TEST: De Bedste Sodastream i test 2022

I denne artikel har vi samlet 18 af de bedste Sodastreams, du kan finde på markedet lige nu. Sodastreams her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 39979 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Sodastream. Så er du på udkig efter den helt rigtige Sodastream til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Sodastreams her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Stine Mortensen
39979 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
18 Produkter
Sidst opdateret: maj 25, 2022
87 timer Tid brugt
Stine Mortensen

Stine er vores sportsnørd, så hun har helt styr på alt, hvad der rører sig inden for træningsudstyr og sportsgear. Og så elsker hun at lave lækker og god mad – og der skal jo ordentlige køkkenmaskiner til, så dem ved hun selvfølgelig også en masse om.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Sodastream i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

BEDST TIL PRISEN
SodaStream Jet (Exkl. Patron)
SodaStream Jet (Exkl. Patron) Læs mere om produktet
 • Flaskekapacitet 1.0 L
 • Let at bruge
 • God kvalitet
84
324.80 kr 299 kr

Bedste pris hos:

Føtex
BEDST I TEST
SodaStream Crystal
SodaStream Crystal Læs mere om produktet
 • Bedst i test
 • Brugervenligt design
 • Medfølgende gaspatron
92
1101.67 kr 1099 kr

Bedste pris hos:

HvidevareShoppen
PREMIUM VALG
SodaStream Crystal 2.0
SodaStream Crystal 2.0 Læs mere om produktet
 • Rustfrit stål
 • Brugervenlig
 • God kvalitet
90
767.40 kr 745 kr

Bedste pris hos:

Proshop.dk

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
SodaStream Crystal 92
PREMIUM VALG
SodaStream Crystal 2.0 90
BEDST TIL PRISEN
SodaStream Jet (Exkl. Patron) 84
Tilføj Produkt
Pris1099 kr745 kr299 kr
DoseringManuelManuelManuel
MaterialePlastikPlastik, Rustfrit stålPlastik
Tilgængelige farver-Hvid, Sort, SølvSort, Sølv
Strømkilde---
Flaskekapacitet0.7 L0.6 L1.0 L
Inkluderet tilbehørFlaske, GaspatronGaspatronFlaske
Antal flasker1 stk-1 stk
Antal gaspatroner1 stk1 stk-
Højde44.0 cm55.0 cm43.0 cm
Dybde26.5 cm26.0 cm19.2 cm
Bredde15.8 cm16.0 cm20.0 cm
Vægt--1.4 kg
Smag---
Sukkerfri---
Liter pr. kulsyrepatron---

Bedste Sodavandsmaskiner under 400 kr. Top 3

SodaStream Jet (Exkl. Patron) SodaStream Jet (Exkl. Patron)299 kr
84
Bedste pris hos: Føtex
SodaStream Jet (Inkl. Patron) SodaStream Jet (Inkl. Patron)389 kr
84
Bedste pris hos: Av-Cables

Hvilket Sodastream mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Sodastream.

#1
SodaStream
77

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Sådan finder du den bedste sodastream

En sodastream er en innovativ og smart sodavandsmaskine – men du skal ikke lade dig snyde af navnet. Med en sodastream kan du nemlig hurtigt og nem lave skønne boblende forfriskninger, om end det skal være et glas danskvand med citrussmag, et glas Ginger Ale eller et glas sodavand. Med en sodastream er mulighederne mange, og du kan hurtigt og nemt lave din favoritdrik på under et minut!

Hvis du ønsker at få det optimale ud af din sodastream, kræver det, at du investerer i en ordenlig maskine – og det kan være svært at vurdere, hvilken sodastream, man derfor bør købe. I denne artikel har vi opstillet nogle gode kriterier, som du med fordel kan være opmærksom på, når du er på udkig efter en sodastream, så du er sikker på at komme hjem med det helt rigtige valg.

Du kan med fordel også læse vores lignende artikler vedrørende de bedste juicer i test eller de bedste håndmixere i test.

Hvorfor bør jeg købe en sodastream?

Der findes faktisk flere gode grund til, hvorfor du bør købe en sodastream. Først og fremmest er en sodastream utrolig nem at betjene, og du kan som sagt lave boblende forfriskninger på under et minut. Derudover kan du forkæle ganen med et hav af forskellige smagsvarianter – med en sodastream kan du nemlig vælge mellem hele 23 forskellige smagsvarianter!

En sodastream er også væsentlig billigere end at købe danskvand eller sodavand nede i supermarkedet. Med en sodastream kan du nemlig lave din egen danskvand for blot 1,70 kr. pr. liter, som derimod ville koste op til 20 kr. i supermarkederne. Derudover er en sodastream også et mere miljøvenligt valg, da maskinen benytter en genanvendelig flaske og dermed slipper man både for plastikdåser og plastikflasker.

Hvilken sodastream er bedst?

Der findes ikke et konkret svar på, hvilken sodastream, der er den bedste. Dog anbefales det, at du investerer i en ordenlig maskine, således du får den optimale effekt, da de helt billige modeller ikke kan yde den samme effekt. En sodastream kan nemlig holde i mange år, og derfor er det vigtigt, at man får købt den rette maskine. Nedenfor har vi samlet en række gode overvejelser, som kan hjælpe dig på rette spor mod at finde den helt rigtige sodastream.

Størrelsen

I dag findes der efterhånden sodastreams i flere forskellige størrelser, hvilket skaber større fleksibilitet for dig. Såfremt du ønsker en sodastream, som du kan tage med i sommerhuset, kan du med fordel vælge en af de mindre og kompakte modeller, som er lettere at transportere. Såfremt du i stedet blot er på udkig efter en sodastream, der skal stå i køkkenet, kan du med fordel investere i en af de større modeller. Jo større beholderen er, desto mere kan du lave ad gangen.

Design

Umiddelbart vil de fleste nok mene, at de forskellige modeller af sodastreams ligner hinanden utroligt meget – dette er dog heller ikke fuldkommen forkert. Dog er tiderne efterhånden ved at skifte og de forskellige sodastreams er begyndt at få deres egne præg på designet. I dag kan man eksempelvis få sodastreams, som enten er høje og slanke, eller man kan få den mere diskrete udgave, hvor vandflasken er gemt inde bagved.

Vælg en kvalitetsrig sodastream

Prisforskellen varierer en del mellem de forskellige sodastreams, og man kan efterhånden få dem i alle prisklasser. Selvom det umiddelbart kan være fristende blot at købe den billige model på markedet, vil det være en god idé at investere i en sodastream af lidt højere kvalitet. Som nævnt tidligere kan en sodastream nemlig holde i mange år, og derfor kan det sagtens betale sig at investere i en ordenlig maskine.

Mulighed for justering af kulsyremængden

Ved nogle modeller har du selv mulighed for at justere mængden af kulsyre, som er det middel, der skaber den boblende effekt i drikkelsen. Denne funktion kan derfor være en fordelagtig egenskab for husstanden med forskellige præferencer – her kan du nemlig hurtigt og nemt indstille mængden, så du får din boblende forfriskning lige, som du vil have den.

Hvordan virker en sodastream?

På trods af en sodastream kan se en anelse kompliceret ud, er dette faktisk langt fra tilfældet – den er nemlig utrolig nem at betjene. Nedenfor finder du en lille trin-for-trin-guide, så du hurtigt kan lære din nye sodastream at kende.

Først og fremmest skal du starte med at fylde flasken op med almindelig vand fra vandhanen, hvorefter du skal montere flasken til maskinen. Dernæst skal du afgøre, hvor meget brus du vil have i drikkelsen. På toppen af maskinen finder du nogle knapper, som indikerer mængden af bobler. Såfremt du ønsker blidt brus, skal du vælge styrke 1. Ønsker du lidt mere brus, skal du vælge styrke 3, og ønsker du meget brus, skal du vælge styrke 3.

Til sidst fjerner du flasken fra maskinen, hvorefter du tilføjer den ønskede sirup til vandet – også er den klar! Det er som udgangspunkt dig selv, der afgør, hvor meget sirup der skal tilsættes til vandet, men som udgangspunkt siges det, at man normalt bruger en hel kapsel fra siruppen i en fyldt flaske. Såfremt det er første gang, du forsøger dig med en sodastream, kan du med fordel tilsætte lidt sirup ad gangen, så du kan smage til og tilsætte mere efter behov.

Husk at passe godt på din sodastream

Ligesom alt andet kræver en sodastream også lidt vedligeholdelse – men den kræver heldigvis ikke så meget. Når du skal rengøre din sodastream, kan du nemlig nøjes med at køre en fugtig klud hen over maskinen. Dog er der nogle enkelte dele, som skal vaskes af i hånden, da de ikke må komme i opvaskemaskinen.

Kom aldrig flasken i opvaskemaskinen

En ting du skal være særligt opmærksom på er, at du aldrig må komme flasken i opvaskemaskinen. Eftersom flasken består af plastik, kan den nemlig ikke tåle at komme i opvaskemaskinen grundet den høje temperatur, som vil ødelægge flasken – og derfor skal du vaske den af i hånden ved under 50 grader. Det kan dog være en god idé at bruge nogle rengøringstabletter en gang i mellem, som er særligt egnet til at fjerne kalk og lugt fra flasken.

Hvor køber jeg sirup og kulsyrepatroner?

Det er heldigvis nemt at få fingrene i både sirup og kulsyrepatroner til din sodastream, da de forhandles hos de fleste isenkræmmere og større supermarkeder – og du behøver derfor ikke gå i panik, såfremt du lige er løbet tør for sirup. Dog kan det være en god idé at have et par ekstra kulsyrepatroner liggende, såfremt de nuværende patroner skulle løbe tør – dog holder patronerne relativt længe, da en kulsyrepatron rækker til ca. 60 liter vand med brus.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
SodaStream Crystal
92
SodaStream Crystal
1101.67 kr 1099 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.