TEST: De Bedste Indbygningsovne i test 2022

I denne artikel har vi samlet 76 af de bedste Indbygningsovne, du kan finde på markedet lige nu. Indbygningsovne her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 4662 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Indbygningsovn. Så er du på udkig efter den helt rigtige Indbygningsovn til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Indbygningsovne her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
4662 Anmeldelser
Godkendt af: Julie Maria Hansen
76 Produkter
Sidst opdateret: maj 25, 2022
104 timer Tid brugt
Lisbeth Kjærgaard

Selvom ungerne efterhånden er fløjet fra reden, har Lisbeth helt styr på husholdningen, og derfor er hun lidt af en ekspert i hvidevarer. Der er nærmest ikke det, Lisbeth ikke ved om opvaskemaskiner og køleskabe.

Julie Maria Hansen

Julie er vores forbrugerekspert, hun er altid på forkant med de forskellige forbruger trends. Oven i det ved hun en hel masse om skønhed og møbler, så hun har helt styr på hvad der trender i mange brancher.

TEST: De Bedste Indbygningsovne i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

BEDST TIL PRISEN
TriStar OV-3615 Sort
TriStar OV-3615 Sort Læs mere om produktet
 • Elektrisk
 • Funktionel
 • Grillfunktion
86
341.60 kr 315 kr

Bedste pris hos:

Proshop.dk
PREMIUM VALG
Siemens HB674GIS0S Rustfrit stål
Siemens HB674GIS0S Rustfrit stål Læs mere om produktet
 • Premium valg
94
13299.00 kr 13099 kr

Bedste pris hos:

Skousen

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
TriStar OV-3625 Sort, Sølv 98
PREMIUM VALG
Siemens HB674GIS0S Rustfrit stål 94
BEDST TIL PRISEN
TriStar OV-3615 Sort 86
Tilføj Produkt
Pris639 kr13099 kr315 kr
Typ Mini Ovens Built in Ovens Mini Ovens
Energikilde Elektrisk Elektrisk Elektrisk
Antal af ovne Standard (1) Standard (1) Standard (1)
Farve Sort, Sølv Rustfrit stål Sort
Ovnrum 28.0 L 71.0 L 10.0 L
Egenskaber Grillfunktion, Timer Børnesikring, Dampfunktion, Digitalt display, Grillfunktion, Selvrens, Timer, Udtræksskinner Grillfunktion, Timer
Selvrensningsprogram- ActiveClean, Pyrolyse-
Lugeåbning- Nedad-
Smarta funktioner---
Energiklasse- A-
Effekt 1500 W- 800 W
Spænding (strøm)- 220V, 230V, 240V-
Standard bredde 40 cm 60 cm35 cm
Højde 25.7 cm 59.5 cm 16.5 cm
Dybde 30.2 cm 54.8 cm 22.0 cm
Bredde 36.2 cm 59.4 cm 25.0 cm
Nichehøjde- 58.5 cm-
Nichedybde- 55.0 cm-
Nichebredde- 56.0 cm-
Control Type---

Bedste Indbygningsovn under 6000 kr. Top 3

TriStar OV-3625 Sort, Sølv TriStar OV-3625 Sort, Sølv639 kr
98
Bedste pris hos: Capida.dk
SIEMENS HB278G5R2S IQ500 iQ500 SIEMENS HB278G5R2S IQ500 iQ5004799 kr
94
Bedste pris hos: whiteaway

Hvilket Indbygningsovne mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Indbygningsovne.

#1
Ninja
92
#2
Tristar
92
#3
Coop
88
#4
SEVERIN
80
#5
Electrolux
78

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find den bedste indbygningsovn

Overvejer du at opgradere dit køkken med en indbygningsovn, eller er du i gang med at montere et nyt køkken fra bunden? Indbygningsovnene er blevet meget populære, og passer da også smukt ind i den moderne og enkle indretning. De nyeste indbygningsovne er fyldt med en række smarte funktioner, som vil gøre madlavningen både let og hurtig, men hvilke funktioner skal du prioritere?

Der findes mange forskellige indbygningsovne på markedet, og selvom deres primære funktion er den samme, tilbyder de alligevel en række unikke funktioner. Det kan derfor være svært at vælge den bedste model, for hvilke funktioner ender du reelt med at bruge, og hvilke funktioner er overflødige? Lad os hjælpe dig med at finde din næste indbygningsovn. I denne guide kan du få svar på alle de spørgsmål, du måtte have i forbindelse med købet af en indbygningsovn, ligesom du kan læse anmeldelser af nogle af markedets bedste produkter.

Hvad er en indbygningsovn?

En indbygningsovn er ganske enkelt en ovn, som bygges ind i et af køkkenets skabselementer eller i selve væggen. Indbygningsovnene er blevet meget populære, og kan bl.a. integreres i en praktisk og dekorativ skabsvæg. Modetendenserne ændrer sig konstant, og sådan forholder det sig også, når man ser på køkkenindretning. I dag er åbne køkkener populære, overskabe er yt, dybe skuffer en nødvendighed og store skabsvægge et hit. Her passer en indbygningsovn naturligvis perfekt ind.

Indbygningsovnen kan placeres på forskellige niveauer i et skab, der strækker sig fra gulv til loft. Uanset om du har et enkelt højt skab eller en hel skabsvæg i køkkenet, kan indbygningsovnen være et flot og praktisk valg. Indbygningsovnen kan også tænkes ind i en indretning, hvor den monteres i selve væggen.

Uanset hvor du vælger at placere din indbygningsovn, er det naturligvis vigtigt, at du har styr på tilslutningsmulighederne bag ovnen. Udover udtag til el, skal du orientere dig om mulighed for udluftning. Mange indbygningsovne har udluftning i fronten, men tjek installationsvejledningen grundigt, inden du kaster dig over projektet med at montere din nye indbygningsovn. Her skal du naturligvis også være opmærksom på, om du har elementer i nærheden af ovnen, som risikerer at blive udsat for uhensigtsmæssig varme.

Fordele ved en indbygningsovn

Der kan være flere fordele ved at vælge en indbygningsovn frem for et traditionelt komfur med ovn. Fordelene kan deles op i praktiske og æstetiske, og det er naturligvis op til dig selv at vægte disse parametre overfor hinanden.

Ser man på de praktiske fordele, er det naturligvis den forbedrede arbejdshøjde, der bør fremhæves. Ovnfaste fade og fyldte bageplader kan være tunge at flytte rundt på, og med en traditionel ovn skal kroppen ofte ud i en unaturlig position, for at sætte mad i ovnen – og tage maden ud igen. Denne arbejdsstilling kan være hård for kroppen – specielt hvis den gentages på daglig basis.

En indbygningsovn kan altså være en fordel for din ryg, men arbejdshøjden giver dig også bedre mulighed for at holde øje med, hvad der sker bag ovnens glaslåge. Ligeledes er det lettere at bruge ovnens forskellige funktioner, når du kan stå lige ud for den.

En anden praktisk fordel, som samtidig gavner æstetikken, er selvfølgelig friheden til at placere dine elementer, som du vil. Når komfur og ovn ikke nødvendigvis skal hænge sammen, giver det mange flere muligheder for at udnytte pladsen i køkkenet, og samtidig finde en indretning, som du synes om. Mange mennesker foretrækker en kogeø i køkkenet, og her slipper du altså for også at skulle finde plads til ovnen.

De øvrige æstetiske fordele ved at vælge en indbygningsovn frem for en traditionel ovn kommer selvfølgelig an på personlige præferencer. Synes du f.eks. at det er pænt med en ensartet skabsvæg hvori der er placeret en ovn? Det er der i hvert fald mange, der gør, og salget af indbygningsovne stiger konstant.

Overvejelser inden du køber en indbygningsovn

Hvad skal du overveje, inden du beslutter dig for at købe en indbygningsovn? Hvad vil du gerne bruge din indbygningsovn til? Hvilke funktioner har du så brug for, og hvordan ser det ud med energimærkningen? Hvor mange penge skal du bruge på en ovn, og hvordan skal ovnen overhovedet tilsluttes? Der er mange spørgsmål der melder sig i forbindelse med køb af ny elektronik. Inden du lægger dig fast på en specifik model, kan du med fordel overveje følgende:

 • Energimærkning: Hvilken energiklasse skal jeg vælge?
 • Hvilken størrelse ovn skal jeg vælge?
 • Hvilke smarte funktioner har du brug for?
 • Skal jeg vælge dampfunktion til min indbygningsovn?
 • Skal jeg vælge sidehængt eller bundhængt ovnlåge?
 • Hvordan skal min indbygningsovn rengøres?
 • Hvilken producent skal jeg vælge?
 • Hvordan tilslutter man en indbygningsovn?
 • Hvad koster en indbygningsovn?
Spacious luxury well designed modern grey, beige and white kitchen with marble tiles floor. Door of electric oven ais open

Energimærkning: Hvilken energiklasse skal du vælge?

Når du skal købe et nyt elektronikprodukt – f.eks. en indbygningsovn – er det relevant at tage et kig på produktets energimærkning. Energimærkningen afslører hvor stor miljøbelastning der er forbundet med at bruge det konkrete produkt, og indikerer samtidig hvilke produkter der er billigst i strøm.

Det er oplagt at gå efter den mest energieffektive ovn, når du vil opgradere dit køkken. Ovne og andre elektroniske apparater og hårde hvidevarer er forsynet med Energimærket – en ordning som har til formål at vise, hvor meget energi et produkt bruger sammenlignet med andre produkter af samme type. De produkter, som bruger mindst energi, er både bedre for miljøet og for din pengepung.

Energimærkningen er det samme i alle EU-lande, og forpligter producenterne til at vise hvor energieffektivt deres produkt er. Produkterne som ifølge lovgivningen skal være Energimærket tæller bl.a.:

 • Ovne
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere

Du kan få mere at vide om Energimærket hos Energistyrelsen her.

Energimærket vurderes på en skala med bogstaver, hvor A er det højeste og dermed bedste. Nogle produkttyper har dog fået tilføjet indtil flere plusser til A’et, hvilket har bragt skalaen helt op til A+++ for bl.a. vaskemaskiner. For at rette op på disse uigennemskuelige tiltag, har EU introduceret en ny energimærkning, som lanceres fra 2021.

I den nye energimærkning går skalaen fra A til G, hvor A fortsat er det bedste. Denne skala er samtidig ens for alle produkter, så den bliver lettere for forbrugerne at forholde sig til. Udover et bogstav er det nye energimærke forsynet med en QR-kode som kan give ekstra information om produktet.

I en længere tid vil de to energimærkninger komme til at eksistere sideløbende, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, om et produkt er energimærket efter den nye eller den gamle skala, da der er stor forskel på et A på den gamle skala (som gik op til A+++) og et A på den nye skala.

På den gamle skala havde de fleste nye ovne energimærke A, men du kan også finde ovne med både A+ eller A++. En 65-liters ovn i energiklasse A på den gamle skala har et forbrug på 0,88 kWh/annum (antallet kilowatt-timer produktet bruger på et år) mens en tilsvarende ovn i A++ har et forbrug på 0,51 kWh. Der er således en hel del penge at spare ved at vælge en energirigtig ovn.

Det er dog ikke kun energimærket i sig selv, der er værd at tage med i overvejelserne, når du skal købe en ny ovn. Størrelsen på ovnen har nemlig også betydning for produktets energiforbrug. Indenfor samme energiklasse bruger en lille ovn mindre energi end en stor ovn.

Hvilken størrelse ovn skal jeg vælge?

Når det drejer sig om størrelsen på din indbygningsovn, er der to tal, som du skal være opmærksom på – nemlig ovnens ydre dimensioner og ovnrummets volumen. Førstnævnte skal naturligvis passe sammen med dine køkkenelementer, og det er derfor vigtigt, at du har foretaget en grundig opmåling, inden du vælger din næste ovn – jo mindre du har en specifik ovn i tankerne, og herefter tilpasser dine køkkenelementer til netop denne model.

Vær også opmærksom på ovnens volumen. Volumen måles i liter, og indbygningsovne findes i mange forskellige volumener. Standardstørrelserne er mellem 55 liter og 100 liter, men du kan få indbygningsovne på helt op til 115 liter. En stor ovn er selvsagt dyrere at anvende, så du bør derfor overveje hvor stor en ovn, du reelt har brug for.

Det er også blevet populært at montere to mindre indbygningsovne i køkkenet. På denne måde bruger du mindre energi, de gange du kun har brug for den ene, og du har desuden mulighed for at tilberede forskellige ting på samme tid – også retter som skal tilberedes ved vidt forskellige temperaturer.

Hvilke smarte funktioner har jeg brug for?

De moderne indbygningsovne byder på en lang række smarte funktioner – både de klassiske som timer, softclose og børnesikring, og de mere eksklusive som f.eks. stegetermometer og wi-fi-opkobling. Men hvilke af disse smarte funktioner har du egentlig brug for?

Børnesikring findes altid på både nye og ældre modeller, men SoftClose-funktionen er også ved at blive meget udbredt. SoftClose sørger for at ovnlågen ikke smækker i, men lukkes stille og roligt. Det er en smart funktion, som du også kender fra dine (nyere) køkkenskabe, og det er ikke en funktion, som er en stor udgift.

De fleste nye indbygningsovne er forsynet med et oplyst display på ovnens front, hvor du kan vælge forskellige indstillinger, tjekke temperaturen og indstille en timer. Et display / LED-skræm er en meget brugervenlig funktion, som gør det lettere at anvende ovnen.

Et indbygget stegetermometer er en yderst anvendelig funktion, hvis du godt kan lide at tilberede hele stykker kød i ovnen. Det kræver ganske vist ikke det store at sætte et traditionelt stegetermometer i stegen, men det er naturligvis lettere at lade ovnen klare det selv. Med det indbyggede stegetermometer kan du indstille den temperatur, du ønsker at stegen skal have, når den er færdig, hvorefter ovnen giver dig signal, når den ønskede temperatur er nået. Her kan ovnen også slukke automatisk.

Stort set alt hvad der foregår på ovnens LED-display kan også sendes videre til din smartphone eller tablet via wi-fi. At husholdningsmaskiner kan kobles på wi-fi, er allerede en gammel nyhed, men ikke desto mindre en smart funktion. Kan du leve uden denne funktion? Ja, temmelig sikkert, men når du først har oplevet at have den lige ved hånden, skal du nok komme til at få gavn af den.

Skal jeg vælge dampfunktion til min indbygningsovn?

En dampovn er en ovn, hvor retter og brød tilberedes ved damp frem for ved traditionel varme. Dampovne har tidligere udelukkende været benyttet i det professionelle køkken, men er efterhånden begyndt at gøre deres indtog i hjemmene.

Når du damper madvarerne, bevarer du mere smag og flere næringsstoffer, end hvis madvarerne koges, og når det gælder brød, kan du opnå en bedre overflade på brødet. Dampovnen er forsynet med en lille tank, som skal fyldes op med vand, for at dampfunktionen kan fungere.

Er du interesseret i en dampovn? Der findes i udgangspunktet tre forskellige slags dampovne: Den første type er en traditionel ovn, som lader dig benytte dampfunktion som supplement til den traditionelle opvarmning / varmluft. Her kan du altså ikke udelukkende tilberede mad ved damp, men supplere med dampfunktionen.

Den anden type dampovn har både en dedikeret dampfunktion og den traditionelle funktion. Her kan du altså vælge at tilberede mad udelukkende ved brug af damp, men du kan også vælge at benytte ovnens almindelige funktioner med varmluft eller traditionel opvarmning.

Den tredje type er en regulær dampovn, som udelukkende benytter damp. Her kan du altså ikke benytte varmluft eller konventionel opvarmning, og denne type er derfor udelukkende for de mest dedikerede kokke.

Indbygningsovne med dampfunktion koster mere end de almindelige indbygningsovne, og du bør derfor kun vælge en ovn med dampfunktion, hvis du forventer at bruge denne funktion. Det er naturligvis lækkert at kunne dampe fisk og grøntsager, men det er bestemt også en funktion, som langt de fleste sagtens kan undvære. Selv hvis du bager meget, kan du få nogenlunde samme effekt ved at sætte en skål med vand ind i ovnen, mens du bager dit brød.

Skal jeg vælge sidehængt eller bundhængt ovnlåge?

Når du siger farvel til det traditionelle komfur, og i stedet investerer i en indbygningsovn, får du samtidig mulighed for at vælge hvordan du vil åbne for din ovn. Indbygningsovne findes nemlig både med sidehængte og bundhængte låger.

En bundhængt låge er monteret i bunden af ovnen, og sørger for at ovnlågen åbner nedad fuldstændig som du kender det fra din gamle ovn. Den store ændring er, at du også har mulighed for at vælge en indbygningsovn med sidehængt låge. Her er lågen monteret i en af ovnens sider, og åbnes derfor til siden på samme måde som du åbner et almindeligt køkkenskab.

Fordelen ved at anskaffe en ovn med sidehængt ovnlåge er, at du kan komme tættere på ovnen, når du skal anvende den. Det gælder både når du skal tilberede mad i ovnen, og når du skal rengøre den. Med en bundhængt ovnlåge vil lågen stikke ud foran dig i rummet, og således gøre det svære at komme tæt på ovnen.

Skal du vælge indbygningsovn med sidehængt eller bundhængt ovnlåge? Det kommer naturligvis an på indretningen i dit køkken. Er ovnen placeret højt over gulvet, kan det være praktisk med den sidehængte låge. Den sidehængte ovnlåge kræver dog også mere plads omkring sig. Det er nemlig vigtigt, at ovnlågen kan åbnes helt op til siden, så den ikke er i vejen, når du f.eks. skal sætte bageplader i ovnen.

Hvordan skal min indbygningsovn rengøres?

De moderne indbygningsovne kan være forsynet med et rengøringsprogram i form af pyrolyse. Pyrolyse er en metode, hvor ovnen renser sig selv – enkelt og smart. Ved pyrolyse varmes ovnen op til en meget høj temperatur – gerne 400 til 500 grader – og sørger derfor for at snavset i ovnen brændes af og ender som aske, der nemt at tørres op.

Sådan bruger du pyrolyse i din ovn: Start med at fjerne bageplader og hyldestøtter fra ovnen. Bagepladerne er naturligvis lette at fjerne, men hyldestøtterne kræver nogle gange en særlig teknik. Fjern også så meget snavs, som du kan komme til.

Vælg herefter pyrolysefunktionen på din ovn – tjek eventuelt manualen så du er sikker på at vælge den korrekte indstilling. Ovnen kan sagtens være forsynet med flere forskellige pyrolyse-niveauer, som du kan vælge alt efter hvor beskidt ovnen er.

Da der findes forskellige pyrolyse-niveauer, varierer programmerne også i tid. De kan således vare mellem 1 til 4 timer. I al den tid er ovnlågen låst, og låses først op igen, når ovnen er afkølet tilstrækkeligt. Det er vigtigt at du sørger for god udluftning mens du benytter pyrolyse-programmet, da dampene kan være usunde. Luk vinduerne op og tænd for emhætten. Undgå også at opholde dig i rummet, mens pyrolysen foregår.

Når pyrolysen er overstået, kan du nemt fjerne asken fra bunden af ovnen med en fugtig klud, og du har nu en ren og indbydende ovn.

Den selvrensende ovn kan være meget praktisk, men ovne med pyrolyse-funktion er også dyrere end andre ovne. Du kan derfor overveje, om du vil benytte funktionen, inden du investerer i en ovn med pyrolyse. Da indbygningsovne oftest er placeret i en god arbejdshøjde, er processen med at rengøre ovnen på gammeldags facon heller ikke helt så anstrengende, som hvis du skulle ned på knæene for at rengøre den.

Foretrækker du at rengøre din indbygningsovn uden pyrolyse, kan du med fordel anvende fedtfjernende rengøringsmiddel, rengøringssvamp og ståluld. Det kan være en fordel at rengøre ovnen jævnligt – venter du for længe, vil mere af snavset nå at brænde ubehjælpsomt fast.

Da indbygningsovnen oftest er placeret i øjenhøjde, stiller det også større krav til din rengøring, for alle dine gæster kan naturligvis også kigge ind i (den beskidte) ovn.

Woman cleaning a modern stainless steel appliances with rag of a minimalist kitchen

Hvilken producent skal jeg vælge?

Der findes en lang række forskellige fabrikanter, som fremstiller indbygningsovne af høj kvalitet. Hvilken producent, du skal vælge, kommer både an på personlige præferencer, økonomi og ønsker til design. Lagt de fleste producenter fremstiller indbygningsovne i flere forskellige farver. Hvid, sort og stål er tidens mest klassiske valg, og det er selvfølgelig oplagt at vælge en indbygningsovn som passer ind i køkkenets generelle design.

Design må gerne passe sammen, og det er derfor oplagt at vælge alle dine elektronik- og hvidevarer fra samme producent, så de passer sammen. Denne fremgangsmåde fungerer naturligvis bedst, hvis du er i færd med at bygge nyt køkken eller udskifte alle dine eksisterende hvidevarer.

Blandt de mest populære producenter på markedet for indbygningsovne finder man bl.a. svenske Electrolux, amerikanske Whirlpool, tyske AEG, Bosch, Miele og Siemens, danske GRAM, koreanske Samsung og slovenske Gorenje.

Miele er kendt for sit slogan ’immer besser’ (altid bedre), og Miele er da også blandt de mest eksklusive mærker indenfor husholdningsartikler, elektronik og hvidevarer. Både Electrolux og Whirlpool fremstiller produkter i flere forskellige prisklasser, og har således både budget- og topmodeller i sortimenterne.

Hvordan tilslutter man en indbygningsovn?

Er din nye indbygningsovn forsynet med en stikprop – altså et stik, som du kan sætte direkte i stikkontakten – så må du gerne selv tilslutte den. Her behøver du ikke værktøjer til den elektriske tilslutning, og tilslutningen kræver derfor ikke en autoriseret elektriker. Det gør den til gengæld, hvis ovnen leveres uden stikprop.

Mange ovne (samt komfurer, kogeplader og emhætter) kommer uden stikprop, og er i stedet tilsluttet i en fast installation (f.eks. en dåse). I disse tilfælde må du ikke selv tilslutte dine elektriske produkter, mens skal tilkalde en autoriseret elektriker.

Må du gerne selv tilslutte din nye indbygningsovn, så bør du naturligvis orientere dig i den medfølgende manual, inden du går i gang. Her finder du en udførlig fremgangsmåde, ligesom du kan se de krav, der er forbundet til installationen.

Er der jordforbindelse (trebenet stik) i din stikkontakt, så bør du i udgangspunktet overføre jordforbindelsen til din hvidevare. Ved at føre jordforbindelsen igennem til din indbygningsovn, kan du undgå at få livsfarligt stød. Det er ikke ulovligt at bruge et tobenet stik, men du er ikke sikret på samme måde, som hvis du har jordforbindelse.

Inden du går i gang med monteringen, skal du naturligvis sikre dig, er der er tilstrækkelig plads i skabet, hvor ovnen skal stå. Mange køkkenelementer kan indstilles frit i højden, så her skal du blot være opmærksom på at vælge fronter, der passer i de rum, som ikke optages af ovnen. Det kan være en fordel at vente med at montere øvrige elementer, til du har fået tilsluttet ovnen, så du har bedst mulig arbejdsplads.

Hvad koster en indbygningsovn?

Der er stor forskel på priserne når det gælder indbygningsovne. Efterhånden som de bedste indbygningsovne er blevet en slags computere med automatiserede funktioner og forbindelse til wi-fi, har priserne også gennemgået en voldsom udvikling. Ønsker du en helt klassisk indbygningsovn, uden alle de smarte funktioner, så kan du ofte finde en model til ca. 3.500-4.000 kr.

Er du derimod interesseret i de mest populære modeller, som byder på forskellige programmer, stegetermometer og lignende, så ligger prisen gerne på mellem 4.000 og 7.000 kr.

Markedets bedste modeller, som bl.a. byder på wi-fi-forbindelse og muligheden for at anvende dampfunktion, kan koste over 20.000 kr. Det er derfor vigtigt, at du overvejer hvorvidt du har brug for de forskellige ekstrafunktioner, inden du køber din nye ovn.

Prisen på din kommende ovn hænger også sammen med størrelsen på ovnen. Indbygningsovne findes som bekendt i flere forskellige størrelser – nogle endda med to separate ovnrum – og prisen kan variere en del alt efter hvor stor ovn, du ønsker. Mindre ovne kan også være dyre, hvis deres mål ligger udenfor de mest populære standardmål.

Har du lyst til at læse nogle af vores øvrige test-artikler?

Hvilken indbygningsovn skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige indbygningsovne på markedet, og det kan derfor være svært at beslutte, hvilken model, du skal vælge. Din nye indbygningsovn skal naturligvis passe til indretningen i køkkenet, men ovnens egenskaber skal ligeledes matche med dine ønsker og behov.

Der kommer hele tiden nye og forbedrede modeller på markedet, men det er ikke sikkert, at du har brug for alle de nye og smarte detaljer. Du kan med fordel overveje hvilke funktioner, der er vigtige for dig, hvilke funktioner, du potentielt vil komme til at benytte, og hvilke funktioner du vurderer, at du aldrig vil anvende. Dette kan gøre udvælgelsesprocessen lettere.

Når det gælder ovnens udseende, skal du selvfølgelig vælge den ovn, som passer bedst ind i hjemmets indretning. Indbygningsovne fås i flere forskellige farver – bl.a. de klassiske i stål, sort eller hvid. Valget af farve er en smagssag, og nogle af de mest populære modeller kan købes i flere forskellige farver, så de passer til dine køkkenfronter.

Et parameter, du altid bør være opmærksom på, når du vælger indbygningsovn, er ovnens energiklasse. Der kan være mange penge at spare, ved at vælge en energirigtig ovn, ligesom du kan spare på miljøbelastningen, når du vælger en effektiv ovn.

Du kan få inspiration til at vælge din kommende ovn ved at læse anmeldelserne af de bedste indbygningsovne i teste nedenfor.

1

Bosch HBG672BS1 Rustfrit stål Anmeldelse

Bosch HBG672BS1 Rustfrit stål
86
Specifikationer
 • Typ: Built in Ovens
 • Energikilde: Elektrisk
 • Antal af ovne: Standard (1)

Flere Specifikationer: Farve - Rustfrit stål; Ovnrum - 71.0 L; Egenskaber - Børnesikring, Digitalt display, Grillfunktion, Selvrens, Varmluftsovn; Selvrensningsprogram - Pyrolyse; Lugeåbning - Nedad; Energiklasse - A+; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Bosch HBG672BS1 Rustfrit stål

Det kan godt være, at Bosch HBG672BS1 efterhånden har nogle år på bagen, men modellen er ikke sådan lige at slå at pinden, når det gælder en god indbygningsovn til en overkommelig pris. Faktisk er modellen en af markedets bedste indbygningsovne i sin priskategori, og blev bl.a. testvinder hos Tænk i 2017, ligesom ovnen vandt prisen som ovnen med den bedste pyrolyse-rengøring i testen fra svenske Råd & Rön i oktober 2017.

Noget af det første man lægger mærke til ved Bosch HBG672B1, er det store ovnrum på hele 71 liter. Der er således god plads til at lave mad til hele familien. Det er også værd at kigge på energimærkningen. Indbygningsovnen fra tyske Borch er nemlig i energiklasse A+, og er således oplagt for familien der gerne vil spare på energiforbruget.

Rustfrit stål og praktisk pizzafunktion

Som mange øvrige modeller har Bosch HBG672BS1 et pyrolyse-program, der sørger for nem og effektiv rengøring. Start blot programmet og lad ovnen brænde alle former for madrester og fedt af. Efterfølgende kan du blot tørre over med en fugtig klud, og ovnen vil se ud som ny.

Modellen er fremstillet i rustfrit stål, og passer dermed smukt ind i den moderne køkkenindretning. Bag det smukke ydre gemmer sig hele 8 forskellige funktioner, som kan hjælpe med hverdagens madlavning. Du får bl.a. glæden af den særlige 4D-varmluft, en pizzafunktion som sikrer ekstra sprøde pizzaer, optøning samt over- og undervarme.

Mad på flere niveauer

4D-varmluft-funktionen er en innovativ teknologi hvor ovnens ventilatorer fordeler varmen jævnt i hele ovnrummet. Dermed har du mulighed for at lave mad på flere niveauer samtidig uden at det går ud over kvalitet og resultat. Den smarte AutoPilot-funktion er også værd at lægge mærke til. Her sætter du blot maden i ovnen, indtaster vægten og vælger hvordan du vil have din ret tilberedt. Lettere bliver det ikke.

Vurdering:

Bosch HBG672BS1 er en rigtig god indbygningsovn til prisen, og med mange praktiske funktioner, skal du nok få glæde af ovnen mange år ud i fremtiden. Bosch er kendt for at producere kvalitetsprodukter, og her får du ligeledes et kvalitetsprodukt som både vinder på design og funktionalitet samt på en god energimærkning. Ovnen har ikke indbygget stegetermometer og wifi som de nyeste og dyreste modeller kan prale af, men mindre kan også gøre det. Til gengæld kan du slippe nemt om ved rengøringen med pyrolyse-funktionen.

Specifikationer:

 • Mål: Højde: 59,5 cm, dybde: 54,8 cm, dredde: 59,5 cm
 • Ovnkapacitet: 71 liter
 • 8 forskellige ovnfunktioner
 • Rengøring gennem pyrolyse
 • Energimærket A+
 • AutoPilot-funktion
 • Softclose-funktion
2

Siemens HB674GBS1 Rustfrit stål Anmeldelse

Siemens HB674GBS1 Rustfrit stål
86
Specifikationer
 • Typ: Built in Ovens
 • Energikilde: Elektrisk
 • Antal af ovne: Standard (1)

Flere Specifikationer: Farve - Rustfrit stål; Ovnrum - 71.0 L; Egenskaber - Digitalt display, Grillfunktion, Selvrens, Varmluftsovn; Selvrensningsprogram - ActiveClean; Lugeåbning - Nedad; Energiklasse - A; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Siemens HB674GBS1 Rustfrit stål

Indbygningsovnen fra Siemens blev i 2019 testvinder hos tyske Testberichte.de i kategorien ’Bedste indbygningsovn’ hvor modellen blev fremhævet for sin evne til at holde den ønskede temperatur, for din gode gril-funktion samt for det effektive pyrolyse-program, der sikrer nem og simpel rengøring.

Siemens HB674GBS1 er en fremragende og alsidig indbygningsovn, som passer perfekt til den moderne børnefamilie. Med et ovnrum på hele 71 liter får du masser af plads til at tilberede hverdagsretterne, men du finder også nemt plads til en ekstra bageplade når der kommer gæster på besøg.

Lette løsninger til hverdagen

Skal det gå hurtigt i hverdagen? Varmluftscirkulationen 4D HotAir sørger for at fordele varmen jævnt i hele ovnrummet, mens accelerationseffekten fremskynder tilberedelsestiden. Herudover kommer du hurtigt i gang med madlavningen ved at vælge et af ovnens otte forudindstillede programmer.

Blandingen af sort og stål giver et flot og strømlinet design, og på LED-skærmen kan du nemt navigere i ovnens forskellige funktioner. Når du er færdig med madlavningen, kan ovnen rengøres med pyrolyse-programmet. Når du anvender pyrolyse-funktion, varmes ovnen op til en høj temperatur, som brænder fedt og snavs af. Herefter kan du nemt fjerne snavset med en klud.

Kvalitet og smarte detaljer

Tyske Simens er kendt for sine kvalitetsprodukter, og den flotte indbygningsovn rummer da også mange flotte og smarte detaljer. Læg f.eks. mærke til SoftMove-ovnlågen, der sørger for nem og behagelig adgang til ovnen mens børnesikringen bidrager til sikkerheden i køkkenet. CoolStart-funktion er også en funktion, som vil falde i god jord hos mange familier. Her kan du tage mad direkte fra fryseren og tø det op i ovnen.

Vurdering:

Siemens HB674GBS1 er en rigtig fin indbygningsovn, som har de mest efterspurgte funktioner. Du får et godt og holdbart produkt, som byder på en lang række smarte funktioner. Ovnen er yderst stabil og holder den ønskede temperatur, ligesom pyrolyse-funktionen gør rengøringen nem i en travl hverdag. Ovnen har hverken wifi-forbindelse eller indbygget stegetermometer, men det er også detaljer man nemt kan leve uden.

Specifikationer:

 • Mål: Højde: 60 cm, bredde: 59 cm, dybde: 55 cm
 • Ovnkapacitet: 71 liter
 • SoftClose-funktion
 • Pyrolyseprogram ActiveClean
 • Børnesikring
 • LED-skærm
 • Energimærke: A+
3

Bosch HSG856XC7 Black Sort Anmeldelse

Bosch HSG856XC7 Black Sort
86
Specifikationer
 • Typ: Built in Ovens
 • Energikilde: Elektrisk
 • Antal af ovne: Standard (1)

Flere Specifikationer: Farve - Sort; Ovnrum - 71.0 L; Egenskaber - Dampfunktion, Grillfunktion, Selvrens, Udtræksskinner, Wi-Fi; Selvrensningsprogram - EcoClean, SteamClean; Energiklasse - A+; Læs flere

Se priser

Uddybende anmeldelse af Bosch HSG856XC7 Black Sort

Er du på jagt efter en rigtig luksus-model, som er denne indbygningsovn fra Bosch det helt rigtige valg. Modellen HSG856XC7 har alt hvad du måtte ønske af smarte funktioner, et stilrent design samt en A+ energimærkning. Den absolutte topmodel indenfor indbygningsovne blev testvinder hos Forbrugermagasinet Tænk i september 2019 (og en andenplads i testen fra svenske Råd & Rön), og er fortsat en af de allerbedste modeller på markedet.

Bosch HSG856XC7 kan prale af en lang række unikke funktioner, som kan tage din madlavning til nye niveauer. Ovnen er forsynet med dampfunktion, som giver dig mulighed for at lave lækre dampede retter, super sprødt brød samt eksperimenter med tilberedningsformen sous vide. I ovnen findes en vandbeholder (1L), som du skal fylde op, hvis du vil benytte dampfunktionen.

12 forskellige ovnfunktioner

I alt har den fantastiske indbygningsovn fra tyske Bosch hele 12 forskellige ovnfunktioner, som bl.a. tæller 4D varmluft, stor og lille variogrill, pizzafunktion, over- / undervarme samt særlige programmer til langtidsstegning. Der findes også et særligt program for opvarmning af tallerkener, så du kan servere de lækreste retter på opvarmede tallerkener.

Med et volumen på 71 liter får du et stort ovnrum hvor der er god plads til madlavning, og med 4D varmluft er du sikker på, at varmen fordeles jævnt i hele rummet. Ovnen er desuden forsynet med teleskopskinner der gør det nemt at håndtere bageplader og riste.

Wifi og stegetermometer med tre målepunkter

Sensoren PerfectBake sørger for perfekt bageresultat mens PerfectRoast sørger for veltilberedt kød gennem stegetermometeret som har hele tre målepunkter. Alle funktionerne kan enten styres via ovnens interaktive skærm eller på din smartphone via wifi. Du behøver derfor ikke være hjemme for at sætte ovnen i gang, ligesom du kan holde øje med tilberedningen alle steder i hjemmet.

Det hele lyder måske en anelse energitungt, men Bosch HSG856XC7 har skam også styr på miljøet med et energimærke på A+. Når du er færdig med madlavningen, sørger køleblæseren for effektiv nedkøling mens ecoClean absorberer og nedbryder snavs, og gør rengøringen nemmere.

Vurdering:

Bosch HSG856XC7 er blandt markedets allerbedste modeller, og byder på en lang række spændende funktioner. Modellen er dog også i den absolut dyreste ende af skalaen, så du skal virkelig overveje om du nu også har brug for alle de unikke funktioner. Holder du af at tilbringe mange timer i køkkenet, kan damp-funktionen give spændende muligheder, men det er netop også denne funktion, der er med til at skrue prisen op. Herudover er indbygningsovnen fremstillet i de bedste, ligesom modellen er meget stabil og støjsvag.

Specifikationer:

 • Mål: Højde: 59 cm, bredde: 56 cm, dybde: 55 cm
 • Softclose
 • Rengøring gennem EcoClean (katalyse)
 • Dampfunktion
 • Ovnkapacitet: 71 liter
 • LED skærm
 • Wifi-forbindelse
 • Indbygget stegetermometer
 • Energiklasse: A+

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Indbygningsovn

Hvilken indbygningsovn er bedst?

Vi har samlet testresultaterne for markedets bedste indbygningsovne i 2021. Her kan du se testvindere i forskellige kategorier, så du kan vælge den bedste model for dig. Du kan læse mere i selve artiklen.

Hvordan testes indbygningsovne?

Indbygningsovnene er testet ud fra en lang række parametre. Her er bl.a. blevet se på hvor god ovnen er til at varme, tilberede og bage forskellige fødevarer, ligesom der også er blevet kigget på brugervenlighed, energiforbrug og sikkerhed. Da design er en smagssag, er ovnenes udseende ikke i fokus.

Hvad koster en indbygningsovn?

Indbygningsovne findes i mange forskellige prisklasser. De billigste ovne koster omkring 3.500 kr. mens de dyreste kan koste over 20.000. Prislejet afhænger bl.a. af modellens alder og dens funktioner.

Hvordan rengøres en indbygningsovn?

Nogle ovne er forsynet med et specielt program som sørger for at brænde fedt, madrester og snavs af ved en høj temperatur. Denne metode hedder pyrolyse. Ander ovne kan have særlige glatte og fedtafvisende overflader, hvor du nemt kan vaske siderne over med en klud. De ældste modeller kan alene rengøres med håndkraft. Her anbefales et specielt rensemiddel målrettet ovn.

Må man selv tilslutte en indbygningsovn?

Du må selv tilslutte din indbygningsovn hvis den er forsynet med en stikprop – et stik, som kan sættes direkte i stikkontakten. Er ovnen ikke forsynet med stikprop, skal du benytte en autoriseret elektriker, når ovnen skal tilsluttes. Mange ovne leveres uden stikprop, og kræver således en autoriseret elektriker, hvis ovnen skal installeres lovligt.

Kilder

Der kommer løbende nye indbygningsovne på markedet ligesom de nyeste produkter jævnligt anmeldes i aviser og magasiner. Som forbruger kan det være en udfordring at finde frem til det bedste produkt, men hos Toppricer har vi forsøgt at gøre udvælgelsen overskuelig og effektiv. Vi har samlet anmeldelser og testresultater fra forskellige hjemmesider, så du hurtigt kan danne dig et overblik over markedets bedste indbygningsovne.

Til denne artikel har vi gjort brug af de nyeste og mest troværdige kilder i forsøget på at klæde dig på til dit næste køb. Herunder får du en introduktion til de kilder, der ligger til grund for udvælgelsen:

Tænk (24. juni 2021) 🇩🇰

Forbrugerrådet Tænk har gennem en årrække testet de nyeste indbygningsovne på markedet, og det er efterhånden blevet til 50 unikke anmeldelser. Hvad der gør anmeldelserne fra Tænk til spændende læsning er de omfattende tests, som ovnene er blevet udsat for. Her er det bl.a. blevet kigget på evnen til ensartet tilberedning, hvor hurtigt ovnen når en ønsket temperatur (og holder den), samt brugervenlighed, energiforbrug og sikkerhed.

Når der skal gives karakter til de enkelte modeller, er det sket ud fra en udregning hvor forvarmning, præcision, temperaturstabilitet og madlavning udgør 50 procent af karakteren. Herudover fylder energiforbruget og brugervenligheden hver især 20 procent af karakteren mens støj og sikkerhed udgør 5 % hver.

Testberichte (1. august 2019) 🇩🇪

Den tyske testside Testberichte.de foretager hver eneste år en lang række tests af diverse forbrugsartikler, og supplerer disse tests med interessante anmeldelser og vurderinger. I alt ligger Testberichte.de inde med anmeldelser af mere end 500.000 produkter, baseret på både tests, brugeranmeldelser og teknisk data.

I testen af indbygningsovne blev funktionerne for 13 forskellige ovne taget i betragtning, og der blev bl.a. kigget på, hvor gode ovnene var til at holde den indstillede temperatur, hvor effektive deres rengøringsprogrammer fungerede. Blandt de testede ovne var Siemens HB674GBS1, der også blev kåret til testens vinder.

Råd & Rön (19. juni 2019) 🇸🇪

Svenske Råd & Rön har efterhånden udført en lang række forskellige tests af indbygningsovne. Der er både blevet kigget på hvilke indbygningsovne der overordnet set var bedst, mens der i andre tests er blevet fokuseret på specifikke aspekter ved ovnene – f.eks. hvilke ovne der var bedst til pyrolyse. Sidstnævnte blev bl.a. udført i 2017, hvor modellerne Bosch HBG672BS1 og Siemens HB672GBS1S vandt testen.

I testen blev hver enkelt ovn udsat for en række prøver. Der blev bl.a. grillet en hel kylling og bagt muffins. Herudover blev energiforbrug studeret, ligesom det blev undersøgt hvor lang tid det tog for ovnen nå henholdsvis 175 og 200 grader, hvor let ovnen generelt var at bruge og hvor stabil dens temperatur var. Vinderne af den store test blev Bosch HSG856XC6 og NEFF B47FS22H0.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
TriStar OV-3625 Sort, Sølv
98
TriStar OV-3625 Sort, Sølv
664.20 kr 639 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.