Warning: Illegal string offset 'enabled' in /var/www/toppricer.dk/public_html/wp-content/themes/top-pricer-v2/inc/template-functions.php on line 167

TEST: De Bedste 4K TV i test 2024

Se alle 4K-tv i testen
8742 Anmeldelser
32 Produkter
75 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

80
Samsung UE65TU6905 Samsung UE65TU6905 Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
7099 kr.
98
Philips 55PUS7556 Philips 55PUS7556 Læs mere om produktet
 • Bedst i test
5499 kr.
90
LG OLED65G1 LG OLED65G1 Læs mere om produktet
 • Premium valg
32199 kr.

Bedste 4K TV
under 10000 kr.

Top 3

Hvilket 4K TV mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor 4K TV.

#1
Hitachi
66
#2
Sharp
63
#3
Hisense
54
#4
Sony
52
#5
Philips
49

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Hvilket 4K-tv skal jeg vælge?

De fleste danskere har valgt at investere i en fladskærm, som er et ideelt medie til underholdning og afslapning. Derudover kan et fjernsyn også agere samlingspunkt for hele familien i weekender og hverdage, når der er behov for at slå hovedet fra og hygge med en god film, serie eller tv.

Med et 4K-tv får du en formidabel opløsning. Jo flere pixels, fjernsynet har, desto højere opløsning og bedre billede får du, når du ser fjernsyn. Men hvilken model skal du vælge? Det er det store spørgsmål, vi skal dykke meget mere ned i. Det vigtigste er nemlig altid at tage højde for dine behov.

I denne bedste 4K-tv i test kommer vi til at kigge mere på billedkvalitet, strømforbrug, lydkvalitet og meget mere, så du får de bedste forudsætninger for at vælge et af markedets bedste 4K-tv, der matcher dine behov. Vi sørger for at give dig vores vurdering af fem forskellige 4K-tv ud fra pålidelige og udførlige anmeldelser og test.

Det skal du overveje, inden du køber et 4K-tv

For at give dig de bedste forudsætninger for at få et overblik over, hvad du bør kigge efter, får du her en række eksempler:

 • Tv’ets design: Skal tv’et være diskret og helst uden at skabe for meget blikfang, eller må det gerne være stort og med indbygget ambilight, der matcher skærmbilledets farve og løfter din tv-oplevelse til et helt nyt niveau?
 • Hvor mange Hz: Har du præferencer til, hvor mange billeder, dit tv skal vise – nærmere bestemt, hvor mange hertz?? Jo flere Hz fjernsynet har, desto hurtigere er det i stand til at vise billeder, så du i sidste ende får en mere glidende tv-oplevelse.
 • Lyd: En af de vigtigste faktorer, du bør have in mente, når du skal vælge fjernsyn, er lyden. Fladskærm bliver efterhånden kun tyndere og tyndere, og det betyder, at der bliver mindre og mindre plads til Bluetooth højtalere. Ønsker du en god, lydlig oplevelse, kan du med fordel vælge en soundbar eller anden god højtaler
 • Styresystem: Styresystemet er også vigtigt at overveje, da det har stor betydning for brugervenligheden. Du skal derfor overveje, hvad du generelt er mest komfortabel med – er det for eksempel Android-platformen, som Philips og TCL udbyder, eller er du mere til Tizen-platformen, du finder i Samsung eller LG’s fjernsynsudbud?

Hvilke funktioner findes der på et 4K-tv?

Når du skal investere i et 4K-tv, er det som sagt vigtigt at være opmærksom på de mange forskellige funktioner, der findes i fjernsynet. Derfor vil vi give dig et overblik over, hvilke funktioner du især bør have for øje i vores bedste 4K-tv i test:

 • HDD: Hard Disk Drive, som er en lagringsenhed, der gør, at du kan optage direkte på dit fjernsyn.
 • HDMI: Det kabel i dit tv, der forbinder det til andre enheder, og som sørger for en heldigital overførsel af lyd og billeder. Har ofte tre eller fire indgange i nyere fjernsyn.
 • Smart-tv: gør det muligt at køre og installere små programmer og apps direkte på dit tv.
 • Wi-fi: det er en god idé at holde øje med, om tv’et har indbygget wi-fi, som du kan koble op på dit hjemmenetværk og efterfølgende kommunikere med andre enheder som for eksempel din smartphone. Mangler du bedre wi-fi, kan du læse vores test af Wifi forstærkere her.

Sådan bruger du et 4K-tv mest optimalt

Det er generelt vigtigt at være opmærksom på, hvor du placerer dit tv, da placeringen har en afgørende betydning for din tv-oplevelse i sidste ende. Derfor er det vigtigt, at sofaen, stolene eller andre siddepladser i rummet er placeret så lige som muligt over for tv’et. Monterer du dit fjernsyn på væggen, er det vigtigt, det ikke hænger for højt, da det kan påvirke billedkvaliteten betydeligt.

Vedligeholdelse af dit 4K-tv

Ligesom med meget andet elektronik kan du altid selv gøre noget for at forlænge dit 4K-tv’s levetid. Én af de ting, du kan gøre for at passe ekstra godt på dit fjernsyn, er at rengøre det jævnligt, så du fjerner støvpartikler og fingeraftryk. Derfor bør du investere i en mikrofiberklud.

Det er vigtigt, at du altid bruger den samme klud, når du rengør dit fjernsyn, da øvrige klude kan indeholde sæbe- eller alkoholrester, som gør mere skade end gavn. Inden du går i gang, skal fjernsynet være slukket. Det må ikke være varmt, når du går i gang med at gøre skærmen ren. Derfor skal du lade det køle af først. Sidder der meget støv på skærmen, kan du bruge en tør mikrofiberklud, hvorimod en fugtig klud er god, hvis der er fedtede fingre på skærmen. Husk at aftørre skærmen ganske blidt.

Hvor mange penge vil du bruge på et fjernsyn?

Det store spørgsmål, der kan dukke op, når du skal ud at investere i et fjernsyn, er ofte, hvor mange penge du vil bruge. Som bekendt kan du finde fjernsyn – også et 4K-tv – i mange forskellige prisklasser.

Fordelen ved 4K-tv er, at du ikke behøver at give spidsen af en jetjager for et kvalitetssikkert og funktionelt tv i høj opløsning. Derudover er det også vigtigt at huske, at dit fjernsyn ikke behøver at have et utal af smarte funktioner for en høj kvalitet.

98
Philips 55PUS7556
90
LG OLED65G1
80
Samsung UE65TU6905
Tilføj Produkt
Pris5499 kr32199 kr7099 kr
Opløsning3840x2160 (4K Ultra HD)3840x2160 (4K Ultra HD) 65 "
Skærmstørrelse55 "65 " LED
KategoriLED OLED evo-
Billedfrekvens-- 3840x2160 (4K Ultra HD)
HDRJaJaJa
HDR typeDolby Vision, HDR10, HDR10+, HLG Dolby Vision, HDR10, HLGJa
HFRNejNej HDR10+, HLG
ALLMNejJaNej
WCGNejJaNej
VRRJaJaNej
Lysstyrke (Nits)--Ja
Local dimmingNejJa60 Hz
Højde-breddeforhold16:9 16:9 16:9
LED bagbelysningstypeBagbelyst-Nej
Opdateringsfrekvens50 Hz 120 HzNej
Understøttede videofilerAVC/H.264, HEVC/H.265-Ja
Image EnhancementJaNejJa
Understøttede filformater-- Alexa, Google Assistant
3DNejNej Stemmestyring
Smart TVJa Ja Amazon Prime, HBO, Netflix, Spotify, Viaplay, Web Browser, YouTube
EgenskaberStemmestyring Apple homekit, Stemmestyring Samsung Tizen OS
OperativsystemSaphi LG WebOS Digital optisk udgang, HDMI, Netværksport (RJ45), USB
Stemmestyring typeAlexa, Google Assistant Alexa, Google Assistant, ThinQ2
ARCeARCeARC eARC
AmbilightNej Nej-
TilslutningerDigital optisk udgang, HDMI, Hovedtelefon udgang, Netværksport (RJ45), USB Digital optisk udgang, HDMI, Hovedtelefon udgang, Netværksport (RJ45), RS-232, USB-
HDMI Indgang34Nej
HDMI version2.1-Ja
HDCP-2.21
MHLNejNej-
CECJaNej Flad
USB porte23 Sort
USB 2.023 AirPlay 2, DLNA, Wi-Fi
USB 3.0/3.1---
SkærmformFlad Flad 0.5 W
FarveSort, Sølv Sort, Sølv 115.0 W
Strømforbrug (standby)0.3 W 0.5 W DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2
Strømforbrug (i drift)-- Analog modtager, Digital modtager
Indbygget højttalereStereo SurroundCI+
Understøttede lydfiler- AAC, MP3, WMA 1.4
Højtaler20 W 60 W 2.0 (Stereo)
Understøttede lydformaterDolby Atmos Dolby Atmos, Dolby Digital-
DVBDVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2- 20 W
TV-modtagerDigital modtager- Dolby Digital Plus
CI/CACI+-G
CI+ version-- 82.9 cm
Trådløs teknologiDLNA, Wi-Fi AirPlay 2, Bluetooth, Wi-Fi, WiSA 90.6 cm
Wi-Fi standardWi-Fi 4 (802.11n) Wi-Fi 5 (802.11ac)-
EnergiklasseG- 5.9 cm
Højde uden stand71.2 cm- 28.0 cm
Højde med stand74.3 cm- 24.0 kg
Bredde122.8 cm--
Dybde uden stand8.7 cm-Ja
Dybde med stand25.6 cm- 400 x 300 mm
Vægt uden stand13.1 kg- 2020
Vægt med stand13.3 kg--
VESA standardJa--
VESA type200 x 100 mm--
Lanceringsår2021 2021-
Type af panel---
80
Samsung QE55Q95T
1

Samsung QE55Q95T Anmeldelse

Specifikationer
 • Opløsning: 55 "
 • Skærmstørrelse: QLED
 • Kategori:

Flere Specifikationer: Billedfrekvens - 3840x2160 (4K Ultra HD); HDR - Ja; HDR type - Ja; HFR - HDR10+, HLG; ALLM - Nej; WCG - Nej; VRR - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Samsung QE55Q95T

Q95T er en opgradering af Samsungs øvrige modeller og kommer i et slankt og moderne design samt en skarp billedkvalitet. Du får nemlig også den nyeste Quantum Dot-teknologi med indbygget kraftig processor i form af 4K-opskalering og Quantum HDR 2000. Det giver generelt en ualmindelig god brugeroplevelse, hvad end du ser film, tv eller serier på dit fjernsyn. Det er blandt andet også billedets klarhed, en bred synsvinkel og antirefleks-filter, der gør Samsung 55 Q95T til testvinder hos Ekspertreviews.com.

Testvinder hos Ekspertreviews.com

Ifølge Ekspertreviews.com er der flere grunde til, at Samsung er blevet kåret som det bedste Samsung Tizen-tv. Som nævnt ovenfor er det især den gode tv-oplevelse, der gør modellen til noget, du i høj grad bør overveje, hvis du gerne vil have klare og levende billeder. Foruden det har modellen også en interaktiv platform med tre forskellige Al-assistenter ?? heriblandt Google Assistant.

Hvis du er i tvivl om, hvad Tizen mere konkret betyder, er det nærmere bestemt, at du via Tizen kan få adgang til dit yndlingsindhold på bare få sekunder. Det kan være lige fra film til serier, tv-programmer eller sociale medier.

4K Ultra HD-opløsning

Der er mange attraktive funktioner og indstillinger ved Samsung 55 Q95T. For at gå mere i dybden med billedkvaliteten kan vi løfte sløret for den smarte 4K Ultra HD-opløsning, som giver dig intet mindre end fire gange så mange pixels (3.840 x 2.160) sammenlignet med Full HD (1.920 x 1.080). Ikke nok med, at billedskarpheden når et helt nyt niveau, så får du også en mere præcis farvegengivelse. For at løfte niveauet og oplevelsen yderligere er modellen også udstyret med UHD-opskalering, der giver dig mulighed for at se Fulll HD eller HD Ready-indhold i en højere kvalitet, end hvad du har været vant til.

Et moderne design

Designet er selvfølgelig også værd at tage højde for, når du skal vælge dit kommende 4K-tv. Heldigvis får du også et lækkert og moderne design med Samsung 55 Q95T. Fjernsynet er slankt og udstyret med en One Connect box, hvor du kan gemme alle ledninger væk.

Udover designet kan du også glæde dig til en fantastisk lydoplevelse med den indbyggede Object Tracking Sound, der sender lyden fra højtalerne ned eller op alt efter, hvor lyden kommer fra. Det øger især den levende oplevelse i samspil med den meget fine billedkvalitet.

80
LG OLED55GX
2

LG OLED55GX Anmeldelse

Specifikationer
 • Opløsning: 55 "
 • Skærmstørrelse: OLED
 • Kategori: HEVC/H.265, VP9

Flere Specifikationer: Billedfrekvens - 3840x2160 (4K Ultra HD); HDR - Nej; HDR type - Ja; HFR - Dolby Vision, HDR10, HLG; ALLM - Ja; WCG - Ja; VRR - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af LG OLED55GX

Med 55 LG GX 4K OLED55GX er du garanteret den bedst tænkelige seeroplevelse, du kan forestille dig. Det skyldes ganske enkelt, at du får et fantastisk billede og ikke mindst lyd. Derudover er der en række andre attraktive funktioner og specifikationer, du umuligt kan se bort fra, når du skal vælge dit nye 4K-tv. Det er blandt andet også derfor, modellen her klarer sig godt i samtlige test og anmeldelser.

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

55 LG GX 4K er blandt andet blevet udnævnt ved Forbrugerrådet Tænk som testvinder sammenlignet med 200 øvrige modeller. Det er der flere årsager til. En af årsagerne er blandt andet, at modellen her gør sig særligt bemærket på grund af billedkvaliteten og designet.

Fantastiske film- og tv-oplevelser

Det er de færreste, der ikke ønsker et godt billede og en god opløsning, når de sætter sig foran samlingspunktet og sidder klar til at se tv, film eller serier. Heldigvis går 55 LG GX 4K OLED55GX på ingen måde på kompromis med billedet, da du får en 4K-opløsning samt en effektiv processor. Det giver i sidste ende et klart, smidigt og dynamisk tv-billede.

Er du vild med at game, går du heller ikke forgæves med 55 LG GX 4K OLED55GX. Tv??et er nemlig specielt designet til gaming med de innovative teknologier som NVidia G-SYNC og FreeSync. Fordelen ved et fjernsyn med lige netop de to teknologier er, at der er lavere responstider og høje opdateringshastigheder.

Et funktionelt Smart-tv med WebOS

Der er flere fordele i at investere i et Smart-tv som 55 LG GX 4K. Her har du nemlig mulighed for at samle dine yndlings-apps og -film med WebOS, som er både effektivt og brugervenligt.

Som du kan høre, får du derfor meget for pengene, hvis du vælger at købe et 55 LG GX 4K OLED55GX-tv.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af 4K TV

Som vi har været omkring, bør du først og fremmest tage udgangspunkt i dine behov. Hvad forventer du allerede nu, dit 4K-tv skal kunne? I den forbindelse kan det være en god idé at tage udgangspunkt i design, lyd, billede og styresystem.

Et 4K-tv er en afløser til det gamle Full HD TV, som i dag betegnes som Ultra High Definition ?? altså et fladskærms-tv med fire gange så høj opløsning som Full HD TV.

En 4K-opløsning betyder, at tv??et har 3.840 pixels vandret og 2.160 pixels lodret. Det giver et samlet antal pixels på 8,3 millioner pixels, som i sidste ende har betydning for, hvor tæt de små prikker, du kan se på skærmen, egentlig sidder. Jo flere pixels, desto højere opløsning får du.

Kilder

Når du skal ud at investere i et 4K-tv, er det altid en god idé at få et overblik over, hvilke modeller der findes på markedet. Derfor har vi fundet pålidelige test og anmeldelser af 4K-tv, der er blandt de mest pålidelige på markedet. Vi har i den forbindelse blandt andet brugt test fra Forbrugerrådet Tænk samt det tyske testmagasin Testberichte.de.

Forbrugerrådet Tænk ????

Forbrugerrådet Tænk tester flere tusinde produkter hvert år på det danske marked, så du har mulighed for at finde nogle af de bedste produkter. Blandt deres mange test finder du blandt andet 55 LG GX 4K OLED55GX som testvinder.

Ekspertreviews.com ????

Ekspertreviews.com er ligeledes en pålidelig kilde, der tester og anmelder produkter i et større panel af eksperter. Blandt deres mange anmeldelser finder du blandt andet Samsung 55 Q95T, som er blevet kåret som det bedste Samsung Tizen TV.

Testberichte.de ????

Testmagasinet Testberichte.de har ligeledes sørget for at teste et utal af produkter med hjælp fra erfarne eksperter. Her finder du ligeledes en test af Sony KD-55AG9, som har fået fire ud af fem stjerner af eksperterne.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Philips 55PUS7556
98
Philips 55PUS7556
5499 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.