TEST: De Bedste Elkedler i test 2024

Se alle Elkedler i testen
32071 Anmeldelser
71 Produkter
54 timer Tid brugt
Skrevet af: Mark Thorup Højfeldt
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

93
Tefal Mini Tefal Mini Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
135 kr. 145.40 kr.
98
Hario Smart G DKG-140-B Hario Smart G DKG-140-B Læs mere om produktet
  • Rustfrit stål
  • God kvalitet
  • Let at bruge
  • Kapacitet på 1.4 L
522 kr. 606.67 kr.
92
Bodum Ottoni 1L Bodum Ottoni 1L Læs mere om produktet
  • Premium valg
1260 kr.

Bedste Elkedel
under 500 kr.

Top 3

Hvilket Elkedler mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Elkedler.

#1
Tefal
93
#2
Haeger
92
#3
Melitta
92
#4
Zwilling
90
#5
Russell Hobbs
90

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find den bedste elkedel

En elkedel er nærmest uundværlig i et køkken. Har du brug for at koge vand, sørger elkedlen for, at du har vandet klar i løbet af ingen tid. Det er som regel hurtigere at koge vand i en elkedel frem for på komfuret, ligesom det er langt mere energieffektivt. Ved at benytte elkedlen frem for en gryde på komfuret, kan du altså spare både tid og elektricitet.

Men hvilken elkedel skal du så vælge? Lad os hjælpe dig med at finde din næste elkedel. I denne guide kan du få svar på alle de spørgsmål, du måtte have i forbindelse med købet af en elkedel.

Hvad er en elkedel?

En elkedel – eller elektrisk kedel – er en kedel med et varmeelement i bunden. Modsat den klassiske kedel, som placeres på komfuret, så skal elkedlen blot sættes til en stikkontakt. Herefter sørger varmelementet for at varme vandet op til kogepunktet. Nogle elkedler tilbyder flere temperaturindstillinger og/eller display med termometer, der fortæller temperaturen på vandet.

I nogle situationer kan det være vigtigt at kende den præcise temperatur på vandet, og derfor kan det være nødvendigt at anskaffe en model, som kan vise dette.

Alle moderne elkedler er forsynet med en indbygget termostat, der registrerer, når vandet har nået kogepunktet på 100 °C, hvorefter elkedlen selv slår strømmen fra. Denne funktion er utrolig praktisk, da du således ikke selv behøver at holde øje med vandet, indtil det koger, ligesom du undgår ulykker.

Fordele ved en elkedel

Der er flere fordele ved at benytte en elkedel frem for eksempelvis en gryde på komfuret. Bruger du en elkedel, får du nemlig kogende vand på ganske kort tid – de fleste elkedler kan koge en liter vand på 3-6 minutter – ligesom du bruger mindre energi på at opvarme vandet. Sammenlignet med en gryde på komfuret, er elkedlen også markant bedre at hælde af.

Herudover er de dyrere modeller indenfor elkedler forsynet med et termometer, som lader dig brygge perfekt kaffe og te. Ideelt set skal vandet til kaffe- og te-brygning nemlig ikke være kogende. Kaffens rette bryggetemperatur er omkring 87 °C mens vandet til grøn og hvid te skal være ca. 80 °C. Kun sort te skal brygges med kogende vand.

Hvordan virker en elkedel?

El elkedel fungerer ved at strøm overføres til en metalspole i kedlen, som så omdanner strømmen til varme, der får vandet til at koge. I gamle elkedler var metalspolen placeret i selve kedlen, og strømmen skulle således føres hertil.

I dag er de fleste elkedler forsynet med en ekstern varmeplade, hvor metalspolen er placeret. Med en ekstern varmeplade, som er tilsluttet strøm, er det muligt at tage den ledningsfri elkedel med sig, uden at skulle trække stikket ud af stikkontakten.

De fleste elkedler er desuden forsynet med en termostat, som registrerer, når vandet når den ønskede temperatur (ofte kogepunktet på 100 °C). Når temperaturen når 100 °C, afbrydes strømmen automatisk, og elkedlen slukkes. Dette er både en indikator for at vandet er tilstrækkeligt varmt, men naturligvis også en sikkerhedsforanstaltning, der sørger for at elkedlen ikke overopheder.

Elkedlens termostat måler ofte temperaturen gennem dampen fra det varme vand. For at temperaturen kan aflæses korrekt, er det derfor vigtigt, at du har lukket låget på din elkedel. Elkedlens afbryder kan slå fejl, hvis du ikke får lukket låget på din elkedel, inden vandet koger.

Hvad er en trådløs elkedel?

Begrebet ’trådløs elkedel’ bruges gerne til at beskrive en elkedel uden ledning. Principielt anvendes der dog altid en ledning til en elkedel, og forskellen på en traditionel elkedel og en trådløs elkedel består i stedet i, at den trådløse model er forsynet med en varmeplade, som er separeret fra selve kedlen.

De første elkedler, der kom på markedet, havde et varmelegeme, som var installeret i selve kedlen. Derfor skulle der føres strøm til selve elkedlen. I dag har elkedlerne en separat varmeplade, som er tilsluttet strøm. Når vandet i kedlen har opnået den ønskede temperatur, kan du nemt fjerne kedlen fra varmepladen, og derefter bevæge dig rundt uden en ledning. Denne type elkedel er således mere en ledningsfri elkedel end en trådløs elkedel.

Overvejelser inden du køber en elkedel

Hvad skal du overveje, inden du beslutter dig for at købe en elkedel? Du kan naturligvis starte med at overveje, hvad du skal bruge din elkedel til, og hvor ofte du skal bruge den. Jo flere forskellige funktioner du ønsker at din elkedel skal have, desto dyrere vil den ofte være. Det er derfor vigtigt, at du overvejer, hvilke ønsker din kommende elkedel skal opfylde.

En elkedel er ikke alene en praktisk brugsgenstand – skal elkedlen stå fremme på køkkenbordet, er det også vigtigt, at den ser pæn ud. Moderne elkedler findes i mange flotte designs, og du kan helt sikkert finde en model, som passer smukt sammen med køkkenets øvrige indretning. Er kedlens primære plads derimod i køkkenskabet, er udseendet måske ikke helt så vigtigt.

Inden du lægger dig fast på en specifik model, kan du med fordel overveje følgende:

  • Hvor stor en elkedel skal jeg vælge?
  • Hvad koster en elkedel?
  • Hvordan afkalker man en elkedel?
  • Hvor mange watt bruger en elkedel?
  • Hvor meget strøm bruger en elkedel?
  • Skal du vælge en designer-elkedel?
  • Hvor varmt bliver vandet i en elkedel?
  • Skal jeg vælge gooseneck på min elkedel?
  • Hvor placeres elkedlen bedst?

Hvor stor en elkedel skal jeg vælge?

Elkedler findes i mange forskellige størrelser, men hvilken størrelse elkedel passer bedst til din situation? Svaret kommer naturligvis an på, hvor meget vand du har brug for at koge. Er I 1-2 personer i husstanden, som koger vand til kaffe eller te, behøver du normalt ikke en elkedel, der har en volumen på mere end en liter. Anvender du i stedet elkedlen til at koge vand til madlavningen – f.eks. til pasta eller grøntsager – eller skal du ofte servere kaffe og te til større selskaber, er det oplagt med en større model.

Hvorfor ikke bare tage den store model? Vælger du en stor elkedel, så er du naturligvis sikker på at kunne koge vand nok, men du bruger også flere ressourcer på at koge mere vand, end du har brug for. Derudover fylder en større elkedel naturligvis også mere på køkkenbordet eller i køkkenskabet.

Eftersom det ikke tager lang tid at koge en liter vand i en elkedel, kan du nemt koge to kender umiddelbart efter hinanden, hvis du skulle få brug for en større mængde kogende vand.

Mini elkedel i rejsestørrelse

Udover elkedler i de klassiske størrelser (1-2 liter) findes der også særlige rejse-modeller, som er lette at have med i kufferten. Mini-elkedlerne i rejsestørrelse har gerne en kapacitet på 0,5 liter, hvilket passer godt til to kopper kaffe eller te. De mest kompakte elkedler til rejsebrug giver desuden mulighed for at opbevare krus nede i selve kedlen, når du er på farten. Denne praktiske funktion sikrer, at du kan pakke så let og effektivt som muligt.

Hvad koster en elkedel?

Elkedler findes i mange prisklasser – lige fra et par hundrede kroner til luksusmodeller med særlige funktioner (f.eks. justerbar temperatur), som kan koste ti gange så meget. De dyre modeller er ofte fremstillet i rustfrit stål, hvilket både betyder længere levetid og flottere design, mens de billige elkedler gerne er lavet i plastik.

Palstikmodellerne har ikke overraskende en kortere levetid, og er måske ikke helt lige så flotte at have stående fremme på køkkenbordet.

Flere af de testvindende elkedler kan anskaffes for omkring 500 kr. Stiller du særlige krav til din kommende elkedel, kan det betyde en højere anskaffelsespris.

Hvordan afkalker man en elkedel?

Vil du sikre dig at din elkedel kan holde i mange år (og at den opvarmer vandet hurtigt og effektivt), så er det vigtigt, at du vedligeholder den korrekt. Når det gælder vedligeholdelse af elkedler (og kaffemaskiner), så gælder det om at få afkalket maskinerne med jævne mellemrum. Kalk tærer på maskinens dele, og gør den mindre effektiv. Herudover er det heller ikke specielt behageligt at drikke kaffe eller te med rester af kalk.

Der er stor forskel på, hvor meget kalk dit drikkevand indeholder. Kalkindholdet varierer nemlig meget alt efter hvor i landet du bor. Hvor ofte du skal afkalke dine produkter, kommer derfor an på hvor meget kalk, der er i vandet i dit område.

I manualen til din elkedel kan du se anbefalingerne til rengøring og vedligeholdelse af maskinen. Det er altid en god idé at følge disse anbefalinger, men anbefalingerne kan dog både være dyrere og mere besværlige, end de gængse råd. F.eks. opfordrer flere producenter til, at du køber et særligt afkalkningsmiddel, som de selv fremstiller. Her kan der være penge at spare ved blot at benytte eddike eller citronsyre.

Du behøver ikke at anvende producenternes – ofte dyre – afkalkningsmiddel, da du kan opnå et godt resultat med helt almindelig eddike. Foregangsmåden er som følger: Bland 1 del eddike med 1 del vand, hæld denne blanding i maskinen og kog den op. Denne proces kan gentages flere gang alt efter behov. Når du er færdig, skal du skylle maskinen grundigt med rent vand.

Har din elkedel brug for en kraftigere behandling, så kan du i stedet benytte citronsyre. Bland en spiseske citronsyre med en liter vand, og lad blandingen stå natten over. Afslut med at koge en portion rent vand i kedlen, inden du atter tager den i brug.

Læs også: De Bedste Brødrister i test 2022 

Hvor mange watt bruger en elkedel?

Watt (opkaldt efter skotten James Watt) er en fysisk måleenhed for effekt. 1 watt defineres som den effekt, der ydes, når der hvert sekund omsættes en energi på 1 joule. Watt måler altså elkedlens effekt, og effekten for en elkedel kan variere ganske betydeligt.

De fleste elkedler på markedet kører omkring 2000 watt, men der findes også modeller, som kan gå helt ned til omkring 700 watt og andre der går op til 3000 watt. Watt svarer til, hvor effektiv elkedlen er. Typisk vil det være sådan, at jo større elkedlen er, desto højere kapacitet den har, og jo højere vil dens watt også være.

Hvor meget strøm bruger en elkedel?

En typisk elkedel bruger typisk et sted mellem 1350 og 3000 watt mens det tager 3-6 minutter at koge en liter vand. Du kan altid se effekten for el-produkter på emballagen, hvilket naturligvis også gælder for elkedler.

Tager vi udgangspunkt i en elkedel, der bruger 2000 watt og er 3 minutter om at koge en liter vand, så bruger elkedlen 0,10 kwh på at koge vandet. Antager vi at prisen pr. kwh er 2,25 kr, så koster det altså 0,225 kr. at opvarme en liter vand i din elkedel.

Designer elkedel

Æstetikken spiller naturligvis også ind, når der skal vælges elkedel. Elkedler fremstilles i mange forskellige kreative udgaver – lige fra modeller med rene og minimalistiske linjer til modeller med historisk retro- / vintage-design. F.eks. har Stelton fremstillet en elkedel som til forveksling ligner den klassiske EM77 termokanden, der blev designet af Erik Magnussen tilbage i 1977.

Har du planer om, at din elkedel skal stå fremme på køkkenbordet til daglig, kan du med fordel lade elkedlens design spille ind i dit valg. Elkedlen skal helst pynte i køkkenet, hvis den skal stå fremme, men den skal naturligvis også være indenfor rækkevidde, så den rent faktisk kan bruges til de formål, du havde i tankerne, da du anskaffede den.

Nogle gange kan der være uoverensstemmelser mellem æstetik og brugervenlighed, og her handler det om at finde det bedste kompromis. De mest populære designer-elkedler har f.eks. sjældent en udvendig vandstandsmåler, hvilket ellers kan være ganske praktisk i nogle situationer. Er funktionen vigtig for dig, må du nødvendigvis gå på kompromis med dine ønsker til design.

Elkedler findes i alle mulige farver, og du kan således nemt finde en model, som passer ind i køkkenets indretning.

Hvor varmt bliver vandet i en elkedel?

De fleste elkedler varmer vandet op til kogepunktet (100 °C), hvorefter en termostat og en sikring sørger for, at varmen afbrydes. Formålet med at bruge en elkedel er oftest at få kogende vand, men der kan også være situationer, hvor du ønsker at vandet skal have en anden temperatur end 100 °C. Det kunne f.eks. være tilfældet, hvis du er dedikeret kaffe- eller tedrikker, eller hvis du skal anvende modermælkserstatning.

De billigste elkedler er som regel begrænset i deres funktioner, men vælger du en lidt dyrere model, kan kedlen være forsynet med termometer og display, som kan fortælle dig, hvor varmt vandet er. På nogle modeller kan du tilmed indstille den ønskede temperatur til f.eks. 80 °C.

Grøn- og hvid te skal gerne brygges ved en temperatur på 80 °C, og har du en billig elkedel, kan du altså være nødsaget til at vente på, at temperaturen på det kogte vand er faldet tilstrækkeligt til at du kan brygge den perfekte kop te. For kaffe gælder det, at den optimale bryggetemperatur er ca. 87 °C. Kun sort te bør brygges ved 100 °C.

Skal du bruge “Hold-varm”-funktion?

Flere moderne elkedler kommer med den smarte “Hold-varm”-funktion. Denne funktion betyder, at elkedlen holder den ønskede temperatur i en periode, efter den ellers er færdig med at varme vandet op. “Hold-varm”-funktionen findes primært i de dyrere modeller, som også er forsynet med en bedre isolering.

Hvor længe elkedlen kan holde vandet varmt afhænger af modellen, men typisk er der tale om 30-40 minutter. “Hold-varm”-funktionen er praktisk, da du ikke behøver at bruge unødige ressourcer på at varme vandet op igen, hvis du skal skænke vand til endnu en kop te eller kaffe.

Skal jeg vælge elkedel med gooseneck?

Gooseneck – på dansk gerne kaldet gåsehals eller svanehals – er en særlig slank hælde-tud, der gør det nemt at kontrollere vandet, når du hælder af kanden. En kedel med gooseneck er perfekt til dig, der ønsker at lave finere te og kaffe, da den sikrer en jævn distribution af vandet. Du undgår således vandstænk, ligesom du lettere kan styre gennemløbet, når du skal forberede din pour-over kaffe.

Med en mere balanceret mætning og en ensartet samt langsom udtrækning, bidrager gooseneck-tuden til at fremkalder kaffes rige smag og kraftige aroma.

En elkedel med gooseneck er udelukkende til dig, der ønsker at gøre noget særligt ud af kaffetilberedningen. Skal du bruge din elkedel til andre opgaver i køkkenet, vil den specielle gooseneck blot være til besvær, da vandet løber langsommere ud af den.

Hvad er 360-graderes placering?

Bruger du din elkedel meget, gælder det om at komme små irritationselementer i forkøbet. Det kan du f.eks. gøre ved at vælge en model med 360-graderes placering. 360-graderes placering handler om at elkedlen kan placeres frit på sin sokkel.

Nogle elkedler skal placeres på en bestemt måde, for at der opnås forbindelse mellem sokkel og kedel, mens andre modeller frit kan placeres på soklen. Sokler, som tillader fri placering, har som regel en simpel sammenkoblingsmekanisme placeret i midten af en (rund) sokkel. 360-graderes placering sikrer, at du hurtigt kan stille kedlen fra dig, uden at tænke på, hvordan den vender i forhold til soklen.

Hvor skal din elkedel stå?

I udgangspunktet kan du placere din elkedel hvor som helst i køkkenet – eller i andre rum – så længe ledningen kan nå fra stikkontakten til elkedlen. Der er imidlertid nogle forhold, du bør tage med i dine overvejelser, når du skal vælge placering til din elkedel.

Det er naturligvis praktisk at have elkedlen placeret tæt på køkkenvasken, så det er nemt at hælde vand i kedlen – eller hælde ubrugt vand ud i vasken igen. Du bør dog ikke placere elkedlen så tæt på vasken, at kedlen – og i særdeleshed soklen – risikerer at blive våd. Elektriske apparater bør ikke placeres på steder, hvor de jævnligt risikerer at blive udsat for vand, da vandet kan skade de elektriske installationer.

Tænk også over hvad der er over og rundt om elkedlen, når den er tændt. Når elkedlen koger vand, opstår der varm damp, som ledes ud fra kedlens top. Den varme og fugtige damp risikerer at påvirke omgivelserne – f.eks. køkkenlåger, overskabe, gardiner mm. Står elkedlen under et overskab på køkkenbordet, kan dampen over tid ødelægge skabets materialer. Træk derfor altid elkedlen ud midt på bordet, inden du tænder for den.

Hvor lang en ledning skal der være på min elkedel?

Hvor langt er der mellem elkedlens ideelle placering og den nærmeste stikkontakt? Længden på elkedlens ledning er muligvis ikke det aspekt, der fylder mest i dine tanker, når du skal vælge en ny elkedel, men ikke desto mindre er det relevant at overveje. Vil du have det optimale ud af din elkedel, bør du naturligvis vælge en model, som passer perfekt til køkkenets indretning.

En ledningslængde på 75 cm er meget normalt for en elkedel, og med denne længde vil du ofte kunne placere kedlen, hvor du ønsker, og samtidig have mulighed for at slutte den til en stikkontakt. Ledningen bør dog ikke være for lang, så den fylder unødigt på køkkenbordet

En lang ledning er ikke blot upraktisk; den kan også være farlig. En lang ledning, som hænger ud over køkkenbordskanten, kan udgøre en fare for både børn og voksne. Børn kan uforvarende komme til at trække i ledningen, ligesom voksne der arbejder i køkkenet, kan komme til at vælte kedlen på gulvet med skoldhedt vand.

Den ideelle løsning i forhold til elkedlens ledning, er at vælge en model hvor den del af ledningen, som ikke er nødvendig, kan rulles sammen og sættes fast under kedlens sokkel. Denne mulighed findes i dag på langt de fleste kedler – også de billigere modeller.

Har du lyst til at læse nogle af vores øvrige test-artikler?

Hvor mange penge skal du bruge på en elkedel?

Elkedler findes i mange prisklasser, og der er naturligvis forskel på, hvad de billige og de dyre modeller kan tilbyde. De billigste elkedler kan købes for omkring 200 kr. mens de dyreste modeller kan koste 10 gange så meget.

Skal du blot koge vand til te eller kaffe en sjælden gang imellem, så kan en billig model være et godt køb, men skal du bruge elkedlen i dagligdagen, kan det være en idé at kaste flere penge efter en god model.

En elkedel tjener først og fremmest et praktisk formål; nemlig at varme vand. Har du brug for at vide præcist hvor varmt dit vand er, eller ser du gerne at elkedlen stopper med at varme vandet op, når det har nået en temperatur på f.eks. 80 °C, så er det nødvendigt at kigge efter nogle af markedets dyrere modeller.

Hvilken elkedel skal jeg købe?

Du skal naturligvis købe en elkedel, som passer til dine behov. Du skal derfor overveje, hvad du skal bruge din elkedel til, og hvor ofte du skal bruge den.

Er du dedikeret kaffebrygger, så kunne en lille elkedel med en såkaldt gooseneck være ideel. Det kan ligeledes være en god idé med et indbygget termometer, så du altid kan kontrollere vandets aktuelle temperatur. Skal du derimod blot varme vand til en kop te en sjælden gang imellem, så kan du sagtens nøjes med en billigere model.

Nedenfor kan du blive meget klogere på en række af markedets bedste og mest populære modeller.

Elkedel bedst i test

Nedenfor finder du beskrivelser af fem elkedler, som alle udmærker sig ved at have vundet en eller flere testpriser. Udvalget tæller både helt enkle modeller, som fås til nogle få hundrede kroner, samt de dyrere designer-modeller.

98
Hario Smart G DKG-140-B
92
Bodum Ottoni 1L
93
Tefal Mini
Tilføj Produkt
Pris522 kr1260 kr135 kr
Kategori Støbejernskedel Elkedel Elkedel
Kapacitet 1.4 L 1.0 L0.8 L
Effekt- 1200 W 2200 W
Justerbar temperatur---
Egenskaber- Automatisk sluk, Indikatorlampe, Skjult varmelegeme Ledningsfri
Spænding---
Tilgængelige farver Hvid, Sort Rustfri stålSort, Sølv
Materiale Rustfrit stål Plastik, Rustfrit stål-
Højde 15.5 cm 26.5 cm-
Dybde 13.7 cm 21.0 cm-
Bredde 27.5 cm 22.0 cm-
Vægt---
93
Siemens TW86103
1

Siemens TW86103 Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Elkedel
  • Kapacitet: 1.5 L
  • Effekt: 2400 W

Flere Specifikationer: Justerbar temperatur - 70 °C, 80 °C, 90 °C; Egenskaber - Beskyttelse for tørkogning, Ledningsfri, Temperaturkontrol, Varmeholdningsfunktion; Højde - 24.5 cm; Dybde - 15.5 cm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Siemens TW86103

Siemens TW86103 er en flot og elegant elkedel, hvor der både er fokuseret på æstetik og praktiske funktioner. Med en kapacitet på 1,5 liter kan elkedlen nemt koge vand til din te eller kaffe, men den kan naturligvis også avendes til at koge vand til pasta, ris og meget mere. Modellen er fremstillet i rustfrit stål, og findes både i sort og grå.

Blandt kedlens praktiske funktioner finder man først og fremmeste muligheden for at justere temperaturen, så du kan vælge at varme vandet op til 70, 80, 90 eller 100 grader °C. Du indstiller nemt den ønskede temperatur på toppen af kedlen, og funktionen påvirker således ikke det æstetiske udtryk.

Fokus på sikkerhed og brugervenlighed

Den populære elkedel fra Siemens blev kåret som testvinder hos svenske Råd & Rön i 2019, og den er både nem og sikker at anvende. Den runde sokkel / bundplade gør selve kanden ledningsfri, ligesom 360-graders placering sikrer, at du nemt kan stille elkedlen fra dig igen.

Siemens TW86103 kommer desuden med en ’Hold varm’-funktion, der holder vandet varmt i op til 30 minutter efter at det har nået den ønskede temperatur. Elkedlen har desuden et kalkfilter, der kan tages af, hvilket gør den ekstra nem at rengøre. Når det kommer til sikkerhedsaspekter, så slukker kedlen automatisk, når den har nået den rigtige temperatur, ligesom den ikke kan startes, medmindre låget lukkes korrekt.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Elkedel

Vi har samlet testresultaterne for de bedste elkedler på markedet i 2022. Her kan du se testvindere i forskellige kategorier, så du kan vælge den bedste model for dig. Du kan læse mere i selve artiklen.

Elkedlerne testes på baggrund af deres forskellige funktioner, og således ikke nødvendigvis deres design. I stedet vurderes modellerne på baggrund af brugervenlighed, sikkerhed og naturligvis om elkedlerne holder, hvad de lover.

Elkedler findes i mange forskellige prisklasser. De billigste elkedler kan findes ned til omkring 200 kr. mens de dyreste kan koste over 2.000. Prislejet afhænger bl.a. af modellens mærke, dens design og dens funktioner.

Kilder

Til denne artikel har vi gjort brug af de nyeste og mest troværdige kilder, så du bliver i stand til at beslutte hvilken elkedel, du skal købe næste gang. Herunder får du en kort introduktion til de kilder, der ligger til grund for udvælgelsen:

Tænk (8. november 2021)

Forbrugerrådet Tænk tester løbende de nyeste elkedler på markedet, og i testen fra november 2021 har magasinet kigget på modeller fra Bodum, Bosch, Braun, Brewista, Caso, Electrolux, Fellow, Hario, Kitchenaid Artisan, OBH Nordica, Philips, Russell Hobbs, Siemens, Stelton og Wilfa. Alle kedlerne er blevet testet på et uvildigt laboratorium.

På det uvildige laboratorium er det blevet undersøgt hvor gode elkedlerne er til at ramme de ønskede temperaturer ved kogning af vand, men også til de lavere temperaturer, som gør brygning af kaffe og grøn te bedre. Herudover er brugervenlighed, byggekvalitet, støj og energiforbrug blevet testet. Sidst men ikke mindst har laboratoriet også testet elkedlernes sikkerhed, bedømt ud fra, om du kan brænde dig på elkedlen eller få stød.

Råd & Rön (3. september 2021)

Det svenske forbrugerråd, Råd & Rön, har testet 16 elkedler, og udvalgt elkedlen, som er bedst i test, samt beskrevet andre gode køb. Kedlerne i testen rummer mellem 0,6 og 1,7 liter vand, og omfatter både kedler med traditionel tud og med svanehalsetud. Hastighed, sikkerhed og energiforbrug er nogle af de funktioner, der har indgået i testen.

Klikk.no (28. juni 2017)

Det norske magasin, Klikk.no, som laver tests af populære produkter, har også kastet sig over elkedler. I denne test har magasinet testet 8 forskellige elkedler. Selvom testen efterhånden har nogle år på bagen, så er den blevet opdateret flere gange. De fleste af de testede modeller findes fortsat i handlen i 2022.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Hario Smart G DKG-140-B
98
Hario Smart G DKG-140-B
522 kr 606.67 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.