TEST: De Bedste Emhætte i test 2022 - Toppricer

TEST: De Bedste Emhætte i test 2022

I denne artikel har vi samlet 74 af de bedste Emhætter, du kan finde på markedet lige nu. Emhætter her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 1770 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Emhætte. Så er du på udkig efter den helt rigtige Emhætte til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Emhætter her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Stine Mortensen
1770 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
74 Produkter
Sidst opdateret: jan 4, 2022
89 timer Tid brugt
Stine Mortensen

Stine er vores sportsnørd, så hun har helt styr på alt, hvad der rører sig inden for træningsudstyr og sportsgear. Og så elsker hun at lave lækker og god mad – og der skal jo ordentlige køkkenmaskiner til, så dem ved hun selvfølgelig også en masse om.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Electrolux LFP216W 60cm (White)
Læs mere om produktet
 • Vaskbart filter
 • 3 hastighedstrin
86
1032.33 kr 999 kr

Bedste pris hos:

Whiteaway
Siemens LC98KLP60 90cm (Black)
Læs mere om produktet
 • Energiklasse A+
 • 5 hastighedstrin
 • 160 W effekt
92
6945.40 kr 5167 kr

Bedste pris hos:

Skousen
Vores premium valg bliver fundet snart

Vores test af Emhætter giver overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • 1De bedste Emhætter på markedet i 2022
 • 2Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • 3Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • 4Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • 5Tips til vedligeholdelse af Emhætte
 • 6Fordele og ulemper

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Siemens LC98KLP60 90cm (Black) 92
Electrolux LFP216W 60cm (White) 86
Siemens LC91KWV60 90cm (Black) 89 Siemens LR97CAQ50 90cm (Stainless Steel) 84 Elica Stripe Top 60 W 60cm (White) 80
Pris 5019 kr 929 kr 6219 kr 8329 kr 5409 kr
Type Vægmonteret emhætte Indbygget emhætte Vægmonteret emhætte Loftintegreret emhætte Vægmonteret emhætte
Energiklasse A+ D A+ A A
Farve Sort Hvid Sort Rustfrit stål Hvid
Kapacitet m3/h 840 280 950 798 823
Motor Ja - Ja Ja Ja
Effekt 160 W - 260 W 174 W -
Hastighedstrin 5 3 5 3 -
Støjniveau 77.0 dB 72.0 dB 69.0 dB 56.0 dB 66.0 dB
Egenskaber Belysning, Intensiv hastighed, Recirkulation (u/aftræk) Belysning, Recirkulation (u/aftræk), Vaskbart filter Belysning, Digitalt display, Filterindikator, Intensiv hastighed, Recirkulation (u/aftræk), Vaskbart filter Belysning, Filterindikator, Intensiv hastighed, Kulfilter, Recirkulation (u/aftræk), Vaskbart filter Belysning, Filterindikator
Rørdimension 150.0 mm 120.0 mm 150.0 mm 150.0 mm 150.0 mm
Spænding 220 V, 240 V 220 V, 240 V 220 V, 240 V 220 V, 240 V -
Standard bredde 90 cm 60 cm 90 cm 90 cm 60 cm
Højde (min) 118.8 cm - 93.0 cm - 103.5 cm
Højde (max) 145.8 cm 17.9 cm 126.0 cm - 146.5 cm
Bredde 90.0 cm 59.8 cm 90.0 cm 90.0 cm 59.8 cm
Dybde 49.9 cm 28.4 cm 49.9 cm 50.0 cm 32.0 cm
Vægt 19.4 kg 6.8 kg 22.0 kg 20.3 kg 18.4 kg

Sådan finder du den bedste emhætte

Emhætten spiller faktisk en større rolle i køkkenet, end de fleste går og tror – det er nemlig emhætten, der sørger for at bibeholde et godt og sundt indeklima i køkkenet, når der er gang i gryderne, og derfor er det vigtigt, at du får købt en ordenlig emhætte af god kvalitet.

I dag findes der efterhånden et større udvalg af emhætter, som både kommer i forskellige størrelser og forskellig design. Det betyder, at du har stor valgfrihed mellem de mange modeller, men det betyder dog også, at det kan være svært og uoverskueligt at spotte den helt rigtige emhætte i mængden – men bare rolig. Vi skal nok hjælpe dig på rette vej!

Hvilken emhætte skal jeg vælge?

Det kan være en stor mundfuld at finde ud af, hvilken emhætte man egentlig bør vælge. Dels afhænger svaret i høj grad af dine ønsker og præferencer, men der er dog også nogle andre kriterier, som kan have en stor betydning for det endelige valg – og disse kriterier vil du møde i denne artikel.

Hvor skal emhætten placeres?

Først og fremmest skal du afgøre, hvor din emhætte skal placeres. Der findes nemlig flere forskellige typer af emhætter, og for at være i stand til at vælge den rette type, skal du være bevidst om, hvor emhætten skal monteres i køkkenet, da disse to elementer går hånd i hånd.

Hvor højt skal en emhætte hænge?

Hvor højt din emhætte skal hænge afhænger af, hvilket komfur du har. Såfremt du har en el kogeplade såsom en induktionsplade anbefales det, at du hænger emhætten mellem 50 – 65 centimeter over kogepladen. Har du derimod et gaskomfur, anbefales det, at du hænger emhætten mellem 70 – 85 centimeter over kogepladen. Såfremt du har en vertikal eller skrå emhætte, kan du i stedet hænge emhætten mellem 40 – 55 centimeter over kogepladen fra bunden af emhætten.

Hvilken type emhætte skal jeg vælge?

Som udgangspunkt findes der omtrent 5 forskellige typer af emhætter, som du kan vælge imellem.

Der findes naturligvis både fordele og ulemper ved alle de forskellige typer, og der er ikke en type emhætte, som ses som det korrekte valg. Her er nemlig tale om en præferencesag, som afgør, hvilken type af emhætte, du bør købe.

En væghængt emhætte

Denne type emhætte skal monteres på væggen over enten komfuret eller kogezonen. Der findes et større udvalg indenfor den væghængte emhætte, og en af de mest populære valg er typisk den skrå emhætte, da den ikke fylder særligt meget, når den først er monteret på væggen. Derudover kan du enten få væghængte emhætter som har kulfilter eller som kan tilsluttes en udsugningskanal. Det anbefales dog at vælge en med kulfilter, da disse er væsentlig nemmere at montere.

En indbygningsemhætte

Denne type emhætte er et særdeles diskret valg, da emhætten indbygges i et køkkenmodul – det kunne eksempelvis være i et overskab over komfuret, og dermed kan emhætten ikke ses med det blotte øje. Såfremt du vælger denne type, skal du dog være særligt opmærksom på emhættens sugeevne. En indbygningsemhætte skal nemlig kunne udskifte luften i køkkenet mindst 10 gange i timen, og derfor er det vigtigt, at emhætten har en ordentlig sugeevne.

En loftemhætte

Denne type emhætte skal monteres i loftet. Såfremt du vælger denne type af emhætte, skal du dog være særligt opmærksom på emhættens størrelse og dine monteringsmuligheder, da det kan være en anelse besværligt at montere en emhætte i loftet. Fordelen er dog, at loftemhætten giver rene linjer i køkkenet, da emhætten bliver gemt væk. Eftersom emhætten er monteret i loftet, bør du derfor også være særligt opmærksom på en god sugeevne.

En frithængende emhætte

Denne type emhætte er muligvis den, som vi forbinder med den klassiske emhætte. Denne emhætte hænger frit i køkkenet, og kan derfor ses fra alle køkkenets hjørner. Fordelen ved denne emhætte er, at du kan placere den lige, hvor du har lyst til i køkkenet. Dog skal du være særligt opmærksom på emhættens kapacitet, da den typisk har brug for lidt større kapacitet end de andre emhætter.

En udtræksemhætte

Denne type emhætte trækkes ud, når den skal anvendes. Typisk bliver en udtræksemhætte bygget ind i et overskab over komfuret, så den hurtigt og nemt kan skubbes ind og gemmes væk, når den ikke længere skal bruges, og dermed kræver den ikke særligt meget plads i køkkenet. Eftersom denne emhætte er placeret lige over komfuret, betyder det, at du befinder dig utroligt tæt på emhætten, og det kan derfor være en god idé at være opmærksom på et lavt støjniveau.

Vær opmærksom på sugeevne og styrke

Det er vigtigt, at du er særligt opmærksom på emhættens sugeevne og styrke, da det er disse to elementer, som afgør, hvor effektiv emhætten er. Sugeevnen og styrken hænger sammen med den ønskede placering. Ønsker du eksempelvis en udtræksemhætte eller en emhætte, som skal monteres på væggen, er det ikke nødvendigt at vælge en model med en ekstra høj sugeevne. Men ønsker du derimod en frithængende emhætte, er det vigtigt med en høj sugeevne.

Et lavt støjniveau anbefales

Som udgangspunkt larmer en emhætte ikke besynderligt meget – men jo højere styrke, desto mere larmer den. I dag produceres de fleste emhætter med et lavt støjniveau på blot 60 dB, hvilket er et ganske fornuftigt støjniveau. Såfremt du er på udkig efter en så godt som lydløs emhætte, kan du dog med fordel vælge en emhætte med ekstern motor.

Intern eller ekstern motor

I dag findes der både emhætter med en intern og ekstern motor. En emhætte med intern motor er særdeles nemmere at montere i køkkenet – dog kan du risikere, at emhætten har et højere støjniveau i modsætning til emhætten med ekstern motor. Emhætten med ekstern motor har typisk en højere styrke end emhætten med intern motor – dog kan det være en større opgave at få den monteret i køkkenet.

Pris og kvalitet stemmer overens

Lige så vel som ved alt andet elektronik, så stemmer prisen og kvaliteten overens. Dette er dog ikke ensbetydende med, at du er nødsaget til at købe den dyreste model på markedet, for at opnå en emhætte af god kvalitet. I bund og grund gælder det om at købe en emhætte, som opfylder dine behov og ønsker. Dog kan det godt betale sig at investere i en lidt dyrere model, da en emhætte af høj kvalitet kan holde i mange år.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
Best in Test
Siemens LC98KLP60 90cm (Black) 92
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.