TEST: De Bedste Dyksave i test 2024

Se alle Dyksave i testen
7429 Anmeldelser
20 Produkter
92 timer Tid brugt
Skrevet af: Markus Kristensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 20, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

90
Einhell TE-PS 165 Einhell TE-PS 165 Læs mere om produktet
  • Lav pris
  • Skæredybde på op til 56 mm
  • Støvsugningsadapter medfølger
841 kr. 938.40 kr.
96
Bosch GKT 18V-52 GC Solo Bosch GKT 18V-52 GC Solo Læs mere om produktet
  • Lang batteritid
  • Perfekt snit
  • Dybde på 52 mm
3149 kr. 3425.80 kr.
92
Festool TS 75 EBQ-Plus-FS Festool TS 75 EBQ-Plus-FS Læs mere om produktet
  • Kraftig motoreffekt på 1600 watt
  • Effektiv til hårdere opgaver
  • Dybde på op til 75 mm
8095 kr. 8110.67 kr.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Hvilket Dyksav mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor dyksave

#1
Einhell
77
#2
Triton
74
#3
Dewalt
73
#4
Festool
69
#5
Makita
51

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

En dyksav er et uundværligt værktøj i værkstedet for gør-det-selv-typen. Med en god dyksav har du nemlig mulighed for at skære helt lige igennem træ – og du kan starte hvor du vil. Det bliver flot, og det bliver et præcist resultat.

I denne artikel har vi taget et kig på de bedste dyksave på markedet. Desuden kan du læse om, hvad du bør overveje, når du skal vælge den rigtige dyksav.

Hvad er en dyksav?

En dyksav er en særlig type sav, der minder meget om en rundsav. Dog adskiller den sig ved, at den kan skære helt lige på lodrette træflader og spånplader. Desuden har du med en dyksav mulighed for at starte med at skære midt i en plade – dette er ikke muligt med en rundsav.

Overordnet set findes der flere forskellige elektriske save, som er gode på hver deres måde. Foruden dyksaven kan nævnes:

  • Stiksav
  • Bajonetsav
  • Rundsav
  • Kap-geringssav

Vælg den rigtige sav

Er du i tvivl om, hvilken sav du skal vælge, kan vi kort opsummere de forskellige typer elektriske save.

Stiksav

En stiksav er en velkendt og alsidig elektrisk sav, som kan bruges til at skære i mange forskellige materialer og på forskellige måder. Her gælder det først og fremmest om at vælge den rette klinge – nogle klinger egner sig bedst til træ, mens andre er bedre til metal, plast eller laminat. Stiksaven er god, fordi den kan skære på forskellige måder – både kurver og lige linjer, og med et flot og præcist resultat.

Bajonetsav

En bajonetsav egner sig især godt til kraftige og grove materialer. Den bruges derfor primært til mere grove udskæringer. Alt afhængigt af materialet, kan du også her finde passende klinger til.

Rundsav

En af de mest populære save til både erhverv og hjemmebrug er rundsaven. Den er yderst alsidig, og den kan bruges til at save meget præcise snit, eller til at skære træ i mindre stykker. Den er derfor især god til gør-det-selv-typen, der gerne vil bygge egen terrasse, lave sit eget plankebord eller andre gør-det-selv-projekter i hjemmet. Rundsaven er god til spånplader, krydsfinér, brædder og gulvlaminat.

Kap/geringssav

En kap/geringssav er særligt populær til store byggerier, men kan også være en uundværlig makker for gør-det-selv-typen. Den er yderst alsidig, og den er god til at skære meget flotte og præcise snit i lige præcis den vinkel, du ønsker.

Dyksav

Og så er der selvfølgelig dyksaven, som du også kan læse mere om i denne artikel. Dyksaven minder meget om en rundsav, men den ses som lidt af en opgradering – og af den grund er dyksaven som oftest også dyrere end rundsaven. Dyksaven er nem at arbejde med – og hurtig. Den er meget skarp, og det er dermed meget nemt at skære helt lige. Mange dyksave har også en skinne – en såkaldt skæreskinne, der sikrer et utroligt flot snit. Dyksave er også lavet sådan, at du kan starte hvor som helst på træet – vil du skære inde fra midten, er det også en mulighed.

Sådan vælger du den rigtige dyksav

Har du fået styr på de forskellige typer elektriske save, og er du stadig helt overbevist om, at en dyksav er det helt rette valg, kan du selvfølgelig begynde at overveje, præcis hvilken dyksav du skal vælge. Her kan det blandt andet være en god idé at tage et kig på:

Effekt og ydeevne

Hvor kraftig skal dyksaven være? Det kommer særligt til udtryk med effekten, og her kan det siges, at jo højere effekt, des stærkere og kraftigere vil dyksaven som regel være. Dog er det en god idé at huske på, at ikke alt afhænger af effekten. Dyksavens ydeevne afhænger nemlig af effekten, samt andre faktorer. Alt i alt er effekten dog et godt pejlemærke i forhold til, hvor hårdt træ den kan skære i.

Snitdybde

En dyksavs snitdybde eller savedybde fortæller lidt om, hvor tykke plader eller brædder, saven kan skære igennem. Er snitdybden i den lave ende, kan du forvente, at den kun kan skære i tyndere plader. Er snitdybden justerbar, kan du regne med, at du har mulighed for at indstille saven alt efter træets tykkelse. Har du behov for at skære tykkere stykker træ, vil det derfor være en god idé at vælge en dyksav med en høj snitdybde.

Klinge

Som regel følger der allerede en klinge med til, når du køber en dyksav. Men det kan være relevant at kigge på, hvilken klinge, der er tale om. Det er nemlig vigtigt, at du vælger den rigtige klinge, alt afhængigt af træsorten, samt hvor fint et snit du gerne vil skære. Det kan derfor være nødvendigt at tilkøbe andre klinger, hvis du ønsker meget fine snit.

Lydniveau og høreværn

Det kan også være en god idé at kigge på dyksavens støjniveau. Det gælder især, hvis du skal bruge den derhjemme, enten i huset eller i et eventuelt værksted. For dine omgivelsers skyld kan det være en god idé at vælge en dyksav med et så lavt lydniveau som muligt. Og så skal du selvfølgelig altid huske at bruge høreværn, når du arbejder med denne type værktøjer.

Hastigheder

En dyksavs hastighed kan ses på dens omdrejningstal. Dette fortæller lidt om, hvor hurtigt klingen roterer. Her kan det være relevant at læse op på dyksavens specifikationer. Visse materialer kan nemlig bedre skæres over i visse hastigheder. Nogle dyksave har en justerbar hastighed, så du kan indstille den efter det enkelte materiale.

Støvudsugning

Når du skal bruge en dyksav, kan det være en god idé at kigge på, om den har støvudsugning. Det gør sig især gældende, hvis du skal bruge dyksaven indendørs. Når du saver med dyksaven vil dernemlig flyve støv og savsmuld rundt over det hele, og derfor kan det være en god idé at vælge en dyksav med støvudsugning.

Andre funktioner og specifikationer

Der findes mange forskellige dyksave, og derfor også mange forskellige funktioner. Du kan eksempelvis få en dyksav med geringfunktion, som gør det muligt at indstille vinklen på savsnittet. Du kan også kigge på andre ting som vibrationer – dvs. hvor meget dyksaven vibrerer ved brug. Og så kan det selvfølgelig også være, du er på udkig efter en dyksav med ekstra tilbehør – det kan for eksempel være dyksav med flere klinger eller diverse udstyr, der gør arbejdet bedre.

Sikkerhed

Det er selvfølgelig også vigtigt, at sikkerheden er i orden, når du vælger en dyksav. Her kan du overveje at vælge en dyksav med KickbackStop. Dette er en særlig funktion, der sørger for at saven mærker efter, hvis der skulle ske noget uventet under savningen. Mærker den noget uventet, så sørger saven for selv at stoppe.

Få styr på sikkerheden, når du saver

Sikkerhed frem for alt! Det bør være dit mantra, når du arbejder med elektriske værktøjer, både derhjemme og i det professionelle. Særligt i det professionelle er der høje krav til sikkerheden, men det bør også gælde, når du bruger elektriske værktøjer, og særligt elektriske skære- og saveværktøjer derhjemme.

Sørg derfor for, at sikkerheden er i orden, når du bruger din dyksav – og andre elektriske save for den sags skyld. En elektrisk sav er nemlig et farligt værktøj, hvis du ikke har helt styr på, hvad du laver, og sikkerhedsudstyret ikke er i orden.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på dig selv, såvel som dine omgivelser – sikkerheden skal være i orden. Og så skal du sætte dig grundigt ind i, hvordan du bruger saven og arbejder rigtigt med den. Derfor:

  • Læs altid brugsanvisningen så du kan sikre dig, at du håndterer saven ordentligt og sikkert.
  • Brug altid begge hænder – og brug altid handsker.
  • Brug sikkerhedsbriller eller visir – så du kan beskytte dine øjne for støv og splinter.
  • Vedligehold saven – sørg altid for at tjekke op på savens klinge, kæde og lignende. Alt skal være rent og smurt. Tjek også at bremsen eller stop virker som den skal.
  • Vær opmærksom på omgivelserne – sørg for at der ikke er objekter eller andre personer i nærheden.

 

Dyksav eller rundsav?

Er du i tvivl om du skal vælge en dyksav eller en rundsav? Det kommer an på, hvad du skal bruge den til, og hvor meget du vil investere i en elektrisk sav.

En rundsav er i og for sig et utroligt smart værktøj, der gør det nemmere at save. Men den har nogle begrænsninger sammenlignet med en dyksav. Dyksaven giver dig nemlig mulighed for at starte dit snit inde i midten af et stykke træ. Det kan du ikke med en rundsav, der skal du starte ude for enden.

Dyksaven giver dig altså lidt flere muligheder – desuden er dyksave også utroligt gode til at lave et flot snit. Men det har altså også en pris – Dyksave koster nemlig typisk noget mere end rundsave gør. Du kan også overveje, om du skal vælge en kombineret model – der findes nemlig enkelte modeller på markedet, der både fungerer som dyksav og rundsav. Her er det dog ikke altid, at de to typer er lige effektive, hvorfor eksempelvis dyksaven kan have lidt tendens til at halte bagefter. Så har du plads til det, vil det være bedre at vælge begge dele.

Overvej derfor, hvad du skal bruge saven til, samt hvad dit budget er.

96
Bosch GKT 18V-52 GC Solo
92
Festool TS 75 EBQ-Plus-FS
90
Einhell TE-PS 165
Tilføj Produkt
Pris3149 kr8095 kr841 kr
Indgangseffekt-1600 W1200 W
Udgangseffekt---
Hastighed5500 rpm-5200 rpm
Geringsvinkel---
Geringsvinkel (højre)---
Geringsvinkel (venstre)---
Klingediameter140 mm210 mm165 mm
Centerhul (diameter)20 mm-20 mm
StøvposeJa--
Inkl. tilbehørOpbevaringskuffert, SavklingeSavklinge-
StrømkildeBatteriElEl
Spænding18.0 V-220.0 V
Batteritype---
Batterikapacitet---
Antal batterier--Solo
Antal batterier & batterilevetid--Solo
Kabellængde---
Vægt4.1 kg6.2 kg4.8 kg
Højde234 mm--
Bredde209 mm--
Længde374 mm--
Slagfrekvens (max)-3550 bps-
Slagfrekvens (min)- 1350 bps-
Energikilde---
90
Bosch GKT 18V-52 GC Solo
Specifikationer
  • Indgangseffekt:
  • Udgangseffekt:
  • Hastighed: 5500 rpm

Flere Specifikationer: Klingediameter - 140 mm; Centerhul (diameter) - 20 mm; Støvpose - Ja; Inkl. tilbehør - Opbevaringskuffert, Savklinge; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Bosch GKT 18V-52 GC Solo

Den fine Bosch dyksav har vi her hos Toppricer kåret som bedst i test. Den får fine anmeldelser fra forbrugerne på nettet, og så får den også rigtig flotte ord med på vejen I Bygge- & Anlægsavisen test af dyksaven fra 2021.

Her er der blandt andet fokus på en rigtig god performance og lang batterilevetid – og særligt batterilevetiden vil vi også understrege en ekstra gang. Bosch GKT 18V-52 GC er nemlig en del af den såkaldte BITURBO-serie og dermed udstyret med et utroligt effektivt batteri – nemlig 8,0 0g 12,0 Ah ProCORE18V-batterier. Det sikrer både en utroligt hurtig opladning, samt en lang batterilevetid. Faktisk var det i testen kun nødvendigt at skifte batteri én gang i løbet af dagen.

Med en smart app kan du følge med i, hvor meget batteri der er tilbage, om end det kan være overflødigt for nogen. Dette er også en af testens kritikpunkter. Desuden nævnes også, at den har måske for mange uoverflødige funktioner. Det kan dog selvfølgelig også være en fordel for nogen.

Men hvad med dyksavens skæreevner? Den laver et utroligt flot snit på grund af den smarte styreskinne. Desuden kan dyksaven skære i materialer på op til 52 mm, og så kan den skære helt til kanten, grundet det lille hus. Faktisk blot 10mm.

Alt i alt en rigtig god dyksav, der passer perfekt til hjemmebrug.

Fordele og ulemper ved Bosch GKT 18V-52 GC

Fordele

  • ­Lang batteritid
  • Perfekt snit
  • Dybde på 52 mm

Ulemper

  • For mange unødvendige funktioner
90
Festool TS 75 EBQ-Plus-FS
Specifikationer
  • Indgangseffekt: 1600 W
  • Udgangseffekt:
  • Hastighed: 3550 bps

Flere Specifikationer: Geringsvinkel - 1350 bps; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Festool TS 75 EBQ-Plus-FS

I luksusklassen finder vi den solide Festool TS 75 EBQ Plus FS dyksav, der er en af de kraftigste Festool dyksave på markedet.

Med en motoreffekt på 1600 watt og justerbar hastighed med 1.350 til 3.550 omdrejninger i minuttet, får du en yderst kraftig dyksav, der virkelig kan sit kram. Med sådan en kraft er det dog også en tung sag – den vejer nemlig hele 6,2 kg. Af den grund egner Festool TS 75 sig også til andre hårdere opgaver og mere avancerede opgaver. Den kan blandt andet tilskære dobbeltgulve og hoveddøre, samt bruges til at oversave kabelkanaler i stål.

Alt i alt en yderst effektiv og mere avanceret dyksav, der egner sig perfekt til de mere avancerede opgaver. Er det lige en tand for meget, kan du snildt gå efter den lidt mindre model fra Festool, nemlig TS 55. Men skal der hårdere sager til, så vælg Festool TS 75 EBQ-Plus.

Fordele og ulemper ved TS 75 EBQ FS

Fordele

  • ­Kraftig motoreffekt på 1600 watt
  • Effektiv til hårdere opgaver
  • Dybde på op til 75mm

Ulemper

  • Er meget tung
90
Einhell TE-PS 165
3

Einhell TE-PS 165 Anmeldelse

Specifikationer
  • Indgangseffekt: 1200 W
  • Udgangseffekt:
  • Hastighed: 5200 rpm

Flere Specifikationer: Klingediameter - 165 mm; Centerhul (diameter) - 20 mm; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Einhell TE-PS 165

Dyksaven fra Einhell byder på en lille billig maskine – og med billig får du selvfølgelig ikke den bedste kvalitet, men er du på udkig efter en meget billig dyksav, kan Einhell TE-PS 165 alligevel være et godt bud.

Einhell dyksav har en kraftig motor på 1.200 watt, der i kombination med karbidsavklingen sikrer et godt resultat. Uden styreskinnen har den en skæredybde på 56 mm, hvilket er ret godt. Sætter du skinnen på, får du en skæredybde på 42mm. Du får rene snit og kan komme tæt på kanterne.

Alt i alt får du en dyksav der egner sig godt til forskellige skæreopgaver. Den er nem at betjene, og til prisen er det bestemt en sav, der kan sit kram.

Fordele og ulemper ved Einhell TE-PS 165

Fordele

  • Lav pris
  • Skæredybde på op til 56 mm
  • Støvudsugningsadapter medfølger

Ulemper

  • Styreskinne skal tilkøbes
90
Makita DHS680Z
4

Makita DHS680Z Anmeldelse

Specifikationer
  • Indgangseffekt:
  • Udgangseffekt:
  • Hastighed:

Flere Specifikationer: Geringsvinkel (højre) - 5000 rpm; Støvpose - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Makita DHS680Z

Vi er altså glade for Makita og den flotte blå farve. Her har vi Makita DHS680Z, som er en yderst effektiv maskine. Den klarer sig godt i anmeldelser, samt hos forbrugerne – blandt andet får den en fin score på Amazon med 4.8 ud af 5.

Makita DHS680Z er dog udstyret med batteri – det er altså en trådløs maskine, og det kan have sine ulemper. Den skal nemlig have udskiftet batteriet efter 3-4 timer, så du har altså ikke en maskine du kan arbejde med hele dagen igennem. Men det er også grundet den effektive motor, der faktisk kan køre med op til 5.000 omdrejninger i minuttet, så du får altså en yderst effektiv maskine.

Desuden er Makita dyksaven her udstyret med en integreret blæser, samt et LED-lys, der sørger for at du får et fint og oplyst arbejdsområde, der ikke bare gør det nemmere for dig at se, men også øger sikkerheden.

Fordele og ulemper ved Makita DHS680Z

Fordele

  • 5000 omdrejninger i minuttet
  • Integreret blæser og LED lys
  • Virkelig flotte snit

Ulemper

  • Kort batteritid
90
Metabo KSE 55 Plus
5

Metabo KSE 55 Plus Anmeldelse

Specifikationer
  • Indgangseffekt: 1200 W
  • Udgangseffekt: 700 W
  • Hastighed:

Flere Specifikationer: Geringsvinkel (højre) - 5200 rpm; Støvpose - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Metabo KSE 55 Plus

Kan du ikke helt beslutte dig for, om du skal investere i en dyksav eller rundsav? Dine bønner er hørt – for med Metabo KSE55 Vario Plus får du den perfekte maskine – en dyksav og rundsav i én.

Du får en virkelig kraftig og effektiv dyksav, der faktisk ikke ligner en dyksav – den syner nemlig mere af en rundsav, men det er der selvfølgelig også god grund til. Den har nemlig en smart rundsavsfunktion, hvilket i sig selv er et stort plus. Det giver dig nemlig flere muligheder, når du arbejder med den. Men af den grund kan det også have sine ulemper – for på grund af designet og rundsavsfunktionen, kommer dyksaven til at halte lidt.

Alt i alt er det dog en rigtig fin maskine, og det er fedt med muligheden for både rundsav og dyksav i én. Desuden har den en utroligt smart overbelastningsindikator, der gør det muligt for dig at se, hvis du presser saven for hårdt.

Fordele og ulemper ved Metabo KSE55 Vario Plus

Fordele

  • Kombineret dyksav og rundsav
  • Hastighed på 2.000 til 5.200 omdrejninger i minuttet
  • Lav vægt på 3,7 kg

Ulemper

  • Vægafstand 18 mm
  • Dyksav knapt så effektiv
90
Makita SP6000
6

Makita SP6000 Anmeldelse

Specifikationer
  • Indgangseffekt: 1300 W
  • Udgangseffekt:
  • Hastighed:

Flere Specifikationer: Geringsvinkel (højre) - 5200 rpm; Støvpose - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Makita SP6000

Gør det nemt for dig selv med Makita SP6000 – en af de mest populære dyksave på markedet, og det er bestemt ikke uden grund. Makita SP6000 har fået en flot score på 4.7 ud af 5, baseret på over 2.000 forbrugeranmeldelser, så det er altså et værktøj, der er yderst populært blandt forbrugerne. Og vi ved også godt, at Makita kan deres kram, når det gælder værktøj.

Her får du en god dyksav med mange gode egenskaber. Blandt andet har den et par lækre funktioner som blød opstart, samt en anti-kip funktion. Den skærer med et flot og præcist resultat, og så er det behageligt at bruge den.

Der er dog et par små problemer med denne dyksav. Makita SP6000 har et forholdsvis stort hus, hvilket gør, at den har en lidt stor vægafstand på 18 mm, så altså noget mere end Bosch dyksaven. Desuden leveres dyksaven uden en føringsskinne, og det er altså nødvendigt at tilkøbe den. Dog får du en dyksav i den lavere ende af prisskalaen, hvorfor det måske er forventeligt, at skinnen ikke medfølger fra start.

Til gengæld får du en fin dyksav, der desuden har en lav vægt, som gør den utroligt nem at håndtere.

Fordele og ulemper ved Makita SP6000

Fordele

  • God til prisen
  • Dybde på 56mm
  • Lav vægt på 4,1 kg

Ulemper

  • Lidt stor vægafstand
  • Føringsskinne skal tilkøbes
90
Dewalt DWS 520 KTR
7

Dewalt DWS 520 KTR Anmeldelse

Specifikationer
  • Indgangseffekt: 1300 W
  • Udgangseffekt:
  • Hastighed: 4000 rpm

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Dewalt DWS 520 KTR

Er du på udkig efter en god dyksav, vil Dewalt DWS 520 KTR være et godt bud. Denne dyksav klarer sig blandt andet godt på Pricerunner, og den får fine vurderinger med på vejen fra forbrugerne.

En rigtig fed ting ved denne dyksav er, at den har den smarte Anti-kickback funktion, der forhindrer saven i at bevæge sig baglæns, og den slukker automatisk ved uventede bevægelser. På den måde opnår du en bedre sikkerhed, hvilket i sig selv er betryggende.

Dewalt DWS 520 KTR har desuden en snitdybde på 55mm, hvilket er yderst passende. Desuden har du mulighed for at vælge mellem flere hastigheder, alt afhængigt af materialet, du skal skære i. Faktisk kan du vælge mellem 1750 til 4200 omdrejninger i minuttet. Det er altså en effektiv maskine.

Ikke nok med det har Dewalt dyksaven en smart skærm, der sørger for at opsamle støv, samt en integreret støvsuger. Du slipper altså for støv og savsmuld, for det bliver opsamlet undervejs.

Alt i alt får du en virkelig god dyksav for pengene, med massere af gode funktioner.

Fordele og ulemper ved Dewalt DWS 520 KTR

Fordele

  • Effektiv dyksav med justerbar hastighed
  • Intregreret støvsuger
  • Styreskinne medfølger

Ulemper

  • Kan virke tung
90
Festool TS 55 FEBQ-Plus
Specifikationer
  • Indgangseffekt: 1200 W
  • Udgangseffekt:
  • Hastighed: 5800 rpm

Flere Specifikationer: Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Festool TS 55 FEBQ-Plus

Festool er populære for deres dyksave, og denne er ingen undtagelse. Her har vi simpelthen lillebroren til TS 75’eren, nemlig Festool TS 55 EBQ. En mindre og knapt så tung maskine, der ikke desto mindre stadig kan sit kram.

Festool TS 55 EBQ er yderst effektiv, og den er nem at arbejede med. Og sikkerheden – den er bestemt også i top. Dyksaven er nemlig udstyret med en smart sikkerhedsrude eller såkaldt inspektionsrude, der gør det muligt for dig altid at følge med i dit arbejde, uden at gå på kompromis med sikkerheden. Men som lillebror til TS 75’eren er det også tydeligt, at vi har at gøre med en mindre maskine – og til nogen grad også spinkel, hvilket kan være et problem for nogen.

Festool dyksaven her har en vægafstand på bare 12 mm, hvilket er utroligt fint. Desuden har den en snitdybde på op til 55 mm, så den kan også klare lidt tykkere materialer. Og tager vi et kig på omdrejningerne, kan vi slet ikke følge med – den kan faktisk komme op på hele 6.500 omdrejninger i minuttet – det er lige til at blive forpustet af.

Fordele og ulemper ved Festool TS 55 EBQ

Fordele

  • Yderst præcise snit
  • Tre års garanti
  • Alsidig maskine med godt tilbehør

Ulemper

  • ­Kan virke lidt for spinkel

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Dyksav

En dyksav er en særlig maskine, du kan skære i træ med. Den gør det muligt at save hurtigt og lige.

En dyksav kan bruges til at skære i mange forskellige træsorter og spånplader. Den er især god, hvis du gerne vil skære lige – og for eksempel vil skære inde midt i et stykke træ.

Nej, en dyksav er ikke det samme som en rundsav. De minder til dels om hinanden, men dyksaven er bedre til at skære helt lige på lodrette overflader. Desuden har du mulighed for at starte dit arbejde midt på plade med en dyksav – det kan du ikke med rundsaven.

Kilder

Til denne artikel har vi taget udgangspunkt i forbrugernes anmeldelser på nettet, samt pålidelige testkilder. Vi har blandt andet taget et kig på følgende tests:

Bygge- & Anlægsavisen

Håndværkermagasinet Bygge- & Anlægsavisen har anmeldt dyksaven, Bosch GKT 18V-52 GC, som vi har kåret som bedst i test. Her får den rigtig fine ord med på vejen, så det er bestemt med god grund, at vi har kåret dyksav som bedst i test. Læs anmeldelsen af Bosch GKT 18V-52 GC her:

https://bygge-anlaegsavisen.dk/test-af-ny-dyksav-fra-bosch–solid-maskine-med-staerk-batteriperformance

Pricerunner

Den store prissammenligningsside, Pricerunner, tester også løbende produkter til det danske marked. Du kan læse deres test af dyksave her, hvor de blandt andet har kigget på Festool TS 55EBQ, Metabo KSE 55 Vario, samt Makita SP6000.

https://www.pricerunner.dk/test/dyksav

Testberichte.de

Den tyske forbrugeranmelderside Testberichte samler et væld af anmeldelser og tests fra forbrugerene. Her rangerer de produkterne, så det er nemt og overskueligt at finde frem til dem, der har klaret sig bedst.

Find dyksavene her, men vær opmærksom på, at alle anmeldelser er på tysk: https://www.testberichte.de/elektrowerkzeuge/2617/saegen/testberichte/selber-machen/2021-01-08.html

 

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Bosch GKT 18V-52 GC Solo
96
Bosch GKT 18V-52 GC Solo
3149 kr 3425.80 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.