TEST: De Bedste A3 Printer i test 2024

Se alle A3 printere i testen
13121 Anmeldelser
49 Produkter
88 timer Tid brugt
Skrevet af: Stine Mortensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

87
Canon Pixma Pro-100S Canon Pixma Pro-100S Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
108 kr. 117.40 kr.
93
Canon imagePrograf Pro-300 Canon imagePrograf Pro-300 Læs mere om produktet
 • Bedst i test
 • Sublimt design
 • Farveprint
 • God kvalitet
5475 kr. 5558.00 kr.
91
HP DesignJet T830 36-in HP DesignJet T830 36-in Læs mere om produktet
 • Høj kvalitet
 • Sheetfed scanner
 • Mange printformater
37793 kr. 44540.25 kr.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Vores test af
A3 printere giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste A3 printere på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af a3 printer
 • Fordele og ulemper

Bedste a3 printer
under 5000 kr.

Top 3

Hvilket A3 Printer mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor A3 Printer.

#1
Brother
85
#2
Canon
61
#3
Xerox
57
#4
Kyocera
53
#5
Epson
46

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Det er rart at have en printer i hjemmet, for så kan du selv klare mange hverdagsopgaver. Du kan printe arbejdsopgaver, skolepapirer eller andet til børnene. Måske har du nogle flotte fotografier, du gerne vil have printet. Mulighederne er mange.

Arbejder du meget med det digitale, og har du behov for at printe større mængder papir – og gerne i et lidt større format, er det rart med en A3 printer, som kan printe lidt mere end bare A4 størrelser ud.

Men det kræver som oftest lidt research at finde lige netop den A3 printer, der passer til dig og dit behov, og der er nogle ting, du bør overveje først.

Hvilken A3 printer skal jeg vælge?

Vil du gerne investere i en printer, der kan printe A3 format, er det selvfølgelig godt at du overvejer, hvilken type printer det skal være i første omgang. Der findes nemlig helt overordnet tre forskellige typer printere:

 • Blækprintere
 • Laserprintere
 • Inkjet printere

Og inden for disse kategorier finder du også printere, der er gode som fotoprintere, mens andre printere passer bedre til hjemmekontoret eller et mere alsidigt behov. Det kan også være, at du gerne vil have en printer, der kan køre trådløst, og som du kan printe med direkte fra mobilen. Måske er du interesseret i en all-in-one printer, som også kan kopiere eller scanne? Mulighederne er mange, så lad os tage et nærmere kig på, hvad du bør overveje, når du vil investere i en A3 printer.

Behov for en A3 printer

Før i tiden så vi måske ikke så mange A3 printere i de private hjem, men i takt med at flere og flere er begyndt at arbejde hjemmefra – nogen mere permanent end andre – kan vi tydeligt se en stigning i forhold til A3 printerens popularitet. A3 printere hører nemlig ofte kontorer til, men når kontoret er rykket hjem i det private, er der selvfølgelig også opstået et behov for dem der.

Der er ingen tvivl om, at A3 printere kan være lidt af en investering, men er du fast besluttet på, at behovet for en A3 printer er der, er der selvfølgelig ikke så meget at gøre. Så gælder det bare om at finde den A3 printer, der kan leve op til dit behov og dit budget.

Blæk-, laser eller inkjet printer

Det helt store spørgsmål omkring printere er måske, om du skal vælge en blæk- eller en laserprinter. Her afhænger det måske mest af, hvad du har planer om at printe.

Skal printeren kun bruges til at printe dokumenter, regneark og lignende, så kan du klare dig fint med en laserprinter, der ikke behøver blækpatroner eller en masse farver. Her kan der nemlig være mange penge at spare i forhold til toner og blækpatroner. Du kan dog også sagtens få farvelaserprintere i dagEn anden fordel er også, at lasertoner er mere drøjt i brug, sammenlignet med blækpatroner, og så printer de ret hurtigt.

Tænker du derimod, at du nok vil komme til at skulle printe i farve – måske vil du gerne printe fotos eller farvestrålende brochurer, så vil det være en god idé at gå efter en farveprinter med blækpatroner – og måske oven i købet gå efter en decideret fotoprinter. Det kan dog være noget af en investering, når vi skal op i en A3 printer størrelse. Der findes mange forskellige typer blækprintere, og nogle modeller egner sig bedst til print af tekst, mens andre egner sig bedre til fotoprint.

Skal det være det bedste af det bedste, kan du også tage et kig på inkjetprintere, der ikke bare printer i flotte farver, men også klarer opgaven lynhurtigt. Desuden er disse printere også særligt gode, hvis du vil printe på andre materialer end papir. Her kan du eksempelvis også printe på medier som plastark til projektorer, eller du kan lave print på strygepapir, som du kan stryge på t-shirts og sweatshirts.

Når det gælder forskellige størrelser og medier, kan det også være godt at overveje, om din A3 printer skal have flere separate skuffer til de forskellige prints.

I forhold til farvepatroner, skal du også kigge på, om det er en A3 printer med individuelle blækpatroner eller én samlet patron.

Vil du læse mere om printere og se vores test af printere, så læs med her.

All-in-one printer

En anden populær printertype er den såkaldte all-in-one eller multifunktionelle printer. Denne printer består nemlig også af en kopimaskine og en printer. Ofte forhandles de ret billigt, men kvaliteten er som oftest også herefter. Desuden findes de heller ikke i en størrelse, der kan printe A3 i den lavere prisklasse.

Du kan dog sagtens finde gode A3 printere med kopi og scan, men de koster også en del, og derfor egner de sig måske bedst til kontormiljøer, hvor der netop er behov for de mange funktioner og muligheder. Og skal det være virkelig old school, har du faktisk også mulighed for at finde enkelte printere, der kan faxe.

Trådløs eller ej

En anden god overvejelse er selvfølgelig, om din A3 printer skal være trådløs. Skal printeren kunne tilkobles Wi-Fi, så du kan printe trådløst fra både pc, tablet eller mobiltelefon? Det er bestemt en overvejelse i dag, hvor vi lever mere og mere trådløst, og det er oftere vi fisker mobilen op frem for computeren.

Den bedste A3 printer

Der er altså mange ting, du bør overveje, når du vil investere i en A3 printer til kontoret eller hjemmekontoret. Det vigtigste er selvfølgelig at tage højde for, hvad jeres behov er – hvad skal printeren primært udskrive. Budgettet er ligeledes en meget vigtig overvejelse, samt hvilken type funktioner, printeren skal have. Skal der være kopi og scan, og skal den kunne fungere trådløst, så du kan printe direkte fra smartphone eller tablet.

Den bedste A3 printer for dig er måske ikke den bedste A3 printer for din nabo. Så tænk grundigt over, hvad printeren skal kunne, og hvad du har brug for – og så kan du begynde at lede efter den bedste A3 printer.

93
Canon imagePrograf Pro-300
91
HP DesignJet T830 36-in
87
Canon Pixma Pro-100S
Tilføj Produkt
Pris5475 kr37793 kr108 kr
FunktionKopi, ScanKopi, Scan-
PrintformaterA3, A3+, A5, B4, B5, Legal, LetterA0, A1, A2, A3, A4A3, A3+, A4, A5, B4, B5, Letter
ScannertypeFlatbedSheetfed-
Scanner papirstørrelseA3--
TilslutningAirPrint, Ethernet, USB, Wi-FiAirPrint, Ethernet, USB, Wi-FiAirPrint, Ethernet, Google Cloud Print, USB, Wi-Fi
EgenskaberFarveprintFarveprintFarveprint
Automatisk duplex---
Støjniveau--38 dB
Hukommelseskort understøttet---
Papirkapacitet100-151
Maksimal skrivehastighed (farve)---
Maksimal skrivehastighed (sort)---
Maksimal opløsning4800 x 2400 dpi2400x1200 dpi4800x2400 dpi
Scanneropløsning-600 dpi-
Kopi hastighed (farve)---
Kopi hastighed (sort/hvid)---
Kopi opløsning-600x600 dpi-
Højde20.0 cm115.5 cm21.5 cm
Bredde63.9 cm140.0 cm68.9 cm
Dybde37.9 cm62.9 cm38.5 cm
Vægt14.4 kg62.5 kg19.7 kg
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Canon imagePrograf Pro-300
93
Canon imagePrograf Pro-300
5475 kr 5558.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.