TEST: De Bedste Højtryksrenser i test 2024

Se alle Højtryksrensere i testen
9883 Anmeldelser
42 Produkter
121 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

88
Kärcher K4 Full Control Kärcher K4 Full Control Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
272 kr. 300.25 kr.
92
Makita HW1300 Makita HW1300 Læs mere om produktet
 • Bedst i test
4849 kr.
90
Bosch AdvancedAquatak 150 Bosch AdvancedAquatak 150 Læs mere om produktet
 • Premium valg
2552 kr. 2858.50 kr.

Vores test af
Højtryksrensere giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Højtryksrensere på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Højtryksrenser
 • Fordele og ulemper

Bedste Højtryksrenser
under 1500 kr.

Top 3

Hvilket Højtryksrenser mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Højtryksrenser.

#1
Makita
92
#2
WORX
87
#3
Husqvarna
83
#4
Kärcher
78
#5
Bosch
66

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Hvordan virker en højtryksrenser?

En højtryksrenser er en maskine, som du kan bruge til rengøring af udendørsarealer og -genstande såsom havemøbler, køretøjer, bygninger og meget mere. I den forbindelse bliver en vandstråle pumpet ud med et højt pumpetryk, som spuler det område, du vender den mod. Højtrykket opstår gennem en pumpe, der bliver drevet af en motor.

Højtryksrenseren kom på markedet tilbage i år 1950. Faktisk var det Kärcher, der på daværende tidspunkt opfandt teknologien, og netop af den årsag er det de færreste, der ikke forbinder mærket med kvalitet, skriver Jyllands-Posten i en artikel.

Siden højtryksrenseren blev tilgængelig, dengang i 1950, er der sket en mærkbar revolution. Teknologien er i dag så optimeret, at der ikke er nogen grænser for, hvad du kan få af specifikationer og tilbehør. Derfor er du med rette garanteret de allerbedste forudsætninger for vedligeholdelse og rengøring af dine udendørsarealer, køretøjer og hvad end, du ellers anvender din højtryksrenser til at rengøre.

Det skal du overveje, inden du køber en højtryksrenser

Gennem vores højtryksrenser test har vi forsøgt at give dig de bedste forudsætninger for at finde den helt rette højtryksrenser med afsæt i allerede eksisterende ekspert- og forbrugeranmeldelser. Dog kan det stadig være en udfordring at stå over for det endelige valg, hvor du nu skal vurdere, hvilken af de fem modeller, der bedst matcher dine behov. Derfor giver vi dig nu en række tips og tricks til, hvad du bør overveje inden et køb, så du er sikker på, du faktisk ender med at træffe det helt rette valg baseret på vores højtryksrenser test.

Et køb af højtryksrenser kan for mange betyde lige så mange overvejelser, som hvis de skulle ud at købe eksempelvis en opvaskemaskine. Det vigtigste er at overveje, hvor dine behov ligger. Som vi allerede har været omkring, er der nemlig væsentlig forskel på de respektive modellers design. Mens nogle er udstyret med kraftigere greb, har andre knap så kraftige greb. Derudover er nogle modeller mere brugervenlige og ergonomiske end andre. Det varierer fra model til model, og det er derfor noget, du bør være opmærksom på, når du overvejer købet af din kommende højtryksrenser.

Hvis du har en forholdsvis stor have, er det desuden en god idé at gå efter en lang model med en lang, og ikke mindst smidig, slange. Det øger fleksibiliteten og gør det generelt nemmere for dig at bruge højtryksrenseren uden det store besvær. På den måde slipper ud blandt andet for, at slangen løbende filtrer sig sammen, så du skal bøvle med det, samtidig med at du måske står over for en krævende rengøringsopgave.

Justeringer og forskelligt tilbehør er af en fordel

Vi ved, at der tilsyneladende er mange overvejelser forbundet med et køb af en højtryksrenser, og netop af de årsager forsøger vi så vidt muligt at nå vidt omkring, da intentionen med denne højtryksrenser test er at guide dig i den rigtige retning. Derfor vil vi også gerne understrege vigtigheden af at være opmærksom på justeringer og tilbehørspakker, som du kan se blandt ovenstående højtryksrensere bedst i test.

Som vi allerede har været omkring i de pågældende produktvurderinger, er det en god idé at vælge en model, der først og fremmest er justerbar. Derudover er det en fordel, hvis der er flere forskellige dyser at vælge imellem – heriblandt både en spids, rund og måske flad dyse.

Det er en fordel i den forstand, at du selv har mulighed for at tilpasse din højtryksrenser til den specifikke rengøringsopgave, du skal foretage. Desto mere udstyr, du har at gøre godt med, desto mere får du ud af dit køb. Derfor bør du heller ikke være bange for at smide lidt ekstra efter en god højtryksrenser, hvis du gerne vil have så stort et udbytte ud af den som overhovedet muligt.

I den forbindelse bør du overveje at vælge en premium-model, som er lidt mere robust og har lidt mere tilbehør end de øvrige modeller. På den måde er du garanteret professionelle rengøringsresultater, uanset hvilken opgave det drejer sig om. Du finder i øvrigt mange modeller med sæbeholder, pistolgreb eller spulerør, så du nemt kan påføre sæben med det samme og dermed få de bedste resultater.

Hvilke funktioner findes der på en højtryksrenser?

Som udgangspunkt er det forskelligt fra højtryksrenser til højtryksrenser, hvilke funktioner du finder. Dog vil vi forsøge at gennemgå de mest basale funktioner, som du finder på stort set alle højtryksrensere – uanset hvilket mærke, du ender med at vælge.

Først og fremmest er en højtryksrenser anvendelig i forbindelse med udendørs rengøring. For at eksemplificere det yderligere kan en højtryksrenser for eksempel bruges til rengøring af din bil, din husfacade, havemøbler, terrasse, indkørsel, campingvogn og mere. Men hvordan og hvorfor, tænker du måske.

Fordelen ved en højtryksrenser er netop, at den er udstyret med en utroligt stærk elmotor, som sikrer et højt tryk. Det er forskelligt fra model til model, hvad den maksimale belastning ligger på, men som regel kan du regne med, at den som minimum har et tryk på 100 bar. På grund af den stærke motor, høje ydeevne og det høje tryk kan du altså nemt og effektivt få fjernet snavs på områder, der kan være svære at rengøre med almindelig, manuel rengøring.

Som vi har været omkring, finder du højtryksrensere i forskelligt design, med forskelligt vandtryk, udstyr og vandforbrug samt med forskellige kvaliteter og funktioner.

Højtryksrenser – hvor mange bar?

En af de funktioner, der først og fremmest findes på en højtryksrenser, og som du i høj grad bør tage stilling til, er pumpetrykket. Som vi allerede har været omkring, kan du få et pumpetryk på minimum 100 bar. Dog er der væsentlig forskel på trykket og modellens ydeevne alt efter, hvad du vælger.

Vælger du for eksempel en højtryksrenser med et pumpetryk på 100 bar, vil du langt hen ad vejen få en forholdsvis kompakt og lille højtryksrenser. En sådan model vil være ideel til de mere almindelige rengøringsopgaver. Det kan for eksempel være rengøring af havemøbler eller bil. Altså opgaver, der ikke er specielt krævende, og som kan klares med et relativt lavt pumpetryk.

Vælger du derimod en højtryksrenser med 130 bar og derover, får du en model i mellemklassen. Med andre ord er du her garanteret en robust model, som er at foretrække til de mere avancerede opgaver, hvor det er umuligt at foretage en manuel rengøring. Det er især facader, terrasser og andre overflader, hvor snavset efterhånden er så indgroet, at det kræver et relativt højt pumpetryk og ikke mindst en robust maskine.

Vælger du en model med et pumpetryk over 150 bar, får du en semiprofessionel model, der har en utroligt høj ydeevne. Her vil du mange gange også få ekstra udstyr med, som kan bruges til de mere avancerede og krævende opgaver.

Dit valg af pumpetryk afhænger altså derfor af, hvilke rengøringsopgaver du har i sinde at bruge din maskine til. Som tidligere nævnt kan det være en fordel at vælge en maskine, hvor du er garanteret et stort udbud af tilbehør og dermed mulighed for at bruge den til flere forskellige opgaver i både mindre og større omfang. Mangler du andet udstyr til haven, har vi desuden vurderet flere forskellige robotplæneklippere, som ligeledes vil være ideelle investeringer i 2021.

Valg af dyser

Pumpetrykket sørger for, at vandet sendes ud med et specifikt tryk. Her er det især vigtigt at være opmærksom på den overflade, du renser. Ikke alle overflader har lige godt af så kraftigt et tryk, og brugen af en højtryksrenser kan derfor i værste tilfælde resultere i skader, hvis ikke du er forsigtig. For at skåne dine overflader mest muligt anbefaler vi i den forbindelse, at du vælger dine dyser med omhu.

Ved de mere kraftfulde maskiner medfølger der flere forskellige dyser, så du kan vælge den rette til den pågældende opgave. Dog er det ikke altid tilfældet, hvis du eksempelvis vælger en forholdsvis enkel model med en trykpumpe på omkring 100 bar. Der findes overordnet set tre forskellige dyser, hvilket du bør være opmærksom på, når du vælger din kommende højtryksrenser.

 • Punktstrålen: Vandet bliver sendt ud i en tynd stråle, og dermed strømmer selve energien kun ud i ét punkt, hvorfor denne dyse kun er i stand til at rense et lille område ad gangen.
 • Fladstrålen: Sender vandet i en vifteform. Det giver dig mulighed for at rense bredere overflader. Du får her et laver tryk end ved punktstrålen, men til gengæld får du mulighed for at rense større overflader.
 • Kombination: Kombinerer ovenstående dyser og giver derfor både et højt pumpetryk og ikke mindst en bred renseflade.

Rengøringskvalitet

Ud fra ovenstående funktioner kan vi altså afgøre den rengøringskvalitet, du får med de forskellige funktioner. Der findes forskellige rengøringskvaliteter, som kendes ved visuelle og kemiske rengøringsformer. Det er klart, at desto højere rengøringskvalitet, du ønsker, desto kraftigere højtryksrenser med høj ydeevne bør du investere i. Overvejer du i den forbindelse også at øge rengøringskvaliteten indendørs for at skabe et bedre indeklima, anbefaler vi, at du overvejer en affugter. Du kan læse vores vurderinger af forskellige affugtere her.

Når du skal tage stilling til rengøringskvalitet, skal du blandt andet overveje, hvilken type af snavs der skal fjernes på den pågældende overflade. Som vi allerede har været omkring, er det i den forbindelse, at du skal overveje pumpetrykket. Hvor ligger dine behov, og hvilken opgave drejer det sig om?

Sidst, men ikke mindst, skal du tage stilling til, hvor mange penge du er villig til at kaste efter en højtryksrenser. Det kommer altid an på flere faktorer – heriblandt valg af tilbehør, design og kvalitet. For at gøre det mere klart, hvad du især bør overveje med hensyn til prisen, har vi lavet et afsnit længere nede i denne højtryksrenser test, hvor vi kommer med de bedste tips og tricks til de økonomiske overvejelser.

Sådan bruger du en højtryksrenser mest optimalt

Inden du køber en højtryksrenser, er det altid en god idé at sætte dig ind i, hvordan du reelt bruger den mest optimalt. Det gør du først og fremmest ved, at du fylder den op med vand fra en vandhane. Der sidder en vandpumpe i maskinen, som bliver drevet af en elektrisk motor, der i sidste ende sørger for at efterlade et vandtryk. Det er den vandpumpe, som skal fyldes op, før den accelererer vandet og presser det ud gennem dysen i en specifik højtryksstråle.

Du skal desuden være opmærksom på, at der for det meste er etableret et filter i maskinen, som stopper skidt og snavs, så du undgår at få det ind i maskinen. Filteret skal derfor løbende renses efter brug. For optimal brug af maskinen er det selvfølgelig nødvendigt, at du vælger en model udgangspunkt i ovenstående overvejelser, så du er garanteret bedst muligt udbytte af maskinen. Ved du for eksempel på forhånd, at du skal bruge den til at rense din terrasse, bør du gå efter en forholdsvis avanceret og ikke mindst robust model, som mindst har en trykpumpe på 150 bar.

Måske skal du blot bruge en højtryksrenser til mindre og mere almene rengøringsopgaver, som ikke kræver den dyreste model på markedet. I den forbindelse kan du altså spare penge ved at sætte dig grundigt ind i maskinerne, inden du køber én. Det er nemlig ikke altid nødvendigt med en robust model med høj ydeevne, hvis funktionerne i princippet er for komplicerede til det brug, du påtænker at bruge den til.

Vil du gerne være sikker på, at du ender med at bruge din højtryksrenser korrekt, findes der flere videoer på YouTube, som illustrerer, hvordan du bruger netop din model. Her finder du desuden instruktionsvideoer vedrørende hækkeklippere, plæneklippere og øvrige maskiner til haven – du finder næsten alt til dine behov. De kan være en fordel at se, hvis du ikke er typen, der har overskud til at sætte dig ned med en god, tyk brugsanvisning, som er nødvendig at læse fra ende til anden.

Vedligeholdelse af din højtryksrenser

Næste vigtige punkt i vores højtryksrenser test og -guide handler om vedligeholdelse af din højtryksrenser. Det er altid væsentligt at sætte sig ind i vedligeholdelse, da det i sidste ende kan forlænge maskinens levetid og dermed også skåne din pengepung. Så hvordan passer du allerbedst på din højtryksrenser, når du først har valgt din favorit i vores højtryksrenser test? Det skal vi se nærmere på nedenfor.

Du bør altid være bevidst om vind og vejr, når du opbevarer din maskine. For eksempel bør du aldrig lade den stå ude i frostvejr, da der kan være en høj risiko forbundet med at gøre det. En højtryksrenser kan nemlig som udgangspunkt ikke tåle frost, hvorfor du heller ikke må bruge den, hvis temperaturen falder under nul grader.

Det er meget vigtigt, at du tager højde for dette, da det ellers kan ende med, at din maskine simpelthen frostsprænger på en rigtig kold dag i vinterperioden. Inden vinteren indtræffer, er det derfor vigtigt, at du sørger for at tømme maskinen for vand og opbevare den et sted, hvor du er sikker på, den ikke bliver udsat for minusgrader.

For at gøre det helt klart, hvad du skal gøre for at tømme den helt for vand, inden vinteren står for døren, forklarer vi nedenfor proceduren trin for trin. På den måde er du altså helt sikker på, at du tager alle forholdsregler og gør det rigtige fra start til slut, så du undgår alt, hvad der hedder frostskader og manglende mulighed for garanti.

Sådan bør du tømme din højtryksrenser for vand

Det kan måske lyde enkelt at tømme en højtryksrenser for vand, men faktisk er det vigtigt, at du gør det korrekt, for at sikre at den er helt tømt for vand. Som sagt er det meget vigtigt, at du gør din maskine klar til vinteren, og det gør du bedst ved at følge nedenstående punkter.

 • Start med at fjerne vandforsyningen og slangen.
 • Hvis der er et stålrør påsat pistolgrebet, skal du fjerne det.
 • Tænd derefter maskinen, og tryk håndtaget ned. Sluk den først igen, når alt vand er ude efter omtrent et minut.
 • Tag vandfiltret ud, og rens det grundigt. Du fjerner det med en fladtang, hvorefter du skyller det grundigt med vand.
 • Det sidste vand i pumpehuset skal blæses ud med trykluft.
 • Find et rum, hvor du er sikker på, at temperaturen ikke falder til under nul grader. Opbevar din maskine i rummet vinteren over.

Sådan bruger du din højtryksrenser igen efter vinterperioden

Efter et godt og langt vinterhi, er det blevet tid til at tage din højtryksrenser frem igen. Her er der ligeledes flere trin, du bør følge, for at sikre en holdbar vedligeholdelse:

 • Stil maskinen på en plan flade. Benyt sikkerhedsbriller for en god ordens skyld.
 • Start med at sikre, at maskinen er fri for skader. Her bør du især være opmærksom på stikket, ledningen og ikke mindst højtryksslangen.
 • Herefter skyller du både højtryks- og vandslangen samt spulehåndtaget, før du igen påsætter de respektive dele.
 • Husk altid at følge brugsanvisningen, så er du er sikker på, at du samler maskinen korrekt.
 • Sørg derefter for at stille maskinen ud, og luft den grundigt, før du sætter højtryksslangen på. Tænd for maskinen, og vent til vandet løber ud uden bobler. Kommer vandet ikke ud, skal du afbryde maskinen igen og finde brugsanvisningen frem.
 • Derefter slukker du maskinen, påsætter højtryksslangen – og nu er den klar til brug.

Sørg for vedligeholdelse undervejs

Det er selvfølgelig ikke kun nødvendigt at være ekstra påpasselig før og efter vinterperioden for at sikre en lang holdbarhed. Du bør også vedligeholde din højtryksrenser i den tid, du bruger den, for maksimal beskyttelse. Det kan du gøre på flere måder, men det er generelt vigtigt, at du konsekvent sørger for at rense selve vandfilteret.

Derudover bør du altid kontrollere, at filtret fungerer, som det skal, hver gang du afmonterer det og påsætter det igen. Det er desuden vigtigt, at du hele tiden sørger for at fjerne samlingerne i maskinen for at sikre, at der ikke sidder unødigt støv og sand, som kan ødelægge maskinen.

Derudover er det også vigtigt, at du løbende sørger for at rengøre dysen eller dyserne, alt afhængig af hvor mange du har, og hvor ofte du bruger dem. Det gør du ved at finde en nål, som du fjerner snavet med, hvorefter du kan spule vand igennem dysen. Når du generelt rengør maskinen, er det meget vigtigt, at du sørger for at slukke den. Det gør du ikke bare ved at trykke på ’off,’ men derimod skal du hive stikket ud, så du er sikker på, den ikke pludselig starter undervejs.

Sørger du for at følge ovenstående tips og tricks, garanterer vi for, at din højtryksrenser vil have en lang holdbarhed, og du slipper samtidig for eventuelle skader på de overflader, du vil rengøre.

Hvor mange penge vil du bruge på en højtryksrenser?

Næste faktum, der er værd at overveje, og som vi allerede har været omkring, handler om, hvor mange penge du er villig til at smide efter en højtryksrenser. Her er det igen værd at påpege, at dit valg i alle tilfælde bør afhænge af dine behov. Det er generelt meget forskelligt fra forbruger til forbruger, hvor stor en sum penge de er villige til at smide efter maskiner til udendørs brug. Som sagt findes der mange forskellige modeller på markedet, som hver især kan noget forskelligt og er udstyret med forskelligt tilbehør, hvorfor prisen også vil være derefter.

Med andre ord – desto mere avanceret og krævende rengøringsopgaver, du står over for, desto mere skal du formentlig forvente at smide efter en højtryksrenser. De mærker, vi for eksempel har nævnt i løbet af vores højtryksrenser test, er kendt for at være nogle af de mærker, hvor du får høj kvalitet. Dog er der også stor prisforskel på modellerne, da ikke alle er lige robuste og avancerede. Dit valg afhænger derfor udelukkende af, hvor dine behov ligger.

Som vi også har skrevet tidligere, er det altid værd at overveje, hvorvidt det er nødvendigt at smide en større sum penge efter en maskine, hvis du i princippet ikke skal bruge de avancerede specifikationer og det tilbehør, der medfølger ved mange af de større og dyrere modeller. Prismæssigt ligger højtryksrensere fra cirka 600 kroner og op til 4.000-5000 kroner. Der findes heldigvis modeller til alle slags behov, hvilket vores højtryksrenser test også illustrerer.

Hvor mange timer skal du bruge din højtryksrenser?

Noget af det første, du bør tage stilling til, når ud skal finde ud af, hvor mange penge du vil give for en højtryksrenser, er tid. Hvor mange timer tænker du umiddelbart, at du kommer til at bruge din højtryksrenser?

Når du først har fået fingrene i en højtryksrenser, vil du med stor sandsynlighed opdage, at den faktisk er uundværlig. Det gør sig især gældende for husejere, som dagligt står over for større rengøringsopgaver, der kræver et kvalitetsdygtigt spulingsredskab som en højtryksrenser. Hvor maskinen tidligere var knap så anvendelig, kan den i dag anvendes til både professionel, men også erhvervsmæssig brug.

Af de årsager kan det pludselig blive til mange timers brug, hvis du først får øjnene op for, hvor meget maskinen reelt kan bruges til. Ved at tage stilling til dit konkret brug bliver det formentlig nemmere for dig dels at gøre op med dig selv, hvilken model du vil vælge, og dels meget hvor mange penge, du vil kaste efter den.

Fordele ved at investere i en højtryksrenser

Som vores højtryksrenser test har vist hidtil, findes der generelt mange fordele ved at investere i en højtryksrenser. For at give dig de bedst mulige forudsætninger for at kunne vælge den rette model, vil vi nu afsløre fordelene lidt mere specifikt, end vi har gjort indtil nu. Dog kan der for nogle også være ulemper forbundet med at bruge en højtryksrenser, og dem vil vi selvfølgelig heller ikke lukke øjnene for. Dog vejer fordelene langt hen ad vejen tungest, hvorfor vi starter her.

En af de første fordele, vi gerne vil fremhæve, er den ydeevne og dermed effektivitet, en højtryksrenser kan bidrage med. Ligesom med alle andre havemaskiner sparer du derfor både tid og kræfter ved at investere i en højtryksrenser, der er i stand til at klare de pågældende rengøringsopgaver, du har brug for dens ydeevne til.

Et godt eksempel er, at din terrasse ofte bliver udsat for grønne vækster. Her kan du vælge at hyre en algebekæmper eller selv gå i krig med at få væksten fjernet. Desto hurtigere, des bedre. Men hvordan? Du klarer det selvfølgelig allerhurtigst ved at bruge en højtryksrenser med et kraftigt pumpetryk.

Så længe du hele tiden sørger for at bruge din maskine optimalt – hvilket vi allerede har været inde på – lover vi dig, at du får flotte og ikke mindst langvarige resultater. Når højtryksrenseren først har spulet væksterne væk, kan du blot fjerne eller løsne dem, hvorefter du fejer resterne væk eller bruger en støvsuger, hvis det er nemmere. Der er altså derfor mange fordele forbundet med at bruge en højtryksrenser – uanset hvilket formål, det drejer sig om.

Ulemper ved brug af højtryksrenser

Én af de ulemper, der kan være forbundet med brug af en højtryksrenser, er, at pumpetrykket kan være så højt, at det i værste tilfælde kan skade det underlag, du spuler på. Dog vil sådan en skade kun forekomme, hvis underlaget og materialet ikke er beregnet til en spuling med højtryksrenseren. Det er heldigvis noget, du altid kan tjekke op på før brug, og dermed også noget, der kun sker i værste tilfælde.

Sådan bruger din en højtryksrenser til rengøring af havemøbler

Som vi har været omkring flere gange, kan du eksempelvis bruge en højtryksrenser til at rengøre dine havemøbler, hvis de trænger til en god spuling efter en kold efterårs- og vinterperiode. Dog er det vigtigt, at du er lidt varsom med spulingen, da ikke alle havemøbler nødvendigvis tåler det hårde tryk. For eksempel er det vigtigt at være opmærksom på, at lim ikke tåler en sådan spuling, da vandet i det tilfælde vil opløse limen. Også søm, beslag og skruer skal du være ekstra påpasselig med, da de kan ruste eller blive porøse, når de bliver våde og fugtige.

Ved spuling af træmøbler skal du ligeledes være ekstra opmærksomhed. Det skyldes, at træ ikke altid har godt af at blive vådt, fordi porerne i træet i det tilfælde kan åbne sig, hvilket vil resultere i, at det kan være nødvendigt at slibe møblerne efter spulingen. Måden, hvorpå du undgår disse udfordringer, er ved at købe et særligt mundstykke eller udvælge en dyse, der er ideel til at spuling af havemøbler. På den måde er du sikker på, at trykket ikke er for kraftigt, og at det således i sidste ende ikke ødelægger dine møbler.

Sådan gør du dit hus sommerklar med en højtryksrenser

De fleste facader bliver før eller siden slidte at ses på. snavs samler sig, og måske vokser der mos op mellem revnerne. De grønne vækster og øvrig slitage er sjældent et kønt syn. Derfor kan der i høj grad være behov for at gøre noget ved problematikken, og det er især her, at en højtryksrenser er guld værd.

En højtryksrenser er nemlig et ideelt bud til dig, der gerne vil gøre din bolig sommerklar og fjerne alt, hvad der hedder snavs og slitage fra facaderne. Det hårde tryk er nemlig i stand til at gøre facaden fuldstændig ren, så du står tilbage med et hjem, der igen har sit vanlige udtryk – så godt som nyt. Det betyder, at du nu endelig kan investere i den gasgrill, du længe har drømt om at stille langs husets – nu velspulede – facade eller på terrassen.

Det skal du være opmærksom på ved spuling af facade

Ligesom med havemøbler og meget andet, er det selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at passe godt på dine mursten, når du spuler med højtryksrenseren. Mursten består nemlig af en hinde, som beskytter stenene.

Du skal være opmærksom på, at hinden kan tage skade, hvilket med andre ord betyder, at den ikke længere beskytter murstenene mod fugt, snavs og alger. Det gør sig også gældende for fugen, som faktisk mange gange skal fuges om efter en spuling. Årsagen er, at vandet faktisk går ind og fjerner eller skader fugen på en måde, så det bliver nødvendigt med en ny fuge. Husk desuden at tjekke op på, hvorvidt dine mursten kan klare spulingen – det er nemlig ikke alle mursten, der har lige godt af at blive rengjort med en højtryksrenser.

Brug højtryksrenseren til drivhuset

Dér, hvor en højtryksrenser desuden er en fremragende idé, er i drivhuset. Efter en kølig vinterperiode, hvor drivhuset har været udsat for al muligt slags vind og vejr, kan der i høj grad være behov for en grundig spuling med højtryksrenseren. På den måde kan du altså komme i bund med alt, hvad der hedder snavsede belægninger.

Som nævnt flere gange er højtryksrenserens ydeevne en fantastisk funktion, når du gerne vil opnå så stort et udbytte som muligt og samtidig rengøre overflader og facader på ingen tid. Det kan især være en fordel ved et drivhus, der i den grad trænger til en kærlig hånd hurtigst muligt, inden foråret nærmer sig, og det atter bliver tid til at gå i drivhuset igen.

I den forbindelse anbefaler vi en højtryksrenser med en trykpumpe på omkring 150. Hertil er det dog vigtigt at læse brugsanvisningen grundigt igennem samt tjekke op på glasset i drivhuset for at være sikker på, at glasset ikke får skader som følge af en grundig spuling.

Det er nemlig sådan, at bløde overflader altid vil pådrage skader ved brug af en højtryksrenser, hvis du ikke er opmærksom og forsigtig. Med reference til vores højtryksrenser test er et mærke som Kärcher generelt meget bevidst om sikkerhed. Derfor medfølger der også sikkerhedsinstrukser, hvis du vælger at investere i en af mærkets modeller. Du kan også læse meget mere på mærkets hjemmeside, og vi anbefaler i høj grad, at du sørger for at få læst op på den slags, inden du går i gang.

Hvordan vælger jeg den rette forhandler ved køb af højtryksrenser?

Der findes utallige forhandlere, som sælger højtryksrensere i forskellige prisklasser. Det er blandt andet en af grundene til, at vi hos Toppricer sørger for at lave en højtryksrenser test som denne, hvor vi giver dig et konkret overblik over de mange forskellige højtryksrensere, du kan vælge imellem på markedet. Vi ved nemlig, at det tit og ofte kan være en jungle at finde rundt i, hvorfor det er essentielt at prissammenligne og dermed skabe et mere specifikt overblik i en højtryksrenser test.

Forhandleren er en ting, du skal overveje i beslutningsprocessen, men en anden ting er også selve mærket på højtryksrenseren. Langt hen ad vejen er mærket forholdsvis afgørende, når vi tager udgangspunkt i, hvad du får i sidste ende. Både Nilfisk, Bosch og Kärcher, som vi har præsenteret i denne højtryksrenser test, er alle sammen mærker, der med tiden har fået gode bedømmelser på markedet.

Du kan af selvsamme grund derfor trygt bestille direkte hos de pågældende producenter, hvis du overvejer en højtryksrenser herfra. Dog kan du også finde en ekstern forhandler, som måske kører med særlige kampagner og tilbud, der giver dig en prismæssig fordel, som er umulig at se bort fra.

Drømmer du om at give dine udendørsarealer, havemøbler, din bil, campingvogn eller noget helt andet en overhaling med en grundig spuling? Så anbefaler vi, at du får fingrene i en højtryksrenser hurtigst muligt, lige så snart du ved, hvad du skal bruge den til. På den måde kan du gå foråret eller sommeren i møde med god samvittighed og invitere dine nærmeste forbi til en god grillfest, som de sent vil glemme.

Vi lover dig for, at der ikke er det, en højtryksrenser ikke kan klare. Så længe du blot sørger for, at sikkerheden er i orden, og du ved, hvordan du bruger den optimalt, er der ingen tid at spilde. Du vil umuligt fortryde din investering, når du først har fået fingrene i en god højtryksrenser.

92
Makita HW1300
90
Bosch AdvancedAquatak 150
88
Kärcher K4 Full Control
Tilføj Produkt
Pris4849 kr2552 kr272 kr
KategoriHøjtryksrenserHøjtryksrenserHøjtryksrenser
EnergikildeElnetElnetElnet
Maks. Tryk130 bar150 bar130 bar
EgenskaberSlangerulle, SpraymundstykkeSlangerulleTeleskopstang (inkl. jet-dyse)
Effekt1800 W2200 W1800 W
Vandtemperatur40 °C40 °C40 °C
Vandforbrug (pr. time)420 L480 L420 L
Slangelængde10 m8 m6 m
88
Nilfisk Premium 180-10
Specifikationer
 • Kategori: Højtryksrenser
 • Energikilde: Elnet
 • Maks. Tryk: 180 bar

Flere Specifikationer: Egenskaber - Auto start/stop, Slangerulle, Teleskopstang; Effekt - 2900 W; Vandtemperatur - 60 °C; Vandforbrug (pr. time) - 610 L; Slangelængde - 10 m; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Nilfisk Premium 180-10

Fordele:

 • robust og kraftfuld
 • placeret i top fem hos Independent.co.uk
 • nem at anvende
 • ergonomisk design
 • højtryksslange på 10 meter.

Næste højtryksrenser i vores højtryksrenser test er denne Nilfisk Premium 180. Årsagen til, at modellen her er blandt nogle af de bedste på markedet og derfor med i vores højtryksrenser test, er, at den har fået stor ros blandt forbrugere og ikke mindst eksperter i diverse test. Det gør sig blandt andet gældende hos Independent.co.uk, hvor den er blandt de fem bedste højtryksrensere på markedet. Derudover får den fem ud af fem stjerner i øvrige ekspertvurderinger. Af de årsager har vi derfor også valgt at give vores vurdering af denne model i vores højtryksrenser test.

Fordelen ved at vælge denne model fra Nilfisk er først og fremmest, at modellen er en af de bedste højtryksrensere, du finder på markedet. Det skyldes blandt andet, at den er velegnet til hyppig rengøring i både store og små udgaver. Derudover kan du være sikker på, at du med denne model får en utroligt høj robusthed og ikke mindst kvalitet. Den er nemlig velegnet til at give professionelle rengøringsresultater, som du ikke på samme måde vil kunne opnå manuelt. Det skyldes blandt andet induktionsmotoren, der sikrer en høj effektivitet og ydeevne.

En robust højtryksrenser med lang levetid

En anden sikker fordel ved denne Nilfisk Premium 180 er desuden, at den er designet således, at du er garanteret en lang levetid. Det skyldes primært designet, som blandt andet består af en metalpumpe og et messingtopstykke. Begge elementer er robuste og tåler meget, hvilket resulterer i en lang levetid samt imponerende rengøringsresultater gang på gang.

En anden fordel er desuden det ergonomiske design, som øger anvendeligheden og gør det nemt at rengøre med højtryksrenseren. Du får altså en højtryksslange i stål samt en god komfort, der skåner din krop, mens du arbejder på højtryk. Modellen er ideel til udendørs rengøring af både pool, campingvogn, indkørsel og meget mere. Drømmer du om en god højtryksrenser med en professionel ydeevne og lang levetid, er denne Nilfisk Premium 180 et godt bud.

Specifikationer:

 • 5 meter elkabel
 • effekt: 3,3 kW
 • belastning: 190 bar
 • vandmængde: 650 liter/time
 • vægt: 30,2 kilo.
88
Kärcher K7 Premium Smart Control
Specifikationer
 • Kategori: Højtryksrenser
 • Energikilde: Elnet
 • Maks. Tryk: 180 bar

Flere Specifikationer: Egenskaber - Slangerulle, Teleskopstang (Inkl. Jet-dyse, Roterende mundstykke, Spraymundstykke); Effekt - 3000 W; Vandtemperatur - 60 °C; Vandforbrug (pr. time) - 600 L; Slangelængde - 10 m; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Kärcher K7 Premium Smart Control

Fordele:

 • bliver kaldt højtryksrensernes Ferrari
 • får 4,8 stjerner ud af fem hos Coop Shopping
 • driftstryk på 180 bar
 • vandmængde på 600 liter vand i timen
 • mulighed for at hælde vand på med maks. temperatur på 60 grader.

Næste model i vores højtryksrenser test er Kärcher K7 Premium Smart Control Home. Her fortsætter vi altså med det tyske brand, Kärcher, som generelt klarer sig godt på det danske såvel som det udenlandske marked. Modellen her har nemlig vundet stor anerkendelse på markedet, og flere eksperter kalder den sågar for højtryksrensernes Ferrari.

Navngivningen skyldes primært, at modellen med et driftstryk på 180 bar klarer sig ualmindeligt godt til krævende, udendørs rengøringsopgaver. Er du på udkig efter en kraftfuld, og ikke mindst effektiv, højtryksrenser, er denne model altså klart værd at overveje. Udover at være blevet erklæret ualmindeligt hurtig og effektiv, har den altså også vundet forbrugernes hjerter i flere forbrugeranmeldelser.

Tag den med rundt i haven

Fordelen ved at vælge Kärcher K7 er blandt andet, at den har en slangelængde på intet mindre en ti meter. Det er klart en fordel, hvis du har en større have og af den årsag har behov for en ekstra lang slange. Derudover har modellen ikke desto mindre en kapacitet på 60 m2 i timen, så den uden problemer er i stand til at rengøre større overflader som for eksempel facader eller terrasser. Dog vælger du selv trykket samt doseringen af rengøringsmiddel, så den bliver tilpasset efter den konkrete rengøringsopgave.

En anden fordel ved at vælge denne model er desuden, at du får flere forskellige dyser med i tilbehørspakken. Det giver dig fri mulighed for at udbrede opgaverne og justere modellen på en måde, så den passer til de pågældende arbejdsområder.

Tilslut højtryksrenseren til din smartphone

Der er flere årsager til, at modellen her bliver kaldt for ’premium.’ Udover de specifikationer, vi allerede har nævnt, er der endnu en smart specifikation, som du finder i de færreste højtryksrensere. Du kan nemlig tilslutte din Kärcher K7 til din smartphone via Bluetooth og anvende Kärcher Home & Garden-appen, som giver dig flere optimale tips og tricks samt en række forskellige indstillinger til forskellige rengøringssituationer. Derudover kan du se flere fordelagtige rengøringssituationer samt instruktioner, så du hele tiden sikrer optimal vedligeholdelse af din Kärcher K7.

Specifikationer:

 • belastning: 180 bar
 • vandmængde per time: 600 liter
 • 10 meter højtryksslange
 • kapacitet: 60 m2 per time
 • 1 liter 3i1 multi Jet spray-lanse.
88
Kärcher K3 Home T150
3

Kärcher K3 Home T150 Anmeldelse

Specifikationer
 • Kategori: Højtryksrenser
 • Energikilde: Elnet
 • Maks. Tryk: 120 bar

Flere Specifikationer: Egenskaber - Auto start/stop, Jet-dyse; Effekt - 1600 W; Vandtemperatur - 40 °C; Vandforbrug (pr. time) - 380 L; Slangelængde - 6 m; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Kärcher K3 Home T150

Fordele:

 • testvinder hos idenyt
 • topscorer hos Råd & Rön
 • et ideelt budgetvalg
 • alsidig model
 • nem at anvende.

Næste model i vores højtryksrenser test er denne Kärcher K 3 Full Control Home, som også har scoret høje point i både ekspert- og forbrugertest. Det har derfor gjort den til testvinder hele to steder, hvorfor den selvfølgelig også skulle være repræsenteret i vores højtryksrenser test.

Modellen her er det perfekte valg, hvis du ikke vil give alt for meget for en god højtryksrenser, men alligevel gerne vil have meget for pengene. Du får her en høj kvalitet samt det perfekte tilbehør til at løse en række forholdsvis krævende opgaver i haven eller på terrassen. Det kan også være, at du skal bruge den i forbindelse med rengøring af din bil, cykel eller andet.

En god tilbehørspakke
En klar fordel ved at vælge Kärcher K 3 Full Control Home er blandt andet, at flere eksperter – og forbrugere – peger på den brede tilbehørspakke, der følger med, når du køber modellen. Her får du nemlig mere for pengene, end hvad du gør med mange andre modeller. Det betyder, at du kan drage fordel af pakken til blandt andet at rengøre krævende opgaver som terrassen, bilen, cyklen, motorcyklen eller lignende.

Udover at være udstyret med godt tilbehør er den også drøj i brug og nem at anvende. Designet er derfor perfekt til dig, som bare har et ønske om, at modellen skal være så nem at bruge som overhovedet muligt. Dog er det også en fordel, hvis den er effektiv og har en høj ydeevne. Heldigvis bliver der generelt sagt om modellen fra Kärcher, at den er robust og alsidig til mange forskellige opgaver.

I modsætning til mange andre højtryksrensere er denne model forholdsvis lille. Det kan dog være en fordel, hvis du ikke ønsker at gå rundt med en model, der er for stor og uhandy.

Med modellen følger desuden en overfladerenser og ikke mindst rengøringsmiddel, som du kan bruge til at rense din terrasse, så den bliver så god som ny igen. Prøv den, og oplev store forandringer i forhold til både mindre opgaver og forholdsvis krævende rengøringsopgaver. Dog skal du være opmærksom på, at du her får et tryk på 120 bar, som dog er lidt mindre end de to andre modeller, vi har anmeldt i vores højtryksrenser test indtil videre. Ikke desto mindre er det dog ofte nok til at gennemfør de vigtigste rengøringsopgaver udenfor.

Specifikationer:

 • vægt: 4,3 kilo
 • farve: gul/sort
 • belastning: 120 bar
 • tre trykniveauer
 • absorberet effekt: 1,6 kW.
88
Bosch AdvancedAquatak 150
Specifikationer
 • Kategori: Højtryksrenser
 • Energikilde: Elnet
 • Maks. Tryk: 150 bar

Flere Specifikationer: Egenskaber - Slangerulle; Effekt - 2200 W; Vandtemperatur - 40 °C; Vandforbrug (pr. time) - 480 L; Slangelængde - 8 m; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Bosch AdvancedAquatak 150

Fordele:

 • du får meget for pengene
 • prisvinder i flere test
 • høj ydeevne
 • udstyret med Quad-pumpeteknologi
 • ekstra cylinder.

Næste model i vores højtryksrenser test, som ligeledes er en højtryksrenser bedst i test, er Advanced Aquatak 150, som også er fra Bosch. Fordelen ved at vælge denne model er først og fremmest, at du får meget for pengene. Derudover har modellen her også fået gode anmeldelser fra både forbrugere og eksperter, som særligt værdsætter den høje ydeevne. Mange steder giver forbrugerne modellen helt op fem ud af fem stjerner.

Modellen er desuden prisvinder i flere eksperttest, hvorfor den også for dig er værd at overveje. Vores samlede vurdering af modellen er derfor, at den har fordelagtige funktioner og ikke mindst tilbehør, som gør den til en god kandidat i vores højtryksrenser test.

Quad-pumpeteknologi

Én af de fordele, der særligt bliver fremhævet i forskellige test, er den indbyggede Quad-pumpeteknologi. Denne teknologi giver Advanced Aquatak 150 en høj ydeevne, fordi den blandt andet har en ekstra cylinder. Det er netop den cylinder, der giver modellen den sidste effekt, som alt i alt gør det muligt for dig at bruge den til flere krævende opgaver.

Ved at vælge Advanced Aquatak 150 vil du hurtigt opdage, at effektiviteten også er forbundet med en hurtig rensning. Det vil sige, at modellen her klarer flere opgaver hurtigere, end hvad andre højtryksrensere vil være i stand til. Den er derfor ideel til mere krævende rengøring.

Udover den smarte pumpeteknologi kan du ved hjælp af den integrerede dyse også løse samtlige opgaver uden problem. Du får eksempelvis en rotationsdyse, som er velegnet til fastsiddende snavs på mere hårde overflader. Ved at indstille den efter behov kan du også fjerne snavs på blandt andet biler og havemøbler nemt og effektivt.

Fyld vaskemiddel på nemt og hurtigt

Du kan nemt og hurtigt fylde dit vaskemiddel i højtryksdysen, som i øvrigt kan rumme helt op til 550 milliliter. Nemmere bliver det altså ikke at rengøre, når først sæben bliver påført. Det fungerer på den måde, at der er direkte tilslutning til selve lansen, så du kan gå i gang med det samme.

Specifikationer:

 • motorydelse: 2.200 W
 • tryk: 150 bar
 • indløbsvandtemperatur: 40 grader
 • pumpetype: 4 cylindere
 • slangelængde: 8 meter.
88
Bosch UniversalAquatak 125
Specifikationer
 • Kategori: Højtryksrenser
 • Energikilde: Elnet
 • Maks. Tryk: 125 bar

Flere Specifikationer: Egenskaber - Slangerulle; Effekt - 1500 W; Vandtemperatur - 40 °C; Vandforbrug (pr. time) - 360 L; Slangelængde - 5 m; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Bosch UniversalAquatak 125

Fordele:

 • testvinder i flere anmeldelser
 • brugbart tilbehør medfølger
 • anvendelig til flere opgaver
 • rimelig pris
 • mellemstor udgave.

Denne Bosch Universal Aquatak 125 er prisvinder flere steder, og det er selvfølgelig ikke uden grund. Af de årsager har vi også valgt at tage den med i vores højtryksrenser test, da den har flere gode egenskaber, som er værd at investere i.

Én af de helt gode egenskaber er blandt andet, at den kan efterlade et tryk på op til 125 bar. Du får derfor her en effektiv højtryksrenser, som desuden kan rumme en vandmængde på op til 450 liter i timen. Derudover har den en motor på 1500 Watt, hvilket er ganske okay for en god højtryksrenser.

3-i-1 dyse

En anden fordel ved at investere i en højtryksrenser som denne model fra Bosch er, at den rummer en 3-i-1 dyse. Det vil sige, at modellen er i stand til at give 10 % bedre rengøringsydelse med en tynd stråle. Derudover får du det rette tilbehør, som er brugbart til eksempelvis vaskemiddel. Du kan også nemt justere modellen, som du ønsker, da den eksempelvis har udtrækkelige håndgreb.

Modellen her bliver kategoriseret som ’expert’ af Bosch. Det er en definition på, at modellen er robust, men også udstyret med en høj ydeevne, som især er ideel til de mere krævende opgaver, hvor der er behov for høj effektivitet.

Udover den fem meter lange højtryksslange har du også mulighed for at tilkoble en PVC-slange, som måler otte meter. Det er især en fordel, hvis du har svært ved at komme hele vejen rundt og derfor ikke kan nøjes med en slange på fem meter.

Med i pakken følger desuden en højtrykspistol i metal, en fanlanse, en højtryksdyse, et vandfilter og meget mere. Med denne højtryksrenser fra vores højtryksrenser test er du derfor garanteret en alsidig model, som kan klare selv de mest krævende opgaver.

Specifikationer:

 • 5 meter højtryksslange
 • højtryksdyse til vaskemiddel: 450 ml
 • motor: elektrisk
 • maskinvægt: 6 kilo
 • rensesystem: højtryksskum.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Højtryksrenser

Der findes overflader i specifikke materialer, som ikke kan tåle en spuling med en højtryksrenser. Derfor er det meget vigtigt, at du altid sørger for at tjekke nøje op på de overflader, du overvejer at behandle. Det vil sige, at du skal undersøge materialer for finde en afklaring på, hvorvidt det kan betale sig at bruge spule med maskinen. Det vil jo være superærgerligt, hvis du pludselig står med en ødelagt overflade, fordi den ganske enkelt ikke kan tåle en spuling med så højt et pumpetryk.

Overvejer du for eksempel at rense din terrasse, skal du være ekstra opmærksom, hvis der er tale om en betonterrasse eller om fliser. Her er det nemlig vigtigt, at du bruger et særligt mundstykke, som egner sig til den konkrete overflade. Gør du ikke det, kan du i værste fald risikere, at du skader din beton, eller at der kommer misfarvninger på dine fliser. Er trykket for højt, kan det desuden skade din fugemasse mellem fliserne, hvorfor det generelt er vigtigt at være påpasselig ved brug af en højtryksrenser.

Igennem vores højtryksrenser test er der overordnet set nogle af modellerne, som klarer sig bedre end andre i eksterne ekspert- og forbrugervurderinger. Dog er det i den forbindelse altid værd at nævne, at det tit og ofte faktisk er en individuel bedømmelse, hvilken højtryksrenser der er bedst. Det afhænger nemlig af, hvor dine behov ligger, og hvor mange penge du har lyst til at smide efter en højtryksrenser.

Tager vi afsæt i vores højtryksrenser test hidtil, er en model som Kärcher K7 Premium Smart Control Home et godt valg, hvis du leder efter en model med meget høj ydeevne og robusthed. Modellen her får høje point fra forbrugere, men bliver som nævnt også kaldt for højtryksrensernes Ferrari, da den er enormt hurtig og har et driftstryk på 180 bar, hvilket er meget højt. En anden model, der klarer sig godt i diverse vurderinger, er Bosch Universal Aquatak 125. Denne model er testvinder i flere eksterne anmeldelser, hvorfor den også er værd at overveje.

Garantien afhænger af, hvor du køber din højtryksrenser samt specifikke betingelser hos den pågældende forhandler og det pågældende mærke. For eksempel får du udvidet garanti hos Kärcher, hvis du vælger en model med vandkølet motor – som for eksempel model K7 – uanset om det er premium- eller home-modellerne. Dog dækker den udvidede garanti kun vandkølede motorer og altså ikke sliddele, og den træder i kraft ved, at du registrerer den senest tre måneder efter, og at du kan vise en gyldig betingelse.

Almindeligvis vil der være en reklamationsret på to år ved køb af højtryksrensere. Dog vil en sådan garanti ikke dække hverken misbrug, forsømmelse, forkert opbevaring – for eksempel frostskader – forkert installation eller betjening samt forurenet vand eller kemikalier, som er uegnede til højtryksrensere. Af de årsager er det som tidligere nævnt meget vigtigt, at du sørger for at vedligeholde din maskine og samtidig er opmærksom på at følge brugsanvisningen nøje ved brug.

Kilder

Gennem vores højtryksrenser test indtil videre har vi som nævnt vurderet hver højtryksrenser ud fra allerede eksisterende forbruger- og ekspertvurderinger. Blandt de kilder, vi løbende har henvist til, er Independent.co.uk samt Råd & Rön. Du kan få dybere indsigt i, hvem de er, og hvorfor vi referer til dem, nedenfor.

Independent.co.uk 🇬🇧

Independent.co.uk er en britisk onlineavis, som så dagens lys for første gang i 1989. Udover at avisen selvfølgelig leverer indhold om, hvad der foregår rundt omkring i den vide verden, tester, anmelder og vurderer den også produkter – som for eksempel højtryksrensere. Avisen har vurderet flere forskellige højtryksrensere i sin kategori ’indy/best.’

Fælles for alle anmeldelserne hos Independent.co.uk er, at de er til at stole på, da avisen er upartisk.  Den tager nemlig højde for øvrige ekspertvurderinger og test i den virkelige verden og samler op på dem løbende. Af de årsager er det relevant at henvise til avisens vurderinger, hvor blandt andet Nilfisk Premium 180 er blevet kåret som den femte bedste af avisens syv udvalgte højtryksrensere.

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er en svensk side, som rådgiver forbrugere i det eksploderende marked, der indimellem kan være svært at navigere i. Blandt deres respektive eksperttest og -vurderinger finder du blandt andet en vurdering af højtryksrensere. Sidens klare intention er at hjælpe forbrugeren med at træffe de rette valg, når det kommer til eksempelvis at vælge den helt rette højtryksrenser.

Alle ekspertvurderinger er i den forbindelse foretaget af professionelle i laboratorier, som selv køber produkterne for at sikre, at det, der bliver testet, er det samme som de produkter, du som forbruger kan købe i butikkerne. I den forbindelse er Kärcher K 3 Full Control Home blandt andet blevet kåret som prisvinder i sidens højtryksrenser test.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Makita HW1300
92
Makita HW1300
4849 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.