TEST: De Bedste Vækkeur i test 2024

Se alle Vækkeurer i testen
1086 Anmeldelser
61 Produkter
74 timer Tid brugt
Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

82
TFA Dostmann 60.2549.01 TFA Dostmann 60.2549.01 Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
152 kr. 221.60 kr.
92
Pure Siesta Rise Pure Siesta Rise Læs mere om produktet
 • Simpelt design
 • Farver: Grå, Sort
589 kr. 631.33 kr.
92
Lumie Bodyclock Luxe 700FM Lumie Bodyclock Luxe 700FM Læs mere om produktet
 • Opvækningslys
 • Pænt design
 • Brugervenlig
1616 kr. 1844.40 kr.

Vores test af
Vækkeurer giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Vækkeurer på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Vækkeur
 • Fordele og ulemper

Bedste Vækkeur
under 500 kr.

Top 3

Hvilket Vækkeur mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Vækkeur.

#1
JBL
45
#2
TFA-Dostmann
27
#3
Beurer
26
#4
Pure
23
#5
Lumie
13

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Vækkeur test

Der er næsten ikke noget værre end at sove over sig, så man skal skynde sig ud ad døren. Med et godt vækkeur, kan du undgå at sove over dig, så du slipper for at komme for sent afsted.

Her på siden finder du en række af de bedste vækkeure på markedet lige nu. Vækkeure der kan give dig en god start på dagen med en behagelig lyd eller musik, så du kan komme godt ud af døren, frisk og veludhvilet.

Vælg det bedste vækkeur

At vælge det bedste vækkeur handler ikke bare om at gå ud og købe det første og det bedste. Så risikerer du måske at købe det forkerte vækkeur, som du hurtigt vil blive træt af.

Det er derfor godt, at du lige gør dig et par overvejelser, inden du køber et vækkeur. Skal vækkeuret have særlige funktioner, hvordan skal det se ud og den slags. Læs med her og find ud af, hvad du bør overveje, når du skal købe et vækkeur. Og trænger soveværelset til en opgradering – måske en ny seng? Så tag et kig på elevationssenge her.

Flere alarmer og alarmlyde

Det kan være rart med et vækkeur, der giver mulighed for at indstille flere alarmer. På den måde kan du nemlig indstille vækkeuret til at ringe på et bestemt tidspunkt i hverdagen og et andet tidspunkt i weekenden. Det kan især være rart, hvis du skal senere op i weekenden end i hverdagen.

Det samme gør sig gældende med muligheden for at vælge forskellige alarmlyde. Måske er du ligeglad – men måske vil du gerne vækkes på en bestemt måde i weekenden – til en mere rolig og langsomt stigende lyd. Det kan også være en melodi eller lyden af fuglekvidren. Eller måske vil du gerne vækkes af en radio om morgenen.

Søvn-musik med timer

Nogle vækkeure i dag giver dig også mulighed for at få lidt hjælp på vej til at falde i søvn om aftenen i form af beroligende, afslappende musik. Her er det selvfølgelig ikke smart, at musikken kører hele natten, så her er det en fordel at gå efter et vækkeur, der har en timerfunktion, så musikken slukkes efter eksempelvis 30 minutter.

Vækkeur med lys

Nogle af de moderne vækkeure i dag giver dig også mulighed for at blive vækket med lys. Du kan få vækkeur der simulerer en solopgang, så lyset lige så stille bliver kraftigere. Det kan være med til at give dig en mere naturlig vækning.

Samme funktion er også mulig på nogle vækkeure, men i omvendt format. Her kan du få glæde af et afslappende lys til om aftenen, når du skal sove. Det varme rødlige og gullige lys simulerer en solnedgang, der kan få dig til at slappe af og falde til ro.

Design

Designet kan også have betydning for dig. Måske er du ligeglad, men måske vil du gerne have et smart vækkeur, der passer godt ind i dit hjem. Det kan være det skal have et moderne look eller et mere retro look eller være i en bestemt farve.

Måske skal det være et vækkeur med display – eller et mere gammeldags vækkeur med analogt ur og visere. Husk dog at designet også har betydning for vækkeurets andre funktioner. Et retro design vil måske ikke have så mange smarte funktioner som musik med timer og lignende.

Størrelsen kan også have betydning for dit valg af vækkeur. Et stort vækkeur med opvågnings-lys kræver en del mere plads en et lille vækkeur med kun display og ur, så overvej derfor også, hvad du har plads til på sengebordet.

Strømkilde

Du kan også overveje hvilken strømkilde dit vækkeur skal have. Skal det køre på batteri, eller skal det være sluttet til en stikkontakt? Nogle vækkeure har endda mulighed for begge dele. Et vækkeur med batteri er smart, hvis du skal have det med på ferie eller forretningsrejse – selvom du måske bare gerne vil slappe af på en ferie, kan et rejsevækkeur alligevel være smart, og nok især hvis du er på forretningsrejse.

Snooze funktion

En ting mange mennesker måske er lidt glade for – og nogen lidt for glade for – er snooze funktionen. Vi skal bare lige have fem minutter mere. Nogle vækkeurer har en fast snooze funktion, mens andre giver dig mulighed for at indstille, hvor lang snooze perioden skal være.

Nogle vækkeure har også en funktion med gradvis opvågning, hvor alarmen starter lige så stille og gradvist bliver højere og højere.

Pris

Som det er med forbrugsvarer og produkter, har prisen for det meste også en vis betydning for de fleste. Måske er du på udkig efter et godt vækkeur med mange funktioner – ja, så kommer du også til at betale for det. Til gengæld får du et smart vækkeur, der kan give dig gode opvågninger.

Har du ikke de store krav, kan du snildt finde et billigt vækkeur, som du kan få stor glæde af. Og det vigtigste er selvfølgelig, at du har et vækkeur, der kan vække dig.

Er vækkeur bedre end smartphone?

Efterhånden som smartphonen har gjort sit indtog i alle danske hjem, er der måske færre og færre af os, der bruger et vækkeur. Vi kan jo bare bruge alarmen i smartphonen.

Men det er faktisk bedre at bruge et vækkeur end en smartphone, for der er mange gode grunde til at holde smartphone-teknologi og søvn adskilt. Smartphonen er nemlig en stor søvnforstyrrer i dag.

Skal du lige sætte alarmen på din smartphone om aftenen, er der også stor sandsynlighed for, at du kommer at tjekke Facebook eller Instagram, lige surfer lidt på nettet eller lignende. På den måde kommer smartphonen til at stjæle din søvn – for ikke at tale om, at lyset fra telefonen ikke er så godt for din krop om aftenen, når du skal slappe af og sove. Det blå lys fra smartphone og tablet reducerer nemlig kroppens frigivelse af melatonin, som påvirker din søvn.

Derfor vil det være bedre at gå efter et rigtigt vækkeur end at bruge alarmen i din smartphone. De mange smarte funktioner, der er i de moderne vækkeure, kan ligeledes være med til at forbedre din søvn og hjælpe dig med at vågne frisk og veludhvilet om morgenen.

Er det alligevel på tide at finde en ny smartphone, kan du tjekke de bedste smartphones på markedet her.

92
Pure Siesta Rise
92
Lumie Bodyclock Luxe 700FM
82
TFA Dostmann 60.2549.01
Tilføj Produkt
Pris589 kr1616 kr152 kr
Display-DigitalDigital
FarverGrå, SortBeige, SortBrun, Sort
Egnet til børn-NejNej
Egenskaber-Opvækningslys, Radiomodtager, SnoozeDatoviser, Radiomodtager, Radiostyret tid, Snooze, Temperatursensor
Strømkilde-NetledningBatteridrevet
Højde-20.0 cm7.0 cm
Bredde-23.0 cm10.0 cm
Dybde-13.0 cm4.1 cm
Vægt-1100.0 g145.0 g
Radiobånd-FMDCF
Batteritype--CR2032, LR03/R3 (AAA)
Antal batterier påkrævet---
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Pure Siesta Rise
92
Pure Siesta Rise
589 kr 631.33 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.