TEST: De bedste kombiovne i test 2024

Se alle Kombiovne i testen
3556 Anmeldelser
34 Produkter
30 timer Tid brugt
Skrevet af: Mark Thorup Højfeldt
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

91
Sharp R742BKW Sort Sharp R742BKW Sort Læs mere om produktet
  • Nem at bruge
  • Flot design
  • Sort
  • 11 effekttrin
849 kr. 1111.50 kr.
96
Smeg MOE34CXI Rustfrit stål Smeg MOE34CXI Rustfrit stål Læs mere om produktet
  • Rustfrit stål
  • God kvalitet
  • Brugervenlig
5189 kr.
92
Electrolux KMFD264TEX Sort Electrolux KMFD264TEX Sort Læs mere om produktet
  • Flot design
  • Sort
  • Brugernem
4999 kr. 5248.00 kr.

Vores test af
Kombiovne giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste Kombiovne på markedet i 2024
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Kombiovn
  • Fordele og ulemper

Hvilket Kombiovne mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Kombiovne.

#1
Coop
94
#2
Electrolux
92
#3
Amica
92
#4
Swan
92
#5
AEG
87

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find den bedste kombiovn

Er du på jagt efter en ny ovn? Uanset om du er i færd med at bygge nyt køkken, eller blot ønsker at udskifte den gamle ovn, så kan du med fordel lade en kombiovn flytte ind. Kombiovnen er et smart produkt, som blander funktioner fra den klassiske varmluftovn med egenskaber kendt fra damp- eller mikrobølgeovnen. På denne måde behøver du blot en enkelt ovn i hjemmet.

En kombiovn kaldes også en multifunktionel ovn, og findes i mange forskellige modeller. Uanset om du ønsker at eksperimentere med damp i køkkenet, eller blot har brug for en lille og kompakt ovnløsning, så kan en kombiovn være det ideelle valg. Med udgangspunkt i denne test, bliver du hurtigt i stand til at vælge den bedste kombiovn.

Hvad er en kombiovn?

En kombiovn er – som navnet indikerer – en ovn, der kombinerer flere forskellige typer funktioner. Kombinationen bestå gerne af en almindelig varmluftsovn som ligeledes har funktioner, man kender fra damp- eller mikrobølgeovnen.

Du kan således få det bedste fra begge verdener, da du både kan bruge almindelig varme samt damp eller mikrobølger til tilberedningen. Mikrobølgefunktionerne kender du fra den klassiske mikrobølgeovn, som er uundværlig, når der skal lunes rester fra dagen før, mens dampfunktionerne nok er mere ukendte.

Med en dampovn kan du f.eks. tilberede lækkert bagværk, men også perfekt stegt kylling og dampet fisk. Fugtigheden gør det muligt for dejen at hæve flot op, ligesom dit brød får den perfekte konsistens – flot og sprød skorpe samt en luftig midte.

Læs også: Test af de bedste indbygningsovne 

Fordele ved en kombiovn

Fordelen ved en kombiovn er naturligvis, at du kan få alle de eftertragtede funktioner i ét produkt. På denne måde sparer du både plads i køkkenet og i økonomien, da du ikke behøver at anskaffe flere forskellige produkter.

Den mest populære kombiovn er uden tvivl sammensmeltningen af den klassiske varmluftovn og mikrobølgeovnen. Det kan være svært at undvære en mikrobølgeovn, hvis først du har vænnet dig til at have den stående i køkkenet, og derfor er kombiovnen med mikrobølgefunktion en sikker vinder.

Da kombiovnen er pladsbesparende, passer den perfekt i sommerhuset eller i studieboligen, hvor der ikke er plads til både mikrobølgeovn og klassisk ovn, men kombiovnen er nu også meget populær i almindelige hjem, hvor man ønsker at udnytte hvidevarerne fuldt ud.

Størrelsen på en kombiovn

De fleste kombiovne ligner i udgangspunktet den klassiske indbygningsovn, og har gerne en kapacitet på omkring 70 liter. Det findes dog også eksempler på mere kompakte kombiovne, som enten skal indbygges eller placeres fritstående.

Mikro kombiovne findes med en kapacitet helt ned til 30 liter. Disse modeller minder udseendemæssigt om den klassiske mikrobølgeovn, men har altså både varmluft funktion og mikrobølgefunktion. Denne type ovn passer godt til studieboligen eller andre små hjem.

Hvad skal du overveje inden du køber en kombiovn?

Er du til mikrobølge- eller dampfunktion? En kombiovn er kun forsynet med en af disse ekstrafunktioner. Du skal således vælge mellem mikrobølgefunktion og dampfunktion, da du ikke kan få begge dele i samme ovn.

Sandsynligheden er stor for, at du kommer til at benytte en mikrobølgeovn oftere end en dampovn, men det kan naturligvis også vise sig, at du får brug for at benytte ovn og mikrobølgeovn på samme tid. En ulempe ved en kombiovn er naturligvis, at du kun kan bruge én af ovnens funktioner ad gangen.

Hvilke funktioner skal din kombiovn have?

En ovn er ikke bare en ovn. En moderne ovn kan måle temperaturen på dit kød, foreslå en lang række forskellige opskrifter og sende data til din mobiltelefon via WiFi. Men hvilke af disse funktioner har du egentlig brug for? Du skal også overveje ovnens udseende og energiklasse, og der er dermed en lang række spørgsmål, du skal tage stilling til, inden du lægger dig fast på en specifik model.

Hvilke smarte funktioner har du brug for? Et indbygget stegetermometer kan være meget praktisk, hvis du ynder at tilberede større stykker kød i ovnen. Vil du gerne spare tid i køkkenet, så kan du også overveje en ovn med forprogrammerede opskrifter. Her finder du blot den ønskede ret i kartoteket og placerer maden i ovnen. Ovnen sørger nu for den rette tilberedning.

Et rengøringsprogram kan også være praktisk, så du slipper for besværet med at fjerne fastbrændt snavs. Det mest populære rengøringsprogram er pyrolyse, hvor ovnen benytter en meget høj temperatur (400-500 grader) til at rense sig selv. Herefter skal det afbrændte snavs blot fjernes med en klud.

Er du interesseret i en dampovn, så skal du være opmærksom på, at der er stor forskel på hvordan dampfunktionen fungerer i de enkelte kombiovne. I nogle modeller kan du kun benytte dampfunktion som supplement til den traditionelle opvarmning / varmluft, mens andre modeller lader dig tilberede mad udelukkende ved brug af damp.

Hvad koster en kombiovn?

Kombiovne findes i mange forskellige prisklasser. Prisen afhænger bl.a. af ovnens funktioner, dens størrelse og dens mærke. Den kompakte mikro kombiovn som bl.a. er oplagt til sommerhuset eller studielejligheden, kan anskaffes for 2.000-3.000 kr mens modellen i fuld størrelse med tradition varmluft og mikrobølgefunktion gerne koster mellem 4.000 og 8.000 kr.

Er du derimod på udkig efter en kombiovn med dampfunktion, koster modellerne gerne noget mere. Her kan prisen ligge i lejet fra 7.000 til 17.000 kr., men der findes også modeller til over 30.000 kr. Dampfunktionen er altså primært en luksusfunktion, som du udelukkende bør vælge, hvis du har planer om at benytte den jævnligt.

96
Smeg MOE34CXI Rustfrit stål
92
Electrolux KMFD264TEX Sort
91
Sharp R742BKW Sort
Tilføj Produkt
Pris5189 kr4999 kr849 kr
KategoriFritståendeIntegrerbarFritstående
Volumen34.0 L26.0 L25.0 L
StørrelseMedium--
EgenskaberAutoprogram, Display, Grill, Kombiovn, Optøningsfunktion, UrAutoprogram, Display, Grill, Kombiovn, Optøningsfunktion, Roterende tallerken, Ur Autoprogram, Display, Grill, Kombiovn
FarverRustfrit stålSort Sort
LugeåbningSidehængt- Sidehængt
Antal effekttrin-511
Effekt1000 W900 W900 W
Grill effekt2000 W800 W1000 W
Højde25.0 cm45.9 cm 30.62 cm
Dybde36.0 cm40.4 cm 42.95 cm
Bredde35.0 cm59.4 cm 51.3 cm
Drejetallerken-32.5 cm 15.1 kg
Nichehøjde-45.0 cm-
Nichedybde-50.0 cm-
Nichebredde-56.2 cm-
Vægt19.0 kg18.5 kg-

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Kombiovn

I en kombiovn kombineres flere ovn-funktioner i ét produkt. Det betyder, at du kan benytte traditionelle varmefunktioner som f.eks. varmluft samt damp- og/eller mikrobølgefunktion, når du skal lave mad.

Kombiovne findes i mange forskellige prisklasser, men de fleste modeller som består af tradition varmluft og mikrobølger koster gerne mellem 4.000 og 8.000 kr. Kombiovne med dampfunktion er dyrere.

Du skal naturligvis overveje hvilke funktioner, du har brug for. Kombinationen af ovn og mikrobølgeovn har mange anvendelsesmuligheder, mens en dampovn fortsat er et nicheprodukt, som fortrinsvis er målrettet dem, der gerne vil eksperimentere i køkkenet.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Smeg MOE34CXI Rustfrit stål
96
Smeg MOE34CXI Rustfrit stål
5189 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.