TEST: De Bedste Pastamaskiner i test 2024

Se alle Pastamaskiner i testen
17244 Anmeldelser
43 Produkter
127 timer Tid brugt
Skrevet af: Louise Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

88
Funktion Pastamaskine Funktion Pastamaskine Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
243 kr. 252.40 kr.
94
Marcato Atlas 150 pastamaskine sølv Marcato Atlas 150 pastamaskine sølv Læs mere om produktet
 • Bedst i test
558 kr. 583.00 kr.
93
Philips HR2345/19 Philips HR2345/19 Læs mere om produktet
 • Elektrisk
 • 100 cm ledning
 • Hurtig og effektiv
1699 kr.

Bedste Pastamaskine
under 500 kr.

Top 3

Hvilket Pastamaskiner mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Pastamaskiner.

#1
Atlas
92
#2
Philips
91
#3
Gefu
90
#4
Bosch
87
#5
Kitchenaid
86

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Bedste Pastamaskiner test

Det italienske køkken er elsket i det meste af verden, og her i Danmark er det ingen undtagelse. Faktisk er der hver dag en ud af ti personer der spiser pasta til aftensmad. De sidste par år er det i særdeleshed blevet populært blandt den danske befolkning selv at give sig i kast med at lave hjemmelavet pasta.

Selvom man godt kan lave pasta med en kagerulle og lidt knofedt, så kan resultatet ikke måle sig med det, en pastamaskine kan præstere. Ikke nok med at en pastamaskine gør det væsentligt nemmere og hurtigere at lave pasta, så bliver resultatet oftest også både tyndere og mere ensartet. Det kan dog være svært at finde ud af, hvilken slags pastamaskine man skal købe, hvis man aldrig har prøvet kræfter med sådan en før.

Vi har lavet en samlet pastamaskine test hvor du kan se, hvilke forskellige typer af pastamaskiner der findes, hvilke funktioner de kan have og hvilke pastamaskiner der er de bedste på markedet lige nu.

Herunder kan du læse mere om de forskellige typer af pastamaskiner og deres funktioner. Således håber vi, at denne pastamaskine test kan hjælpe dig til at få afklaret, hvilken pastamaskine der passer bedst til netop dine behov.

Hvilken pastamaskine er bedst?

Der findes mange forskellige former for pastamaskiner med mange forskellige funktioner og hvilken der er den bedste pastamaskine, afhænger af dine behov.

Først og fremmest er det vigtigt at gøre op med sig selv, hvorfor man vil købe en pastamaskine? Er det fordi, du elsker at fordybe dig i den autentiske madlavningskunst, eller måske for at få frisk pasta hvor du kan stå inde for ingredienserne? Måske du gerne vil tage dine pastaretter til nye højder, men ikke rigtig orker selv at ælte og rulle dejen?

Hvilken hensigt man har med købet af en pastamaskine, har derfor stor betydning for, hvilken type maskine man skal vælge – er det for at lave autentisk italiensk pasta, skal man overveje en manuel maskine, hvorimod man formegentlig vil få glæde af en elektrisk pastamaskine, hvis man bare gerne vil have pasta af bedre kvalitet, end det man kan købe i supermarkederne.

Udover hensigten med købet af en pastamaskine skal man også gøre op med sig selv, hvor mange typer pasta man godt kunne tænke sig at lave. Er det nok med lasagneplader og fettuccine, eller vil du også gerne kunne producere ravioli, spaghetti og penne?

Alt efter hvor mange typer pasta du gerne vil have mulighed for at lave, skal du se efter, hvor meget tilbehør der er lavet til de enkelte pastamaskiner. Har du fx besluttet dig for en manuel pastamaskine, men vil gerne have muligheden for også at lave andet end de lange flade pastavarianter, skal du se efter, hvor mange valse der er lavet til den enkelte pastamaskine.

Vi har lavet en lille oversigt over de mest kendte pastatyper længere nede i denne pastamaskine test. Her linker vi også til en video, der går mere i dybden med diverse pastatyper og deres individuelle funktioner.

Hvordan bruger man en pastamaskine?

Alt efter hvilken type pastamaskine du vælger, er der forskellige måder at bruge en pastamaskine på. I denne pastamaskine test forklarer vi her under, hvilke fire forskellige typer pastamaskiner der findes og hvordan du bruger dem. Anvendelsen af en pastamaskine kan variere lidt fra maskine til maskine, så følgende beskrivelser i denne pastamaskine test skal betragtes som en mere overordnet opridsning.

Manuelle pastamaskiner

Den manuelle pastamaskine er den klassisk italienske måde at lave hjemmelavet pasta på. Her laver og ælter du selv dejen på forhånd, hvorefter du skubber det igennem maskinen, mens du drejer på et håndsving. Der er typisk en funktion, som gør det muligt at spænde pastamaskinen fast til din bordplade, så den ikke glider rundt, når du bruger den.

Det kan være en fordel at være to mand, når man anvender en manuel pastamaskine. Det skyldes at det kan være svært for én person, både at føre dejen ind i pastamaskinen, dreje på håndsvinget og tage imod den færdige pasta på den anden side på samme tid. På den måde er den manuelle pastamaskine en smule mere besværlig end den elektriske, til gengæld får man charmen og autenticiteten fra det klassiske italienske køkken.

Elektriske pastamaskiner

Er du til nem kvalitetsmad, kan en elektrisk pastamaskine være din vej. Her laver og ælter du selv dejen, til gengæld kræver det ikke mere end et tryk på en knap for at få rullet og skåret din pasta. Du skal bare indføre dejen i maskinen og tage imod den færdige pasta på den anden side.

En elektrisk pastamaskine er dermed nemmere at anvende end en manuel, og det er typisk også hurtigere at lave pastaen med en elektrisk pastamaskine. Nogle elektriske pastamaskiner har også en funktion, der gør det muligt at anvende dem som en manuel pastamaskine. Er du derfor i tvivl om, hvorvidt du skal investere i en manuel eller en elektrisk pastamaskine, kan dette være en god middelvej.

Fuldautomatiske pastamaskiner

Vil du gerne slippe for så meget arbejde som muligt uden at gå ned på den gode kvalitet af hjemmelavet pasta, så kan en fuldautomatisk pastamaskine være den ideelle løsning. Her slipper du nemlig ikke bare for udrulningen men også for al æltearbejdet.

Med en fuldautomatisk pastamaskine skal du bare fylde ingredienserne i maskinen og så klarer den resten. Er du den travle type, eller interesserer du dig ikke synderligt for madlavningsprocessen, så er en fuldautomatisk pastamaskine vejen frem.

Pastamaskiner som tilbehør til køkkenmaskiner

De ovenstående pastamaskine-typer er maskiner for sig, men i nogle tilfælde er det også muligt at købe en pastamaskine som ekstraudstyr til en køkkenmaskine, man allerede har i forvejen. Fx tilbyder både Kenwood og KitchenAid pastamaskiner som tilbehør, der kan kobles på deres køkkenmaskiner.

På den måde er dette en optimal løsning, hvis du i forvejen har en køkkenmaskine, der har mulighed for at få tilkoblet en pastamaskine, eller evt. har pladsmangel i køkkenet. Se evt. vores store test af køkkenmaskiner her.

Rengøring af pastamaskiner

Det er selvfølgelig vigtigt at rengøre sin pastamaskine for at undgå bakterier i maden og sikre, at du har en funktionsdygtig pastamaskine mange år frem. Derfor er det altid vigtigt at læse den medfølgende manual, så du er sikker på at rengøre din pastamaskine på den rigtige måde.

En tommelfingerregel for rengøring af pastamaskiner er, at hvis de er lavet af stål, så tåler de hverken vand eller sæbe. Put derfor ikke maskinen og de tilhørende dele i opvaskemaskinen, men brug en tør eller let fugtig klud til at fjerne pastaresterne efter brug.

Nogle elektriske og fuldautomatiske pastamaskiner har dele der godt kan gå i opvaskemaskinen, fordi de er lavet af plastik, men læs altid den medfølgende manual hvis du vil være sikker på, om det tåler vand og sæbe og om det kan komme i opvaskemaskinen. Se også vores store test af opvaskemaskiner her.

Hvilken slags pasta kan en pastamaskine lave?

Hvilken type pasta en pastamaskine kan lave, afhænger af de valse der hører til den. De fleste pastamaskiner kommer som udgangspunkt med en vals, der kan lave både lasagneplader, tagliolini og fettuccine. Vil du gerne have mulighed for at lave andre pastavarianter, skal du holde øje med, om der kommer yderligere valse med, når du køber din pastamaskine, eller om de findes som tilkøb.

De fleste elektriske og fuldautomatiske pastamaskiner kan som udgangspunkt lave flere forskellige pastavarianter end de manuelle uden behov for tilkøb af valse.

Der findes flere hundrede forskellige pastatyper, som alle har forskellige former og farver, alt efter hvilken region i Italien de kommer fra. En pastas form afhænger dog ikke bare af, hvor i Italien den kommer fra, men også hvilken funktion den skal have og hvilke retter den passer godt til.

I denne pastamaskine test har vi, med udgangspunkt i en artikel fra Madensverden.dk, samlet en lille oversigt over de mest kendte pastatyper og hvad de passer godt til.

Spaghetti

De fleste kender spaghettiens lange tynde former fra de tørre færdigproducerede pakker, man kan købe i den lokale dagligvareforretning. Den klassiske spaghetti består udelukkende af durummel og vand, og passer i særdeleshed godt til retter med fisk og skaldyr, pasta carbonára eller kødboller i tomatsovs, som vi kender det fra Lady og Vagabonden.

Fettuccine og tagliattelle

Disse to pastatyper er næsten ens med undtagelse af, at tagliattellen har en tendens til at være en smule bredere end fettuccinen. Begge pastatyper er lange og flade i udseendet og er traditionelt lavet på durummel og æg, som giver pastaen lidt ekstra struktur og bid. Begge pastatyper passer særligt godt til cremede saucer, som man fx ser i den italienske klassiker Alfredo.

Fusili

I Danmark kender vi fusili som pastaskruer pga. deres karakteristiske form. Dejen består af durummel og vand, og netop formen gør, at denne pastatype er særdeles god til at samle tykke saucer og finthakket grønt til sig.

Penne

Penne er nok en af de mest elskede pastatyper blandt danskerne. De korte rør fås enten helt glatte (lisce) eller med små riller i overfladen (rigate) og er super gode til at samle forskellige former for kød- og grøntsagssaucer op. Derfor passer denne pastatype særligt godt til fx bolognese og ragout.

Der findes selvfølgelig mange flere pastatyper end de fire vi har nævnt i denne pastamaskine test. Vil du gerne lærer mere om pastatyper, kan du med fordel se denne video, der fortæller om forskellen og fordelene ved hele 29 forskellige pastatyper:

Vil du gerne vide hvordan du laver den bedste pastadej, kan du se denne video for inspiration:

Mangler du desuden en pande til at tilberede din nye lækre hjemmelavet pasta? Så kan du med fordel læse vores store test af pander her.

94
Marcato Atlas 150 pastamaskine sølv
93
Philips HR2345/19
88
Funktion Pastamaskine
Tilføj Produkt
Pris558 kr1699 kr243 kr
KategoriPastamaskineAndre køkkenapparaterPastamaskine
Farver-Hvid-
Strømkilde-Elektrisk-
Pastamaskine-Penne, Spaghetti-
Antal dele---
Effekt-150 W-
Volt-240.0 V-
Ledningslængde-100 cm-
Vægt-4700.0 g4 kg.
88
Philips HR2345/19 Viva Collection pastamaskine
Specifikationer
 • Kategori: Pastamaskine
 • Farver:
 • Strømkilde:

Flere Specifikationer: Højde - 35 cm.; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Philips HR2345/19 Viva Collection pastamaskine

Lav lækker frisklavet pasta med den elektriske pastamaskine fra Philips. Med den smarte Philips HR2345/19 Viva Collection kan du lave frisk pasta og nudler hjemme i dit eget køkken.

Den smarte elektriske pastamaskine fra Philips har en god og kompakt størrelse, så den passer fint på køkkenbordet eller i køkkenskabene. Lav pasta lige som du har lyst til ?? du kan nemlig lave spaghetti, penne, fettuccine og lasagneplader med den smarte pastamaskine. De forskellige plader gør det nemt og hurtigt at lave pasta, og du kan oven i købet selv pifte din pasta lidt ekstra op ved at tilføje ekstra smag og ingredienser ?? prøv dig frem med forskellige grøntsager og lav eventyrlig og farvestrålende pasta.

Med pastamaskinen fra Philips er det nemt og hurtigt at lave pasta. Det tager faktisk kun ca 18 minutter at lave 450 gram pasta ?? og så er det altså bedre end det tørrede fra supermarkedet.

Pastamaskinen sørger selv for at ælte dejen, og det lange ælterør giver en flot glat og spændstig dej. Desuden er pastamaskinen nem at rengøre efter brug, da flere dele kan tages af og rengøres. Pastamaskinen har også en smart, integreret opbevaringsskuffe, hvor de forskellige tilbehørsdele kan opbevares, når de ikke er i brug ?? det er en genial og smart løsning, for så risikerer du ikke, at delene havner et underligt sted i køkkenskuffen og bliver væk.

Med i købet får du en gratis opskriftbog, du kan bruge og lade dig inspirere af ?? og så er du klar til at kaste dig ud i et rigtigt pastaeventyr.

88
Marcato Atlas 150 Classic Pastamaskine
Specifikationer
 • Kategori: Pastamaskine
 • Farver:
 • Strømkilde:

Flere Specifikationer: Højde - 17 cm.; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Marcato Atlas 150 Classic Pastamaskine

Med Marcato Atlas 150 får du en rigtig klassiker inden for pastamaskiner. Det er en pastamaskine, der klarer sig godt blandt både forbrugere og ekspertpaneler. Går du op i god madlavning og drømmer du om at kaste dig ud i at lave din egen pasta ?? og skal det være toppen af poppen i pastauniverset, så er Marcato Atlas 150 et oplagt valg.

Med denne model kan du lave op til 16 forskellige typer pasta ?? vær dog opmærksom på, at der ved nogle typer kan være behov for at tilkøbe ekstra udstyr.

Men tilbage til denne pastamaskine. Marcato Atlas 150 finder du et flot og stilrent design, og du har mulighed for at vælge mellem flere forskellige farver, så den er en ren fryd af have stående på køkkenbordet.

Når du skal udforske dine pasta-evner er denne pastamaskine en ren drøm. Den er fantastisk til at rulle pastaen ud med ?? og pastaen bliver jævn, glat og flot. Desuden klarer du opgaven nemt med det smarte håndtag på siden af maskinen ?? og det er nemt at betjene. Ikke nok med det har du mulighed for at indstille tykkelsen af din pasta.

Med en pastamaskine som denne er det ingen sag at lave lækker pasta, så er du på udkig efter god kvalitet, vil Marcato Atlas 150 være et godt bud.

88
Marcato Atlas Motor 150
Specifikationer
 • Kategori: Andre køkkenapparater
 • Farver: Sølv
 • Strømkilde: Manuel

Flere Specifikationer: Pastamaskine - Tagliatelle; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Marcato Atlas Motor 150

Er du ikke så meget til at stå og svinge armen rundt, kan du også overveje at gå efter Marcato Atlas 150 med motor. Her får du den samme fantastiske pastamaskine men med motor, så du ikke behøver stå og få ondt trætte arme, når du laver pasta.

Her får du en robust pastamaskine i rustfrit stål, belagt med krom i et flot klassisk look ?? og der er ingen tvivl om, hvorfor denne pastamaskine er en af Marcatos bestsellere. Atlas 150 er nemlig en rigtig klassiker, når det gælder pastamaskiner.

Denne model har fået en opgradering i form af en lille motor, der hjælper dig godt på vej til at lave pasta. Du kan selvfølgelig også vælge at bruge det medfølgende håndsving og bordholder, hvis du hellere vil stå for at lave pastaen selv. Men med motoren bliver det ingen sag at lave lækker frisk pasta.

Motoren har også især en fordel, hvis du gerne vil lave ravioli. Den lydsvage motor har nemlig en smart pulse-funktion, der er god at bruge, hvis du har Marcatos ravioli-indsats og laver lækker ravioli.

88
Marcato Ampia 150
4

Marcato Ampia 150 Anmeldelse

Specifikationer
 • Kategori: Andre køkkenapparater
 • Farver: Sølv
 • Strømkilde: Manuel

Flere Specifikationer: Pastamaskine - Tagliatelle; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Marcato Ampia 150

Marcato kan uden tvivl deres kram, når det gælder pastamaskiner, og det ser vi I den grad også med deres Ampia 150 model. Her får du en robust pastamaskine, som du kan have glæde af i mange år. Den er produceret i aluminium og hærdet aluminium ?? og så er den manuel, så du finder selvfølgelig også det fine håndsving, så du kan svinge armen afsted og lave lækker pasta.

Med Marcato Ampia 150 kan du lave masser af lækker pasta ?? her er hele tre pastaruller integreret i selve pastamaskinen, så du kan lave forskellige typer pasta. Du kan også kaste dig ud i lasagne, fettuccine og tagliolini.

Når det kommer til rengøring er pastamaskinen her ret genial ?? du skal faktisk bare rengøre den med en klud eller en børste ?? ja du kan faktisk bruge pastadej i sig selv til at rengøre maskinen. Dejen hænger nemlig ikke fast på rullerne. Så bliver det ikke nemmere.

Bliver du træt i armene af at lave pasta, kan du også tilkøbe en Pastadrive motor, som sættes på maskinen ?? derved kan den hjælpe dig lidt på vej med at lave pasta. Du kan også tilkøbe andre dele, der giver dig mulighed for at lave flere forskellige typer pasta.

88
GEFU Pasta Perfetta
5

GEFU Pasta Perfetta Anmeldelse

Specifikationer
 • Kategori: Andre køkkenapparater
 • Farver: Sølv
 • Strømkilde: Manuel

Flere Specifikationer: Pastamaskine - Spaghetti, Tagliatelle; Højde - 14.4 cm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af GEFU Pasta Perfetta

Er du på udkig efter en klassisk og simpel pastamaskine til en god pris, vil GEFU Pasta Perfetta være et godt bud. Og oven i købet har du mulighed for at vælge mellem flere forskellige farver, så du kan vælge en flot pastamaskine, der vil pryde på køkkenbordet.

Med denne pastamaskine har du mulighed for at lave tre forskellige typer pasta. Du kan nemlig lave tagliolini, tagliatelle og lasagne. Og med det smarte håndtag og bordstøtte er det ingen sag at kaste dig ud i pastalavning med denne pastamaskine. For at gøre det endnu nemmere har pastamaskinen også en smart non-slip base, der får pastamaskinen til at stå jævnt og fast på bordet, i kombination med den smarte bordklemme, som kan sættes fast på de fleste borde.

Her får du en fin pastamaskine, som klarer sig godt blandt forbrugerne. Og med en god og billig pastamaskine har du mulighed for at lave lige præcis den pasta, du har lyst til ?? og du kan tilføje masser af spændende ingredienser, der gør pastaen både sundere og mere smagfuld ?? måske endda farvestrålende.

 

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Pastamaskine

Når du skal købe en pastamaskine, så skal du først og fremmest være opmærksom på, hvorvidt maskinen er manuel eller automatisk. Det er vidt forskelligt, hvad folk foretrækker, hvormed du skal beslutte dig for, hvilken type pastamaskine du ønsker. Derudover bør du også kigge på, hvilke pastatyper maskinen kan lave.

Hvis du elsker en god portion pasta og at kokkerere i køkkenet, så kan det bestemt være pengene værd at købe en pastamaskine. Det kan være en hyggelig aktivitet både alene, men også i selskab med andre at lave pasta, og så får du en lækker ret ud af processen.

Du rengør en pastamaskine ved først at tørre maskinen over med en fugtig klud. Her er det vigtigt, at du får fjernet alle rester af mel og dej, sådan at det ikke sidder tilbage på maskinen. Derefter skal du tørre maskinen med en ren klud, indtil pastamaskinen er helt tør.

Kilder

Det kan være svært at finde hoved og hale i de mange pastamaskiner på markedet ?? især fordi mange af dem minder og hinanden og i bund og grund kan det samme. For at gøre det nemmere for dig at vælge den rette pastamaskine, har vi gjort forarbejdet. Med udgangspunkt i pålidelige og relevante testkilder har vi fundet frem til nogle af de bedste pastamaskiner på markedet lige nu. Vi har blandt andet taget udgangspunkt i følgende testkilder:

Testberichte.de

Det tyske testmagasin Testberichte.de tester og anmelder mange forskellige produkter på markedet. De laver deres vurderinger ud fra forskellige pålidelige kilders anmeldelser og tests og laver en samlet vurdering herfra.

De har blandt andet testet Marcato Ampia 150, som får en god bedømmelse her. Læs anmeldelsen her: https://www.testberichte.de/p/marcato-tests/ampia-150-testbericht.html

Toptenreviews.com

Det amerikanske testmagasin Toptenreviews.com byder på masser af spændende artikler og tests af produkter. De har testet flere forskellige pastamaskiner, og du kan blandt andet læse anmeldelsen af Philips?? pastamaskine, samt Marco Atlas 150 pastamaskinen.

 

Du finder anmeldelsen her: https://www.toptenreviews.com/best-pasta-makers

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Marcato Atlas 150 pastamaskine sølv
94
Marcato Atlas 150 pastamaskine sølv
558 kr 583.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.