TEST: De Bedste Kap Geringssav i test 2024

Se alle Kap Geringssave i testen
8690 Anmeldelser
68 Produkter
87 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

92
Einhell TC-SM 216 Einhell TC-SM 216 Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
999 kr. 1151.20 kr.
98
Dewalt D27112L Dewalt D27112L Læs mere om produktet
 • Bedst i test
9281 kr.
94
Festool KS 60 E-Set Festool KS 60 E-Set Læs mere om produktet
 • Premium valg
7874 kr. 8218.20 kr.

Vores test af
Kap Geringssave giver
overblik

Information omkring hvad denne artikel indeholder.

 • De bedste Kap Geringssave på markedet i 2024
 • Overblik over alle funktioner og specifikationer
 • Guide til hvad du skal overveje inden køb
 • Informationer omkring sikkerhed og reklamation
 • Tips til vedligeholdelse af Kap geringssav
 • Fordele og ulemper

Bedste Kap geringssav
under 3000 kr.

Top 3

Hvilket Kap Geringssav mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Kap Geringssav.

#1
Proxxon
89
#2
Stanley
78
#3
Bosch
48
#4
Black & Decker
44
#5
Dewalt
39

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Kap geringssav test

Skal der arbejdes med træ, er en kap-/geringssav det ypperligste i værkstedet. Denne smarte sav kan nemlig indstilles i lige præcis den vinkel, du ønsker – og den skærer præcist hver gang.

Der findes dog mange kap-/geringssave på markedet, så det kan være svært at finde ud af, hvilken model du skal gå efter. Her kan du læse mere om kap-/geringssave, samt hvad du bør overveje, når du skal købe en. Og så finder du selvfølgelig en liste over nogle af de bedste kap-/geringssave på markedet.

Hvad er en kap-/geringssav?

Kap geringssav, kap-/geringssav, kapgeringssav, kapsav? Sikke en forvirring, og hvad er det for et navn? Det er et underligt navn til en sav, men så alligevel ikke, for det beskriver lige præcis, hvad saven kan.

Den kan kappe – altså save – et stykke træ over – og så kan du indstille geringen (vinklen) på den helt frit. Det giver selvfølgelig god mening, at en sav kan save træ over – men det er ikke det eneste. Du kan nemlig save træ helt præcist og i lige den vinkel, du vil have. Du kan lave utroligt flotte snit, hvis du er erfaren med sådan en sav.

Hvad bør du overveje, når du skal købe en kap geringssav?

En kap-/geringssav kan være en helt uundværlig makker i værkstedet – med den kan du nemt skære træ og få et fantastisk flot og præcist resultat. Det er derfor en god investering. Men der findes flere forskellige kap-/geringssave på markedet med forskellige funktioner og specifikationer, så det er godt at tænke lidt over, hvad du har behov for.

Udtræk

De fleste kap-/geringssave i dag har udtræk, men der findes også modeller uden. Udtrækket er især vigtigt, fordi det kan give en større præcision, og en højere sikkerhed, så det er bestemt en god idé at gå efter en model med udtræk. Særligt hvis du har planer om større projekter.

Vinkling

De fleste kap-/geringssave kan klare vinkler på 45 grader, hvilket er fint til mange typer opgaver. De lidt større og dyrere save kan som regel klare større vinkler, hvilket også kan have sine fordele. Overvej derfor, hvor store eller små vinkler, du har behov for at kunne skære.

Størrelse

Kap-/geringssave finder ligesom meget andet værktøj også i forskellige størrelser og vægtklasser. Så tag et kig på dit værksted og tænk over, hvor meget du har plads til. Skal saven have en fast placering, eller skal den kunne flyttes rundt på? Her har vægten også noget at sige. En tung kap-/geringssav er svær at flytte rundt på, så derfor er det godt at have en fast placering til den – fordelen ved den tunge sav er så også, at den er mere stabil.

Effekt

Effekten fortæller noget om, hvor kraftig kap-/geringssavens motor er. Det har betydning for, hvilke typer opgaver du kan klare, og hvilke materialer, du kan save i.

Andre funktioner og udstyr

Af andre funktioner eller ekstra udstyr, du kan overveje, er at gå efter en model med arbejdslys og lasermarkering. Arbejdslys er en fordel for de fleste, fordi du nemmere kan se dit arbejde. Med lasermarkering kan du skære helt nøjagtigt, da laserstrålen viser, hvor savklingen vil ramme.

Savklingen er også vigtig. Det er sjældent den bedste savklinge, der følger med fra start. Hvis du vil have et rigtig fint snit, skal du gå efter en savklinge med mange tænder – fra 30 og opefter. Så når du køber en kap-/geringssav, bør du tjekke efter, hvor mange tænder der er på den medfølgende savklinge.

Udsug eller støvopsug er bestemt også en god funktion at overveje – både af helbredsmæssige og sikkerhedsmæssige årsager. De mange små træpartikler og støvpartikler kan nemlig komme ned i dine luftveje. Desuden kan savsmuld og støv skabe problemer, når du efterfølgende arbejder videre, hvis det ikke bliver fjernet inden.

Pris

Prisen er sjældent uden betydning, og som det er med så mange andre produkter, hænger pris og kvalitet gerne sammen. De rigtig gode kap-/geringssave koster selvfølgelig, og her skal vi gerne op i 4-5.000 kroner. Det kan dog også sagtens lade sig gøre at finde udmærkede save til mindre, og du kan godt være heldig at finde en fin kap-/geringssav fra omkring 1.500 kroner.

Til større byggeprojekter er det en god idé at investere i en ordentlig model – og så skal du gerne lidt op i pris. Til gengæld får du en genial makker på din byggeplads. En ordentlig kap-/geringssav kan nemlig hjælpe dig godt på vej til et hav af større byggeprojekter til hjemmet. Du kan save gulvbrædder med høj præcision, hvis du selv vil lægge gulv. Du kan bygge skure eller legehuse og meget mere.

Hvad kan en kap geringssav bruges til?

En kap-/geringssav kan bruges til et væld af opgaver i hus og have. Du kan bruge den til at skære især træ i et væld af udformninger, hvilket gør den ideel til større byggeopgaver, men også mindre opgaver.

Du kan eksempelvis bruge kap-/geringssaven til:

 • Gulv
 • Legehus
 • Lister og fodpaneler
 • Stakit
 • Brændeskur
 • Træbeklædning

Og meget mere – og så kan det gøres præcist.

Med den rigtige klinge til, kan nogle kap-/geringssave også klare hårdere opgaver som at skære i jern og aluminium.

Sikkerhed er altid vigtigt

Når du har at gøre med større værktøj og maskiner, er det som altid vigtigt, at der er styr på sikkerheden. Udover at vælge en mere sikker kap-/geringssav med eksempelvis udtræk og støvopsugning, er det også vigtigt, at du har det rette sikkerhedsudstyr selv.

Her anbefales det, at du bærer beskyttelsesbriller – der kan nemlig sagtens flyve småpartikler afsted, støvopsugning eller ej – og det kan være farligt, hvis de ryger op i dine øjne. Så pas på dig selv og dine øjne.

Fingre, lemmer og øjne er selvfølgelig ikke det eneste, du bør passe på. En kap-/geringssav er en elektrisk sav, og de larmer nu engang. Derfor er det også en god idé, at du bruger et høreværn, så du kan passe godt på dine ører.

Har du ikke det store behov for en sav, der kan save i alle mulige vinkler, kan du også overveje at gå efter en rundsav. Og skal der bores huller, så hop over og kig på de bedste boremaskiner på markedet her.

98
Dewalt D27112L
94
Festool KS 60 E-Set
92
Einhell TC-SM 216
Tilføj Produkt
Pris9281 kr7874 kr999 kr
Indgangseffekt1600 W1200 W1600 W
Udgangseffekt1370 W--
Slagfrekvens (maks.)---
Slagfrekvens (min.)---
Hastighed3650 rpm3500 rpm5200 rpm
GeringsvinkelJa--
Geringsvinkel (højre)60 °60 °-
Geringsvinkel (venstre)50 °60 °-
Klingediameter305 mm216 mm216 mm
Centerhul (diameter)30 mm-30 mm
Inkl. tilbehørKlingeskærm, Parallelanslag, Savklinge, SkiftenøgleSavklinge-
Savklinge længde---
Maksimal metaltykkelse---
Maksimal PVC-tykkelse---
Maksimal trætykkelse---
Strømkilde---
Spænding240.0 V-240.0 V
Kabellængde---
StrømkildeElElEl
Batteritype---
Antal batterier---
Antal batterier & batterilevetid---
Batterikapacitet---
Ladningstid---
Vægt23.0 kg17.8 kg12.7 kg
Højde710 mm430 mm374 mm
Længde580 mm-790 mm
Bredde980 mm661 mm459 mm
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Dewalt D27112L
98
Dewalt D27112L
9281 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.