TEST: De Bedste Crosstrainer i test 2024

Se alle Crosstrainerer i testen
6428 Anmeldelser
39 Produkter
84 timer Tid brugt
Skrevet af: Stine Mortensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

90
Abilica WinElip Cruise crosstrainer Abilica WinElip Cruise crosstrainer Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
3849 kr. 4943.40 kr.
98
Bowflex Max Trainer M3 Bowflex Max Trainer M3 Læs mere om produktet
  • God til prisen
  • Masser af udstyr
  • 8 modstandsniveauer
9875 kr. 11008.40 kr.
94
Bowflex Max Trainer M8i crosstrainer Bowflex Max Trainer M8i crosstrainer Læs mere om produktet
  • Premium valg
13745 kr. 17648.50 kr.

Vores test af
Crosstrainerer giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste Crosstrainerer på markedet i 2024
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Crosstrainer
  • Fordele og ulemper

Hvilket Crosstrainer mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Crosstrainer.

#1
Darwin
95
#2
Bowflex
95
#3
Cardiostrong
90
#4
Schwinn
77
#5
Master Fitness
63

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Crosstrainer

En af fordelene ved at investere i en træningsmaskine til hjemmet er, at du kan træne lige når det passer dig og du undgår at bruge unødvendig transporttid til og fra dit fitnesscenter. Derudover slipper du for at dele maskine med andre personer, end dem der eventuelt bor i din husstand. Med en crosstrainer i hjemmet kan du sågar opsige dit fitnessabonnement, da du dermed altid har en full-body træningsmaskine inden for rækkevidde.

Selv før den globale pandemi ramte og lukkede alle fitnesscentrene, var det populært at investere i en personlig crosstrainer. Det skyldes blandt andet, at crosstrainere giver en alsidig træning med høj kalorieforbrænding, der samtidig er skånsom for knæ og led. Leder du derfor efter en træningsmaskine, hvor du både kan træne over- og underkroppen, vil en crosstrainer være den ideelle maskine til dig.

En crosstrainer er en forholdsvis ny type træningsmaskine, men ikke desto mindre har den hurtigt vundet indpas i diverse fitnesscentre og hjem rundtom i Danmark. Crosstraineren er en kombination af en stepmaskine, en motionscykel og et løbebånd. Desuden kommer nogle crosstrainere også med en funktion, der minder om en stairmaster.

Der findes et utal af crosstrainere med mange forskellige funktioner, størrelser og vægt. For at gøre det nemt for dig at finde netop den crosstrainer der passer til dine behov, har vi her lavet en samlet oversigt over resultaterne på diverse online crosstrainer tests. På den måde behøver du ikke selv sammenligne crosstraineres test og forbrugeranmeldelser på tværs af forskellige websites, men kan bare orientere dig lige her.

Vil du øge effekten af din træning på crosstrainer? Så kan vi anbefale dig at benytte proteinrige produkter. Kig ind på Purepower, som er specialister indenfor produkter til træning. Hos purepower kan du bla. finde produkter som energibar, energipulver, gels og meget andet.

Det skal du overveje inden du køber en crosstrainer

Inden du går ud og køber en crosstrainer, er det en god ide at lave nogle basale overvejelser om dine behov til maskinens funktioner, din egen træning, dit budget og den eventuelle placering af crosstraineren. Dermed kan du på bedst mulig vis sikre, at du får en crosstrainer, der lever op til alle dine behov og ønsker.

Nedenfor i denne crosstrainer test har vi skrevet de fire vigtigste spørgsmål at stille sig selv, inden du køber en crosstrainer (eller en anden træningsmaskine for den sags skyld).

Hvilke behov har du ift. funktioner og måleegenskaber?

Crosstrainere kommer i mange forskellige størrelser og med mange forskellige funktioner og måleegenskaber. Det er derfor godt at gøre op med dig selv, hvilke funktioner du har brug for og hvilke måleegenskaber, du gerne vil have information om, når du træner.

Vil du gerne holde ekstra meget styr på din træning og udbyttet af den, kan du med fordel købe en badevægt, som kan give dig en kropsanalyse. Vi har testet de bedste badevægte på markedet lige nu, som du kan se her.

Hvor ofte forventer du at bruge din crosstrainer?

Alt efter hvor ofte du forventer at bruge din crosstrainer, skal du overveje, hvor god kvalitet din crosstrainer skal være. Har du tænkt dig at bruge crosstraineren en enkelt gang hver uge, kan du sagtens nøjes med en crosstrainer i lavere kvalitet og stadig få glæde af den i mage år. Har du derimod tænkt dig at bruge din crosstrainer alle ugens dage, skal du overveje at investere i en crosstrainer i lidt bedre kvalitet, så den kan holde til den flittige brug uden at blive slidt op.

Hvor mange penge vil du bruge på en crosstrainer?

Alt efter hvilke funktioner og hvilken kvalitet du vil have en crosstrainer i, er der stor forskel på prisen. I de tests vi har kigget på, har crosstrainerne et prisspænd mellem 2.199 kr. til 49.995 kr. Det er derfor en god ide ikke bare at overveje, hvilke funktioner du gerne vil have, din crosstrainer har, men også hvilken kvalitet den skal være i og hvor meget du er villig til at betale for dette.

Desuden er der også en generel sammenhæng mellem crosstrainerens pris og dens robusthed, stabilitet og støjniveau. Jo mere du er villig til at give for din crosstrainer, des mere stabil og støjsvag er den. Du behøver dog ikke betale hele 50.000 kr. for at få en god robust crosstrainer, der ikke larmer for meget.

Hvor skal din crosstrainer stå?

Da crosstrainere generelt er store maskiner, kan det være en fordel at overveje, hvor du skal have din nye crosstrainer til at stå, inden du køber den.

Skal du have den op eller ned af trapper, kan det være en fordel at se efter maskiner, der ikke vejer alt for meget – pas dog på med at vælge den letteste maskine du kan finde, da en crosstrainers vægt er med til at gøre den stabil og robust, når den er i brug.

Derudover er det en god ide at tage højde for eventuelle overboer og underboer eller naboer i forhold til støjniveauet. Nogle crosstrainere støjer nemlig mere end andre, når de er i brug, så hvis du bor tæt med dine naboer, kan det være en god ide at bruge lidt ekstra på, at din crosstrainer ikke forstyrrer alt for meget. Det gælder selvfølgelig også, hvis du bor sammen med andre, eller selv ikke gider høre på for meget støj fra maskinen.

Generelt skal du gøre op med dig selv, hvor stor din ny crosstrainer må være. Selvom crosstrainere generelt er store maskiner, er der stadig nogle, der er større end andre. Vurder derfor hvor meget plads du har til din crosstrainer og led efter maskiner, hvis størrelse passer dertil.

Endvidere skal du overveje, om du får behov for at flytte rundt på din crosstrainer. De fleste crosstrainers kommer med hjul under, så de er mobile, men der er stor forskel på kvaliteten af disse hjul. Ved du derfor allerede nu, at du får brug for at flytte rundt på din crosstrainer, kan det være en god ide at se efter, hvilke crosstrainere der får gode anmeldelser for deres mobilitet.

Forskellige funktioner på en crosstrainer

Langt fra alle crosstrainere er ens og hvilke funktioner en crosstrainer har, kommer meget an på både mærket og modellen. Nedenfor i denne crosstrainer test kan du se en oversigt over alle de forskellige funktioner, en crosstrainer kan have. Derudover har vi også inkluderet forklaringer på begreber, der bruges i forbindelse med en crosstrainer, så du ikke er i tvivl om, hvad der menes når du læser crosstrainer tests.

Brugervægt

Brugervægten indikerer den maksimale vægt, en crosstrainer kan holde til. Der kan være flere årsager til, at du er tung (såsom overvægt, store muskler eller højde), men lige meget årsagen er det vigtigt at investere i en crosstrainer, der kan holde til din vægt.

Er i flere i husstanden, der skal bruge crosstraineren, er det selvfølgelig vægten på den tungeste person, i skal gå ud fra, når i køber en crosstrainer.

Forhjulsdrift og baghjulsdrift

En crosstrainer kan enten være forhjulsdrevet eller baghjulsdrevet. Da en forhjulsdrevet crosstrainer typisk giver en mere flydende og smooth bevægelse end de baghjulsdrevet, er disse som oftest at foretrække. Det er blandt andet disse flydende bevægelser, der gør crosstrainere mere skånsomme for knæ og led.

Bremsetype

Der findes to forskellige bremsetyper, når det kommer til crosstrainere; permanentmagnetiske og elektromagnetiske. Da permanentmagnetiske bremser er billige at producere, er det som oftest denne type bremser, der er på de billigere modeller af crosstrainere. Det er dog klart at foretrække elektromagnetiske bremser, da disse ikke har nogle bevægelige dele og derfor ikke kræver så meget vedligeholdelse.

Integreret generator

Når en crosstrainer har integreret generator, betyder det, at maskinen ikke bruger noget strøm, men selv generer den nødvendige strøm, når der trædes i pedalerne. Du kan med andre ord ikke bare trykke på en knap for at tænde crosstraineren, men skal træde i pedalerne for at starte maskinen. Crosstrainere med integrerede generatorer er derfor meget energibesparende.

Skridtlængde og skridtbrede

Skridtlængde og skridtbredte betegner henholdsvis hvor store skridt du kan tage på crosstraineren og hvor langt fra hinanden pedalerne er placeret. For at få en udbytterig og behagelig træning med elliptiske bevægelser i benene skal skridtlængden være tilpas stor. Hvor stor en skridtlængde skal være for at passe til netop dig, afhænger af din højde.

En tommelfingerregel er, at hvis du er over 160 cm., skal du minimum have en skridtlængde på 40 cm. Er du under 160 cm., kan du godt nøjes med en skridtlængde mellem 30-40 cm.

Svinghjul og svingmasse

Alle corsstrainere har et svinghjul, hvilket er den mekanik i crosstraineren, som brugeren får til at rotere ved at træde i pedalerne. Svinghjulet er omgivet af magneter, der bremser det for at gøre det hårdere for brugeren at holde det i bevægelse og dermed øge udbyttet af træningen. Svingmassen er den vægt, som svinghjulet har. Jo højere vægt der er på svingmassen, des mere jævn og stabil modstand er der på svinghjulet.

Modstandsniveauer

Modstandsniveau betegner hvor mange niveauer af modstand, de omgivende magneter kan lave på svinghjulet. De fleste crosstrainere har flere modstandsniveauer, da det er disse, der bestemmer, hvor hårdt det skal være for brugeren at træde i pedalerne og dermed hvor hård en træning skal være.

Pulsmåling

De fleste crosstrainere har mulighed for at måle din puls under træning. Dette sker enten gennem integrerede sensorer i maskinens håndtag, eller ved et pulsbælte (også kaldet brystbælte) som spændes rundt om brystet og tilkobles maskinen.

Som oftest giver pulsbælter en mere præcis pulsmåling end sensorerne i crosstrainerens håndtag, men oftest er pulsbælter noget, man skal tilkøbe ved siden af sin crosstrainer. Derudover er der nogle personer, der føler, at pulsbælter er ubehagelige at have på under træning, da de godt kan virke lidt begrænsende på mobiliteten.

Træningsprogrammer

Hvor mange forskellige træningsprogrammer en crosstrainer har, skifter meget fra crosstrainer til crosstrainer. Desuden er der også stor forskel på, i hvor høj grad du har mulighed for selv at tilpasse de forskellige træningsprogrammer til dine behov.

De fleste crosstrainere har flere forskellige træningsprogrammer at vælge mellem, så du kan variere din træning. De mest standard træningsprogrammer på en crosstrainer er intervaltræning, pulstræning, styrketræning, fedtforbrænding og bakketræning.

Træningscomputer

En crosstrainers træningscomputer er det, der muliggør hvor mange og hvilke forud-programmerede træningsprogrammer, din crosstrainer har. Det er også træningscomputeren, der gør det muligt at justere de forskellige træningsprogrammer og som lagrer dine data, hvis den funktion er der.

Lagring af data

Nogle crosstrainere har mulighed for at gemme dine data, så du kan sammenligne dine træningsindsatser og holde øje med din udvikling. Desuden kan nogle crosstrainere også huske flere brugere, hvilket er en god funktion, hvis i er flere der hjemme, der skal bruge maskinen og gerne vil tracke jeres træning.

Blæsere

Nogle crosstrainere har integrerede blæsere, som du kan tænde for at blive afkølet under en træning. Kvaliteten af disse blæsere varierer dog meget, så foretrækker du en stærk luftstrøm til afkøling under din træning, kan det være en ide at investere i en separat ventilator. Er dette tilfældet, kan du med fordel tage et kig på vores ventilator test her (link til ventilator test).

Montering

Hvis du køber en crosstrainer online, er det en god ide at orientere dig om, hvorvidt der er mulighed for montering og om det er med i prisen eller skal tilkøbes. Hvis dette ikke er tilfældet, eller du fravælger professionel montering, kan det være en fordel at vælge en crosstrainer, der er nem at montere frem for en crosstrainer, der kræver en mere avanceret montering.

Tilkobling til smartphone

Nogle crosstrainere har indbygget bluetooth, som gør det muligt at tilsende data for din træning til din smartphone. Dette kræver typisk, at du downloader en tilhørende app til din smartphone. Desuden giver nogle crosstrainere dig også muligheden for, at tilkoble din telefon direkte til maskinen og derigennem høre musik gennem crosstrainerens indbyggede højtalere.

Sådan bruger du en crosstrainer mest optimalt

For at få det optimale udbytte ud af din træning er det vigtigt også at bruge dine arme, selvom det kan være fristende bare at lade benene gøre al arbejdet. Ved også at have armene i brug under din træning øger du din forbrænding markant og din puls bliver hurtigere og højere. Derudover hjælper det også til at fordele belastningen af din træning på hele kroppen og ikke bare dine ben.

Det er også en god ide at lave varieret træning på din crosstrainer og ikke bare bruge det samme træningsprogram om og om igen. Grunden til at crosstrainere har flere træningsprogrammer, er netop, at de har forskellige fokusområder. Prøv derfor at skifte mellem flere træningsprogrammer så du får det bedste udbytte af både din træning og din crosstrainer.

Bliver du øm efter at have trænet på din crosstrainer? Så kan en massage pistol være med til at lindre smerten. Se vores test af massage pistoler her.

Vedligeholdelse af din crosstrainer

For at have en crosstrainer der fungerer bedst muligt i mange år, er det vigtigt at vedligeholde og rengøre den regelmæssigt. I følgende afsnit i denne crosstrainer test forklarer vi, hvordan du sikrer at din crosstrainer er ren, funktionsdygtig, hygiejnisk og har en lang levetid.

Nedenstående guide er generelle forslag til vedligeholdelse af din crosstrainer, men eftersom der findes et utal af forskellige crosstrainere, anbefaler vi altid at du orienterer dig om rengøring og vedligeholdelse i crosstrainerens medfølgende manual.

Efter hver træning

Efter hver træning bør du desinficere maskinens krop, håndtag og kontrolpanel, så al snavs og sved bliver fjernet. Vær særlig opmærksom på områder hvor sved og snavs mødes, da disse kan føre til klumper, der nedsætter crosstrainerens bevægelighed. Tør af med en klud opvredet i en flydende, desinficerende væske og tør derefter efter med en tør klud.

Det er desuden en god ide at give crosstraineren en omgang med støvsugeren, når du alligevel er i gang med at støvsuge dit hjem. Mangler du en ny støvsuger? Så find inspiration i vores test af støvsugere. Du kan læse hele testen her .

Regelmæssig vedligeholdelse

Udover desinficeringen efter træning, er det en god idé regelmæssigt at gennemgå maskinens funktioner, skruer og håndtag af både praktiske og sikkerhedsmæssige årsager.

Skruer og håndtag skal sidde helt fast men ikke være overspændte. Selvom du ikke benytter alle de funktioner, din crosstrainer har, er det stadig en god ide at gennemgå dem en gang i mellem, for at sikre at alle knapper og kommandoer virker som de skal.

Hovedrengøring

Ligesom med resten af dit hjem er det en god ide at lave en hovedrengøring af din maskine mindst én gang om året.

En hovedrengøring indebærer, at du blandt andet flytter din crosstrainer, så du kan få støvsuget ordentligt under den, samt gennemgår alle huller, revner og sprækker på maskinen med en støvekost. Gennemgå endvidere crosstrainerens bevægelige dele for tegn på slitage.

Derudover skal du tjekke crosstrainerens drive-bælte for generel slitage. Drive-bæltet er den del, der sikrer at crosstraineren kan bevæge sig og det er derfor vigtigt at sikre sig, at det er i god stand. Kontakt din forhandler hvis du finder huller eller afrevne dele i din crosstrainers drive-bælte.

Bedste crostrainere inden for forskellige prisklasser

Pris er typisk en vigtig faktor, når man skal købe et nyt produkt. Derfor har vi her beskrevet tre crosstrainere inden for hver deres prisklasse, som vi har vurderet, er de bedste på markedet lige nu.

Prisklasserne er inddelt således:

Den budgetvenlige prisklasse: under 5000 kr.

Mellem-prisklassen: 5000-10.000 kr.

Den dyre prisklasse: over 10.000 kr.

Udover prisen kan du læse om crosstrainernes funktioner og egenskaber, samt hvilke ulemper der eventuelt er ved de enkelte crosstrainere.

Masterfit TP500 – Bedste budgetvenlige crosstrainer

Hvis du ikke har det største budget til en crosstrainer, så er Masterfit TP500 crosstraineren det ideelle bud på en maskine, hvor du får rigtig meget crosstrainer for pengene.

Med en skridtlængde på 40 cm og lange håndtag egner Masterfit TP500 sig godt til personer i alle højder og med en computer, der kan lagre data på op til fire forskellige brugere, kan hele familien få glæde af crosstraineren.

Masterfit TP500 kommer med hele 12 forskellige træningsprogrammer og giver dig endvidere mulighed for at skræddersy dit eget unikke træningsprogram. Desuden har crosstrineren en solid og stabil konstruktion med integrerede hjul, så du har mulighed for at flytte rundt på den.

Crosstraineren har en svingmasse på hele 17 kilo, hvilket er mere end mange andre i denne og dyrere prisgrupper. Derudover har Masterfit TP500 16 modstandsniveauer og en træningscomputer, der kan måle både tid, hastighed, distance, puls, kalorieforbrug og meget mere.

Skal vi nævne nogle faldgruber ved denne crosstrainer, er det, at der ikke er en indbygget holder til din drikkedunk og tablet, samt at maskinen ikke er så stabil når tungere personer benytter den.

I skrivende stund står Masterfit TP500 Crosstraineren til 3.995 kr.

XTERRA Fitness FS3.9E – Bedste Crosstrainer i mellem-prisklassen

Vil du gerne investerer lidt flere penge i en crosstrainer, så er XTERRA Fitness FS3.9E et fornuftigt bud.

Denne crosstrainer har et biomekanisk korrekt design, hvor pedalerne har en 2 graders hældning, hvilket gør den skånsom for dine knæ og led. Dette betyder at risikoen for skade mindskes og samtidig bliver udbyttet af din træning forøget.

XTERRA Fitness FS3.9E minder på mange punkter om ovenfor beskrevet model. Der hvor den skiller sig ud er på det faktum, at den er forhjulsdrevet, hvilket gør dens tråd mere elliptisk og flydende. Selvom svinghjulet på denne crosstrainer vejer væsentlig mindre end på ovenstående model, er XTERRA Fitness FS3.9E stadig en særdeles stabil, robust og kraftig crosstrainer. Derudover har den hele 15 forskellige træningsprogrammer, som alle kan justeres og personliggøres samt 16 forskellige modstandsniveauer.

Ulemperne ved denne crosstrainer er, at der ikke er nogen holder til tablet og at der ikke findes en dansk manual til maskinen. Desuden gør skridtlængden på 46 cm., at XTERRA Fitness FS3.9E ikke egner sig særligt godt til personer højere end 185 cm.

I skrivende stund står XTERRA Fitness FS3.9E til 7.900 kr.

Nedenfor kan du se en kort præsentationsvideo om XTERRA Fitness FS3.9E

SOLE Fitness E35 – Bedste Crosstrianer i den dyre prisklasse

Er penge ikke noget problem, anbefaler vi at investere i SOLE Fitness E35.

Foruden at være en super robust, stabil og lydløs crosstrainer så har SOLE Fitness E35 også både hylde til tablet, holder til drikkedunk og USB-indgang, så du kan lade din telefon op. Derudover har denne crosstrainer et svinghjul på 11,3 kilo, en skridtlængde på 51 cm., 20 forskellige modstandsniveauer og en rampevinkel, der kan justeres op til 30 grader for større træning af underkroppen.

Pedalerne på SOLE Fitness E35 er udarbejdet i samarbejde med fodterapeuter, så dine ankler og knæ bliver belastet mindst muligt under din træning. Desuden har crosstraineren en masse justeringsmuligheder, så du kan tilpasse pedaler osv. til netop din gang- og løbestil.

Crosstraineren har indbyggede højtalere med mulighed for at tilkoble en MP3-afspiller og mulighed for at overføre dine træningsdata til din smartphone via SOLE appen. Derudover har den 10 forskellige træningsprogrammer og der medfølger både en vandflaske og et pulsbælte i prisen.

De eneste ulemper ved denne crosstrainer er, at den vejer meget og derfor er lidt svær at flytte rundt på, samt at pedalerne sidder noget højt på maskinen. Kontroller derfor loftshøjden der hvor du vil have din crosstrainer til at stå, inden du køber SOLE Fitness E35. Er du over 180 cm., Skal du som minimum have 2,25 m fra gulv til loft, for at kunne stå oprejst på denne crosstrainer.

I skrivende stund står SOLE Fitness E35 til 12.900 kr.

Nedenfor kan di se en kort video, der præsenterer SOLE Fitness E35


98
Bowflex Max Trainer M3
94
Bowflex Max Trainer M8i crosstrainer
90
Abilica WinElip Cruise crosstrainer
Tilføj Produkt
Pris9875 kr13745 kr3849 kr
KategoriCardiomaskine--
CardiomaskineCrosstrainer--
Antal træningsprogrammer--5 stk
EgenskaberDisplay, Flaskeholder, Hastighedsmåler, Kalorietæller, Pulsmåler, Transporthjul, Trådløs pulsmodtager--
DisplayinformationDistance, Hastighed, Kalorier, Puls, Tid--
Antal modstandsniveauer820 stk32 stk
Skridtlængde--32 cm
Træningsmodstand---
Magnetisk modstand---
Vægt på svinghjul--8 kg
Maksimal brugervægt136.0 kg136 kg130 kg
Displaystørrelse---
StrømkildeStikkontakt--
Trinløs modstand---
Muskelgruppe---
Producentgaranti---
Maksimal belastning---
Vægt77.0 kg-38 kg
90
Bowflex Max Trainer M3
Specifikationer
  • Kategori: Cardiomaskine
  • Cardiomaskine: Crosstrainer
  • Antal træningsprogrammer:

Flere Specifikationer: Egenskaber - Display, Flaskeholder, Hastighedsmåler, Kalorietæller, Pulsmåler, Transporthjul, Trådløs pulsmodtager; Displayinformation - Distance, Hastighed, Kalorier, Puls, Tid; Antal modstandsniveauer - 8; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Bowflex Max Trainer M3

Bowflex Max Trainer M3 er en unik træningsmaskine, der både sikrer dig effektiv, men samtidig skånsom træning. Forskellen på en Bowflex Max Trainer og en standard crosstrainer, er at du på Bowflex Max Trainer træner 80 procent mere overkrop end på en almindelig crosstrainer. Dermed for du en endnu bedre workout for hele kroppen, hvor både ben, baller, core, skuldre, og arme er i spil og udfordres.

På en Bowflex Max Trainer kan du derfor bruge mindre tid end på øvrige crosstrainere og samtidig få bedre resultater. Denne træningsmaskine har udover et manuelt program også et indbygget interval-program på 14 minutter, som er specielt udviklet af Bowflex. Programmet er direkte designet til at forbrænde så mange kalorier som muligt, mens den samtidig sikrer meget lidt belastning af dine led. Har du problemer med skader eller led er denne maskine derfor et ideel valg for dig.

Du kan selvfølgelig vælge mellem forskellige belastninger – helt op til otte styk – så du altid kan målrette belastningen efter dit personlige behov.

Blowflex Max Trainer M3 koster omkring 15.000 kroner.

90
Keiser M5i Strider Elliptical
Specifikationer
  • Kategori:
  • Cardiomaskine:
  • Antal træningsprogrammer:

Flere Specifikationer: Skridtlængde - 34 cm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Keiser M5i Strider Elliptical

Keiser M5i Strider Elliptical er en meget solid og kompakt crosstrainer, der er super nem at flytter rundt med derhjemme. Denne crosstrainer har friktionsfrie magnetbremser, der en giver en meget behagelig træningsoplevelse, der både føles let og glidende. Maskinen er desuden yderst støjsvag. Selve den bevægelse, du foretager dig på denne crosstrainer, er kortere og fladere end på andre tilsvarende maskiner. Resultatet er en opretstående træning, der øger belastningen af muskulaturen og dermed sikrer en hård og effektiv træning hver gang. Modstand og belastning justeres enkelt ved hjælp af håndtaget på maskinen.

Her kan du vælge belastninger fra 1 til 24 trin. På denne crosstrainer sidder der en computer, som viser din tid, distance, ydelse i watt, kalorieforbrug, puls og pedalomdrejninger. Der er desuden indbygget pulsmodtager som kan kobles til visse pulsure. Der er desuden indbygget bluetooth, så du kan tracke alle dine data på din telefon.

Prisen for denne træningsmaskine fra Keiser ligger på omkring 22.000 kroner.

90
Hammer Crosstech XTR Crosstrainer
Specifikationer
  • Kategori:
  • Cardiomaskine:
  • Antal træningsprogrammer:

Flere Specifikationer: Skridtlængde - 28 cm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Hammer Crosstech XTR Crosstrainer

Hammer Crosstech XTR crosstrainer er en solid og god crosstrainer til motionisten, der også prioriterer en god pris. Denne crosstrainer ligger nemlig i den billigere ende af prisspektret for crosstrainere. Ønsker du derfor en crosstrainer, der kan det basale og samtidig træner både over- og underkrop, så kan denne maskine være den rette for dig. Hammer Crosstech XTR crosstrainer har et godt og glidende tråd sikrer dine led mod overbelastning.

Træningsmaskinen har en meget brugervenlig computer monteret. Den viser de vigtigste træningsdata som for eksempel tid, distance og kalorier, så du altid har overblik over din igangværende træning. Denne model har desuden også en række indbyggede træningsprogrammer man kan vælge imellem, så du kan variere din træning og dermed blive udfordret.

Prisen for denne relativt billige crosstrainer ligger på omkring 4000 kroner.

90
Sole E35 2020 crosstrainer
Specifikationer
  • Kategori:
  • Cardiomaskine:
  • Antal træningsprogrammer: 10 stk

Flere Specifikationer: Antal modstandsniveauer - 20 stk; Skridtlængde - 51 cm; Vægt på svinghjul - 11,3 kg; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Sole E35 2020 crosstrainer

Med denne crosstrainer fra Sole er du sikret et rigtig godt køb. Den er blandt andet kåret som ”Best But” af mange amerikanske forbrugsguides. Denne model er meget fleksibel og brugervenlig. Den nyeste model 2020 model har indbygget Bluetooth, hvilket gør, at du kan overføre al din træningsdata til din smartphone. Så elsker du at tracke dine resultater, er denne crosstrainer helt sikkert et godt valg.

Sole E35 har giver en professionel, glidende og behagelig træning, som er næsten lydløs. Via håndtaget på maskinen styrer du selv den modstand maskinen skal give dig i din træning. Du kan desuden også indstille vinklen, så du kan stige mellem 0 og 30 grader. Dermed udfordrer du flere dele af din krop. Selve pedalerne kan også justeres efter dit behov, så du sikrer dig imod belastningsskader på knæ og ankler. Denne crosstrainer kommer med en 7,5 tommer LCD-skærm, indbygget blæser, pulsbælte samt pulsmåling i håndtagene. Der er desuden indbyggede højtalere, så du kan tilslutte dit eget device til maskinen og lytte til din yndlingsmusik, mens du træner.

Prisen for denne Sole E35 2020 crosstrainer ligger på omkring 17.000 kroner.

90
Masterfit TP900 crosstrainer
Specifikationer
  • Kategori:
  • Cardiomaskine:
  • Antal træningsprogrammer: 12 stk

Flere Specifikationer: Antal modstandsniveauer - 30 stk; Skridtlængde - 55 cm; Vægt på svinghjul - 9 kg; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Masterfit TP900 crosstrainer

Denne crosstrainer TP900 fra Masterfit kombinerer høje krav til komfort med masser af hård træning. Med denne maskine får du en solid og stabil crosstrainer med en forstærket konstruktion for mange timers daglig træning. Maskinen har magnetisk modstand og en skridtlængde på hele 55 centimeter, hvilket gør, at selve bevægelsen kommer til at minde meget om løb og dermed vil føles meget naturligt.

Denne model har monteret hjul nedenunder, så du nemt kan flytte rundt på den tunge maskine uden at skade dit gulv. Crosstraineren har selvfølgelig monteret en træningscomputer, som gør det nemt og overskueligt at følge din træning. I computeren er der lagret 12 forud-programmerede træningsprogrammer, så du aldrig mangler inspiration til din træning.

Prisen for denne crosstrainer TP900 fra Masterfit ligger på omkring 14.000 kroner.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Crosstrainer

En crosstrainer er en god maskine for dig, der gerne vil opbygge kroppens store muskelgrupper eller tabe dig. Desuden kan en crosstrainer være med til at forbedre både din lungefunktion og styrke dit hjerte.

Endvidere er en crosstrainer god til genoptræning, hvis du har (eller har haft) skader. På grund af den skånsomme træningsform der er på en crosstrainer, hvor der ikke kommer stød op i leddene (som der fx gør ved løb), er en crosstræner ideel til brug af genoptræning.

Lyder en crosstrainer ikke lige som noget for dig, kan du med fordel investere i en romaskine i stedet, hvis du gerne vil træne dine muskler og styrke din kondition på en skånsom måde. Find inspiration i vores romaskine test her.

Som tidligere nævnt så afhænger hvilken crosstrainer, der passer bedst til netop dig af, hvilke behov og krav du har til din kommende crosstrainer. Ovenfor i denne crosstrainer test har vi fremhævet 3 crosstrainere inden for hver deres prisklasse, som vi har vurderet, er de bedste på markedet lige nu.

En crosstrainer er en god maskine til at sætte gang i kalorieforbrændingen. Du forbrænder faktisk mellem to til fire gange så meget på en crosstrainer, end du ville ved en rask gåtur. Hvor meget du forbrænder på en crosstrainer, afhænger dog af intensiteten på din træning:

Med en lav intensitet på crosstraineren forbrænder du ca. 450 kalorier pr. time.

Med en medium intensitet på crosstraineren forbrænder du ca. 650 kalorier pr. time.

Med en høj intensitet på crosstraineren forbrænder du ca. 830 kalorier pr. time.

Kroppen er bygget op således, at den under træning først forbrænder sukker og derefter fedt. Vil du gerne tabe dig, anbefales det derfor, at du træner på medium intensitet, da det er der kroppen begynder også at forbrænde fedt.

På en crosstrainer træner du de fleste muskler i kroppen, hvilket er en af årsagerne til, at denne type maskine er blevet så populær. Særligt de store muskler i ben og baller får en grundig træning, når du anvender en crosstrainer, men også både skuldre og arme får også en tur, hvis du vælger at bruge de bevægelige håndtag.

Vil du gerne træne dine benmuskler og kondition uden en crosstrainer? Så kan du eventuelt investere i et løbebånd i stedet. Se vores store test af løbebånd her.

Kilder

For at kunne lave denne crosstrainer test, har vi afsøgt andre online tests af crosstrianere og sammenlignet dem. På den måde har vi samlet al den bedste viden om de bedste crosstrainere på markedet lige nu, så du ikke behøver at orientere dig mere end ét sted. Nedenfor kan du se de crosstrainer tests, vi har taget udgangspunkt i, for at kunne lave denne test.

Kondition.dk 🇩🇰

Kondition.dk er et website med fokus på at forbedre læsernes kondition, kost og sundhed. Foruden en masse artikler om fitness og kost har de også et væld af guides og tests af diverse fitnessudstyr. I denne test har vi kigget på deres guide til valg af crosstrainere. Du kan læse hele deres guide her: https://kondition.dk/crosstrainer-test-bedste-crosstrainer/

Pricerunner.dk 🇩🇰

Produktsammenligningssitet Pricerunner har også udført en række tests for at hjælpe deres brugere til at vælge de produkter, der er de billigst og bedste til netop deres behov. Her har vi taget udgangspunkt i deres test af crosstrainere. Du kan læse hele deres test her: https://www.pricerunner.dk/test/crosstrainer

Abilicaonline.dk 🇩🇰

Abilicaonline.dk er en online butik, der foruden at forhandle mærket Abilica og andre store mærker inden for træningsudstyr til hjemmet også har lavet en række guides og tests af træningsmaskiner. Her har vi taget udgangspunkt i deres test af crosstrainere fra 2016. Du kan læse hele deres test her: https://www.abilicaonline.dk/images/pdf/8_d5ab1e7003db87d6b14698adcf21a34d.pdf

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Bowflex Max Trainer M3
98
Bowflex Max Trainer M3
9875 kr 11008.40 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.