TEST: De Bedste Spinningcykler i test 2024

Se alle Spinningcykler i testen
1348 Anmeldelser
53 Produkter
64 timer Tid brugt
Skrevet af: Stine Mortensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

96
XL 2000 XL 2000 Læs mere om produktet
 • Brugervenlig
 • Høj kvalitet
 • Flot display
1111 kr. 1261.20 kr.
98
Concept 2 BikeErg Concept 2 BikeErg Læs mere om produktet
 • Høj kvalitet
 • God til prisen
 • Masser af udstyr
11479 kr. 12438.80 kr.
94
Nautilus U628 Upright Bike Nautilus U628 Upright Bike Læs mere om produktet
 • Premium valg
6995 kr.

Bedste Spinningcykler
under 5000 kr.

Top 3

Hvilket Spinningcykler mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Spinningcykler.

#1
Concept 2
98
#2
Cardiostrong
98
#3
Tunturi
90
#4
NordicTrack
86
#5
HAMMER
85

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Spinningcykel test

Foretrækker du at klare træningen i hjemmet og styre udenom dit lokale fitnesscenter, er det godt at have det rette udstyr. Vil du gerne styrke din kondition og måske smide nogle kilo, vil en spinningscykel være et glimrende valg til hjemmetræningsudstyret.

Her i artiklen har vi samlet en række af de bedste spinningcykler på markedet, så du nemmere kan finde ud af, hvilken du skal vælge. Desuden kan du læse lidt om, hvad du bør overveje, når du skal købe en spinningcykel.

Skal du have mere træningsudstyr til dit hjemmegym, kan du også tage et kig på romaskiner eller på crosstrainere.

Hvorfor skal jeg vælge en spinningcykel?

En spinningcykel er et smart træningsredskab, hvis du gerne vil træne intensivt og få pulsen op og brænde kalorier af. Spinningcyklen kan styrke din kondition på samme tid med, at du får trænet dine benmuskler mm.

Med spinningcyklen kan du opnå rigtig høj fart og virkelig få pulsen op, hvilket både kan styrke dine muskler og kondition, men også din hjertefunktion. Som bonus kan du også forbrænde en del kalorier på spinningcyklen, hvilket er oplagt, hvis du gerne vil smide nogle kilo.

Hvad skal jeg tænke over, når jeg skal købe en spinningcykel?

Har du besluttet dig for at købe en spinningcykel, er der selvfølgelig nogle ting, du bør overveje først. Der findes nemlig mange spinningcykler på markedet med forskellige funktioner og inden for forskellige prisklasser. Det er derfor godt at tænke over, hvad du har behov for i en spinningcykel, for ellers kan du risikere at komme til at købe den forkerte.

Pris

Spinningcykler findes i flere prisklasser, og generelt inddeles de i tre:

 • Lavprisklassen: Under 4.000 kroner
 • Mellemprisklassen: 4.000-8.000 kroner
 • Pro-klassen: Over 8.000 kroner

I den lave prisklasse finder vi som regel de lidt lettere og mere simple modeller. De er som regel ikke så stabile og robuste, som de dyrere modeller, men de kan være udmærkede til nybegyndere, og giver til trods for eventuelle mangler stadig mulighed for en fin og effektiv træning.

Mellemprisklassen giver som regel flere indstillingsmuligheder, samt de er tungere og mere stabile – desuden er svinghjulene kraftigere. Det giver dermed en spinningcykel af højere kvalitet, men det kan dog også være lidt af en investering, hvis du er nybegynder.

I den høje prisklasse ligger de mere professionelle spinningcykler, som er yderst velkonstruerede. De er særligt holdbare, og kan dermed bruges hyppigt og i længere tid. Som regel vejer selve maskinen, såvel som svinghjulet en del på de dyre modeller, og så er der mange indstillingsmuligheder. Desuden kan du forvente en mere komfortabel spinningcykel. Du kan altså forvente, at pris og kvalitet hænger sammen her.

Indstillingsmuligheder

Når du skal vælge en spinningcykel er det også vigtigt at tage et kig på indstillingsmulighederne – kan sædet og styret indstilles? Det er nemlig vigtigt i forhold til, at du kan sidde korrekt og komfortabelt på spinningcyklen.

De billige modeller giver som regel ikke de helt samme indstillingsmuligheder, som de lidt dyrere modeller. Det kan derfor være godt at overveje at gå efter en model, hvor du kan stille både styr og sæde op og ned og frem og tilbage, så det kan tilpasses præcist efter dig. Hvis du har mulighed for det, er det derfor en god idé at prøve nogle forskellige modeller først, for at se hvilke der er mest behagelige for dig.

Svinghjul og modstandsdygtighed

Vil du gerne have større fleksibilitet i din træning og mulighed for at indstille spinningcyklens hastighed og modstandsdygtighed, er det godt at gå efter en spinningcykel med tungt svinghjul. Jo tungere svinghjulet er, des højere modstandsdygtighed får du nemlig. Vælg også gerne en model med mange træningsprogrammer, så du kan træne på præcis den måde, du ønsker.

Alt i alt bør du gå efter en spinningcykel med så tungt et svinghjul som muligt inden for dit budget. Et let svinghjul kan have tendens til at hakke, når du træder til, hvilket både er ubehageligt og ikke gør noget godt for din træning.

Rem eller kæde

En anden ting du kan kigge på, når du køber spinningcykel, er om den har en rem eller en kæde. Svinghjulet drives af remmen eller kæden fra pedalerne, ligesom en almindelig cykel. Der er dog forskel på, om det er en kæde af metal eller en rem af andre metaler. Kæden kan larme mere, og den skal udskiftes lidt oftere. Overvej derfor, hvad du er mest til.

Fordele og ulemper ved en spinningcykel

Som med al træning kan der være fordele og ulemper ved brug af spinningcyklen.

Fordele

 • Du styrker dine ben, lår, baller, mave og ryg.
 • Du forbrænder mange kalorier.
 • Du styrker dit hjerte.
 • Det er sikrere end at cykle på rigtig cykel.
 • Spinning er mere afslappende.

Ulemper

 • Er sæde og styr ikke indstillet korrekt, kan det give skader.
 • Du får ikke frisk luft, som hvis du cykler udenfor i det fri.
 • Du får kun trænet nedre del af kroppen, og ikke så meget overkroppen.

Hvordan indstiller jeg spinningcyklen korrekt?

Det kan godt være lidt svært at indstille spinningcyklen korrekt – især hvis du har købt din spinningcykel på nettet, og måske ikke har prøvet den af og fået råd og vejledning i en fysisk butik.

Det er vigtigt, at du tilpasser spinningcyklen efter din kropsbygning. Sadlen skal indstilles, så dine knæ er let bøjede i siddende stilling. Dernæst skal du sørge for, at du har ret ryg, med lidt rundet lænd, når du sidder på cyklen – og så skal du indstille styret efter dette. Det er også vigtigt, at du har din fod så vandret som muligt, når du sidder på cyklen og kører. Ellers er det godt at prøve dig lidt frem og finde ud af, hvordan du sidder mest behageligt.

98
Concept 2 BikeErg
94
Nautilus U628 Upright Bike
96
XL 2000
Tilføj Produkt
Pris11479 kr6995 kr1111 kr

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Spinningcykler

Det afhænger lidt af, hvordan du gerne vil sidde på cyklen. På motionscyklen sidder du mere oprejst, mens du på spinningcyklen læner dig mere forover, som på en racercykel. Sidstnævnte egner sig bedst til høje hastigheder. Find de bedste motionscykler her.

Prisen på spinningcykler kan variere fra få tusinde kroner til op omkring 40-50.000 kroner.

Du træner selvfølgelig først og fremmest lår og ben ved spinning, men faktisk får du også trænet baller, ryg og mavemuskler.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Concept 2 BikeErg
98
Concept 2 BikeErg
11479 kr 12438.80 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.