TEST: De Bedste Kondenstørretumblere i test 2022

I denne artikel har vi samlet 70 af de bedste Kondenstørretumblere, du kan finde på markedet lige nu. Kondenstørretumblere her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 10744 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Kondenstørretumbler. Så er du på udkig efter den helt rigtige Kondenstørretumbler til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Kondenstørretumblere her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Simon Bent Rasmussen
10744 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
70 Produkter
Sidst opdateret: maj 25, 2022
87 timer Tid brugt
Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Kondenstørretumblere i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

BEDST I TEST
Siemens WT4HXEL9DN Hvid
Siemens WT4HXEL9DN Hvid Læs mere om produktet
 • Energiklasse - A+++
 • Børnesikring
 • Mobil app-styring
 • 9 kg kapacitet
96
12875.80 kr 9895 kr

Bedste pris hos:

Nyvo
PREMIUM VALG
Bosch WTX8HEL9SN Hvid
Bosch WTX8HEL9SN Hvid Læs mere om produktet
 • Fugtsensor
 • Energiklasse - A++
 • Høj kvalitet
 • 9 kg kapacitet
90
10381.67 kr 10008 kr

Bedste pris hos:

El-Salg

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
Siemens WT4HXEL9DN Hvid 96
PREMIUM VALG
Bosch WTX8HEL9SN Hvid 90
BEDST TIL PRISEN
Electrolux EW2C327R1 Hvid 89
Tilføj Produkt
Pris9895 kr10008 kr2499 kr
Type Kondenstørretumbler Kondenstørretumbler Kondenstørretumbler
Betjening Frontbetjent Frontbetjent Frontbetjent
Energiklasse A+++ A++ B
Kapacitet 9.0 kg 9.0 kg7.0 kg
Farve Hvid Hvid Hvid
Lydniveau 59 dB 59 dB 67 dB
Konstruktion Fritstående tørretumbler- Fritstående tørretumbler
Egenskaber Børnesikring, Display, Filterindikator, Mobil app styring, Udsat start, Varmepumpe Fugtsensor, Mobil app styring, Udsat start, Varmepumpe Anti-krølfunktion, Display, Filterindikator, Fugtsensor, Udsat start
Tromlevolume 112 L-104 L
Tørretid-- 139 min
Betjeningspanel Drejeknap- Drejeknap, Knapper
Energiforbrug (kWh/år) 193 193 504
Tilslutningseffekt 1000 W- 2250 W
Vægt 59.6 kg 59.0 kg 36.0 kg
Bredde 60 cm 60 cm 60 cm
Højde 84.2 cm 85.7 cm 85.0 cm
Dybde 59.9 cm 59.0 cm 60.0 cm
Bredde 59.8 cm 59.8 cm 60.0 cm
Antal programmer---

Bedste Kondenstørretumbler under 4000 kr. Top 3

Bosch WTH8307LSN Hvid Bosch WTH8307LSN Hvid3537 kr
95
Bedste pris hos: Bilka hvidevarer
Electrolux EW6C428B2 Hvid Electrolux EW6C428B2 Hvid3999 kr
94
Bedste pris hos: Elgiganten.dk
AEG T8DEM842E Hvid AEG T8DEM842E Hvid3999 kr
92
Bedste pris hos: føtex hvidevarer

Hvilket Kondenstørretumblere mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Kondenstørretumblere.

#1
Semens
94
#2
Beko
88
#3
Candy
80
#4
Electrolux
71
#5
Bosch
70

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find den bedste kondenstørretumbler

Kondenstørretumbleren finder efterhånden vej ind i flere og flere danske hjem – og det er der skam god grund til. En kondenstørretumbler er nemlig væsentligt bedre for miljøet i modsætning til den traditionelle tørretumbler, da kondenstørretumbleren ikke har aftræk. Derudover har en kondenstørretumbler et væsentligt lavere energiforbrug og sørger for at tørre dit tøj på en mildere og mere skånsom måde.

Når du skal på udkig efter en kondenstørretumbler, kan det hurtigt bliver en uoverskuelig proces grundet det store udvalg af forskellige modeller. Vi ønsker derfor at gøre det nemmere for dig, og derfor har vi i denne artikel opstillet nogle gode kriterier, som kan hjælpe dig på rette spor mod at finde den bedste kondenstørretumbler for dig.

Du kan med fordel også læse vores lignende artikler vedrørende de bedste vaskemaskiner i test og de bedste tørretumblere i test.

Hvad er en kondenstørretumbler?

En kondenstørretumbler er ikke den traditionelle tørretumbler, som de fleste måske kender. I modsætning til den traditionelle tørretumbler, tørrer en kondenstørretumbler nemlig tøjet ved brug af kondensering af fugtig luft. Det betyder, at tørretumbleren tørrer tøjet ved hjælp af luft, varme og bevægelse, hvor tøjet ganske simpelt bliver tørt ved brug af en vedvarende gennemblæsning af varm luft, som dermed fjerner fugten fra tøjet.

Den fjernede fugt bliver derefter ledt hen til en kondensator, hvor den varme og kolde luft mødes og strømmer igennem. Fugten bliver derefter omdannet til vanddråber, som samles i en vandbeholder, som skal tømmes efter brug. Det vil sige, at en kondenstørretumbler ikke udskiller nogen form for varme eller vandpartikler, da fugten forbliver inde i tørretumblerens vandbeholder.

Hvad er forskellen på en kondenstørretumbler og en aftrækstørretumbler?

En aftrækstørretumbler er det, som vi forbinder med en traditionel tørretumbler. Denne tørretumbler er udstyret med et aftræk, hvilket betyder, at tørretumbleren trækker luft ind udefra, som derefter opvarmes og benyttes til at tørre tøjet. Derefter udskiller tørretumbleren den varme luft tilbage i det fri gennem dens aftræksrør. Derudover har denne type tørretumbler også et fnugfilter, som skal renses efter brug.

Den største forskel på en traditionel tørretumbler og en kondenstørretumbler er derfor, at kondenstørretumbleren ikke har aftræk. I stedet for at trække luft ind udefra, bruger den i stedet luften, som allerede befinder sig inde i maskinen, og derfor har den heller ikke behov for at slippe luft ud efter brug, hvilket er langt mere skånsomt for miljøet.

Hvilken kondenstørretumbler skal jeg vælge?

Der findes efterhånden mange forskellige kondenstørretumblere på markedet, og derfor kan det være svært at vurdere, hvilken man bør købe. Det anbefales dog at købe en tørretumbler af høj kvalitet, da tørretumbleren dermed kan holde i mange år. Derudover handler det i store træk om, hvad du er på udkig efter i en kondenstørretumbler – skal den være billig? Skal den være i en bestemt energiklasse eller skal den have særlige funktioner?

Energiklasse

Det er altid en god idé at være opmærksom på energiklassen, således du ikke får købt en ordentlig strømsluger. Energiklassen går fra A – D, hvor A er den mest energivenlige. Dog koster en kondenstørretumbler med energimærket A lidt mere end tørretumblere i de andre energimærker, men til gengæld får du hurtigt tjent pengene ind igen, og derfor kan det sagtens svare sig at købe en kondenstørretumbler med et godt energimærke.

Tørrekapacitet

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på tørretumblerens tørrekapacitet, da kapaciteten skal stemme overens med den mængde tøj, der skal tørres. Som udgangspunkt siger man, jo større husstand, desto større kapacitet skal tørretumbleren have.

Bor du eksempelvis alene eller med en samlever, kan du nøjes med en kapacitet på 3,5 kg.

Bor der 2 voksne og 1 barn i husstanden, bør du vælge en tørretumbler med en kapacitet på 6 – 7 kg. Bor der 2 voksne og 2 – 3 børn i husstanden, bør du vælge en tørretumbler med en kapacitet på 8 – 9 kg, og bor der mere end 5 personer, bør du vælge en kapacitet på 10 – 12 kg.

Du får, hvad du betaler for

I dag findes der efterhånden kondenstørretumblere i alle prislejer, og det kan derfor være fristende at købe en af de billigere modeller på markedet. En kondenstørretumbler kan holde i mange år, såfremt man får købt en model af høj kvalitet, og derfor kan du med fordel investere i en lidt dyrere kondenstørretumbler, så den ikke allerede skal udskiftes efter et par år.

Lydniveau

Det kan også være en god idé at være opmærksom på tørretumblerens lydniveau – nogle modeller larmer nemlig mere end andre. Såfremt tørretumbleren skal placeres inde i huset, kan det være rart med et lavt støjniveau, så den ikke medfører gener for husstanden. Dog er det gennemsnitlige lydniveau blandt kondenstørretumblere på ca. 64 dB, hvilket er et ganske fornuftigt lydniveau – det svarer nemlig til støjniveauet fra en normal samtale.

Særlige funktioner

Endeligt kan du overveje, hvorvidt din nye kondenstørretumbler skal være udstyret med nogle særlige funktioner. Funktionerne varierer nemlig mellem modellerne, og jo flere funktioner, desto højere bliver prisen. Nedenfor finder du nogle af de funktioner, som man typisk prioriterer ved en kondenstørretumbler.

Elektronisk styring

Denne funktion betyder, at tørretumbleren automatisk stopper, når tøjet har nået den ønskede tørringsgrad. Dette er en særdeles effektiv funktion, da det betyder, at maskinen ikke tørrer tøjet i længere tid end nødvendigt, og dermed sparer tøjet for ekstra slid.

Dampfunktion

Dampfunktionen fungerer som en anti-krølfunktion, som sikrer, at tøjet ikke begynder at krølle, når det ligger i tørretumbleren. Det betyder, at du sagtens kan lade tøjet ligge i tørretumbleren i længere tid, da tørretumbleren blot aktiverer dens dampfunktion undervejs, således tøjet ikke begynder at krølle – også slipper du dermed for at skulle stryge tøjet.

Reverserende tromlegang

Denne funktion betyder, at tromlen skiftevis kører den ene og den anden vej. Den reverserende tromlegang sørger for at løsne tøjet fra tromlen samtidig med, at den sørger for, at tøjet både tørrer hurtigere, tager mindre skade i form af slitage og derudover bruger tørretumbleren også mindre energi.

Varmepumpeteknologi

I dag er flere og flere kondenstørretumblere udstyret med en indbygget varmepude. Varmepuden har den funktion, at den sørger for at tørretumbleren affugter luften og genanvender varmen for at mindske energiforbruget, og dermed skåner varmepudeteknologien både miljøet – men også din pengepung.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
Siemens WT4HXEL9DN Hvid
96
Siemens WT4HXEL9DN Hvid
12875.80 kr 9895 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.