TEST: De Bedste Rundsave i test 2022

I denne artikel har vi samlet 82 af de bedste Rundsave, du kan finde på markedet lige nu. Rundsave her er vurderet ud fra, hvor godt de har klaret sig i 30369 anmeldelser, hvor de blandt andet er kåret som ”bedst i test”.

Vi har udvalgt de bedste, baseret på eksperternes anmeldelser, samt vurderet prisen på hver Rundsav. Så er du på udkig efter den helt rigtige Rundsav til den helt rigtige pris, kan du læse om de forskellige Rundsave her og finde den, der opfylder dine behov.

Skrevet af: Mikkel Christensen
30369 Anmeldelser
Godkendt af: Simon Bent Rasmussen
82 Produkter
Sidst opdateret: maj 25, 2022
54 timer Tid brugt
Mikkel Christensen

Mikkel elsker at gaming og underholdning, så han ved alt om elektronik og gamingudstyr. Han er dog heller ikke bleg for at hoppe et smut i haven og fyre op for gasgrillen eller sætte gang i robotplæneklipperen.

Simon Bent Rasmussen

Simon er vores forbrugerekspert, så han er altid på forkant med, hvad der hitter hos forbrugerne lige nu. Oven i det ved han en hel masse om elektronik og tech, så han har helt styr på, hvilket gear og elektronikdimser, der er allerbedst.

TEST: De Bedste Rundsave i test 2022 - Toppricer

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

BEDST I TEST
Metabo KS 18 LTX 57 Solo (601857840) 96
PREMIUM VALG
Festool TS-75-EBQ-Plus 92
BEDST TIL PRISEN
Dremel DSM20 86
Tilføj Produkt
Pris1259 kr5943 kr88 kr
Indgangseffekt- 1600 W 710 W
Udgangseffekt---
Slagfrekvens (max)-- 17000 bps
Slagfrekvens (min)-- 0 bps
Hastighed 4600 rpm 3550 rpm-
Savklinge længde---
Maks. Trætykkelse---
Maks. PVC-tykkelse---
Geringsvinkel Ja--
Geringsvinkel (højre)---
Geringsvinkel (venstre)---
Klingediameter 165 mm 210 mm-
Centerhul (diameter) 20 mm--
Støvpose- Ja-
Inkluderet tilbehør Opbevaringskuffert, Parallelanslag, Savklinge Savklinge, Splinterskærm Opbevaringskuffert
Strømkilde Batteri El El
Spænding 18.0 V- 240.0 V
Kabellængde---
Batteritype---
Batterikapacitet---
Antal batterier Solo--
Antal batterier & batterilevetid Solo--
Ladningstid---
Vægt- 6.2 kg 1.7 kg
Højde---
Bredde---
Længde---
Maks. Metaltykkelse---

Bedste Rundsav under 1000 kr. Top 3

Makita HS7601J Makita HS7601J990 kr
96
Bedste pris hos: CompuMail
Makita HS6601J Makita HS6601J757 kr
93
Bedste pris hos: Verkter
Bosch PKS 55 A Bosch PKS 55 A751 kr
93
Bedste pris hos: Proshop.dk

Hvilket Rundsave mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Rundsave.

#1
Hikoki
89
#2
Dremel
86
#3
Stanley
82
#4
Hitachi
82
#5
Black & Decker
80

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

Find den bedste rundsav til dine behov

Der er en helt særlig tilfredsstillelse ved selv at klare diverse opgaver derhjemme. Det kan nærmest være afslappende at stå i værkstedet for at fikse det ene eller det andet. Men hvis du drømmer om at kunne klare alverdens byggeprojekter selv, kræver det, at du har en velassorteret værktøjssamling.

Ikke nok med at du bør have en boremaskine, en skruemaskine og meget mere, bør du også have en rundsav. En rundsav er nemlig yderst alsidig og kan klare mange former for opgaver.

Har du besluttet dig for, at du vil købe en rundsav, så finder du hurtigt ud af, at der er rigtig mange rundsave at vælge mellem. Så hvordan finder du den bedste rundsav til dine behov? Den beslutning kan du blive klædt på til at tage ved at læse med videre her.

Hvad er en rundsav?

Mange tror, at en rundsav og en bordrundsav er det samme. Men det er ikke tilfældet. Derfor får du lige en forklaring på, hvad en rundsav er. Først og fremmest er en rundsav forsynet med en motor således, at du ikke skal bruge en masse kræfter, når du saver med den.

Derudover består rundsaven af en klinge med tænder, der er monteret på en skive. Denne klinge sættes i en roterende bevægelse, når du tænder for rundsaven. Med en rundsav med den rette klinge kan du save i alt lige fra træ til sten, metal og plastik.

Vælg mellem to forskellige typer af rundsave

Der findes to forskellige varianter, når det kommer til rundsave. Du skal derfor beslutte dig for, hvilken type der er den bedste for dig. Der er nemlig fordele og ulemper ved dem begge.

Rundsav med batteri

Du kan vælge at købe en rundsav med batteri. Denne variant kaldes typisk for en akku-rundsav. Fordelen ved denne type rundsav er, at du aldrig skal tænke over, om der er et strømstik i nærheden eller ej.

Til gengæld er ulempen, at du kan risikere, at din rundsav løber tør for strøm, mens du er i gang med at arbejde. Dette problem kan naturligvis løses ved, at du har flere batterier ved hånden, der konstant er ladet op.

Rundsav med ledning

Det er også muligt at købe en rundsav med ledning. Der er typisk en smule mere power i denne rundsav, og så løber den aldrig tør for strøm midt i arbejdet. Ulempen er selvfølgelig, at du altid er begrænset af ledningen, der skal sættes i en stikkontakt.

Det kan du dog løse med hjælp fra en lang forlængerledning. Derved behøver du ikke at sørge for, at der er et stik lige i nærheden af rundsaven.

Det kan du bruge en rundsav til

Som tidligere nævnt er en rundsav meget alsidig. Den kan nemlig klare en lang række af opgaver, som du kan få glæde af, når du er i gang med et projekt. Rundsavens absolutte spidskompetence er at skære i træ. Den kan både klare de grovere og finere saveprojekter.

Når du skal til at vælge en rundsav fremfor en anden, er det en fordel, at du har styr på, hvad du skal bruge din rundsav til. Det kan eksempelvis være:

 • at afkorte et emne.
 • at save i både søm samt betonrester i eksempelvis bygningstømmer.
 • at lave en flot og elegant afslutning på en bordplade til et køkkenbord.
 • at lave præcise snit i plader til forskellige formål.
 • at save i møbelfinér uden, at det flosser i kanten.
 • at flække tømmer på langs af træets årer.

Når du ved, hvad du skal bruge rundsaven til, bliver det nemmere for dig at foretage et valg.

Disse ting bør du kigge efter, når du skal investere i en rundsav

Når du går i gang med at lede efter den perfekte rundsav til dine behov, er der flere faktorer, du skal være opmærksom på. Herunder finder du en liste over de ting, du skal kigge efter:

Kontaktspærre

For at du kan arbejde under de mest sikkerhedsmæssige forhold, bør du tjekke, at rundsaven har en kontaktspærre. Det vil sige, at der er to knapper, der skal trykkes ind samtidigt, før du kan starte og bruge rundsaven.

Sål

Sålen på en rundsav er et vigtigt element. Den skal være både solid, helt plan og have en god opkant.

Batteri

Skal du have fat i en rundsav med batteri, er det en fordel, at det er nemt og hurtigt at aflæse batteritilstanden på den.

Lys

Det kan være en god idé at vælge en rundsav med LED-lys eller en lasersigtelinje. Denne form for lys sætter nemlig fokus på dit arbejde, så du bedre kan se, hvor du skal save.

Støvsugerstuds

Det kan i mange tilfælde være en fordel at have en rundsav med en støvsugerstuds. På den måde kan du nemlig nemt tilslutte rundsaven til en støvsuger. Du bør dog vælge en model, hvor studsen ikke sidder i vejen, når du skal arbejde med rundsaven.

Spindellås

Når du skal skifte klinge, bør det foregå ved hjælp af en spindellås og kun en enkelt nøgle. Det gør det lettere og hurtigere at skifte klinge.

Dybdeskala og vinkelindstilling

Det er en god idé at tjekke, om rundsavens dybdeskala og vinkelindstilling er klar og tydelig. Hvis det er tilfældet, vil det gøre indstillingen af maskinen markant nemmere.

Greb

Grebet på rundsaven skal ikke kun være godt at holde på. Det skal også være sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Du bør derfor undersøge, om rundsavens greb har en skridsikker belægning, så det ligger godt i hånden. Derudover bør grebet være udformet på en måde, så du kan betjene rundsaven med begge hænder.

Sikkerhedsskærm

Sikkerhedsskærmen på en rundsav bør glide frit og ubesværet. Derudover bør den lynhurtigt finde på plads igen, når du løfter saven, da det letter dit arbejde.

Hvilke funktioner har du brug for?

Som du kan se, er der en del forskellige ting, du bør kigge efter, inden du køber en rundsav. Men det er ikke det eneste. Du bør ydermere finde ud af, hvilke funktioner du kan have gavn af.

Der er ingen grund til at betale for funktioner, du på forhånd ved, at du ikke for brug for. Samtidigt er det ærgerligt pludseligt at stå med en rundsav, der ikke har alle de funktioner, du forventede.

 • Konstantelektronik: Funktionen sikrer, at den valgte hastighed holdes til alle tider.
 • Startstrømsbegrænsning: Funktionen sikrer en stille og rolig opstart af maskinen således, at det er nemmere at påbegynde arbejdet.
 • Reguleringselektronik: Funktionen sikrer, at du kan justere omdrejningshastigheden.
 • Justerbar savedybde: Funktionen sikrer, at du altid kan få den ønskede savedybde.
Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test.
BEDST I TEST
Metabo KS 18 LTX 57 Solo (601857840)
96
Metabo KS 18 LTX 57 Solo (601857840)
1552.00 kr 1259 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.