TEST: De Bedste Sous Vide Maskiner i test 2024

Se alle Sous Vide i testen
21899 Anmeldelser
47 Produkter
94 timer Tid brugt
Skrevet af: Julie Maria Hansen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

90
Profi Cook PC-SV 1126 Profi Cook PC-SV 1126 Læs mere om produktet
  • Bedst til prisen
527 kr. 600.80 kr.
96
Champion CHSV310 Champion CHSV310 Læs mere om produktet
  • Volumen 15L
  • Effektiv
  • Bedst i test
835 kr.

Bedste SousVide
under 1000 kr.

Top 3

Hvilket Sous Vide Maskiner mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Sous Vide Maskiner.

#1
SEVERIN
88
#2
Unold
86
#3
Maku
82
#4
Swordfish
82
#5
Anova
81

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Forvandl basic mad til manifique specialiteter

Tilbered favoritterne til perfektion gang på gang med en Sous Vide i dit køkken. Med dette køkkenapparat kan du trygt begive dig ud i alverdens opskrifter, som en sand Masterchef.

I denne artikel har vi samlet fem af de bedste Sous Vide stave og maskiner på markedet lige nu. Vi har ikke kapacitet til selv at teste produkterne, men vi har udvalgt og vurderet disse Sous Vide køkkenapparater ud fra, hvor godt de har klaret sig i ud fra anmeldelser og tests fra bl.a. Forbrugsguiden.dk og Tænk, det danske forbrugeråd. Derfor finder du her de bedste, vurderet ud fra både forbruger- og ekspertanmeldelser, samt pris.

Med en sous vide i køkkenet, er der ingen begrænsninger for, hvad os selvlærte kokke kan kaste os ud i af alverdens opskrifter. Er du på udkig efter yderligere tilføjelser til dit køkkensortiment? Så kan du med fordel tjekke følgende artikler ud;

Hvad er sous vide?

Helt tilbage til dets oprindelse, er Sous Vide af fransk oprindelse og udtales originalt [su’-vit], som betyder ”under tryk” eller ”under vakuum”. Men helt konkret, så er sous vide en bestemt tilberedningsmetode inden for madlavningsuniverset.

Udseendemæssigt kan en sous vide enten være en stav, som man placerer i et tilhørende vandbad, eller en større maskine, hvori vandbadet er indbygget.

Hvordan bruger jeg en sous vide?

Det er faktisk en ganske enkel tilberedningsmetode, selvom fremgangsmåden måske lyder en anelse avanceret.

Metoden indebærer, at dine udvalgte råvarer vakuumforsegles i en vakuumpose, før man lægger dem i et vandbad.

Hvis man ønsker at ’spice’ sine råvarer lidt ekstra op, så kan man med fordel tilføje enten marinade eller alverdens krydderier i vakuumposen inden den forsegles. På den måde trænger de forskellige smage og dufte hurtigere ind i dine råvarer, og derved giver din madlavning et ekstra smagfuldt udtryk.

Når dine udvalgte råvarer er blevet vakuumpakket, lægger du dem i et vandbad og indstiller enten staven eller maskinen til de grader, som ønskes. Sous viden vil så derefter varme vandet op til den ønsket temperatur og holder den nænsomt over længere tid i en langsom cirkulation, indtil råvarerne er færdige.

Typisk tager en tilberedning mellem 1-7 timer, dog er det muligt at tilberede op til 24 timer. Men der er selvfølgelig forskel på, hvor mange grader de forskellige madvarer skal have, f.eks. rødt kød tilberedes typisk ved en temperatur på 55-60 grader. Hovedreglen lyder på, at den temperatur man indstiller sin sous vide til, det er den temperarur, der ønskes som kernetemperatur i maden.

Hvis du ønsker, at dine råvarer skal have lidt ekstra, f.eks. kød, så kan du med fordel grille eller stege det efterfølgende – Vær dog opmærksom på, at råvarerne allerede er tilberedt og derfor ikke skal steges for længe.

Hele pointen er, at du får muligheden for at levere lækker mad om og om igen, helt uden at skulle stresse over at tilse dine råvarer i ovnen eller på komfuret som en høg, da sous vide maskinen gør det hele for dig.

Sådan finder du den bedste sous vide

Hvis du har i tankerne at investere i en sous vide maskine, så er der flere ting du bør have med i dine overvejelser inden dit køb. Det er f.eks. oplagt at finde ud af, hvilket behov den skal dække i din madlavning – Hvor mange personer skal du lave sous vide til? Hvor meget må den koste? Hvor mange funktioner skal den have? Skal den være energivenlig? Osv.

Men først og fremmest er det en god idé at overveje om du vil have en sous vide stav eller sous vide maskine. Forskellen på de to præsenterer vi her.

Staven:

  • Kan opvarme større mængder vand – Kan tilberede mad på én gang til et større selskab
  • Større fleksibilitet – Nemmere at håndtere samt opbevare grundet dens størrelse
  • Kræver køb af vandbad ved siden

Maskinen:

  • Bevarer vandets temperatur i længere tid pga. dets låg
  • Flere funktioner indbygget i maskinen
  • Tilberedning af mad til en almindelig husholdning ad gangen (3-4 personer)

Er du nået frem til en konklusion på, hvilken af de to sous vide apparater, der bedst passer til dit behov? Så præsenterer vi forneden forskellige modeller, der er de bedste på markedet, vurderet ud fra både tests og anmeldelser.

Vi har foruden også et bud på, hvordan du finder den perfekte vakuumpakkemaskine til at gå i hånd med din sous vide, læs mere her:

Fornyelse af dine madkunstskaber

Der sker noget helt magisk, når den franske gastronomi flettes med det moderne danske køkken. Traditionel dansk mad bliver spræng fyldt med smag og helt nye udtryk, prøv f.eks. at give dig i kast med ”sous vide tarteletter” eller ”sous vide flæskesteg”.

Som allerede nævnt mellem linjerne, så er sous vide den helt perfekte gæstemad. Der er nemlig inden problemer i at tilberede en tre-retters menu ud fra sous vide metoden. Og det bedste er, at du kan forberede det hele flere dage i forvejen, da vakuumindpakningen holder dine fødevarer friske i køleskabet. Derudover bliver bakterier og diverse urenheder dræbt i ens kød grundet den lange tilberedning, så der er ingen grund til bekymring.

Mulighederne er uendelige for, hvad du kan gøre med en sous vide i dit køkken. Mangler du inspiration til forskellige opskrifter, så kan du tjekke hjemmesiden sousvide.dk ud, hvor de deler en masse opskrifter.

Tilbehør til din sous vide:

Det er vigtigt at huske på, at når du skal tilberede et måltid som sous vide, at du anvender de rigtige vakuumposer til specifikt det formål. Det er nemlig ikke alle poser, som er godkendt til dette – så kig gerne efter en ekstra gang inden du starter din madlavning eller læs vores artikel om vakuumpakker her. Her finder du også vores guide og bedste bud på, hvilken vakuumpresser, der passer til dit behov.

Hvis du har valgt en sous vide stav, så er det vigtigt, at du har en beholder til et vandbad. Du kan sagtens anvende en gryde, men det mest holdbare og sikre resultat opnås med et sous vide kar. Dette kar kan både rumme flere liter vand og ofte er der en praktisk åbning i låget til selve staven, hvilket betyder, at vandet ikke fordamper som i en normal gryde.

Foretrækker du en gryde til din sous vide tilberedning, så anbefaler vi, at du investerer i nogle isoleringskugler. De isolerende kugler lægges i vandbadet og fungerer derved som et låg, hvor staven nemt kan sidde. De holder varmen i vandet og forhindre det i at fordampe. Det er vigtigt at pointere, at disse kugler kun fungerer, såfremt de dækker hele vandoverfladen. Du kan også sagtens benytte dig af disse isoleringskugler i dit sous vide kar, på den måde er du helt sikker på, at intet fordamper.

Selvom der indbygget termometer i sous vide-apparater, så er det et must-have for den selvlærte masterchef at investere i et sous vide termometer. Den bruger du til at foretage kontroltjek, når du tilbereder mad til det formål at holde øje med kernetemperaturen. Du anvender termometeret således, at du stikker nålen igennem noget skumtape, som du klister på din vakuumpose. På den måde er vakuumposen stadig forseglet, selvom du har mulighed for at tjekke temperaturen.

96
Champion CHSV310
90
SousVide Tools Ivide Chamber Vacuum Packages
90
Profi Cook PC-SV 1126
Tilføj Produkt
Pris835 kr3899 kr527 kr
Tilgængelige farverSortSort, SølvSort
Kapacitet (L)15.0 L-15.0 L
Effekt800 W-800 W
Bredde-39.5 cm11.0 cm
Dybde-41.5 cm45.0 cm
Højde-27.0 cm13.0 cm
Vægt--1.1 kg
Egenskaber-DisplayCirkulator, Display, Timer
Maksimum Temperatur---
Pumpekapactitet---
Lågmateriale---
Volumen (Kg)---
Antal af portioner---
Nøjagtighed---
Ledningslængde---
Form---
90
Anova Precision Cooker 4.0 Wifi Sous Vide Set
Specifikationer
  • Tilgængelige farver: Sort, Stål
  • Kapacitet (L):
  • Egenskaber: App styring, Cirkulator, Display, Indbygget Wi-Fi, Måleskala, Timer

Flere Specifikationer: Effekt - 1000 W; Højde - 32.5 cm; Maksimum Temperatur - 92.0 °C; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Anova Precision Cooker 4.0 Wifi Sous Vide Set

Denne sous vide stav er testvinder hos det britiske madlavningsmagasin ”goodhousekeeping.com” og anbefales i stor stil af de amerikanske magasiner Businessinsider.com og Engadget.com.

Hvorfor vælge produktet?

Modellen er oplagt til kokken, som gerne vil have helt styr på sin madlavning og ikke efterlade noget til tilfældighederne. Prisen ligger på omkring de 1.399,00 kr. hos bl.a. KitchenOne. Men til trods for den høje pris, så er du altså garanteret en sous vide model, der leverer gode resultater, nemt og lækkert.

Selve modellen er en af de mindre på markedet, hvilket betyder, at den er nem at opbevare i sit køkken. Temperaturholdning er en af de mest nøjagtige, faktisk helt ned til 0.1 grader.

 Specifikationer

  • Rekordtid på opvarmning af vand
  • Stor præcision af temperatur holdning
  • Intuitiv og let af styre via dens touchskærm-panel
  • Kompakt design – Nem at opbevare

Smart app-styring via Wi-Fi – Nemt at styre madlavningen ved få klik og holde overblikket

90
Anova Precision Cooker Pro
Specifikationer
  • Tilgængelige farver: Sort
  • Kapacitet (L):
  • Egenskaber: Cirkulator, Display, Non-stick, Timer

Flere Specifikationer: Effekt - 1200 W; Bredde - 5.9 cm; Dybde - 8.79 cm; Højde - 35.0 cm; Vægt - 1.29 kg; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Anova Precision Cooker Pro

Denne sous vide stav er førende testvinder hos Wirecutter, der er et amerikansk teknikmagasin. Men foruden dette, så er den vurderet som ”Bedst til prisen” af magasinet Digitaltrends.com og ”Editor’s Choice” hos magasinet Tomsguide.com.

Hvorfor vælge produktet?

Til den lave pris på 899 kr., så får man her et produkt af høj kvalitet og med mange funktioner, som bl.a. Bluetooth styring, der giver et godt overblik af ens madlavning. Staven har evnen til at lave optimal varmefordeling i vandkarret, da vandet cirkuleres rundt og derved holder temperaturen stabil. Vælg denne model, hvis du vil lave lækker mad uden at skulle ofre en formue.

Specifikationer

  • Gode kontroller på apparatet
  • Fantastisk app-styring: Nemt at holde overblikket
  • Budget-venlig i sin kategori
  • Er mindre end de fleste stave og derfor nem at opbevare
90
Steba SV50 Sous Vide Set – 3 pcs
Specifikationer
  • Tilgængelige farver: Sort, Sølv
  • Kapacitet (L): 20.0 L
  • Egenskaber: Cirkulator, Display, Måleskala, Timer

Flere Specifikationer: Effekt - 800 W; Vægt - 1.2 kg; Maksimum Temperatur - 90.0 °C; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Steba SV50 Sous Vide Set – 3 pcs

Her præsenterer vi en sousvide stav, der er placeret som ”Topscorer” hos både det danske forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön.

Hvorfor vælge produktet?

Præcist denne model er det ultimative valg, hvis man ønsker at sous vide andet end bare kød. Modellen er god til at typer af fødevarer og leverer et jævnt resultat hver gang.

Designet er skabt i rustfrit stål med betjening via en enkel drejeknap, hvor selve LCD-displayet er oplyst og viser både temperatur og timer. Ydermere har den en spændevidde, der rangerer sig fra 0-90 grader. Prisen er ikke til at fatte, da du kan købe den mellem 669 kr. og 750 kr. afhængigt af butikken.

Specifikationer:

  • God til at typer af fødevarer
  • Brugervenlig LCD-display
  • Stor temperaturspændevidde
  • God kvalitet og robusthed
  • Ideel til langtidstilberedning
90
Melissa 16310130
4

Melissa 16310130 Anmeldelse

Specifikationer
  • Tilgængelige farver: Sort
  • Kapacitet (L): 6.0 L
  • Egenskaber:

Flere Specifikationer: Effekt - 520 W; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Melissa 16310130

Har du behov for en sous vide maskine, så er modellen her et godt bud til dig, og den er kåret som Topscorer hos det svenske forbrugeråd, Råd & Rön.

Hvorfor vælge produktet?

Netop køddelen, er Melissa rigtig god, da den gør det ekstra mørt og saftigt at sætte tænderne i. Det er en forholdsvis lille model, som kan ses på prisen, der ligger på omkring de 500 kr. Dog skal man ikke lade sig snyde af størrelsen, for den kan nemlig servere nok til 3-6 personer og kapere 6 liter vand i dens tilberedning. Den kategoriseres som værende en basismodel med de mest nødvendige funktioner, som et display, der viser temperatur og timer. Designet er gennemtænkt og let at rengøre.

Foruden ovenstående, så har de lagt fokus på miljøet og derfor sørget for et lavt energiforbrug på modellen, som gør det til et ægte kvalitetsprodukt af sin slags.

Specifikationer:

  • God til kød
  • Kapacitet på 6 liter vand
  • Energivenlig model
  • Brugervenligt display

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af SousVide

Det er en god idé at lade dine fødevarer hvile mellem 5-10 minutter efter sous viden, særligt kød. Tiden kan dog variere ud fra størrelsen af dit vakuumindpakket måltid.

Dette spørgsmål afhænger i særdeleshed af hvilke råvarer man har brugt, tid og temperatur på tilberedningen og temperatur ved køleopbevaring. Dog er det en hovedregel, at sous vide mad kan holde sig længere end normal madlavning, da det forsegles fra bakterier og urenheder i deres vakuumindpakning. Læs gerne fødevarestyrelsens anbefalinger på deres hjemmeside.

Det kommer helt an på, hvad du skal tilberede af mad, fordi både tiden og temperaturen varierer. For at gøre det hele lidt nemmere, så kan du følge dette link med en tabel over alle interesse madvarer og deres tilberedningstider: https://madensverden.dk/sous-vide-temperatur/

Du kan lave alt mad i din sous vide, som i forvejen kræver varmetilberedning. Fordelen er nemlig at sous viden arbejder for dig, mens du tager dig af andre opgaver. Dog er undtagelsen, at tynde stykker kød f.eks. stegt flæsk eller bacon ikke laves i en sous vide, da den gør det mørt fremfor sprødt.

Ja, det kan du sagtens. Det virker dog bedst med stege, som skal have flere timer i forvejen. Du kan med god orden tilføje 25-30 min til tilberedningstiden, da kødet skal tø op først og vandet skal tilbage på den indstillede temperatur.

Kilder

Nedenfor får du en kort oversigt over de kilder, som ligger til grund for denne artikel. Vi har samlet anmeldelser for både danske og internationale kilder, for at give dig et komplet overblik over de bedste sous vide apparater.

Forbrugsguiden (4. juli 2021) 🇩🇰

Sous Vide test 2021 – Find de bedste sous vide-maskiner

Denne artikel ser nærmere på forskellige modeller af sous vide-maskiner, som har været igennem flere tests, hvorefter eksperterne har udnævnt deres yndlings. Testene er gennemført af bl.a. det danske forbrugerråd, Tænk, som udfører omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter.

Bedste10 (8. september 2021) 🇩🇰

Denne artikel er bygget på en række tests af sous vide-maskiner, som er udført af bl.a. det svenske forbrugerråd kaldet, Råd & Rön, den danske online tjeneste kaldet, Pricerunner, og mange flere. Her er der blevet udvalgt en top-10 af sous vide-maskiner, som på hver deres måde har en række attraktive funktioner.

Imerco 🇩🇰

I denne produktbeskrivelse fra Imerco får man et godt indblik i, hvad sous vide er og hvordan metoden foregår. Yderligere bliver du præsenteret for de forskellige muligheder af funktioner tilgængeligt samt tilbehør.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Champion CHSV310
96
Champion CHSV310
835 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.