TEST: De Bedste Cykelhjelme i test 2024

Se alle Cykelhjelme i testen
3826 Anmeldelser
86 Produkter
68 timer Tid brugt
Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

92
Bell Span Bell Span Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
200 kr. 325.20 kr.
98
Specialized Echelon II MIPS Specialized Echelon II MIPS Læs mere om produktet
 • Top sikkerhed
649 kr. 724.33 kr.
92
Specialized S-Works Prevail II MIPS Specialized S-Works Prevail II MIPS Læs mere om produktet
 • Premium valg
1550 kr. 1699.67 kr.

Bedste Cykelhjelm
under 600 kr.

Top 3

Hvilket Cykelhjelme mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Cykelhjelme.

#1
Overade
93
#2
Scott
92
#3
Specialized
66
#4
Giro
54
#5
Met
38

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Cykelhjelm i test

Cykelhjelm eller ej? Meningerne er mange, når det handler om cykelhjelmen. Dog kan flertallet nok godt blive enige om, det er bedst med en på hovedet – Når du er på farten.

I denne artikel har vi samlet 5 af de bedste cykelhjelme på markedet lige nu. Vi har ikke kapacitet til selv at teste produkterne, men vi har udvalgt og vurderet disse hjelme ud fra hvor godt de har klaret sig i flere anmeldelser og tests. Derfor finder du her de bedste, vurderet ud fra både forbruger- og ekspertanmeldelser, samt pris.

I dag findes der utallige af designs på cykelhjelme og du er garanteret at finde én, der matcher din smag. Gør det til en god vane og husk hjelmen hver gang du skal op på jernhesten, både for din egen skyld, men i særdeleshed også for dem, der har dig kært.

Er du interesseret i at opgradere dit transportudstyr til el, kan du læse vores artikler om el-cykler, el-ladcykler og el-løbehjul.

Cykelhjelmen i dag:

Markedet for cykelhjelme er utroligt omfattende, og vi forstår godt, hvis du føler dig en anelse forvirret over de mange muligheder både ift. udseende, priser og mærker.

Tidligere ansås cykelhjelme som værende grimme og umoderne, som egentlig bare ødelagde ens frisure. Man kunne maks. få fem forskellige farver og alle sammen i den samme traditionelle spidse form, som vi kender fra cykelløbene på TV.

Men i dag er de designet efter de nyeste modetrends ift. former og farver. Ligeledes er det også muligt at finde oppustelige cykelhjelme, som lægges om halsen og aktiveres såfremt du er i styrt eller lignende. Du behøver derfor hverken bekymre dig om dit hår eller sikkerhed.

Vi ved udmærket også godt, at voksne er mindre gode til at huske hjelmen end børnene er. Men det er en super god idé at anskaffe dig en ordentlig hjelm uanset hvad, da børnene ser op til de voksne og mimiker de valg I tager, vis ansvar for den næste generation.

Størrelsesguide:

Cykelhjelme kan godt variere i størrelsen, derfor er det en god idé, du kender mine hovedmål, hvis den skal bestilles online.

Sådan måler du din korrekte hjelmstørrelse: Mål omkredsen af dit hoved lidt over ørene og ca. 2-3 cm over øjenbrynene. Målet i centimeter er målet på din cykelhjelm.

I visse tilfælde gives størrelserne i intervaller. Det betyder egentlig bare, at du vælger et interval, hvori din størrelse findes. F.eks. hvis du måler din hovedomkreds til 56 cm, kan du vælge en hjelm, der hedder 52-57 cm i modellen.

Sådan finder du din cykelhjelm

Som det ses foroven, så er der et utroligt stort udvalg af cykelhjelme. Dog er der som så mange ting i livet, nogle særlige faktorer, som du skal tage højde for, når du køber din hjelm.

Vi præsenterer her nogle krav, som gør dig godt klædt på til at træffe det rigtige valg:

Sikkerheden:

Først og fremmest er det vigtigt, at din udvalgte cykelhjelm lever op til godkendelse på det danske marked inden for sikkerhed i trafikken. Her kan du følge et par anmærkninger på hjelmen, der indikerer, at den er blevet testet og godkendt hos nogle anerkendte testfirmaer som f.eks. forbrugerrådet TÆNK eller FDM.

Komforten:

Når du prøver hjelmen på, så er det vigtigt, at den sidder som den skal. Hvordan føles den på hovedet? Sidder den enten for løst eller stramt? Kradser eller generer den dig på nogen som helst måde? Alle disse spørgsmål er nogle, du bør overveje inden købet. Da det er faktorer, der kan distrahere dig fra at holde øjnene på trafikken omkring.

Generelt anbefales der at vælge en cykelhjelm med puder monteret for bedste komfort, samt i den rette størrelse. Prøv gerne flere hjelme på inden du træffer dit valg og tjek gerne hos din lokale cykelhandler for god ekspertviden.

Brugervenligheden:

Selve brugervenligheden i din cykelhjelm er en vigtig del af at køre med den på. Den skal helst kunne tages af og på let, og spændes ind og ud nemt.

Hvorfor bør du køre med cykelhjelm ude i trafikken?

Jamen, der er faktisk utroligt mange mennesker, som stiller sig selv dette spørgsmål hver eneste dag, når de træder op på jernhesten. Selvfølgelig kan den forekomme irriterende til tider på hovedet, særligt hvis du har brugt meget tid på at sætte den helt rigtige frisure.

Men der er i virkeligheden mange flere fordele end ulemper ved at bære en cykelhjelm i sidste ende. Den beskytter trods alt det vigtigste du har, nemlig dit hoved, fra frygtelige skader, hvis et styrt skulle ske.  Til trods for det, så er der fortsat en stor del af voksne, som undlader den og derved løber en stor risiko med deres liv på daglig basis.

Cykelhjelme har flere gang vist sig være den eneste fordel, når det handler om liv eller død i styrt og færdselsuheld. Det kan godt være, at du ser dig selv som værende i top-eliten af cykelryttere frem og tilbage fra bl.a. arbejde, men hvad så med bilisterne? Der er ingen garanti for, at hverken bilen eller lastbilen har set dig i svingbanen til trods for, at du har signaleret til den helt store guldmedalje.

Hvis du styrter med hovedet ned i kantstenen eller ender under et køretøj, så kan det forvolde store skader, hvis du ikke bærer din hjelm. Dermed er det ikke sagt, at cykelhjelmen beskytter mod alle tænkelige skader, men den reducerer skaderne på dit hoved markant. Derfor er ovenstående udvalgte cykelhjelme alle testet og sikkerhedsgodkendte.

Hver eneste dag sker der nye cykelstyrt hos danskerne, og de danske skadestuer modtager mange patienter, som har slået deres hoved grundet manglende cykelhjelm og derved er kommet slemt til skade. Disse skader kunne have være undladt til et hvis omfang, såfremt vedkommende havde haft sit sikkerhedsudstyr på, aka. cykelhjelmen.

Det kan være, at du allerede har oplevet en lignende situation, men hvor du heldigvis er sluppet med forskrækkelsen. Men hvad så med næste gang?

Danmark er heldigvis ikke det dårligste land at være cykellist i, da vi generelt er et af de lande i Europa med de bedste cykelstier. Sikre cykelstier betyder, at der sker mindre uheld, da de adskiller cykellister fra biler, lastbiler og busser. Men derved er det ikke en garanti, og du bør overveje en cykelhjelm uanset.

Desforuden har der gentagne gange været snak om, hvorvidt at cykelhjelmen skal indføres som et påbud. Hvis vi f.eks. ser på vores naboland Norge, så har de i flere år haft dette påbud, som kun har medfulgt mindre cykeluheld. Dog er der ikke foretaget nogle lovændringer på området i Danmark endnu, så du er ikke forpligtet. Better safe than sorry – og vi anbefaler i stor grad, at du investerer i din nye bedste sikkerhedsven, cykelhjelmen.

MIPS systemet – Multi-Directional Impact System

Dette er et system, som vi kort har præsenteret under de forskellige muligheder af cykelhjelme. Det er en svensk opfindelse, som er inkorporeret i udvalgte cykelhjelme til at skabe sikkerhed, uden at du bemærker det.

Teknologien bag sikkerhedssystemet er inspireret af kraniet og hjernen. Dit hoved er nemlig opbygget således, at i kraniet ligger hjernen og flyder rundt i en væske, som beskytter mod stød ude fra. Derved kan det faktisk siges, at dit hoved allerede består af sit eget sikkerhedssystem til en vis grad. MIPS-systemet fungerer på akkurat samme på.

Hvis du vender din cykelhjelm med det indbyggede system på hovedet, så kan du se, at hjelmen består både af en indre- og ydre skal. Den ydre skal er den traditionelle cykelhjelm, som er designet til at beskytte mod direkte slag eller stød mod hovedet. Den sikrer f.eks. mod kraniebrud fra styrt på asfalt, men ikke mere end det.

Det er her, at den indre kommer i spil ved MIPS-systemet, da den sikrer dig mod kraftige rystelser eller mulige rotationer, der absorberes i hjelmen. Derved opnår du bedre beskyttelse af din hjerne i styrt, da kraften markant nedsættes. Den forebygger altså for svære hjerneskader i trafikuheld.

Systemet blev opfundet tilbage i 2016, og den er sidenhen blevet udbredt i forskellige slags hjelme over hele verden. Generelt koster sådan en omkring 200 kroner ekstra. Det er en særdeles god investering for de aktive, heri sportsudøvere, der kommer op i høj fart på cyklen.

Cykelhjelme til børn:

Leder du efter en cykelhjelm til børnene, så lister vi her, hvilke faktorer du skal tage højde for inden dit køb. Som forældre har I både ansvar for jer selv og jeres børns sikkerhed i trafikken, og en cykelhjelm er et rent must-have.

Ofte cykler børn om kap med hinanden på deres cykler og leger alle mulige lege, som de overhovedet kan komme på med cyklen. Og hvis de ikke har en cykelhjelm på, så kan et styrt hurtigt blive livsændrende.

Gør det derfor til en god vane fra start, at både du og dit barn bærer en cykelhjelm, hvis I skal ud på cyklen, uanset hvad eller hvor kort en tur det er. Cykelhjelmen er jeres bedsteven!

Dette skal du tage højde for:

 • God ventilation – Der tager højde for dit barns aktivitet
 • Rigtig størrelse – Sørg for, at spændingen er den rigtige og sidder godt fast
 • Sikkerhedsanmærkning – Sørg for, at din barns hjelm er sikkerhedsgodkendt på det danske marked
98
Specialized Echelon II MIPS
92
Specialized S-Works Prevail II MIPS
92
Bell Span
Tilføj Produkt
Pris649 kr1550 kr200 kr
CykelhjelmtypeRacerhjelm RacerhjelmBMX/Skatehjelm
MålgruppeVoksen Voksen Barn
Farver Blå, Grå, Hvid, Lilla, Orange, Rød, Sort Beige, Blå, Grå, Grøn, Hvid, Pink, Sort Blå, Grå, Grøn, Gul, Hvid, Pink, Sort, Sølv
Materiale-- Plast
Størrelse L, M, S L, M, S S, XS
Vægt-- 423 g
Egenskaber MIPSMIPS CE EN 1078
Ventilationshuller--10
92
Hövding 3
1

Hövding 3 Anmeldelse

Specifikationer
 • Cykelhjelmtype: Byhjelm
 • Målgruppe: Voksen
 • Farver: Sort

Flere Specifikationer: Størrelse - L, M, One size, S; Vægt - 800 g; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Hövding 3

Den oppustelige cykelhjelm er en svensk opfindelse af mærket, Hövding.

Det er en cykelhjelm, som vi aldrig har set før. Med en revolutionerende teknologi er den meget lig det traditionelle airbag-system i vores biler.

Hövding har derved integreret systemet i en kombination af halskrave og halsvarmer. Den er måske ikke lige det mest sexet, men den er derimod effektiv.

Stanford University har stået for en række tests, der viser, at det unikke design bag cykelhjelmen er så godt, at når den udvides i ulykker, så mindsker den faktisk kraftigere slag ift. en traditionel cykelhjelm. Derved er den også kåret til deres testvinder.

Helt konkret kan en hjernerystelse mindskes op til 8 gange, og den eliminerer stort set risikoen for kraniebrud i en ulykke.

Selve kraven består af et vandtæt stof, der beskytter airbag-systemet. Den er ydermere lavet i slidstærkt stof, der forhindrer sved og snavs.

Udseendemæssigt kan den godt se tung ud, men er faktisk ergonomisk designet, hvilket betyder, den er skabt med jævn vægtfordeling over skuldrene. Det meste af vægten hviler dog på ryggen af sikkerhedsmæssige årsager, såfremt du skulle styrte, vil du naturligt vælte bagover. Dette er med til at mindske risikoen for hovedskader.

Specifikationer: 

 • Vægt – 800 kg.
 • Undgå uglet & svedigt hår
 • Øget sikkerhed
 • Smart design

Prismæssigt ligger denne cykelhjelm til de 2.295,00,- kr. afhængigt af, hvilken forhandler du vælger.

92
Lazer Blade+ MIPS
2

Lazer Blade+ MIPS Anmeldelse

Specifikationer
 • Cykelhjelmtype: Racerhjelm
 • Målgruppe: Voksen
 • Farver: Gul, Hvid, Sort

Flere Specifikationer: Størrelse - L, M, S, XL, XS; Vægt - 230 g; Egenskaber - In-Mold konstruktion, MIPS; Ventilationshuller - 22; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Lazer Blade+ MIPS

Denne cykelhjelm er kåret hos det engelsk testmagasin T3 til den bedste budgetvenlige cykelhjelm. Derudover ligger den på en 6. plads over de bedste cykelhjelme i 2021, og den har modtaget 4,5 ud fra 5 stjerne af forbrugerne på Amazon.

På baggrund af både dens gode pris og flotte design, samt indbygget MIPS er den et super godt køb.

Cykelhjelmen er designet til at give god ventilation, så brugeren ikke over opheder på cykelture. Det ses bl.a. i dens 22 ventilationshuller, som er fordelt over hjelmens overflade.

Den eneste mindre ulempe ved denne hjelm er dens størrelser, der ikke følger de traditionelle mål som vi kender. Vi anbefaler derfor at tjekke dens størrelsesguide en ekstra gang, da de varierer godt i størrelserne.

Specifikationer: 

 • 22 ventilationshuller
 • Vægt – 240 gram
 • Small, Medium, Large
 • Prisvenlig
 • Komfortabel

Prismæssigt ligger denne model i den lavere ende af prisskalaen på 699,- kr. Der er derfor også begrænsninger for, hvad du kan forvente af indbyggede funktioner og sikkerhed. Den anbefales til de cyklister, som bruger jernhesten i ny og næ, men ikke til dagligt transportmiddel.

92
Scott Arx Plus
3

Scott Arx Plus Anmeldelse

Specifikationer
 • Cykelhjelmtype: Racerhjelm
 • Målgruppe: Voksen
 • Farver: Grå, Gul, Hvid, Sort

Flere Specifikationer: Størrelse - L, M, S; Egenskaber - In-Mold konstruktion, MIPS; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Scott Arx Plus

Den sidste cykelhjelm, som vi vil præsentere dig for, er denne model fra mærket, Scott. Forbrugerrådet TÆNK har udnævnt denne cykelhjelm som den bedste i 2019, hvor den blev testet mod hele 25 andre.

Selve undersøgelsen og testen bag hjelmen er baseret på en innovativ undersøgelse, hvor der er blevet taget højde for de roterende belastninger i hjernen, som kan forekomme ved et styrt og derved forårsage hjernerystelser.

Ligeledes er selve testmetoden baseret på samlet data fra virkeligheden, for netop at gøre resultatet og testen så valid som overhovedet muligt.

Selve cykelhjelmen er i sit design ret unik og fås i flere forskellige farver. Herunder sort, grå, grøn og hvid.

Specifikationer:

 • Testvinder hos TÆNK i 2019
 • Letvægt
 • God ventilation
 • Innovativt spændingssystem
 • S, M & L (51 – 61 cm)

Prismæssigt ligger denne hjelm i den højere end af prisklassen til ca. 700,- kr., afhængigt af forhandler.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Cykelhjelm

Ved køb af din nye cykelhjelm er der en række faktorer at tage højde for, bl.a. skal der være lys og reflekser, da de gør dig mere synlig ude i trafikken end blot de traditionelle cykellygter. Ligeledes skal man aldrig købe en brugt cykelhjelm, da man ikke med sikkerhed ved, om den har været udsat for styrt, hvilket reducerer dens sikkerhedsevner.

En god cykelhjelm koster ikke mere end et par hundreder, dog er definitionen af god meget varierende. Typisk vil en sikkerhedsgodkendt cykelhjelm koste mellem 200 til 500 kroner mere, men så er du sikker på, at den vil udøve størst sikkerhed ved mulige styrt.

Dertil skal du være opmærksom på, at cykelhjelme til børn koster mindre end til vokse.

Det er ikke lovpligtigt i Danmark at bære cykelhjelm ude i trafikken, heller ikke for børn. Dog anbefales det i stor grad, at man anskaffer sig én, da man ude fra undersøgelser beviser gang på gang, hvordan en cykelhjelm redder liv og forhindrer hjerneskader.

I ovenstående artikel har vi præsenteret fem bud på cykelhjelme, som er anbefalet på baggrund af adskillige tests og undersøgelser fra bl.a. det danske forbrugerråd TÆNK og anerkendt forskning fra Stanford Universitet.

Kilder

Bag denne artikel ligger der et stort arbejde ift. at give jer bedst mulig vejledning i det givne produkt. Det er en objektiv vurdering baseret på testresultater af samtlige produkter fra det danske forbrugerråd TÆNK, anmeldelser og forskningsbaseret viden.

Tænk – 7.  august 2020 🇩🇰

Tænk er Danmarks største objektive forbrugermedie, som på daglig basis tester adskillige produkter inden de sælges på det danske marked.

Deres test af cykelhjelme er blevet opdateret flere gange siden dens offentliggørelse, dog er en ting sikkert, at både Scott Arx og Bontrager Starvos MIPS er vinderne af testen.

Testene er udført i henhold til seks forskellige faldtyper, som simulerer virkelige og mulige cykelstyrt.

Stanford Universitet – 2016 🇺🇸

Dette universitet er en af USA’s mest kendte og er lokaliseret i Californien. De står bag en række forskellige undersøgelser og tests, herunder af cykelhjelme og med særligt fokus på Hövding-modellen, der lever op til en næsten perfekt kvalitet i deres rapport. Cykelhjelmsundersøgelsen har taget over et år at fuldføre på baggrund af sikkerhedsgodkendelse, og rapporten blev første gang offentliggjort i videnskabsmagasinet Annals of Biomedical Engineering.

Amazon – Løbende anmeldelser 🇺🇸

Foruden at basere denne artikel udelukkende på undersøgelser og tests, så har vi også kigget på diverse anmeldelser på bl.a. den verdenskendte handelsplatform, Amazon. Med hovedkontor i Seattle og adskillige brugeranmeldelser på flere tusinder af produkter, så er der rigeligt af erfaringer af samle af.

Alene er modellen Laser Blade+ MIPS-modellen blevet bedømt af over 500 brugere på verdensplan, hvor den modtager 4,5 stjerne ud af 5.

Det er vigtigt at pointere, at disse anmeldelser løbende opdateres, når nye brugeranmeldelser kommer til. Derfor er det en god idé at være opdateret på de nyeste hjelme og deres vurderinger på markedet.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Specialized Echelon II MIPS
98
Specialized Echelon II MIPS
649 kr 724.33 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.