TEST: De Bedste Isterningmaskiner i test 2024

Se alle Isterningmaskiner i testen
444 Anmeldelser
14 Produkter
54 timer Tid brugt
Skrevet af: Louise Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

84
Wilfa ICE-12S Wilfa ICE-12S Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
999 kr. 1170.40 kr.
90
Princess Ice Cube Maker Princess Ice Cube Maker Læs mere om produktet
  • Enkelt design
  • God til prisen
  • Nem at benytte
1089 kr. 1172.60 kr.
?
vidaXL 50759 vidaXL 50759 Læs mere om produktet
  • Premium valg
2951 kr.

Vores test af
Isterningmaskiner giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste Isterningmaskiner på markedet i 2024
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Isterningmaskiner
  • Fordele og ulemper

Bedste Isterningmaskiner
under 1000 kr.

Top 3

Hvilket Isterningmaskiner mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Isterningmaskiner.

#1
WMF
90
#2
Bomann
90
#3
Profi Cook
88
#4
Emerio
87
#5
Sandstrøm
87

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Isterningmaskine test

Glemmer du at få lavet isterninger til colaen eller de lækre drinks? Er du træt af at skulle i supermarkedet og bruge penge på isterninger, du lige så godt kunne have lavet selv? Med en god isterningmaskine i hjemmet, slipper du for lunkne drinks og sodavand. Du slipper for at skulle købe isterninger i supermarkedet, og du slipper for isterningeposer, der fylder i fryseren.

Der findes mange isterningmaskiner på markedet, og for at hjælpe dig godt på vej til at finde den rigtige model, kan du her læse en guide til isterningmaskiner, samt isterningmaskine test. Find ud af, hvad du skal overveje, når du skal købe en isterningmaskine. Så er du snart klar til sommerens kolde drinks og meget mere.

Sådan vælger du den bedste isterningmaskine

Har du besluttet dig for at købe en isterningmaskine, så har du selvfølgelig klaret det første skridt i dit isterningmaskine eventyr. Men isterningmaskiner er selvfølgelig ikke bare isterningmaskiner – der findes flere forskellige på markedet. Derfor skal du selvfølgelig overveje, hvad du er på udkig efter. Hvad må isterningmaskinen koste, hvor meget plads skal der være i den, og hvor meget på den fylde på køkkenbordet? Hvor hurtigt kan isterningmaskinen lave isterninger til dine lækre drinks?

Kapacitet

Hvor meget is skal isterningmaskinen kunne producere ad gangen? Det er selvfølgelig en vigtig overvejelse. Skal der være isterninger nok til en hel spandfuld til gæsterne, eller skal der bare være nok til et par drinks til dig og kæresten?

Tidsforbrug

At lave isterninger i fryseren er en langsommelig proces – og det kan det også være med isterningmaskiner. Hold derfor øje med, hvor lang tid det tager de enkelte isterningmaskiner at lave isterninger. Nogle maskiner skal køre længe for at lave eksempelvis 500 gram isterninger, mens andre kan klare det på meget kort tid.

Design

Når det gælder designet, har udseendet og brugervenligheden selvfølgelig også en vis betydning. Hvor stor må isterningmaskinen være – i forhold til hvad den fylder på bordet. Skal den have en bestemt farve eller bestemt design? Overvej også, om den er nem at betjene og rengøre, når den ikke er i brug.

Pris

Vi kommer heller ikke uden om, at prisen nok har betydning for dit valg af isterningmaskine. Tag et kig på de forskellige isterningmaskiner på markedet, og sammenlign eventuelt priserne med deres funktioner og kapacitet. Kan dine ønsker hænge sammen med dit budget? Ellers skal du måske overveje at gå på kompromis, hvis du ønsker en billigere isterningmaskine.

Sådan fungerer isterningmaskinen

Er du også forundret over, hvordan du bare kan hælde vand i en isterningmaskine, og ud kommer der isterninger? Helt simpelt fungerer isterningmaskinen ved, at den fryser vand til is. Det sker også udenfor om vinteren, og det sker i vores fryser. Det er med andre ord en helt naturlig proces.

Isterningmaskiner, ismaskiner og frysere fungerer selvfølgelig på en lidt anden måde end i naturen. Her bruges en særlig kølegas, som gennem processen får temperaturen til at ændre sig. Kølegassen kommer gennem en kompressor, som får tryk og temperatur til at stige. Under tryk kommer gassen igennem nogle rør, hvor den bliver flydende og omdannet til kølevæsken. Kølevæsken føres ind til et kammer, hvor den fordamper og bliver til gas igen – det er med til at få temperaturen til at falde så meget, at den fryser.

Når du kommer vand i din isterningmaskine, sørger den for gradvist at pumpe vand fra beholderen ned i en bakke, som er forbundet med et køleelement. Vandet i bakken fryses derved til is. Som regel gør maskinen det langsomt for at lave flotte klare isterninger.

Nogle isterningmaskiner har en funktion, der varmer isterningerne en smule op, så de nemt slipper bakken og kan tages ud. I mange nyere modeller, står bakken på skrå, så isterningerne selv glider ud.

Når dine isterninger er klar, kan du bruge dem til dine lækre drikkevarer – eller du kan putte dem i en pose og i fryseren til senere brug. Så er du klar til sommerfesten med masser af forfriskende, kølige drinks.

Hvorfor skal jeg købe en isterningmaskine?

Der er ingen tvivl om, at en isterningmaskine for nogle mennesker blot vil være en smart gadget til køkkenet. Det er ikke sikkert, du har behov for en isterningmaskine – eller måske ved du slet ikke, at du har? Sodavand kan du jo bare smide en lille tur i fryseren – så er de kolde. Hvad er så det smarte ved en isterningmaskine?

Er du glad for iskoldt vand, lækre drinks, lækker og cremet iskaffe eller er der bare noget helt særligt over et koldt glas cola med de fineste klare isterninger i og en citronskive på kanten af glasset? Så kan det være skønt med en isterningmaskine.

Med isterningmaskinen slipper du for at skulle huske at gøre isterningposer eller isterningbakker klar og lægge i fryseren. For ikke at tale om ventetiden – det tager lang tid at fryse isterninger i fryseren. Løber I tør for isterninger til festen, er der heller ikke nogen af jer, der behøver smutte ud og købe isterninger midt under festen.

Med en isterningmaskine skal du ikke gøre andet end at fylde vand på maskinen, trykke på tænd og eventuelt vælge størrelse. Så går isterningmaskinen i gang, og inden for 5-15 minutter har du fine, klare isterninger – lige til at putte i dine drinks. Lav også en lækker iskaffe med et espressoshot eller to – find de bedste espressomaskiner her og nyd en skøn og forfriskende kold kaffe.

Du kan også lave lækre drinks med blendet is – lav isterningerne med din isterningemaskine, og smid dem derefter i blenderen eller stavblenderen. Find de bedste blendere og stavblendere her.

Rengøring af isterningmaskinen

Selvom er det selvfølgelig bare er vand, der kører igennem isterningmaskinen, er det stadig vigtigt at sørge for at rengøre den ind imellem. Du skal jo også huske at rengøre din elkedel – og vil du lige læse mere om elkedler, så hop over på siden her.

Men tilbage til rengøring af isterningmaskinen. Her skal du selvfølgelig sørge for at læse op på rengøringen i brugsanvisningen, som følger med til din isterningmaskine. Her kan du læse om, hvordan du bedst vedligeholder de forskellige dele, og hvordan du kan skille den ad korrekt, når den skal rengøres grundigt.

Rengøring af isterningmaskinen skal både gøres udvendigt og indvendigt. Uden på er det forholdsvis simpelt at tørre isterningmaskinen af med en fugtig klud med lidt vand og en smule sæbe.

Den indvendige rengøring af isterningmaskinen kan dog være lidt mere omfattende – særligt når det gælder grundig rengøring. Læs mere om det nedenunder.

Til ren basis rengøring, skal du blot sørge for at tage isterningbeholderen ud, og rengøre maskinen indvendigt med lidt varmt vand og blot lidt sæbe – ingen skrappe rengøringsmidler. Derpå skal du tørre maskinen af med en fugtig klud, så den er klar til brug igen.

Grundig rengøring af isterningmaskinen

Til den mere grundige rengøring af isterningmaskinen, anbefaler vi at du gør følgende:

  • Tag isterningebakken- og beholderen ud.
  • Bland 9 dele vand med 1 del citronsaft eller eddike til at hælde i vandbeholderen – det har en afkalkende effekt.
  • Kør blandingen igennem maskinen og lav isterninger med det to gange – gerne flere gange.
  • Isen skal du smide ud – da der er kalkrester og citronsaft eller eddike i.
  • Når vandbeholderen er tom, gør du den ren igen.
  • Kom rent vand i vandbeholderen og lav 1-3 omgange isterninger, som igen smides ud.
  • Tøm vandbeholderen og tør den af.
  • Så er din isterningmaskine klar til brug igen, og du kan lave masser af flotte isterninger til drinks, sodavand og meget mere.
90
Princess Ice Cube Maker
?
vidaXL 50759
84
Wilfa ICE-12S
Tilføj Produkt
Pris1089 kr2951 kr999 kr
Antal isterninger per omgang-32 stk70 stk
Vandtilførsel--Vandtank
Effekt120 W420 W100 W
Spænding (Volt)-240.0 V240.0 V
Egenskaber-TimerJusterbar isterningstørrelse
Højde-710 mm360 mm
Dybde-430 mm320 mm
Bredde-400 mm250 mm
Vægt-- 9.2 kg
Daglig kapacitet-45 kg-
Materiale-Rustfrit stål-
Vandtankskapacitet---

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Isterningmaskiner

Du bør først og fremmest tænke over, hvor ofte du vil bruge den, samt hvor meget is den skal kunne producere. Skal der laves isterninger til mange gæster eller blot et par drinks? Overvej også prisen og eventuelt udseende og brugervenlighed.

Kort forklaret køler en isterningmaskine vand ned til det fryser. Vandet føres over i en vandbeholder med en bakke, der sørger for at forme isterningerne, så det ikke bliver én stor klump. Læs mere om processen i artiklen her længere oppe.

Det kommer an på isterningmaskinens kapacitet, og hvor hurtigt den kan producere isterninger. Det afhænger derfor af modellen. De fleste isterningmaskiner i almindelig størrelse kan dog lave op til omkring 10 kg isterninger i døgnet.

Kilder

Wirecutter 🇺🇸

Det amerikanske test- og forbrugermagasin Wirecutter, som hører under New York Times, tester også mange forskellige produkter til det amerikanske og internationale marked. De har blandt andet testet forskellige isterningmaskiner. Testen kan læses her: https://www.nytimes.com/wirecutter/reviews/best-portable-ice-maker/

Insider 🇺🇸

Det amerikanske magasin Insider, tester også forskellige produkter – her finder du blandt andet en test af tre forskellige isterningmaskiner. Du kan også læse meget mere om, hvad du bør overveje ved køb af isterningmaskine. Læs testen her: https://www.insider.com/guides/home/best-ice-maker#check-out-our-other-small-appliance-buying-guides-7

Home.howstuffworks.com 🇺🇸

På Home.howstuffworks.com kan du læse meget mere om forskellige produkter til husholdningen og hjemmet. Du kan blandt andet læse om, hvordan forskellige produkter virker – herunder også isterningmaskiner. Artiklen kan du finde her: https://home.howstuffworks.com/icemaker.htm

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Princess Ice Cube Maker
90
Princess Ice Cube Maker
1089 kr 1172.60 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.