TEST: De Bedste Induktionskogeplader i test 2024

Se alle Induktionskogeplader i testen
9592 Anmeldelser
74 Produkter
143 timer Tid brugt
Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
Godkendt af: Julie Maria Hansen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

80
Princess 303010 Princess 303010 Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
398 kr. 517.60 kr.
96
AEG IKB64301FB AEG IKB64301FB Læs mere om produktet
 • Bedst i test
3290 kr.
96
Siemens EX851FEC1E Siemens EX851FEC1E Læs mere om produktet
 • Premium valg
14499 kr. 14599.00 kr.

Vores test af
Induktionskogeplader giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Induktionskogeplader på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Induktionskogeplade
 • Fordele og ulemper

Bedste Induktionskogeplade
under 6000 kr.

Top 3

Hvilket Induktionskogeplader mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Induktionskogeplader.

#1
AEG
91
#2
Gorenje
89
#3
Esperanza
85
#4
Tristar
85
#5
Tefal
82

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Induktionskogeplade

Køkkenet er ofte husets samlingssted, uanset hvor mange der vælger at samle sig der. Det er, fordi køkkenet bidrager med mange hyggestunder, både når der skal spises lækker mad, men også når den lækre mad skal tilberedes. Derfor er et af de vigtigste elementer i køkkenet din induktionskogeplade.

Der findes uanede mængder forskellige modeller af induktionskogeplader og tests af samme for at hjælpe dig til at finde din næste induktionskogeplade. Men det er ikke altid, at disse tests er nemme at finde rundt i, og ofte bliver man mere forvirret over de tekniske betegnelser, end da man startede med at kigge på induktionskogepladetests.

Det vigtigste at tage med sig, når der skal vælges en induktionskogeplade, er måden, den kommer til at påvirke din madlavning fremover. En induktionskogeplade er især god til en med mange ambitioner i køkkenet, fordi den forbedrer tilberedningen af retterne og skruer op for niveauet af dine evner i køkkenet.

Fordi en induktionskogeplade også er et teknisk udstyr, er der et par overvejelser, som er værd at have med i baghovedet, når der skal vælges model. Derfor er det en god idé at overveje, præcis hvilke funktioner du mest er på udkig efter, og samtidig hvilket budget du arbejder indenfor.

I denne artikel har vi samlet mange af de overvejelser, du kan og bør gøre dig, inden du vælger at investere i en induktionskogeplade. For mange vil det være en nem og hurtig løsning at vælge denne model til køkkenet, og det er forståeligt nok. Der er mange fordele ved en induktionskogeplade, som vi også lister igennem denne artikel. Som markedet udvikler sig, findes der også rigtig mange forskellige modeller af induktionskogeplader, hvorfor vi har samlet et udvalg af nogle af de bedste induktionskogeplader baseret ud fra pålidelige tests og anmeldelser på tværs af brands.

Det skal du overveje, inden du køber en induktionskogeplade

Kogepladen i dit køkken er måske ikke det første, du tænker på, når du skal vælge dit køkken. Men den burde faktisk stå på den øverste halvdel af din prioriteringsliste. Der kan være mange ting at tage med i betragtning, når du skal vælge en induktionskogeplade.

Er det første gang, du skal vælge en induktionskogeplade, er det en god idé at være forberedt på den forandring, det er at lave mad med en induktionskogeplade. Langt de fleste, som skifter fra glaskeramisk eller anden kogeplade til en induktionskogeplade, vil de første mange gange ende med at brænde sin mad på.

Det er, fordi en induktionskogeplade varmer kogepladen op ved hjælp af et magnetisk felt i centrum af pladen. Det giver en betydeligt hurtigere opvarmning af kogepladen, hvorfor man skal være meget mere opmærksom under hele madlavningsprocessen.

Kogegrej

En induktionskogeplade kan ændre hele måden, du laver mad på, hvorfor det er værd at tage med i overvejelserne, hvis du ikke før har haft en induktionskogeplade. Hvis du er på vej til at investere i en induktionskogeplade for første gang, skal du huske at undersøge dine gryder og pander først. Fordi en induktionskogeplade er lavet med den magnetiske opvarmningsteknik, betyder det også, at alle gryder og pander skal have en magnetisk bund.

Det kan du hurtigt selv tjekke med en køleskabsmagnet. Hvis køleskabsmagneten ikke sidder fast, betyder det, at du samtidig skal ud og investere i nye gryder og pander. På den måde bliver din investering i en induktionskogeplade markant større end først antaget.

Hvis du glemmer at tjekke efter, om dit kogegrej er magnetisk eller ej, inden du begynder at lave mad, vil du hurtigt opdage det alligevel. Hvis din induktionskogeplade begynder at lave små kliklyde, når du bruger dit kogegrej, er det højst sandsynligt, fordi at gryderne og panderne ikke er kompatible med din induktionskogeplade. Der findes heldigvis mange muligheder for at forny dit kogegrej til en induktionskogeplade.

Der findes flere forskellige kogegrej i forskellige materiale, som sagtens kan bruges på en induktionskogeplade, så længe det har en magnetisk og tyk bund. Langt de fleste vil foretrække kogegrej i støbejern, fordi det i sig selv allerede er magnetisk. Er du på udkig efter nyt kogegrej, som skal bruges til din induktionskogeplade i mange år, anbefales det at gå efter kvalitetsgryder og pander. Jo bedre kvalitet kogegrejet er, jo bedre bliver din madlavning også.

Den gode kvalitet er også lig med en hurtigere og mere effektiv opvarmning med din induktionskogeplade. Den nemmeste måde for dig at sikre dig på, at dine nye gryder og pander er kompatible med din induktionskogeplade er, at du kigger efter mærket for induktion ved indkøb. Og husk at købe gryder og pander efter den størrelse, som passer til din induktionskogeplade, og ikke hvad din indre TV-kok drømmer om.

Har du haft induktionskogeplade i lang tid, men trænger til en opdatering, behøver du ikke bekymre dig om ekstraudgiften for nye gryder og pander. Her skal du blot sætte dig ind i, hvilke nye funktioner de fleste nye induktionskogeplader har. Teknikken udvikler sig hele tiden, og det gør sig også gældende for induktionskogeplader.

Foruden de mere tekniske overvejelser, er der også de langt mere simple og designmæssige overvejelser, som altid er værd at have med i betragtning. Størrelsen på din induktionskogeplade har betydning for hele udnyttelsen af kogepladen for dig. Det handler ikke blot om den samlede størrelse for induktionskogepladen i sig selv, det handler også om størrelsen på selve kogefeltet, og hvor mange kogefelter du ønsker og har brug for. Desuden er det også værd at undersøge, hvilke tekniske udfordringer en induktionskogeplade kan medføre, i takt med at den teknologiske udvikling tager fat.

Hvilke funktioner findes der på en induktionskogeplade?

Foruden den hurtige opvarmning af kogepladen, som en induktionskogeplade har, så findes der en række andre funktioner, som er lækre at få med. Langt de fleste nye induktionskogeplader har en større sikkerhed i brugen. Betjeningen af din induktionskogeplade foregår med touch-funktion, ligesom meget andet teknologi gør. Det gør det nemt og hurtigt at indstille kogepladen til den ønskede temperatur og lige så nemt at tilpasse temperaturen ved hjælp af din finger.

Hvis du stadig syntes, at din induktionskogeplade ikke varmer op hurtigt nok, kan du gå efter Powerboost-funktionen. Med en PowerBoost-funktion i din induktionskogeplade får du endnu hurtigere varmet det enkelte kogefelt op. Her skal du være ekstra opmærksom og ikke forlade kogepladen i særlig lang tid, før det kan brænde på eller koge over.

Størstedelen af nyere induktionskogeplader, som bliver lavet med touch-betjening, vil også have mulighed for at børnesikre kogepladen. På den måde risikerer du ikke, at de små fingre kan nå op og få tændt for noget, som de slet ikke må røre ved. En anden sikkerhedsfunktion, som også gør det nemmere at tilberede maden, er den såkaldte MaxiSense-funktion. Det er muligt, at denne funktion hedder noget andet, alt efter hvilket mærke din induktionskogeplade har.

Funktionen i denne er, at kogefeltet ikke varmer uden for det område, hvor din gryde eller pande står. Den varmer og tilpasser sig også størrelsen på den anvendte gryde eller pande, også når du flytter rundt på denne. Det betyder, at der er mindre risiko for at brænde sig.

Alt efter størrelsen på din induktionskogeplade findes der også muligheden for at få et større regulerbart kogefelt, som kan inddeles. På den måde kan du anvende kogefeltet på flere forskellige måder og dermed opnå de bedste madlavningsresultater.

Hvert kogefelt på din induktionskogeplade kan desuden indstilles med den indbyggede timer, som slukker for det enkelte kogefelt, når timeren er slut. Du behøver derfor ikke have flere æggeure stående for at holde øje med tiden på hvert enkelt kogefelt; det gør kogepladen for dig.

Hvor mange kogefelter skal jeg have på min induktionskogeplade?

Valget om antal af kogefelter på din induktionskogeplade kan variere meget. Det hele afhænger af dit behov og dine kulinariske ønsker i dit køkken. Der findes mindre induktionskogeplader, hvor der kun er to kogefelter på, som passer perfekt til et mindre køkken i en lille lejlighed eller studiebolig. Denne størrelse er perfekt, hvis man bor alene og mest laver mad til sig selv. Det begrænser de kulinariske eksperimenter i køkkenet, men det handler bare om at få mest muligt ud af dem.

Det mest normale antal kogefelter er selvfølgelig de fire felter, som ethvert andet komfur har haft i mange år. Det er det antal, som langt de fleste danskere er vant til, og derfor er det en nem overgang fra et hvilket som helst andet komfur eller kogeplade til en induktionskogeplade med fire kogefelter.

Her er der plads til at udfolde de kulinariske evner på kryds og tværs. Især hvis et af de fire kogefelter har en fleksibel zone, der gør, at den kan bruges til lidt større gryder eller pander. Med fire kogefelter er der rig mulighed for at lave den store familiemiddag. Der vil være fire kogefelter, som langt de fleste induktionskogeplader har, eftersom det er normalen.

De store induktionskogeplader til privathjemmet vil for det meste have fem kogefelter. Dog kan der være stor forskel i måden, de er opdelt på, hvorfor de også åbner for mange nye måder at lave mad på. Typisk vil der være tre eller fire normale kogefelter i kombination med en større flexzone, som kan inddeles forskelligt. Det er den store flexzone, som gør det muligt for eksempel at opvarme en større bradepande eller en stor wokgryde. Men flexzonen kan også inddeles i mindre kogefelter til flere små gryder, hvis der skal laves mange forskellige saucer.

Fordelene ved flexzoner på din induktionskogeplade

Flexzoner foretrækkes af mange brugere af induktionskogeplader. Det er der flere grunde til, og vores anbefaling er også helt klart, at investere i en induktionskogeplade, som har mindst en flexzone indbygget. Teknologien bliver ved med at udvikle og forbedre sig, og det mærkes også i kvaliteten og funktionerne på flexzonerne. En nyere induktionskogeplade kan for eksempel være udelukkende flexzoner, som åbner op for mange forskellige måder at lave mad. Som alle induktionskogeplader vil den automatisk registrere, hvor du sætter din gryde eller pande, og kun opvarme i det område. Spildvarme er ikke et begreb, som følger med flexzoner, tværtimod.

Nye teknologier betyder, at flexzonen er kommet for at blive, og mange foretrækker den også. Det gør det nemmere at lave mad, og måske endda også sjovere. Foruden det faktum, at induktionskogepladen selv registrerer størrelsen på gryden eller panden, og derefter tilpasser kogefeltet til den størrelse, så kan mange nye induktionskogeplader også flytte varmen. Med det menes der, at hvis du kommer til at skubbe rundt på gryden midt i madlavningen, så er induktionskogepladen så klog, at den flytter på kogefeltet for at følge med gryden. På den måde sørger kogefeltet for, at din gryde eller pande altid har en jævn og lige fordeling af varme til din madlavning.

Inddelingen af flexzonerne kan også være vidt forskellige, alt efter hvilken model af induktionskogeplade du har valgt at investere i. En del nyere modeller er udelukkende lavet af flexzoner, som gør det nemmere at lave mad. Flexzoner kan variere i alt lige fra fem kogefelter og gerne op til otte eller 10 kogefelter. Og selvom du flytter rundt på gryderne, og varmen flytter med, så skal du ikke være bange for at brænde maden fast på kogepladen. Varmeregistreringen sker nemlig så hurtigt, at du ikke skal bekymre dig om et for varmt kogefelt. Enkelte induktionskogeplader er endda så teknologiske, at de registrerer varmen til den enkelte gryde eller pande, og så snart du flytter rundt på denne, så registrerer kogefeltet den samme varme, som hvor den stod før. Det kan næsten ikke gøres smartere at lave mad.

Sådan bruger du en induktionskogeplade mest optimalt

Der findes mange gode råd til at bruge en induktionskogeplade bedst muligt. Et af de første råd at huske på er, at du pludselig kommer til at blive meget hurtigere til at lave mad. Du kan nemt vinke farvel til de gamle dage, hvor du var nødt til at sætte gryden over varmen i god tid, for at den kunne nå at blive varm, mens du snittede alle grøntsagerne. Det går ikke længere. Opvarmningen af en induktionskogeplade sker lynhurtigt, og du får mest muligt ud af at tilberede så mange råvarer på forhånd som muligt. Hvis du forsøger at varme din gryde eller pande på forhånd på denne måde, kan det faktisk risikere at skade dit kogegrej, fordi induktionsfeltet varmer så hurtigt op.

En anden vigtigt ting at huske er, at dine gryder og pander skal være helt tørre, når du skal lave mad på induktionskogepladen. En våd overflade i samspil med induktionskogepladen kan risikere at ødelægge begge dele. Af samme grund anbefales det også altid, at gryder og pander har en tyk bund til en induktionskogeplade. Den tykke bund er med til at fordele varmen langt bedre og kan også klare de hurtige og høje temperaturer bedre.

Den smarte teknologi i en induktionskogeplade gør også, at temperaturskift ved madlavning er lynhurtige. Du skal ikke vente på, at du skruer ned for temperaturen på gryden fra maks. til lavt blus for at lade en ret stå og simre. Det betyder også, at kogefeltet er hurtigere til at køle ned efter endt madlavning end så mange andre kogeplader. Reguleringen i temperaturen sker næsten med det samme, og du kan hurtigt koge en sauce op for dernæst at lade den simre.

Vedligeholdelse af din induktionskogeplade

En induktionskogeplade er langt nemmere at rengøre end så mange andre kogeplader. Det hænger sammen med det faktum, at det kun er de enkelte kogefelter, som bliver varme ved madlavning. Resten af kogepladen varmes ikke op, og derfor er det nemmere at tørre kogepladen af igen efter brug – eller midt i madlavningen, hvis det hele sprøjter for meget. Eftersom kogepladen ikke er varm, brænder madresterne heller ikke fast.

Det er heller ikke synderligt svært at vedligeholde og rengøre din induktionskogeplade. Eftersom madresterne ikke brænder sig fast som på mange andre kogeplader, kræver det for det meste kun en våd klud og lidt sæbevand. Du skal altid sørge for at fjerne madrester efter hver endt madlavning. Efter hver madlavning kræver din induktionskogeplade også en fornuftig rengøring med en opvredet klud for at fjerne selv de mindste madrester. Langt de fleste gange er det nok med lidt sæbevand og en blød klud til at gøre induktionskogepladen helt ren. Der findes også specielle sprays, som kan bruges for at gøre kogepladen endnu pænere efter almindelig rengøring. Men i det daglige brug er det nok bare at sørge for, at du tørrer den flot af efter hver endt madlavning.

Hvor mange penge vil du bruge på en induktionskogeplade?

Prisen på en induktionskogeplade kan variere rigtig meget afhængigt af forskelle elementer. Den første og måske mest betydelige faktor for de fleste er mærket. De største hårde hvidevarer-producenter har en række induktionskogeplader i deres sortiment, hvor du frit kan vælge efter størrelse og behov. For det er næste faktor, som spiller ind i prisen. Jo større og mere avancerede du ønsker din kogeplade, jo større bliver prisen selvfølgelig.

Antallet af kogefelter spiller også en rolle for prisens størrelse, og hvordan placeringen af disse kogefelter er, kan også have en indflydelse på prisen. Du behøver ikke frygte, at en induktionskogeplade er alt for dyr. Det er muligt, at den er dyrere end en keramisk kogeplade, men her betaler du også for de mange fordele, som en induktionsplade har.

Vores anbefaling vil altid være, at du undersøger dine favoritter på nettet og læser eventuelle anmeldelser deraf. Det vil også altid være en god idé at få en fysisk fornemmelse af de forskellige induktionskogeplader i en butik for at se, hvordan du bedst finder dig til rette ved den potentielle kogeplade til dig.

Samlet set er det fordelene, som vægter mest ved købet af en ny induktionskogeplade, som de mange tests også viser. Den eneste faktor, som reelt set kan være en ulempe, er prisen. En induktionskogeplade vil i langt de fleste tilfælde være det dyreste valg på markedet. Med det sagt, er det også det valg, hvor du får de bedste løsninger for pengene. Prisen for en induktionskogeplade har også ændret sig i de sidste mange år, i takt med at teknologien har udviklet sig, og danskerne er blevet glade for denne type kogeplade. En standardinduktionskogeplade er ikke længere altid den største udgift i køkkenbudgettet. Det afhænger af, hvor mange unikke og specielle funktioner du ønsker at have med i din induktionskogeplade.

De mange fordele ved en induktionskogeplade

Med et skift til en induktionskogeplade vil langt de fleste opdage en verden til forskel i deres madlavning. Det er på grund af den magnetiske teknologi, som ligger bag funktionerne i en induktionskogeplade. En klar fordel, som vil afspejle sig flere steder end den konkrete madlavning, er energiforbruget. Fordi en induktionskogeplade varmer op så hurtigt og præcist, som den gør, så bruges der i gennemsnit mindre energi på at varme kogefeltet op. Der spildes heller ikke overskydende energi på at varme andet end det brugte kogefelt op, som tilpasser sig til den gryde eller pande, som er i brug.

Den centrale fordeling af varmen betyder også, at gryder og pander varmes meget hurtigere op end normalt, og den tid, du bruger på madlavning, kan bruges mere effektivt. Det har også stor betydning i temperaturreguleringen i løbet af madlavningsprocessen. Det er med til at hjælpe dig til at brænde maden mindre på.
Eftersom en induktionskogeplade kun varmer op på det anvendte felt, er der mindre risiko for at brænde sig. Der er også mindre risiko for, at madrester brænder fast over det hele i en meget passioneret madlavning. Det betyder mindre og nemmere rengøring for dig til sidst.

En meget lille ulempe, som enkelte brugere finder irriterende, er den lille smule støj, som en induktionskogeplade kan lave. Det er sandt nok, at en induktionskogeplade vil lave en lille smule mere støj end en glaskeramisk kogeplade eller et gasblus. Det er helt normalt, fordi en induktionskogeplade er lavet med magnetiske teknologier. Det kræves i opvarmningen, at magneterne også skal køles af for ikke at overophede, og det vil sommetider være den lille blæser, som kan høres. Det er en lyd, som man hurtigt vænner sig til og snart ikke lægger mærke til mere. For det er en helt naturlig lyd, som følger med en så teknologisk krævende kogeplade, der har behov for at blive kølet indvendigt.

Tilbehøret til induktionskogepladen

Der findes en række produkter, som kan købes ved siden af for at optimere brugen af din induktionskogeplade. De sjoveste slags tilbehør må nok siges at være dem, som udvider dine kulinariske evner. Hvis du har en induktionskogeplade med en flexzone, vil du sætte pris på at kunne tilføje et specielt fad eller grillplade, som kan bruges på den store flexzone. Med en grillplade skal du ikke være afhængig af det gode vejr til at grille pølser, det kan nemt gøres indendørs på din induktionskogeplade. Det er nemt at placere grillpladen på flexzonen, hvorefter den jævnt fordeler varmen til at grille dine madvarer.

Det specielle fad, som også kan bruges på flexzonen, gør det nemt at holde madvarer lune indtil servering. Det gør det kun nemmere, hvis du tilføjer et smart låg til fadet. På den måde kan du bedst muligt udnytte den fordelte varme fra flexzonen på din induktionskogeplade.

Når mange vælger at skifte komfur eller kogeplade, så er det meget let at glemme, at de gryder og pander, man i forvejen ejer, også skal kunne bruges på det nye komfur eller den nye kogeplade. Det tages ofte for givet, at de fleste gryder og pander sagtens kan bruges på en induktionskogeplade. Det er bare ikke altid tilfældet. Såfremt du ikke har lyst til at skifte alle dine gryder og pander ud lige med det samme, så findes der også en løsning på det. Det kaldes en mellemlægsplade, og den fungerer på den måde, at den ligger mellem dine gryder og din induktionskogeplade. Med den smarte mellemlægsplade kan du sagtens bruge dine gamle gryder og pander eller sågar det kobbergrydesæt, du fik i gave på et tidspunkt. Det er en utroligt smart måde stadig at kunne udnytte sine gamle gryder og pander, men stadig opleve de hurtigere funktioner, som en induktionskogeplade har.

Tilbehøret indbygget i induktionskogepladen

Hvis du har styr på dine gryder og pander til din nye induktionskogeplade, og du faktisk ikke har brug for meget mere ekstra tilbehør, kan vi informere dig om, at der faktisk er et meget vigtigt stykke tilbehør tilbage. Og nu kan det ovenikøbet fås som indbygget i din induktionskogeplade. Det er det nyeste inden for verden af induktionskogeplader, at emhætten bliver integreret i kogepladen. Det åbner for et væld af nye indretningsmuligheder i dit køkken, at du ikke skal være afhængig af et stort monstrum, som skal hænge og spærre for udsynet på tværs af køkkenet.

Emhætten har for mange i mange år været et stort problem, for den er tæt på uundværlig at have i et køkken, men den er bare ikke det kønneste at se på. Det findes der nu en løsning på, med de nyeste og mest innovative induktionskogeplader, hvor emhætten er en del af kogepladen. Med en integreret emhætte behøver du ikke tænke over, hvor i køkkenet du placerer din induktionskogeplade, for udsynet kommer ikke til at lide under det.

Det bliver næsten ikke smartere eller nemmere med en indbygget emhætte på denne måde. Nogle vil måske mene, at det også er nemmere at huske at tænde for den, når den er lige ved hånden gennem induktionskogepladen. Sugeevnen på disse integrerede emhætter er meget høje, men ikke på en måde så det er generende for din madlavning. Mange tror, at fordi sugeevnen er så høj, så larmer den integrerede emhætte mere end normalt, men det er faktisk ikke tilfældet. Støjen er tilsvarende eller endda mindre til sammenligning med en helt almindelig vægmonteret emhætte.

Alt efter størrelsen på din ønskede induktionskogeplade, så kan den integrerede emhætte også placeres forskellige steder. Langt de fleste design har den placeret i midten, hvor det kan argumenteres, at den opnår den bedste effekt for alle kogefelterne. Den kan også placeres i den ene eller den anden side, eller bagerst på kogepladen. Udgangspunktet vil dog altid være at placere den i midten, fordi den som sagt opnår den bedste effekt ved denne placering.

Ved en central placering har den integrerede emhætte bedst mulighed for mest effektivt at fjerne al uønsket damp og mados væk fra din madlavning. Det er desuden også denne placering, som har fået topscore hos Forbrugerrådet Tænk, hvorfor den også får vores anbefaling. Det er to løsninger i et produkt, som også sparer en hel del plads og elinstallationer. For slet ikke at tale om, at det ser bedre ud i indretningen af køkkenet uden et stor og til tider klodset emhætte hængende midt i køkkenet.

Indret omkring din induktionskogeplade

Indretningen af et nyt køkken kan være svær at overskue. Derfor vil vi gerne give nogle gode råd til, hvordan du bedst muligt indretter dit køkken omkring din nye induktionskogeplade for at få mest muligt ud af den.

Noget af det allervigtigste, din induktionskogeplade kræver i sin indretning, er plads. Selvom en induktionskogeplade kan kontrollere meget af sin varme, og resten af kogepladen ikke bliver varm ligesom på mange andre kogeplader, bliver der unægteligt varmt omkring pladsen, hvor du tilbereder mad. Du har derfor brug for den rette plads til at kunne bevæge dig rundt ved din induktionskogeplade.

Der skal være nok plads til, at du kan have de nødvendige gryder og pander stående på panden, men der skal også være mulighed for at sætte dem til siden. Anbefalingerne lyder på, at der som minimum skal være omkring 50 cm ledig plads på hver side af kogepladen, som giver dig mere bevægelighed og frihed til at flytte rundt på gryder og pander. Det bliver nemmere og mere behageligt for dig at lave mad på denne måde, og du skal ikke ga i panik over at mangle et sted at stille en varm gryde. Pladsen omkring induktionskogepladen er også med til at garantere din sikkerhed, når du laver mad.

Med så god plads omkring induktionskogepladen kan det være nødvendigt at skulle optimere den resterende plads i køkkenet alt efter køkkenets størrelse. Hvis du har valgt en kogeplade frem for et komfur, hvilket langt de fleste danskere gør i deres indretning af deres køkkener nu til dags, giver det dig yderligere opbevaringsmuligheder i nærheden af din kogeplade. Uanset hvilken type eller model af induktionskogeplade du vælger, så vil den tage en smule af skuffepladsen ved montering. Men du kan sagtens have en række skuffer under kogepladen af den årsag. Det vil bare påvirke størrelsen på disse skuffer alt efter modellen på din induktionskogeplade.

Tykkelsen på din valgte bordplade kan også have en indflydelse på, hvor meget af skuffepladesen du kan udnytte. Jo tykkere en bordplade du har valgt, des mindre plads vil monteringen af induktionskogepladen optage i skuffeområdet. Langt de fleste nye induktionskogeplader vil som maksimum ’stjæle’ 23 cm med sin montering. Det vil i langt de fleste tilfælde betyde, at den øverste skuffe må blændes af. I de resterende skuffer kan du nemt opbevare gryder, pander og andre redskaber til din madlavning. På den måde har du altid let adgang til dem, når du skal bruge dem i din madlavning. Grydeskeer og piskeris opbevares faktisk nemmere tilgængeligt i en skuffe end i en beholder på bordet, og de holdes bedre rene i en skuffe. Ved at stå i en beholder tæt på kogepladen vil du opleve, at de nemt kan være en smule klistrede efter de mange madstænk fra din madlavning. Det vil derfor være en god idé, at de øverste skuffer bruges til grydeskeer og des lige.

Det vil også altid være en god idé at tænke over placeringen af resten af dine hårde hvidevarer i forhold til din induktionskogeplade, når du skal indrette dit køkken. Induktionskogepladen vil i mange tilfælde være et centralt punkt i køkkenet, for det er her, mange timers madlavning kommer til at foregå. Distancen til for eksempel køleskab eller den indbyggede ovn bør ikke være for stor i tilfælde af, at du hurtigt skal finde noget i køleskabet til at bruge i en sauce eller en gryderet, som skal ind i ovnen og simre færdigt. Tænk over dine armbevægelser og din måde at lave mad på, når du skal indrette dit køkken. På den måde får du bedst muligt dit drømmekøkken, som du gerne vil tilbringe mange timer i.

Indret dig efter arbejdstrekanten, og få mest muligt ud af din induktionskogeplade

Den bedste måde at indrette dit køkken med din induktionskogeplade vil i alle udformninger være den såkaldte ’arbejdstrekant’. Denne måde at planlægge dit køkken er med til at sikre en langt mere effektiv og hensigtsmæssig måde for dig at bevæge dig rundt i dit køkken. Arbejdstrekanten har fået sit navn efter de tre arbejdszoner, som er de vigtigste i dit køkken,

 • Vask – dette inkluderer køkkenvasken og opvaskemaskinen, hvis der er plads til denne.
 • Madlavning – dette inkluderer kogepladen i samspil med en indbygget ovn eller det samlede komfur.
 • Køling – dette inkluderer køleskabet og fryseren.

Det er samspillet mellem disse tre stationer, som er med til at optimere dine bevægelser i ethvert køkken. Afstanden mellem de tre arbejdszoner skal altså ikke være for stor eller for lille, og den skal gerne være ligeligt fordelt mellem dem alle tre. Fra din induktionskogeplade skal du have nem adgang til håndvasken, især i tilfælde af at du brænder dig på en varm væske. Fra køleskabet skal du have hurtig og nem adgang til induktionskogepladen, i tilfælde af du mangler lidt smør til at stege de lækre bøffer. Harmonien i samspillet mellem de tre arbejdszoner er med til at skabe det bedste køkken, hvor du nemt kan komme til at tilbringe flere timer.

Hvilken model induktionskogeplade skal du vælge?

Med mere end tusindvis af modeller på markedet på tværs af brands kan det være mere end almindelig svært at vælge, hvilken model du ønsker. Markedet udvides hele tiden med nye modeller inden for hvert brand med alt lige fra Siemens, AEG, Bosch, Electrolux, Neff og mange andre, hvilket kan gøre det uoverskueligt at finde lige præcis den model, der passer perfekt til dig. Det gør det heller ikke nemmere, at hvert brand har mere end en håndfuld forskellige modeller at vælge mellem.

Fælles for alle disse modeller er tilfredsheden fra de brugere, som har taget springet fra enhver anden kogeplade til en induktionskogeplade. Induktionskogepladen har den rette mængde teknologi, som gør den innovativ og passende for det moderne køkken, uanset om man er amatør i et køkken eller en kulinarisk ekspert. Din madlavning vil uden tvivl ændre sig, når du vælger en induktionskogeplade – til det bedre vel at mærke. En induktionskogeplade og måden, du laver mad med denne, er i sin essens effektiv, hurtig, renere og mere sikker end så mange andre kogeplader. Det er ingen overraskelse, at langt de fleste danskere foretrækker denne form for kogeplade.

Der er flere fordele ved en induktionskogeplade end så mange andre kogeplader. På mange områder er det også den kogeplade, som er mest energivenlig og bedst for miljøet. I modsætning til en gaskogeplade, hvor tæt på 60 % af varmen forsvinder i luften ved optænding eller i løbet af madlavningen, er det mere end 80 % af varmeenergien, som går direkte til madlavningen. Der er altså optimeret betydeligt på energiforbruget og varmeforbruget i en induktionskogeplade. Kogetiden på at koge en gryde vand er desuden tæt på halveret med en induktionskogeplade til sammenligning med en anden type kogeplade. Det er, fordi induktionskogeplader udnytter varmen mest muligt, og varmen bliver centreret om den enkelte gryde, uden at der er en masse spildvarme omkring gryden.

Udvalget af induktionskogeplader strækker sig vidt og bredt. Med udviklingen af teknologierne i induktionskogepladeindustrien vokser udvalget også hele tiden. Den mest valgte model indeholder typisk fire kogefelter, men der findes også de mere simple eller mere avancerede modeller.

Som studerende eller hyppig campist kan du endda finde en transportabel induktionskogeplade med et enkelt kogefelt. Det er den perfekte tilføjelse til en campingtur, hvor madlavningen skal foregå lidt hurtigere end normalt. Det kan også være en smart måde at tilføje ekstra madlavningsplads i et ellers lille studiekøkken. I den modsatte ende findes der også den ekstravagante model med fire flexzoner, som næsten kan bruges på kryds og tværs.

Disse modeller er endnu mere smarte med en række ekstra funktioner, som blandt andet dækker over en varmefordeling. De forreste kogefelter bliver dermed brugt til at koge på høje temperaturer, mens de midterste kogefelter bruges til simretemperaturer, og de bagerste kogefelter bruges til at holde færdige retter lune på meget lavt blus. Der er muligvis mange flere funktioner at lære at kende i en så avanceret model af induktionskogeplade, men for den erfarne og ambitiøse kok i køkkenet, er det den helt rette model at vælge.

Til den mere traditionelle køkkenentusiast har vi samlet en række produkter for at kunne danne et mindre overblik for dig til valget af din næste induktionskogeplade.

Induktionskogepladen gør det nemmere at have børnene med i køkkenet

Teknologien i en induktionskogeplade gør det nemmere at have børnene med til madlavningen i køkkenet. De forskellige sikkerhedsfunktioner tager brodden af det stress, som kan følge med nogle forældre i køkkenet med meget små børn. Når der ikke laves mad i køkkenet, garanterer børnesikringen, at der ikke er risiko for tændte blus, hvis små fingre ikke kan holde sig på afstand.

Når hele familien er godt i gang med madlavningen, kan det nogle gange godt gå lidt stærkt. Det gør det uden tvivl med en induktionskogeplade, fordi den opvarmer så hurtigt, som den gør. Der skal være konstant opmærksomhed fra den ene eller den anden side, som ikke altid er muligt med små børn i køkkenet. Her er det klart en fordel at have så mange ekstra funktioner i sin induktionskogeplade som muligt, som gør det lettere at lave mad sammen.

Det faktum, at et kogefelt på en induktionskogeplade kun varmes op på det område, hvor gryden eller panden befinder sig, letter også en del på frygten for, at de små børn skal komme til at brænde sig. Nysgerrigheden er stor hos små børn, og tendensen til at ville undersøge alt på bordet er altid stor. De små hænder vil med garanti gerne op at kigge på det hele, og her er det befriende at vide, at resten af kogepladen ikke bliver opvarmet på samme måde, som en anden kogeplade måske ville være. Der er altså ingen frygt for, at de små hænder skal brænde sig på induktionskogepladen. Spørgsmålet om at brænde sig på en varm gryde eller pande eller det, der er i gryden eller panden, er en anden sag.

Børn vil ofte gerne hjælpe til i køkkenet på den ene eller den anden måde. Men med så mange forskellige måde, de kan komme til skade, kan det være mere en hindring end en hjælp at have dem med i køkkenet. En måde at afværge den negative fornemmelse med at have børn med i køkkenet, er helt bestemt at investere i en induktionskogeplade.

Ikke alene er den mere sikker at have, når der er små børn i køkkenet, den er også betydeligt nemmere at holde ren for madrester og andet fedtstof, som har tendens til at svine i løbet af madlavningen. For når børnene er med til at lave mad, er det uundgåeligt, at der også vil blive svinet lidt mere end sædvanligt. Fordelen ved induktionskogepladen er som bekendt, at madresterne ikke brænder sig fast på kogepladen. Du eller børnene kan derfor let tørre madresterne af med en våd klud efter endt madlavning. På den måde er børnene både med til madlavningen, men de er også med til oprydningen og får set begge sider af sagen.

96
AEG IKB64301FB
96
Siemens EX851FEC1E
80
Princess 303010
Tilføj Produkt
Pris3290 kr14499 kr398 kr
Indbyggede kogeplader Induktionsplade Induktionsplade Induktionskogeplade
Bordkogeplader---
Antal kogezoner441
TouchbetjeningTouch, TouchSlider TouchSlider Touch
Kontrolpanel Front Front Front
Farve Sort Sort Sort
Integreret emhætteNej Nej-
TimerJa JaJa
Flex zoneJa--
Automatisk styring af emhætteJa--
Automatisk sluk funktionJa JaJa
Pause-funktionJa--
BoostfunktionJa Ja-
BørnesikringJa Ja-
Hold-varm-funktionJa Ja-
Effekt 7350 W 7400 W 1800 W
Spænding 220V, 240V- 220V, 240V
Standardbredde60 cm85 cm30 cm
Højde 4.4 cm 5.1 cm 7.4 cm
Bredde 59.0 cm 80.2 cm 28.0 cm
Dybde 52.0 cm 52.2 cm 34.0 cm
Niche højde---
Niche bredde---
Niche dybde---
Vægt 11.0 kg--
Varmeniveauer---
MaxiSense Zones---
Restvarmeindikation---
Energiklasse---
Kapacitet m3/h---
Støjniveau---
Hastighedstrin---
Bluetooth---
Wi-Fi---
80
Siemens ED651FSB5E
1

Siemens ED651FSB5E Anmeldelse

Specifikationer
 • Indbyggede kogeplader: Induktionsplade
 • Bordkogeplader:
 • Antal kogezoner: 4

Flere Specifikationer: Touchbetjening - TouchSlider; Kontrolpanel - Front; Farve - Sort; Integreret emhætte - Nej; Timer - Ja; Flex zone - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Siemens ED651FSB5E

Siemens er et af de brands som for alvor har sat sig på verden af hårde hvidevarer, og det gælder især også induktionskogeplader. De har en lang række modeller af induktionskogeplader, som varierer i størrelser og kogefelter alt efter behov. Det er ofte en Siemens-induktionskogeplade, som langt de fleste køkkensælgere vil anbefale, og med god grund.

Danskernes og Svenskernes foretrukne valg

De danske og svenske forbrugerråd har begge udvalgt denne Siemens-model som deres foretrukne, og den har fået toppoint i en lang række tests. Det er især den begrænsede mængde støj, som denne induktionskogeplade har og dens meget nemme betjening, som er med til at give den toppoint.

Kogepladen er udstyret med en børnesikring, som forhindrer små børn i at betjene kogepladen uden opsyn. Du kan selv styre børnesikringen, og hvornår den skal aktiveres eller ej. Ligesom resten af funktionerne sker dette ved en touch-funktion. Hele kogepladen betjenes ved touch-funktioner, hvorfor det er nemt fra start til slut.

Denne model fra Siemens har den eftertragtede Boost-funktion, som gør det endnu nemmere og hurtigere at varme et kogefelt op. Den forøger opvarmningen med op til 50 %, hvorfor du kan lave mad endnu hurtigere end før, så længe du stadig holder øje med det og ikke brænder det på. Desuden er denne induktionskogeplade fra Siemens udstyret med en såkaldt combiZone, som kan opdeles eller bruges i sin helhed. På den måde kan du for eksempel have gang i én stor wok-pande eller flere mindre gryder på de opdelte kogefelter. Det gør det nemmere at lave mad med fleksible kogefelter på en induktionskogeplade, som umiddelbart kun har to normale kogefelter.

Bedst i test ?? hos langt de fleste

Det er muligt, at denne model fra Siemens hører til i den mere prisdyre ende, men du får til gengæld også en kvalitetskogeplade uden lige. Der er en grund til, at langt de fleste danskere foretrækker denne model. Denne model passer perfekt i størrelse til det mindre køkken eller den lille familie, som ikke har behov for ekstra plads til alt for mange gryder og pander. Den indbyggede timer er med til at gøre madlavningen endnu nemmere ved at styre flere gryder eller pander på en gang, når det er nødvendigt.

80
Siemens EX875LVC1E
2

Siemens EX875LVC1E Anmeldelse

Specifikationer
 • Indbyggede kogeplader: Induktionsplade
 • Bordkogeplader:
 • Antal kogezoner:

Flere Specifikationer: Touchbetjening - TouchSlider; Kontrolpanel - Front; Farve - Sort; Integreret emhætte - Nej; Timer - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Siemens EX875LVC1E

Siemens har for alvor sat sit mærke i induktionskogepladefamilien med denne tilføjelse. Denne model giver plads til at udfolde sine kulinariske evner i stor stil, og der er plads til store armbevægelser hen over de fordelte kogefelter. Mange tests af denne model har givet den en høj score i brugervenlighed, men også private forbrugere er meget glade for denne model, og den får mange gode anmeldelser med i tasken fra onlinehandler.

Optimal madlavningsproces

Med denne model fra Siemens i induktionskogepladen kan du få det bedste ud af din madlavning på tværs af de mange kogefelter. Her har du muligheden for at udnytte flere forskellige temperaturer i din madlavning. Det er takket været funktionen PowerMove Plus, som gør det muligt at have tre forskellige temperaturer fordelt over kogefelterne. Disse bliver kun opvarmet, hvis der står en pande eller gryde på kogefeltet. De bagerste kogefelter kan du optimere til at bruge på de lave temperaturer for at holde retterne varme. Det midterste kogefelt kan du bruge til at lade en ret simre og passe sig selv, mens du bruger de forreste kogefelter på maksimale temperaturer for at stege af og have gang i køkkenet.

Denne model fra Siemens er klart at anbefale til en større familie, hvor der ofte begås store kulinariske bedrifter i køkkenet. Her er plads til flere gryder og pander, og selve kogepladen er nem og lige til at gå til i sin betjening. Som langt de fleste induktionskogeplader er denne også udstyret med touch-funktioner, som også inkluderer powerboost. Denne er især god, når små retter skal have et hurtigt opkog, inden de bare skal simre færdige. Mange er glade for denne funktion, fordi det sætter endnu mere skub i madlavningen.

Det familievenlige valg

Denne Siemens-model er at foretrække hos mange familier, da den også indbyder til, at børnene kan være med i køkkenet. Desuden har den børnesikring, til når madlavningen er færdig, og der skal slukkes for køkkenet igen. Induktionskogepladen registrerer nemt det enkelte kogegrej, og den er nemt at betjene. For den større familie er det også altid en fordel at have flere kogefelter til at kunne lave større retter på.

80
AEG IKB64301FB
3

AEG IKB64301FB Anmeldelse

Specifikationer
 • Indbyggede kogeplader: Induktionsplade
 • Bordkogeplader:
 • Antal kogezoner: 4

Flere Specifikationer: Touchbetjening - Touch, TouchSlider; Kontrolpanel - Front; Farve - Sort; Integreret emhætte - Nej; Timer - Ja; Flex zone - Ja; Automatisk styring af emhætte - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af AEG IKB64301FB

Denne induktionskogeplade fra AEG blev så sent som i 2020 kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk, hvorfor den også er at foretrække hos mange danskere. Kogepladen er udstyret med fire kogefelter, som hver har den eftertragtede powerboost-funktion. Det er muligt, at langt de fleste induktionskogeplader har en powerboost-funktion, men effekten er ikke altid ens. Denne model fra AEG har en powerboost-funktion, som er ideel til opkog og sautering af lækre retter. Med powerboost kan du ovenikøbet koge pastavandet på under 90 sekunder.

Den miljøvenlige kogeplade

Med fire forskellige kogefelter kan du altid vælge den, der passer bedst til den pågældende ret. Denne induktionskogeplade er også udstyret med den nye funktion OptiHeat Control, som gør det muligt for dig at drage nytte af restvarmen fra kogefeltet. Det er trods alt bedre for miljøet, end at den enkelte gryde bliver ved med at simre på lavt blus hele dagen.

Betjeningen i denne model kunne ikke være nemmere og mere tilgængelig. Med den smarte DirekTouch, som gør det muligt at indstille varmetrinnet med et enkelt og effektivt tryk, er der ikke behov for at ??skrue op?? for varmen ved en slider-funktion. Det gør processen lidt hurtigere, og det er nemmere at ramme den rette temperatur. Skulle det gå lidt for hurtigt, har denne model også en yderst interessant funktion, Stop&Go, som gør det muligt at sætte tilberedningen på pause.

Denne induktionskogeplade fra AEG er det nemme og miljøvenlige valg for familien. Den er desuden også flot designet, hvilket gør, at den passer perfekt ind i et hvilket som helst moderne køkken. Overfladen på kogepladen er nemt at holde ren ligesom mange andre induktionskogeplader. Det kræver bare en våd klud og måske lidt sæbevand for at holde snavs og madrester fra at sætte sig fast på kogepladen.

De nyeste funktioner

Som en af de absolut nyeste funktioner i nye induktionskogeplader har denne model også det såkaldte Hob2Hood-funktion. Det betyder, at med den rette kombination af emhætte, som også har denne funktion, vil de to arbejde sammen. Emhætten vil altså selv indstille sin sugeevne baseret på temperaturen og din madlavning på kogepladen. Vi forstår godt, hvorfor flere og flere familier og køkkenentusiaster vælger denne model som deres favorit.

Størrelsen er det gode mellemvalg, som hverken er for stort eller for lille. Betjeningspanelet er nemt at forstå, og designet på denne model er elegant i sin simpelhed. Med fire kogefelter er det altid muligt at skrue op eller ned for de kulinariske evner så meget, som madlysten ønsker.

80
Miele KM 7201 FR
4

Miele KM 7201 FR Anmeldelse

Specifikationer
 • Indbyggede kogeplader: Induktionsplade
 • Bordkogeplader:
 • Antal kogezoner: 4

Flere Specifikationer: Touchbetjening - Touch; Kontrolpanel - Front; Farve - Sort; Integreret emhætte - Nej; Timer - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Miele KM 7201 FR

Miele er endnu et brand, som har sat sig tungt på de hårde hvidevarer, og deres bud på en induktionskogeplade er også rigtig godt. Med en induktionskogeplade fra Miele kan du være sikker på, at har en god kogeplade i godt og vel 20 år, som kogepladen er blevet testet for i sin levetid. Betjeningen af Mieles induktionskogeplade er meget brugervenlig, hvorfor mange også vælger denne model.

Den robuste og brugervenlige kogeplade

Den elegante touch-betjening af denne model gør det let at finde den rette temperatur på det ønskede kogefelt. Induktionspladen er indrettet med fire kogefelter, som vokser i størrelse. Hvert kogefelt styres separat med den smarte EasySelect-funktion, så hvert varmeniveau styres for sig. Af de fire kogefelter er det endda muligt at udvide den bagerste til højre. Det åbner for muligheden om at tilberede retter i større portioner eller at holde varmen på en mindre bageplade på dette kogefelt.

Denne model fra Miele er udstyret med Vario-teknologi, som gør det muligt at justere og tilpasse temperaturen på kogefeltet, alt efter hvilke gryder eller pander du anvender. Det betyder, at den lille gryde altid får den mængde varme, som den kan holde til og har brug for for at lave den bedste havregrød. Og den store pande får den store mængde varme og energi for at kunne lave gryderetten til hele familien. Hvert kogefelt er desuden udstyret med en funktion, som hjælper til at holde maden varm i tilfælde af, at du har været for hurtig til at lave det hele færdigt før tid, eller halvdelen er færdig, før resten af maden er klar. Og du kan være helt rolig; maden brænder ikke på af denne funktion. Den kulinariske tilføjelse bliver altid overladt til dig selv.

Der er mange tekniske grunde til at vælge en induktionskogeplade fra Miele. Blandt andet har denne model også den smarte Stop&Go-funktion, som lader dig sætte madlavningen på pause for en stund, og du kan træde væk fra kogepladen, uden af den resterende mad brænder på. Men en af de største grunde til, at mange vil vælge en Miele-induktionskogeplade, er den lange levetid, som den er blevet testet til at have. Denne model fra Miele er garanteret til at kunne hjælpe dig med at lave mad i op til 20 år.

80
Electrolux HOI630MF
5

Electrolux HOI630MF Anmeldelse

Specifikationer
 • Indbyggede kogeplader: Induktionsplade
 • Bordkogeplader:
 • Antal kogezoner: 4

Flere Specifikationer: Touchbetjening - Touch; Kontrolpanel - Front; Farve - Sort; Integreret emhætte - Nej; Timer - Ja; Automatisk styring af emhætte - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Electrolux HOI630MF

Det er muligt, at den sidste af de udvalgte induktionskogeplader er fra Electrolux, men den kunne sagtens have stået øverst på listen. Denne klassiske model er ganske nem at betjene, præcis som alle andre induktionskogeplader er det, og den er designet til at være funktionel til mindste detalje. Uden en eneste knap eller andre fremtrædende detaljer er denne model også let at rengøre. Kogepladen holdes pænest ved at rengøre den, efter hver gang den har været i brug, men det er heller ikke noget problem at tørre den elegante overflade over med en våd klud.

De mange tekniske funktioner

De fire kogefelter kan alle let betjenes med den klassiske touch-betjening, og det samme gælder PowerBoost-funktionen. Som alle andre induktionskogeplader er det muligt at aktivere PowerBoost-funktionen til de gange, hvor der skal ekstra meget fart på madlavningen, og familien er sulten. Men madlavningen kan også sættes på pause midt i det hele og stadig holde maden varm uden at brænde den på. Det er med den smarte pausefunktion, som også er nem at aktivere med touch-betjening. Du kan altså både spare og udnytte tid i din madlavning med denne model fra Electrolux. Samtidig kan du benytte dig af børnesikringen for at ??låse?? for kogepladen, når den ikke skal benyttes af store eller små fingre.

Den nye vinderfunktion

Denne model fra Electrolux har også den meget eftertragtede og nye funktion, Hob2Hood. Det kræver blot den rette emhætte i samarbejde med denne induktionskogeplade fra Electrolux, og så bliver din madlavning meget nemmere. Hob2Hood-funktionen sikrer nemlig samspillet mellem kogeplade og emhætte, således at sugestyrken er selvjusterende i samspil med kogepladens varmestyrke. Det tager noget af stressen af din madlavning, når du ikke behøver at bekymre dig om røg eller os i køkkenet. På den måde kan du bedre koncentrere dig om, hvor meget eller hvor lidt salt der skal i din mad.

Denne model af induktionskogeplade fra Electrolux er elegant i sit udseende, og den har alle de funktioner, som enhver ønskværdig induktionskogeplade bør have. Med de mange nye funktioner indbygget deri er det ikke overraskende, hvorfor den er at foretrække hos mange danskere.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Induktionskogeplade

En flexzone er det, det kaldes, når flere kogefelter kan bruges på samme tid. Dette kogefelt kan bruges som et samlet felt, hvor der er mulighed for at anvende en stor gryde eller bradepande, der skal holdes lun. Eller den kan opdeles i to mindre kogefelter til hver sin mindre gryde. Det er fleksibiliteten i disse kogefelter, som giver den sit navn.

Hvis du kan høre en svag kliklyd, når du vil lave mad med din gamle gryder og pander på din nye induktionskogeplade, er det højst sandsynligt, fordi at gryderne og panderne ikke er kompatible med induktionskogepladen. En induktionskogeplade producerer varme ved hjælp af magnetiske teknologier, og derfor skal dine gryder og pander også have en tyk og magnetisk bund for at være anvendelige.

Hvis du gerne vil lave mad hurtigt, skal du vælge en induktionskogeplade. Den glaskeramiske kogeplade skal stadig bruge tid på at blive varm, hvorimod induktionskogepladen varmes op næsten med det samme. Det er også nemmere at temperaturregulere på en induktionskogeplade.

En induktionskogeplade er lige præcis som andre kogeplader, den er bare hurtigere og mere effektiv til din madlavning. Hvis du tidligere har haft et komfur eller en kogeplade med fire kogefelter, og det er det, du er vant til, så kan du også vælge en induktionskogeplade med fire kogefelter. Langt de fleste vil vælge nummeret større, som har fem kogefelter, fordi det giver en bedre fleksibilitet i deres madlavning, hvorfor det også er vores anbefaling.

Kilder

Hvis du aldrig før har haft eller prøvet at lave made på en induktionskogeplade, vil du måske gerne have lidt flere råd med på vejen. Der bliver jævnligt lavet pålidelige tests og skrevet personlige anmeldelser af mange forskellige modeller af induktionskogeplader. Denne artikel har taget sit udgangspunkt i de mange tests, som blandt andet er blevet udført af Forbrugerrådet Tænk.

Forbrugerrådet Tænk ????

Forbrugerrådet Tænk er danskernes sikre valg, når de vil have godkendte tests af en lang række produkter, som sælges på det danske marked. Det gælder selvfølgelig også induktionskogeplader, hvor de har testet mærker lige fra Siemens, AEG til Electrolux og en lang række andre mærker, som også laver induktionskogeplader. Det er vigtigt at huske, at tests sagtens kan blive forældet i takt med de mange teknologiske udviklinger inden for induktionskogeplader. Langt de fleste tests har en datomærkning på sig, så du altid kan se, hvor gældende de stadig er, og om du vil forholde dig til dem.

Du finder testene fra 2020 lige her: https://taenk.dk/test/induktionskogeplader?gclid=Cj0KCQjww4OMBhCUARIsAILndv5wgbA05h8ZheezAEhqpFDY4NerkKxO7wdzGTb770HCkMKZZtQFOpQaAoxzEALw_wcB

Expert Reviews ????

Expert Reviews er en engelsk side, som samler resultaterne fra en lang række tests blandt eksperter inden for hvert deres felt. De samles til en liste og en række af anbefalinger af de bedste produkter, og hvorfor eller hvorfor ikke du bør købe dem. Testene er udført med høje forventninger, mens tilbagemeldinger er skrevet uden for mange tekniske termer, hvorfor det er nemt for alle at forstå. De har mere end 30 års erfaring med at finde de bedste produkter til englænderne, og de tester en lang række brands inden for hvert produkt.

Du finder deres test over induktionskogeplader for 2021 lige her: https://www.expertreviews.co.uk/home-appliances/1406135/best-induction-hobs-speed-up-your-cooking

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. AEG IKB64301FB
96
AEG IKB64301FB
3290 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.