TEST: De Bedste Espressomaskiner i test 2024

Se alle Espressomaskiner i testen
141058 Anmeldelser
46 Produkter
151 timer Tid brugt
Skrevet af: Stine Mortensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

84
Jura Ena Micro 90 Jura Ena Micro 90 Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
159 kr. 172.67 kr.
97
Jura E8 Jura E8 Læs mere om produktet
  • Fuldautomatisk
  • Høj kvalitet
  • Masser af udstyr
9299 kr. 9602.00 kr.
91
DeLonghi ECAM 650.55.MS DeLonghi ECAM 650.55.MS Læs mere om produktet
  • Yderst høj kvalitet
  • m. Wifi / App styring
  • 13 forskellige maleindstillinger
9599 kr.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Bedste Espressomaskine
under 3000 kr.

Top 3

Hvilket Espressomaskiner mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Espressomaskiner.

#1
Delonghi
88
#2
Sage
87
#3
SEVERIN
86
#4
Siemens
85
#5
Rancilio
84

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Den bedste espressomaskine

En god espresso danner grundlaget for et væld af kaffedrikke, som lungo, cafe latte, americano, cappuccino og cortado. Med en espressomaskine har du altså mulighed for at lave mange forskellige kaffedrikke. Så uanset om humøret kalder på en god stærk espresso, en cremet og blød cafe latte eller en lækker americano, kan du lave det på med en espressomaskine.

Men en espressomaskine er ikke bare en espressomaskine. Der findes nemlig mange forskellige typer espressomaskiner på markedet. Overordnet inddeles espressomaskiner i fire kategorier:

  • Den fuldautomatiske espressomaskine
  • Den automatiske espressomaskine
  • Den semiautomatiske espressomaskine
  • Den manuelle espressomaskine

Og så er der espressomaskiner til kapsler eller malet kaffe. Der findes espressomaskiner med indbygget kværn eller mælkeskummer – eller helt uden de to ting. Desuden varierer espressomaskiner meget i pris. Det er altså lidt af en opgave at vælge den rigtige espressomaskine, og du skal se dig godt for, inden du beslutter dig.

I denne espressomaskine guide kan du læse om de forskellige typer espressomaskiner. Du finder også en liste over de bedste espressomaskiner på markedet, som vi har fundet frem til. Og så kan du læse en mere dybdegående anmeldelse af fem gode bud på espressomaskiner inden for de forskellige kategorier og prisklasser.

Er du ikke lige til espresso, kan du også købe en kaffemaskine – og vil du gerne male bønnerne selv, kan du se vores anmeldelse af kaffekværne her.

Hvad skal du overveje, når du køber en espressomaskine?

At finde den helt rette espressomaskine kræver overvejelser. Du skal blandt andet overveje, hvad du har behov for, hvad dit budget er, og hvor mange funktioner espressomaskinen skal have. Alt det kigger vi nærmere på, så du kan blive klogere på, hvad du bør være særligt opmærksom på, når du overvejer at købe en espressomaskine.

Når vi taler behov, tænker vi selvfølgelig på, hvad espressomaskinen overordnet skal kunne. Vi tænker på størrelsen og funktionerne i forhold til, hvad du har brug for i en espressomaskine. Hvor mange kopper kaffe, vil du gerne kunne brygge ad gangen? Skal espressomaskinen have mælkeskummer og indbygget kværn? Det er altså godt at tænke over, når du skal købe en espressomaskine. Jo flere funktioner, des højere vil prisen som regel også være. Men lad os dykke lidt mere ned i de forskellige overvejelser og funktioner.

Hvad koster en espressomaskine?

Du kan få espressomaskiner i alle prisklasser, og vi mener virkelig alle. De allerbilligste espressomaskiner koster ned omkring 1.000 kroner og lidt derunder. I den helt anden ende finder vi de professionelle espressomaskiner, der kan koste helt op til 50.000 kroner og derover. Men så skal du måske også have planer om at åbne din egen kaffebar, hvis du er på udkig efter sådan en. De dyreste espressomaskiner til privat brug ligger på omkring 20.000 kroner. I det prisleje finder du eksempelvis Sage The Oracle, som vi også nævner her i artiklen.

Heldigvis er det ikke altid sådan, at kvalitet hænger sammen med pris, når det gælder espressomaskiner. Du kan altså sagtens finde gode espressomaskiner til omkring de 1.000-2.000 kroner.

Skal espressomaskinen være fuldautomatisk, semiautomatisk eller manuel?

Overordnet set inddeles espressomaskinerne i fire kategorier. Den fuldautomatiske espressomaskine, den automatiske espressomaskine, den semiautomatiske espressomaskine og den manuelle espressomaskine. Hvilken espressomaskine du skal vælge, afhænger først og fremmest af dit behov og dine præferencer.

Fuldautomatisk espressomaskine

Den fuldautomatiske espressomaskine er den mest simple af sin art. Her klarer den hele opgaven for dig, og der skal ikke mere end et tryk på en knap til, før du kan lave alt fra espresso til latte eller mocha. Måske kender du allerede denne espressomaskine fra kontoret på arbejdet.

Her skal du ikke gøre andet end at fylde kaffebønner, vand og eventuelt mælk på, og så klarer espressomaskinen hele opgaven for dig. Der er nemlig en beholder til både kaffebønner, vand og mælk. Den har altså et automatisk mælkesystem, der sørger for at lave din favorit kaffedrik med mælk, hvilket adskiller sig fra de andre typer espressomaskiner.

De fuldautomatiske espressomaskiner er smarte, fordi de blandt andet også fortæller dig, hvornår du skal skifte filter, fylde kaffebønner, vand eller mælk på, og hvornår det er tid til at rengøre maskinen. Så ønsker du en espressomaskine, der klarer det hele for dig og fortæller dig, hvornår rengøringen skal klares, kan du gå efter den fuldautomatiske.

Automatisk espressomaskine

Med en automatisk espressomaskine kan du hurtigt og nemt lave dig en kop espresso, når du ønsker det. Ved blot et enkelt tryk på en knap, kan du få en lækker espresso, og med brug af den manuelle mælkeskummer, kan du fyre op for en skøn og cremet latte eller cappucino.

Den automatiske espressomaskine er egentlig en kombination af en espressomaskine og en kaffekværn. Den har nemlig en indbygget kaffekværn, der sørger for at kværne bønnerne for dig, så kaffebrygningen bliver klaret i et snuptag.

De fleste automatiske espressomaskiner giver dig mulighed for at justere mængden af vand og kaffe, så du kan styre kaffestyrken og dermed tilpasse kaffen efter dine præferencer.

Ønsker du at lave cafe latte, cappucino eller andre mælkedrikke, skal du dog være opmærksom på, at du skal bruge en mælkekande. Den automatiske espressomaskine har nemlig ikke en mælkebeholder, så den tilføjer ikke mælken selv. Til gengæld har den en steamarm på, hvor du kan steame og skumme mælken i en mælkekande.

Semiautomatisk espressomaskine

Drømmer du om at blive din helt egen barista, skal der måske lidt ekstra til. I så fald kan det være, du skal gå efter den semiautomatiske espressomaskine. Her skal du selv kværne kaffebønnerne, men det er også en oplevelse i sig selv – især hvis du vælger kaffebønner af god kvalitet. Duften af de nykværnede kaffebønner, der spreder sig i køkkenet, er en oplevelse i sig selv.

Mange kaffeglade mennesker foretrækker den semiautomatiske espressomaskine, da den gør brygningen af espressoen mere personlig, uden det bliver for svært. Du har bedre mulighed for at skabe en unik smagsoplevelse, da du selv kan justere mængden af kaffe.

Med den manuelle steamarm, der også er at finde på den semiautomatiske espressomaskine, kan du også dampe og skumme den lækreste mælkeskum, så du kan lave latte, cappuccino og så videre.

Til den semiautomatiske espressomaskine skal du selvfølgelig også have styr på, at du har det rigtige tilbehør. Du skal bruge en mælkekande, en tamper, og evt. en måtte og et termometer. Og selvfølgelig en kaffekværn. Har du ikke helt styr på kaffekværnen, så læs vores guide her. 

Manuel espressomaskine

Vil du have fuld kontrol over processen, når der skal brygges espresso, skal du gå efter en manuel espressomaskine. Det kræver dog også en del kendskab til kaffe og måden, hvorpå du brygger espresso. Kaffebrygning på den manuelle espressomaskine er nemlig en hel videnskab. Men er du passioneret omkring kaffe, så er det en oplevelse i sig selv.

På den manuelle espressomaskine skal du have styr på alt fra vandets tryk, temperatur, gennemstrømningshastighed, samt bryggetid, kaffebønnens type, og hvordan den er ristet og malet, samt mængden af kaffe. Det er altså en større proces, og det kræver stor viden at brygge kaffe på den manuelle espressomaskine. Det kræver øvelse, dedikation og fokus, men ikke desto mindre er det en oplevelse i sig selv.

Kapsler, pods eller kaffebønner?

Festen stopper slet ikke her, selvom du måske har fået lidt styr på de forskellige typer espressomaskiner. Nogle espressomaskiner bruger nemlig ikke kaffebønner, men kapsler eller pods, som du måske kender hos Nespresso eller Senseo. Kaffekapsler er de små kapsler i aluminium eller plast med malet kaffe, mens pods er små puder med kaffe.

Kaffe og pods er nemme at bruge til en hurtig kop kaffe, og på espressomaskiner der bruger disse typer, kan du ofte både lave espresso eller almindelige kopper kaffe, alt efter hvor meget vand du kører igennem disse kapsler eller pods. Nogle espressomaskiner af denne type har også en steamarm, så du kan steame mælk til en latte eller cappucino.

Det er smart og nemt, men kaffekapsler og pods er også dyre, sammenlignet med kaffebønner. Desuden er især kapslerne ikke særligt miljøvenlige, og skal espresso bare være lidt mere en smagsoplevelse en noget nemt og hurtigt, er det bedre at gå efter rigtige kaffebønner. Lidt af oplevelsen går måske også tabt på denne type espressomaskine, da vi ikke er ude i det rigtige tryk og lignende.

Espressomaskinens tryk i bar

Espressomaskinens tryk har nemlig stor betydning for, når du vil lave en god espresso. Trykket måles i bar, så det er det, du skal kigge efter på espressomaskiner. Nogle espressomaskiner opnår dette tryk via en pumpe, mens andre opnår trykket ved damp. Bar er udtrykket for de tryk, den malede kaffe udsættes for, når vand og damp kører igennem maskinen.

Uanset metoden gælder det om at maskinen kan holde er tryk på 9 bar, som er det optimale for at brygge en rigtig god espresso. Her får du nemlig den lækre espresso med crema på toppen.

Er antallet af bar for lavt – vi snakker 7 eller mindre – får du en kedelig og vandet espresso. Overstiger antallet 15, kan du risikere at kaffen bliver helt brændt og får trukket for meget ud, hvilket heller ikke giver en god smagsoplevelse.

Mange gode espressomaskiner har op til 15 bar, hvilket er meget passende, da det i realiteten er de færreste, der brygger med 15 bar. Ofte ligger det lidt lavere, og trykket falder også ofte i løbet af processen. Derfor kan det være godt at gå efter en espressomaskine med 15 bar.

Ikke nok med at du skal være opmærksom på, hvor mange bar, espressomaskinen skal have, er det også godt at være opmærksom på tampningen, når du vil lave espresso – i hvertfald, når du brygger på de semiautomatiske eller manuelle espressomaskiner. Det kan du læse mere om længere nede på siden, hvor vi forklarer, hvordan du brygger en god espresso.

Kend din kaffe – alt om kaffe og kaffebønner

Kaffe er ikke bare kaffe – der findes mange varianter, og mange af dem minder om hinanden. Der dyrkes kaffe rundt omkring i mange lande, og derfor findes der også mange forskellige typer kaffebønner og sorter. Ikke nok med det kan du brygge kaffe på mange forskellige måder og lave mange sammensætninger af kaffe, vand og eventuelt mælk.

Kaffe stammer fra Etiopien, hvor en gedehyrde omkring år 900 eftersigende opdagede, hvordan hans geder opførte sig efter de havde spist bær fra et bestemt træ. Han tog bærrene med til et lokalt kloster, hvor munkene bryggede en drik af dem, og sammen opdagede de bærrenes forunderlige, opkvikkende effekt.

Med tiden blev kaffen mere og mere populær i landet, og inden længe spredte populariteten sig til Den Arabiske Halvø og senere resten af verden. I den hellige by, Mekka blev det første kaffehus bygget i 1470, og siden da kom flere kaffehuse til rundt omkring i verden.

I det 17. århundrede kom kaffen til Europa, hvor den først blev mødt af lidt skepsis i visse kredse. Inden længe blev kaffe dog den foretrukne drik – over øl og vin – og på forunderlig vis fandt kaffedrikkerne ud af, at de var yderst effektive, når de startede dagen med kaffe frem for alkohol.

Kaffen blev mere og mere populær, og i den sidste halvdel af 1600-tallet blev det endelig muligt at dyrke kaffe uden for Etiopien og Arabien. Inden længe kom kaffedyrkningen til Sumatra, Carribien og Central- og Sydamerika. Og i slutningen af 1700-tallet var kaffe en af de mest indbringende eksportvarer. I dag dyrkes der kaffe i både Asien, Latinamerika og Afrika.

Kaffebønner

Hvad er det nu for noget med bær – er det ikke en kaffebønne? Og hvorfor smager kaffe så forskelligt?

Kaffebønnen stammer faktisk fra et bær, der gror på kaffetræet. Når kaffebærret er modnet, høstes det, og skal og frugtkød fjernes. Det efterlader de små grønne bønner, som enten vaskes eller tørres i solen. Bønnerne sorteres efter form og størrelse, og derpå bliver de ristet.

Hvert led i processen er med til at påvirke smagen, både hvornår bærrene er høstet, hvordan de efterbehandles, hvordan bønnerne ristes og således. I nogle kaffeposer finder du blends, som er en blanding af bønner fra forskellige sorter og områder. I andre poser stammer bønnerne fra samme sort og område. Nogle mennesker sværger til de rene sorter, mens andre er mest til blends.

Kaffeplanter dyrkes i det subtropiske eller tropiske klima nær ækvator. Der er godt og vel 70 lande i verden, hvor kaffe kan dyrkes under de mest optimale vækstbetingelser, hvor gennemsnitstemperaturen skal være mellem 17 til 23 grader. Desuden skal jorden være frugtbar, og der skal være høj nedbør.

Der findes mange forskellige kaffesorter i verden – faktisk mere end 60 forskellige, men de mest velkendte i Danmark er Arabica og Robusta.

Arabica

Arabica-bønnen kan kun vokse fra 800 til 2300 meter over havets overflade. Det er lande som:

  • Brasilien
  • Colombia
  • Mexico
  • Mellemamerika
  • Kenya
  • Etiopien
  • Rwanda
  • Burundi
  • Indonesien
  • Og Indien

Arabica er kendt for sin mere milde og sødlige smag, da den har et højere niveau af sukker og æteriske olier, men lavere indhold koffein. Denne bønne kan kendes på sin lidt mere aflange form.

Arabicabønner er de mest producerede og anvendte kaffebønner i verden grundet den mildere og sødere smag. Smagen kan dog variere meget alt efter oprindelseslandet.

Robusta

Robustabønnen dyrkes i lavlandet, og den finder vi særligt i:

  • Elfenbenskysten
  • Togo
  • Uganda
  • Tanzania
  • Indonesien
  • Indien
  • Laos
  • Vietnam
  • Og Brasilien

Robustabønnen har et højere indhold af koffein og lavere indhold æteriske olier og sukker. Det giver en mere bitter smag. Det høje niveau koffein er med til at beskytte planten mod dyr, der oftere begår sig i lavlandet.

Robustakaffen er meget bitter, og derfor er det ikke så tit, vi finder kaffebønner i ren Robustaform – den er oftere at finde i blends, sammen med eksempelvis Arabica. Tidligere var Robusta den mest anvendte kaffebønne til espresso, netop på grund af bitterheden og muligheden for en skøn crema. Efterhånden er den dog blevet overhalet af Arabica, da mange også ønsker en lidt finere smagsoplevelse.

Blends er dog også meget populære, når det gælder espresso, da arabicabønnen kan give de gode og særlige smage, mens Robustaen tilføjer lidt bitterhed og styrke og den flotte crema. Der er dog stor forskel på blends i dag, og vi anbefaler derfor, at du prøver dig lidt frem.

Du kan læse mere om kaffebønner til espressomaskine på vores blog. 

De mest populære kaffedrikke

Espresso: Espresso er fundamentet i næsten alle kaffedrikke, men det er også en populær drik i sig selv. Espressoen brygges under tryk på en espressomaskine eller espressokande. Her presses smagsstoffer og olier ud af bønnerne og giver dermed en meget koncentreret smag. Espresso brygges også i såkaldte ”shots”.

Dobbelt espresso: Som navnet lyder er dette en espresso, som består af to shots espresso. Det er altså en meget stærk kaffe, som dog ofte er populær i forskellige kaffedrikke med mælk.

Americano: Den velkendte americano er en af de mest populære af de stærkere kaffevarianter. Americanoen består af to shots espresso toppet med varnt vand. Fordelingen er gerne 1/3 espresso og 2/3 vand.

Cafe Latte: En anden yderst populær kaffedrik, vi ofte finder på caféer og i hånden på folk som en to-go-kop, er den bløde og milde cafe latte. Cafe latte består af en blanding af espresso og steamet mælk. I nogle tilfælde med et tynd lag mælkeskum på toppen. Ofte anbefaler eksperterne dog 1/3 espresso og 2/3 mælk, men det kan variere. Anvender du for meget mælk, bliver drikken lidt for tynd og smagløs, men det kan anbefales at lave den på en dobbelt espresso. Det er på cafe latte eller cappucino du kan lave den populære latte art.

En latte laver du ved først at hælde den varmede mælk oven i espresso’en og slutte af med et tyndt lag mælkeskum.

Cappucino:

Den skønne og milde cappucino har i årevis været populær, men er efterhånden blevet væltet lidt af pinden af cafe latte. Cappucinoen er en smule sødere, da den består af 1/3 espresso, 1/3 varm mælk og 1/3 mælkeskum. På caféer kan du være heldig at få et drys kakao eller kanel på toppen. Den større mængde skum i cappucinoen er med til at gøre den sødere end en cafe latte.

En cappucino laves ved at hælde espresso i den skummede mælk, modsat en latte, hvor mælken hældes i kaffen.

Mocha: Kan du ikke få nok til den søde tand, kan du prøve en mocha. Mochaen er en blanding mellem en cappucino og varm chokolade. Moccaen fremstilles nemlig ved, at et skud espresso mikses med kakaopulver eller varm chokolade, og derefter tilsættes den mælk og mælkeskum.

Flat White: Flat white stammer fra Australien, og den er måske ikke så kendt i Danmark. Den minder mest om en latte, hvor mængden af espresso blot er større. Ligesom en latte kan der være et tyndt lag mælkeskum i toppen, og måske endda endnu tyndere.

En flat white består som oftest af ½ espresso og ½ varmet mælk. Du laver den ved at hælde den varmede mælk i espressoen og eventuelt slutte af med et meget tyndt lag mælkeskum.

Cortado: En cortado er ligeledes en af de lidt mørke kaffevarianter. Den består nemlig kun af espresso med en smule varm mælk på toppen. Mælken skal blot ligge på toppen ligesom crema’en på espressoen. I Italien kaldes cortadoen også for en ”macchiato”, hvilket kan vække lidt forvirring, fordi der også findes andre macchiato-varianter, som er lidt anderledes end cortadoen.

Macchiato: Macchiatoen består ligesom en cortardo af espresso og mælk. Forskellen er dog, at mens en cortado er med varmet mælk, består en macchiato af et espresso shot med en smule mælkeskum.

Latte Macchiato: En latte macchiato er en helt tredje drik, der faktisk slet ikke minder om hverken cortadoen eller macchiatoen. Den består nemlig af kun lidt kaffe og meget mælk, så den læner sig mere op ad en cafe latte.

Lungo: En lungo er en lang kaffe, eller med andre ord en forlænget espresso. Du brygger den på samme måde som en espresso, men en lungo adskiller sig fra en espresso ved, at den er i kontakt med vand i længere tid. Ved en espresso kører vandet igennem på 25 sekunder, hvorimod vandet ved en lungo kører igennem i op over et minut. Det giver derfor en mildere smag end ved en almindelig kop espresso. Det betyder også en større mængde vand og dermed en større kop kaffe.

Ristretto: En ristretto er den komplette modsætning af lungoen – det er altså en kort kaffe. Den brygges på en måde, så kaffen er i kontakt med vandet i endnu kortere tid end en espresso. Det giver et mere fyldigt shot, men med mindre bitterhed og en lang eftersmag. Det er altså en lidt speciel drik, der måske egner sig bedst til de mere raffinerede kaffedrikkere. Den er meget koncentreret, så det er altså også en stærk kop kaffe, du får, og måske ikke en, du drikker mere end én af ad gangen.

Affogato: Trænger du til noget lækkert og køligt på en varm sommerdag? Så skal du prøve en affogato. Her får du nemlig et espressoshot eller to med en kugle is oven i. Så er du heldig at finde en café med is, kan du være heldig at få en affogato med en valgfri kugle is. Her kan vanilje- eller chokoladeis altså anbefales!

Filterkaffe: Filterkaffen brygges selvfølgelig ikke på en espressomaskine, men derimod på en helt almindelig kaffemaskine eller med en kaffedragt – den såkaldte pour-over – med et filter. Her løber vandet gennem de formalede bønner i filtret. Det er en klassiker og foretrukken kaffedrik i mange danske hjem, da den er nem at lave til gæster.

Café au lait: Du behøver måske ikke det store kendskab til fransk for at regne ud, hvad en café au lait er. Det er kaffe med mælk. Her får du altså en filterkaffe med et skud mælk i, så simpelt er det.

Irish coffee: Den irske kaffe er måske ikke så populær i den moderne kaffeverden længere, men ikke desto mindre har vi den med her. Irish coffee består af kaffe, irsk whiskey, flødeskum og sukker – helst i form af rørsukker, brun farin eller kandis. Det er altså noget af en kaffedrik, du kan lune dig på.

Lav den perfekte espresso

At lave den bedste kop espresso kræver lidt øvelse, og du skal tage dig god tid. Måske rammer du ikke plet første gang, men med lidt øvelse og tid, skal du nok lære at lave den perfekte espresso. Du laver en god espresso ved at:

  1. Vej kaffebønnerne

Det nemmeste er at du afvejer kaffebønnerne til espressoen, inden du maler dem. Til en almindelig espresso skal du bruge mellem 7 til 10 gram, alt efter dine præferencer.

  1. Mal bønnerne

Bønnerne skal være så friske som muligt og først males lige inden brygning. Jo friskere bønner og jo mere nykværnede de er, jo bedre vil din espresso blive. Nye og friskmalede bønner afgiver nemlig mere smag.

  1. Stamp kaffen

Dernæst skal du stampe den malede kaffe med en tamper. Det er vigtigt, at du bruger det helt rette tryk. Kaffebønner skal nemlig stampes med et tryk på ca. 15 kg. Stamper du kaffen for let, løber vandet for hurtigt igennem, og stamper du for hårdt, er det sværere for espressomaskinen at presse vandet gennem.

  1. Bryg din espresso

Nu er du klar til at brygge din espresso. Husk at tjekke temperaturen på vandet. Når du laver espresso, skal vandet nemlig være omkring 92-96 grader. Når du brygger en espresso, skal det optimale tryk også være 9 bar, og brygtiden må ikke være mere end 22-25 sekunder.

  1. Er der crema er den god

Når espressoen er brygget, kan du tjekke efter, om du har gjort det rigtigt. Den perfekte espresso starter med at have en mere rødbrun farve og går over til lysebrun i takt med, at det fine lag skum kaldet ”crema” dannes på toppen. Efter nogle få minutter vil cremaen forsvinde. Dét er en god espresso!

Skal du have mælk i espressoen, skal du huske at steame eller skumme mælken først med espressomaskinens steamer eller en ekstern mælkeskummer.

Ikke til espresso? Prøv andre gode bryggemetoder

Er du ikke helt så meget til espresso, eller synes du espressomaskiner alligevel ikke passer til dig behov, kan du selvfølgelig også kaste dig ud i andre bryggemetoder.

Der findes mange forskellige bryggemetoder i dag, og lige så mange måder at frembringe smagsnuancer på. En kaffebønne smager ikke nødvendigvis af det samme på en kaffemaskine som på aeropress eller som espresso. Nogle kaffebønner egner sig bedre til én bryggemetode frem for en anden, og ofte handler det både om kaffesort, ristning og malegraden.

De mest populære bryggemetoder udover espresso er:

  • Filterkaffe på kaffemaskine eller drip
  • Pour-over
  • Stempelkande
  • Aeropress
  • Chemex
  • Kolbekaffe
  • Espressokande
  • Koldbrygget kaffe

Vi har taget et kig på US Roast, der beskriver de mest almindelige bryggemetoder til kaffe i verden. https://usroast.com/blogs/news/the-most-popular-ways-to-brew-coffee

Filterkaffe på kaffemaskine (drip)

Den måske mest kendte kaffebrygningsmetode er på den gode, gamle kaffemaskine. På caféer møder vi den også i form af filterkaffe. Her sættes et filter med i en tragt i kaffemaskinen, som drypper vand igennem kaffe.

Pour-over

En anden meget populær måde at lave brygge kaffe på er den såkaldte pour-over, som er meget populær hos kaffenørderne. Det er også filterkaffe, men på den lidt mere analoge måde. Her har vi en tragt, der sættes på kaffekanden eller koppen, og det er dig selv, og ikke kaffemaskinen, der skal sørge for at hælde vandet gennem kaffen. Det gøres med cirkulære bevægelser, der sørger for at hele kaffen bliver vådgjort og giver dig fuld kontrol over processen.

Den mest populære pour-over tragt på markedet er den japanske Hario V60, som både findes i plast og keramik.

Her skal kaffen males lidt grovere end til espresso, og den er særligt god til at frembringe de fine smage og noter, der findes i især single-origin kaffe.

Chemex

En lignende bryggemetode, der læner sig op ad pour-over, er Chemex, som har eksisteret siden 1950’erne. Chemex’en bruger et kraftigere filter og grovmalet kaffe, og kombineret med den særlige form, får du en kaffe med en ren smag uden for meget syrlighed.

Stempelkande

Stempelkanden er at finde i mange danske hjem, måske mest kendt i form af Bodums stempelkande, der er populær i både Danmark og udlandet. Her bruges en meget grovmalet kaffe, fordi kaffen ligger i vandet i flere minutter, inden stemplet presses ned og filtrerer kaffen.

Stempelkandekaffe kaldes også ”full imersion brewing”, og den findes også i andre varianter. En anden populær stempelkande på markedet er Espro, som har et dobbeltfiltrer, der sørger for en yderligere filtrering af kaffen.

Aeropress

Aeropress er en manuel kaffebrygger, der kan minde om en kombination af espresso og filterkaffe i bryggemetode. Her presser du med håndkraft et stempel ned igennem røret, hvor der i bunden sidder et filter. Derved presses kaffen igennem filtret, med en smule luft mellem stempel og kaffe og vand, hvorfor det er selve lufttrykket, der presser kaffen igennem. Det giver kaffen en blød og mild smag uden bitterhed.

Aeropressen er populær blandt mange kaffeelskere, både i hjemmet og til at tage med på tur. Den kræver ingen strøm – bare vand, god kaffe og filtre.

Kolbekaffe

Kolbekaffe er også kendt som vakuumkaffe eller siphon, og den ligner mest af alt et kemiforsøg. Den består af to kolber, hvor den malede kaffe ligger i den øverste kolbe, og vand i den nederste. Mellem de to er et filter, der filtrerer kaffen. Ved hjælp af et varmeelement eller et lille blus, bringes vandet i kog, og ved hjælp af vakuum trækkes det op i den øverste kolbe til den malede kaffe. Herefter løber vandet til sidst ned i den nederste kolbe igen, fuld af smag og aroma, og filtreret for kaffegrums fra den øverste kolbe.

Koldbrygget kaffe

Koldbrygget kaffe eller cold brew er en populær kaffemetode, der især gør sig godt i sommermånederne. Den har en anden smag med mere sødme, og koffeinindholdet er lidt lavere end almindelig kaffe.

Cold brew kan brygges på mange måder – du kan lave det både som filterkaffe, stempelkaffe, aeropress og særlige cold brew kander. Fælles for dem alle er at kaffen skal trække 12-24 timer, før den filtreres.

97
Jura E8
91
DeLonghi ECAM 650.55.MS
84
Jura Ena Micro 90
Tilføj Produkt
Pris9299 kr9599 kr159 kr
84
DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B
Specifikationer
  • Kategori: Nej
  • Bønnekapacitet:
  • Effekt: Automatisk sluk

Flere Specifikationer: Vandbeholderkapacitet - 15.0 bar; Tryk - Ja; Til formalet kaffe - Ja; Integreret kværn - 1.8 L; Kværnmateriale - 1450 W; Antal maleindstillinger - Sort; Aftagelig vandbeholder - 43.0 cm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B

Du behøver ikke det helt store udstyr for at lave god kaffe. Det beviser italienske DeLonghi med deres automatiske espressomaskine, Magnifica S ECAM21.117B, som også er kåret som testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Kompakt men rummelig espressomaskine

Det fede ved DeLonghi Magnifica S ECAM21.117B er, at du får en kompakt espressomaskine, der alligevel er rummelig. DeLonghi udnytter dens kapacitet til det fuldeste, både hvad angår beholderen til kaffe, beholderen til vand, samt det efterfølgende kaffegrums. Der er plads til 250 gram kaffebønner i beholderen, hvilket svarer til mængden på en god pose kaffebønner fra et af de lokale kafferisterier.

Ikke nok med det kan du kværne kaffen med 13 indstillinger, og den klarer det ganske stille med den justerbar stålkværn.

Masser af kaffe og det helt rette tryk

Med DeLonghi Magnifica har du rig mulighed for at lave lige præcis din foretrukne kaffedrik. Du har mulighed for at justere, hvordan bønnerne skal males, hvor meget kaffe der skal til en kop, og hvor meget vand. Dertil kan du også nemt lave cappuccino, cafe latte og mange andre kaffedrikke med mælk. Det klares nemt med den indbyggede steamarm i venstre side af maskinen, hvor du både kan skumme og dampe mælken til perfektion.

DeLonghi ved også, hvad der skal til for at lave espresso ?? og derfor har de styr på maskinens tryk. Denne espressomaskine brygger kaffen under et tryk på 15 bar, hvilket er lige tilpas. Det optimale tryk i bar for espresso ligger på 9, og da trykket på espressomaskiner generelt falder over bryggetiden, er op til 15 bar meget passende.

Du kan altså brygge lige præcis den kaffe, du har lyst til på DeLonghi Magnifica S ECAM21.117B, helt uden at skulle gå ud og bruge 5-10.000 kroner på en espressomaskine.

84
Sage The Oracle
2

Sage The Oracle Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Nej
  • Bønnekapacitet:
  • Effekt: Varmtvandsdispenser

Flere Specifikationer: Vandbeholderkapacitet - 15.0 bar ; Tryk - Ja ; Til formalet kaffe - Ja ; Kværnmateriale - 2400 W ; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Sage The Oracle

Kan du ikke få armene ned over espresso, og vil du kun have det bedste af det bedste? Så skal du måske ud i Sage The Oracle. Ikke nok med at denne espressomaskine er kåret som bedst i test i Berlingske Tidendes test fra 2016 og endnu ikke er blevet væltet af pinden, bliver Sage The Oracle også betegnet som en af verdens bedste espressomaskiner.

Er det en automatisk eller manuel espressomaskine?

Kombinationen af det automatiske og det manuelle gør det svært at sætte Sage The Oracle i en kategori, for den er faktisk begge dele. Her får du en automatisk espressomaskine, der klarer alt fra dosering til stampning og skumning af mælk, men med muligheden for at justere processerne helt manuelt ned til mindste detalje. Det hele kan du følge med i fra display??et, så du ved, hvor langt kaffen er undervejs, samt vandets temperatur og meget mere.

Til trods for det avancerede udseende er espressomaskinen nem at betjene, og det er derfor ingen sag at lave en lækker kop kaffe.

Dyr men vanvittigt god

Der er styr på alle detaljerne, og du kan lave lige den kop kaffe du ønsker, uanset om det skal være en dyb, sort espresso, eller en let og luftig cappucino.

Der er ingen tvivl om, at prisen ligger i den høje ende for espressomaskiner, men går du op i god kaffe, skal du ikke lade dig skræmme. Her kan du nemlig lege rigtig barista og få den fantastiske caféoplevelse lige ved dit køkkenbord.

84
Smeg ECF01
3

Smeg ECF01 Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Nej
  • Bønnekapacitet: Termoblock
  • Effekt:

Flere Specifikationer: Vandbeholderkapacitet - 15.0 bar; Til formalet kaffe - Ja; Kværnmateriale - 1350 W; Antal maleindstillinger - Beige, Blå, Hvid, Rød, Sort; Aftagelig vandbeholder - 14.9 cm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Smeg ECF01

Drømmer du om en manuel espressomaskine i et flot design, er der nok ikke noget bedre end SMEG ECF01 50??s style. Denne espressomaskine er også kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk, og den klarer sig godt i det engelske magasin which.co.uk samt Trustedreviews.com.

Retro design og kompakt størrelse

Med 50??s style mener SMEG det virkelig ?? de har nemlig lavet denne espressomaskine i et flot retro design i syv forskellige farver. Så hvis du ikke er til det klassiske sorte eller hvide, kan du også få den i beige, pastelblå, pastelgrøn, lyserød eller rød med masser af knald på. Det er altså en espressomaskine, der kan passe til de fleste hjem.

Ikke nok med det har denne espressomaskine en god og kompakt størrelse, så den passer ind i selv små køkkener.

Manuel og brugervenlig espressomaskine

Hvis du gerne vil have kontrol over processen, når du brygger kaffe, er denne espressomaskine det oplagte valg. Da den er manuel, har du nemlig stor indflydelse på blandt andet kaffemængde, vandtemperatur- og mængde, så du kan brygge lige den kop kaffe, du ønsker. Du kan gemme de forskellige indstillinger på maskinen, så du hurtigt og nemt kan brygge næste gang.

Med den indbyggede steamarm på siden kan du både steame og skumme mælk, så du kan lave din favorit latte, cappuccino eller enhver anden kaffedrik med mælk.

TrustedReviews.com understreger at denne espressomaskine bestemt er pengene værd, hvis du ønsker en espressomaskine, der er pænere, hurtigere og mere praktisk end de fleste. Alt i alt får du altså en flot og brugervenlig espressomaskine, som hurtigt kan give dig en god kop kaffe.

84
Philips Series 2200 EP2231
Specifikationer
  • Kategori: Nej
  • Bønnekapacitet: Drypbakke, Tåler opvaskemaskine
  • Effekt: Automatisk rengøring

Flere Specifikationer: Vandbeholderkapacitet - 15.0 bar; Tryk - Ja; Til formalet kaffe - Ja; Integreret kværn - 1.8 L; Kværnmateriale - 1500 W; Antal maleindstillinger - Sort; Aftagelig vandbeholder - 24.6 cm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Philips Series 2200 EP2231

Skal det være ekstra nemt at lave espresso, men vil du ikke ud at investere i en af de dyre fuldautomatiske espressomaskiner, kan du gå efter Philips Series 2200 EP2231. Denne espressomaskine fra Philips er nemlig kåret som et godt køb hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Bryg kaffe med blot et enkelt tryk

Med denne fuldautomatiske espressomaskine fra Philips kan du nemt og hurtigt brygge kaffe. Den har indbygget keramisk kaffekværn, så når kaffebønnerne og vandet er fyldt på, skal du ikke gøre andet end at trykke på en enkelt knap, og så klarer maskinen resten. Og det er uanset om du vil lave espresso, americano eller latte, cappucino eller andre mælkedrikke.

Denne espressomaskine har nemlig en indbygget mælkebeholder, så den kan klare næsten alle kaffedrikke med blot et enkelt tryk på knappen.

Rummelig, justerbar og rengøringsvenlig

Du behøver heller ikke bekymre dig om, at du ofte skal fylde kaffebønner eller vand på maskinen. Bønnebeholderen har nemlig en kapacitet på 275 gram kaffebønner, så der skal altså en del kopper kaffe til, før der skal fyldes på igen. Det samme gælder vandbeholderen, som kan rumme op til 1,8 liter vand. Dog er mælkebeholderen ikke så stor, så ønsker du primært at lave kaffe med mælk, skal den altså fyldes på lidt oftere.

Til gengæld får du en smart og god espressomaskine med et væld af funktioner. Du kan indstille mængden af kaffe, og der er en fin balance mellem temperaturen og aromaudtræk. Dertil har denne espressomaskine en AquaClean-funktion, der selv sørger for at afkalke espressomaskinen efter brug. Desuden kan de aftagelige dele tåle opvaskemaskine, så den er nem at rengøre.

84
DeLonghi Dedica KG 521.M
Specifikationer
  • Kategori: Elektrisk kaffekværn
  • Bønnekapacitet: Kværning
  • Effekt: 350 g

Flere Specifikationer: Vandbeholderkapacitet - 150 W; Tryk - Display, Espresso, Justerbar formalingsgrad, Timer; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af DeLonghi Dedica KG 521.M

Er du på udkig efter en manuel espressomaskine til en billig pris, er DeLonghi Dedica et godt valg. Italienske DeLonghi er i forvejen kendte for deres gode espressomaskiner, og det afspejler sig selvfølgelig også i denne espressomaskine. Denne espressomaskine kåres som et ?godt køb? hos Tænk, og har fået 4,5 ud af 5 på TrustedReviews.com.

Kompakt manuel espressomaskine

Her får du en kompakt espressomaskine i et meget stilrent design. Med blot 15 centimeter i bredden kan denne espressomaskine være i selv de mindste køkkener, så det er ingen sag at lave en god espresso, caffe latte eller cappuccino.

Du kan både bruge formalet kaffe, som selvfølgelig kræver, at du selv maler bønnerne eller køber dem formalet i butikken, samt kaffepuder, hvis det skal være ekstra nemt. Dertil har denne espressomaskine en mælkeskummer, så du selv kan skumme og steame mælk med steam-armen på siden.

God kaffe kræver tid

Går du lidt op i kaffe ved du sikkert også, at god kaffe godt kan kræve tid. Derfor kræver det lidt kendskab og overskud at lave god kaffe på DeLonghi Dedica, som også TrustedReviews understreger. Det er derfor måske ikke lige den kaffemaskine, du sætter i gang en travl mandag morgen, men derimod en espressomaskine, der passer bedre til, når du har ro og overskud.

Ikke desto mindre klarer DeLonghi Dedica opgaven helt perfekt. Den har nemlig et tryk på 15 bar, hvilket er godt for en espressomaskine, da trykket daler en smule over tid, mens kaffen brygges, og det optimale tryk for espresso er 9 bar.

Er du typen, der allerede har en kaffekværn i hjemmet, vil denne espressomaskine være et godt valg, hvis du ønsker en god og billig espressomaskine.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Espressomaskine

Hvilken espressomaskine der er bedst, afhænger af dit behov, og hvilken type espressomaskine, du ønsker. Der findes nemlig både fuldautomatiske, automatiske, semiautomatiske og manuelle espressomaskiner. I denne artikel kan du læse om de espressomaskiner, der er kåret som bedst i test hos forskellige pålidelige testkilder.

Espressomaskiner findes i alle prisklasser ?? de billigste ligger på omkring 1.000 kroner, og de dyreste til professionelt brug koster helt op til 40-50.000 kroner.

Espressomaskiner vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

Kilder

At finde den rette espressomaskine kræver både overvejelser og research. Det er derfor vigtigt med pålidelige testkilder, der har testet espressomaskinerne, så du kan få en idé om, hvad de forskellige kan, og hvor gode de er. Til denne artikel har vi brugt følgende testkilder:

Tænk ????

Den danske forbrugerorganisation Tænk tester et hav af produkter til det danske marked. De er især kendte for deres mange pålidelige test af produkter i forhold til uønsket kemi, men tester også produkter baseret på brugervenlighed, funktionalitet og meget mere. De har indtil videre testet hele 85 forskellige espressomaskiner, og her har de blandt andet taget udgangspunkt i maskinens evne til at lave en god espresso, kaffens temperatur, hastighed og rengøring.

For at få adgang til anmeldelserne hos Tænk, kræver det et medlemskab:

https://taenk.dk/test/espressomaskiner

Råd & Rön ????

I Sverige finder vi Råd & Rön, der siges at være den svenske pendant til Tænk. De har testet 57 forskellige espressomaskiner med udgangspunkt i espressoens smag og aroma, kaffens temperatur, hvor hurtigt maskinen kan brygge kaffe, og hvordan den er at rengøre.

Du kan læse Råd & Röns test, hvis du har medlemskab:

https://www.radron.se/tester/koksmaskiner-stadning/espressomaskiner/

Berlingske Tidende

Berlingske har i 2016 testet fem forskellige espressomaskiner, og heriblandt den berømte Sage The Oracle, som de kårer som testvinder.

Du kan læse anmeldelsen her:

https://www.berlingske.dk/aok/test-en-espresso-tak

TrustedReviews.com ????

Den engelske testside Trustedreviews.com har siden 2003 testet et hav af produkter. De har over ni millioner læsere månedligt, og deres ekspertteam tester mere end 1.000 produkter om året.

Du kan blandt andet læse deres anmeldelse af SMEG ECF01:

https://www.trustedreviews.com/reviews/smeg-ecf01

Sage The Oracle:

https://www.trustedreviews.com/reviews/sage-by-heston-blumenthal-the-oracle

DeLonghi Dedica:

https://www.trustedreviews.com/reviews/delonghi-dedica

Which.co.uk ????

Whick.co.uk er Storbrittaniens største forbrurgermagasin med knapt 700.000 abbonenter. Deres mål er at gøre en forskel for forbrugerne, og det gør de ved løbende at teste forskellige husholdningsprodukter. De har blandt andet testet espressomaskinen SMEG ECF01 50??s style, som du kan læse om her.

Fuld adgang kræver dog abonnement:

https://www.which.co.uk/reviews/coffee-machines/smeg-ecf01

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Jura E8
97
Jura E8
9299 kr 9602.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.