TEST: De Bedste Vakuumpakker i test 2024

Se alle Vakuumpakkere i testen
4914 Anmeldelser
27 Produkter
136 timer Tid brugt
Skrevet af: Lisbeth Kjærgaard
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

92
CASO VC 10 CASO VC 10 Læs mere om produktet
  • Enkel at betjene
  • Et fund til prisen
  • Flot design
450 kr. 462.80 kr.
96
CASO VacuChef 40 CASO VacuChef 40 Læs mere om produktet
  • Høj kvalitet
  • Hurtig og effektiv
  • Forøger holdbarheden af fødevaren
2796 kr.
90
CASO Fast Vac 4000 CASO Fast Vac 4000 Læs mere om produktet
  • Premium valg
2199 kr. 2698.20 kr.

Bedste Vakuumpakker
under 3000 kr.

Top 3

Hvilket Vakuumpakker mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Vakuumpakker.

#1
FoodSaver
92
#2
Champion
92
#3
Anova
92
#4
OBH Nordica
79
#5
Caso
76

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find den perfekte vakuumpakker

Udnyt pladsen i din fryser optimalt, få råvarerne til at holde længere, og tilbered lækre og saftige retter med sous vide. En vakuumpakker kan tjene mange formål, og den praktiske maskine er et sikkert hit i det moderne køkken. Ved at fjerne luften fra dine fryseposer, kan du få plads til mere mad i både fryser og køleskab, ligesom vakuumpakkede fødevarer holder op til fem gange så lang tid som fødevarer, der ikke er pakket i emballage der er tømt for luft.

Med en vakuumpakker har du også mulighed for at springe med på en af de nye madlavningstendenser, nemlig sous vide. I denne artikel kan du blive meget klogere på vakuumpakkere og få inspiration til, hvordan du kan bruge den.

Hvad er en vakuumpakker?

En vakuumpakker omtales også gerne som en vakuummaskine eller en vakuumforsegler, hvor sidstnævnte læner sig op ad det engelske ord vacuum sealer. En vakuumpakker er en køkkenmaskine, som kan forsegle dine fødevarer i lufttæt emballage. Ved at benytte denne type apparat, kan du forlænge holdbarheden på bl.a. kød og grøntsager.

Man siger, at vakuumpakket mad kan holde op til fem gange længere, end mad som ikke er vakuumpakket. En investering i en vakuumpakker kan således være en økonomisk gevinst, da du kan begrænse madspild.

Med en vakuumpakker ved hånden kan du på en smart og effektiv måde opbevare og fryse din mad. Der findes forskellige typer af vakuumpakkere – nogle kan pakke i lufttætte poser mens andre kan suge luften ud af faste beholdere. En del maskiner kan endda begge dele.

Uanset om der vakuumpakkes i poser eller faste beholdere, så er formålet det samme. Det gælder om at bevare madens friskhed. Vakuumpakkere hjælper med at bevare fødevarens kvalitet, farve og næringsstoffer ved at fjerne al unødvendig luft.

Det lufttætte miljø sørger for at forsinke nedbrydningsprocessen for madvarerne. Når luften er fjernet, kan du opbevare maden i køleskab eller fryser.

En vakuumpakker kan også anvendes som led i selve madlavningen. Det gælder f.eks. hvis du ønsker at tilberede sous vide – en helt særlig form for langtidstilberedning. Med sous vide tilberedes maden i vandbad i vakuumpakket tilstand. Netop fordi kød og / eller grøntsager er pakket i vakuum, forbliver alle aromaer og safter i pakken. Du kan derfor se frem til ekstra mørt og saftigt kød og lækre langtidstilberedte grøntsager.

  • Fordele ved en vakuumpakker:

    • Maden holder længere (op til 5 gange så lang tid)
    • Vakuumpakket mad fylder mindre i køleskab og fryser
    • Perfekt til sous vide-madlavning
    • Økonomisk investering
    • Mindsker madspild

Det skal du overveje inden du køber din vakuumpakker

Du skal naturligvis overveje hvilke af vakuumpakkerens funktioner, du forventer at bruge. Nogle vakuumpakkere tilbyder mange forskellige funktioner – måske funktioner, som du slet ikke har brug for.

Er det første gang, du skal købe en vakuumpakker, kan du med fordel nøjes med en enkel begyndermodel, så du undgår at kaste mange penge efter en maskine, som måske ender bagest i skabet. Har du allerede haft en begyndermodel, kan det være, at du føler dig klar til at tage næste skridt.

Hvad kan vakuumpakkes?

Du kan vakuumpakke langt de fleste fødevarer. Fødevarer tager i udgangspunktet ikke skade af at blive vakuumpakket, men nogle produkter kan naturligvis være så porøse, at de ikke kan pakkes succesfyldt. Friske jordbær risikerer f.eks. at smatte ud. Det samme kan ske med andre frugter og grøntsager.

Næringsværdien forringes dog ikke, og fødevarerne bevarer deres friskhed. Hovedreglen er derfor, at du kan vakuumpakke alt hvad du ønsker at holde frisk.

Køber du ost eller pålæg i store portioner, kan det være praktisk at pakke indkøbene om. Portionerne er sandsynligvis vakuumpakket, når du køber dem, så de kan holde længere, men når du bryder denne pakning, risikerer du også, at madvarerne bliver dårlige, inden du får dem brugt. Du kan således med fordel lave nye og mindre vakuumpakker med pålæg og ost.

Det kan være svært at vakuumpakke indhold, der er meget flydende. I hvert fald, hvis du vil pakke i poser. Ønsker du f.eks. at gemme resterne af din lækre tomatsovs, skal du måske overveje at lade vakuumpakkeren blive i skabet, hvis du ikke har mulighed for at vakuumpakke i faste beholdere. Har du velegnede poser til flydende fødevarer, kan du selvfølgelig sagtens vakuumpakke disse.

Du kan faktisk også vakuumpakke andet end fødevarer. Det kunne f.eks. være hygiejneartikler, som du skal have med på ferien. Ved at vakuumpakke dem, optager de mindre plads i kufferten.

Du kan også vakuumpakke et kort eller et kompas, så disse effekter ikke tager skade af vand. En oplagt idé til kanoferien eller til vandreferien, hvor en regnbyge ellers hurtigt kan ødelægge det vigtige vandrerkort.

Hvilke funktioner findes på en vakuumpakker?

Der findes i udgangspunktet to måder at vakuumpakke fødevarer: Enten gøres det i poser eller også gøres det i faste beholdere. En vakuumpose fungerer sammen med en vakuumforseglingsmaskine, som fjerner luften, og derefter forsegler posen. En vakuumforseglingspose bruges gerne til at fryse produkter som kød, bær eller grøntsager, så disse kan gemmes i længere perioder

En vakuumpose kan også bruges til sous vide-madlavning. Her fyldes vakuumposen med råt kød, som herefter koges i vandbad ved en lav temperatur og i længere tid, end du normalt ville tilberede kød.

En vakuumpose er også fantastisk til marinering af fødevarer, og smagen af marinadens krydderier overføres hurtigt til kød eller grøntsager på grund af den tætte forsegling. Der er ingen smagsnuancer der bare forsvinder ud i luften – eller angriber andre fødevarer i køleskabet…

De fleste vakuumforseglingsposer kan ikke genbruges – og hvis de kan genbruges, er det kun et begrænset antal gange. Poserne er derfor ikke det mest omkostningseffektive eller miljøvenlige valg, hvis du ønsker at vakuumforsegle meget mad. Du kan derfor overveje at købe genanvendelige vakuumposer, selvom disse ofte er væsentlig dyrere.

Den anden fremgangsmåde til vakuumpakning af fødevarer er vakuumforseglingsbeholdere. Sammenlignet med poser, er beholdere et mere økonomisk valg. Beholderne kan nemlig anvendes igen og igen. Hvordan luften konkret suges ud af beholderen, kommer an på, hvilken type beholder, der er tale om.

Nogle vakuumforseglingsmaskiner kan fastgøres på beholderens låg, hvorfra de suger luften ud. Andre typer fungerer som en omvendt cykelpumpe, der pumper luften ud af beholderen – enten automatisk eller med håndkraft.

Nogle vakuummaskiner kan både benyttes til poser og faste beholdere, mens andre kun kan anvendes til én slags. Du skal derfor overveje hvilken model, du foretrækker.

Her er det også vigtigt at have overvejet, hvad du vil bruge din vakuumpakker til. Ønsker du at lave sous vide, fungerer det naturligvis ikke hvis maskinen kun kan suge luften ud af faste beholdere, da sous vide netop laves i vakuumposer.

Har du lavet en ovnret i et fad, er det nærliggende at lægge et stykke stanniol over fadet, og sætte det i køleskabet. Har du derimod et passende låg og en vakuumpakker, kan du nemt suge luften ud, inden du sætter retten tilbage på køl. Derved forlænger du madens levetid, men du sørger også for at hele køleskabet ikke lugter af lasagne.

Hvem kan bruge en vakuumpakker?

Da en vakuumpakker har utrolig mange anvendelsesmuligheder, henvender den smarte maskine sig naturligvis til mange forskellige forbrugere. Har du en køkkenhave, så er det oplagt at kunne gemme sommerens bær og grøntsager på en fordelagtig måde, hvor du bevarer bærrenes smag og ikke mindst konsistens.

Det samme gælder hvis du er jæger. Her er det oplagt at kunne gemme det friske kød til en anden lejlighed.

De seneste år er der også kommet et større fokus på madspild, og her kan vakuummaskinen virkelig være en game changer. Ved at vakuumpakke fødevarer, kan du forlænge holdbarheden, så maden kan holde op til fem gange længere end normalt. Det er ganske imponerende, og falder naturligt i tråd med det generelle ønske om at smide minder mad i skraldespanden.

Alternative madlavningsformer har også vundet indpas, og her er sous vide en tendens, som tilsyneladende er kommet for at blive. Tidligere talte man meget om hurtig og nem mad, men der har også været en modreaktion på denne fremgangsmåde.

For mange amatørkokke handler det ikke bare om, at der skal mad på bordet. Processen med at lave maden, må også gerne fylde noget.

Denne tendens hænger måske sammen med ønsket om køkkenalrum, hvor vi er sammen om madlavningen, eller hvor værten i det mindste kan snakke med sine gæster under madlavningen. Når det er en mulighed at være social, mens man laver mad, er døren også blevet åbnet for, at man kan kaste sig over noget mere kompliceret, som kræver længere tid.

Og sous vide kræver lang tid. Teknikken går i al sin enkelhed ud på at tilberede vakuumpakket kød (eller grøntsager) i vandbad. Tilberedningen foregår ved relativt lav temperatur, og bidrager til, at kødet bliver ekstra saftigt. Når kødsaften ikke kan slippe væk fra vakuumpakningen, bliver den derfor i kødet.

Til en start var det primært finere restauranter, der kunne prale af at have sous vide-retter på menukortet, men med tiden er tilberedningsmetoden også flyttet hjem i det private køkken. Vakuumpakkere er blevet billigere, og det samme gælder de øvrige remedier, du skal bruge til sous vide som f.eks. et specielt kar til vandbad.

Sådan bruger du din vakuumpakker

Da der findes forskellige typer af vakuummaskiner, skal de naturligvis anvendes lidt forskelligt. Her får du den gængse fremgangsmåde til at anvende din vakuumpakker:

  1. Fyld posen: Du kan vakuumpakke stort set hvad som helst, f.eks. kød, fisk, grøntsager og bær. Posen bør ikke fyldes mere end to tredjedele. Benytter du faste beholdere, kan du fylde dem så meget, du ønsker.
  2. Forsegling: Luk låget på maskinen og tryk på forseglingsknappen. Avancerede vakuumpakkere kan have flere forskellige indstillinger, og du kan nogle gange styre hastigheden eller indstille hvilken type fødevarer, du ønsker at pakke (f.eks. enten tørre eller fugtige madvarer).
  3. Der dannes vakuum: Vakuumpakkeren fjerner luften fra posen / beholderen.
  4. Opbevaring: Nu kan du lægge din mad i fryseren eller i køleskabet. Nogle typer vakuumposer tåler opvarmning i mikrobølgeovn ligesom nogle kan benyttes til sous vide-madlavning.
  5. Rengøring: Slut af med at gengøre maskinen. Nogle vakuumpakkere har en aftagelig drypbakke, hvilket gør dem lettere at rengøre.

Sous vide-madlavning med en vakuumpakker

Sous vide er fransk for ’under vakuum’. Betegnelsen dækker over en helt særlig madlavningsmetode, hvor mad (typisk kød) langtidstilberedes under vakuum ved en lav temperatur. Formålet er at tilberede kødet så varmen fordeles så jævnt som muligt. På denne måde kan man opnå et perfekt resultat med en rød kerne uden at yderkanten er overtilberedt.

Når en fødevare er vakuumpakket, tilberedes den over længere tid – typisk mellem 1 til 7 timer. Det er dog også muligt at tilberede sous vide i endnu længere tid, f.eks. i 24 timer. Temperaturen ligger væsentlig under den typiske tilberedningstemperatur.

Rødt kød tilberedes f.eks. gerne ved 55-60 grader. Ved at pakke fødevarerne i vakuumposer bevarer man både saft og aroma, som ellers ville gå tabt i madlavningsprocessen.

Tilberedningsmetoden med vandbad gør det muligt at kontrollere temperaturen helt præcist, og det varme vand fordeler sig jævnt over hele overfladen. Til gengæld kræver metoden et kar til vandbad. Der kan enten bruges et fast kar med indbygget varmelegeme og cirkulation, eller en speciel stav, der nedsænkes i vandet, og skaber varme og cirkulation. Det er naturligvis vigtigt at have et termometer, så du kan styre temperaturen.

Vær opmærksom på, at du kun bør bruge poser, som er godkendt til tilberedning af sous vide. Gå derfor efter specifikke sous vide- eller kogerposer, da almindelige vakuumposer ikke nødvendigvis er egnet til langtidstilberedning.

Har du lyst til at læse nogle af vores øvrige test-artikler?

 

Hvilken vakuumpakker skal man vælge

Har du brug for hjælp til at finde den ideelle vakuumpakker, så kan du finde inspiration i vores store test af de bedste vakuumpakkere her i artiklen. Da de forskellige modeller også har forskellige funktioner, er det vigtigt, at du finder en model, som opfylder dine behov.

Er dit primære ønske at kunne vakuumpakke fødevarer i poser, for at mindske madspild, er det ikke væsentligt, om maskinen samtidig kan suge luft ud af faste beholdere, eller om den er god til sous vide-madlavning.

De fleste vakuumpakkere på markedet kan imidlertid klare det hele. Det kræver dog ofte ekstra tilbehør, hvis du vil have mulighed for at anvende faste beholdere. Det kan altså være nødvendigt at tilkøbe et særligt mundstykke, beholdere og særlige låg til de faste beholdere.

Ofte vakuumpakkes der i poser. Vær opmærksom på om der skal anvendes specielle poser fra producenten, eller om vakuumpakkeren kan bruges sammen med andre typer vakuumposer. Du kan også overveje hvilken størrelse pose, du gerne vil kunne pakke.

Posestørrelse kan være en begrænsning for de mindste vakuumpakkere, som ganske enkelt ikke er kompatible med de største fryseposer.

Der er fordele og ulemper ved at pakke i henholdsvis poser og faste beholdere. En tungtvejende grund til at benytte en vakuumpakker i første omgang er naturligvis, at den vakuumpakkede mad fylder mindre i fryser og køleskab. Denne pladsbesparende løsning er guld værd for mange børnefamilier. Benytter du faste plastikbeholdere, opnår du ikke pladsbesparelsen. Til gengæld kan du lettere vakuumpakke flydende og skrøbelige fødevarer i faste beholdere.

Sådan fungerer en vakuumpakker

Når mad udsættes for luft (ilt), bliver den modtagelig for oxidationsprocessen. Oxidation er en kemisk proces, der kan føre til ændringer i både ingrediensens farve, smag og næringsstofindhold. Denne proces er meget tydelig, når det gælder frugt og grøntsager, og du har med garanti oplevet, at en banan er blevet brun, hvis du har haft den til at ligge lidt for længe på køkkenbordet.

For at undgå denne oxidationsproces gælder det om at fjerne luft (oxygen) fra den pose eller beholder, hvor du ønsker at opbevare dine fødevarer. Og det er altså her vakuumpakkeren kommer ind i billedet.

En vakuumpakker suger nemlig luften ud af posen eller beholderen, og skaber en tæt forsegling. Dermed forhindres processen, hvor luften er med til at ødelægge din mad.

Du kender sikkert de vakuumpakkede fødevarer fra supermarkedets fryser. I Danmark er det ofte fisk og skaldyr, der sælges vakuumpakket, og det er da også to fødevarekategorier, som i fersk tilstand ikke har specielt lang holdbarhed.

I andre lande er det meget normalt at købe vakuumpakket kød, men i Danmark foretrækker de fleste forbrugere fersk kød. Der er dog intet til hinder for, at du selv ompakker ferskt kød med din vakuumpakker. På denne måde får du plads til mere i fryseren og bibeholder samtidig kødets friskhed.

Vedligeholdelse af din vakuumpakker

En vakuumpakker kræver ikke megen vedligeholdelse, men det er vigtigt at rengøre den efter brug. Det er lettest at rengøre maskiner, som har en aftagelig drypbakke. En drypbakke som kan tages af og efterfølgende sættes i opvaskemaskinen, er en utrolig praktisk funktion, som du sagtens kan være opmærksom på, inden du beslutter dig for en konkret model.

Anskaffer du en vakuumpakker med indbygget foliedispenser og folieskærer, er dette også elementer, som kræver lidt vedligeholdelse. Foliedispenseren skal naturligvis fyldes op med en ny rulle, når den gamle er brugt.

Bruger du folieskæreren meget, risikerer bladet at blive sløvt, og det kan være nødvendigt at slibe bladet. Det er sjældent muligt at købe løse blade, og det er således ikke muligt at skifte til et nyt.

Hvor mange penge skal du bruge på en vakuumpakker?

Når du ved, hvad du ønsker at bruge din vakuumpakker til, kan du også bedre vurdere, hvor mange penge du skal bruge på en vakuumpakker. Generelt har de helt billige modeller ikke klaret sig specielt godt i tests, men derfor er du naturligvis ikke tvunget til at investere flere tusind kroner i din kommende maskine.

Vakuumpakkere findes i mange forskellige prisklasser. De billigste modeller koster omkring 500 kr. mens de professionelle modeller kan løbe op i 3.000 kr. Det mest almindelige prislege ligger på 1.000-1.500 kr. for de testvindende modeller.

Har du ikke ejet en vakuumpakker tidligere, kan du starte med en model i mellemklassen. Køber du en billig model, risikerer du en dårlig oplevelse, da de billigste vakuumpakkere kan være udfordret i forhold til at lukke poserne helt tæt.

Vedligeholdelse af din vakuumpakker

En vakuumpakker kræver ikke megen vedligeholdelse, men det er vigtigt at rengøre den efter brug. Det er lettest at rengøre maskiner, som har en aftagelig drypbakke. En drypbakke som kan tages af og efterfølgende sættes i opvaskemaskinen, er en utrolig praktisk funktion, som du sagtens kan være opmærksom på, inden du beslutter dig for en konkret model.

Anskaffer du en vakuumpakker med indbygget foliedispenser og folieskærer, er dette også elementer, som kræver lidt vedligeholdelse. Foliedispenseren skal naturligvis fyldes op med en ny rulle, når den gamle er brugt.

Bruger du folieskæreren meget, risikerer bladet at blive sløvt, og det kan være nødvendigt at slibe bladet. Det er sjældent muligt at købe løse blade, og det er således ikke muligt at skifte til et nyt.

Hvor mange penge skal du bruge på en vakuumpakker?

Når du ved, hvad du ønsker at bruge din vakuumpakker til, kan du også bedre vurdere, hvor mange penge du skal bruge på en vakuumpakker. Generelt har de helt billige modeller ikke klaret sig specielt godt i tests, men derfor er du naturligvis ikke tvunget til at investere flere tusind kroner i din kommende maskine.

Vakuumpakkere findes i mange forskellige prisklasser. De billigste modeller koster omkring 500 kr. mens de professionelle modeller kan løbe op i 3.000 kr. Det mest almindelige prislege ligger på 1.000-1.500 kr. for de testvindende modeller.

Har du ikke ejet en vakuumpakker tidligere, kan du starte med en model i mellemklassen. Køber du en billig model, risikerer du en dårlig oplevelse, da de billigste vakuumpakkere kan være udfordret i forhold til at lukke poserne helt tæt.

 

96
CASO VacuChef 40
90
CASO Fast Vac 4000
92
CASO VC 10
Tilføj Produkt
Pris2796 kr2199 kr450 kr
KategoriVakuumpakkerVakuumpakkerVakuumpakker
Vakuumpakker funktionerManuel betjeningManuel betjening, Poseholder, Vakuumbeholder-
StrømkildeElektriskElektriskElektrisk
Effekt-350 W110 W
Egenskaber-TemperaturindstillingTemperaturindstilling
Ledningslængde---
Poser inkluderetJaJa-
MaterialeRustfrit stål--
Sugekapacitet---
Vægt--1500.0 g
92
FoodSaver V2860
1

FoodSaver V2860 Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori:
  • Tilgængelige farver:
  • Vakuumpakker funktioner:

Flere Specifikationer: Strømkilde - 105 W; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af FoodSaver V2860

Fødevarer er bedst, når de er friske, og med FoodSaver V2860 kan du nemt holde din mad frisk. FoodSaver V2860 er blevet udråbt som testvinder hos både Forbrugerrådet Tænk og hos Svenske Råd & Rön. Det er således en kvalitetsmaskine, der kan flytte ind i dit køkken, og med en række praktiske funktioner, skal du nok komme til at elske FoodSaver V2860.

Det første, der springer i øjnene, er det flotte låg i rustfrit stål, som giver FoodSaver V2860 et eksklusivt look. Modellen er desuden nem at betjene, og byder bl.a. på en håndfri funktion, hvilket letter arbejdet med at få forseglet dine vakuumposer.

FoodSaver V2860 kan indstilles i to hastigheder ?? en meget praktisk funktion, som du nok skal blive glad for.

Den robuste maskine kan både anvendes til madvarer, der skal fryses ned, og til madlavning med sous vide. FoodSaver V2860 sørger for at lukke poserne helt tæt, så fødevarerne holder sig friske længst muligt. Vær opmærksom på, at poserne ikke bør fyldes mere end to tredjedele, for at opnå det bedste resultat. Maskinen kan både anvendes til tør og fugtig mad, og er endda forsynet med to unikke funktioner til dette.

Med i pakken får du vakuumposer, så du straks kan gå i gang. Du få 5 poser med en størrelse på 0,94 liter og 5 poser med en størrelse på 3,78 liter.

Herudover får du en rulle folie (28 cm x 3 m), en slange som bruges i forbindelse med FoodSaver-tilbehør samt en plast beholder.

Det smarte slanke design sikrer at du nemt kan finde plads til FoodSaver V2860 i køkkenskabet. Modellen kan både placeres liggende og stående, når den opbevares i skabet. Den aftagelige drypbakke er utrolig praktisk, og tåler en tur i opvaskemaskine efter brug.

Når du skal bruge vakuumpakkeren, indfører du blot posen i drypbakken og lukker den med den enkle lukkemekanisme. Herefter sørger et enkelt tryk på knappen for, at posen bliver tømt for luft. FoodSaver V2860 kan både anvendes til poser og til faste beholdere.

De medfølgende FoodSaver-poser og -ruller kan både fryses, småkoges (sous vide) og anvendes i mikrobølgeovn. Poserne er kraftige og består af fem lag med særlige kanaler, der aktivt bidrager til at skabe det ønskede vakuum.

Det eneste negative at sige om FoodSaver V2860 er, at maskinen kan blive overophedet, hvis der pakkes mange poser i træk.

FoodSaver V2860 måler 10 cm i højden, 40 cm i bredden og 29 cm i dybden.

92
CASO VC 100
2

CASO VC 100 Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Vakuumpakker
  • Tilgængelige farver: Sort, Sølv
  • Vakuumpakker funktioner:

Flere Specifikationer: Strømkilde - Elektrisk; Effekt - 120 W; Højde - 9.0 cm; Dybde - 17.0 cm; Vægt - 2000.0 g; Placering - Horisontal; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af CASO VC 100

Vakuumpakkeren er ikke forbeholdt professionelle, og du kan helt sikkert få meget glæde af den praktiske og kraftfulde maskine. Caso VC 100 vandt Politikens test af vakuumpakkere i 2015, og modellen byder på en lang række smarte funktioner. Du kan således på en hurtig og enkel måde få dine fødevarer til at holde længere.

Caso VC 100 bruger dobbelt svejsetråd, når maskinen forsegler vakuumposerne. Denne praktiske foranstaltning sørger for, at posen holdes helt fri for luft. Dine fødevarer er derfor sikret de bedste vilkår, når de skal fryses eller tilberede som sous vide.

En stor fordel ved Caso VC 100 er, at du kan anvende poser af forskellig størrelse. Maskinen kan lukke poser med en bredde på op til 30 cm, hvilket lader dig pakke store genstande som f.eks. en hel steg.

Når du bruger vakuumpakkeren fra Caso, skal du blot trække et passende stykke folie ud, og herefter skære stykket af med den indbyggede folieskærer. Ved køb medfølger to folieruller.

Vil du gerne kaste dig over madlavning med sous vide, så er Caso VC 100 et oplagt redskab til køkkenet. Modellen hører ikke til blandt markedets billigste, men du får til gengæld masser af kvalitet for pengene. Maskinen er let at styre, og du kommer derfor hurtigt i gang med at pakke kød, frugt og grøntsager.

At du selv kan vælge hvor stor din vakuum-pose skal være, er en stor fordel. På denne måde undgår du nemlig at bruge mere folie, end højest nødvendigt. Med sin kompakte størrelse, er Caso VC 100 også let at finde plads til i køkkenskabet, når den ikke er i brug.

Foruden de to folieruller medfølger også en vakuumslange, som du kan anvende til at fjerne luft fra beholdere. Dette tilbehør giver flere anvendelsesmuligheder, og er med til at fremtidssikre dit køb.

92
OBH Nordica Supreme 7949
Specifikationer
  • Kategori:
  • Tilgængelige farver:
  • Vakuumpakker funktioner:

Flere Specifikationer: Strømkilde - 130 W; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af OBH Nordica Supreme 7949

Supreme 7949 fra OBH Nordica er blandt de dyrere vakuumpakkere, men modellen illustrerer samtidig, at det godt kan betale sig at se bort fra markedets billigste tilbud. OBH Nordica Supreme 7949 har en lang række smarte funktioner, og der er ligeledes masser af kvalitet i materialerne. Modellen kan både anvendes til nedfrysning og sous vide-madlavning.

OBH Nordica Supreme 7949 er den perfekte hjælper i køkkenet, og sørger for en komplet forsegling af vakuumposerne, så dine fødevarer opbevares i et miljø fri for luft.

Fødevarernes holdbarhed kan derfor forlænges op til fem gange længere end normalt, og fryser du maden, undgår du ligeledes frostskader, som både kan have konsekvenser for smag og udseende.

Den smarte vakuumpakker er oplagt til dig, der gerne vil prøve kræfter med sous vide-madlavning, eller for dig, der ønsker at forlænge holdbarheden på dine råvarer. Der kan både pakkes våde og tørre madvarer, og poserne tåler desuden en tur i mikrobølgeovnen.

I startpakken er der inkluderet to ruller med film. En lille, som har en bredde på 22 cm, og en stor som har en bredde på 28 cm. Du er således klar til at vakuumpakke alt fra steg, bøffer, bacon og fisk til grøntsager, kartofler og bær. Selvom maskinen har mange forskellige funktioner, er den let at anvende.

Udover at sørge for vakuum i poser, kan OBH Nordica Supreme 7949 også fjerne luft i beholdere. Det er dog vakuumposer, der er spidskompetencen, og her bliver du klædt godt på, hvis du gerne vil lave mør og saftig sous vide.

Det sorte og grå look passer flot ind i det moderne køkken, men de kompakte mål gør det også nemt at gemme maskinen væk i et køkkenskab.

En af de få negative elementer ved Supreme 7949 er, at drypbakken ikke kan tages af. Det er ikke et stort problem, men det ville være lettere at gengøre maskinen, hvis drypbakken kunne afmonteres og eventuelt sættes i opvaskemaskinen.

OBH Nordica Supreme 7949 måler 12,8 cm i højden, 43,5 cm i bredden og 26 cm i højden.

92
FoodSaver FFS006X
4

FoodSaver FFS006X Anmeldelse

Specifikationer
  • Kategori: Vakuumpakker
  • Tilgængelige farver:
  • Vakuumpakker funktioner: Mikroovnspose

Flere Specifikationer: Placering - Horisontal; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af FoodSaver FFS006X

FoodSaver FFS006X er for dig, der gerne vil tage vakuumpakning og sous vide-madlavning til nye højder. Modellen passer både til hjemmets velassorterede køkken og til brug på restauranter.

Prisen er i den høje ende, så det er ikke en model, der nødvendigvis er henvendt til førstegangskøbere. Har du derimod erfaring, og ønsker du en maskine som lever op til alle dine ønsker, så er FoodSaver FFS006X et oplagt valg.

Der er ganske få vakuumpakkere på markedet, som kan konkurrere med FoodSaver FFS006X. Modellen er større end testens øvrige vakuumpakkere, og med den opretstående indstilling fylder den derfor mere i køkkenet. Til gengæld er maskinen det indlysende valg for dig, der planlægger at bruge vakuumpakkeren ofte, og derfor vil have det absolut bedste.

FoodSaver FFS006X blev valgt som den bedste professionelle vakuumpakker hos den svenske test-side Kockhuset.se.

FoodSaver FFS006X er en opgradering af den tidligere model, FFS017X, som ligeledes var en kraftfuld og brugervenlig vakuumpakker. FoodSaver FFS006X er utrolig let at bruge, og emballeringen finder sted på ingen tid. Du behøver heller ikke skære og forberede poserne, da maskinen selv svejser bunden godt og solidt.

Drypbakken, som tåler maskinopvask, opsamler alle overskydende væsker, så du kan holde arbejdsområdet rent og tørt. Maskinen kan både vakuumere poser og beholdere, så fødevarerne holdes friske og lækre i fryser og køleskabe.

Med marineringsfunktionen har du mulighed for at marinere kød på få minutter ved hjælp af vakuumimpulser, som pumper safterne dybt ind i kødfibrene

FoodSaver har på verdensplan solgt mere end 20 millioner enheder, og er således blandt markedets absolutte top-producenter af køkkenmaskiner. Du kan derfor se frem til et kvalitetsprodukt, som du kan anvende i mange år frem.

Sammen med vakuumpakkeren får du 2 store poser, 3 små poser, 3 lynlåsposer og 1 rulle. Du kan således straks gå i gang med at vakuumpakke dine fødevarer.

FoodSaver FFS006X måler 18,4 cm i højden, 41,3 cm i bredde og 19,7 cm i dybden.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Vakuumpakker

Vakuumpakkerne er blevet testet ud fra en række parametre ?? bl.a. hvor gode de er til at slutte tæt og hvilke funktioner de tilbyder.

Du kan stort set pakke alle typer fødevarer i din vakuumpakker. Det kan dog være en udfordring at pakke flydende og porøse fødevarer i vakuumposer.

Du kan bruge specielle vakuumposer eller klassiske fryseposer. Det kommer an på hvordan du skal opbevare og / eller tilberede de vakuumpakkede fødevarer. Skal du bruge poserne til sous vide-madlavning eller til opvarmning i mikrobølgeovn, skal du bruge specielle vakuumposer, som er godkendt til dette.

Der findes ekstra stærke flerlagsposer, som er oplagt at brugte til vakuumpakning. Disse kan desuden være forsynet med kanaler, som hjælper til at suge luften fuldstændigt ud af posen, så der ikke opstår lufthuller.

Nogle vakuumposer kan genbruges. Poserne vil være mærket som genbrugelige.

Kilder

Nedenfor får du en kort oversigt over de kilder, som ligger til grund for denne artikel. Vi har samlet anmeldelser fra både danske og internationale kilder, for at give dig et komplet overblik over de bedste vakuumpakkere på markedet.

Råd & Rön (19. august 2016) ????

Svenske Råd & Rön testede i august 2016 10 forskellige vakuumpakkere, for at finde ud af, hvilken model der var den bedste. I testen blev anvendt en række forskellige fødevarer, for at opnå det bedste indblik i vakuumpakkernes kvaliteter.

I testen af de 10 vakuumpakkere blev der brugt hakkebøffer, marineret laksefilet (marinaden gjorde det sværere at pakke), friske jordbær, som skulle behandles forsigtigt og pommes frites. Pommes frites blev ikke valgt fordi det er et produkt som ofte skal emballeres i vakuum, men fordi det blev vurderet som et interessant pejlemærke.

I testen blev det tydeligt, at de fastere produkter ikke overraskende var det letteste at pakke i vakuum. Det gik således glimrende med hakkebøffer og laksefilet, men knap så godt med jordbær og pommes frites. Faktisk var der blot én ud af de 10 testede maskiner, som ikke maste begge dele uforholdsmæssigt meget. Det var FoodSaver V2860, som også blev testens vinder.

Tænk (10. oktober 2016) ????

I efteråret 2016 kastede Forbrugerrådet Tænk sig over vakuummaskinerne, da de testede 12 forskellige modeller. Blandt testkandidaterne var både maskiner med mange avancerede funktioner, og maskiner som var meget simple. Grundlæggende klarede de dyre maskiner sig bedre i testen, og vinderen blev modellen FoodSaver V2860.

FoodSaver V2860 blev rost for sit stilrene design, sine mange funktioner, sin sikkerhed samt det faktum at modellen både kan anvendes til indfrysning og sous vide-madlavning.

Også modellerne Caso VC300 Pro og Supreme 7949 fra OBH Nordica fik flotte resultater i testen. Du kan læse hele teksten hos Forbrugerrådet Tænk, hvis du er betalende medlem.

Politiken (5. januar 2015) ????

Kvalitet og pris følges ikke altid ad, men sådan forholder det sig dog for vakuumpakkere, hvis man spørger det danske dagblad Politiken. I vinteren 2015 foretog avisen en test af vakuumpakkere på det danske marked, og har blev det tydeligt, at du ikke behøver gå efter de billigste modeller, hvis du ønsker et godt produkt.

Vakuumpakkerne ?? danskernes nye køkkendille ?? blev både testet i forhold til lufttæt opbevaring og i forhold til sous vide-tilberedning. Testvinderen blev Caso VC300 Pro, som er oplagt at anvende, hvis du ønsker at kaste dig over sous vide.

EatingWell (28. februar 2021) ????

Testen hos EatingWell giver et godt indblik i markedets bedste vakuumpakkere med relevant og opdateret data samt en fyldestgørende gennemgang af produkterne. En lang række forskellige fødevarer har været igennem vakuummakinerne hos EatingWell og testvinderen blev Fresh & Save fra Zwilling ?? en model, som både kan bruges til vakuumforseglingsposer og beholdere.

Mens Zwillings Fresh & Save tog sejren i testen, så blev modellen fra Anova Precision vurderet som ??bedst til prisen??. Den kompakte og prisvenlige vakuumpakker er et godt valg til førstegangsbrugere, som finder alle de klassiske funktioner, som er nødvendige for at komme i gang med at vakuumpakke fødevarer.

Sammenlignet med andre vakuummaskiner, så er Anovas mere støjsvag og blid, men altså mindst lige så effektiv som de dyrere maskiner.

Kockhuset.se (januar 2021) ????

Svenske Kockhuset har efterhånden testet alle former for køkkenudstyr, og naturligvis også vakuumpakkere. I testen er der taget udgangspunkt i de mest populære maskiner, som herefter er blevet vurderet ganske nøje. Testvinderen blev FoodSaver V2860 ?? en model som efterhånden kan prale af en lang række førstepladser i kategorien ??bedste vakuumpakker??.

Herudover har Kockhuset også kigget på de bedste vakuumpakkere for henholdsvis den prisbevidste forbruger og for amatørkokken, der ønsker professionelt udstyr i hjemmet.

Prisen som bedste budget-vakuumpakker gik til OBH Food Sealer Slim, mens den bedste professionelle vakuumpakker er FoodSaver FFS006X. Det eneste negative, der var at sige om sidstnævnte, var ikke overraskende den høje pris, mens kvalitet og betjening var i særklasse.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. CASO VacuChef 40
96
CASO VacuChef 40
2796 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

  • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
  • Prisen tæller 15 %.
  • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
  • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.