TEST: De Bedste mikrofoner i test 2024

Se alle Mikrofoner i testen
110574 Anmeldelser
29 Produkter
35 timer Tid brugt
Skrevet af: Mark Thorup Højfeldt
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

90
INF Adjustable microphone arm INF Adjustable microphone arm Læs mere om produktet
  • Nem at benytte
  • Sort
161 kr.
98
Shure SM7B Shure SM7B Læs mere om produktet
  • Brugervenlig
  • Stilrent design
2835 kr. 2849.00 kr.
92
RØDE Wireless Go RØDE Wireless Go Læs mere om produktet
  • Premium valg
2095 kr. 2199.00 kr.

Vores test af
Mikrofoner giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

  • De bedste Mikrofoner på markedet i 2024
  • Overblik over alle funktioner og specifikationer
  • Guide til hvad du skal overveje inden køb
  • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
  • Tips til vedligeholdelse af Mikrofon
  • Fordele og ulemper

Bedste Mikrofon
under 1000 kr.

Top 3

Hvilket Mikrofoner mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Mikrofoner.

#1
Shure
97
#2
HyperX
96
#3
Blue Microphones
94
#4
Røde
92
#5
Fifine
92

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find den bedste mikrofon

Skal du lave YouTube-videoer, podcasts eller streaming? Ønsker du en god mikrofon til at indspille musik og sang? Eller skal din stemme blot gå rent igennem, når der skal gives kommandoer i computerspil online? Uanset hvad du skal bruge en mikrofon til, så er det vigtigt, at du vælger den rette model.

Dårlig lyd ødelægger den samlede oplevelse. Rumklang, baggrundsstøj og huller i lyden er alt sammen udfordringer, du helst skal undgå i dine optagelser. Med udgangspunkt i vores test af markedets bedste mikrofoner, kan du nemt vælge den ideelle mikrofon til dit næste projekt.

Internettet har gjort det nemt at dele videoer, live streams og podcasts med tusindvis af brugere, og du kan således nemt komme i gang med projektet. Det eneste, du skal bruge, er en god idé, en computer og naturligvis en mikrofon, så du kan få god lyd på optagelserne.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal vælge mikrofon?

Mikrofoner findes i mange forskellige typer og prisklasser, og du skal derfor overveje hvad mikrofonen skal bruges til, og hvor mange penge, du er villig til at bruge på din kommende mikrofon. Der kan være stor forskel på de krav, der stilles til podcasts og streaming, og de krav der stilles til den optimale sang-mikrofon – særligt hvis mikrofonen skal kunne benyttes på en scene. Uanset hvad dit formål er, er det vigtigt med professionel lyd.

Læs også: Find det bedste webcam 

Det er ganske nemt at få fat i en mikrofon. Din mobiltelefon har én, dit headset har én, og der sidder muligvis også én i dit webcam. Du har altså altid en mikrofon indenfor rækkevidde. Disse mikrofoner er dog ikke de bedste, hvis du gerne vil optage professionel lyd, som skal distribueres på internettet. Her er det nødvendigt med en dedikeret mikrofon.

Når det gæler professionelle mikrofoner, findes der to hovedkategorier, som du skal vælge imellem: Den dynamiske mikrofon og kondensatormikrofonen.

Dynamisk eller kondensatormikrofon?

Når du skal vælge mikrofon, skal du overveje, om det skal være en dynamisk eller en kondensatormikrofon – der er nemlig stor forskel på, hvordan de to mikrofontyper fungerer, og hvad de bør bruges til.

Den dynamiske mikrofon er den klassiske – lidt kegleformede – model, som ofte benyttes på scenen til en koncert. Kondensatormikrofonen har en mere flad form og har desuden en større overflade. Denne type benyttes oftere i et studie, hvor der er mindre støj.

Begge mikrofontyper fungerer fremragende til at indfange lyd, men har også nogle begrænsninger. Den dynamiske mikrofon er særligt velegnet i støjfyldte miljøer – f.eks. under en koncert eller en konference – hvor mikrofonlyden er i konkurrence med andre lyde og lydkilder. Modellen er ikke så modtagelig overfor et højere lydtryk, da dens frekvensområde er smallere og mere ujævnt. Dette betyder til gengæld, at spændet mellem dybe og høje toner ikke er specielt bredt, og man kan således opleve ’huller’ i frekvenskurven.

Huller i frekvenskurven oplever du ikke med en kondensatormikrofon. Kondensatormikrofonen er ofte større og mindre handy end en dynamisk mikrofon, men det betyder sjældent noget for brugeren, da den som regel ikke skal slæbes rundt. En Kondensatormikrofon egner sig bedst til studieoptagelser, hvor du har et roligt og kontrolleret lydbillede.

Kondensatormikrofonen bruger en membran til at opfange lyden, og så kører den på strøm. Modellen er meget følsom og dermed god til at opfange detaljerne i lydbilledet (så længe der ikke er støj omkring den). På grund af mikrofonens følsomhed kan vibrationer fra omgivelserne (f.eks. fra underlag eller mikrofonstativ) let forplante sig til lyden, og det er således en fordel at anvende en såkaldt ’shock mount’ til at dæmpe denne støj.

Hvilken mikrofon passer til dit projekt?

Som du kan se, er der fordele og ulemper ved begge modeller, og du skal således vælge den type mikrofon, der passer til dit projekt. Skal du lave optagelser derhjemme foran computeren, er en kondensatormikrofon det bedste valg, men denne type mikrofon kan også være relativt dyr. Du skal derfor overveje, hvor vigtigt det detaljerede lydbillede er for dine optagelser.

Skal du optage lyd forskellige steder, er den dynamisk mikrofon praktisk. Den er nem at have med, og kan som regel klare at blive tabt på gulvet – det kan kondensatormikrofonen ikke. Tænk også over hvilket ekstraudstyr, der kan være nødvendigt til din optagelse. En kondensatormikrofon skal gerne monteres i en særlig holder – evt med en ’shock mount’ mens den dynamiske mikrofon kan monteres i alle former for stativer. Kondensatormikrofonen bør altså kun vælges, hvis lydkvaliteten er vigtig, og optagelsen foregår i et roligt ’studio’.

Tilslutning af mikrofonen

Hvordan tilsluttes mikrofonen? Markedets bedste mikrofoner benytter XLR-tilslutning (lydindustriens standard). For at benytte denne type mikrofon har du brug for en del ekstraudstyr, og typen er derfor ikke oplagt til nybegyndere. Her anbefales i stedet en USB-mikrofon. Disse mikrofoner kan tilsluttes direkte til din computer via USB (eller micro USB), og du har således ikke behov for at købe en mixer eller USB-interface til din XLR-mikrofon.

USB-mikrofonen fungerer som ’plug and play’, og det eneste, du skal gøre, er altså at sætte mikrofonen i stikket. Du skal dog lige være opmærksom på, om mikrofonen passer til din enhed (Mac og/eller Windows computere).

Til mange USB-mikrofoner medfølger software, som kan benyttes i forbindelse med lydoptagelserne, eller anvendes til den efterfølgende redigering. Med den rette software kan du finjustere mikrofonen, så du opnår den ønskede lyd. Lyden kan også i nogle tilfælde justeres med en app. Flere mikrofoner kan desuden fjerne eller minimere baggrundsstøj.

98
Shure SM7B
92
RØDE Wireless Go
90
INF Adjustable microphone arm
Tilføj Produkt
Pris2835 kr2095 kr161 kr
Alder (fra)---
Egenskaber---
Materiale---
Serie---
Antal---
Placering Video/kamera Lavalier-
Placering af stativ-- Bord
Instrumenttype---
Passer til Broadcast, Podcast, Vokal Broadcast-
Retningsbestemt karakteristika Cardioid Omniderectional-
Type---
Mikrofontype Dynamisk Kondensator-
Model---
Gaming headset---
Højttalerkonfiguration---
Følsomhed---
Frekvensgang minimum---
Frekvensgang maksimum---
Impedans (Hovedtelefon)---
Elementstørrelse---
Fjernbetjening---
Clip-On Nej Ja-
Mono/stereo---
Muteknap Nej Nej-
On/off knap Nej Nej-
Volumenkontrol Nej Nej-
Stand is included Nej Nej-
Baggrundslyd aktivering---
Mikrofon---
Støjreducerende---
Knapper & Kontrol---
Trådløs Nej Ja-
Foldbar---
Aftageligt kabel---
Vandafvisende---
Voice assistant---
Simuleret surround-lyd---
Kabelstik---
Kabellængde---
Indgange---
USB Nej Ja-
3.5mm (1/8") TRS Nej Ja-
6.3mm (1/8") TRS Nej Nej-
Lightning (iOS) Nej Nej-
XLR Ja Nej-
Farve Sort Grå Sort
Gulvstativ til instrument---
Skærm---
Bærbar---
Konstruktion & Elementer---
Strømforsyning---
Understøttede apps---
Effekter---
Batteritid i brug---
Bluetooth---
Bluetooth version---
Trådløs rækkevidde---
Multipoint---
Trådløse forbindelser---
Lydindstillinger---
Volumen---
Højde---
Dybde---
Bredde---
Vægt---
Til børn---
Antal inkl. mikrofoner---
Optagelsesindstillinger---
USB type---
Dyr---
Display---
3.5mm indgang---
USB indgang---
Lydisolering---
Ørepuder---
Konsol---
Effekthåndtering---

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Mikrofon

Til gaming er det oplagt at benytte en kondensatormikrofon med stativ/arm, der let kan indstilles til din position.

Der findes både mikrofoner, som kan tilsluttes direkte til computeren via USB, og professionelle mikrofoner, som skal tilsluttes via XLR. Sidstnævnte kræver ekstraudstyr som f.eks. en mixer.

Mikrofoner findes i mange forskellige prisklasser. Du kan finde mikrofoner til gaming fra omkring 300 kr mens de bedste mikrofoner til optagelse af musik, podcasts og streaming gerne koster flere tusind kroner.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Shure SM7B
98
Shure SM7B
2835 kr 2849.00 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.