TEST: De Bedste Symaskiner i test 2024

Se alle Symaskiner i testen
79342 Anmeldelser
67 Produkter
161 timer Tid brugt
Skrevet af: Louise Christensen
Godkendt af: Julie Maria Hansen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

92
Brother KE14s Brother KE14s Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
799 kr. 893.20 kr.
98
Brother RL417 Brother RL417 Læs mere om produktet
  • Bedst i test
1036 kr. 1080.40 kr.

Bedste Symaskine
under 4000 kr.

Top 3

Hvilket Symaskiner mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Symaskiner.

#1
VERITAS
88
#2
Singer
85
#3
Brother
74
#4
Tristar
68
#5
Emerio
68

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Hvilken symaskine skal jeg vælge?

Det er fedt at have sin egen symaskine, for det giver mulighed for at sy en masse tøj og ting til hjemmet, og klare en del reparationer selv. Men det er selvfølgelig vigtigt, at du køber en symaskine, der passer til dit behov, og måske endnu vigtigere – dine evner.

På nettet finder du et væld af symaskiner, og ofte står der skrevet i beskrivelsen, om de er egnet til nybegynder, øvet eller til professionelt brug. Det giver dig altså et godt pejlemærke om, hvorvidt symaskinen er egnet til dig og dit niveau. Du bør altså tage dit eget niveau med i overvejelserne, når du skal købe en symaskine.

Uanset dit niveau, vil det selvfølgelig være godt at gå efter en brugervenlig symaskine. Uanset om du går efter en professionel symaskine eller en symaskine til nybegyndere, vil brugervenligheden nemlig gøre arbejdet nemmere for dig. En brugervenlig maskine giver dig god mulighed for at indstille maskinen til de enkelte opgaver eller ønsker, du har, og gerne uden at du skal fiske brugermanualen frem hver gang.

Det kan selvfølgelig også være godt at overveje, hvilke funktioner, du ønsker i en symaskine, og hvad du vil betale for den.

I denne artikel kan du læse mere om de forskellige funktioner, som er at finde på symaskiner, og så giver vi dig et bud på nogle af markedets bedste symaskiner lige nu. Du finder også en dybdegående beskrivelse af fem af de bedste symaskiner, vi har vurderet som de bedste, baseret på en lang række pålidelige tests og anmeldelser.

Du kan også læse lidt om, hvordan du tråder en symaskine, hvordan du syr patchwork, og hvad dine børn kan sy på symaskine.

Hvad skal jeg overveje, når jeg skal købe en symaskine?

Det er selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at du overvejer, hvad du primært vil bruge symaskinen til. Skal du sy ting til hjemmet som gardiner eller puder, eller vil du sy tøj, og måske endda børnetøj? Eller skal den blot bruges til reparationer, som at lappe huller eller sy knapper i, og oplægning af bukser?

Ikke nok med det er det også godt at tænke over, hvilke materialer du regner med at sy mest i. Det er nemlig ikke alle symaskiner, der kan klare denimstof og lignende kraftige stoffer. Vil du gerne kunne sy jeans og jakker i denim, skal du derfor også sikre dig, at din symaskine kan klare opgaven.

Du bør også overveje, hvilken type symaskine du er mest til. Der findes nemlig overordnet tre typer: den elektriske, den mekaniske og den computeriserede symaskine. Dertil findes der også en overlock-maskine, der kan noget lidt andet, end en almindelig symaskine. Og som vi kom lidt ind på før, er det også værd at overveje de mange funktioner, symaskiner kan have, såvel som deres tilbehør.

I det følgende kan du læse mere om de forskellige ting, du bør overveje, når du køber symaskine.

Dit niveau

Måske har du syet i mange år, eller måske arbejder du med en symaskine i det professionelle, eller også trænger du til at få støvet symaskinekørekortet fra folkeskolen godt og grundigt af? Under alle omstændigheder er det godt at tænke over dit niveau, inden du går ud og køber en symaskine.

Hvis du er rigtig dygtig til at sy, er det dumt at gå efter en for simpel model, der ikke kan det, du har behov for. Her kan det være rart med en mere avanceret maskine med mange sømprogrammer, overlock og forskellige typer fødder. En god symaskine med mange funktioner afspejler sig dog også i prisen, da de ofte vil ligge i et noget højere prisleje end de mere simple symaskiner.

Er du derimod nybegynder, er det selvfølgelig bedst at gå efter en god og simpel basis-model, der har de mest nødvendige funktioner. Symaskiner er dyre, og derfor kan det være en god idé at vælge en mere budgetvenlig og simpel symaskine som den første, hvis du ikke er særligt erfaren i at sy.

Materialer

Hvis du har besluttet dig for at købe en symaskine, har du sikkert også en god idé om, hvad du skal bruge den til. Måske ved du allerede, at du vil sy tøj til dig selv eller ungerne. Og så ved du måske også, hvilken type stoffer, du regner med at bruge. Skal du sy t-shirts, kjoler og nederdele, er det nok almindelige og tynde stoffer som bomuld, silke, chiffon eller hør, du kommer til at bruge mest.

Har du derimod planer om at kaste dig ud i tykke, tunge gardiner, eller vil du sy jakker eller jeans i denim, har vi at gøre med tunge og kraftige stoffer, og her er der behov for en kraftigere symaskine. Lærredsstof og fleece kan også være lidt vanskeligere at sy i, og det skal maskinen selvfølgelig også kunne klare. Nogle symaskiner kan sågar sy i læder.

Typen af stoffet har også betydning for, hvilken slags symaskinenål, du skal bruge. Det er altså vigtigt, at du sætter dig lidt ind i materialet, inden du kaster dig ud i syningen. Både så du bruger den rigtige nål, men også for at sikre dig, at symaskinen kan holde til stoffet.

Type

Overordnet set er der tre typer symaskiner, den mekaniske, den elektriske og den computeriserede symaskine.

Den mekaniske symaskine

Den mekaniske symaskine den mindst avancerede, og det er måske også den flest generationer kender fra håndarbejde i skolen. Den har ikke så mange funktioner, og sjældent noget display – derfor styres den manuelt, samt du kontrollerer farten med fodpedalen. Her skal du selv skubbe stoffet gennem maskinen. Den simple mekaniske symaskine er ofte mere budgetvenlig, så den kan du finde til en billig pris.

Den elektriske symaskine

Skal der lidt flere funktioner til, kan du overveje at gå efter den elektriske symaskine, som er den mest populære på markedet. Den har ligeledes en fodpedal, samt en motor indeni selve maskinen, der styrer nålen, mens stoffet mere eller mindre automatisk kører hen under nålen. Du styrer selvfølgelig også farten med foden.

Den elektriske symaskine findes både med display eller med drejeknap, hvor du kan vælge de forskellige søm og sting. Her er ofte en del valgmuligheder, der giver mulighed for variation og lidt mere kreative sting. Nogle symaskiner af den elektriske type har også et eller flere overlock-søm, der især er en fordel, hvis du skal sy tøj.

Den computeriserede symaskine

Er du på udkig efter en mere professionel og avanceret symaskine, vil den computeriserede symaskine være et godt bud. Denne symaskine kan enten kobles sammen med en computer, eller har en lille integreret computer i maskinen. Det er altså gennem computeren, du programmerer maskinen helt ned til hvert enkelt sting. Her bliver syprocessen i høj grad automatiseret, og du kan få et flot og professionelt resultat – men det koster selvfølgelig også.

Overlock-maskinen

Dertil er det også værd at nævne overlock-symaskinen, som egentlig er en lidt anden form for symaskine, der særligt bruges til at sy søm og hem på en mere professionel måde, samt den kan selv skære overskydende stof væk. Overlock-maskinen findes ligeledes i de forskellige typer – den mekaniske, den elektriske og den computeriserede. Ofte er overlock-maskiner dog noget dyrere end almindelige symaskiner, så medmindre du går meget op i design og syning, er det måske en lidt unødvendig investering.

Søm-programmer

Der findes mange forskellige typer sømme og sting på symaskiner, og de inddeles primært i tre kategorier: nyttesøm, elastiske sømme og pyntesømme. Hvilken type du skal bruge, afhænger først og fremmest af hvad du syr, hvor du syr, samt materialet du syr i. Elastiske stoffer har eksempelvis brug for elastiske sømme, så stoffet, såvel som sømmen, er strækbar. Pyntesømme er derimod som navnet lyder til pynt, og de kan således bruges til at lave fine detaljer og mønstre.

Er du erfaren på en symaskine, er det godt at gå efter en symaskine, der har mange søm- og stingprogrammer. Og jo mere erfaren du er, desto flere søm og sting-muligheder kan du have brug for. Går du derfor meget op i syning, kan du finde symaskine, der har op til 200 programmer med søm og sting, så du kan klare enhver opgave.

Er du ikke så erfaren, vil du i de fleste tilfælde kunne klare dig fint med en symaskine med 10-20 sømprogrammer. Mindre kan også gøre det, hvis du er nybegynder, men det kan være rart med flere valgmuligheder. Efterhånden har de fleste symaskiner 20 sømprogrammer eller mere, så du har god mulighed for flere typer sømme i takt med, at du lærer din symaskine bedre at kende og bliver bedre til at sy.

Når vi kigger på søm og sting, kan det også være godt at gå efter en symaskine, som har justerbar stinglængde og -bredde. Det giver dig nemlig mulighed for at tilpasse syningen yderligere og kan give et pænere finish.

Tilbehør

Det kan også være en god idé at gå efter en symaskine med meget tilbehør inkluderet. Her taler vi om flere typer trykfødder, eksempelvis en fod til lynlås, en knaphulsfod og lignende. Det kan også være rart, at der er inkluderet ekstra nåle, spoler, en børste og eventuelt en opsprætter med, men heldigvis er det også noget, der kan tilkøbes, hvis det ikke medfølger fra start.

Nogle symaskiner har også et medfølgende overtræk eller oven i købet en taske, som du kan opbevare symaskinen i. Til de fleste symaskiner er det også muligt at tilkøbe en symaskinetaske, hvilket er praktisk, hvis du skal have symaskinen med på farten.

Ofte er det også muligt at tilkøbe mere ekstra udstyr, såsom en quiltefod og en quiltelineal, der gør det nemmere at lave flotte quiltesting og patchwork. Hvis du vil sy tøj, kan du også købe en friarm forlænger, der gør det nemmere at sy ærmer, manchetter og lommer. Med en friarm er det også nemt at sy småt som børnetøj og dukketøj.

Pris

Symaskiner findes i alle prisklasser. Prisen afhænger som udgangspunkt af mærke, funktioner og type, og så spiller hastigheden og antallet af programmer også meget ind. Anvendelsesmuligheder har selvfølgelig også betydning i forhold til prisen, da en symaskine med mange muligheder vil være dyrere.

Du kan sagtens få rigtig gode symaskiner til husbehov til en billig pris, så derfor er det ikke altid til at sige, at kvalitet hænger sammen med pris. Det er altså godt, at du læser lidt op på de forskellige mærker og tjekker anmeldelser på nettet, inden du køber en symaskine.

Hvordan tråder man en symaskine?

Det kan godt være lidt svært at tråde en symaskine – især i starten. Først og fremmest afhænger det selvfølgelig lidt af symaskinen, men overordnet set trådes de fleste symaskiner på mere eller mindre samme måde. Ellers anbefaler vi selvfølgelig, at du altid læser din symaskines brugervejledning grundigt, inden du går i gang.

  1. Først skal du tjekke at symaskinen er slukket. Du må aldrig tråde den, mens maskinen er tændt!
  2. Så skal du hæve trykfoden.
  3. Dernæst sætter du sytrådsspolen på pinden øverst på symaskinen. På nogle maskiner kan pinden gøres længere ved at hive den op, så den passer spolens størrelse bedre.
  4. Når spolen er placeret, tager du tråden og fører den omkring trådstyret på symaskinen. På maskinen kan du tjekke, hvilken retning, du skal føre tråden.
  5. Herefter skal du sørge for at tråden fanges på begge sider af spændeskiverne, og træk tråden lidt opad, for at sikre dig, at den sidder korrekt.
  6. Herefter skal du føre tråden ned gennem de to åbninger foran på maskinen – følg den retning, der står på maskinen.
  7. Så har du tråden nederst, og her skal den føres ind gennem nålen, fra forsiden mod bagsiden.

Det er sådan, du tråder symaskinens overtråd.

Sådan spoler du en spole til symaskinen

Skal du også tråde undertråden på maskinen, skal du sørge for at have en lille spole med sytråd på. Har du ikke det, skal du først tråde spolen, og det gør du således:

  1. Sæt sytrådsspolen på pinden
  2. Tag tråden og før den omkring strammeskiven og hen til den lille pind, hvor spolen skal sidde.
  3. Sørg for at sætte tråden fast i spolen, og pas på, at tråden ikke kommer til at danne knuder.
  4. Tænd symaskinen og træd på fodpedalen, så den begynder at tråde spolen.

Sådan tråder du undertråden på en symaskine

Når du har gjort en spole med undertråd klar, skal du have den monteret og trådet. Her skal du også huske at have overtråden monteret korrekt og trådet i synålen. Det gør du sådan:

  1. Placer spolen nede i spolehuset, og sørg for at tråden løber den rigtige vej.
  2. Sørg for at tråden føres korrekt gennem spændingsfjederen.
  3. Tjek at symaskinen er tændt, og så drejer du på drejehjulet på siden, for at føre den trådede nål ned og gribe fat i undertråden.
  4. Undertråden trækkes med op, så du kan tage fat i den – sluk gerne maskinen inden, så der ikke sker uheld.

Er du stadig i tvivl om, hvordan du tråder symaskinen, selvfølgelig altid læse op på det i din symaskines brugervejledning.

Hvad kan børn sy på symaskine?

Vil dit barn gerne lære at sy? Så fortvivl ikke – børn kan sagtens lære at sy på symaskine. Måske husker du også, da du havde håndarbejde i skolen og tog symaskinekørekort på skolens gamle maskiner.

Det er heldigvis blevet noget nemmere i dag, og der er mange gode idéer til, hvad dit barn kan sy på symaskine.

Først og fremmest kommer det selvfølgelig an på, hvilken type symaskine dit barn har eller skal have. Dit barns alder har selvfølgelig også noget at sige, og ellers handler det om barnets evner og interesse for håndarbejde.

Der findes mange typer børnesymaskiner, og nogle af noget bedre kvalitet end andre. Der findes legetøjssymaskiner, som egentligt ikke er særligt brugbare til andet end sjov og leg, men der findes også deciderede symaskiner, som er egnede til børn. De bedste symaskineproducenter på markedet producerer også rigtige børnesymaskiner, der er mere sikre og simple at bruge. Her er ofte en fingerbeskytter på, der sikrer at fingrene ikke kommer i maskinen.

De fleste større børn fra 10-årsalderen og op vil kunne bruge denne type symaskine. Og med en rigtig børnesymaskine er det næsten kun fantasien, der sætter grænser.

I starten kan dit barn sy simple ting på symaskinen som muleposer eller pudebetræk. Senere kan I kaste jer over fællesprojekter, og måske kan dit barn sy sit eget tøj på symaskinen. Af mere simpelt tøj kan dit barn eksempelvis sy en nederdel.

Yngre børn kan også sagtens lære at sy, men i første omgang er det bedst at lære at sy i hånden. Når dit barn er klar til symaskinen, er det bedst at du hjælper godt til i starten, uanset om det er en børnesymaskine eller almindelig symaskine, og med tiden vil dit barn kunne sy selv, måske helt uden din hjælp.

Hvordan syr man patchwork på symaskine?

Det seneste år er det blevet rigtig populært at sy, og især tøj og patchwork er blevet populært at sy. Patchwork er især en fantastisk måde at få brugt en masse stofrester på, og du kan skabe mange smukke ting med patchwork.

At sy patchwork på symaskine er også en rigtig god måde at lære at sy på. Du skal nemlig bare kunne sy lige ud og have mulighed for at bestemme stinglængden.

Først skal du selvfølgelig lige have styr på, hvad du skal bruge til at sy patchwork på symaskinen. Du skal bruge:

  • Patchworkstof eller andet egnet stof
  • En god stofsaks eller rulleskærer
  • En sylineal til at måle stof og evt. skære efter
  • Synåle – både til at hæfte samt til symaskinen
  • Sytråd, og eventuelt quiltetråd
  • Strygejern
  • Opsprætter

Og så selvfølgelig din symaskine.

Sådan syr du patchwork på symaskine

Når du skal sy patchwork, er det vigtigt at overveje farverne og mønstrene først, og så er det godt at prøve lidt forskellige kombinationer af, for at finde ud af, hvad der fungerer bedst. Når du har fundet det rigtige stof, er det altid godt at vaske det først, så du ikke risikerer at dit færdige projekt kommer til at krympe og syningerne bliver grimme og skæve. Trænger vaskemaskinen til at blive opgraderet, kan du se vores gode bud på vaskemaskiner.

Du kan starte med at sy noget simpelt som et tæppe eller en pude med kvadrater. Her skal du sørge for at skære eller klippe stofstykkerne i samme størrelse, og derpå bare sy dem sammen på symaskinen – og her er det vigtigt at have samme stinglængde og sømrum hele tiden. Så gælder det egentlig bare om at sy kvadraterne sammen.

Først syr du lange strimler, og når de er syet, skal de stryges, så sømrummene presses til hver sin side. Derefter syr du de lange strimler sammen og stryger igen. Det er altid godt at stryge dit syprojekt undervejs, og når du er færdig, da det giver et pænere finish. Sådan fortsætter du, til dit patchworkprojekt har den ønskede størrelse.

Har du brug for et godt strygejern, kan du læse vores anmeldelse af strygejern her.

Er det til en pude, skal du sørge for at sy en bagside og eventuel lynlås i. Skal du sy et tæppe, skal du have pladevat til mellemlægning og et bagstykke. Her er det en god idé at quilte stoffet, så det hænger ordentligt sammen med bagsiden. Og så skal du selvfølgelig sy en kant på. Her kan du enten sy et skråbånd eller en lidt bredere kant.

Mangler du inspiration til at sy patchwork på symaskine, kan du finde masser af gode tips og opskrifter på nettet eller Pinterest. Du kan også kaste dig ud i den populære patchworkteknik, pojagi, som stammer fra Sydkorea. På Instagram og Pinterest finder du masser af inspiration til de flotte og farverige pojagigardiner, der kan pifte dine vinduer op.

Sådan passer du godt på din symaskine

Ligesom biler og cykler kræver din symaskine også vedligeholdelse. Det er jo en maskine, og bruger du den jævnligt, kan der samle sig trådrester og fnuller i maskinen. Derfor er det vigtigt, at du vedligeholder den, så du ikke risikerer at skulle sende den til reparation, hvor du ellers kunne have undgået det.

Derfor får du her et godt tip til, hvordan du rengør din symaskine for fnuller, støv og trådrester.

  1. Sluk symaskinen og træk strømkablet fra.
  2. Læs i brugermanualen hvordan du rengør din maskine.
  3. Børst støv, trådrester og fnuller væk med den lille børste, der oftest følger med symaskinen.
  4. Tag eventuelt en tur i hjørner og kroge med en støvsuger for at få det sidste støv væk – husk lige at fjerne alle løse dele, så du ikke kommer til at støvsuge dem med op.
  5. Smør symaskinens bevægelige dele med olie til symaskiner. Har du en smørefri symaskine, skal du selvfølgelig springe over dette trin.
  6. Opbevar symaskinen et tørt sted uden for meget varme og lys. Brug gerne et overtræk eller en hætte til symaskinen for at beskytte den mod støv.

Og så er det altid en god idé at du får din symaskine til service hvert 2. eller 3. år. Her får du renset, smurt og tjekket symaskinen efter. Det er også en god idé at få lavet et servicetjek, hvis symaskinen ikke har været brugt i længere tid. Et servicetjek af symaskinen kan du få ordnet hos en symaskineforhandler.

Passer du godt på din symaskine, kan du have glæde af den i mange år til masser af kreative projekter.

98
Brother RL417
94
Brother Innov-is F420
92
Brother KE14s
Tilføj Produkt
Pris1036 kr9495 kr799 kr
KategoriMekaniskBroderimaskine, ComputerstyretMekanisk
Antal søm17-14
Egenskaber4-trins knaphul, Lynlåsfod, Zig-zag--
Syhastighed800-750
Maksimal stingbredde5.0 mm-5.0 mm
Maksimal stinglængde4.0 mm-4.0 mm
Sømmetyper--Dekorative sømme, Utility sømmeType af sømme
Nålepositioner---
Effekt---
Antal tråde---
Antal broderimønstre---
Vægt5.9 kg-4.7 kg
Bredde---
Dybde---
Højde---
92
Brother Innov-is F400
1

Brother Innov-is F400 Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Computerstyret, Elektronisk, Kviltning
  • Antal søm: 40
  • Egenskaber: 6-trins knaphul, Display, Nåletråder, Zig-zag

Flere Specifikationer: Syhastighed - 850; Vægt - 8.6 kg; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Brother Innov-is F400

Brother symaskiner er et af de mærker, vi oftest støder på, og med hele 113 år på bagen inden for symaskineproduktion, kan Brother uden tvivl deres kram. Det er også derfor vi ofte finder mange af deres symaskiner i anmeldelser og tests, hvor de klarer sig godt. Og en af de mest populære Brother symaskiner lige nu er Brother Innov-IS F400.

Testvinder hos Tænk og Testberichte.de

Brother Innov-IS F400 er kåret som testvinder hos både Forbrugerrådet Tænk og det tyske Testberichte.de, og det er med god grund. Her får du nemlig en solid og god symaskine, der egner sig til både nybegyndere og erfarne.

Denne symaskine er kombineret elektrisk og computeriseret, hvilket giver dig et væld af muligheder. Den er nem at indstille og bruge, så selv nybegyndere kan være med. Testberichte.de roser blandt andet Innov-IS F400 for sin evne til at sy lige, selv i tykkere materialer. Dertil roses også knaphulsfunktionen.

En avanceret symaskine

Nok kan denne symaskine bruges af nybegyndere såvel som øvede, men med den høje pris er det ikke en symaskine de fleste nybegyndere inden for syning vil kaste sig over. Ikke desto mindre får du virkelig noget for pengene med denne symaskine. Det computeriserede display gør maskinen let at indstille, og der er et væld af muligheder. Du får hele 40 sømprogrammer – og mere behøver du med sandsynlighed heller ikke. Det inkluderer både nytte-sting og dekorative sting.

Oven i det har denne symaskine en god LED-belysning og en automatisk nåletråder, der gør det nemt at få tråden i maskinen. Og med en relativt høj hastighed på 850 SPM kan du sy alt fra jeans til lette kjoler, gardiner og sengetøj.

Det er derfor en symaskine der egner sig især godt til erfarne, men grundet brugervenligheden er den også god til nybegyndere.

92
Brother CS10
2

Brother CS10 Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Elektronisk
  • Antal søm: 40
  • Egenskaber: 1-trins knaphul, Display, Lynlåsfod, Nåletråder, Tvilling nål, Zig-zag

Flere Specifikationer: Syhastighed - 850; Maksimal stingbredde - 7.0 mm; Maksimal stinglængde - 5.0 mm; Vægt - 4.3 kg; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Brother CS10

Er du på udkig efter din første symaskine, og stejler du lidt over prisen på Brother-symaskinen ovenfor? Det er der heldigvis råd for, da der findes masser af gode Brother symaskiner – også til mere overkommelige priser.

Og her kan vi komme med vores helt egen anbefaling, Brother CS10, som vores skribent selv har stående hjemme i hobbyværelset.

En populær symaskine med høj brugervenlighed

Da vores skribent for tre år siden skulle investere i en god symaskine til nybegyndere, faldt valget på den populære Brother CS10, som også i dag er de symaskiner, der egner sig godt til især nybegyndere. Her får du nemlig en fin symaskine med høj brugervenlighed. Symaskinen er elektrisk, men har et computeriseret display, der gør det muligt at vælge mellem 40 forskellige sømprogrammer. Her er både nytte- og dekorationssting, samt overlocksøm og knaphulsfunktion.

Desuden medfølger flere forskellige trykfødder, heriblandt en trykfod til lynlås. Hertil er der friarm og automatisk nåletråder. Selvom vores skribent foretrækker at tråde symaskinen selv, da den automatiske nåletråder ikke altid fanger tråden i første hug.

Støjsvag og solid symaskine

Vores skribent er især glad for denne symaskine, da den kan sy i selv tykkere stof, og den kører støjsvagt, så det er muligt at sy om aftenen uden at genere resten af familien. Med denne symaskine kan du både sy tøj til store og små, gardiner og patchwork. Mulighederne er mange. Skal der lappes huller eller lægges bukser op, er det også en mulighed.

Alt det får du til en overkommelig pris. Uanset om du er erfaren syerske eller helt nybegynder, vil denne symaskine være et fint valg. Og skal der lidt ekstra til, kan du overveje at kigge efter den opgraderede udgave, Brother CS10s.

92
Singer Promise 1408
3

Singer Promise 1408 Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Mekanisk
  • Antal søm: 8
  • Egenskaber: 4-trins knaphul, Zig-zag

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Singer Promise 1408

I den lidt lavere prisklasse af symaskiner finder vi Singer Promise 1408 som en af de bedste på markedet. Den får gode anmeldelser blandt både forbrugerne og eksperterne. Er du på udkig efter en billig men effektiv symaskine vil Promise 1408 derfor være et godt valg.

God til nybegyndere

Med Singer Promise 1408 får du en simpel mekanisk symaskine, der er nem at lære at bruge. Der er ikke et væld af funktioner, som du skal bruge tid på at sætte dig ind i. Denne symaskine har blot otte sømprogrammer, hvilket selvfølgelig kan få de mere erfarne syersker til at holde sig fra den. Promise 1408 vil derimod egne sig fint til nybegyndere, der lige skal lære at sy først og måske ikke vil bruge maskinen hver dag. Den er let at betjene og har en god pris, og derfor får den vores anbefaling med på vejen.

Simpel men alsidig

Med blot otte sømprogrammer kan du godt regne ud, at Singer Promise 1408 er en simpel maskine. Her er ikke en masse ekstra funktioner. Desværre har den heller ikke automatisk knaphulsfunktion eller automatisk nåletråder, så disse opgaver må du altså klare selv. Til gengæld har symaskinen friarm til bukseben og ærmer, samt højt trykfodsløft, så du kan sy i tykkere materialer, og en friarm til bukseben og ærmer.

Det er altså stadig en fin og alsidig maskine, der kan klare simple hverdagsopgaver, såsom reparation af tøj, at sy tøj og ting til hjemmet.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Symaskine

På en god symaskine kan du sy alt fra børnetøj, bukser, bluser og kjoler til gardiner, sengetøj, puder og meget andet til hjemmet. Du kan også sy patchwork og quilte på symaskinen.

Du skal først og fremmest overveje, hvad du har behov for, og hvor meget du har planer om at bruge symaskinen. Er du nybegynder, skal du måske starte med en mere simpel maskine, men vil du bruge den jævnligt – måske endda hver dag, eller er du mere bekendt med syning, vil det være godt at investere i en symaskine med lidt flere funktioner. Læs eventuelt om de forskellige symaskiner, deres funktioner og tilbehør, samt kig på anmeldelser af de forskellige modeller.

Det er svært at sige, hvilken symaskine der er bedst, da det afhænger af dit behov, såvel som prisen.

Kilder

Når du skal købe en symaskine, er det rart at vide lidt om, hvilken symaskine du skal gå efter. Med pålidelige tests af symaskiner kan du blive hjulpet på rette spor. I denne artikel har vi taget udgangspunkt i tests fra Forbrugerrådet Tænk og det tyske testmagasin, Testberichte.de. Du kan også finde gode brugeranmeldelser af symaskiner på Google og Amazon.

Tænk 🇩🇰

Forbrugerrådet Tænk laver mange forbrugerguides og tests af produkter til det danske marked. I deres test af symaskiner finder du blandt andre Brother Innov-IS F400 som testvinder, samt symaskiner fra Bernina, Bernette, Singer, Pfaff og Janome.

Se testene her: https://taenk.dk/test/symaskiner

 

Testberichte.de 🇩🇪

Det tyske testmagasin Testberichte.de samler et væld af tests fra eksperter til det tyske marked. Du kan finde alt i husholdning, haveudstyr og meget mere. Du kan finde tests af mange forskellige typer symaskiner her, herunder også overlock-symaskiner og børnesymaskiner. Du finder blandt andet tests af mærker som Brother, Pfaff, Husqvarna Viking, Singer og Bernina, samt det tyske W6 Wertarbeit.

Du finder tests af symaskiner her:

https://www.testberichte.de/haushaltsgeraete/2839/naehmaschinen.html

 

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Brother RL417
98
Brother RL417
1036 kr 1080.40 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.