TEST: De Bedste Luftfugter i test 2024

Se alle Luftfugtere i testen
71816 Anmeldelser
47 Produkter
54 timer Tid brugt
Skrevet af: Louise Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

88
Nedis HUMI140CWT Nedis HUMI140CWT Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
89 kr. 89.50 kr.
92
Humidifier with LED Light Humidifier with LED Light Læs mere om produktet
  • Bedst i test
149 kr. 169.00 kr.
90
Xiaomi Smart MI Air Humidifier 2 Xiaomi Smart MI Air Humidifier 2 Læs mere om produktet
  • Premium valg
923 kr. 1211.25 kr.

Vores test af
Luftfugtere giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste Luftfugtere på markedet i 2024
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Luftfugter
  • Fordele og ulemper

Bedste Luftfugter
under 500 kr.

Top 3

Hvilket Luftfugter mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Luftfugter.

#1
ELDOM
92
#2
H2O
91
#3
Xiaomi
89
#4
Vicks
88
#5
Soehnle
88

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Sådan opnår du et godt indeklima

Et godt indeklima er essentielt, da det kan have stor betydning for husstandens velbefindende. Et dårligt indeklima kan nemlig medføre gener for husstanden såsom ubehag, hovedpine, irritation af slimveje og luftveje og lignende. Der findes flere måder, hvorpå man kan forbedre indeklimaet, og luftfugteren er et godt eksempel herpå. En luftfugter sørger nemlig for at opretholde et sundt indeklima uden du skal løfte en finger.

Hvad er en luftfugter?

En luftfugter er et fantastisk og effektivt redskab, som sikrer et godt indeklima i hjemmet, hvilket er en forudsætning for et godt og sundt helbred. Luftfugteren sikrer, at indeklimaet hverken bliver for tørt eller for fugtigt, så du altid har det optimale fugtighedsniveau i hjemmet. Derudover er en luftfugter også særdeles effektiv mod både astma og allergier. Mange vælger derudover at supplere med en luftrenser, da luftrenseren i høj grad også bidrager til et sundt og rent indeklima.

Luftfugteren har efterhånden fundet vej til de fleste danske hjem, og den øgede popularitet har skabt et større udvalg af luftfugtere i både forskellige former, størrelser samt design. Nogle luftfugtere fås til faste installationer, som du enten kan hænge på væggen eller på radiatoren, hvorimod andre fås i mobile udgaver, og dermed kan du hurtigt og nemt ændre dens placeringen i hjemmet.

Der fås også luftfugtere i mange forskellige design – nogle fås i enkle og minimalistiske design, hvorimod andre er mere moderne. Dog skal du huske på, at de forskellige luftfugtere har forskellige kapaciteter, og det er derfor vigtigt at du undersøger kapaciteten af den pågældende luftfugter, således du finder en luftfugter, som kan dække det ønskede areal i hjemmet.

Anbefalet fugtighedsniveau i hjemmet

Et optimalt og sundt indeklima betyder, at luften hverken må være for tør eller for fugtig. For at vurdere indeklimaet bør man rette fokus mod fugtighedsniveauet. Som udgangspunkt siges det, at et optimalt indeklima bør have et fugtighedsniveau mellem 40 – 55%. Ved et fugtighedsniveau på omkring 45% forhindres sandsynligheden for støvdannelse og spredningen af influenzapartikler, hvilket skaber et sundt indeklima.

Er der tale om et fugtighedsniveau på under 40%, er der tale om et lavt fugtighedsniveau. Det lave fugtighedsniveau opstår typisk om vinteren grundet det kolde vejr, som trænger sig indendørs. Et lavt fugtighedsniveau kan betyde, at du har lettere ved at blive syg med eksempelvis influenza og forkølelse. Derudover kan det også resultere i tørre slimhinder, tørre øjne samt tør hud.

Såfremt fugtighedsniveauet er højere end 55%, er der tale om en høj luftfugtighed, hvilket danner et godt grundlag for bakterier at trives i, som kan resultere i mug og svamp i hjemmet – derudover trives mange skadedyr og insekter også i et højt fugtighedsniveau, og derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på fugtighedsniveauet i hjemmet. Dog man kan også supplere med en aircondition hen over sommeren, så man har lettere ved at opnå den rette temperatur i hjemmet.

Hvordan virker en luftfugter?

En luftfugter danner damp, der absorberes i luften, som øger luftfugtigheden. Det eneste du skal gøre, er at hælde vand i luftfugterens beholder og derefter opsætte den – også klarer den resten af arbejdet fremadrettet. Eftersom luftfugteren arbejder med stillestående vand, er det særdeles vigtigt, at du sørger for at rengøre beholderen jævnligt, således du opretholder et renligt miljø, da stillestående vand er særdeles attraktiv for bakterier og skimmelsvamp.

Som udgangspunkt findes der 4 forskellige typer af luftfugtere. Nedenfor har vi beskrevet, hvad der kendetegner de forskellige typer, så du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over deres forskelligheder og dermed have lettere ved at afgøre, hvilken type af luftfugter, der ville passe bedst hjemme hos dig.

Luftfugter med fordampning

Luftfugteren med fordampning er den mest almindelige og traditionelle type af luftfugter. Denne luftfugter fungerer efter en ganske simpel opbygning: Luftfugteren består af en vandtak med koldt vand, hvor det kolde vand bliver videresendt til en beholder og absorberes af filtreret i luftbefugteren. Derefter gennemblæses dette filter af en ventilator, som endeligt sørger for, at rummet fyldes med fugtig luft.

Fordelen ved denne type luftfugter er, at den er ganske simpel og den passer stort set sig selv. Når luftfugtigheden i rummet stiger, vil luftfugteren nemlig sørge for, at vandet fordamper langsommere og dermed sørger luftfugteren selv for at regulerer fugtighedsniveauet efter behov. Dog skal du med denne type luftfugter være opmærksom på bakterier grundet stillestående vand, og du bør derfor rengøre beholderen jævnligt.

Luftfugter med varmelegeme

Denne luftfugter er blevet et populært valg til de danske hjem. Man kan sammenligne denne luftfugter med en gryde med kogende vand, som damper luft ud i rummet. En stor fordel ved denne type luftfugter er, at du eksempelvis har mulighed for at tilføje æteriske olier til vandet, som derefter fordampes og skaber et velduftende miljø.

Eftersom luftfugteren arbejder med damp, betyder det, at den kan blive utrolig varm. Såfremt du har børn eller kæledyr i hjemmet, bør du derfor være særligt opmærksom på luftfugteren og eventuelt sørge for at placere den et sted i hjemmet, som er ude for rækkevidde, således den står et sikkert og uforstyrret sted.

Luftfugter med pumpehjul

Denne luftfugtere er en anelse mere avanceret end de ovenstående, hvilket også afspejles i prisen.

Du kan sammenligne denne luftfugter med de luftfugtere du finder i supermarkedernes grønt-afdeling, som jævnligt sprøjter dis udover frugterne og grøntsagerne. Denne luftfugter fungerer nemlig efter samme princip, da den sprøjter bitte små dråber ud i rummet, som sikrer et optimalt fugtighedsniveau. 

Eftersom her er tale om en mere avanceret luftfugter vil prisen naturligvis stemme overens med kvaliteten. Luftfugteren er en anelse dyrere end de klassiske luftfugtere, men til gengæld får du en luftfugter af høj kvalitet, som sikrer et godt og sundt indeklima på en sikker og effektiv måde.

Ultrasonisk luftfugter

Den utrasoniske luftfugter er den mest avanceret luftfugter af dem alle. Her er tale om avanceret teknologi af højt niveau. Denne luftfugter består af en metal-membran, der generer vibrationer på ultrasonisk frekvens, hvilket producerer vanddråber. Du kan lidt sammenligne denne type af luftfugter med en højtaler, som bassen pumper ud af.

Fordelen ved denne luftfugter er, at den kræver minimal vedligeholdelse og den sørger selv for at opretholde et optimalt indeklima – dog befinder denne luftfugter sig i den dyrere ende af prisklassen i forhold til de øvrige luftfugtere. 

92
Humidifier with LED Light
90
Xiaomi Smart MI Air Humidifier 2
88
Nedis HUMI140CWT
Tilføj Produkt
Pris149 kr923 kr89 kr
Egenskaber Automatisk nedlukning, Vandtank App, Skærm, Timer, Vandtank Automatisk nedlukning, Skærm, UV Lys, Vandtank
FunktionerLuftfugtningLuftfugtningIonisering, Luftfugtning
Hastighedstrin-3-
Vandbeholder kapacitet0.3 L4.0 L 5.5 L
Maksimal støjniveau-45 dB-
Minimum støjniveau-34 dB-
Anbefalet rumstørrelse (m²)--50 m²
Inklusiv filter---
Luftgennemstrømning---
Maksimal driftstemperatur---
Minimum driftstemperatur---
Affugtningseffekt---
Luftgennemstrømning---
Kølemiddel---
Effekt- 8 W-
Vægt- 5.17-
Dybde---
Bredde---
Højde---
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Humidifier with LED Light
92
Humidifier with LED Light
149 kr 169.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.