Der er intet som en lækker, friskbrygget espresso. Eller en skøn caffe latte lavet på en espressomaskine. Mulighederne er mange med en espressomaskine, men vi ved også godt, at de kan være ret pebrede i prisen.

Heldigvis nærmer Black Friday sig, så du kan inden længe finde Black Friday tilbud på espressomaskiner. Følg med her og se, hvilke forhandlere, der disker op med gode Espressomaskiner på tilbud.

Black Friday i Danmark og i USA

Vi kan efterhånden ikke snige os uden om Black Friday i Danmark, da de danske butikker i den grad har taget den amerikanske tradition til sig. Vi kender allerede til flere traditioner fra USA, som har vundet indpas i Danmark, såsom Valentines Day og Halloween. Efterhånden har Black Friday dog overhalet – i hvertfald på den økonomiske front, da det er blevet årets største handelsdag hjemme i Danmark.

Black Friday stammer som bekendt fra USA. Navnet stammer fra 1960’erne, hvor dagen efter Thanksgiving var en stor rejsedag, så gaderne var sorte af mennesker og biler. Navnet har hængt ved, og med tiden begyndte detailhandlen at sætte gang i store tilbud og rabatter, mens de åbnede dørene op helt fra morgenstunden. Det har fået de amerikanske kunder til at samles i store køer udenfor butikkerne for at være klar til at ordne julegaveindkøbene til billige priser.

Hvilken espressomaskine skal jeg vælge?

Det er skønt at lave sin egen kaffe på en espressomaskine, men det er også vigtigt at finde en kassemaskine, der passer til dine præferencer og behov. Derfor bør du ikke bare kaste dig over det første og bedste tilbud på espressomaskiner til Black Friday. Det er en god idé først at overveje, hvad du har behov for.

Først og fremmest skal du overveje, hvor meget du vil klare selv i processen. Der findes nemlig både automatiske espressomaskiner, semi-automatiske og manuelle espressomaskiner, som klarer det hele for dig, når blot du trykker på en knap. Den sørger altså for at kværne bønnerne og brygge kaffen.

Med den semi-automatiske espressomaskine skal du selv sørge for at kværne kaffebønnerne, men det er også en oplevelse i sig selv. Her kan du enten kværne dem på en elektrisk kaffemaskine eller en håndkværn, der dog tager lidt længere tid – men så kan du virkelig nyde den skønne duft, mens du også får trænet mullerne lidt.

Vil du gå all in på espresso, kan du også vælge den manuelle espressomaskine – her skal du dog selv have styr på vandtemperatur, kaffemængde og blandingsforhold. Men elsker du at nørde kaffe, er det altså en fantastisk oplevelse.

Den såkaldte nespressomaskine eller lignende kaffemaskiner med kapsler hører på sin vis også under espressomaskiner. Her bruger du en lille kapsel eller taps, der indeholder kaffe, som maskinen presser igennem. Denne maskine fungerer fint til dagligdagsbrug, men det er altså på sådan en maskine, man kan bruge fine espressobønner fra det lokale mikroristeri.

Ikke nok med det kan du også overveje, hvilke funktioner din nye espressomaskine skal have. Nogle espressomaskiner har indbygget kaffekværn eller mælkeskummer, der gør opgaven nemmere for dig.

Ved du lidt om kaffe og espressomaskiner i forvejen, ved du også, at du skal tjekke op på maskinens tryk. Det måles i bar, og fortæller lidt om, hvor stort et tryk kaffebønnerne udsættes for, når vandet og dampen løber igennem maskinen. Her bør du gå efter en maskine der har minimum 15 bar.

Vandbeholderens kapacitet har selvfølgelig også noget at sige, i forhold til hvor meget espresso du ønsker at lave på én gang. De fleste espressomaskiner har dog plads til 1-2 liter vand, hvilket er meget passende for de fleste. Dertil kan du også overveje, hvad du ønsker i forhold til rengøring og vedligeholdelse. Der er nemlig forskel på, hvordan de forskellige espressomaskiner rengøres – for nogle modeller gælder det, at de har et dampsystem, der kan rense maskinen, mens andre har dele, der skal afmonteres og vaskes i hånden eller opvaskemaskine.

Har du fundet ud af, hvilken espressomaskine du skal gå efter, kan du tjekke de forskellige forhandlere, når Black Friday nærmer sig og finde de gode tilbud.

Er du på udkig efter andre gode Black Friday tilbud kan du også tage et kig på: Black Friday Smart TV, Black Friday Elcykel, Black Friday Printer

FAQ

Hvad er Black Friday?

Black Friday er en stor handelsdag, der stammer fra USA. Dagen efter Thanksgiving sætter butikkerne gang i store tilbud og rabatter som en start på julehandlen.

Hvilken dato er det Black Friday?

I år er det Black Friday fredag den 25. november.

Hvad kan man købe til Black Friday?

Der er et hav af gode tilbud til Black Friday, og du kan købe alt fra tøj og legetøj til elektronik- og køkkenudstyr.