TEST: De Bedste Tablets i test 2024

Se alle Tablets i testen
59823 Anmeldelser
11 Produkter
213 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

92
Samsung Galaxy Tab A7 10.4 SM-T500 32GB Samsung Galaxy Tab A7 10.4 SM-T500 32GB Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
1599 kr. 2047.67 kr.
98
Apple iPad Pro 11 256GB Apple iPad Pro 11 256GB Læs mere om produktet
 • Brugervenligt design
 • Lynhurtigt og effektiv
 • 256 GB hukommelse
8095 kr. 8726.60 kr.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Hvilket Tablets mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Tablets.

#1
Samsung
94
#2
HUAWEI
92
#3
reMarkable
90
#4
Microsoft
86
#5
Apple
83

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find den bedste tablet

Mangler dine børn underholdning til sommerferien, er du selv blevet træt af at læse nyheder på en lille mobilskærm, eller savner du en fuldgod erstatning for din gamle pc? Der er grunde nok til at anskaffe en tablet – uanset om der skal spilles, læses eller ses film.

Lad os hjælpe dig med at finde din næste tablet. I denne guide kan du få svar på alle de spørgsmål, du måtte have i forbindelse med købet af en tablet.

Hvad er en tablet?

En tablet er en mobilenhed, der fungerer som en håndholdt computer. En tablet er forsynet med touchskærm, og betjenes primært med fingerspidserne. Styresystemet minder i høj grad om de systemer, man kender fra smartphones.

Her kan brugeren benytte en lang række forskellige apps til bl.a. informationssøgning på internettet, til at læse nyheder og e-bøger, til at se film og videoklip, til at spille spil, dele billeder og deltage i videoopkald.

I 2010 lancerede Apple iPad’en som den første masseproducerede tablet, og herefter blev tablets hurtigt meget populære. I dag producerer de fleste store elektronikvirksomheder tablets, hvilket har været med til at skabe diversitet på markedet. Man kan således få tablets i mange forskellige prisklasser, ligesom tablets har vundet indpas på skoler, institutioner og arbejdspladser.

Fordele ved en tablet

Der kan være flere fordel ved at benytte en tablet frem for eksempelvis en smartphone eller en bærbar computer. Selvom styresystemet ofte minder om det, du kender fra din smartphone, så sørger tablettens store skærm for en række anderledes anvendelsesmuligheder.

Det er f.eks. fordelagtigt at se film og billeder på en tablet frem for på en smartphone, ligesom en række mobilspil også opleves bedre på en tablet.

I forhold til den bærbare computer, er en tablet ofte lettere, og derfor nem at have med på farten. Samtidig er den praktisk at gribe fat i, når du slapper af på sofaen eller læser en bog i sengen. Har du brug for at skrive længere tekster – f.eks. eksamensopgaver og lignende – kan du investere i et eksternt tastatur, som findes til de fleste tablets.

Overvejelser inden du køber tablet

Hvad skal du overveje, inden du beslutter dig for at købe en tablet? Du kan naturligvis overveje, om en tablet skal ses som en erstatning for – eller et supplement til – dine eksisterende enheder. Skal din kommende tablet erstatte den udtjente computer, er det vigtigt, at du kan få funktioner, der minder om du plejer at bruge.

En bærbar computer og en tablet er naturligvis to forskellige enheder, og det kan sagtens tænkes, at du må gå på kompromis med nogle af dine ønsker. Heldigvis findes der en lang række tilbehør til moderne tablets, og du kan både anvende tastatur og mus til mange af de populære tablets.

Moderne tablets er generelt fyldt med et hav af funktioner, og det er de færreste mennesker, som får brug for dem alle. Vil du gøre den bedste handel, kan du derfor tænke over hvilke funktioner, du reelt har brug for.

Hvad vil du gerne bruge din tablet til? Skal du primært bruge din tablet til at læse nyheder og se en film en gang imellem, eller skal din kommende tablet fungere som dit primære arbejdsredskab på jobbet eller på studiet? Inden du lægger dig fast på en specifik model, kan du med fordel overveje følgende:

 • Hvilket styresystem er det bedste for mig?
 • Kan jeg få de apps, jeg gerne vil have?
 • Hvor meget hukommelse har jeg brug for?
 • Hvilken skærmstørrelse skal jeg vælge på min tablet?
 • Hvad er et godt kamera på en tablet?
 • Skal jeg vælge Wi-Fi eller 4G/5G?
 • Hvilket tilbehør skal jeg have til min tablet?

Forskellige styresystemer til tablets

Selvom der er mange lighedstræk mellem de enkelte tablets på markedet, så er der også nogle indlysende forskelle. Det første, som springer i øjnene, er de meget forskellige styresystemer. F.eks. benytter iPads Apple’s iOS, som også findes i iPhones og arbejder sammen med Mac-computere. Samsung, Lenovo og Huawei anvender Googles Android-styresystem, mens Microsoft’s Surface benytter pc-styresystemet Windows.

I udgangspunktet kan man ikke sige, at det ene system er bedre end det andet. Valget af styresystem handler i høj grad om præferencer og praktikaliteter. Benytter du allerede ét af styresystemerne, er det oplagt, at du fortsætter med dette. Naturligvis forudsat at du er tilfreds med pågældende styresystem. På denne måde slipper du for at skulle sætte dig ind i en masse nye indstillinger.

Herudover kan det være smart at benytte samme styresystem, hvis du gerne vil have dine enheder til at snakke sammen. Ejer du f.eks. en iPhone kan dit Apple-ID også anvendes, når du logger ind på din iPad, og det er derfor muligt at synkronisere indholdet. Lignende muligheder finder man hos Android og Windows.

Android og iOS har gennem en årrække været de to modpoler, når snakken er faldet på mobiltelefoner og tablets. De to styresystemer er da også ret forskellige. Android har ry for at give brugeren mere frihed – f.eks. frihed til at vælge opsætning og udseende – mens Apples iOS er et mere lukket system.

Af samme årsag har app-udviklerne også større frihed til at udvikle apps til Android, og der findes derfor et større udvalg her, end der gør i AppStore hos Apple.

Kan jeg få de apps jeg gerne vil have?

Det korte svar er: Nej, du kan ikke nødvendigvis få alle de specifikke apps, som du ønsker dig. Når det er sagt, så laves langt de fleste populære apps dog både til iOS og Android.

Da Android er et styresystem med mere frihed, har app-udviklerne også rum til at lave apps, som ikke nødvendigvis skal godkendes på samme måde som hos Apple, inden de sendes ud på markedet. Derfor findes der langt flere apps til Android end til iOS.

Som du nok ved – og er enig i – er kvantitet sjældent bedre end kvalitet, og blot fordi der er flere apps til Android, gør ikke nødvendigvis disse apps bedre. Måske tværtimod. Det korte af det lange er dog, at du ikke kan være sikker på at finde alle apps til både Android og iOS.

Skifter du f.eks. din iPad ud med den nyeste tablet fra Samsung, er det ikke sikkert, at du kan benytte det notesprogram, du plejer. Til gengæld kan du med garanti får en anden app, som kan stort set det samme. Det største problem opstår, hvis du har gemt vigtige data i en app, som så ikke kan overføres.

Hvor meget hukommelse har jeg brug for?

Der findes naturligvis ikke noget entydigt svar på, hvor meget plads du har brug for på din tablet. Det kommer helt an på, hvordan du bruger din tablet.

Skal du f.eks. have billeder, videoer og musik liggende på din tablet, kan du hurtigt komme til at bruge meget af den indbyggede hukommelse. Der findes også store apps, som fylder rigtig meget på tabletten. Det gælder f.eks. apps med et stort omfang af brugergenererede informationer.

En række streamingtjenester tilbyder at brugerne kan downloade film og tv-serier, så de er tilgængelige offline. Det er meget praktisk at kunne se yndlingsserien uden at skulle bekymre sig om wi-fi-forbindelsen, men alle disse filer fylder naturligvis. Det samme gælder podcasts, som mange brugere har liggende på tabletten eller mobilen.

Den gyldne regel for hukommelse på en tablet må være, at du hellere skal have for meget end for lidt. Det er et ærgerligt sted at spare – løber du tør for plads, skal du nemlig i gang med at slette indhold eller til at købe en ny enhed.

Når det handler om hukommelse, så er markedet i konstant udvikling, og det, der lød som en uanet kapacitet for et par år siden, fyldes pludselig op med rekordfart. I dag har den mindste iPad Pro 2021 en lagringskapacitet på 128 GB, mens den største har hele 2 TB (2048 GB).

Hvad hvis du løber tør for plads? Et aspekt, som ofte overses, handler om lagringsplads. Både Android-tablets og iPads kommer med en indbygget hukommelse – f.eks. 64 GB. Efterhånden som du gemmer billeder, videoer, film, bøger og spil på din enhed, kan du hurtigt få brug for mere plads.

Har du været forudseende, har du selvfølgelig købt en tablet (eller smartphone) med masser af plads. Hvis ikke, så har du et problem. Særligt hvis du har købt en iPad.

Når det gælder iPad og iPhone er det nemlig ikke muligt at udvide hukommelsen på enheden. Løber du tør for plads, må du derfor anskaffe dig en ny og større iPad eller iPhone.

Har du i stedet investeret i en tablet (eller smartphone) med Android-styresystem, vil du ofte have mulighed for at benytte et eksternt hukommelseskort. De fleste Android-enheder er forsynet med en Micro SD-port, hvor du kan indsætte et SD-kort med ekstra GB. På denne måde har du hurtigt og enkelt fået mere plads på din enhed.

Hvilken skærmstørrelse skal jeg vælge på min tablet?

Tablets findes i mange forskellige størrelser, og hvilken skærmstørrelse du skal vælge, kommer naturligvis an på, hvad du gerne vil bruge din tablet til.

Den mest udbredte størrelse for en tablet er omkring 10”, men de nyeste modeller findes også i størrelser på over 12”. I den anden ende af spektret finder man de små tablets som iPad Mini med en skærm på 7,9” og Amazon’s Fire 7 med en skræm på 7”.

For at finde den rette skærmstørrelse, kan du eventuelt starte med at kigge på dine øvrige produkter. Hvad bruger du ellers derhjemme, på studiet eller på arbejdet? De største smartphones nærmer sig efterhånden størrelsen på de mindste tablets, og dermed udviskes forskellene gradvist.

Apple’s nyeste iPhone 12 Pro Max har f.eks. en størrelse på 6,7″ og nærmer sig dermed iPad Mini’s 7,9”.

Har du allerede en stor smartphone, har du nok ikke behov for en lille tablet, da du dermed ville ende med to meget lignende produkter. De små tablets er dog lette at have med overalt, og dermed smarte, hvis du vil se film eller læse en bog, når du er på farten.

Ligesom de største smartphones nærmer sig størrelsen på de mindste tablets, ses en lignende tendens for de største tablets – dem med en størrelse på over 12”. Her kommer størrelserne efterhånden meget tæt på de bærbare computere. Den nyeste MacBook Air har f.eks. en størrelse på 13,3”.

Hvad er et godt kamera på en tablet?

Ligesom med al anden teknologi, så flyttes standarderne for kamera hele tiden. Det dyre digitalkamera, som du købte for fem år siden, kan ikke engang foræres væk på Gul & Gratis. At du ikke kan sælge det gamle kamera, hænger naturligvis sammen med, at der er kommet langt bedre modeller på markedet, og at de fleste mennesker i dag bruger det kamera, der er integreret i deres mobile enheder som tablet og smartphone.

Hvor tit vil du tage billeder med din tablet? Det kan være rigtig smart at have et godt kamera i din mobiltelefon, for den har du med dig overalt. Anderledes ser det sandsynligvis ud med din tablet. Ikke desto mindre monteres der rigtig gode kameraer i de nyeste tablets. Man kan derfor tage knivskarpe billeder med en uhørt detaljegrad.

En tablet er normalvis forsynet med to kameraer – et bagpå og et foran. Det bageste kan du bruge til at tage billeder og optage video, mens kameraet på forsiden er oplagt til videokonferencer (og selfies). Videokonferencer bliver stadig mere udbredt, og det er således en fordel at have en tablet, der kan understøtte dette.

Hvor godt et kamera du så skal bruge til et sådant formål, er dog svært at sige. Kameraet er dog næppe det væsentligste parameter, når du skal vælge tablet.

Skal jeg vælge Wi-Fi eller 4G/5G?

Dette valg har stor betydning for prisen, og har ligeledes indflydelse på muligheden for brugen af din tablet. Valget af wi-fi eller mobilnetværk (4G/5G) er derfor vigtigt, og du bør overveje fordele og ulemper ganske grundigt, inden du træffer en beslutning.

Allerførst: Hvad er forskellen på wi-fi og mobilnetværk? Wi-fi er et lokalt trådløst netværk, som du får adgang til via en router. Det kan enten være dit lokale netværk derhjemme, på arbejdspladsen eller i skolen, eller det kan være et offentligt netværk, som du logger på. Alle tablets har i udgangspunktet mulighed for wi-fi forbindelse – også dem der samtidig kan tilgå 4G eller 5G via mobilnetværket.

Læs også artiklen Router Test 2021 

Som alternativ til de tablets, der udelukkende kan gå på nettet via wi-fi, findes tablets, som også kan tilgå mobilnetværket (4G eller 5G). Mobilnetværk er teleudbydernes netværk og dermed det netværk, som mobiltelefonerne bruger.

Tablets som kan gå på mobilnetværket, skal have et aktivt SIM-kort ligesom din mobiltelefon. Det kræver altså et mobilabonnement at bruge mobilnetværket.

Da det kræver et abonnement at få din tablet på mobilnetværket, er det naturligvis en dyrere løsning. Herudover koster tablets med SIM-kort-muligheden ofte mere end de modeller, som kun kan gå på wi-fi. Har du brug for at kunne gå på internettet med din tablet på steder uden wi-fi, er det oplagt at købe den dyrere model med SIM-kort. Alternativt er dette et sted, hvor der nemt kan spares penge.

Hvilket tilbehør skal jeg have til min tablet?

Der findes mange muligheder for at benytte ekstratilbehør sammen med din tablet. Udover et cover og eventuelt panserglas til skærmen, kan det være smart med et fast tastatur. Det gælder f.eks. for studerende, der ønsker at benytte en tablet i stedet for en bærbar computer.

Der findes mange forskellige slags tastaturer eller keyboards, og modellerne kan ikke nødvendigvis anvendes sammen med alle de gængse mærker. Du bør derfor orientere dig om tilslutningsmulighederne, inden du køber et tastatur.

Det kan også være oplagt med et par gode høretelefoner. Det gælder specielt hvis du gerne vil se film, lytte til musik eller spille spil på din tablet. Ofte er højttalerne i en tablet ikke specielt gode, og du kan derfor opnå langt bedre lyd ved at benytte hovedtelefoner.

Derudover får du mulighed for at opholde dig i rum med andre mennesker, uden at lyden fra din tablet generer dem. Du kan enten tilslutte dine hovedtelefoner eller headset med ledning, eller du kan bruge et smart Bluetooth Headset.

En tablet er beregnet til at blive holdt i hænderne, men det er ikke altid en mulighed. Enten fordi du gerne vil have hænderne fri, eller fordi flere personer skal kunne følge med i, hvad der foregår på skærmen. I disse situationer er det oplagt med en tabletholder.

Der findes mange forskellige holdere til tablets. Nogle er helt enkle og tilbyder én enkelt lidt skrånende indstilling mens andre byder på en lang række indstillingsmuligheder. Der findes også tabletholdere, som kan bruges i bilen – f.eks. modeller der kan monteres bagpå bilens forsæder, så børnene bag i bilen kan se film og serier under kørslen.

Batterierne i tablets bliver løbende forbedret, og i dag kan de nyeste modeller prale af en aktiv batteritid i omegnen af 10 timer. Det er ganske imponerende, og gør behovet for en powerbank mindre. En powerbank er dog fortsat et fantastisk stykke elektronik, der giver dig mulighed for at oplade mobil og tablet, når du er på farten.

Du kan få hjælp til at finde den ideelle powerbank i den nyeste test her

Har du lyst til at læse nogle af vores øvrige test-artikler?

Sådan passer du godt på din tablet

Har du lige købt en ny tablet, vil du naturligvis gerne beskytte den så godt som muligt. Det gælder ikke mindst, hvis hjemmets børn også skal have adgang til den. Hvis du gerne vil passe godt på din tablet, er det oplagt at købe et cover til den. Der findes covers til alle typer tablets, og de behøver bestemt ikke at være kluntede og uinteressante. Der produceres nemlig mange flotte covers, som – udover at beskytte – også giver din tablet et personligt præg.

De nyeste tablets fra bl.a. Apple og Samsung er forsynet med lækre design-detaljer, som desværre går tabt, hvis du monterer tabletten i et cover. Bruger du et cover, er det ikke længere muligt at mærke de afrundede metalformer og andre smarte indslag.

Du kan dog fortsat beskytte din tablet med panserglas – et kraftigt stykke gennemsigtigt glas, der monteres på tablettens skærm.

Et andet område, der er værd at tænke over, er batterier. Alle batterier svækkes med tiden, men med et par gode råd, kan du få det maksimale ud af dit batteri. Du har måske hørt, at det er en god idé at vente med at oplade din mobil eller tablet, indtil batteriet er løbet tør. Sådan var det engang, men de moderne litiumbatterier fungerer bedst, når de holdes på en kapacitet på mellem 40 og 80 procent. Derfor er det faktisk bedst at lade tabletten op lidt ad gangen.

Overvej også hvor du placerer din tablet, når du lægger den til opladning. Batteriet har nemlig bedst af at lade op ved stuetemperatur, og du bør derfor undgå at placere tabletten et varmt eller koldt sted – f.eks. i vindueskarmen eller i en iskold bil.

Undgå også at lade din tablet i senge, hvor madras, dyner og puder kan få tabletten til at overophede.

Hvor mange penge skal du bruge på en tablet?

Tablets findes i mange prisklasser, og der er naturligvis forskel på, hvad de billige og de dyre modeller kan tilbyde. De billigste tablets kan købes for under 1.000 kr. Skal du udelukkende surfe på nettet, læse nyheder og andre småopgaver, som ikke kræver meget kraft, kan de billigste tablets sagtens være noget for dig.

De fleste brugere vil dog gerne have mulighed for at se en film, benytte de nyeste apps, og måske spille et af de populære mobilspil. Her er det ofte nødvendigt med en nyere og stærkere model.

Den gode brugeroplevelse er vigtig, hvis du skal blive glad for din tablet, og det er således ikke optimalt at købe et produkt, som teknologisk set er forældet, allerede inden du går ud af butikken.

Mange apps kræver nyere styresystemer for at køre optimalt, og skal du alligevel investere i en tablet, bør du derfor kigge mod de seneste modeller. Du kommer langt med et budget på 2.500-3.000 kr. for en standard Android-tablet med acceptabel harddisk og øvrige specifikationer. Forvent et lidt højere budget, hvis du ønsker en iPad.

Hvilken tablet skal jeg købe?

Du skal naturligvis købe en tablet, som passer til dine behov. Du skal derfor overveje, hvad du skal bruge din tablet til nu, men det kan også være fornuftigt at se lidt længere frem i tiden. Er din tablet blot en ekstra gadget, eller skal den faktisk erstatte et eller flere af dine nuværende elektronikprodukter. Når du først ejer en tablet, kan dine vaner hurtigt ændre sig.

Med et marked som er i konstant udvikling, er det selvsagt forbundet med udfordringer, hvis du altid skal være med på de nyeste modeller. Tænk derfor over hvad DU har brug for, og ikke hvad markedet fortæller dig, at du skal købe. Modeller, som har nogle år på bagen, kan sagtens tilfredsstille manges behov.

Brugeroplevelsen kan være svær at sammenligne på tværs af de forskellige styresystemer, og det primære råd er derfor at vælge et styresystem, som du bruger i forvejen (hvis det er muligt). Så kan dine enheder nemlig snakke sammen, og du føler dig straks hjemmevant i opsætning, indstillinger, menuer etc.

Tablet bedst i test

Nedenfor finder du beskrivelser af fem tablaets, som alle udmærker sig ved at have vundet en eller flere testpriser. Øverst finder du en model i den absolut dyre ende, nemlig den nyeste iPad Pro fra Apple, men der er også langt billigere modeller med på listen. Det gælder f.eks. Huaweis Mediapad T5 – en prisvenlig model, der er valgt som den bedste tablet til under 1.100 kr.

92
Apple iPad Pro 11 256GB
Specifikationer
 • Serie: Apple iPad Pro
 • Operativsystem: Apple iPadOS
 • Udgivelsesår: 2020

Flere Specifikationer: Farve - Grå, Sølv; Batteritid - 10h; Kommunikationsstandard - Bluetooth, Wi-Fi; Hukommelse - 256 GB; Bluetooth-version - 5.0; Indbygget kamera - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Apple iPad Pro 11 256GB

Fantastisk skærm, god hastighed, fremragende lyd og skønt design: Apple iPad Pro kan det hele, og er da også kåret som den absolut bedste tablet af det engelske testmagasin Techradar.com. Her topper den nyeste version af Apple’s ikoniske tablet nemlig listen foran den klassiske iPad fra 2020. Pro-versionen har nemlig lige lidt ekstra lækkerier at lokke med. iPad Pro topper også testresultaterne hos Forbrugermagasinet Tænk.

Er du parat til at kaste en god portion penge efter en ny tablet, så er iPad Pro et oplagt valg. Lytter man til Techradar.com så giver iPad Pro alle konkurrenterne baghjul. Hovedingrediensen i den nye succes er M1-chip-systemet, som trækker iPadOS 14-styresystemet.

Chippen er hentet direkte fra Apple’s Mac-computere, og du får dermed en tablet, der er lige så kraftfuld som en laptop.

Et andet højdepunkt er den flotte 12,9” Liquid Retina XDR-skærm, som har et imponerende kontrastforhold på 1.000.000:1. Her justeres skærmens lys efter dine omgivelser, så du får den optimale sanseoplevelse uanset hvilke lysforhold, du befinder dig i.

iPad Pro er kun 6,4 mm tynd og vejer 685 gram. Tabletten er derfor perfekt at have med på farten, og med et batteri, der kan bruges i op til 10 timer, løber du heller ikke tør for strøm lige med det sammen. Ønsker du at skrive på din iPad, er det muligt at tilslutte det lækre tastatur Magic Keyboard, som Techradar.com har vurderet som markedets bedste. Techradar.com var dog knap så imponeret over tastaturets relativt høje pris.

Med de smarte kameraer kan du tage revolutionerende billeder med de fedeste vinkler. Ved at benytte de nye 12 MP brede og 10 MP ultrabrede kameraer, kan du indfange de bedste øjeblikke med et tårnhøjt detaljeniveau. Her er både autofokus, optisk billedstabilisering, LED-blitz og ansigtsgenkendelse. Du kan også optage videoer i 4K opløsning.

iPad Pro findes i farverne space gray og sølv, ligesom du har mulighed for at vælge den lagringskapacitet, som passer dig bedst. Modellen findes med 128, 256, 512, 1000 og 2000 GB harddisk.

92
Samsung Galaxy Tab S7 11.0 SM-T875 128GB
Specifikationer
 • Serie: Samsung Galaxy Tab S7
 • Operativsystem: Android
 • Udgivelsesår: 2020

Flere Specifikationer: Farve - Brun, Sort; RAM - 6 GB; Kommunikationsstandard - 3G, 4G LTE, Bluetooth, Wi-Fi; Hukommelse - 128 GB; Bluetooth-version - 5.0; Indbygget kamera - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Samsung Galaxy Tab S7 11.0 SM-T875 128GB

Med Galaxy Tab S7 Plus har Samsung sat sig for at tage kampen op mod Apples dominans på tabletmarkedet. Den amerikanske mastodont har i mange år været førende på såvel design som brugervenlighed, men med Galaxy Tab S7 Plus virker pladsen i førersædet pludselig ikke længere helt så sikker.

Hos britiske Techradar.com er Samsung-tabletten både stemt ind på førstepladsen i kategorien ’bedste android-tablet’ og bedste tablet til skrivearbejde.

Galaxy Tab S7 Plus har den mest avancerede skærm (OLED-skærm), som nogensinde er set på en tablet. Super AMOLED-panelet sørger for et fremragende kontrastforhold, og med en touchskærm på hele 12,4” er det en fornøjelse at se film og billeder på S7 Plus. Kan du nøjes med en lidt mindre skræm, så er lillebroren, også en mulighed. Her får du mange af de samme funktioner men på en 11” stor skærm.

Med en opløsning på 2800 x 1752 og en opdateringshastighed på 120Hz, giver S7 Plus Apple noget at tænke over, for her kan selv iPad 2020 ikke være med. Der er også sket en masse på design-fronten, hvor S7 Plus er udstyret med en lækker premium case i metal, som kun er 5,7 mm tyk.

Du kan også se frem til en fantastisk ydeevne samt en høj batterilevetid – to elementer, som er utrolig vigtige for en moderne tablet.

Den mindste udgave af S7 Plus har en hukommelse på 6 GB RAM og en harddisk på 128 GB. Er dette ikke nok, kan du vælge modeller med 8 GB + 256 GB eller 8 GB + 512GB. En fuld opladning tager ca. 3 timer, hvorefter du kan bruge tablettens mange funktioner i 10-12 timer.

Et andet relevant element, der gør sig gældende, når det handler om moderne tablets, er naturligvis kamera. Også her lever Galaxy Tab S7 Plus op til de tårnhøje forventninger. I det dobbelte bagkamera får du to fremragende linser, som giver dig mulighed for at tage fantastiske billeder med ultravidvinkel samt optage video i 4K.

Sidst men ikke mindst er Samsung Galaxy Tab S7 Plus en fortræffelig ’skrivemaskine’, og kan med fordel erstatte din gamle laptop. Techradar.com har valgt S7 Plus som markedets bedste tablet med keyboard, og du kan således med fordel anvende tabletten til forskellige skriveopgaver både på arbejde, på studie og i fritiden.

92
Apple iPad Air 10.9″ 256GB (4th Generation)
Specifikationer
 • Serie: Apple iPad Air
 • Operativsystem: Apple iPadOS
 • Udgivelsesår: 2020

Flere Specifikationer: Farve - Blå, Grå, Grøn, Guld, Sølv; Batteritid - 10h; Kommunikationsstandard - Bluetooth, Wi-Fi; Hukommelse - 256 GB; Bluetooth-version - 5.0; Indbygget kamera - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Apple iPad Air 10.9″ 256GB (4th Generation)

Tom’s Guide kalder den for ’den bedste iPad til prisen’ og er du ude efter en fantastisk tablet, der også er til at betale, så kan du med fordel kigge i retning af Apple’s iPad Air 4.

Det elegante og lette design kan gøre enhver tech-nørd blød i knæene, og der findes heldigvis også masser at kvalitet bag det smukke ydre. Faktisk låner iPad Air 4 mange af de bedste elementer fra den dyrere iPad Pro, og prisen taget i betragtning, er der tale om et af Apples bedste produkter til dato.

iPad Air 4 har en indbydende 10,9” Liquid Retina-skærm (2360 x 1640 pixels), og det er således en fornøjelse at se film og tv-serier på den flotte tablet. Skærmen dækker hele forsiden med fremragende skarpe billeder. True Tone-teknologien sørger for at justerer farver og lysstyrke, så begge dele altid passer til det aktuelle lysmiljø. Denne teknologi sikrer, at du får et mere naturligt skærmbillede.

Tabletten er udstyret med fingeraftrykslæser (placeret på skærmens top), så du nemt kan logge ind. Når du først er logget på, sørger det effektive iPadOS14-styresystem for at du effektivt kan skifte mellem apps, deltage i video-opkald, køre de nyeste spil og meget mere. iPad Air 4 er blot 6,1 mm tyk, og fylder således meget lidt i tasken. Vægten på 458 gram gør det ligeledes nemt at have tabletten med på farten.

Du kan få iPad Air 4 med en harddisk på enten 64 eller 256 GB. Førstnævnte kan hurtigt blive for lille, så overvej hvor meget plads, du har brug for. Du kan også sætte dit eget præg på din kommende tablet, når det kommer til farve. Her kan du nemlig vælge mellem grå, sølv, rosa, blå og grøn.

Techradar.com valgte iPad Air 4 som den næstbedste tablet til skrivning – kun overgået af Galaxy Tab S7 Plus fra Samsung. Apple’s Magic Keyboard er markedets bedste tablet-keyboard, men er desværre også relativt dyrt.

Har du planer om at bruge din iPad Air som din primære ’skrivemaskine’ på arbejdet, på studiet eller i fritiden, kan keyboardet dog sagtens være pengene værd.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Tablets

Vi har hjulpet dig på vej og samlet testresultaterne for de bedste tablets på markedet i 2022. Her kan du se testvindere i forskellige kategorier, så du kan vælge den bedste model for dig. Du kan læse mere i selve artiklen.

Der findes mange gode tablets på markedet, og den bedste tablet til dig er først og fremmest den, der lever op til dit behov og dine præferencer. Det afhænger af pris, størrelse, styresystem, kapacitet og meget mere. Overvej hvad du vil bruge din tablet til. Er den til dig selv eller til børnene? Skal du kunne streame film, spille spil eller arbejde på den? Skal der være god plads til filer som billeder, video og spil? Det er alt sammen noget, du bør overveje, når du skal vælge en tablet.

Tablets testes på deres forskellige funktioner – både hardwaremæssigt og softwaremæssigt. Her kommer holdbarhed og brugervenlighed naturligt ind i billedet. Hos de forskellige testpaneler er hver enkelt model blevet udsat for sammenlignelige opgaver og udfordringer, så det har været muligt at holde modellerne op mod hinanden.

Tablets findes i mange forskellige prisklasser. De billigste tablets koster omkring 1.000 kr. mens de dyreste kan koste over 10.000. Prisen afhænger bl.a. af modellens alder og dens funktioner. Lagringskapaciteten spiller også en stor rolle, og her er det ofte muligt at justere prisen op eller ned alt efter hvor stor harddisk, du ønsker.

En iPad er i princippet en tablet, produceret af Apple. Den kører over Apples eget styresystem, iOS, hvor andre tablets som regel kører over Android eller Windows. Har du i forvejen andre Apple-produkter som en iPhone eller MacBook, kan du med fordel overveje at købe en iPad, da de taler godt sammen. Ellers er det i bund og grund en smagssag.

Når du køber en tablet, er det godt at gå efter en, der har mindst 32 GB – gerne mere. Vælger du en med mindre lagerplads, såsom 8 GB eller 16 GB, vil du hurtigt opleve, at styresystemet tager næsten al pladsen på tablet’en, og du vil ikke rigtigt have plads til ekstra apps, billeder eller andet.

En god tablet i dag kan du sagtens have i fem års tid eller mere. Dog kan du risikere, at producenterne stopper med at opdatere software, der passer til din tablet af ældre dato.

Kilder

Det kan hurtigt blive et fuldtidsjob at holde sig opdateret om alt hvad der rører sig indenfor it- og mobil-teknologi. Derfor er det meget belejligt, at der er andre, der har sat sig ind i de vigtigste produkter og services. Sådan forholder det sig også på tablet-markedet. Her sender de største producenter konstant nye modeller ud til forbrugerne, som knap nok når at tage stilling til én model, før den næste er tilgængelig.

Heldigvis kan du få hjælp til at holde dig opdateret, og til dette formål kan du med fordel benytte en af internettets mange test-sider.

Til denne artikel har vi gjort brug af de nyeste og mest troværdige kilder, så du bliver i stand til at beslutte hvilken tablet, du skal købe næste gang. Herunder får du en introduktion til de kilder, der ligger til grund for udvælgelsen:

Tænk (14. december 2020) 🇩🇰

Forbrugerrådet Tænk tester løbende de nyeste tablets på markedet, og det er efterhånden blevet til mere end 50 unikke anmeldelser. Apple iPad og Samsung Galaxy har traditionelt set klaret sig bedst i de tests, som Tænk har foretaget, og det er fortsat disse producenter, der scorer højest i karakterbogen med deres respektive modeller. Microsoft er også godt med, mens det ser noget dårligere ud for Lenovo. Apples iPad Pro har længe været blandt de bedste tablets i testen, og blev bl.a. udråbt som ’bedst i test’ 2019.

Som Tænk skriver, så er styresystemet en af de væsentligste forskelle på de enkelte tablets. Hvert system har både fordele og ulemper, og selvom du naturligvis kan få testpanelets ekspertvurdering af de enkelte styresystemer, så er valget i bund og grund en smagssag.

Tom’s Guide (9. juni 2021) 🇺🇸

Test-holdet hos amerikanske Tom’s Guide har naturligvis også rettet deres øjne mod det store marked for tablets. Tom’s Guide er oprindeligt udsprunget af online-magasinet Tom’s Hardware, og tilbyder råd og vejledning indenfor alle former for elektronik. I den nyeste test fra 2021 har 12 tablets fundet vej til testpanelet. Her er både tablets til arbejde og leg – og til hver en pengepung.

Apple’s nyeste iPad – den ottende i rækken – løb med titlen som ’bedst i test’, og vurderes at være den ideelle tablet for langt de fleste mennesker. På de efterfølgende pladser kom Amazon Fire 7 – den bedste budget-tablet – og Microsoft Surface Go 2 – det oplagte valg, hvis du gerne vil have de velkendte Windows-funktioner på din tablet.

Aftonbladet Plus (2020) 🇸🇪

Den svenske avis Aftonbladet lavede i 2020 en test af tablets – eller ’surfplattor’ som det hedder i det svenske. Denne test var dog lidt anderledes end markedets øvrige tests og anmeldelser. Aftonbladet tilføjede nemlig et benspænd, og valgte at fokusere på de billige modeller – dem som folk har råd til, og som ofte finder vej til børneværelset.

Avisens testpanel valgte syv modeller ud, som alle kunne købes for under 1.500 svenske kroner, hvilket ca. svarer til 1.100 danske kroner. Her blev kigget på kamerafunktioner, lagerplads, skærmkvalitet og lyd. Testvinderen som den bedste billige tablet blev Huawei Mediapad T5 – en oplagt model til både børn og voksne. Andenpladsen gik til Lenovo Tab M8 som med en skærm på blot 8” er let at have med på farten.

Techradar.com (15. juni 2021) 🇺🇸

Britiske Techradar.com leverer nyheder, anmeldelser og tests af alverdens teknologi, og hjemmesiden har naturligvis også en omfattende test af de nyeste tablets. Faktisk har Techradar.com også foretaget en række specifikke tema-tests, hvor de bl.a. har fundet de bedste Android-tablets og de bedste tablets til skrivning.

Alle disse tests er med til at give et indblik i en teknologisk verden, som konstant er i bevægelse. Der kommer derfor løbende opdateringer af de mest populære tests.

I den seneste opdatering indtager den nyeste iPad Pro førstepladsen på listen over markedets bedste tablets. Den opgraderede version af Apple’s ikoniske tablet er overlegen på stort set alle parametre, og der er derfor et stykke vej til de næste modeller på listen over de bedste tablets. På de efterfølgende pladser finder man den regulære iPad (2020), Samsung Galaxy Tab S7 Plus og iPad Air 4.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Apple iPad Pro 11 256GB
98
Apple iPad Pro 11 256GB
8095 kr 8726.60 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.