TEST: De Bedste Støvsuger i test 2024

Se alle Støvsugere i testen
75107 Anmeldelser
75 Produkter
114 timer Tid brugt
Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

89
Dyson V8 Motorhead Dyson V8 Motorhead Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
188 kr.
95
Xiaomi Mi G10 Xiaomi Mi G10 Læs mere om produktet
  • Bedst i test
2527 kr.
94
Dyson V15 Detect Absolute Dyson V15 Detect Absolute Læs mere om produktet
  • Aftageligt håndsæt
  • God sugeevne
  • Høj kvalitet
5229 kr. 5554.60 kr.

Bedste Støvsugere
under 1500 kr.

Top 3

Hvilket støvsuger mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor støvsugere.

#1
Samsung
93
#2
Dewalt
92
#3
Dyson
91
#4
Makita
90
#5
Philips
89

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Hvordan finder jeg den rette støvsuger?

I dag findes der et utal af forskellige støvsugere på markedet, som alle har forskellige produktfunktioner og designegenskaber – og det kan derfor være lidt af en jungle at finde rundt i.

Den vigtigste egenskab ved en støvsuger er dog, at den skal passe til dine behov. Nedenfor finder du 3 effektive overvejelser, som kan lede dig på rette spor mod den helt rigtige støvsuger for dig.

Se også vores test af printer der er bedst i test ved mærkerne: Miele, Electrolux og Nilfisk.

Kvadratmeterne har en stor betydning

Valget af den rette støvsuger afhænger i høj grad af, hvor mange kvadratmeter dit hjem består af. Jo flere kvadratmeter du har, desto større og mere robust skal din støvsuger være. Er der tale om et større areal på mange kvadratmeter, skal støvsugeren nemlig være aktiv i længere tid samtidig med, at den skal være i stand til at opsamle mere støv og snavs i støvposen i modsætning til et hjem med et færre antal af kvadratmeter.

Derudover kan det være en god idé at have øje for støvsugerens ledningslængde. Har støvsugeren en kort ledning, er du nødsaget til at skifte stikkontakt relativt ofte under støvsugningen – og det vil de fleste gerne slippe for så vidt som muligt. Du kan derfor med fordel være på udkig efter en støvsuger med en ledning på 10 meter, da det typisk er en tilstrækkelig længde i de fleste hjem.

Hvilken gulvbelægning har du?

Gulvbelægningen spiller også en stor rolle, når du skal vælge den rette støvsuger. Nogle støvsugere egner sig nemlig bedst til det hårde gulv i form af fliser, trægulv og klinker – hvorimod andre støvsugere egner sig mere til det bløde gulv i form af gulvtæpper, løse tæpper osv.

Når du skal finde den støvsuger, som passer bedst til din gulvbelægning, skal du faktisk rette blikket mod støvsugerens mundstykke – det er nemlig mundstykket, som afgør, hvorvidt støvsugeren er den rigtige for dig eller ej. I så fald du har fået øje på en helt særlig støvsuger, som ikke har det rette mundstykke til dit gulv, kan du købe et separat mundstykke, som passer til lige præcis dit gulv.  

Kombimundstykke

De fleste støvsugere kommer med et kombimundstykke, som kan indstilles både det til hårde og til det bløde gulv, så du er fri for at investere i et separat mundstykke – dog vil du få mest ud af at have et mundstykke, som specifikt egner sig til gulvbelægningen i dit hjem, således du passer bedst muligt på dit gulv og får den optimale støvsugning. 

Mundstykke til det hårde gulv

Har du fliser, trægulv, klinker eller lignende, bør du vælge et parketmundstykke til din støvsuger, som er specifikt egnet til støvsugning af denne form for gulvbelægning. Et parketmundstykke har typisk faste børster foran og bagtil på selve mundstykket. Børsterne har til formål at beskytte især trægulvet mod ridser, da børsterne gør, at mundstykket glider lettere hen over gulvet.

Mundstykke til det bløde gulv

Hvis du har gulvtæppe eller mange løse tæpper i hjemmet, kan du vælge mellem 2 mundstykker. Den første mulighed er et turbomundstykket, som har roterende børster. Et mundstykke med roterende børster er særdeles effektiv til støvsugning af gulvtæpper, fordi mundstykket har en bedre evne til at opsamle støv og snavs. Turbomundstykket er også et særdeles godt valg til dig, som har husdyr, fordi den er ekstra god til at opsamle dyrehår. 

Den anden mulighed er et motoriserende mundstykke. Som det ligger i ordet, har dette mundstykke en motor inde i selve mundstykket, som giver den en ekstra høj sugeevne, hvilket resulterer i en særdeles effektiv rengøring. Grundet den ekstra høje sugeevne, er det motoriserende mundstykke også effektiv, hvis du har husdyr. 

Bor der allergikere i husstanden?

Såfremt du eller andre i husstanden lider af støvallergi, er det vigtigt, at du tager højde for det, når du er på udkig efter en ny støvsuger. Der findes nemlig en række støvsugere på markedet, som er særligt skånsomme mod allergikere.

Disse støvsugere er kendetegnet ved, at de har et såkaldt HEPA-filter. HEPA står for High Effiency Particulate Air og er et helt særligt filter, som opfanger selv de mikroskopiske partikler, der findes i støvsugerens udstødningsluft. Det betyder, at støvsugeren blæser ren luft tilbage i lokalet, som dermed er fri for allergener – og derfor er støvsugere med HEPA-filtret i høj grad egnet til husstanden med allergikere. 

HEPA-filtrene fås i 5 filtreringsklasser, som går fra EPA 10 til HEPA 14. Deres filteringsevne angiver, hvor mange partikler de er i stand til at fange pr. liter luft, og jo nærmere du kommer på HEPA 13 og 14, desto renere bliver den tilbagesendte luft. HEPA 14 er testet til at kunne indfange hele 99.999% af alle partikler, hvilket betyder, at den rensede luft faktisk bliver tilbagesendt i en endnu renere stand end den var før. Nedenfor kan du se de forskellige filteringsklasser.

HEPA 14    tilbagesender maks. 5 partikler pr. liter luft

HEPA 13    tilbagesender maks. 50 partikler pr. liter luft

EPA 12       tilbagesender maks. 500 partikler pr. liter luft

EPA 11       tilbagesender maks. 5.000 partikler pr. liter luft

EPA 10       tilbagesender maks. 15.000 partikler pr. liter luft

Hvilken form for støvsuger foretrækker du?

På baggrund af de ovenstående overvejelser har du nu fået en god fornemmelse af, hvilke behov din næste støvsuger skal opfylde. Nu går vi lidt dybere til værks, og det er tid til at fokusere på støvsugerens designmæssige og praktiske egenskaber, da disse også har en stor betydning for valget af den rette støvsuger.

Den traditionelle støvsuger

Den traditionelle støvsuger har mere end 100 år i bagagen, og er derfor den støvsuger, som de fleste har prøvet kræfter med og derfor foretrækker at anvende. Hælder du mest til denne form for støvsuger, kan du vælge mellem den klassiske version med pose eller du kan vælge den poseløse støvsuger.  

Støvsugeren med pose

Det er denne form for støvsuger, som vi fleste kender til. Inde i støvsugeren finder du en støvpose, som har formål at opbevare alt det skidt og snavs, som bliver suget op. Når posen efterhånden er ved at være fyldt godt op, skal man blot udskifte støvposen med en ny – ganske simpelt og nemt.

Fordelen ved at vælge en støvsuger med pose er, at du kan støvsuge væsentligere flere gange før posen skal skiftes i modsætning til støvsugeren uden pose. Derudover er det også et mere allergivenligt valg med en pose, da posen forhindrer støv og skidt i at sprede sig tilbage i luften.

Det er ikke altid at støvsugeren ligefrem udskiller en duft af blomster, men hvis du vælger støvsugeren med en pose, er der faktisk noget, som du kan gøre ved dette. Her kan du købe noget tørret og velduftende potpourri og suge det op, så det ryger ind i støvsugerposen, hvorefter det kan udskille en behagelig duft i rummet, når du støvsuger.

Støvsugeren uden pose

Støvsugeren uden pose fungerer delvist efter samme princip som støvsugeren med pose. Den eneste forskel er dog, at denne støvsuger ikke har en pose, hvor alt skidt og snavs bliver samlet – i stedet har den en let aftagelig beholder, som du blot skal tømme, når den er ved at være fyldt op.   

Fordelen ved at vælge en støvsuger uden pose er, at du nemt og hurtigt kan se, hvordan det er tid til at skifte beholderen. Derudover bliver sugeevnen ikke forringet, selvom beholderen er ved at være fyldt op – det bliver den nemlig ved støvsugeren med pose. Dog skal du have i mente, at du skal sørge for at rense støvsugerens filter, når du tømmer beholderen, således du sikre en god hygiejne.

Den ledningsfrie støvsuger

Den ledningsfrie støvsuger er vokset til at være et særdeles populært valg, hvad angår støvsugere – og det er ikke helt uden grund. De fleste ledningsfrie støvsugere er faktisk bygget efter 2-i-1-princippet, hvilket betyder, at du faktisk får en støvsuger, som også kan forvandles til en effektiv håndholdt støvsuger på ganske kort tid.

Foretrækker du den hurtige men effektive rengøring, er den ledningsfrie støvsuger en god mulighed for dig – dens ledningsfrie funktion gør nemlig, at den er særdeles let at transportere rundt i hjemmet samtidig med, at den ikke vejer nær så meget, som den traditionelle støvsuger.

Den ledningsfrie støvsuger er batteridrevet og sørger selv for at lade op, når du ikke bruger den – dette sker ved at placere støvsugeren i dens dock. Docken fungerer som en opladningsstation, hvilket betyder, at støvsugeren altid er fuldopladt og klar til støvsugning. Derudover står støvsugeren oprejst, når den er placeret i docken, hvilket betyder, at den kræver minimalt opbevaringsplads.

Du skal dog være opmærksom på støvsugerens batteriegenskaber, før du køber den. Både batterilevetiden og opladningstiden varierer nemlig i høj grad mellem de forskellige modeller – nogle ledningsfrie støvsugere kan nemlig kun køre i omkring 20 minutter ad gangen, hvor andre kan køre i mere end 1 time.

De fleste ledningsfrie støvsugere har også indbygget LED-lys. LED-lyset gør støvsugningen væsentlig nemmere og mere effektiv, da lyset oplyser det område, som du støvsuger. Derved har du lettere at spotte skidt og støv i de mørke hjørner, hvilket resulterer i en mere grundig rengøring.

Robotstøvsugeren

 

Robotstøvsugeren er efterhånden blevet fast inventar i flere og flere danske hjem – og det er der god grund til. Med robotstøvsugeren slipper du nemlig for støvsugningen, da den klarer tjansen for dig. Derudover er robotstøvsugeren utrolig effektiv og kan klare støvsugningen mens du er på arbejde – nemmere bliver det vist ikke.

Der findes et større udvalg af robotstøvsugere på markedet, og det kan derfor virke en anelse uoverskueligt at finde frem til den rette model – dog er det en god idé at have i mente, at pris og kvalitet oftest spiller sammen, så du kan derfor med god grund investere i en lidt dyrere model, hvis du ønsker en robotstøvsuger af kvalitet.

Når du er på udkig efter en robotstøvsuger, er det nemlig ikke altid den bedste idé at købe en af de billige modeller, da dette bliver afspejlet i kvaliteten. De billige robotstøvsugere er ikke lige så effektive, da nogle modeller blot kører ligeud indtil de rammer noget, hvorefter de vender sig om og kører en anden vej – og det kan resultere i en knap så effektiv og mærkbar rengøring.

Det vil derfor være en god idé at investere i en god robotstøvsuger, som måske befinder sig i det højere prisleje. Her vil modellerne typisk være udstyret med enten en censor eller et kamera, som giver støvsugeren bedre mulighed for at orientere sig, når den kører rundt i hjemmet, hvilket i sidste ende giver en markant mere effektiv rengøring.

Robotstøvsugeren kan dog ikke måle sig med den traditionelle støvsuger. Den traditionelle støvsuger opsamler nemlig støv og skidt gennem opsugning, hvilket robotstøvsugeren ikke har mulighed for, da dette vil resultere i, at den ville suge sig fast til gulvet. Robotstøvsugeren fungerer i stedet ved, at den fejer støv og skidt op i en beholder, og du vil derfor ikke kunne forvente en lige så effektiv rengøring som med en traditionel støvsuger.

Hav øje for støvsugerens praktiske egenskaber

Som sagt findes der et utal af forskellige støvsugere, som alle har forskellige praktiske egenskaber, og det kan derfor være svært at vurdere, hvilke egenskaber man skal tage højde for. Nedenfor finder du en oversigt over nogle af de praktiske egenskaber, som man måske ikke lige altid har med i baghovedet, når man er på udkig efter en ny støvsuger – men det kan man god grund have fremover.

Vælg støvsugeren med gummibåndet

Når du skal vælge en ny støvsuger, kan det være en god idé at tjekke, om der er gummi omkring støvsugerens hoved. Det er nok de færreste, som tænker over, hvilke skader støvsugerhovedet egentlig kan forvolde på tingene i hjemmet. Gummibåndet har til formål at beskytte støvsugerhovedet mod at lave ridser i elementer såsom gulvet, fodlisterne og møblerne, når du støvsuger.

Støvsugerens energiforbrug

Lige så vel som ved alt andet elektronik, findes der også energibesparende støvsugere på markedet. Flere og flere danskere har nemlig opbygget en præference for energibesparende elektroniske produkter – og det er selvfølgelig et ønske, som elektronikproducenterne har lyttet til.

Førhen var det væsentlig lettere at spotte støvsugerens energiforbrug end det er i dag. Før år 2019 havde støvsugerne nemlig energimærket, hvilket synliggjorde støvsugerens energiforbrug og det var derfor let at spotte, hvilken støvsuger, der var det mest energibesparende valg. I 2019 blev Energimærkningsordningen for støvsugere dog annulleret, hvilket betød, at energimærket skulle fjernes fra alle støvsugere.

Når vi skal vide noget om støvsugerens energiforbrug i dag, skal vi i stedet fokusere på støvsugerens antal af watt. Antallet af watt fortæller ikke noget om støvsugerens sugeevne, men det er derimod et udtryk på, for meget strøm, støvsugeren bruger – og ønsker du at finde en energibesparende støvsuger, kan du derfor med god grund have øje for støvsugerens antal af watt.

En støvsuger med en effekt på 2.200 watt bruger meget energi – endda meget unødvendig energi, fordi en stor del blot bliver til varme i støvsugeren. En støvsuger på 1.200 watt kan faktisk suge lige så effektivt som en på 2.200 watt – men den bruger ikke nær så meget energi. Hvis du er på udkig efter den energibesparende støvsuger, anbefales det dog, at støvsugeren ikke overskrider 750 watt.

Støvsugerens støjniveau

Støjniveauet varierer i høj grad mellem de forskellige modeller på markedet, og det er de færreste, som ønsker en støvsuger med et højt støjniveau – men der er gudskelov flere måder, hvorpå du kan teste støvsugerens støjniveau.

Skal din næste støvsuger købes i en fysisk butik, kan du nemt teste støjniveauet på støvsugeren. De fleste butikker har nemlig udstillingsmodeller af støvsugerne stående frit fremme i butikken, så du kan få et lidt nærmere og detaljeret kig på støvsugeren. Her har du også mulighed for at tænde for støvsugeren og dermed tjekke dens støjniveau.

Skal støvsugeren købes online, har du naturligvis ikke helt den samme mulighed. Her kan du dog i stedet scrolle ned til de praktiske informationer og finde støvsugerens dB-niveau – støvsugerens støjniveau bliver nemlig angivet i dB, hvilket står for decibel. Niveauet i dB svinger mellem 57 dB, hvilket svarer til lyden på en normal samtale, og op til 86 dB, hvilket svarer til en trafikeret vej. Det anbefales at vælge en støvsuger, som ikke overskrider 70 dB.

Vægten har også betydning

Når du skal vælge en ny støvsuger, er det en god idé at være opmærksom på støvsugerens vægt – vægten afgør nemlig, hvor let støvsugeren er at benytte. De fleste foretrækker typisk en lettere model af støvsuger – men nogle gange kan den lidt tungere støvsuger faktisk være et bedre valg.

Den lette støvsuger er i høj grad egnet til dig, som har trapper i hjemmet. Her skal du nemlig huske på, at hver gang du skal støvsuge, skal du slæbe støvsugeren med op og ned ad trapperne, og derfor er det en god idé at vælge en støvsuger, som ikke vejer alt for meget. Døjer du eksempelvis med ryggen, vil den lettere støvsugere også være det rette valg for dig, så du ikke overanstrenger din ryg, når du slæber støvsugeren frem og tilbage igennem hjemmet.

 

Dog skal man have i mente, at støvsugerens kapacitet kan blive formindsket, jo mindre og lettere støvsugeren bliver. Skal du eksempelvis støvsuge et større antal af kvadratmeter, har du også brug for mere kapacitet bl.a. i form af støvkapaciteten, da du gerne skulle være i stand til at støvsuge hele huset uden at skulle skifte støvpose – og derfor kan du med god grund overveje en lidt større støvsuger, så du er sikker på, at den har kapacitet nok til dine behov.

Opbevaring af støvsugeren

Før du køber en ny støvsuger, bør du gøre dig nogle overvejelser om dine opbevaringsmuligheder. Der findes som sagt flere forskellige modeller af støvsugere på markedet, som kommer i flere forskellige størrelser – nogle støvsugere fylder nemlig væsentligt mere end andre.

Den traditionelle støvsuger fylder en del mere end de øvrige støvsuger, så hvis det er denne model du er på udkig efter, skal du lige sikre dig, at du har gode opbevaringsmuligheder før du køber støvsugeren, da den altså kræver lidt mere plads.

Bor du eksempelvis i en mindre lejlighed eller har du bare ikke besynderligt meget skabsplads, kan du eventuelt overveje en ledningsfri støvsuger. Den ledningsfri støvsuger fylder nemlig ikke mere end en kost, og den kan derfor klemme sig ind på selve de mindste pladser i hjemmet. Robotstøvsugeren er også et særdeles godt valg, hvis du ikke har så meget plads at gøre godt med – den fylder nemlig næsten ingenting.

Lad dig ikke friste af ekstraudstyret

Diverse sælgere vil altid prøve at lokke dig til at købe ekstraudstyr til din nye støvsuger – men her skal du ikke lade dig friste. Selvom sælgeren måske har taletøjet helt i orden, viser erfaringer faktisk, at ekstraudstyret i realiteten sjældent kommer i brug, da man i de fleste tilfælde kan klare de gængse rengøringspligter med det udstyr, som allerede følger med støvsugeren.

Brug tjeklisten når du står nede i butikken

Nedenfor har vi samlet en tjekliste, som opsummerer 6 af de vigtigste punkter, som du har læst i denne artikel. Du kan med fordel tage tjeklisten med dig under armen, når du skal ned i butikken og købe din næste støvsuger – så er du helt sikker på, at du ikke glemmer nogle af de vigtige punkter, så du kommer hjem med den helt rigtige støvsuger.

Punkt 1 – Hvor tung er støvsugeren?

Når du står nede i butikken, er det en god idé at tjekke, hvor meget støvsugeren vejer. Mange foretrækker nemlig en lettere støvsuger, da den er væsentligt nemmere at benytte og kommet rundt i hjemmet med. Hvis du har trapper i huset, ville en lille støvsuger måske være at foretrække, da den er nemmere at få op og ned ad trapper.

Punkt 2 – Har støvsugeren gummibåndet?

Før du køber støvsugeren, så tjek lige, om den har gummibånd omkring støvsugerhovedet. Det er nemlig vigtigt, at gummibåndet er der, fordi det netop har til formål at beskytte dit gulv, fodlister, møbler og lignende fra de potentielle skader og ridser, som et mundstykke typisk kan medføre.

Punkt 3 – Husk de 10 meter

Foretrækker du den traditionelle støvsuger, er det en god idé at vælge en model, som har en ledningslængde på minimum 10 meter. Dette er en passende ledningslængde, som er velegnet til de fleste hjem. Køber du en støvsuger med en kortere ledning, vil du være nødt til at skifte stikkontakt relativt jævnligt under støvsugningen.

Punkt 4 – Tjek støjniveauet

De fleste fysiske butikker har oftest udstillingsmodeller stående i butikken, så du kan få et nærmere kig på de enkelte modeller, før du træffer det endelig valg. Her kan du bl.a. tænde for støvsugeren for at tjekke støjniveauet – en støvsuger skal nemlig have en god lydisolering, og der kan altså være en stor forskel på diverse modeller. Det anbefales at vælge en støvsuger, som ikke overskrider 70 dB.

Punkt 5 – Tjek energiforbruget

For at tjekke energiforbruget skal du kigge på støvsugerens antal af watt – det fortæller dig nemlig, hvor meget strøm, den bruger. Det anbefales, at du går efter en støvsuger, som ikke overskrider 750 watt, hvis du ønsker at købe en energieffektiv støvsuger.

Punkt 6 – Lad dig ikke friste af ekstraudstyret

Diverse sælgere vil altid prøve at lokke dig til at købe ekstraudstyr til din nye støvsuger, men her skal du ikke lade dig friste – det viser sig nemlig, at ekstraudstyret i realiteten sjældent kommer i brug.

 De 4 bedste støvsugere på markedet

Vi vil gerne gøre det nemt og hurtigt for dig at spotte de bedste støvsugere på markedet, og derfor har vi nedenfor samlet en oversigt over de fire bedste støvsugere på markedet ud fra hver støvsugerkategori og bedst i test.

95
Xiaomi Mi G10
94
Dyson V15 Detect Absolute
89
Dyson V8 Motorhead
Tilføj Produkt
Pris2527 kr5229 kr188 kr
Egenskaber2-i-1, Aftageligt håndsæt2-i-1, Aftageligt håndsæt, Batteridrift, GenopladeligAftageligt håndsæt, Genopladelig
Støjniveau79.0 dB-82.0 dB
OpsamlingPoseløsPoseløsPoseløs
Opsamlingskapacitet-0.76 L0.5 L
Filter--HEPA filter, Micro filter
Arbejdsradius---
Rengøringsevne hårdt gulv---
Rengøringsevne tæppe---
HEPA-Filter klassifikation---
Strømkilde-BatteriBatteri
Batteritid65 min60 min40 min
Opladningstid-270 min210 min
Genopladelig-JaJa
Batteritype--Li-Ion
Højde-1264.0 mm1244.0 mm
Bredde-250.0 mm224.0 mm
Dybde-252.0 mm250.0 mm
Ledningslængde---
Slangelængde---
Sugeeffekt---
Sugeevne (kPa)---
Motoreffekt---
Støvemissionsklasse---
Våd- og tørstøvsuger---
89
Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline
Specifikationer
  • Egenskaber:
  • Støjniveau: 550
  • Opsamling: 76

Flere Specifikationer: Farve - 4.5; Strømkilde - 12; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Prisen for den bedste traditionelle støvsuger går til Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline. Her er tale om en støvsuger med flere imponerende funktioner ?? også er den også energibesparende. Støvsugeren sikrer en særdeles effektiv rengøring grundet dens høje rengøringsevne på især de hårde overflader. Derudover har støvsugeren flere funktioner såsom en møbelbeskyttelsesliste og temperaturbegrænsning, som sikrer, at luftvejene ikke bliver tilstoppet.

Bedste egenskaber

  • Energibesparende
  • Flere imponerende funktioner
  • Høj rengøringsevne
  • Power Efficiency motor og Air-Clean+ filter
89
Dyson V11 Absolute Extra Generation 2020
Specifikationer
  • Egenskaber: 2-i-1, Aftageligt håndsæt, Genopladelig
  • Støjniveau:
  • Opsamling: Poseløs

Flere Specifikationer: Opsamlingskapacitet - 0.76 L; Filter - Vaskbart filter; Farve - Blå; Strømkilde - Batteri; Batteritid - 60 min; Opladningstid - 270 min; Genopladelig - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Dyson V11 Absolute Extra Generation 2020

Dyson V11 Absolute Extra løber med prisen for den bedste ledningsfrie støvsuger ?? og det er der god grund til. Her er tale om en utrolig kraftfuld støvsuger med hele 14 cykloner, hvilket betyder, at støvsugeren indfanger hele 99,97% af alle mikroskopiske partikler ?? og den er derfor det helt rette valg for dig, der ønsker en yderst effektiv rengøring. Derudover har støvsugeren forskellige kraftindstillinger, som du kan skifte imellem afhængigt af, hvilken overflade du arbejder på.

Bedste egenskaber

  • Drifttid på ca. 1 time
  • Ekstra kraftfuld støvsuger
  • 14 cykloner
  • Testvinder i adskillige magasiner
89
IROBOT Roomba i7550+
3

IROBOT Roomba i7550+ Anmeldelse

Specifikationer
  • Egenskaber:
  • Støjniveau: 90 min
  • Opsamling: Nej

Flere Specifikationer: Opsamlingskapacitet - Nej; Filter - Li-ion; Farve - Ja; Strømkilde - 60 dB; Opladningstid - 9 cm; Genopladelig - 3.4 kg; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af IROBOT Roomba i7550+

Der findes et hav af robotstøvsugere på markedet, men er du på udkig efter den bedste model, kan du med fordel vælge iRobot Roomba i7550 ?? den er nemlig kåret som ?den bedste støvsuger?. Her er tale om en avanceret robotstøvsuger, der lever op til sin pris. Støvsugeren sørger selv for at tømme dens beholder, når den når tilbage til dens ladestation. Derudover er støvsugeren app- og stemmestyret, så du nemt kan sætte den i gang gennem Google Assitant eller Amazon Alexa.

Bedste egenskaber

  • App- og stemmestyret støvsuger
  • Automatisk tømning af beholder
  • Ladetid: 180 minutter
  • Prisvindende støvsuger
89
MIELE Complete C3 Cat&Dog Powerline
Specifikationer
  • Egenskaber:
  • Støjniveau: 890 watt
  • Opsamling: 76 dB

Flere Specifikationer: Opsamlingskapacitet - [letter_rating value="a"]; Filter - ; Farve - 4.5 liter; Strømkilde - Ja; Batteritid - Ikke oplyst; Opladningstid - AA 50; Genopladelig - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af MIELE Complete C3 Cat&Dog Powerline

Leder du efter den bedste støvsuger til at opsamle dyrehår i hjemmet, så kan du med god grund vende blikket mod Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline. Her er tale om en støvsuger af høj kvalitet med en fremragende sugeevne, som sikrer at selv de mindste hår bliver opsamlet, så du kan få et skinnende hjem uden dyrehår. Støvsugeren har roterende børster, som gør det muligt at komme dybt ned i gulvtæppet, hvor hårene oftest gemmer sig.

Bedste egenskaber

  • Fremragende sugeevne
  • Kåret til ?bedst i test? af Forbrugerrådet Tænk
  • Stor kraft på både gulv og gulvtæpper
  • Mundstykke med roterende børster

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Støvsugere

Den rigtige støvsuger for dig, er en støvsuger, som stemmer overens med dine behov. Her kan du med fordel stille dig selv følgende spørgsmål: Hvor mange kvadratmeter, skal jeg støvsuge? Hvilken gulvbelægning har jeg i hjemmet? Bor der allergikere i hjemmet? Når du har besvaret disse spørgsmål, har du nemlig væsentligt lettere ved at finde den rette støvsuger.

De fysiske butikker har udstillingsmodeller stående frit fremme, og du kan derfor teste støvsugerens støjniveau ved at tænde for den. Har du ikke denne mulighed, skal du rette blikket mod støvsugerens mål i dB, da dette viser støvsugerens støjniveau. Det anbefales at vælge en støvsuger, som holder sig under 70 dB.

Det er antallet af watt, som afgør støvsugerens energiforbrug. En støvsuger på blot 1.200 watt kan faktisk være lige så effektivt, som en støvsuger på 2.200 watt ?? men forskellen er, at den ikke bruger nær så meget energi. Foretrækker du en energibesparende støvsuger, kan du med fordel vælge en model, som ikke overskrider 750 watt.

Ledningens længde afhænger naturligvis af, hvor stort et areal, du skal støvsuge. Dog skal du huske på, at jo kortere ledningen er, desto oftere skal du skifte stikkontakt. Det anbefales derfor at vælge en støvsuger med en ledning på 10 meter, da dette svarer til en passende længde i de fleste hjem.

Det rette mundstykke afhænger af, hvilken gulvbelægning du har i hjemmet. Såfremt du har fliser, trægulv eller klinker bør du vælge et parketmundstykke. Har du derimod gulvtæppe eller mange løse tæpper, bør du vælge enten et turbomundstykke eller et motoriserende mundstykke. Du kan dog også købe et kombimundstykke, som fungerer fint på begge type af gulvbelægning.

HEPA står for High Effiency Particulate og er et helt særligt filter, som er særligt velegnet til hjemmet med allergikere. Dette filter sørger for at filtrere luften, inden luften bliver tilbagesendt i lokalet. Det betyder, at støvsugeren blæser ren luft tilbage i lokalet, som er fri for allergener og støvpartikler. Det anbefales at vælge et HEPA-filter i filtreringsklassen HEPA 13 eller 14.

Tilstoppelse i delelementer er den typiske årsag til, at støvsugerens sugeevne er forringet. Først bør du kontrollere, hvorvidt støvsugerposen kunne trænge til at blive udskiftet eller støvbeholderen skal tømmes. Er det ikke tilfældet, kan du i stedet prøve at rense filtret eller tjekke, hvorvidt der sidder noget fast i mundstykket, teleskoprøret eller måske slangen.

Når en støvsuger ?fløjter? er det typisk fordi, den ikke kan trække nok luft ind. Typisk kan det skyldes en simpel årsag, som at støvsugerposen er fuld og derfor skal skiftes. Andre gange kan det skyldes, at støvsugeren er tilstoppet. Her kan du tjekke for tilstoppelser i støvsugerens udlæsningsfilter, dyse, slange, rør, teleskoprør samt mundstykke.

Kilder

Når du skal investere i en støvsuger, er det rart at vide lidt om, hvilken støvsuger, du skal gå efter. Med pålidelige tests af støvsugere kan du blive hjulpet på rette spor. I denne artikel har vi taget blandt andet taget udgangspunkt i tests fra Forbrugerrådet Tænk.

Forbrugerrådet Tænk ????

Forbrugerrådet Tænk er en medlemsorganisation, der hvert år står bag forbrugerguides og tests af produkter til det danske marked. I deres test af støvsugere finder du blandt andet Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline som testvinder. Se testen her: https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/hus-og-have/stoevsugere/stoevsuger-bedst-i-test

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Xiaomi Mi G10
95
Xiaomi Mi G10
2527 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.