme er funktioner, der kan måle watt og kadence. Det er måske også nødvendigt med en cykelcomputer, der kan kobles op til apps og smartphones, så du kan planlægge træningspas og analysere dine data efter endt træning.

En anden ting at overveje kan være størrelsen på din cykelcomputer. Jo større den er, jo større display har den også, og jo lettere kan det være at læse tal og se ruter. Det er selvfølgelig også vigtigt at vælge en cykelcomputer, der har et godt design. Knapperne skal sidde rigtigt og være nemme at betjene på farten.

Hvilke funktioner findes der på en cykelcomputer?

Det er selvfølgelig værd at bemærke, at flere og flere af disse cykelcomputere kan kobles op med din smartphone, så du kan læse mails og sms’er på farten. Det har selvfølgelig også den dejlige konsekvens, at cykelcomputerens funktioner bliver mere og mere avancerede i takt med den øvrige teknologiske udvikling. GPS’er bliver mere præcise, og træningsforslag dukker op med det samme.

Der findes mange forskellige funktioner på en cykelcomputer, og de kommer meget an på, hvilket mærke og hvilken prisklasse man køber sin cykelcomputer i. Vi giver dig her en kort oversigt over de mest vigtige funktioner.

Cyclists bicycle racing. Characters flat design style. Bicyclist cycling, racer on competition, vector illustration

Distance

Distancemåleren er selvfølgelig den, der måler, hvor langt du har cyklet, siden du startede din cykelcomputer.

Hastighed 

Hastighedsmåleren er den, der måler, hvor hurtigt du cykler. Her er den ofte delt op gennemsnitsfart, maksimum fart og nuværende fart, så man virkelig får det bedste overblik over sin formåen.

GPS

GPS og rutekort er også for mange en uundværlig del af deres cykelcomputer. Det er denne funktion, der bruges til at finde vej og til at planlægge ruter. De fleste moderne cykelcomputere har gode GPS- og kortfunktioner.

 

the worker change the lamp graphic

Watt

Wattmålere har længe været forbeholdt professionelle cykelryttere, og de første blev udviklet i 1980’erne. I dag er de lettere tilgængelige og hjælper cykelrytteren med at måle den effekt, der lægges i pedalerne. Watt bruges til at udtrykke, hvor meget energi, man yder under træningen. Wattmålere kan måle enten for hver enkelt pedal eller samlet for begge pedaler.

Cykelcomputeren modtager disse informationer og viser typisk et gennemsnit for wattmålingen. Det er en meget øjeblikkelig og objektiv måling af ens effektivitet under træning og kan danne grundlag for sammenligning mellem træningspas.

Career stagnation concept businessman running in hamster wheel

Kadence

Kadence arbejder nogenlunde på samme måde som wattmåleren og måler, hvor mange omdrejninger af pedalen, man foretager pr. minut. En omdrejning er her, når man træder ned med både højre og venstre pedal. Målingen af kadence er også en funktion, mange cykelcomputere besidder.

Kadencemåling kan ligesom wattmåleren hjælpe med at vise ens effektivitet under træningen. En normal kadence er på ca. 80-90 omdrejninger pr. minut, så vil man have noget ud af sin træning, skal man ikke komme meget under dette nummer. Den foretrukne kadence er selvfølgelig forskellig for forskellige cykelryttere. Vil man have meget ud af sin træning og ordentlig fart på sin cykel, er en kadence på 110-120 at foretrække. Ens kadence kommer selvfølgelig også an på, hvilket gear man er i. Et lavere gear giver mindre belastning, og derfor kan ens kadence være meget høj. Omvendt kan et højt gear give meget belastning og derfor give en lavere kadence.

Puls & Kalorie

Pulsmåleren er i modsætning til wattmåleren en funktion, der hjælper med at vise, hvordan ens krop reagerer under træningen på det pres, man udsætter den for. Jo højere puls, jo mere belastning udsætter man sin krop for – og i mange tilfælde er dette selvfølgelig et godt tegn.

Kalorieforbrænderen er ligeledes meget ligetil. Det er denne funktion, der måler din forbrænding af kalorier. Dette sker ofte i sammenspil med en pulsmåler.

Sådan bruger du en cykelcomputer mest optimalt

Den optimale brug af en cykelcomputer kommer selvfølgelig an på netop dine behov. Når du har fundet ud af, hvilken cykelcomputer der passer bedst til dig, så gælder det om at gøre sig selv bekendt med dens funktioner. Det er en god ide at sætte sig ned og klikke igennem alle de mange funktioner, der oftest findes på en cykelcomputer. Så spilder du ikke tid på dette ude på cykelturen.

Fælles for mange cykelcomputere er, at de er utroligt nemme at sætte op og bruge. Oftest skal de bare monteres på cyklen, og så er man klar. Der er selvfølgelig undtagelser, som hvis man har købt en mere avanceret cykelcomputer, der arbejder sammen med forskellige apps som fx Sigma Rox 12.0. Så er det selvfølgelig en god ide, at man downloader disse apps før sin første cykeltur. Det samme gør sig gældende, hvis man vil indtaste bestemte ruter på forhånd.

Har du købt en cykelcomputer, der kan måle kadence og watt via eksterne sensorer, skal disse selvfølgelig også sættes op korrekt. På denne måde får du mest muligt ud af din cykelcomputers mange funktioner.

Når du monterer din cykelcomputer, kan du vælge at købe flere mounts til din cykelcomputer, så du nemt og bekvemt kan skifte din mountainbike ud med din citybike eller racercykel. Dette er en meget god ting at gøre, hvis du har valgt en cykelcomputer i en højere prisklasse. Så kan du nemt koble cykelcomputeren af cyklen, når du holder ind for en vand eller is pause.

De fleste cykelcomputere monteres enten på styret eller frempinden. Det er en god ide at montere cykelcomputeren midtfor, så man har god udsigt til den, og så den ikke sidder i vejen for andre ting. En cykelcomputer, der er placeret midtfor, skaber desuden mindre vindmodstand end en, der er placeret på siden af styret. Nogle cykelcomputere monteres med strips, andre med gummielastikker og andre igen med moderne beslag.

Vedligeholdelse af din cykelcomputer

For at du kan få mest muligt ud af din cykelcomputer, er det selvfølgelig også nødvendigt at vedligeholde den korrekt. Dette gælder også, selvom din cykelcomputer er vandtæt.

Der gælder generelt, at vandtætte cykelcomputere ikke kan tåle fx højtryksrensning. I stedet skal du rengøre dem med en simpel sæbeopløsning og tørre efter med et rent håndklæde. Selvom din cykelcomputer er vandtæt og tåler brug i regnvejr, er det også en dårlig ide at nedsænke cykelcomputeren i vand.

Det er vigtigt at holde cykelcomputeren og eventuelle eksterne sensorer rene for støv og skidt. Dette gøres med en tør klud og aldrig med alkoholbaserede rengøringsmidler eller fx ståluld.

Undgå for så vidt muligt hårde stød eller slag på både cykelcomputeren og eventuelle eksterne sensorer. Hårde stød kan nemlig beskadige skrøbelige elektroniske elementer inden i de forskellige apparater.

4155601

Hvor mange penge vil du bruge på en cykelcomputer?

Ligesom med meget andet elektronisk udstyr gælder der som hovedregel, at jo dyrere en cykelcomputer, du køber, jo flere funktioner får du også adgang til. Dette kan være en stor faktor i forhold til, hvor mange penge du vil bruge på en cykelcomputer.

Topavancerede cykelcomputere med kadencemåling, wattmåling, GPS og kort koster generelt meget mere end simple cykelcomputere, der viser fart, distance og tid. Det bliver derfor et spørgsmål om behov over for pris. Det er en vurderingssag, hvilke funktioner der er uundværlige, og hvilke man sagtens kan overleve uden.

Der er selvfølgelig også en vis forskel i pris mellem de mange forskellige mærker, der tilbyder cykelcomputere. Garmin er fx et meget velkendt og dominerende mærke på cykelcomputermarkedet, mens Sigma producerer lidt billigere modeller.

Cykelcomputere fås desuden både med og uden ledning, og der gælder generelt, at cykelcomputere med ledning er en anelse billigere end cykelcomputere uden ledning. En cykelcomputer med ledning giver dig selvfølgelig en sikker forbindelse til eksterne sensorer, men er også mere besværlig at montere. En cykelcomputer med ledning betyder også, at du kun behøver at skifte batteri på selve cykelcomputeren.

En cykelcomputer uden ledning, altså en trådløs cykelcomputer, er generelt mere populær og også en anelse dyrere. De kommer i alverdens modeller og udformninger, og der er derfor gode chancer for at finde præcis den cykelcomputer, der passer dig bedst. Samtidig betyder en trådløs cykelcomputer også, at du ikke behøver at køre rundt med en ledning, der strækker sig fra styret og ned til hjulene.

80
CC-PA100W Padrone
?
Ventura XI
?
Garmin Edge 820
Tilføj Produkt
Pris309 kr5149 kr63 kr
Strømkilde Engangsbatteri Genopladeligt batteri Genopladeligt batteri
Batteritid---
Batteritype CR2032 CR2032 Li-Ion
Skærm---
Egenskaber- VandtætRadar, Vandtæt
Funktioner Auto Start/Stop, Trådløs, Ur Afstandsmåler, Auto Start/Stop, Kadencefunktion, Stopur, Timer, Trådløs, UANT+, Afstandsmåler, Bluetooth, Kadencefunktion, Kalorietæller, Timer
Højde 67 mm--
Dybde 14 mm--
Bredde 43 mm--
Vægt31 g--
0
Garmin Edge 530
1

Garmin Edge 530 Anmeldelse

Specifikationer
  • Strømkilde: Genopladeligt batteri
  • Batteritid: 20.0 timer
  • Batteritype: Li-Ion

Flere Specifikationer: Skærm - Farveskærm; Egenskaber - Radar, Vandtæt; Funktioner - ANT+, Alarm, Barometer, Bluetooth, GPS, Højdemåler, Kalorietæller; Højde - 82 mm; Dybde - 20 mm; Bredde - 50 mm; Vægt - 76 g; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Garmin Edge 530

Fordele

  • Let forståeligt kort
  • TrailForks med kort over 130.000 MTB-ruter i verden
  • Måler præstationer til sammenligning
  • Vandtæt
  • Ekstremt lang batterilevetid

Denne cykelcomputer kombinerer pris og funktion til sådan en grad, at den nærmest er MTB-cyklistens drøm. Dette ses tydeligt i en omfattende test fra cyclingnews.com, hvor Garmin Edge 530 scorer fire ud af fem stjerner. Derfor er det selvfølgelig også en stærk kandidat i vores cykelcomputer-test.

MTB-cyklistens drøm

Dette kommer til dels af den indbyggede TrailForks og Garmin Cycle Maps, der giver adgang til utallige MTB- og cykelruter i hele verden. Samtidig måler cykelcomputeren både hvor lange og hvor mange hop, du får lavet på din MTB i løbet af en cykeltur. Der er altså mange sjove funktioner, der virkelig kan give et skub til ens træning.

Pakket med funktioner

Cykelcomputeren har selvfølgelig alle de normale funktioner som hastighedsmåler, højdemåler og kalorieforbrænding ligesom de andre cykelcomputere i vores cykelcomputer-test. Derudover kan cykelcomputeren prale med kadence- og hjerterytmemåler samt performancemåler. Dette giver god mulighed for virkelig at tracke ens udvikling, og cykelcomputeren egner sig derfor god til den entusiastiske cykelrytter.

Batteritiden bliver oplyst som 20 timer, som kan forlænges helt op til 40 timer med cykelcomputerens battery saving mode. Dette er en af de længste batterilevetider i denne cykelcomputer-test. Nogle brugere beretter dog om mindre batteritid, så dét er noget, man lige skal være opmærksom på. Desuden har cykelcomputeren ikke touch display, så at navigere rundt på kortet med knapperne kan være noget af en udfordring. Dette er dog den største forskel fra den nyere og væsentligt dyrere model Garmin Edge 830.

Alt i alt er Garmin Edge 530 nok den cykelcomputer i vores cykelcomputer-test, der er mest velegnet til fx den entusiastiske MTB-cyklist grundet sit omfattende kort over MTB-ruter. Dette MTB-kort er også inkorporeret i flere andre modeller i vores cykelcomputer-test. Muligheden for at måle kadence, hjerterytme og forbedringer gør den også yderst velegnet som et dedikeret træningsredskab til cyklister på vejene.

Specifikationer

  • Stor skærm på 38 x 51 mm
  • 20 timers batterilevetid

ANT+, Bluetooth og WLAN-forbindelser

0
Wahoo Fitness Elemnt Roam
Specifikationer
  • Strømkilde: Engangsbatteri
  • Batteritid: 17.0 timer
  • Batteritype:

Flere Specifikationer: Skærm - Farveskærm; Egenskaber - Vandtæt; Funktioner - ANT+, Afstandsmåler, Alarm, Batteriindikator, Bluetooth, Datovisning, GPS, Kadencefunktion, Kalorietæller, PC kompatibel, Stopur, Temperaturføler, Trådløs, Ur; Højde - 89 mm; Vægt - 93 g; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Wahoo Fitness Elemnt Roam

Fordele

  • Live tracking af hastighed, rute og puls på mobilen
  • Antireflekterende skærm
  • Kæmpe hukommelseskort
  • Indbygget kort
  • Nem montering

Den næste cykelcomputer i vores cykelcomputer-test er Wahoo ELEMNT roam. Wahoo er begyndt at blive et meget anerkendt brand i cykelverden, og brandet kan sagtens konkurrere med fx Garmin. Derfor scorer Wahoo selvfølgelig en plads i vores cykelcomputer-test. Wahoos anerkendelse kommer især af deres brugervenlige design, indbyggede GPS og friheden til at vælge lige præcis de data, du har lyst til at holde styr på. Dette har da også fået cyclingnews.com til at give Wahoo ELEMNT roam hele 4½ stjerner ud af 5.

Watt og kadence

Kombinerer du Wahoo ELEMNT roam med fx et pulsbælte, kan du let og bekvemt holde styr på data omkring din puls, watt og kadence. Dette kommer selvfølgelig oven i alle de normale funktioner som hastighedsmåling, højdemåling, stigningsprocenter, kalorieforbrænding og så videre. Samlet set betyder det, at cykelcomputeren fra Wahoo giver dig de bedste muligheder for at kortlægge og udvikle din træning.

Dette gøres også supernemt med Wahoos app, der giver dig mulighed for at tracke din træning live og gemme dine data efterfølgende. Dette kan let gøres på fx din mobil eller tablet. Hvis du har brug for en guide til den bedste tablet i 2021, så kan du også finde det hos os.

Uovertruffen GPS

Den indbyggede GPS sørger desuden for, at du aldrig bliver væk, når hjulene kører derudaf. Afviger du fra din rute, kalkulerer den indbyggede GPS automatisk en ny rute. Samtidig kan du lade cykelcomputeren finde den bedste rute for dig, hvis det bare skal gå stærkt med at komme ud på vejene.

Cykelcomputeren mangler måske som det eneste en touchskærm. Det er der selvfølgelig flere modeller i denne cykelcomputer-test, der gør, men med dennes prisniveau er det altså en mangel. Dens intuitive design med velplacerede knapper opvejer dog nemt denne mangel og gør det også muligt at bruge cykelcomputeren med selv tykke vinterhandsker.

Fordi cykelcomputeren er en af dem i vores cykelcomputer-test, der begynder at snige sig lidt opad i pris, er der selvfølgelig også tænkt på en nem på- og afmontering. Når først cykelcomputeren er monteret på styret, kan selve computeren nemt tages ud af monteringen. Så kan du nemt lige snige cykelcomputeren i lommen, når du parkerer cyklen.

Specifikationer

  • Vægt 93 gram
  • 17 timers batterilevetid
  • Måler 89 x 54,5 x 18 mm
0
Garmin Edge 1030 Plus
3

Garmin Edge 1030 Plus Anmeldelse

Specifikationer
  • Strømkilde: Genopladeligt batteri
  • Batteritid: 24.0 timer
  • Batteritype: Li-Ion

Flere Specifikationer: Skærm - Farveskærm, Touchskærm; Egenskaber - Integreret lys, Radar, Vandtæt; Funktioner - ANT+, Afstandsmåler, Alarm, Auto Start/Stop, Barometer, Batteriindikator, Bluetooth, Display baggrundslys, GPS, Højdemåler, Kalorietæller, Timer, Trådløs, Ur; Højde - 58 mm; Dybde - 114 mm; Bredde - 19 mm; Vægt - 124 g; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Garmin Edge 1030 Plus

Fordele

  • Professionelle funktioner
  • 3,5” vandtæt touchskærm
  • Automatisk ruteplanlægger
  • Garmin Connect og Garmin Segment Real-Time Challenge
  • Lang batterilevetid

Her er en cykelcomputer i den professionelle klasse. Det er en cykelcomputer, der med sine mange funktioner og pris klart adskiller sig fra resten i denne cykelcomputer-test. Den store touchskærm og de mange funktioner gør det nemt for cyklisten at måle sin udvikling på farten. Her er der tale om avancerede funktioner som accelerometer, trykhøjdemåler, smart-notifikationer og virtuel partnerfunktion. Med 32 GB intern hukommelse er der også masser af plads til at gemme dine træningssessioner, træningsprogrammer og cykelruter på cykelcomputeren.

Det er svært at slå Garmin Edge 1030 plus, hvilket også ses i vurderingen af den. Cyclingnews.com har fx vurderet cykelcomputeren til hele 4½ ud af 5 stjerner, og den har fået hele 8.8 ud af 10 mulige point ved cykelstart.dk

Virtuel partner

Med Garmin Edge 1030 plus får du også funktionen virtuel partner. Her kan du træne mod andre cykelryttere ved at se andres træningstider og sammenligne dig selv med disse. Du kan træne mod fremmede, venner og familie, der også er forbundet til denne funktion. På denne måde holdes motivationen høj, og et sjovt konkurrencepræget miljø dannes.

Garmin Edge 1030 plus sørger også for at levere detaljerede analyser af dine træningssessioner. Her er der data om, hvornår du cykler mest effektivt, og hvornår du bør holde pause for at maksimere dit udbytte.

Opdateret teknologi

Med en batterilevetid på hele 24 timer er der ingen chance for, at du løber tør på turen. Det er også en af de længste batterilevetider i vores cykelcomputer-test. Cykelcomputeren har også indbyggede funktioner til at foreslå nye og spændende ruter, så man heller aldrig løber tør for inspiration ude på vejene. Mange af disse ruter er baseret på ny teknologi, der sammenligner andre cykelrytteres data og analyserer de mest populære ruter i området.

Den store og livlige touchskærm er også værd at bide mærke i. Det er faktisk den største touchskærm i vores cykelcomputer-test. Alting fremstår knivskarpt og letlæseligt uanset vejret. Skærmen har indbyggede lyssensorer og justerer automatisk lyset, så du aldrig kommer ud for ikke at kunne se, hvor du skal cykle hen.

Alt i alt er Garmin Edge 1030 plus den mest topprofessionelle cykelcomputer i vores cykelcomputer-test, hvilket selvfølgelig også kan mærkes på prisen. Det er derfor også den cykelcomputer dyreste i vores cykelcomputer-test. Dette er faktisk den eneste ulempe ved cykelcomputeren, der dog for den professionelle eller aspirerende cykelrytter stadig er alle pengene værd.

Specifikationer

  • Størrelse 58 x 114 x 19 mm
  • Intern hukommelse på 32 GB
  • ANT+, Bluetooth, USB- og wi-fi-forbindelser

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Cykelcomputer

Hvorvidt du behøver en cykelcomputer eller ej, kommer meget an på dine personlige behov. Med nutidens teknologi eksisterer mange af de funktioner, som en cykelcomputer har, også på ens smartphone. Derfor kan det for nogle være svært at se behovet for en cykelcomputer.

Det gælder dog generelt, at ens smartphone er mindre præcis end en cykelcomputer, både i forhold til hastighed, distance, kalorieforbrænding og lokation. Med en cykelcomputer får du et dedikeret stykke værktøj, der via den nyeste teknologi måler disse ting præcist og hurtigt uden brug af fx data. Med mange cykelcomputere behøver du ikke engang at downloade apps, oprette dig som bruger eller oprette abonnementer for at komme i gang. Her skal du bare montere cykelcomputeren og cykle afsted.

Den største fordel er måske, at du med en cykelcomputer monteret på styret aldrig behøver at hive din smartphone frem i tide og utide for at tjekke Google Maps. Med en cykelcomputer får du bare en mere sikker tur, uanset om det er til og fra arbejde, eller ned af en stejl MTB-sti.

Når dette er sagt, er det dog også vigtigt at påpege fordelen ved at forbinde en cykelcomputer til ens smartphone. Her kan du importere træningsruter til din cykelcomputer og eksportere træningsdata til videre analyse.

Stort set alle professionelle cykelryttere, der deltager i løb som Tour de France, bruger cykelcomputere med GPS. Her er der ingen ledninger at se, og alting foregår trådløst med gode GPS- og kort-funktioner.

Engang brugte alle professionelle cykelryttere cykelcomputere med ledninger, hvor man indtastede hjulets størrelse, og herefter ville cykelcomputeren fortælle, hvor hurtigt man cyklede. En cykelcomputer med GPS er dog meget mere præcis, nemmere at montere og ofte mere aerodynamisk. Cykelcomputere med GPS benytter sig nemlig af information fra satellitter, og de er derfor yderst nøjagtige i forhold til lokation og hastighedsmålinger. GPS’ers netværk er i dag også så godt, at det næsten er umuligt at finde et sted, hvor satellitterne ikke kan nå.

En cykelcomputers brugervenlighed hænger tæt sammen med mængden af funktioner og brugerens erfaring med cykelcomputere. Det hænger også ofte sådan sammen, at de mere indviklede funktioner som måling af watt og kadence først bliver noget, brugeren skal tage stilling til ved de dyrere modeller.

Nu om dage har selv de billigste cykelcomputere mange forskellige basisfunktioner, som man nemt og intuitivt kan skifte imellem enten på cykelcomputerens touchskærm eller via knapper. De er lavet til, at man så hurtigt som muligt kan lære cykelcomputerens design at kende, så man kan komme op på cyklen og afsted.

Mange er også bygget, så de kan forbindes til fx smartphones og tablets. Dette hiver lige brugervenligheden en tak opad, fordi man herfra kan analysere data og indstille træningsprogrammer nemmere end på selve cykelcomputeren. Samtidig er det også supernemt at forbinde sin smartphone med cykelcomputere i dag, så selv her er der fokus på brugervenlighed.

De mere avancerede cykelcomputere med funktioner som kadence- og wattmåling samt funktioner til at måle og analysere træningspas kan være en smule mere komplekse at opsætte. Dermed kan den dyreste Garmin-cykelcomputer med sin store udbud af funktioner måske virke overvældende for en, der er helt ny i cykelcomputerverdenen. Kender man til disse funktioner på forhånd, er dette dog intet problem.

Uanset om man er vant til de mange funktioner på en cykelcomputer eller ej, gør cykelcomputernes kompakte design det umuligt at gå helt galt i byen, når man skal lære sin nye cykelcomputer at kende. Det kompakte design betyder nemlig, at der ikke er plads til alverdens knapper, og alle funktioner er derfor dejligt centrerede.

Det handler altså igen om at vurdere sine egne behov i forhold til valget af cykelcomputer. De har alle med deres kompakte design fra fabrikanten fokus på brugervenlighed. Men for at få det fulde udbytte af din cykelcomputers funktioner bør du vælge en cykelcomputer med et udvalg af funktioner, der passer til dine behov eller aspirationer.

Kilder

I denne cykelcomputer-test har vi kigget på informationer fra tre forskellige ekspertkilder for at videregive et overskueligt og troværdigt indblik i de fem bedste cykelcomputere i 2021. Her følger en gennemgang af de forskellige kilder, der er blevet brugt til denne cykelcomputer-test.

Cyclingnews.com 🇺🇸

Den anerkendte hjemmeside cyclingnews.com har eksisteret siden 1995 og har siden vokset sig til en af internettets største portaler for alt, der har med cykling at gøre. Her skriver de om alt fra nyheder om cykling til tests af gear og teknologi, og de har også fostret et livligt online fællesskab centreret om cykling på deres hjemmeside. De tester selv deres udstyr og vurderer ud fra et 5-stjerners system. De ser på både fordele og ulemper, og de sammenligner modeller og brands med hinanden. Her har de især fokus på funktionalitet, kvalitet og pris. I deres anmeldelse har de testet de 12 bedste cykelcomputere på markedet i 2021.

Cykelstart.dk 🇩🇰

Den næste kilde, vi har benyttet os af, er et dansk online magasin for cykling. De fokuserer på alle aspekter af cykling, og de skriver om alle slags cykler lige fra MTB til racer og citybikes. De gør en dyd ud af dybdegående tests af gear og grej, og de tester alt udstyr selv. Her kigger de på alt fra, hvad der er i kassen, når man køber en cykelcomputer, til design, funktionalitet, pris og brugervenlighed. De har udviklet et pointsystem, der vurderer funktionalitet, brugervenlighed, design og pris individuelt på en skala fra 1-10, og de giver de testede produkter en samlet score ud fra dette. Det gør siden til en god og troværdig hjælp i valget af udstyr.

Bikepacking-adventures.com 🇺🇸

Vores sidste kilde er en passioneret og uafhængig tysk hjemmeside, der giver detaljerede anmeldelser af alverdens cykeludstyr. Her kigges der både på fordele, ulemper, setups, funktioner og sammenligninger. De går endda så vidt som at skrive om oplevelsen af at pakke udstyret ud og ser også på de ting, der følger med ved købet af diverse udstyr. Det er altså en hjemmeside, der gør en dyd ud af at give ærlige og grundige anmeldelser, så cyklisterne selv kan tage et velfunderet valg.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. CC-PA100W Padrone
80
CC-PA100W Padrone
309 kr 379.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.