TEST: De Bedste Havetraktor i test 2022

I denne artikel har vi samlet 75 af de bedste Havetraktorer, du kan finde på markedet lige nu. Havetraktorer her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 156 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Havetraktor. Så er du på udkig efter den helt rigtige Havetraktor til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Havetraktorer her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Stine Mortensen
156 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
75 Produkter
Sidst opdateret: maj 25, 2022
93 timer Tid brugt
Stine Mortensen

Stine er vores sportsnørd, så hun har helt styr på alt, hvad der rører sig inden for træningsudstyr og sportsgear. Og så elsker hun at lave lækker og god mad – og der skal jo ordentlige køkkenmaskiner til, så dem ved hun selvfølgelig også en masse om.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Havetraktor i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

BEDST TIL PRISEN
Husqvarna Z242F Med klippedæk
Husqvarna Z242F Med klippedæk Læs mere om produktet
 • Med klippedæk
 • Let at bruge
 • God kvalitet
85
36585.40 kr 32050 kr

Bedste pris hos:

MKnorth.dk
BEDST I TEST
Hustler Raptor XD
Hustler Raptor XD Læs mere om produktet
 • Bedst i test
 • Sideudkast
 • Hydrostatisk
90
54995 kr

Vores test af Havetraktorer giver overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
Hustler Raptor XD 90
PREMIUM VALG
Husqvarna P 520D Med klippedæk ?
BEDST TIL PRISEN
Husqvarna Z242F Med klippedæk 85
Tilføj Produkt
Pris54995 kr167999 kr32050 kr
EnergikildeBenzindrevetBenzindrevetBenzindrevet
EgenskaberSideudkastBagudkast, Bioklip, Opsamling-
Motoreffekt16.03 kW14.5 kW16.4 kW
Spænding---
Klippedæk-Med klippedækMed klippedæk
Maks. Klippebredde122.0 cm155.0 cm107.0 cm
Min. Klippebredde122.0 cm132.0 cm107.0 cm
Maks. Klippehøjde11.43 cm11.2 cm10.2 cm
Min. Klippehøjde3.81 cm3.0 cm3.81 cm
Antal højdepositioner---
TransmissionHydrostatiskHydrostatiskHydrostatisk
Maks. hastighed12 km/h15 km/h10 km/h
Støjniveau-103.0 dB100.0 dB
Benzintank11 L25 L13 L
Drev--Baghjulstræk
Opsamler kapacitet-220 L-
Forbrugstid (Batteri)---
Opladningstid---
Højde111.0 cm-87.6 cm
Bredde133.0 cm-120.7 cm
Længde176.0 cm-198.1 cm
Vægt284.0 kg627.0 kg263.1 kg

Bedste Havetraktor under 15000 kr. Top 3

Stiga Park 120 Stiga Park 12014350 kr
0
Bedste pris hos: MKnorth.dk
Stiga Park 120 Uden klippedæk Stiga Park 120 Uden klippedæk14350 kr
0
Bedste pris hos: MKnorth.dk
MTD Smart RG 145 Med klippedæk MTD Smart RG 145 Med klippedæk14995 kr
0
Bedste pris hos: jem & fix

Hvilket Havetraktor mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Havetraktor.

#1
Hustler
30
#2
Husqvarna
3
#3
MTD
0
#4
Stihl
0
#5
Texas
0

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Græsset gror, og plænen er for stor. Det kan være noget af en omgang, hvis du skal klippe din store græsplæne med en robotplæneklipper eller almindelig græsslåmaskine. Med en havetraktor kan du nemt passe din store græsplæne, så den holder sig flot og grøn.

I denne guide kan du læse lidt mere om, hvordan du vælger den rigtige havetraktor, der passer til dit behov.

Kan størrelsen på din have ikke helt tale for, at du skal vælge en havetraktor? Så kan du også læse vores test af plæneklippere og robotplæneklippere.

At vælge den rigtige havetraktor

En havetraktor er den perfekte makker i haven, hvis du har en meget stor græsplæne, som ofte skal klippes. Det går meget hurtigere med en havetraktor end en almindelig plæneklipper eller robotplæneklipper at få klippet din store græsplæne – og så er det sjovt!

Med en havetraktor kan du hurtigt og nemt klippe din plæne og klare mange andre opgaver i haven.

En havetraktor kan dog godt være en dyr investering, og derfor er det selvfølgelig godt, at du overvejer, hvad du er på udkig efter. Du bør tænke over hvilken type, samt model, du er interesseret i. Desuden er prisen også en vigtig faktor for de fleste mennesker. Og så er der ting som om havetraktoren skal køre på benzin eller el. Havetraktorens klippeevne er selvfølgelig heller ikke uden betydning, og hvor stor en kapacitet opsamleren har.

Af andre gode overvejelser er selvfølgelig også, hvor nem havetraktoren er at manøvre rundt, samt komfort og brugervenlighed.

Læs mere herunder om, hvad de forskellige overvejelser har af betydning.

Benzin eller el

Der findes mange forskellige havetraktorer på markedet, og overordnet kan vi inddele dem i to kategorier – benzindrevet havetraktor og elektrisk havetraktor.

Har du en villahave på under 1.000 m2, kan du med fordel overveje den elektriske havetraktor. Fordelen er, at den er mere miljøvenlig, og du skal ikke huske at fylde benzin på. Dog skal du huske at lade den op, så den er klar til turen.

Når din have et godt stykke over 1.000 m2, er det her, du bør overveje den benzindrevne havetraktor. Den kan være yderst effektiv og spare dig for en masse tid i haven.

Kapacitet og klippeevne

Din haves størrelse har også betydning for, hvilken kapacitet og klippeevne du skal tage højde for, når du vælger en havetraktor.

Her er især havetraktorens klippebredde væsentlig. Jo større klippebredde havetraktoren har, des færre omgange skal du køre frem og tilbage. En stor klippebredde gør derfor, at havearbejdet er hurtigere ordnet.

Havetraktorens kapacitet har også betydning, og her taler vi både om motorkapaciteten, og græsopsamlerens kapacitet.

En stor og ujævn græsplæne, eller en græsplæne der ikke klippes så ofte, så græsset når at blive langt, kræver som regel en bedre motorkraft. Ujævnt terræn med bakker, som havetraktoren skal kunne køre opad, kræver selvfølgelig også en stærkere motor.

Manøvredygtighed, brugervenlighed og komfort

Har du en græsplæne med form som en fodboldbane, er der ikke de helt store krav til havetraktorens manøvredygtighed og venderadius. Her er det meget ligetil at køre frem og tilbage i lige baner for at klippe plænen.

Har du derimod en have med masser af forhindringer som buske og blomsterbede mm. kan det være godt at gå efter en havetraktor med en lille venderadius, så du nemmere kan dreje skarpt og manøvre rundt om de mange forhindringer.

Havetraktorens brugervenlighed er selvfølgelig også en vigtig overvejelse, da det skal være nemt og sikkert at køre rundt på den. Desuden er komfort også vigtigt, hvis du skal sidde på havetraktoren i længere tid. Her kan du se på, om førersædet er justerbart, og om der er ryglæn – overvej, hvad du har brug for. Og så er det altid godt med en kopholder, så du kan nyde en kop kaffe, mens du kører rundt og klipper plænen.

Pris

De gode havetraktorer ligger omkring 15-25.000 kroner. Der er ingen tvivl om, at det er en stor investering, og derfor kunne man godt overveje at gå efter de lidt billigere modeller for at spare penge. Men det er vigtigt at påpege, at pris og kvalitet ofte hænger sammen. Så kigger du på havetraktorer til under 10.000 kroner, kan det være du skal overveje det en ekstra gang, da der ikke er nogen garanti for, at de er lige så holdbare og kan leve op til dit behov.

Køber du en lidt dyrere model, og sørger du for jævnligt at vedligeholde den, kan du have glæde af din havetraktor i 20 år eller mere.

Andre funktioner og tilbehør

Du kan også overveje, om du vil have en havetraktor med bioklip eller andre funktioner som gødningsspreder, mosfjerner og lignende. Desuden kan du finde masser af tilbehør til din havetraktor.

Det kan eksempelvis være en trailer eller rive, så du kan samle græsset sammen, hvis den ikke har en opsamler til det afklippede græs. Med en trailer eller påhængsvogn kan du også transportere haveaffald og redskaber rundt i haven.

Du kan faktisk også bruge din havetraktor til meget andet end at klippe græs. Havetraktoren kan med fordel bruges året rundt. Den kan også bruges til at opsamle blade om efteråret, og om vinteren kan du med en sneskraber som tilbehør nemt og hurtigt rydde sne på din grund. Om vinteren kan du også bruge en saltspreder, så du kan sprede salt, grus og lignende. Denne kan ligeledes bruges om sommeren til at sprede gødning og lignende ud over din græsplæne.

Havetraktoren kan dermed hurtigt blive en smart og alsidig maskine, som du kan have glæde af året rundt. Det er den helt oplagte makker

Producenter af havetraktorer

Det kan være svært at finde hoved og hale i de mange havetraktorer, som findes på det danske marked. Udover de mange overvejelser omkring pris, kapacitet mm., kan det også være du har præferencer i forhold til producent. Nogle af de mest populære producenter af havetraktorer kan du se på listen her:

 • Stiga
 • Hurricane
 • Husqvarna
 • Alpina
 • Jonsered
 • Craftsman
 • MTD
 • McCulloch
 • Murray
 • Texas
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
Hustler Raptor XD
90
Hustler Raptor XD
54995 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.