TEST: De Bedste Luftrenser i test 2024

Se alle Luftrensere i testen
7016 Anmeldelser
65 Produkter
75 timer Tid brugt
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

82
Beurer LA 40 Beurer LA 40 Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
352 kr. 381.20 kr.
98
Sharp UA-HD40E-L Sharp UA-HD40E-L Læs mere om produktet
  • Bedst i test
2968 kr. 2984.50 kr.
94
Coway AP-1515G/300 Coway AP-1515G/300 Læs mere om produktet
  • Premium valg
4499 kr. 4612.00 kr.

Bedste Luftrenser
under 2000 kr.

Top 3

Hvilket Luftrenser mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Luftrenser.

#1
Vbreathe
97
#2
Honeywell
96
#3
Toyotomi
94
#4
FELLOW
93
#5
Soehnle
88

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Det bør du vide før køb af en luftrenser

De fleste tænker på luften udenfor, når snakken falder på luftforurening og dårlig luft. Men overraskende nok er det typisk i eget hjem, at den dårlige luft mest forekommer. Det skyldes oftest, at der er en dårlig ventilation.

Når der er en dårlig ventilation i et hjem, giver det pollen, røg fra cigaretter og stearinlys, støvmider og meget mere de perfekte forhold. Det kan give et dårligt indeklima, hvilket ikke er godt. Et dårligt indeklima kan nemlig blandt andet være en medvirkende årsag til astma og allergi samt forværre disse lidelsers symptomer.

For at forbedre dit indeklima skal du huske at lufte ud flere gange om dagen samt gøre grundigt rent med en poseløs støvsuger eller en robotstøvsuger. Det kan være svært at nå i en travl hverdag. Derfor kan et supplement som en luftrenser være en god løsning.

Hvad er en luftrenser?

En luftrenser er et elektronisk apparat, du kan have stående i dit hjem. Det elektroniske apparat kan filtrere partikler og urenheder i luften i din bolig. Har du en luftrenser, sørger den for at rense luften for eksempelvis støv, pollen, røg, gasser, hår, skæl fra kæledyr samt andre stoffer, der er generende for dit indeklima.

Vælg mellem fem forskellige luftrensere

Luftrensere er i stand til at rense luften for de partikler, der svæver i luften. Der er endda nogle modeller, som også kan neutralisere dårlig lugt. Der findes i alt fem forskellige varianter af luftrensere, som du kan læse mere om herunder.

Ioniseringsapparater

Ioniseringsapparater fjerner ofte kun en begrænset mængde af de partikler, der svæver rundt i luften. Effekten er derfor ikke særlig stor. Det er ydermere værd at bemærke, at disse luftrensere kan danne ozon, hvilket kan være yderst sundhedsskadeligt. Desuden kan det også forårsage åndedrætsbesvær.

Luftrensere med elektrostatiske filtre

Luftrensere med elektrostatiske filtre er typisk meget effektive, når det kommer til at fjerne svævende partikler fra luften. Desværre kan denne type luftrenser danne ozon. Det kan være sundhedsskadeligt samt give dig åndedrætsbesvær.

Luftrensere med partikelfiltre

Luftrensere med partikelfiltre har et fysisk filter, der filtrerer partiklerne i luften. Disse filtre findes i flere forskellige kvaliteter. Du skal derfor være opmærksom på at vælge en luftrenser med et filter i en høj kvalitet.

Luftrenser med et gasfilter eller et kulfilter

En luftrenser med et gasfilter eller et kulfilter er det samme. Det er blot forskellige betegnelser for den samme type filter. Filtrene fungerer ved, at de filtrerer nogle af de gasser, der er i luften.

Det er altså ikke dem alle, der bliver opfanget. Med denne type luftrenser er det vigtigt, at filteret bliver skiftet regelmæssigt. Det sikrer nemlig, at de gasser, der er blevet opfanget, ikke frigives til luften igen.

Ozongenerator/ozonluftrenser

En ozongenerator bliver også kaldt for en ozonluftrenser. Denne type luftrenser er forbeholdt fagfolk, som bruger den til at fjerne lugte. Det kan være lugt fra eksempelvis røg efter en brand. Denne type luftrenser kan danne det sundhedsskadelige stof ozon, som kan forårsage åndedrætsbesvær.

Det skal du kigge efter ved køb af en luftrenser

Der findes, som før nævnt, flere forskellige typer af luftrensere. Udover at du skal være opmærksom på de forskellige typer, skal du også kigge nærmere på funktionerne. Hvis du er førstegangskøber af en luftrenser, kan det være svært at overskue, hvilke funktioner du skal holde øje med.

Herunder kan du læse mere om, hvad du skal være på udkig efter, samt hvad du bør tage med i dine overvejelser. I sidste ende hjælper det dig med at købe den mest optimale luftrenser for dig.

Ændring af rummets temperatur

Der findes luftrensere, som ikke kun kan filtrere luften, men også kan ændre rummets temperatur. Herved kan luftrenseren være med til at gøre det pågældende rum køligere eller varmere. Har du brug for dette, bør du kigge efter en luftrenser med denne funktion.

Kig godt på luftrenserens filter

Hvis luftrenseren gør brug af et filter, bør du grundigt undersøge, hvilket filter der er tale om. Det bedste er et HEPA-filter, da det er yderst effektivt. Dette filter kan fjerne helt op til 99 % af de partikler, der svæver frit i luften.

Dækningsarealet skal være stort nok

Dækningsarealet varierer en del fra luftrenser til luftrenser. Det er vigtigt, at du har dækningsarealet in mente, da det skal passe til det rum, som din luftrenser skal stå i. Ellers får du ikke det fulde udbytte af din luftrenser.

Design og størrelse skal blende ind

De forskellige modeller har deres helt egen størrelse og design. Dette bør du tage hensyn til alt efter, hvor synlig luftrenseren vil være i dit hjem. Størrelsen og designet er måske knap så vigtig i et soveværelse i forhold til i en stue.

Tjek luftrenserens energiforbrug

Skal luftrenseren være i gang en stor del af døgnet, fordi du eksempelvis ryger? Så bør du vælge en med et lavt energiforbrug. Det gør nemlig, at du både sparer på din elregning, men også på miljøet.

En lind strøm af andre funktioner

Når du kigger efter en luftrenser, finder du ud af, at de kommer med en lind strøm af forskellige funktioner. Her er det vigtigt, at du holder hovedet koldt og ikke bliver fristet af funktioner, du slet ikke har brug for. Jo flere funktioner en luftrenser har, desto dyrere er den typisk.

Skal du bruge en luftrenser i dit soveværelse, kan en funktion, såsom nattilstand, være en god idé. Nattilstandsfunktionen sørger nemlig for, at luftrenseren er meget støjsvag, samt at den er mere energieffektiv.

Du kan også have behov for en luftrenser med flere hastigheder. Med flere hastigheder får du mulighed for at tilpasse luftrenseren til luftkvaliteten i rummet. Det er eventuelt værd at overveje at købe en luftrenser, som automatisk indstiller hastigheden i forhold til den luftkvalitet, der er i rummet. Det gør det nemmere at bruge luftrenseren i forskellige rum.

Betjening af din luftrenser

Teknologien har også fundet vej til flere luftrensere. Du kan derfor finde luftrensere, som du kan styre på en nem og smart måde. Eksempelvis kan du i dag købe luftrensere, der kan betjenes med hjælp fra en app og Wi-Fi.

Herved kan du med en app på din smartphone eller din tablet hele tiden kontrollere og styre luftkvaliteten i et rum. Du kan altså regulere luftrenseren til at yde optimalt, selvom du ikke er hjemme.

98
Sharp UA-HD40E-L
94
Coway AP-1515G/300
82
Beurer LA 40
Tilføj Produkt
Pris2968 kr4499 kr352 kr
Egenskaber Hygrostat, Skærm, Timer, Vandtank App, Timer, WIFI Automatisk nedlukning, Timer, Vandtank
FunktionerLuftfugtning, Luftrensning, LugtneutraliseringLuftrensningLuftrensning, Ultrasonisk luftfugtning
Inklusiv filter Andet, HEPA-Filter HEPA-Filter, Kulfilter-
Anbefalet rumstørrelse (m²)26 m²117 m²20 m²
Luftgennemstrømning 216 m3/h 561 m3/h-
Maksimum driftstemperatur---
Minimum driftstemperatur---
Hastighedstrin 6 4 2
Vandbeholder kapacitet 2.5 L- 0.2 L
Maksimum støjniveau47 dB52 dB-
Minimum støjniveau23 dB22 dB-
Luftrensningsevne---
Effekt 25 W 57 W 12 W
Højde 61.5 cm 53.8 cm-
Bredde 39.9 cm 34.5 cm-
Dybde 23.0 cm 34.5 cm-
Vægt 7.9 9.7 0.5
Opvarmningseffekt---
Ozonfrigivelse---
Energiklasse---
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Sharp UA-HD40E-L
98
Sharp UA-HD40E-L
2968 kr 2984.50 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.