TEST: De Bedste Soundbar i test 2022 - Toppricer

TEST: De Bedste Soundbar i test 2022

I denne artikel har vi samlet 12 af de bedste Soundbar, du kan finde på markedet lige nu. Soundbar her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 9787 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Soundbar. Så er du på udkig efter den helt rigtige Soundbar til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Soundbar her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Mikkel Christensen
9787 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
12 Produkter
Sidst opdateret: jan 3, 2022
147 timer Tid brugt
Mikkel Christensen

Mikkel elsker at gaming og underholdning, så han ved alt om elektronik og gamingudstyr. Han er dog heller ikke bleg for at hoppe et smut i haven og fyre op for gasgrillen eller sætte gang i robotplæneklipperen.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Dell AC511M
Læs mere om produktet
 • God til prisen
 • Bluetooth, AUX, USB
 • Computer kompitabelt
80
261.00 kr 261 kr

Bedste pris hos:

Proshop
Creative Sound BlasterX Katana
Læs mere om produktet
 • Subwoofer
 • Bedst i test
 • Kvalitetslyd
94
1939.00 kr 1939 kr

Bedste pris hos:

Dustin
Bose Soundbar 700
Læs mere om produktet
 • Surroundsound
 • Smartteknologi
 • HDMI og optisk lyd
90
. 6990 kr

Bedste pris hos:

Komplett

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Creative Sound BlasterX Katana 94
Bose Soundbar 700 90
Dell AC511M 80
Sonos Arc 94 Sonos Beam 94
Pris 1932 kr 6990 kr 254 kr 549 kr 2999 kr

Hvad er en soundbar?

Før vi giver os i kast med at anmelde og sammenligne soundbars, er det måske en god idé at starte med at give en kort indføring i, hvad en soundbar i grunden er. En soundbar er en kompakt højttaler, der nogle gange har en indbygget subwoofer, som kan ligge foran fjernsynet på tv-borde eller monteres på væggen over eller under fjernsynet. En soundbar er også betydeligt nemmere at installere og sætte klar, end et helt højttalersetup er. Soundbars er ofte mere aflange, end de er høje, hvilket gør dem lette at placere under fjernsynet eller et hvilken som helst andet display, hvor der ønskes en forbedret lydkvalitet.

Oftest indeholder en soundbar flere højttalere placeret i et enkelt kabinet, som gør det muligt at simulere surroundsound, på trods af at højttalerne altså er placeret på samme sted. Der findes også forskellige typer soundbars, som enten har en subwoofer med i pakken eller en subwoofereffekt indbygget i selve kabinettet.

Hvilke muligheder har jeg for at opgradere mit fjernsyns lyd?

Hvis du ikke ønsker, at den skrattende lyd fra dit fjernsyn skal være den lyd, du ser Inception eller The Dark Knight med, har du mange muligheder for at opgradere dit lydsystem. Eller rettere sagt er der faktisk kun to måder at gøre det på, men mulighederne inden for disse to er så godt som uendelige. Det handler nemlig om, hvorvidt du vil have fingrene i noget, der er til at få råd til, og som er brugervenligt og nemt at betjene (soundbar). Eller så handler det om, hvorvidt du vil ofre ekstra penge og gå efter et helt dedikeret højttalersetup, der kan få klaveret til at spille højt og smukt, men som også er sværere at sætte op og betjene.

Først og fremmest skal du bestemme dit budget, og hvor meget plads du er villig til at ofre. Er begge dele i den store ende, så skal du nok have et surroundsoundanlæg med separate satellithøjttalere, subwoofer og AV-receiver. Er dit budget mere moderat og din plads omkring fjernsynet sparsom, så skal du vælge en soundbar. Gode højttalere vil altid være bedre end gode soundbars, men soundbars bliver hele tiden bedre og bedre, så det er ikke noget stort tab for lydkvaliteten at gå med en soundbar.

Hvis du ønsker god lyd i dine ører, så kan du blive klogere på de Bluetooth-headsets, der er bedst i test. Hvis det skal være et gaming headset, kan du læse mere om det her.

Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en soundbar?

Igen afhænger det af dine præferencer, dine behov, dit budget og din plads, men her følger en kort gennemgang af de ting, der anbefales at have på plads, når man køber en soundbar.

 • Vær opmærksom på tilslutningsmulighederne. De fleste soundbars kommer med mulighed for at tilslutte dem til wi-fi og Bluetooth, så du nemt kan streame musik fra din computer eller smartphone, hvilket gør din soundbar til et stereoanlæg. Hvis dit internet skal kunne følge med dine streamingaktiviteter, skal du have en god router, som du kan læse mere om på toppricer.dk.

Derudover skal du sikre dig, at din soundbar har HDMI ARC eller eARC (ARC står for Audio Return Channel, der gør, at du kan styre din soundbar med din fjernbetjening m.m. eARC står for Enhanced Audio Return Channel og giver dig endnu flere muligheder end ARC) En sidste mulighed er USB, selvom det ikke er strengt nødvendigt i de fleste tilfælde. Husk, at ARC kræver HDMI 1.4, og eARC kræver HDMI 2.1. Både kabler og tv skal understøtte disse standarder.

 • Vælg en soundbar med mindst tre kanaler. Det giver dig bedre mulighed for at simulere surroundsound. Der findes stadig soundbars med kun to kanaler, men disse er ikke meget bedre end et ministereoanlæg.
 • Vælg en soundbar, der er ”aktiv”. At en soundbar er aktiv betyder, at den har indbygget forstærker (modsat passive soundbars, som ikke har). Dermed sparer du plads og får det hele i én soundbar. Du kan også vælge en soundbar med subwoofer, som også skal være aktiv, da du dermed kun skal sætte strøm til den og kan spare tid og energi på lydkablerne.
 • Sørg for at have nok plads til din soundbar. Overvej, hvor den skal placeres. Skal den hænge på en væg eller stå på et tv-bord? Rent æstetisk skal soundbaren helst ikke være bredere end dit tv. Det ser klodset ud. Soundbaren står bedst lige i midten af dit tv – enten under eller over det.

Modellerne i denne test er ikke testet af os, men er derimod en samling af de tests og anmeldelser af modellerne, som allerede eksisterer. Du skal se denne test som et godt sammenligningsgrundlag af de bedste soundbars og som en guide, der giver dig et overblik over de bedste soundbars. Der findes en oversigt over, hvilke troværdige og anerkendte kilder der er blevet brugt til at lave denne sammenligning længere nede i artiklen.

Hvordan vedligeholder du din nye soundbar?

En soundbar kræver heldigvis ikke alverden at holde ved lige, da den jo oftest er stationær lige under eller over dit tv. Støv vil formentlig være din værste modstander, når det kommer til at gøre din soundbar ren. Brug en let fugtet fiberklud til at tørre støvet af. Hvis der er genstridige pletter, kan du evt. bløde kluden op i en mild og neutral sæbe. Det anbefales at bruge en blød, tør, fnugfri klud til Sonos-produkter. Undgå kemikalier og opløsningsmidler som isopropylalkohol og fortyndere, fordi de kan beskadige overfladen. Hvis du generelt gør meget rent, kan du læse mere om støvsugere og robotstøvsugere på toppricer.dk

Hvordan får jeg min soundbar til at spille optimalt?

Vi kender det nok alle sammen. Man har endelig købt en soundbar til at erstatte de små, uduelige højttalere, der følger med ens fladskærm. Men lyden er ikke helt så god, som man havde håbet, da man kastede sine surt optjente sparepenge efter soundbaren. Det kan ske, at man simpelthen har købt en for billig soundbar, som ikke er god nok til at klare de stille dialogscener i en film og de hårdtpumpende actionsekvenser. Derfor ender man med at sidde og skrue op og ned på volumen, alt afhængig af hvilken type scene der udfolder sig på skærmen. Men med disse tips og tricks til, hvordan du får den bedste lyd ud af din nyindkøbte soundbar, kan du forhåbentlig undgå dette irriterende problem.

 • Du skal investere i en soundbar, som er stor nok til at fylde dit rum med fantastisk lyd.
 • Du skal slukke eller mute dit tv’s indbyggede højttalere, så du undgår, at der kommer dobbeltlyd. Det giver din soundbars kvaliteter plads til at skinne igennem.
 • Brug HDMI (ARC eller eARC) eller andre højkvalitetskabler til at sende lydsignalerne til din soundbar. Det vil forbedre lydkvaliteten drastisk.
 • Justér dine equalizerindstillinger, hvis du kan, så du sikrer, at din soundbar er programmeret til den specifikke lydkilde, du anvender.
 • Investér i en soundbar, der understøtter de nyeste og bedste teknologier, fx Dolby Digital.
 • Brug kun en AV-receiver, hvis du skal. Et simpelt setup med tv og en aktiv soundbar behøver faktisk ikke en receiver som mellemled.

Med disse tips er du godt på vej til bedre lyd fra din soundbar. Det er blot om at komme i gang.

1. Yamaha MusicCast Bar 400 - Anmeldelse

Specifikationer
 • Type: Soundbars
 • Type af hjemmebiograf: Soundbars
 • Subwoofer: Ja

Flere Specifikationer: Trådløse surround højttalere - Nej; Trådløse surround højttalere inkl. - Nej; Soundbase - Nej; DSP (Digital Signal Processing) - Nej; Fjernbetjening - Nej; Simuleret surround Sound - Nej; Stemmekontrol - Nej; Læs flere

Se priser
86

Uddybende anmeldelse af Yamaha MusicCast Bar 400

Fordele:

 • Velbalanceret lydbillede
 • God lyd til både film og musik
 • God fleksibilitet i multirumsfunktionen
 • Mulighed for trådløse baghøjttalere, der gør, at man kommer tæt på en vaskeægte hjemmebiograf med ægte surroundsound
 • Nem at betjene

Den første model i vores soundbar test er Yamaha MusicCast Bar 400, der blev kåret til ”Bedste Soundbar” og er altså bedst i test i Pricerunners store test af 14 forskellige soundbars. Den er en kombination af soundbar og trådløs subwoofer, hvilket betyder, at den har 2.1-kanaler. Samtidig er den mere, end blot en soundbar med 2.1-løsning. Den understøtter nemlig også multirumsplatformen MusicCast, som er Yamahas løsning på multirumslyd, som man for eksempel kender det fra Sonos. MusicCast er en fantastisk tilføjelse til soundbaren, der har en dedikeret app med ekstra tilpasningsmuligheder og features. Man kan tilføje adskillige højttalere til soundbaren og subwooferen, der skaber et lydbillede, der er meget tæt på ægte surroundsound. Samtidig kan man skabe et multirumssetup, hvor højttalerne er forbundne på tværs af rummene. Smart.

Yamaha MusicCast Bar 400 er stor, tung og svær at få op af kassen, men den er det hele værd. Lydkvaliteten er i top, og udseendet er rigtig lækkert. Denne soundbar (og den medfølgende subwoofer) signalerer kvalitet og har et design med lige dele sort og børstet aluminium. Enheden er meget kompakt og ikke specielt iøjnefaldende. Enheden har diskrete LED-indikatorer på toppen, der giver et cool look.

I forhold til lydkvaliteten må det siges, at Yamaha har ramt plet. Soundbaren er værdig til mærket Yamaha. Når man ser almindeligt flow-tv, er præcisionen i frekvensgengivelsen helt optimal, og man kan rent faktisk høre, hvad der bliver sagt, selv ved lav volumen. Og det er, selvom sættet ikke har en dedikeret centerhøjttaler, der som regel står for at udsende dialogen. Bastrykket er stabilt, og i Pricerunners test kunne de ikke fremkalde den mindste forvrængning i lydbilledet, uanset hvor meget de prøvede. Man kan altså uden problemer afspille musik med en Yamaha MusicCast Bar 400, der snildt kan erstatte et stereoanlæg.

Alt i alt er Yamaha MusicCast 400 bygget med ekspertise og kan præstere en fantastisk lyd til både film og musik. Techradar giver den da også 4/5 stjerner, og de generelle anmeldelser af Yamahas soundbar ligger alle i den høje ende. Den får de varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du skal bruge en soundbar med fabelagtig lyd, trådløs subwoofer og et flot design.

Specifikationer:

 • Kanaler: 2.1
 • Tilslutninger: 1 HDMI ind, 1 HDMI ud (ARC), 3.5 mm audio, 1 optisk ind, 1 optisk ud
 • Netværk: wi-fi, Ethernet, mulighed for MusicCast, Airplay, Spotify m.fl.
 • Stemmestyring: Amazon Alexa-kompatibel
 • Mål: bredde 980 mm, dybde 111 mm, højde 60 mm
 • Vægt: 2,7 kg.

2. Samsung HW-Q950T - Anmeldelse

Specifikationer
 • Type: Soundbars
 • Type af hjemmebiograf: Soundbars
 • Subwoofer: Ja

Flere Specifikationer: Trådløse surround højttalere - Nej; Trådløse surround højttalere inkl. - Nej; Soundbase - Nej; DSP (Digital Signal Processing) - Ja; Fjernbetjening - Ja; Simuleret surround Sound - Ja; Stemmekontrol - Nej; Læs flere

Se priser
86

Uddybende anmeldelse af Samsung HW-Q950T

Fordele:

 • Fremragende lyd
 • Trådløs subwoofer medfølger
 • Surroundsound bliver boostet af de to trådløse baghøjttalere
 • Velbalanceret lydprofil
 • Wi-fi- og Bluetooth-kompatibel
 • Understøtter Dolby Atmos
 • Uhørt mange kanaler
 • Smagfuldt og slankt design

Den tredje soundbar i denne sammenligningsguide er fra Samsung. Samsung-soundbars har et godt ry inden for lydverdenen. HW-Q950T var Samsungs flagskib i 2020 og er stadig en uovertruffen soundbar. Modellen understøtter Dolby Atmos og DTS:X og er en kraftig og velspillende soundbar. Du får velafrundet 3D-lyd og et system, der er i stand til at spille højere, end hvad noget menneskeøre kan holde til ig helt uden antydningen af forvrængning eller andre ubehagelige sidegevinster. Du får noget af det tætteste på en biografoplevelse, en soundbar kan levere.

De medfølgende højttalere (to satellitter og en subwoofer) medvirker til, at surroundsound kan komme rigtigt ud i hele stuen, eller hvor du nu vælger at placere soundbaren henne. Med Spotify Connect, wi-fi og Bluetooth kan du nyde trådløs musik direkte fra dit smart device, for eksempel din computer eller din telefon. Du kan også styre soundbaren ved hjælp af din stemme, da den har en indbygget mikrofon, så du kan tale med Amazons Alexa og spørge hende til råds.

Modellen kommer med eARC, hvilket giver mulighed for optimal forbindelse. eARC giver dig for eksempel muligheden for at tænde og slukke soundbaren sammen med fjernsynet ved hjælp af den fjernbetjening, du allerede har til dit tv. Der medfølger også en Samsung One Remote-fjernkontrol.

Størrelsen på soundbaren er betragtelig, hvorfor det anbefales at sætte den sammen med et 55” fjernsyn eller større. Der er en monteringsguide i kassen, den kommer i, så du kan bore hullerne helt perfekt.

Techradar giver Samsung HW-Q950T topkarakter på 5/5 stjerner og skriver: ”The best just got better”. Generelt er denne Samsung-soundbar bedst i test mange steder på nettet, hvor karaktererne altid ligger i den meget høje ende. RTINGS skriver for eksempel, at modellen er den bedste ud af de otte, de har testet. Dette er altså et monster af en højttaler inklusive eksterne højttalere, som med garanti kan spille dig tilfreds.

Hvis du ikke kan få nok af den gode Samsung-lyd, så kan du finde den bedste pris på Samsung Galaxy Buds+ eller Samsung Galaxy Buds Live hos toppricer.dk

Specifikationer:

 • Kanaler: 9.1.4
 • Tilslutningsmuligheder: HDMI (eARC) input x 2, HDMI output x 1, optical digital x 1, Bluetooth, wi-fi, Spotify Connect
 • Mål på selve soundbaren: bredde 1.230 mm, højde 70 mm, dybde 138 mm
 • Vægt på selve soundbaren: 7,1 kg

3. Sennheiser Ambeo Soundbar - Anmeldelse

Specifikationer
 • Type: Soundbars
 • Type af hjemmebiograf: Soundbars
 • Subwoofer: Nej

Flere Specifikationer: Trådløse surround højttalere - Nej; Trådløse surround højttalere inkl. - Nej; Soundbase - Nej; Fjernbetjening - Ja; Stemmekontrol - Nej; Læs flere

Se priser
90

Uddybende anmeldelse af Sennheiser Ambeo Soundbar

Fordele:

 • Superb surroundoplevelse
 • Utrolig god lyd
 • Simpel kalibreringsproces
 • Rig og naturlig lyd
 • Pengene værd

Den femte soundbar er en af de dyreste på markedet, men også en af de bedste. Der er tale om Sennheiser Ambeo, som Pricerunner kårer til ”Bedste Premiumvalg” i deres store test af 14 soundbars.

Sennheiser Ambeo er Sennheisers første forsøg på at lave en soundbar, og de lykkes med dette forsøg på alle parametre. Man får virkelig meget, selvom prisen også er derefter. Pricerunner skriver for eksempel: ”Man har arbejdet ud fra en devise om ekstra af det hele og så med drys på, da man udviklede denne soundbar”. Enheden indeholder hele 13 højttalere, kan afspille Dolby Atmos og kommer med en mikrofon, du kan bruge til at kalibrere den korrekt. Denne kalibreringsmikrofon er af høj kvalitet, og i Pricerunners test flyttede de soundbaren flere gange og kalibrerede på nye steder, hvilket gav forskellige resultater alt efter placeringen og rummets udformning.

Når den først står rigtigt og er kalibreret korrekt, laver den helt uden en ekstern subwoofer eller baghøjttalere fremragende lyd, der virkelig kan simulere surroundsound på et uhørt niveau. Der findes endda en subwooferudgang i soundbaren. Så hvis du vil have ekstra bas i lydbilledet, når du ser en film med et bombastisk soundtrack, kan du vælge at tilkøbe en subwoofer. Men så bliver prisen også virkelig stejl. Hvis du holder dit lydniveau relativt lavt, så lavt at naboerne ikke klager, så er denne soundbar mere end rigelig god – for ikke at sige fantastisk.

Selve lyden er meget detaljeret med en frisk bas og en fabelagtig følsomhed over for alle toner på hele registret. Det gælder, når du ser film og TV, og hvis du bruger din Sennheiser Ambeo som stereoanlæg, hvor den almindelige tokanalsmusik bare spiller.

Målene på Sennheisers soundbar er ret store, hvorfor du skal være opmærksom på, at du skal have et ret stort rum med god plads til soundbaren, før det giver mening at investere i den. Men hvis du har kigget på denne soundbar og har valgt at købe den, så har du nok gjort dig disse tanker, da det ikke bare er et lille greb i lommen at anskaffe sig denne model.

Sennheiser Ambeo får generelt mange superlativer med på vejen. Lyd og Billede skriver for eksempel, at Sennheiser Ambeo er ”verdens bedste soundbar” i deres test. What Hi-Fi giver den 5/5 stjerner og skriver, at den er hver en krone værd. Derfor må denne soundbar siges at være bedst i test, selvom den måske ikke tiltaler alle grundet den heftige pris. Men hvis du ikke vil gå på kompromis, har pladsen til den og vil have det bedste af det bedste, så er Sennheiser Ambeo en soundbar, du ikke går galt i byen med.

Specifikationer:

 • Kanaler: 5.1.4
 • Tilslutningsmuligheder: HDMI IN x 3, HDMI OUT x 1 (eARC), optical x 1, wi-fi, Ethernet, Bluetooth, Chromecast
 • Mål: bredde 1.265 mm, højde 135 mm, dybde 171 mm
 • Vægt: 18,5 kg

4. Sonos Arc - Anmeldelse

Specifikationer
 • Type: Soundbars
 • Type af hjemmebiograf: Soundbars
 • Subwoofer: Nej

Flere Specifikationer: Trådløse surround højttalere - Ja; Trådløse surround højttalere inkl. - Nej; Soundbase - Nej; DSP (Digital Signal Processing) - Nej; Fjernbetjening - Nej; Simuleret surround Sound - Nej; Stemmekontrol - Ja; Læs flere

Se priser
94

Uddybende anmeldelse af Sonos Arc

Fordele:

 • Dolby Atmos, TrueHD og Dolby Digital Plus
 • Dynamisk, detaljeret og vægtig lyd
 • En alt i en-løsning, der er diskret
 • Fremragende lyd ved surroundsound og musik
 • Alle de smarte features, man kender fra Sonos
 • Simpel at sætte op
 • Sjælden kvalitet for en soundbar

Den anden model i vores soundbar test er Sonos Arc, som Techradar kalder for den bedste soundbar med surroundsound-funktion, du kan finde lige nu. What Hifi giver også Sonos Arc topkarakter på 5/5 stjerner og skriver i deres soundbar test, at det er den bedste soundbar til de penge, den koster.

Sonos Arc kan levere den bedste lydkvalitet, man kan forestille sig, og understøtter de fineste lydspor, der er på for eksempel Blu-Ray-film eller de førende streamingtjenester. Sonos Arc har nemlig både lydformaterne Dolby Atmos, TrueHD og Dolby Digital Plus, som alle sikrer dig den allerbedste lydkvalitet. Dolby Atmos-integrationen får især mange roser med på vejen. Dolby Atmos kaster lydene rundt på væggene omkring dig. Lydene kommer simpelthen til dig fra alle mulige vinkler, der giver en uovertruffen indlevelse. Hvis du sætter Blade Runner 2049 på, vil du forstå.

I forhold til surroundsound kan Sonos Arc levere førsteklasses surroundsound helt uden brug af eksterne højttalere. Sonos har opnået den sublime surroundsound-effekt ved at få 11 fintunede højttalere til at simulere et femkanals surroundsound-setup helt perfekt. Surroundsound fungerer bedst i firkantede rum.

Selvom Sonos Arc ikke har en dedikeret subwoofer, så formår soundbaren alligevel at skabe en dyb og kraftfuld bas, og de høje toner gengives meget tydeligt. Hvis du virkelig ikke kan undvære en dedikeret subwoofer, der kan levere ekstra bas, kan du købe en Sonos-subwoofer, du kan parre med Sonos Arc.

Ud over den uovertrufne lydkvalitet, når det kommer til film og tv, så er Sonos Arc også en appstyret eller stemmestyret højttaler med adgang til praktisk talt alle musikstreamingtjenester. Den kan samtidig bruges i kombination med andre Sonos-højttalere til at skabe en mere komplet surroundsound eller som en multirumsløsning, hvor højttalerne er forbundne på tværs af dine rum.

Det lyder måske indviklet, men at sætte Sonos Arc op er faktisk pærelet. Det eneste, man skal gøre, er at følge et par simple trin på appen. Og der er ovenikøbet meget få kabelforbindelser, hvilket giver en æstetisk kvalitet til alt i et-konstruktionen.

Sonos Arc går for at være en af allerbedste soundbars i forskellige tests. Det er mere almindeligt, at den scorer topkarakter, end at den scorer mindre end topkarakteren, så hvis du kan ofre de penge, den koster, vil du med garanti ikke blive skuffet. Sonos Arc får de allerbedste anbefalinger med på vejen.

Specifikationer:

 • Kanaler: 5.0.2
 • Tilslutningsmuligheder: HDMI input (eARC), optical digital audio til HDMI converter, Ethernet, wi-fi, Apple Airplay 2, IR receiver
 • Mål: bredde 1.141,7 mm, højde 87 mm, dybde 115,7 mm.
 • Vægt: 6,25 kg.

5. Sony HT-ST5000 - Anmeldelse

Specifikationer
 • Type: Soundbars
 • Type af hjemmebiograf: Soundbars
 • Subwoofer: Ja

Flere Specifikationer: Trådløse surround højttalere - Nej; Trådløse surround højttalere inkl. - Nej; Soundbase - Nej; Fjernbetjening - Ja; Læs flere

Se priser
82

Uddybende anmeldelse af Sony HT-ST5000

Fordele:

 • Elegant Dolby Atmos-soundbar
 • Lyder fantastisk
 • 1.2-kanaler i et kompakt, velbygget design
 • Masser af input
 • Dyb bas
 • 4K HDR-kompatibilitet
 • Chromecast indbygget

Den sjette soundbar er fra Sony og har også et godt ry, når det gælder lyd og billede. Sony HT-ST5000 er bygget i flot aluminium, der giver baghjul til andre soundbars, der ofte har meget plastik på sig. Lyden er kraftig, og man kan skrue meget højt op, før soundbaren giver den mindste forvrængning i lydkvaliteten. Man kan sagtens bruge denne soundbar i stedet for et hi-fi-anlæg, da både film, tv og musik lyder fremragende på modellen. Lyd & Billede testede Sony HT-ST5000 med Dolby Atmos og filmen Mad Max: Fury Road og fandt, at dialogen var gengivet overbevisende, og stemmerne i åbningssekvensen cirkulerede fint i rummet. Selvom der kan laves endnu bedre surroundsound, hvis man har baghøjttalere med, er denne enkle løsning fra Sony meget imponerende.

Sony HT-ST5000 er nem at sætte op og anvende. Dette produkt er helt igennem et plug and play-produkt. Opsætningen er så simpel, at selv din bedstemor ville kunne gøre det.

Den signalerer kvalitet, og byggekvaliteten er noget nær uovertruffen. Men bedst af alt er lyden. Lyd & Billede skriver for eksempel, at ”lyden er naturtro, samtidig med at der er flot dynamik og opløsning opad. Både film og musik imponerer.”

Alt i alt efterlader Sony HT-ST5000 et meget positivt indtryk på tværs af anmeldelser og tests på nettet. Det er et virkelig solidt allroundprodukt, som klarer langt de fleste opgaver med bravur. Den afspiller Dolby Atmos som en af de førende, hvis ikke den førende, i dens vægtklasse, der er i den høje ende. Subwooferen, der medfølger, er aktiv, hvilket betyder, den kun skal have strøm, hvilket giver mange flere muligheder i forhold til placeringen. Subwooferen spiller perfekt uden hverken at være for dominerende eller for svag. Den kan håndtere meget over en bred kam.

What Hi-Fi giver Sony HT-ST5000 5/5 stjerner og skriver, at denne soundbar tager Dolby Atmos til nye højder, og at konkurrenterne godt kan begynde at flygte. What Hi-Fi kalder denne model for den første Dolby Atmos-soundbar, de ikke vil tøve med at anbefale. De skriver tilmed, at Sony HT-ST5000 (og subwooferen) kan matche lyden i et dedikeret højttalersetup så godt som perfekt. Det er stor ros til en soundbar. Ja, denne soundbar er i den dyre ende, men til gengæld får man også virkelig noget for pengene – og en soundbar med bl.a. Dolby Atmos, der bare lyder som en drøm.

Specifikationer:

 • Kanaler: 7.1.2
 • Tilslutningsmuligheder: HDMI IN x 3 (2.0), HDMI OUT x 1 (eARC) Ethernet x 1, USB x 1, optical x 1, wi-fi, Bluetooth, Chromecast, Spotify Connect
 • Mål: bredde 1.180 mm, højde 80 mm, dybde 145 mm
 • Vægt: 8,2 kg.

Kilder

Denne artikel tager udgangspunkt i eksterne anmeldelser fra for eksempel Pricerunner, Techradar, What Hi-Fi, CNET, RTINGS, Alt om DATA, Lyd og Billede, Trusted Reviews og mange flere. Som det fremgår af disse hjemmesider, er de en sammenblanding af danske og internationale sider, fordi det giver det mest retvisende billede af kvaliteten på de forskellige soundbars.

Nedenfor finder du en beskrivelse af kilderne, der er brugt til at skabe denne sammenligningsguide.

Pricerunner: 🇩🇰  Pricerunner er bedst kendt for at sammenligne priser på tværs af udbydere af produkter, så man kan få et overblik over den bedste pris, når man skal købe noget. Pricerunner har også mere end 150.000 anmeldelser og bedømmelser af produkter og butikker på deres hjemmeside. De er en meget besøgt side, hvilket bevidner om stor tillid til deres service. Hver måned har de omkring 18 millioner besøgende på tværs af alle lande.

Techradar: 🇺🇸  Techradar er et britisk teknologimagasin (med redaktørhold i USA, UK, Indien og Australien), der laver nyheder, tests og guides, der alle har det tilfælles, at de har en teknologivinkel. Techradar er generelt meget velansete. De er ejet af Future Plc, som er den sjettestørste forlægger i UK.

What Hi-Fi: 🇺🇸  What Hi-Fi blev grundlagt i 1976 og er ifølge dem selv den førende uafhængige guide til at købe og eje hi-fi og hjemmeunderholdningsprodukter. Deres tests er meget udførlige, hvilket hjælper dig til at finde det allerbedste produkt, når du leder efter og skal sammenligne varer inden for hi-fi. Samtidig giver de også gode råd til, hvordan du benytter dine produkter, og hvordan du får det meste ud af dem.

CNET: 🇺🇸 CNET står for Computer Network og er et magasin, der fortæller dig alt, der er værd at vide om teknologi, kultur og videnskab. CNET er din garanti for saglig behandling af for eksempel elektronikprodukter. Du kan bruge CNET til nyheder, kommentarer, analyser, FAQ’er, gode råd og vejledning, anmeldelser, købeguides og sjove og informative videoer. Det hele findes på deres hjemmeside cnet.com.

RTINGS.com: 🇺🇸 Deres vigtigste formål er ifølge dem selv at hjælpe dig med at finde det bedste produkt. Det gør de ved at give dig direkte anbefalinger af diverse produkter baseret på dybdegående anmeldelser drevet af data. RTINGS.com køber selv deres produkter, tester dem og anbefaler så det bedste, du kan købe. De bruger meget tid på at sammenligne produkter side om side for at validere deres resultater. Du kan regne med deres integritet, da de ikke har reklamer på deres hjemmeside, fordi de vil være uvildige.

Alt om DATA: 🇩🇰  Alt om DATA er en dansk hjemmeside, der anmelder, tester og guider inden for alt mulig elektronik. Du kan finde mange grundige og saglige tests på deres hjemmeside, hvorfor de også er valgt til denne artikel.

Lyd & Billede: 🇩🇰  Lyd & Billede bliver beskrevet som Nordens største medieaktør inden for tests og generel omtale af elektronik, især forbrugerelektronik. Lyd & Billede er altså din garanti for saglig og uvildig analyse, tests og anmeldelser. De har både en hjemmeside og et trykt magasin, som klæder forbrugerne på til at vælge det perfekte produkt til deres behov. Ud fra kriterier som pris, anvendelsesområde og tekniske egenskaber sammensætter Lyd & Billedes redaktion tests med de mest relevante og interessante produkter.

Trusted Reviews: 🇺🇸  Trusted Reviews er grundlagt i 2004 og er en side, hvis fornemmeste formål er at give læserne grundig, uvildig og uafhængige råd og vejledning om, hvad de skal købe af forbrugerprodukter. De har ni millioner brugere om måneden fra alle mulige steder i verden og anmelder eller tester mere end 1.000 produkter om året.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
Best in Test
Creative Sound BlasterX Katana 94
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.