TEST: De Bedste Smartwatch i test 2024

Se alle Smartwatches i testen
453732 Anmeldelser
80 Produkter
163 timer Tid brugt
Skrevet af: Mikkel Christensen
Godkendt af: Julie Maria Hansen
Sidst opdateret: feb 22, 2024

Toppricer’s anbefalet produkter

Her kan du se Toppricer’s anbefalet produkter, såsom produktet med den bedste pris eller vores bedste i test.

89
Huawei Watch GT 2e Huawei Watch GT 2e Læs mere om produktet
 • Bedst til prisen
39 kr. 69.00 kr.
98
Apple Watch SE Cellular 44mm Aluminium Case with Sport Band Apple Watch SE Cellular 44mm Aluminium Case with Sport Band Læs mere om produktet
 • Bedst i test
 • Søvnmåler
 • Trådløs opladning
1999 kr. 2285.60 kr.
94
Garmin Fenix 6S Garmin Fenix 6S Læs mere om produktet
 • Premium valg
6666 kr. 6682.50 kr.

Sammenligning og oversigt

Her får du en oversigt over alle de produkter som vi har gennemgået. Brug ikonerne til at sammenligne eller se anmeldelserne af produkterne.

Score
Pris

Hvilket Smartwatch mærke er bedst?

Vi har lavet en rangliste over de mærker/brands der klarer sig bedst i vores test/sammenligning. Ved at kigge på ranglisten vil du få overblikket over de bedste mærker/brands indenfor Smartwatch.

#1
Honor
88
#2
OnePlus
86
#3
Xiaomi
69
#4
Fitbit
45
#5
Apple
36

Prisforskellen imellem produkterne

Denne graf viser dig hvordan prisforskellen ligger mellem alle produkterne i testen. Du kan med denne graf få overblikket over hvor dyrt produktet kan være og hvor billig de kan være. Dette skaber et godt overblik, over hvad du skal regne med at betale for et produkt.

En skræddersyet GPS til sundhed

Selftracking-teknologier har i den grad vundet danskernes hjerter de sidste mange år, og teknologien bliver kun mere og mere avanceret, for hvert år der går. Ifølge flere forskere er smartwatches og den slags tracking-teknologier altså kommet for at blive. Vi skal derfor antage teknologien som en GPS til det gode liv, der er skræddersyet ud fra vores respektive profiler, blodsukker og DNA. De smartwatches, vi har været igennem i løbet af vores smartwatch-test, er altså bare begyndelsen på det marked, vi kommer til at se i fremtiden.

Ved hjælp af et smartwatch kan du altså justere, måle og ikke mindst overvåge din sundhed på en måde, der ikke i samme omfang har været muligt før. Derfor forstår vi godt, hvis du gennem tiden er blevet inspireret af de mange aktivitetsure, du dagligt ser på andres håndled. I dag er der nemlig mange flere end nogensinde før, der bærer et aktivitetsur. Af de årsager forstår vi udmærket godt, hvis du selv overvejer at bruge penge på et smartwatch.

For at give dig de bedste forudsætninger for at vælge det rigtige smartwatch, der matcher dine behov og ikke mindst profil, guider vi dig nedenfor igennem de mange overvejelser, der går forud for købet. Derudover kommer vi omkring de mange forskellige features og ikke mindst teknologier, der også er værd at kende til på forhånd.

Vi runder desuden sikkerhed og vedligeholdelse og slutter af med en FAQ – ofte stillede spørgsmål. Vi håber, at du i løbet af testen vil føle dig godt rustet til et køb, og at du kan bruge de mange tips og tricks nyttigt, når du skal træffe den afgørende beslutning om, hvilken model det skal være.

Portrait of a young fitness girl in earphones sitting on stairs outdoors with mobile phone and checking her smart watch

Det skal du overveje, inden du køber et smartwatch

Der er mange overvejelser forbundet med at investere i et smartwatch. Det skyldes nok mest af alt, at der kan være tale om en flere tusindekroners investering. Dog kan det også være, at du allerede nu ved, at du ikke kommer til at bruge en bondegård på et nyt og smart digitalt ur. Og i forlængelse af det er første råd givet – du bør allerede nu overveje, hvor mange penge du vil kaste efter et smartwatch.

Kvalitet, funktioner og udbytte går dog ofte hånd i hånd med prisen. Derfor skal prisen selvfølgelig overvejes i lyset af de behov, du allerede nu ved, at du har til et smartwatch. Som vi allerede har fremhævet igennem smartwatch-testen, adskiller alle modeller sig fra hinanden på den ene eller anden måde. Selvom et fællestræk er, at alle modellerne er i stand til at tracke dit aktivitetsniveau, kan de hver især som oftest tracke meget andet derudover.

Enkelte modeller måler også din søvn, puls, ilt og meget mere, mens andre har langt færre funktioner. Før du kan tage en beslutning om funktionerne, anbefaler vi derfor, at du sætter dig godt ind i, hvad et smartwatch i det hele taget er, og hvad de forskellige funktioner kan. Det er heldigvis noget, vi kommer nærmere ind på i løbet af artiklen.

Udover budget og behov er der selvfølgelig flere aspekter, du bør tage stilling til forinden et køb. Det gælder desuden valg af skærm, batterilevetid, kompatibilitet, urrem og design. Det er alt sammen funktioner og aspekter, vi giver dig de bedst tænkelige indsigter i nedenfor.

Hvilke funktioner findes der på et smartwatch?

Du har allerede nu stiftet bekendtskab med en række funktioner og ikke mindst specifikationer, du kan få i enkelte af de udvalgte modeller. Dog forstår vi godt, hvis du på nuværende tidspunkt er mere forvirret, end du var til at starte med. Der er nemlig mange forskellige funktioner at tage stilling til, som desuden afføder en hel masse overvejelser, du bør tage stilling til. For at overskueliggøre hele beslutningsprocessen forsøger vi her at gøre det helt klart, hvilke funktioner du bør kende til.

Sms’er og opkald

Et smartwatch gør det muligt for dig at sende sms’er og ringe direkte fra uret. Du er altså her uafhængig af din smartphone, hvilket er ideelt til dage, hvor du er på farten og måske ikke umiddelbart har din mobil liggende.

Det gør det desuden også nemmere kun at fokusere på sms’er og opkald og dermed undgå at logge på de sociale medier og andre platforme, mens du alligevel sidder med din mobil.

Apps

Derudover kan du downloade en masse forskellige apps på dit smartwatch, der fungerer på samme måde, som når du downloader apps til din smartphone.

Dog er det selvfølgelig begrænset, hvor mange apps du kan hente, da det altid afhænger af modellen og brandet. Om ikke andet kan du i den forbindelse forestille dig, at de ure nu er blevet optimeret og videreudviklet som smartwatches, der ikke bare måler og tracker din aktivitet, men også fungerer som små telefoner. Dog er der selvfølgelig stadig mulighed for at tracke din aktivitet, uanset hvilken form for træning du dyrker.

I forlængelse heraf er det væsentligt at nævne, at hvis du vil have fat i alle de apps, du kender fra din smartphone, er det nødvendigt at investere i de dyrere modeller – heriblandt fra udbydere som Samsung.

Træningsfunktioner

På alle smartphones medfølger der forskellige træningsfunktioner. Mens nogle modeller har mere avancerede funktioner, er andre forholdsvis enkle og knap så avancerede.

Her er der i nogle modeller desuden mulighed for at downloade musik-apps og lytte til musik, mens du træner, så du slipper for at løbe rundt med din smartphone.

Lyder det som en ideel mulighed for dig, bør du desuden overveje at investere i et bluetooth headset, som nemt og hurtigt kan tilkobles dit smartwatch.

GPS

Mange smartwatches giver desuden mulighed for at lytte til musik via Bluetooth. Det er genialt, hvis du er ude på en længere løbe- eller gåtur eller blot træner. I stedet for at have din mobil ved din side, kan du nemt og hurtigt tilkoble et par høretelefoner eller trådløst headset til dit smartwatch og derefter downloade den musiktjeneste, du ønsker at lytte på.

En anden funktion, som stort set alle modeller efterhånden er udstyret med, er en GPS. Har du svært ved at finde vej på din løbetur, kan du nemt og hurtigt tilkoble dig en GPS og dermed være sikker på, at du er på rette vej.

Alt, du skal vide om skærm og batterilevetid

Nogle af de faktorer, der er vigtige at have med i overvejelserne, er blandt andet skærm og batterilevetid. Nogle smartwatches fås med touchskærm, mens andre er med knapper. Dog er det selvfølgelig begrænset, hvor stor skærmen kan være, da der er tale om en urskive. Igennem vores smartwatch-test har vi kun vist dig de modeller, der hver især har touchskærm. Det er en fordel for dig, der gerne vil have så optimeret teknologi som muligt og dermed nemt kunne navigere rundt ved hjælp af en touchskærm, som du kender fra din smartphone og tablet.

Når det er sagt, kan der selvfølgelig være stor diversitet i behov. Ikke alle har samme behov ved et smartwatch, hvorfor det også varierer, hvorvidt man er til det ene eller andet. I forlængelse heraf er det desuden ideelt at gøre op med dig selv, hvor stor en skærmstørrelse du har behov for. Det er noget af det, der indgår i overvejelserne omkring selve designet, som du siden skal tage stilling til. Her kan du vælge en model, der ligner et helt almindeligt, klassisk armbåndsur eller et ur med et futuristisk design med en forholdsvis lille urskive.

Batterilevetiden er også ideel at have med i dine overvejelser. Igennem ovenstående smartwatches – bedst i test – blev det tydeligt, at modellerne hver især har forskellig batterilevetid. Der er derfor stor forskel på, hvor lang tid du kan gå med dit ur uden at lade det op. Det er ikke nødvendigvis sikkert, at en kort batterilevetid er negativt for dig. Det afhænger udelukkende af dit behov og ikke mindst opladningsmuligheder under brug.

Derfor anbefaler vi helt klart, at du husker at holde øje med batterilevetiden ved de modeller, du løbende støder på. Er du ofte på farten, og er det begrænset, hvor mange steder du har mulighed for at oplade dit smartwatch, anbefaler vi helt klart at investere i en god powerbank.

Sådan bruger du et smartwatch mest optimalt

Som det allerede er fremgået indtil nu, er et smartwatch altså ideelt til dig, der ønsker mere kontrol over din sundhed. Ved hjælp af et af produkterne fra vores smartwatch-test kan du altså lade uret hjælpe dig med at prioritere din sundhed med præcise målinger dag ud og dag ind. Som vi har været omkring flere gange i løbet af artiklen, er et digitalt ur i høj grad bundet op på dine behov. Det vil sige, at det i sidste ende er dine behov – og ikke mindst budgetramme – der afgør, hvilken model og hvilke features der er det rette valg for dig.

Dog er et smartwatch ikke kun for engagerede motionister, der dagligt løber på løbebånd eller dyrker crosstræning. Det er også for dig, der drømmer om at få et større indblik i din daglige aktivitet for sidenhen at tage stilling til, om du i det hele taget er så sund, som du gerne vil være. Det kan for eksempel være dig, der til daglig sidder stille i mange timer på arbejdet, og som gerne vil påmindes hver gang, når tiden er inde til at bevæge sig. Dig, der ønsker et overblik over dit daglige aktivitetsniveau.

Et smartwatch kan som bekendt hjælpe dig med alverdens træningsfaciliteter for ikke at nævne aktivitetsmålinger. Det gælder også puls- og iltmålinger samt i nogle tilfælde søvnanalyser. Nogle modeller fås også med features, der er i stand til at måle dit vand- og madindtag, hvilket er ideelt for dig, der måske er meget aktiv i løbet af en dag.

Udover, at du kan holde øje med, hvor meget mad og drikke du rent faktisk indtager, vil uret også sørge for at påminde dig hver gang, du bør drikke vand. På den måde er du hele tiden garanteret, at din væskebalance bliver holdt i balance, så du på den måde har fuld kontrol over din sundhed og ikke bare dit aktivitetsniveau.

Læs op på brugervejledningen

For at bruge dit ur mest optimalt er det nødvendigt at sætte dig grundigt ind i, hvordan du bruger det. Her anbefaler vi i den forbindelse, at du læser brugsvejledningen grundigt og spørger forhandleren til råds, når du skal ud at købe dit ur. Her er det altid en god idé at sammenligne de respektive modeller for slutteligt at vurdere, hvilken model der er mest oplagt at investere i for dig. Hvis du ikke bare ønsker en aktivitetsmåler, men derimod også en forlængelse af din smartphone, anbefaler vi, at du vælger en model, der også giver mulighed for at ringe og sende sms’er.

Derudover er det generelt vigtigt, du er opmærksom på, hvorvidt dit smartwatch arbejder sammen med din smartphone. I dag er de fleste smartwatches heldigvis designet således, at de arbejder sammen med stort set alle smartphones fra mange forskellige producenter. Dog gør det sig stadig ikke gældende for Apple, der kun arbejder sammen med iPhones. Sørg derfor altid for at tjekke op på, hvilke ure din smartphone er kompatibel med, før du kaster dine penge efter et smartwatch.

Valg af design

Ligesom den brede vifte af features findes der også utallige design at vælge imellem. Det gælder alt lige fra valg af urskive til materialer på urremmen, skærm og meget mere. Vi garanterer for, at når du først har fået øjnene op for et smartwatch, så kommer du umuligt til at gå med andet efterfølgende. Derfor skal du højst sandsynligt indstille dig på, at det bliver en fast accessory på dit håndled.

I den forbindelse er valg af design en vigtig faktor, hvis du gerne vil kunne bære uret i alle henseender – og til de finere anledninger. Heldigvis findes der mange producenter på markedet, som allerede har taget højde for det. Af de årsager har du mulighed for at vælge et ur, der matcher din personlige stil. Du behøver derfor ikke nødvendigvis at vælge et ur, der springer i øjnene, og som ved første øjekast kan associeres med aktivitetsmåling og sundhed.

Det sportslige look er nemlig blevet suppleret med mere almene og klassiske design, der til forveksling ligner almindelige ure. Et godt eksempel på sådan et design er for eksempel Samsung Galaxy Watch 3 fra vores smartwatch-test, der desuden fås i mange forskellige materialer alt efter behov.

På mange af de smartwatches, du finder på markedet, har du mulighed for at udskifte urremmen alt afhængigt af, om du for eksempel skal træne, til et finere arrangement, på arbejde eller noget helt andet. Det vil sige, at du kan investere i en silikone- og læderrem, så du nemt kan lade dit ur matche dit øvrige outfit. Går du op i den slags, er det helt klart en overvejelse værd, når du skal have fat i dit drømme-smartwatch.

crop-hands-using-smartwatch (1)

Vedligeholdelse af dit smartwatch

For at passe så godt på dit smartwatch som overhovedet muligt, bør du helt undgå at lade det komme i nærheden af alt, hvad der hedder kemikalier. Det vil sige:

 • Insektmidler
 • Fugtighedscreme og lotion
 • Olier
 • Parfumer
 • Hånddesinfektionsmidler
 • Sæber

Det bliver generelt anbefalet, at du sørger for at rengøre din urrem regelmæssigt. Årsagen til det er udelukkende, at remmen bliver udsat for både sved, bakterier, partikler og aflejringer i løbet af en dag. Dog er det vigtigt at være opmærksom på materialet, før du rengør urremmen.

Silikone eller TPU-elastomerrem

Har du valgt en urrem i silikone eller TPU-elastomerrem, kan du gøre to ting. Du kan først og fremmest vælge at skylle remmen med vand for derefter at lade den tørre, før du tager den på igen. Du kan også vælge at finde husholdningssprit frem og bruge en fnugfri klud til at fjerne snavs og rester fra solcreme og andet. Når du har gjort det, lader du ligeledes remmen tørre, hvorefter du kan tage den i brug igen.

Læderrem

Har du valg en model med læderrem, er det vigtigt at være opmærksom på, at materialet ikke kan holde til krævende aktiviteter, men derimod kun bør bruges i hverdagssituationer. Dog er det ligeledes vigtigt, at du også sørger for at rense læderet ved at bruge en blød, fnugfri klud, som skal være helt ren før brug. Her kan du ligeledes rense læderremmen og eventuelt vådte den, hvis du føler behov for det. Når du har renset remmen, skal den tørre, før du igen kan tage uret på. Brug ikke læderrens eller polermidler, da det kan resultere i en misfarvning.

Metalrem

Til vedligeholdelse og rengøring af metalrem bør du ligeledes anvende en fnugfri klud. Her kan du også tilføre vand, hvis du vil være sikker på, du får fjernet al snavs. Husk også her at lade remmen tørre, før du tager uret på, og sørg for ikke at bruge metalpolermiddel eller slibemiddel til efterbehandling.

Nylonrem

Nylonremme skal vaskes i koldt vand. I dette tilfælde må du gerne anvende en mild sæbe for at fjerne snavs eller pletter. Sørg efterfølgende for at skylle remmen og sæben væk med rent vand, og lad derefter remmen tørre før brug.

Urkasser og -moduler

Til selve urkasserne – eller -modulerne må du gerne bruge vand til afskylning. Du kan også anvende en fnugfri klud uden problemer. En anden ideel løsning er desuden at bruge en tandbørste med bløde børster til at fjerne eventuelt snavs, der måtte sidde i opladningspunkterne eller fordybninger, som er svære at nå ind til med andre midler.

Derudover anbefaler vi, at du læser vejledningen til brug og vedligeholdelse, da der kan være forskel fra model til model. På den måde er du sikker på, at du opfylder de rette krav, der måtte være til rengøring og vedligeholdelse.

Datasikkerhed – hvordan bliver mine personlige data beskyttet?

Ligesom alt andet teknologi og generel onlineadfærd er det vigtigt, du altid sørger for at være forsigtig, når du bruger et smartwatch. Det gør du allerede ved at bruge de fortrolighedsfunktioner, som er givet på forhånd, når du tænder dit ur første gang. På den måde reducerer du risiko for cyber-kriminalitet ved hele tiden at være opmærksom, når du forbinder uret til andre enheder.

Du har blandt andet mulighed for at blokere uautoriserede foreninger ved at bruge aktiveringslåsindstillingsversionen, der fås i mange modeller. Skulle det ske, at dit ur bliver stjålet, er denne version med til at forhindre adgang til dine personlige data. Dog er det vigtigt at tjekke op på, om den pågældende model netop er udstyret med denne sikkerhedsversion, da det kan variere fra model til model.

En anden måde at sikre dine data på er ved at benytte tofaktorautentificering, som er en opfølgningsbekræftelse, som er udfør på en anden enhed. Denne autentificering er med til at sikre, at ukendte brugere ikke får adgang til din enhed. Ligesom med forrige sikkerhedsversion er det desværre ikke en selvfølge, at alle modeller har denne type autentificering, hvorfor det i høj grad også er noget, du bør tjekke op på.

Derudover er det værd at påpege, at det i lige så høj grad er vigtigt, at du beskytter din smartphone, da et smartwatch og smartphone som bekendt ofte arbejder sammen. Derfor kan dataudveksling mellem de to enheder være sårbar over for cyberkriminalitet, hvis ikke du sørger for at beskytte begge enheder. Vi anbefaler i den forbindelse, at du sørger for at opdatere dine enheder løbende, så du har de nyeste versioner af både operativsystemet, men også hvad angår applikationer.

Ved at opdatere dine enheder løbende får du nemlig de nyeste sikkerhedsrettelser, hvorfor du aldrig bør udsætte opdateringerne. Det kan nemlig resultere i uønskede hacking gennem ældre programmeringskoder, som sidenhen bliver brugt til at oprette nye apps. Det kan være herigennem, uvelkomne brugere får adgang til dit data. Udover ovenstående nedslagspunkter, findes der selvfølgelig også en række andre måder at sikre dit data på, som du kan undersøge nærmere alt efter behov.

Hvor mange penge vil du bruge på et smartwatch?

Som vi allerede var inde på i begyndelsen af artiklen, er budget selvklart en vigtig overvejelse at have in mente. Det kan nemlig langt hen ad vejen være afgørende for, hvilket smartwatch du i sidste ende vælger. Af de årsager har vi igennem smartwatch-testen sørget for at vise dig forskellige modeller, som ligger til forskellige priser. Heldigvis findes der nemlig ure til mange forskellige prisklasser på markedet, så du selv har mulighed for at afgøre, hvor meget du i bund og grund er villig til at kaste efter et digitalt tracking-ur.

Inden du afgør din budgetramme, håber vi, at du igennem artiklen og ikke mindst vores smartwatches – Bedst i test – er blevet klogere på, hvor dine behov ligger. Det gør det nemlig i sidste ende nemmere for dig at tage stilling til, om du vil give lidt ekstra for at få en mere avanceret model med alverdens features, eller om du kan nøje med de mere basale features, der ikke kræver, at du kaster hele din opsparing efter drømmeuret.

Når det er sagt, er det også værd at overveje brandet. Det er klart, at jo mere anerkendte mærker, vi har med at gøre, desto højere vil prisen også være. Derfor betaler du altså også for mærket, hvis du for eksempel vælger Apple fremfor Samsung. Mange gange vil du opdage, at modellerne har samme funktioner – måske har Samsungs modeller endda flere features, men koster mindre. Forskellen ligger udelukkende i, at du ved Apple i høj grad betaler for navnet.

Vi garanterer dig derfor for, at der er gode forudsætninger for at finde et smartwatch, der matcher dine behov. Dog handler det blot om at sammenligne priser og gøre op med dig selv, hvad du egentlig har brug for. På den måde bliver det nemmere for dig at træffe et afgørende valg.

Så hvorfor investere i et smartwatch?

Selvom der er væsentlig forskel på en investering i en opvaskemaskine og et smartwatch, er overvejelserne ikke desto mindre værd at kaste lys over midt i en kaotisk beslutningsproces. For at opsummere artiklen hidtil vil vi derfor runde af med at identificere fordelene ved at investere i et smartwatch og dermed retfærdiggøre dine overvejelser.

For når det vedrører ny og moderne teknologi, kan det indimellem være svært at retfærdiggøre over for sig selv, hvorfor du bør bruge dine dyrebare penge på den slags. Dog er der flere fordele, som er umulige at se bort fra. En af dem er blandt andet, at du med et smartwatch får mulighed for at få fuld kontrol over din sundhed. Et ideelt springbræt til blandt andet at nå dine mål og blive klogere på din nuværende sundhed, så du har data at arbejde ud fra. Det er en ting – altså smartwatch som fitness- eller træningsur. En anden ting er, at uret som bekendt er i stand til at supplere din smartphone på en måde, så du pludselig har nem adgang til sms’er, opkald, mails og meget mere.

Men hvorfor ikke bare bruge min smartphone, som jeg plejer? – tænker du måske. Forskellen ligger i, at mange hurtigt oplever, at det tit og ofte ender ud i uanede mængder af underholdning, lige så snart mobilen vibrerer i lommen, eller når du ser displayet lyse op.

I stedet for blot at svare på en besked, vender du lynhurtigt blikket mod Instagram, Facebook eller andre sociale medier, hvilket resulterer i, at din tid pludselig bliver brugt på den slags underholdning fremfor alt det andet, du gerne vil nå. Det gør sig ikke på samme måde gældende med et smartwatch, da skærmen er betydeligt mindre, og derfor kan uret ikke bruges til diverse sociale medier i samme omfang som en smartphone.

Med et bredt udvalg af trackingmuligheder samt mulighed for at undgå smartphonen så vidt det er muligt, er der altså en række fordele forbundet med at investere i en smartphone. Og med den udvikling, smartwatches har i øjeblikket, er der vist ingen tvivl om, at det er en god investering. Spørgsmålet er blot, hvilken model du skal investere i.

98
Apple Watch SE Cellular 44mm Aluminium Case with Sport Band
94
Garmin Fenix 6S
89
Huawei Watch GT 2e
Tilføj Produkt
Pris1999 kr6666 kr39 kr
Serie Apple Watch SE Garmin Fēnix 6 Huawei Watch GT 2
Sport- Cykling, Fitness, Golf, Løb, Multisport, Svømning, Triathlon Cykling, Fitness, Løb, Multisport, Svømning, Triathlon
Batteritype Li-Ion Li-Ion Li-Ion
Batteritid 18.0 timer 50.0 timer-
Batteristørrelse-- 455 mAh
Egenskaber Accelerometer, Gyroskop, Kompas, Søvnmåler, Trådløs opladning Accelerometer, Barometer, Blodsyreniveau (SpO2), Kompas, Skridttæller, Søvnmåler Accelerometer, Barometer, Gyroskop, Søvnmåler
USBNejJaNej
PulsmålerIndbyggede Indbyggede Indbyggede
Displaytype OLED (AMOLED) MIP OLED (AMOLED)
FarveskærmJaJaJa
Skærmopløsning 368x448 260x260 454x454
Hukommelse 32 GB 64 MB 4 GB
Processor Apple S5- Huawei HiSilicon Kirin A1
Processorkerner2--
RAM---
Operativsystem---
Kompatibel med smartphone iPhoneAndroid, iPhone Android, iPhone
Operativsystem Apple Watch OS--
Farve (urkasse) Grå Hvid, Sølv Blå, Brun, Guld, Sort
Farve (urrem) Blå, Grøn, Gul, Hvid, Rosa, Sort Hvid, Sort Grøn, Hvid, Rød, Sort
Materiale (urkasse) Aluminium Fiberforstærkede polymer Plastik, Rustfrit stål
Materiale (urrem)- Silikone-
Glastype Safir Gorillaglas-
VandafvisendeJaJaJa
Vandafvisende (klassificering) 5 ATM (50m) 1 ATM (10m) 5 ATM (50m)
Trådløs kommunikation 3G, 4G, Bluetooth, Wi-Fi ANT+, Bluetooth, Wi-Fi Bluetooth, Wi-Fi
Navigationssystem GLONASS, GPS GLONASS, GPS GLONASS, GPS
Bluetooth 5.0--
Wi-FiWi-Fi 3, Wi-Fi 4- Wi-Fi 4
Vægt 36 g 58 g 43 g
Højde 44.0 mm- 53.0 mm
Tykkelse 10.4 mm 13.8 mm 10.8 mm
Bredde 38.0 mm 42.0 mm 46.8 mm
Bredde (urrem)-- 22.0 mm
89
Samsung Galaxy Watch 3 41mm Bluetooth
Specifikationer
 • Serie: Samsung Galaxy Watch
 • Sport:
 • Batteritype: Li-Ion

Flere Specifikationer: Batteristørrelse - 247 mAh; Egenskaber - Accelerometer, Barometer, Gyroskop, Trådløs opladning; Pulsmåler - Indbyggede; Displaytype - OLED (AMOLED); Farveskærm - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Samsung Galaxy Watch 3 41mm Bluetooth

Fordele:

 • Et førsteklassesdesign
 • Opdateret med ny sundhedsteknologi
 • Fås til en overkommelig pris
 • Touchpad
 • Præcisionsroterende ramme.

Til dig, der er på udkig efter et moderne og ikke mindst avanceret smartwatch, har vi løsningen til dig her. Dette Samsung Galaxy Watch 3 har en af de mest avancerede sundhedsmonitorer, der findes i smartwatches. Af de årsager kan vi blandt andet afsløre, at modellen er testvinder i flere eksperttest – heriblandt Forbrugerrådet Tænk, hvor det får stor ros for en nem og automatisk synkronisering mellem ur og Samsung-smartphone. Derudover scorer det 3,8 ud af fem stjerner hos Elgiganten baseret på 61 anmeldelser, hvorfor vi har valgt at tage modellen her med i vores smartwatch-test.

Som ovenstående viser, findes der altså flere attraktive fordele, som er umulige at se bort fra, når du først stifter bekendtskab med Galaxy Watch 3. Designet er i absolut førsteklasse, og her kan du vælge mellem flere forskellige farver og remme alt efter, hvad du er mest til.

Når det er sagt, er det selvfølgelig klart en fordel med avanceret og ikke mindst moderne sundhedsteknologi, der sikrer fuld og sundhedsmæssig kontrol over dit liv uden nogen former for besvær. Her kan du altså – ved hjælp af urets teknologi – holde øje med din søvn, træning, blodtryk, hjerterytme, iltmåling samt modtage sms’er, mails og telefonopkald.

En smart kombination

I det unikke smartwatch får du altså både et almindeligt ur udseendemæssigt, men indeni gemmer sig en række smarte funktioner, som ingen andre end du ved noget om. Er du ikke så meget til et sporty udtryk, som mange smartwatches ofte har, men derimod et klassisk og stilrent, er denne model helt klart at foretrække. Selve rammen er designet forholdsvist diskret, men ikke desto mindre roterende, så du stadig kan se det, der er nødvendigt uden problemer. Vælg mellem en rem i ægte læder eller en række øvrige materialer samt intet mindre end 40 forskellige urskiver at vælge mellem.

Specifikationer:

 • Touchpad
 • Pulsmåler
 • GPS
 • Trådløs opladning
 • Vælg mellem to størrelser på din urskive – 41 eller 45 mm.
89
Huawei Watch GT 2e
2

Huawei Watch GT 2e Anmeldelse

Specifikationer
 • Serie: Huawei Watch GT 2
 • Sport: Cykling, Fitness, Løb, Multisport, Svømning, Triathlon
 • Batteritype: Li-Ion

Flere Specifikationer: Batteristørrelse - 455 mAh; Egenskaber - Accelerometer, Barometer, Gyroskop, Søvnmåler; USB - Nej; Pulsmåler - Indbyggede; Displaytype - OLED (AMOLED); Farveskærm - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Huawei Watch GT 2e

Fordele:

 • Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
 • Bedste køb hos which.co.uk
 • Aktivitetsmåler
 • Ideel til at tracke din aktivitet.

Næste model blandt vores smartwatches – bedst i test – er Huawei Watch GT 2e. Ligesom forrige model har vi også valgt at tage denne model med, fordi den scorer høje point blandt forbrugere og eksperter. Heriblandt er den blandt andet blevet testvinder hos Forbrugerrådet Tænk. Den er også blevet kåret som bedste køb hos which.co.uk, for ikke at nævne, at den hos flere forhandlere scorer 4,5 stjerner ud af fem blandt forbrugere. Eksemplet her er hos pricerunner.dk, hvor der sammenlagt er 522 stemmer.

Der er derfor mange grunde til at udnævne Huawei Watch GT 2e som et af de smartwatches, der klarer sig bedst på markedet i øjeblikket. Noget af det, som både forbrugere og eksperter peger på, er særligt modellens evne til at tracke aktivitet. Det skyldes blandt andet den indbyggede skridttæller, GPS samt et accelerometer.

Track din aktivitet uden problemer

Går du meget op i at finde god og ikke mindst nøjagtig teknologi, der kan måle din aktivitet præcist? Så er dette smartwatch altså et godt bud til dig. Med en indbygget skridttæller og GPS kan du være sikker på, at målingerne bliver nøjagtige. Derfor er det også et ideelt køb til dig, der løber eller dyrker anden seriøs sport, som netop kræver den slags aktivitetsmåling.

Udover at have en række attraktive funktioner indbygget, så får du desuden en OLED-skærm på 35 millimeter. Du har desuden mulighed for at synkronisere uret med din iPhone eller Android, hvorfor det samarbejder med stort set alle systemer og nemt bruges af alle.

Et sportsur, der er designet til aktivitet

Udover aktivitetsmålingen får du også en rem i silikone, som er svedabsorberende og dermed designet til høj aktivitet. Har du i øvrigt brug for at måle din egen personlige form og sportslige udvikling, er modellen også udstyret med en pulsmåler, iltmætning i blodet, søvnregistrering, måling af kalorieforbrænding og meget, meget mere. Drømmer du om et sportsur i lækker kvalitet og med en masse fordelagtige funktioner, bør du overveje dette Watch GT 2e fra Huawei i vores smartwatch-test.
Specifikationer:

 • Touchskærm
 • Vægt: 72 gram
 • Bluetooth 5.0
 • OLED-skærm: 35 millimeter
 • Tykkelse: 12,5 millimeter.
89
Samsung Galaxy Watch Active 2 40mm Bluetooth Aluminium
Specifikationer
 • Serie: Samsung Galaxy Watch Active 2
 • Sport:
 • Batteritype:

Flere Specifikationer: Batteritid - 46.0 timer; Batteristørrelse - 247 mAh; Egenskaber - Accelerometer, Barometer, EKG, Gyroskop, Søvnmåler, Trådløs opladning; USB - Nej; Pulsmåler - Indbyggede; Displaytype - OLED (AMOLED); Farveskærm - Ja; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Samsung Galaxy Watch Active 2 40mm Bluetooth Aluminium

Fordele:

 • Er også blevet kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk
 • Flot og klassisk design
 • AMOLED-skærm
 • Kan tilkobles Android og iPhone
 • Høj brugervenlighed.

Den tredje model i vores smartwatch-test er dette Galaxy Watch Active 2, som er endnu en sikker vinder fra Samsung. Dog adskiller modellen her sig fra Galaxy Watch 3 på flere parametre, da forskellen er, at denne model udelukkende er designet til at tracke aktivitet. Derfor vil du også opleve, at både funktioner og design adskiller sig markant. Ikke desto mindre er der flere årsager til, at Galaxy Watch Active 2 er en ideel kandidat i vores smartwatch-test.

Først og fremmest er modellen nemlig også blevet kåret som ’bedst i test’ hos Forbrugerrådet Tænk. Dertil har uret generelt scoret høje point hos samtlige ekspert- og forbrugeranmeldelser på grund af dets høje brugervenlighed, aktivitetsmåling og byggekvalitet. Alt sammen specifikationer, vi vil se nærmere på nu.

En høj brugervenlighed

Ikke alle forbrugere er lige glade for avanceret teknologi, der kræver en større indsats at sætte sig ind i. Hvis du på nuværende tidspunkt er samme sted, skal du heldigvis ikke bekymre dig meget længere.

Teknologien i Galaxy Watch Active 2 er nemlig holdt forholdsvist enkel og ikke mindst overskuelig, så alle kan være med. Det betyder for dig, at du hurtigt vil opleve, at alle funktionerne er forholdsvist nemme og problemfrie at sætte sig ind i. Ligesom med et hvilket som helst andet smartwatch fra vores smartwatch-test får du også her en touchskærm, så du kan interagere direkte med uret og vige uden om telefonen.

Smarte og brugbare funktioner

Udover den overskuelige brugervenlighed får du også flere attraktive funktioner. Heriblandt har du mulighed for at tracke dine skridt samt øvrige bevægelser. Her sørger uret selv for at registrere syv forskellige former for træning helt automatisk, uden at du skal gøre noget. Ønsker du opbakning under træningen, kan du vælge coach-funktionen til, som giver dig tips og ikke mindst hep, mens du træner. Derudover kan du tage et billede af dit sportstøj eller almindelige hverdagsoutfit med uret – så sørger urskiven selv for at ændre udtryk og matche dit outfit. Vælg selv design og funktioner alt efter dit behov.

Specifikationer:

 • Tilslut uret vis Bluetooth 5.0 og Wifi
 • Vægt: 45,5 gram
 • Kan kobles til smartphones
 • Tykkelse: 13,5 millimeter
 • Vælg selv materialer og farve.
89
Garmin Forerunner 45
4

Garmin Forerunner 45 Anmeldelse

Specifikationer
 • Serie: Andre
 • Sport: Cykling, Fitness, Løb, Multisport
 • Batteritype: Li-Ion

Flere Specifikationer: Batteritid - 168.0 timer; Egenskaber - Accelerometer, Skridttæller, Søvnmåler; Pulsmåler - Indbyggede; Displaytype - MIP; Læs flere

Gå til butik

Uddybende anmeldelse af Garmin Forerunner 45

Fordele:

 • Prisvenligt løbeur
 • God til både motionsløberen og den nye løber
 • Tilpassede træningsprogrammer
 • Aktivitets- og søvnmåling, stressmåling, energiniveau-måling
 • Vælg mellem to forskellige størrelser.

Det fjerde og andensidste ur i vores smartwatch – bedst i test – er Garmin Forerunner 45. Her har vi med et ur at gøre, som generelt har vundet stort indpas på både det danske og udenlandske marked. Derudover kommer vi heller ikke her uden om, at modellen flere steder er blevet kåret som ’bedste løb’ samt scorer høje point blandt både eksperter og forbrugere. Blandt andet har uret fået 4,5 point ud af fem hos amazon.co.uk baseret på intet mindre end 1164 anmeldelser.

Der er altså derfor flere gode grunde til at tage denne model med i dine overvejelser, når du til sidst skal vælge mellem de mange forskellige modeller, der findes på markedet på nuværende tidspunkt. Med denne model garanterer vi for, at du får meget for pengene. Det gælder både kvaliteten, men også de funktioner, du finder i uret. Hvis du ikke vil give en formue for et smartwatch, men stadig gerne vil have noget for pengene og ikke mindst tage de gode anmeldelser i betragtning, anbefaler vi helt klart at overveje Garmin Forerunner 45.

Til dig, der motionsløber eller lige er startet med at løbe

Garmin Forerunner 45 er perfekt til motionsløberen, men også den nyopstartede løber, som ikke har behov for avanceret teknologi. Årsagen til, at modellen her er det perfekte smartwatch til at tracke løb, er, at det indeholder alle de vigtigste funktioner.

Det vil sige en GPS, håndledspulsmåling, tilpassede træningsprogrammer, konditionsmåling, aktivitets- og søvnmåling og meget mere. Alle de funktioner, der kan være sjove at få indsigt i, hvis du generelt går meget op i din sundhed og derfor ønsker fuld kontrol over din krop ved hjælp af diverse aktivitetsmålinger.

Ud fra ovenstående funktioner og teknologier garanterer vi altså for, at du med denne model fra Garmin får utrolig meget for pengene. Derudover har du selv mulighed for at vælge mellem to forskellige størrelser. Det afhænger af, om du vælger Garmin Forerunner 45 eller Garmin Forerunner 45S. Dog er skærmstørrelsen identisk på begge modeller og måler 1,04 millimeter i diameter.

Forskellen ligger derfor blot i, at model 45 er velegnet til håndled, der måler 129-197 millimeter i omkreds (large), mens 45S passer til håndled, der måler 124-185 millimeter i omkreds (small).

Specifikationer:

 • Kan tilkobles smartphone
 • Har touchskærm
 • Tykkelse: 11,4 millimeter
 • Vægt: 36 gram
 • Batteritid med GPS: op til 13 timer.

FAQ

Find svar på de spørgsmål som der typisk vil være ved et køb af Smart Watches

Et smartwatch er en moderne gadget, som også bliver kaldt for en ’wearable’ enhed. Med et hurtigt blik ligner det altså ofte et almindeligt armbåndsur, men ikke desto mindre adskiller det sig markant herfra. Med et smartwatch får du nemlig en række smarte features og ikke mindst moderne teknologi, som blandt andet giver dig mulighed for at tilgå wifi, musik, din smartphone samt aktivitetsmåling og meget mere.

Dog er smartwatches i den forstand ikke et nyt fænomen, da det digitale armbåndsur allerede kom på markedet i 1971. Dengang hed det dog noget helt andet. Nærmere bestemt blev det digitale ur betegnet som ’pulsur’, og var udelukkende til det formål at måle pulsen under krævende aktiviteter og i almindelige hverdagssituationer. Først i 2010 kom det smartwatch, vi kender til i dag, på markedet. I dag findes der utallige modeller og mærker, som sidenhen er blevet forholdsvis avancerede gadgets.

Hvis vi skal definere et smartwatch mere konkret, kan det digitale og moderne ur altså nærmest sammenlignes med en lille smartphone. Forskellen er blot, at et smartwatch sidder på håndleddet, men har ikke desto mindre mange af de samme features som en smartphone.

Et smartwatch virker ved, at du først og fremmest har mulighed for at forbinde til din smartphone alt efter, om uret er kompatibelt med styresystemet i din smartphone. Derudover er det vigtigt, at du følger vejledningen, når du skal tage dit nye ur i brug. På den måde er du sikker på, du konfigurerer uret rigtigt, så du efterfølgende kan tænde det og tage det i brug.

Som vi allerede har været omkring, får du altså samme adgang til mange af de features, du får med din smartphone. Derfor fungerer mange smartwatches på samme vis som en smartphone, hvilket formentlig ikke er ukendt for dig. Forskellen er bare, at du nu har mange af aktiviteterne lige ved dit håndled, så du slipper for at bære rundt på din smartphone hele tiden. Du kan derfor både maile, afspille musik, bruge forskellige apps eller tracke dit aktivitetsniveau og meget mere med det moderne, digitale ur.

Som nævnt, afhænger dit valg af smartwatch udelukkende af behov. Tager vi udgangspunkt i de respektive modeller i vores smartwatch-test, er et fællestræk for alle modellerne, at de kan anvendes som et effektivt sports- eller fitnessur samt som skræddersyet GPS til kontrol af din sundhed.

Det er derfor ikke alle modeller, som er lige anvendelige, hvis det udelukkende er med det formål at få en minismartphone. Nogle modeller er mere anvendelige udelukkende som sports- eller fitnessure, fordi de er skabt med det formål at tracke aktivitetsniveau og kroppens hjerterytme, puls og øvrige oplysninger om din sundhed. Her får du dog stadig adgang til de mest basale features som en alarm, musik, GPS og så videre. En ideel model fra vores smartwatch – bedst i test – er for eksempel Garmin Forerunner 45.

Disse modeller vil ofte være billigere investeringer end de mere avancerede smartwatches som for eksempel Huawei Watch GT 2e, Galaxy Watch 3 og Galaxy Watch Active 2. De fungerer hver især som minismartphones med avancerede features, der adskiller sig fra de andres begrænsede teknologi. Dit valg afhænger derfor af, hvor avanceret teknologi du har behov for i et smartwatch, samt hvor mange penge du har lyst til at kaste efter et digitalt ur.

Kilder

Gennem vores smartwatch-test har vi løbende taget udgangspunkt i en række ekspertvurderinger, som har vurderet enkelte af modellerne. Derfor vil vi nedenfor give dig et overblik over de to primære kilder, vi løbende har refereret til.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er en britisk organisation, som gør alt, hvad de kan for at beskytte forbrugeren, så det generelt bliver mere sikkert og ikke mindst troværdigt at handle online. Derfor kommer de selv med troværdig ekspertrådgivning – for eksempel i deres smartwatch-test – med det udgangspunkt at være helt og aldeles upartiske. De er således ikke påvirket af tredjeparter, men arbejder udelukkende på vegne af forbrugeren og ingen andre.

Deres smartwatch-test er derfor baseret på egne, uafhængige test, som bliver udført i laboratorier

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Forbrugerrådet Tænk består ligeledes af eksperter, der løbende tester forskellige produkter. Deres sidste test af smartwatches er således fra august 2020, hvor udgangspunktet har været dels at finde aktivitetsmålere, smartwatches samt løbeure. Sammenlagt er der blevet testet 38 forskellige modeller, hvoraf den samlede bedømmelse har vægtet således:

 • Smartfunktioner: 25 %
 • Aktivitetsfunktioner: 25 %
 • Brugervenlighed: 20 %
 • Batteri: 15 %
 • App: 5 %
 • Byggekvalitet: 5 %
 • Funktioner: 5 %.

Denne test har de udført i samarbejde med blandt andet forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.

Jyllands-Posten 🇩🇰

Også Jyllands-Posten har for nylig testet to smartwatches – herunder Huawei og Samsung i januar 2020. I løbet af testen blev der taget højde for design, skærme, funktioner, teknologier og sammenligning af de to ure og mærker. JP forholder sig derfor også forholdsvis upartiske til testen, hvorfor de også er relevante at henvise til i tide og utide i løbet af vores smartwatch-test.

Har du Travlt? Se det produkt, der klarer sig bedst i test. Apple Watch SE Cellular 44mm Aluminium Case with Sport Band
98
Apple Watch SE Cellular 44mm Aluminium Case with Sport Band
1999 kr 2285.60 kr
Gå til produkt!
Tilbage til toppen

Scoren udregnes fra 1 til 100 på baggrund af udvalgte faktorer:

 • Brugeranmeldelser tæller 70 %.
 • Prisen tæller 15 %.
 • Ekspertanmeldelser tæller 10 %.
 • Og udvalgte specifikationer tæller 5%.