TEST: De Bedste Løvsuger i test 2024

Se alle Løvsugere i testen
55976 Anmeldelser
58 Produkter
124 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

91
Bosch ALB 18 Li Bosch ALB 18 Li Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
459 kr. 699.50 kr.
98
Gardena ErgoJet 3000 Gardena ErgoJet 3000 Læs mere om produktet
  • Bedst i test
  • Kraftig og effektiv
  • m. opsamlerpose
908 kr. 979.00 kr.
92
Stihl BG 86 C-E Stihl BG 86 C-E Læs mere om produktet
  • Premium valg
2599 kr. 2754.40 kr.

Bedste Løvsuger
under 1000 kr.

Top 3

Hvilket Løvsuger mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Løvsuger.

#1
Milwaukee
97
#2
Ego
95
#3
WORX
90
#4
Greenworks
86
#5
Gardena
84

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find den bedste løvsuger

Er du træt af et se på nedfaldne blade i din have? Med en løvsuger kan du hurtigt og effektivt komme de løse blade fra havens buske og træer til livs. Selvom bladene med tiden omdannes til muld, kan løvbunkerne hurtigt vokse sig store og uoverskuelige i haven – særligt hvis du har en bøgehæk eller har mange løvtræer i haven.

Nedfaldsblade ser ikke pænt ud i blomsterbedene, på græsplænen eller i indkørslen, ligesom store mængder blade kan kvæle plænens græsplanter. Derfor kan det være nødvendigt at fjerne bladene, men det kan være et hårde arbejde, hvis løvriven er dit eneste redskab. Gør det nemt for dig selv, og brug i stedet en løvsuger eller en løvblæser.

I denne guide kan du få svar på alle de spørgsmål, du måtte have i forbindelse med købet af en løvsuger, ligesom du kan læse anmeldelser af nogle af markedets bedste produkter. På denne måde bliver du klædt godt på til køb af løvsuger.

Hvad er en løvsuger?

En løvsuger er et haveredskab som hjælper dig med at suge nedfaldne blade op fra din græsplæne, dine blomsterbede, din terrasse eller din indkørsel. Løvsugeren minder grundlæggende om en kraftig støvsuger. Den er forsynet med et stort suge- /blæserør med mundstykke, som effektivt kan suge løv op i haven. En løvsuger har en opsamlingspose, som typisk har en kapacitet på 30-50 liter. Når opsamlingsposen er fyldt, kan den nemt tømmes på kompostbunken eller på genbrugspladsen.

Løvsugeren kan enten holdes direkte i hænderne eller bæres med en skulderrem eller rygsele. Hvordan du skal bære din løvsuger, kommer både an på størrelse og model. De største modeller bør monteres på ryggen for den optimale ergonomi.

De mest effektive løvsugere er desuden forsynet med en kværn, der sørger for at findele blade og plantedele. De bedste løvsugere kan findele bladene så meget, at de blot fylder en brøkdel af det oprindelige rumfang.

En løvsuger kan som regel også anvendes som en løvblæser. Løvblæseren fungerer som en omvendt støvsuger – i stedet for at suge løv op, er den beregnet til at blæse nedfaldne blade sammen i en bunke.

Med det retningsbestemte mundstykke er det nemt at blæse mange blade i samme retning. Når du har brugt løvblæseren til at samle bladene i bunker, kan du herefter samle dem op eller blæse dem direkte på komposten. En løvblæser kan også benyttes til at blæse sne af bilen eller høvlspåner af arbejdsbordet.

Fordele ved en løvsuger

Der kan være flere fordele ved at vælge en løvsuger til haven, da den kan spare dig for meget besvær. Har du mange nedfaldsblade i haven, er det oplagt at benytte en løvsuger som alternativ til den klassiske løvrive.

Du kan naturligvis opnå et rigtig flot resultat med en gammeldags løvrive, men riven kan også være hård for ryg og arme. Har du en lille have, eller ganske få løvfældende træer og buske, kan løvriven være tilstrækkeligt, men ellers bør du overveje at anskaffe en løvsuger eller løvblæser.

Når du bruger en klassisk løvrive, skal du både trække riven gennem bladene mange gange, og du skal bukke dig ned for at samle bladene op. Her er der risiko for at overbelaste kroppen, men bruger du i stedet en løvsuger, kan du sikre en mere ergonomisk stilling i forbindelse med opsamling af blade.

Kampen mod bladene

Nedfaldsblade kan være godt for haven, da de formulder og fungerer som gødning for græs, blomster og buske. Mængden af nedfaldsblade kan imidlertid blive så stor, at bladene ikke når at formulde inden foråret. Dermed får havens planter ringe vækstbetingelser. Har du mange nedfaldsblade i haven, kan det altså være nødvendigt at fjerne dem.

Der kan være flere grunde til at du har mange nedfaldsblade i haven. I Danmark er det populært med hække af bøg, og netop bøgehækken har stor betydning for mængden af blade. En høj bøgehæk hele vejen rundt om huset kan resultere i ganske mange blade, og opgaven med at få dem af vejen, kan hurtigt synes uoverskuelig.

Udover blade fra hækplanter, er havens træer naturligvis også en kilde til nedfaldsblade. Her er det ofte frugttræer samt bøg, birk og ahorn, der giver blade i haven. Vil du gerne undgå de mange nedfaldsblade i haven, kan du overveje hvilke hækplanter og træer, du planter i din have.

Nogle gange er det ikke engang dine egne blade, der skaber udfordringer på din grund. Efterårets blæsevejr kan hurtigt transportere store mængder blade fra den ene have til den anden. Naboens nedfaldsblade kan være et stort irritationselement, og det gælder derfor om at kunne fjerne dem så effektivt som muligt.

Nedfaldsblade som lægger sig på græsplænen kan ofte klares med plæneklipperen. Når bladene får en tur med plæneklipperen, bliver de findelt og kan hurtigt blive til muld og dermed indgå i havens kredsløb. Dette kan naturligvis kun gøres i et vist omfang. Har du mange blade på græsplænen, er plæneklipperen ikke en ideel løsning, og du må derfor i gang med løvrive eller løvsuger.

Overvejelser inden du køber en løvsuger

Hvad skal du overveje, inden du beslutter dig for at købe en løvsuger? Først og fremmest bør du overveje hvorvidt du overhovedet har behov for en løvsuger. Måske bliver løvsugeren blot endnu et redskab, der får lov at stå bagest i skuret, uden at den nogensinde bliver brugt.

Har du mange nedfaldsblade i din have, kan løvsugeren eller løvblæseren imidlertid være et nyttigt værktøj, men det hører naturligvis også med til historien, at løvsugeren blot bruges i en ganske kort periode i løbet af året. I de fleste af årets måneder vil du ikke have brug for løvsugeren, jo mindre du anvender den til andre formål – f.eks. i værkstedet, garagen eller i stald/skur.

Når du har besluttet at anskaffe en løvsuger, skal du naturligvis også overveje hvilken model og hvilke funktioner, du har brug for. Alt dette kan du læse mere om nedenfor:

  • Løvsuger eller løvblæser – hvad skal du vælge?
  • Skal du vælge batteri, ledning eller benzin?
  • Hvor skal løvsugeren anvendes?
  • Hvornår bør du anvende løvsugeren?
  • Hvad er en ergonomisk løvsuger?
  • Hvad koster en løvsuger?

Løvsuger eller løvblæser – hvad skal du vælge?

Til den effektive kamp mod de nedfaldne blade i haven kan du vælge en løvsuger eller en løvblæser – nogle modeller rummer tilmed begge funktioner. Løvsugeren er en praktisk havemaskine, som minder om en stor udendørs støvsuger. Her suges de nedfaldne blade op gennem et mundstykke, findeles og sendes ned i en opsamlingspose.

En opsamlingspose til en løvsuger kan ofte rumme mellem 30 og 50 liter, hvilket måske ikke lyder af specielt meget. Til gengæld sørger maskinens kværn for at findele løvet, så det kun fylder en brøkdel.

Det er naturligvis meget belejligt at kunne slippe helt af med blade i haven, men har du en stor have med mange nedfaldne blade, kan det være et møjsommeligt arbejde – selv med en løvsuger. Når bladene samles i opsamlingsposen, bliver løvsugeren hurtigt tung at gå rundt med, og er det mange blade, skal posen ofte tømmes.

Præsentation af løvblæseren

Som et alternativ til løvsugeren findes en løvblæser. Løvblæseren fungerer modsat løvsugeren idet den blæser luft ud, som kan bruges til at samle bladene i en eller flere bunker.

Løvblæseren er velegnet til at flytte store mængder nedfaldne blade, fordi du slipper for at skulle have bladene op i maskinen. I stedet kan du nøjes med at blæse bladene i den retning, du ønsker.

Med det specielle mundstykke er det relativt nemt at blæse bladene i den ønskede retning, men det kan sagtens kræve lidt øvelse at få samlet bunkerne helt perfekt.

Nogle modeller kan både indstilles til at suge og blæse. Det er oftest de lidt dyrere modeller, der er leveringsdygtige i begge funktioner, men alt efter hvad du skal bruge løvsugeren til, kan det være en fordel at den også kan blæse – og omvendt.

Skal du vælge batteri, ledning eller benzin?

Løvsugere findes i mange forskellige udgaver, og du skal således overveje om du ønsker en model, der benytter batteri, ledning eller benzin. Men hvilken model er bedst? Det kommer naturligvis an på dine behov. Hvad skal du bruge løvsugeren til, og hvor ofte skal du bruge den?

Det kan selvfølgelig være praktisk med en batteridreven løvsuger. Her kan du frit bevæge dig rundt i haven, uden at ledningen bliver viklet ind i diverse forhindringer. Til gengæld har de batteridrevne modeller en begrænset levetid, inden der skal skiftes batteri.

Herudover kan de batteridrevne model være lidt tungere end modellen med ledning.

Har du en klassisk parcelhushave på 200 til 400 kvadratmeter, er en batteridreven løvsuger ofte et udmærket valg. Her vil du typisk kunne nå haven igennem på en enkelt opladning, men det kommer naturligvis an på, hvor mange blade, der skal suges op eller blæses væk.

Få det optimale ud af dit batteri

Hvor tit skal du bruge din løvsuger? Ofte bliver løvsugeren udelukkende benyttet i efteråret, og selv her bliver den måske kun fundet frem en enkelt gang eller to. Selvom moderne batterier kan holde i mange år – også med få opladninger hist og her – er det ikke sikkert, at du får det optimale ud af dit batteri, hvis løvsugeren kun bruges meget sjældent.

Det er også vigtigt, at du husker at have ladet batteriet op, så du er klar, når efterårsstormen har blæst bladene af træer og buske.

Ledning giver lang levetid

Modellen med ledning kan holde i lang tid, og det er således en driftssikker løsning. Her risikerer du ikke at løbe tør for batteri midt i dit arbejde, men det kan til gengæld være besværligt at komme rundt i hele haven. Vælger du en model med ledning vil det være nødvendigt med en ekstra lang forlængerledning.

Har du prøvet en hækklipper med ledning, ved du også, at man skal være meget påpasselig med ikke at klippe i selve ledningen. Denne risiko eksisterer ikke på samme måde, når det gælder løvsugere, og modellen med ledning kan altså været et udmærket valg.

Benzin er for de professionelle

Der findes også løvsugere og -blæsere, som kører på benzin. De benzindrevne modeller benyttes primært af professionelle anlægsgartnere – bl.a. af kommunens afdeling for park og vej – og vil sjældent være det optimale løsning for parcelhusejere.

En benzindreven løvsuger monteres oftest i et stativ på ryggen, og har en effektiv motor, der kan blæse blade og affald sammen over længere distancer.

Har du en meget stor grund, kan en benzindreven løvsuger benyttes, men den vil sjældent være pengene værd for privatpersoner. Herudover skal du også være opmærksom på, at de benzindrevne løvsugere larmer markant mere end de elektriske, hvilket både kan være til gene for dig selv og dine naboer.

Husk at tjekke vejledningen – de fleste benzindrevne løvsugere / løvblæsere kræver høreværn.

Løvsugeren skal i sagens natur have en kraftfuld sugestyrke, så den kan suge bladene op, men den må imidlertid ikke blive så kraftig, at den også suger sten og andre materialer med op. Overvej dine behov grundigt, inden du beslutter dig for en konkret model.

Hvor skal løvsugeren anvendes?

En løvsuger eller løvblæser kan i udgangspunktet anvendes i hele haven – lige fra græsplænen til staudebedene og indkørslen. Eftersom mange haver anlægges med store græsplæner, er det også her mange haveejere gerne vil undgå de mange nedfaldsblande. Men nedfaldsblade er ikke nødvendigvis skidt for haven – tværtimod.

Bladene er nemlig guf for havens regnorm, der effektivt kan omdanne de nedfaldne blade til frisk og nyttig muldjord. Har du store dynger af blade, kan ormene dog ikke nå at følge med, og bunkerne kan i stedet være med til at kvæle græsset, ligesom de bliver et yndet tilflugtssted for dræbersnegle og dets lige.

Har du blot få nedfaldsblade på græsplænen, kan du med fordel lade dem ligge – regnormene skal nok tage sig af dem. Alternativt kan du lade plæneklipperen findele bladene, når du alligevel slår græs. På denne måde slipper du for arbejdet med at samle bladene sammen.

Er der mange blade på græsplænen, er det bedste råd at benytte en løvblæser fremfor en løvsuger. På en stor og nogenlunde plan græsplæne kan du nemt blæse nedfaldsblade sammen i bunker.

I et stenbed, højbede, staudebed og lignende kan det være svært at blæse blade sammen til en bunke, da bedet indeholder forskellige forhindringer. Her er det mere optimalt at benytte løvsugeren, og på denne måde få suget de uønskede blade op.

Pas på din have

En løvsuger / løvblæser kan blæse og suge med en hastighed på mellem 200 og 400 km/t, hvilket altså er stærkere end orkanstyrke (117 km/t / 12 på Beaufort skalaen). Det er altså en ganske voldsom kraft, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvor og hvordan du bruger din løvsuger.

Det er vigtigt at vælge en model, der kan reguleres i styrke, så du kan indstille din løvsuger til den aktuelle opgave. Skal du suge løv i din indkørsel, og består din indkørsel af perlegrus, er det ikke optimalt hvis du ender med at suge alle de mange småsten op med løvsugeren.

Med den potentielt stærke sugekraft er det desuden vigtigt, at du altid holder mundstykket (eller teleskoprøret) væk fra mennesker, dyr og skrøbelige ting (f.eks. glas og vinduer). En løvsuger kan sagtens benyttes på overflader med perlegrus, blot du er opmærksom på sugestyrken.

Hvornår bør du anvende løvsugeren?

Det er yderst sjældent at alle bladene falder af træer og buske på præcis samme tid, og du bør derfor overveje, hvornår det vil være mest optimalt at få dem fjernet. Skal du vente til der er mange nedfaldsblade i haven, eller skal du fjerne dem løbende?

Som beskrevet ovenfor kan nedfaldsblande have positiv indvirkning på din have i form af den kompost som skabes ved regnorm. Det er derfor ikke nødvendigt at fjerne samtlige nedfaldsblade fra haven – hvilket også kan vise sig at være en umulig opgave.

Ligger der store bunker blade på din græsplæne i længere tid, kan det resultere i skimmelsvamp, og i værste fald kan græsplanterne dø. Sørg derfor for, at der aldrig ophober sig et større lag af blade på græsset.

Hvilket vejr er bedst, når der skal suges løv?

Det er aldrig sjovt at foretage havearbejde i regnvejr, og regnvejr er da heller ikke optimalt, når der skal suges eller blæses blade. De våde blade er tungere og har det med at klæbe til hinanden og andre genstande i haven.

De regntunge blade kan både være mere besværlige at suge op / blæse væk, men benytter du en løvsuger, er de også markant tungere at gå rundt med i opsamlingsposen. I efterårssæsonen kan det være svært at finde et tidspunkt, hvor bladene er helt tørre, men det hjælper at de ikke er gennemblødte.

Undgå også at suge / blæse blade i frostvejr. Frosten sørger ligeledes for at bladene klistrer til hinanden. Har du en indkørsel med perlegrus, klistrer bladene sig også fast til de små sten, hvilket gør arbejdet meget besværligt.

Hvad er en ergonomisk løvsuger?

Hvordan ønsker du at betjene din løvsuger eller løvblæser? Markedet byder på en lang række forskellige modeller, og du kan således både vælge en håndholdt model, en model med skulderrem, en model som bæres på ryggen og en model på hjul.

Håndholdt model

Modellen, som holdes direkte i hånden, er ofte relativt lille og kompakt. Den håndholdte model er som regel en løvblæser, og du har således ikke mulighed for at suge blade op. Til gengæld er denne model let og hurtigt at anvende.

Modellen kan med fordel anvendes til små opgaver, som ikke kræver så stor blæsestyrke, og som ikke tager lang tid at udføre. Du får ikke den bedste ergonomiske aflastning, når du holder løvblæseren direkte i hænderne, men maskinen fylder heller ikke så meget, og kan nemt opbevares i bryggerset eller redskabsrummet. Modellen kan også anvendes i garagen, hvis du oplever at der ofte blæser blade her ind.

Håndholdt med skulderrem

Modellen med skulderrem giver en bedre aflastning, og findes både som løvsuger og løvblæser. Remmen trækkes over den ene skulder, hvorefter maskinen hænger ned langs siden af kroppen. Skulderremmen kan tilpasses din højde, så du får den bedste arbejdsstilling.

Ønsker du en løvsuger, som kan samle bladene i en opsamlingspose, er det en fordel at vælge en model med skulderrem eller anden vægtaflastning. Når opsamlingsposen er fuld af blade, kan den nemlig opnå en stor vægt, som ikke er hensigtsmæssig at løfte direkte i armene.

En løvsuger eller løvblæser med skulderrem gør arbejdet lettere ligesom den skåner ryggen. Skal du suge eller blæse løv på et større areal, bør du vælge en model med skulderrem, en model som bæres på ryggen eller en model på hjul.

Rygbåren model

Har du en stor have og ønsker du en stærk og effektiv maskine til løvsugning eller løvblæsning, kan du med fordel vælge modellen, som bæres på ryggen. Den rygbårne model monteres på ryggen som en rygsæk, hvilket giver den bedste ergonomiske støtte.

De største og mest kraftfulde løvsugere og løvblæsere skal som regel bæres på ryggen. Her udgør den øgede vægtbelastning ikke noget problem, men til gengæld er du også meget tættere på selve maskinen. Du skal således acceptere at støj og rystelser kommer helt tæt på kroppen, da maskinen er spændt fast på dig.

Vælger du en benzindreven model, skal den som regel bæres på ryggen. De benzindrevne modeller har som regel en kraftfuld motor, hvilket resulterer i flere rystelser og mere støj. Det anbefales således at benytte høreværn, så din hørelse ikke tager skade af støjen. Arbejder du med maskiner hvor lydniveauet overstiger 85 decibel (målt under høreværnet), anbefales det at benytte høreværn.

Løvsuger på hjul

Det er de færreste privatpersoner, der har behov for en stor løvsuger på hjul, men har du et fritidslandbrug eller lignende, kan modellen være yderst belejlig. Prisniveauet på disse modeller ligger dog markant over de mere klassiske modeller, og der skal således være en god grund til at investere i en løvsuger på hjul.

En løvsuger på hjul ligner i udgangspunktet en klassisk græsslåmaskine, men har et markant tragtformet hoved monteret forrest og en stor opsamlingspose bagest. Mens opsamlingsposerne på de håndholdte modeller ofte er mellem 20 og 50 liter, kan poserne her være på 150 til 200 liter. Du kan altså nemt suge mange blade op, inden du skal tømme beholderen.

Løvsugeren på hjul kører enten på el eller benzin, og hastigheden kan som regel styres på håndtaget. Betjeningen minder om den du finder på græsslåmaskinen.

De enkelte maskiner kan være forsynet med mange forskellige funktioner, ligesom det er muligt at få en model, som er en kombineret løvsuger og kompostkværn. Vælger du denne type kan du hurtigt findele blade, kviste og lignende til kompost.

En løvsuger på hjul er naturligvis det mest ergonomiske valg, da du ikke hverken skal bukke dig ned for at samle bladene op eller løfte rundt på de tunge blade. Til gengæld fylder disse modeller også ganske meget at have stående, ligesom de også befinder sig i et højere prisleje.

Hvad koster en løvsuger?

Der er stor forskel på priserne, når det gælder løvsugere, og prisen afhænger både af funktioner og kvalitet. Løvblæsere – de maskiner, som udelukkende kan blæse blade sammen, og ikke suge dem op i en pose – er ofte billigere, end løvsugerne.

De billigste løvblæsere koster helt ned til 300-400 kr., men de testvindende modeller indenfor løvsugere gerne koster mellem 600 og 1.300 kr. De professionelle udgaver til benzin kan koste over 2.000 kr. mens modellerne på hjul koster mellem 5.000 og 20.000 kr.

Har du lyst til at læse nogle af vores øvrige test-artikler?

Hvilken løvsuger skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige løvsugere på markedet, og det kan derfor være vanskeligt at beslutte, hvilken model, du skal vælge. Ønsker du at anskaffe en løvsuger, skal den naturligvis passe til dit behov. Her er det oplagt at tage udgangspunkt i din have. Hvor stor er haven, og hvor mange nedfaldsblade skal du suge op (eller blæse sammen til en bunke)?

I de fleste parcelhushaver er det tilstrækkeligt med en lille batteridreven model, men har du en stor have, eller en have med mange løvfældende træer og buske, kan du overveje en større model. Løvsugere med skulderrem giver en god komfort, uden at de behøver at være specielt dyre.

Du kan få inspiration til at vælge din kommende løvsuger / løsblæser ved at læse anmeldelserne af de bedste modelser i testen nedenfor.

Løvsuger bedst i test

Nedenfor finder du beskrivelser af fem løvsugere – flere af dem udmærker sig ved at have vundet en eller flere testpriser. Blandt de udvalgte løvsugere og -blæsere finder du bl.a. den prisvindende Husqvarna 525BX – en effektiv benzindreven løvblæser, og den prisvindende elektriske Gardena ErgoJet 3000.

Der er både valgt modeller til benzin, batteri og ledning, så du kan finde den mode, der passer bedst til dit behov. De batteridrevne modeller er blevet meget populære, og de giver da også masser af frihed, når du bevæger dig rundt i haven. Til gengæld er batteritiden ofte relativt kort. Det er ikke unormalt med en batteritid på blot 15-18 minutter.

Har du en større have, skal du enten have flere batterier til rådighed, eller vælge en model som benytter ledning eller benzin. Modellen til ledning kræver at du har en lang forlængerledning, så du kan nå rundt i hele haven, mens benzinmodellerne ofte er relativt kraftfulde men også larmende og dyre.

98
Gardena ErgoJet 3000
92
Stihl BG 86 C-E
91
Bosch ALB 18 Li
Tilføj Produkt
Pris908 kr2599 kr459 kr
Egenskaber---
Energikilde ElBenzindrevetBatteridrevet
Maksimal luftgennemstrømning---
Batteritid--14 min
Spænding--18.0 V
Vægt--2.0 kg
Maksimal lufthastighed---
Støjniveau---
Effekt-800 W-
Opladningstid---
Cylindervolumen---
Omdrejninger pr. minut (RPM)---
Benzintank---
91
Husqvarna 525iB
1

Husqvarna 525iB Anmeldelse

Specifikationer
  • Egenskaber:
  • Energikilde: Batteridrevet
  • Maksimal luftgennemstrømning: 768 m³/h

Flere Specifikationer: Batteritid - 21 min; Spænding - 36.0 V; Maksimal lufthastighed - 173 km/h; Støjniveau - 98 dB; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Husqvarna 525iB

Svenske Husqvarna står bag denne kraftfulde, brugervenlige og funktionelle løvblæser, som blæste alle konkurrenterne bagud i Pricerunners test. I testen vandt Husqvarna 525 som ??Bedst i test?? og er du på jagt efter en effektiv løvblæser, så kan du med fordel kigge nærmere på netop denne model.

Den kraftfulde løvblæser er forsynet med en effektiv benzinmotor, som nemt blæser nedfaldne blade bort fra græsplæne, indkørsel og bede. Med en blæsehastighed på op til 157 m/s sørger den også for at få fat i våde og sammenklistrede blade.

Kraftfuld motor og god regulering af blæsestyrke

Blæserørets længde kan nemt justeres (uden værktøj), og du har således mulighed for at komme helt tæt på jorden, uden at skulle foretage uhensigtsmæssige bevægelser.

Der er god mulighed for at regulere blæsestyrken, hvilket er vigtigt med så kraftfuld en motor, som du finder på Husqvarna 525. Skal du f.eks. blæse blade bort på en grusvej, er det en fordel at regulere styrken ned, så du ikke blæser alle de små sten bort.

Der medfølger et rundt og et flade blæserør, så du har mulighed for at skifte alt efter hvilken opgaver, du ønsker at udsætte Husqvarna 525 for.

Vurdering:

Husqvarna 525 er let at betjene, og benzinmotoren sørger for en høj blæsehastighed. Til gengæld er maskinen i den tunge ende, og skal du bruge den over længere tid, kan det således blive hårdt at løfte den. Heldigvis er der to håndtag, hvilket giver mulighed for aflastning.

91
Gardena ErgoJet 3000
2

Gardena ErgoJet 3000 Anmeldelse

Specifikationer
  • Egenskaber:
  • Energikilde: El
  • Maksimal luftgennemstrømning:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Gardena ErgoJet 3000

Gardena Ergojet 3000 fik mange rosende ord med på vejen i testen hos magasinet Gør det selv, hvor særligt maskinens evne til at suge våde blade op, sikrede modellen en plads blandt de bedste løvsugere. Er du også på jagt efter en løvsuger i den billigere kategori, så kan du med fordel kigge nærmere på Gardena Ergojet 3000.

Tyske Gardena har en lang tradition for at producere haveredskaber- og maskiner af god kvalitet, og det kommer også til udtryk, når man sætter den kraftfulde løvsuger/blæser ErgoJet 3000 til stikkontakten. Modellen er perfekt til at blæse, suge og kompostere blade, så du kan opnå en pæn og ryddelig have.

Løvsuger og løvblæser i én maskine

At maskinen både kan bruges som løvsuger og løvblæser er en klar fordel, og med det integrerede metalpumpehjul kan blade og lettere haveaffald findeles og gøres klar til kompostering. Rumfanget kan i nogle tilfælde komprimeres ned til en 16. del af volumen.

Kanten af vakuumrører er forsynet med en praktisk skraber, der kan anvendes til at få fat i våde blade, der har klistret sig fast til underlaget. Selvom maskinen er relativt tung, så har Gardena ErgoJet 3000 en god vægtfordeling samt et ergonomisk håndtag med blødt greb.

Vurdering:

Gardena ErgoJet 3000 er oplagt til dig, der gerne vil have en billig og effektiv løvsuger / løvblæser. Maskinen har et relativt højt støjniveau, så det anbefales at benytte høreværn. Vægten er også til den tunge side, og den bliver naturligvis blot tungere, hvis du vælger at opsamle de opsugede blade. Til gengæld er sugekapacitet, blæsehastighed og betjening helt i top for en elektrisk model.

91
Bosch ALB 36 LI
3

Bosch ALB 36 LI Anmeldelse

Specifikationer
  • Egenskaber:
  • Energikilde: Batteridrevet
  • Maksimal luftgennemstrømning:

Flere Specifikationer: Batteritid - 35 min; Spænding - 36.0 V; Vægt - 3.0 kg; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Bosch ALB 36 LI

Bosch ALB 36 LI er det helt rigtige valg, hvis du vil have den gode kvalitet fra tyske Bosch samt et smart og praktisk design. Løvblæseren blev valgt som en af testvinderne hos svenske Råd & Rön, og modellen byder på flere smarte og praktiske funktioner. ALB 36 LI er meget let at betjene, og efter ganske kort tid har du styr på de forskellige muligheder.

Løvblæseren er en del af Home & Garden-værktøjssystemet, og det kraftfulde 36 V-batteri passer således til alle Bosch 36 V-haveredskaber. Det er en ganske smart funktion, hvis du har andre redskaber fra Bosch, da du nemt og effektivt kan skifte batteri mellem dine enheder.

Kraftfuld batteridrevet løvblæser

Det kan anbefales at have flere Bosch-maskiner, som du kan dele batteri med, for batterilevetiden hos ALB 36 LI er ikke så lang ?? fra producenten oplyses at batteritiden er op til 25 minutter, men ved maksimal blæsestyrke er batteritiden nærmere 15 minutter.

ALB 36 LI er et smart valg, hvis du søger en enkel og kraftfuld løvblæser. Maskinen blæser effektivt tørre blade væk fra græsplæne, terrasse og indkørsel, mens de våde blade kan give lidt flere udfordringer. Maskinen har en højere blæsehastighed en flere af markedets øvrige batteridrevne modeller, og på den lille drejeknap kan du nemt indstille den ønskede hastighed.

Vurdering:

Bosch er kendt for sine kvalitetsprodukter, og vælger du løvsugeren ALB 36 LI får du da også kvalitet for få penge. Her er ingen overflødige funktioner, og maskinen er meget nem at anvende. Du kan hurtigt og effektivt blæse havens nedfaldsblade sammen, men batterilevetiden kunne med fordel være længere. Det flade blæserør giver til gengæld mulighed for en god, retningsbestemt blæsning.

91
Black & Decker GW3030
4

Black & Decker GW3030 Anmeldelse

Specifikationer
  • Egenskaber: Opsamler, Sugefunktion
  • Energikilde: El
  • Maksimal luftgennemstrømning:

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Black & Decker GW3030

Black & Decker står bag denne smarte og effektive løvsuger / løvblæser, som du med fordel kan benytte i din have. Modellen GW3030 har fået gode anmeldelser med på vejen, og er det oplagte valg, hvis du ønsker en løvsuger med ledning.

Der er både fordele og ulemper forbundet med at vælge en løvsuger med ledning. Ledningen sørger på den ene side for, at du ikke løber tør for batteri, men du har naturligvis ikke samme frihed når du bevæger dig rundt i haven, som du ville have haft med en batteridreven maskine.

Markant blæsehastighed og praktisk bæresele

Den maksimale blæsehastighed er betydeligt højere end de gængse batterimodeller, og du skal således være opmærksom på, at du ikke får rettet mundstykket i en forkert retning. Små sten kan hurtigt blive til projektiler, når de udsættes for vindstyrker på op til 400 km/t.

GW3030 kan både fungere som løvsuger og løvblæser. Du får altså to praktiske funktioner i én maskine. Løvsugeren er desuden forsynet med en kompostkværn, der findeler bladene, så de fylder ganske lidt i opsamlingsposen.

Vægten på 3,7 kg (4,8 med løvsuger) er i den høje ende, men heldigvis medfølger en praktisk bæresele, så du undgår uhensigtsmæssige stillinger.

Vurdering:

GW3030 fra Black & Decker er et fornuftigt valg, hvis du gerne vil undgå de batteridrevne modeller. Du får en meget effektiv løvsuger for pengene, og en praktisk opsamlingspose med en volumen på hele 50 liter. Den indbyggede kompostkværn er også en smart detalje, og nedfaldsbladene bliver dermed findelt og klar til kompostbunken. På den negative side reagerer GW3030 en smule langsomt, når du regulerer hastigheden.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Løvsuger

Vi har samlet testresultaterne for markedets bedste løvsugere i 2021. Her kan du se testvindere i forskellige kategorier, så du kan vælge den bedste model for dig. Du kan læse mere i selve artiklen.

Løvsugerne er testet ud fra en lang række parametre ?? først og fremmest ydeevne og brugervenlighed, men design, kvalitet og tilbehør har også spillet ind.

Løvsugere findes i flere forskellige prisklasser ?? prisen afhænger bl.a. af om maskinen skal kunne suge, blæse eller begge dele. De billigste løvsugere koster omkring 400 kr. mens de dyreste kan koste over 3.000. Prislejet afhænger bl.a. af modellens alder og dens funktioner.

En løvsuger kan suge blade og planterester op i en pose mens en løvblæser kan blæse nedfaldsbladene sammen til en bunke. Mange løvsugere kan også benyttes som løvblæser hvis du afmonterer opsamlingsposen. En løvsuger er oplagt til mindre opgaver, da opsamlingsposen hurtigt fyldes op.

Løvsugere og løvblæsere kan sagtens larme ganske meget, hvilket især gælder de benzindrevne modeller. Det kan derfor være oplagt at benytte høreværn, når du bruger løvsugeren i haven. Du kan altid orientere dig i vejledningen, hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal bruge høreværn eller ej. Sikkerhedsbriller kan også benyttes ?? specielt hvis du anvender en løvblæser.

Kilder

Der kommer løbende nye løvsugere og -blæsere på markedet, og det er derfor relevant at følge med i diverse testartikler, hvis du gerne vil købe det bedste produkt. Hos Toppricer har vi forsøgt at gøre udvælgelsen overskuelig og effektiv idet vi har samlet anmeldelser og testresultater fra forskellige hjemmesider. På denne måde kan du hurtigt danne dig et overblik over markedets bedste løvsugere og -blæsere.

Til denne artikel har vi gjort brug af de nyeste og mest troværdige kilder i forsøget på at klæde dig på til dit næste køb. Herunder får du en introduktion til de kilder, der ligger til grund for udvælgelsen:

Pricerunner (28. februar 2021) ????

Den amerikanske prissammenligninsside har også et stort testpanel til rådighed, og her har man bl.a. testet markedets bedste løvblæsere. Løvblæserne er blevet testet ud fra deres ydeevne, brugervenlighed, forskellige funktioner samt tilbehør. Også egenskaber som ergonomi, driftstid og byggekvalitet har været taget med i vurderingen.

Selvom testen hos Pricerunner har haft fokus på løvblæsere, har enkelte modeller med løvsuger også fundet vej til spalterne. Testvinderen som bedste løvblæser blev Husqvarna 525BX mens Stiga SAB 500 AE fik prisen som bedste batteridrevne løvblæser. ?nsker du at læse hele testen, klan du tilgå den ganske gratis online.

Gør det selv (26. oktober 2017) ????

Hos magasinet for handy mænd og -kvinder, Gør det selv, har redaktionen testet hvilke elektriske løvsugere, der kan sende den gamle løvrive på pension. I testen indgik otte forskellige modeller, og resultatet viste, at der er stor forskel på effektiviteten.

I testen blev der kigget på hvor effektive løvsugerne var til at suge blade op ?? både løst på plænen og fra en bunke ?? ligesom det blev undersøgt om kværnen hurtigt stoppede til, hvis der f.eks. kom våde blade i den. Justering af ergonomien spillede også en stor rolle. Testresultaterne viste, at Gardena Ergojet 3000 var en overraskende vinder. Som medlem af Gør det selv har du adgang til hele testen online.

Råd & Rön (19. august 2021) ????

Svenske Råd & Rön har efterhånden testet en lang række forskellige produkter til hus og have, og tilbage i august 2021 kastede de sig over en test af løvsugere. Her fandt 22 forskellige løvsugere og løvblæsere vejen frem til testpanelet.

Både modeller til batteri (17 stk) og ledning (5 stk) var med i testen, og maskinerne blev testet ud fra følgende kriterier: Løvhåndtering (50 %), brugervenlighed (30 %), vibrationer og støj (10 %) og batteri (10 %). Af de 12 modeller endte to modeller med at vinde prisen som bedst i test, mens en tredje model også fik anbefalinger med på vejen, da den klarede sig godt i testen og samtidig kunne fås til en lav pris.

?nsker du selv at læse testen, kan du oprette et betalt medlemskab hos Råd & Rön.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Gardena ErgoJet 3000
98
Gardena ErgoJet 3000
908 kr 979.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.